Author Topic: Και άλλη Νίκη του Καπιταλισμού  (Read 118 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Όποιος έχει μάτια και βλέπει και μυαλό και καταλαβαίνει, γνωρίζει ότι το σύστημα του Καπιταλισμού είναι ανώτερο από τον κρατικισμό-σοσιαλισμό και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Ο λόγος για την Ανωτερότητα του Καπιταλισμού είναι ότι αυτό το σύστημα επιτρέπει στον παραγωγό να εξυπηρετήσει τα ζωτικά του συμφέροντα, να πράξει σύμφωνα με τον ατομική του Φύση, και έτσι ο παραγωγός καταπιάνεται με τον πρόοδο, σπεύδει να προκόψει και να παράξει πλούτο ο οποίος κάνει την κοινωνία ισχυρότερη. Στον αντίποδα ο κρατικισμός σκλαβώνει τους παραγωγούς του πλούτου και τους καταναγκάζει να δίνουν τον καρπό της εργασίας τους για να εξυπηρετήσουν τα ξένα, αλλότρια συμφέροντα των εξουσιαστών. Οι δε εξουσιαστές και όλοι όσοι συνεργάζονται με αυτούς, αντί να καταπιάνονται με παραγωγικές εργασίες, καταναλώνουν τον ληστευμένο παραχθέντα πλούτο τον παραγωγών και μειώνουν την ισχύ της κοινωνίας. Στον Καπιταλισμό όλοι συνεργάζονται εθελοντικά για την εξυπηρέτηση των ατομικών αναγκών όλων, ενώ στον σοσιαλισμό η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας υφίσταται την αντικοινωνική βία της άρχουσας τάξης και ζει μέσα στη σκλαβιά για να εξυπηρετεί τις ατομικές ανάγκες των εξουσιαστών.








 Η Ιρλανδία μείωσε το φόρο στις επιχειρήσεις και αύξησε 26,3% το ΑΕΠ - Στην Ελλάδα Σόιμπλε και "συμμορία" των Βρυξελλών υπαγορεύουν αυξήσεις
Η Ιρλανδία έρχεται να καταρρίψει τα προγράμματα που επιβάλλουν οι δανειστές στην Ελλάδα με την υψηλή φορολόγηση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών. Αφού κατάφερε να ξεφύγει από τη μέγγενη του Σόιμπλε και της λοιπής “συμμορίας” των Βρυξελλών μείωσε τη φορολογία, ειδικά για τις επιχειρήσεις και εκτοξεύτηκε οικονομικά....
Τα στοιχεία που παρουσίασε άφησαν άφωνους τους οικονομικούς αναλυτές, αφού όπως διαφάνηκε από τα σχετικά διαγράμματα η Ιρλανδία κατάφερε να αυξήσει το ΑΕΠ της κατά 26,3% μέσα στο 2015. Κι αυτό ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν για μία αύξηση της τάξεως του 7,8%.

Πως το κατάφερε;. Μείωσε στο 12,5% το φόρο των επιχειρήσεων και είδε πολλές εταιρείες να στήνουν την έδρα τους στην Ιρλανδία, ιδίως αμερικανικές. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας Μάικλ Κόνολι προχώρησε, σε μια τεράστια αναθεώρηση των παγίων κεφαλαίων στους εθνικούς της λογαριασμούς, που συμπαρέσυρε σε αντίστοιχη αναθεώρηση προς τα κάτω και το ιρλανδικό χρέος, από 93,8% σε 80% του ΑΕΠ.

Η αναθεώρηση αυτή οφείλεται στη σημαντική περυσινή αύξηση της μεταφοράς έδρας στην Ιρλανδία ξένων επιχειρήσεων, είτε έπειτα από συγχωνεύσεις, όπως τον Perrigo και Jazz Pharmaceuticals, είτε επειδή μετέφεραν μεμονωμένα εκεί την έδρα τους, όπως όμιλος που δραστηριοποιείται στο leasing αεροσκαφών καθώς και πολλοί άλλοι.

Από το 2008 έως και σήμερα, το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα της Ιρλανδίας αυξήθηκε κατά 7 δισ. ευρώ ακριβώς εξαιτίας της μεταφοράς φορολογικής έδρας πολλών πολυεθνικών. Σημειωτέον ότι από 391 δισ. ευρώ που ήταν το ενεργητικό όσων εταιρειών είχαν έδρα στην Ιρλανδία το 2013 το νούμερο αυξήθηκε στα 523 δισ. ευρώ το 2014.

Αυτή τη στιγμή η Ιρλανδία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της ευρωζώνης και αποτελεί την καλύτερη απάντηση τους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών που έχουν βυθίσει ολόκληρη την Ευρώπη στην ύφεση εξαιτίας των εμμονών τους στις πολιτικές λιτότητας για να κερδίζει η Γερμανία και οι δορυφόροι της.

Μπορεί η Ιρλανδία να μην είναι Ελλάδα, αλλά στο μνημόνιο του 2010 μπήκε με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά της χώρας μας. Κρίση στη στεγαστική αγορά, με εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε αρνητικό ισοζύγιο, κρίση στην αγορά εργασίας, με εκατοντάδες χιλιάδες είτε να είναι άνεργοι είτε να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, κρίση στα δημόσια οικονομικά και κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Εκεί όμως δεν έσπευσαν να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα όπως έκαναν εδώ με συνέπεια σήμερα να κινδυνεύει και αυτό να περάσει σε ξένα Funds και μαζί ο έλεγχος των περισσοτέρων ελληνικών επιχειρήσεων αλλά κινήθηκαν σε διαφορετική γραμμή από τις προτροπές του Σόιμπλε.

Μείωσαν τη φορολογία και έτσι πήγαν οι επιχειρήσεις στην Ιρλανδία. Στην Ελλάδα επικρατεί το μοντέλο να μειωθεί το μισθολογικό κόστος για να έρθουν επενδύσεις, όταν η φορολογία είναι στα ύψη. Με αυτά τα μυαλά και όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις υποκύπτουν στις εντολές των δανειστών δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη.

Η ελληνική οικονομία θα ασφυκτιά, οι επιχειρήσεις θα βάζουν λουκέτο, το χρέος θα διογκώνεται, η ανεργία θα αυξάνεται και η φτώχεια θα διευρύνεται.





Σχόλιο Nacht und Nebel

Απλός φιλελευθερισμός είναι η μείωση της φορολογίας, αυτό δηλαδη που σας έχουν μάθει οι κομμουνιστές να αποκαλείτε λιτότητα. Προφανώς όταν ο παρασιτισμός του Κράτους μειώνεται, η κοινωνία αναθαρρεί. Απλή λογική είναι οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Μόνο οι μισάνθρωποι και οι χαζοί δεν καταλαβαίνουν ότι ο Καπιταλισμός είναι καλυτερος από τον σοσιαλισμό.

πηγή

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Η ιρλανδία είναι μαζι με το ελλαδισταν πρωτο σε εκροη μεταναστων. Αυτος ειναι ποιοτικος δεικτης της καταστασης της οικονομιας. Μεχρι και στο μπλουμπεργκ ακουγα χτες που λεγανε πως ειναι πλασματικο το 26% επειδη ειναι απλα αλλαγη φορολογικης βασης εταιρειών, που αποδίδουν ελαχιστο φορο και δεν προσλαμβάνουν κόσμο.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
(2 δευτερόλεπτα googάρισμα: In recent years, Ireland has changed from being a country of emigration to a country of immigration. Unemployment is very low and nine percent of the labor force in Ireland is foreign born)

Αναμφίβολα τα ιδανικά σου δεν είναι συμβατά με την Ευρώπη και τον Πολιτισμό της. Για Πακιστάν, Μοζαμβίκη, Νιγηρία και Καμερούν, ό,τι πρέπει ο στρασερισμός σου. Εκεί είμαι σίγουρος βλέπεις και "κοινωνική δικαιοσύνη" και "εθνική ενότητα" και "ποιοτικούς δείκτες" της κατάστασης της οικονομίας (για τι δείκτες μιλάς; Εσύ προτείνεις ο κόσμος να επιστρέψει στα χωράφια και τα σπήλαια...)

Αλλά ο μισθουλάκος σου από τα δανεικά της Ιρλανδίας έρχεται. Χωρίς τα δανεικά, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες της Ιρλανδίας ο μισθός σου από 2000 το μήνα θα ήταν 700. Ποιο από τα τρωκτικά εκεί στο Κράτος θα δεχόταν να ζήσει με τέτοιο μισθό;

Να λοιπόν γιατί ο Καπιταλισμός φέρνει πλούτο ενώ ο σοσιαλισμός φέρνει πείνα. Η κλοπή και η βια δεν παράγουν πλούτο.