Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Παρατηρητηριο Ζιωνισμου / Re: NewBulgarOwner>Pronews>DNMgroup>CIA
« Last post by Kazeno on December 14, 2018, 04:10:35 pm »
Τι είναι αυτό; Ακόμα ζείτε εσείς;
2
Γενική Συνέλευση / Re: Επέστρεψα
« Last post by Kazeno on December 14, 2018, 04:07:31 pm »
Η Ραββή μου το είχε πει ότι δε θα αντέξετε.
3
Ιστορία και Ιδεολογία. / Σκεντέρμπεης vs Οθωμανοί Τούρκοι
« Last post by antimilitarist21 on November 18, 2018, 02:21:02 am »


Σκεντέρμπεης vs Οθωμανοί Τούρκοι

Ο Γεώργιος Καστριώτης ή Σκεντέρμπεης (1404 ή 1405 - 1468), γνωστός στην αλβανική βιβλιογραφία ως Γκιέργκι Καστριότι (Gjergj Kastrioti Skėnderbeu), ήταν Αλβανός ηγέτης και ένας από τους μεγαλύτερους στρατηλάτες στην ιστορία της Ευρώπης. Οι στρατιωτικές του επιτυχίες στα Βαλκάνια εναντίον του στρατού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (που υπερτερούσε όχι μόνο αριθμητικά αλλά και σε υλικά μέσα) ήταν πολλές και εντυπωσιακές. Όμως, λίγοι λαοί γνωρίζουν για τα κατορθώματά του, για την ηρωική πορεία του και για την προδοσία που γνώρισε από τον ίδιο του τον ανιψιό (Χαμζάς).
Πολλές εκδοχές υπάρχουν σχετικά με το ποια ήταν η καταγωγή του. Το σίγουρο όμως είναι ότι αντιστάθηκε στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία για πάρα πολλά χρόνια, σημειώνοντας νίκες που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της βαλκανικής ιστορίας.

Μερικά βιογραφικά στοιχεία

Γέννηση : 1404 ή 1405
Τόπος γέννησης : Sine ή Kruje
Θάνατος : 17-1-1468

Μια από τις πολλές νικηφόρες μάχες του Σκεντέρμπεη ήταν η πρώτη πολιορκία του Krujė. Σημειώθηκε το 1450 όταν ένας στρατός από περίπου 100.000 – 160.000 Οθωμανούς Τούρκους περικύκλωσε την αλβανική πόλη Krujė. Οι λιγοστοί μαχητές του Σκεντέρμπεη (8.000 άνδρες) όχι μόνο απέκρουσαν με επιτυχία την τουρκική επίθεση, αλλά προκάλεσαν και τεράστιες απώλειες στους επιτιθέμενους.
Σκοτώθηκαν 20.000 Οθωμανοί Τούρκοι και μόνο 1.000 Αλβανοί.
5
Πολιτική επικαιρότητα / Η Πάμελα Άντερσον φοβάται για τον Ασάνζ
« Last post by antimilitarist21 on October 28, 2018, 11:57:29 am »
Η Πάμελα Άντερσον φοβάται μήπως ο Ασάνζ «πεθάνει στην πρεσβεία»

Δημοσίευση : 21.04.2018
www.documentonews.gr

Η γνωστή ηθοποιός και εσχάτως ακτιβίστρια Πάμελα Άντερσον (Pamela Anderson) εμφανίστηκε και πάλι στην βρετανική τηλεόραση για να εκφράσει το θαυμασμό της για τον «πολιτικό κρατούμενο» και «ήρωα», όπως αποκάλεσε τον Τζούλιαν Ασάνζ (Julian Paul Assange), λέγοντας ότι φοβάται για την υγεία του και διατυπώνοντας την ανησυχία της ότι «θα μπορούσε να πεθάνει στην πρεσβεία» (σ.σ του Ισημερινού)

Η Άντερσον εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Βρετανία», με οικοδεσπότες του Πιρς Μόργκαν και Σουζάνα Ρέιντ.

Το πρώην μοντέλο του Playboy, αναφερόμενη στην κατάσταση που βιώνει Ασάνζ, είπε πως «είναι απαίσιο (...) είναι τρομερό  να του έχουν διακόψει την πρόσβαση στο διαδίκτυο (...)  είναι πολιτικός κρατούμενος στην καρδιά του Λονδίνου. Είναι πολύ περίεργο. Είναι αποκομμένος από όλους».

Ερωτηθείσα αν «φοβόταν ότι θα πεθάνει εκεί», η Πάμελα Άντερσον απάντησε: «Θα μπορούσε. Είναι άνθρωπος και δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να το ανεχτεί, είναι πολιτικός κρατούμενος και είναι ήρωας, γι' αυτό πρέπει να τον υποστηρίξουμε».
7
Σεξ και Αυνανισμός / Ψηφίστε την πιο ωραία παρουσιάστρια στην TV
« Last post by antimilitarist21 on September 22, 2018, 04:56:12 pm »
Ψηφοφορία για την πιο ωραία παρουσιάστρια στην ελληνική τηλεόραση.

8
Με τον Στάλιν διατήρησε μια δύσκολη και συγκρουσιακή σχέση. Αν ήταν και κατά πόσο ήταν ο προσωπικός του μάγος, όπως λέγεται, είναι κάτι που ελέγχεται ακόμα. Ξέρουμε πάντως πως ο «Πατερούλης» είχε πειστεί πως ο Μέσινγκ μπορούσε να διαβάσει το μυαλό, αλλά και ότι οι δυο άντρες συναντήθηκαν αρκετές φορές. Κι έτσι σίγουρα επέδρασε στον ηγέτη και η συζήτηση περιστρέφεται απλώς γύρω από τον βαθμό αυτής της επιρροής.
Κυκλοφορεί εξάλλου ένας θρύλος που θέλει τον Μέσινγκ να επισκέπτεται κρυφά τη βίλα του Στάλιν στις αρχές Μαρτίου του 1953, λίγες στιγμές πριν σβήσει δηλαδή ο «Πατερούλης». «Λοιπόν, μπορείς να προβλέψεις το μέλλον. Και για σένα; Ξέρεις πότε θα πεθάνεις;», τον ρώτησε ο ηγέτης, για να πάρει την αποστομωτική απάντηση: «Μετά από σένα, σύντροφε Στάλιν». «Αυτό σημαίνει ότι ξέρεις πότε θα πεθάνω;», επανήλθε ο Στάλιν για να εισπράξει την τελική ετυμηγορία: «Πολύ σύντομα»…

Τελευταία χρόνια

Μεγαλύτερος και από τον ίδιο του τον μύθο, η ζωή του Μέσινγκ δεν μπορούσε πια να ξεδιαλυθεί από τους θρύλους που τον ακολουθούσαν. Άλλοι λέγανε πως ήταν πάμπλουτος, άλλοι πάλι πως ήταν ρακένδυτος, μιας και ποτέ δεν τον ένοιαξαν τα λεφτά και οι ανέσεις.
Ξέρουμε πάντως πως τα στερνά του τα πέρασε βαριά άρρωστος αλλά και κατατρομοκρατημένος από την ιδέα του θανάτου του. Πλέον ζούσε σαν ερημίτης γινόμενος ολοένα και πιο σκεπτικιστής για τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Τίποτα δεν του έδινε τώρα χαρά, πόσο μάλλον όταν έχασε την πολυαγαπημένη του γυναίκα, οπότε και κλείστηκε στο καβούκι του και δεν ξαναβγήκε ποτέ.
9
Ο μάγος του Στάλιν

Παρά το γεγονός ότι καταφτάνει στη Μόσχα με τη φήμη του να προηγείται, οι πρώτες του στιγμές δεν ήταν καθόλου εύκολες. Δεν ήξερε κανέναν, δεν μιλούσε ρωσικά και ζούσε σε ένα καθεστώς που παραήταν καχύποπτο για τους μάγους και τα μέντιουμ. Παρά ταύτα, βρίσκει δουλειά σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας του Μπρεστ (Λευκορωσία), στην ομάδα των καλλιτεχνών, αν και δεν θα περνούσε καιρό εκεί.
Γιατί εντωμεταξύ τα νέα έφτασαν στον «Πατερούλη», που θέλησε να δει με τα μάτια του τι μπορούσε να κάνει ο άνθρωπος που προφήτευσε τον θάνατο του Χίτλερ. Κι έτσι στέλνει τους πράκτορες της περιβόητης Λαϊκής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων (NKVD) να τον απαγάγουν, βάζοντάς τον στο αεροπλάνο για τη Μόσχα.
«Δείξτε μου τι μπορείτε να κάνετε», του είπε ο Στάλιν καλωσορίζοντάς τον στο Κρεμλίνο. «Ελάτε να με επισκεφτείτε αύριο στο εξοχικό μου. Νομίζω ότι εσείς δεν χρειάζεστε ειδική άδεια για να μπείτε, έτσι δεν είναι;», του είπε με νόημα. Την επόμενη μέρα, ο Μέσινγκ μπήκε στην ντάτσα του Στάλιν χωρίς να τον ενοχλήσει κανένας! Έκανε όλη την ασφάλεια της εξοχικής κατοικίας να πιστέψει ότι ήταν ο κομισάριος Λαβρέντι Μπέρια, επικεφαλής της NKVD!
Η επόμενη δοκιμασία ήταν πιο δύσκολη. Ο Στάλιν διέταξε τον Μέσινγκ να κάνει ανάληψη από την Κρατική Τράπεζα εκατό χιλιάδων ρουβλίων χωρίς να διαθέτει κανένα απολύτως παραστατικό. Την προκαθορισμένη ημέρα, ο Μέσινγκ πήγε στην τράπεζα, κάτω από την επίβλεψη μυστικών αστυνομικών με πολιτικά, έδειξε στον ταμία ένα λευκό φύλλο χαρτιού και του ζήτησε εκατό χιλιάδες σε μετρητό. Ο ταμίας έκανε ό,τι ακριβώς του ζητήθηκε. Ο μάγος έβαλε τα χρήματα στην τσάντα και τα πήγε στο Κρεμλίνο!
Είναι σίγουρο ότι ο Μέσινγκ κέρδισε την εμπιστοσύνη του Στάλιν και πέρασε αρκετές στιγμές δίπλα του, αν και από τις μαρτυρίες δεν φαίνεται να συμβούλευε τον «Πατερούλη» για τα πάντα, όπως θέλει ο μύθος. Ο Στάλιν δεν έτρεφε εξάλλου καμία εκτίμηση για τους μάγους και τα παραφυσικά φαινόμενα, ξέροντας ο ίδιος καλύτερα απ’ όλους τι σκέφτονταν οι άλλοι γύρω του.
Λέγεται μάλιστα πως ο «κόκκινος» ηγέτης τον φοβόταν, μιας και ο Μέσινγκ δεν έπαψε να ασχολείται με προφητείες, προβλέποντας τόσο ότι ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος δεν θα αργούσε να ξεσπάσει (είπε: «μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες του Ιουνίου του 1941 θα ξεκινήσει πόλεμος» και η «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα» άρχισε πράγματι στις 22/6/1941) όσο και τη νικηφόρα κατάληξή του για την Ένωση («βλέπω άρματα μάχης με κόκκινα αστέρια στους δρόμους του Βερολίνου»).
Αφού κατάφερε να το σκάσει και από το στρατηγείο της NKVD υπνωτίζοντας τους πάντες, ο σοβιετικός του μύθος ήταν επίσης εξασφαλισμένος! Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου, έδινε παραστάσεις για τους βιομηχανικούς εργάτες της ΕΣΣΔ και έβγαλε πολλά. Τα οποία έδωσε κατόπιν πίσω, χρηματοδοτώντας με ίδια κεφάλαια την κατασκευή δύο μαχητικών αεροσκαφών (ένα το 1942 και ένα το 1944)!
10
Η υποκριτική φαρέτρα του Μέσινγκ είχε πάμπολλα κόλπα εντός της, από υπνωτισμό μέχρι και μαζική τηλεπάθεια. Μόνο εκείνος μπορούσε να βρει κρυμμένα αντικείμενα στον χώρο (κοσμήματα συνήθως), να μπει στο μυαλό και να διαβάσει τη σκέψη του κοινού («νοητικό έλεγχο» το έλεγε), να προβλέπει το μέλλον και να επιβάλει τη θέλησή του στον κόσμο. Και τα έκανε όλα αυτά με ευθύτητα και επαγγελματισμό, χωρίς βοηθούς και κρυμμένους άσους στο τσεπάκι του. Δεν ήταν εξάλλου ταχυδακτυλουργικά κόλπα, αλλά πραγματική ψυχική ικανότητα και διόραση τρανή.
Σε ηλικία 16 ετών και ήδη γνωστός στη Γερμανία, θα ξεκινήσει μια ευρωπαϊκή περιοδεία με τα παραψυχολογικά του νούμερα. Στη Βιέννη θα λάβει χώρα, όπως είπαμε, η ιστορική συνάντηση με τον Φρόιντ και τον Αϊνστάιν, όταν ο τελευταίος άκουσε για τον νεαρό Πολωνό με τις αφανέρωτες δυνάμεις και ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του. Ο τηλεπαθητικός άθλος του Μέσινγκ τον σφράγισε στη συνείδηση των δύο κορυφαίων επιστημόνων, που δεν τον ξέχασαν ποτέ.
Ο Μέσινγκ ταξίδεψε πολύ κατά τον Μεσοπόλεμο και τα πειράματά του προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων. Θρυλικός πνευματιστής μέχρι τα 23 του, κλήθηκε τότε να υπηρετήσει τη θητεία του στον πολωνικό στρατό, όπου γνωρίστηκε με τον κυβερνήτη της Πολωνίας, Γιόζεφ Πιλσούντσκι, και πέρασε ένα καλό διάλειμμα από τη ζωή του, μιας και ο ύπατος ήταν άνθρωπος προληπτικός και ο Μέσινγκ τον έκανε ό,τι ήθελε.
Μετά τη θητεία του, επέστρεψε στα καθιερωμένα σόου του παίρνοντας σβάρνα τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, από το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη μέχρι το Βερολίνο, τη Στοκχόλμη και τη Ρίγα. Όπου εκτέλεσε άλλο ένα δημοφιλέστατο νοητικό πείραμα που έπαιξε σε όλες τις εφημερίδες της Γηραιάς Ηπείρου. Ο Μέσινγκ, που δεν είχε οδηγήσει ποτέ στη ζωή του αυτοκίνητο, βρέθηκε στη θέση του οδηγού με τα μάτια κλειστά και πήγε μια μεγάλη μηχανοκίνητη βόλτα στους δρόμους της πόλης με την τηλεπαθητική βοήθεια ενός σοφέρ που του έδινε εντολές οδήγησης με το μυαλό του!
Γνωστός πια στα πέρατα της Ευρώπης, τώρα συμβούλευε ως μέντιουμ πολιτικούς και αριστοκράτες και ζούσε σε κάστρα και παλάτια. Κάθε μάλιστα πελάτης του τον έβαζε να κάνει διάφορα με το μυαλό του για να αποδείξει την ικανότητά του και, όπως λέγεται, κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος. Φημολογείται ότι ήρθαν σε αυτόν για συμβουλές από τον Μαχάτμα Γκάντι μέχρι και τη Μέριλιν Μονρόε!
Τώρα προφήτευε το μέλλον των ανθρώπων αλλά και των κρατών. Μιλώντας σε θέατρο της Βαρσοβίας το 1937, μιας και με το που εκλέχτηκε ο Χίτλερ στο τιμόνι της Γερμανίας εγκατέλειψε οριστικά το Βερολίνο, έκανε την περιβόητη προφητεία του για τον θάνατο του Χίτλερ αν ο ηγέτης του Γ’ Ράιχ στρεφόταν ποτέ προς τα ανατολικά («Αν ο Χίτλερ προχωρήσει σε πόλεμο στην Ανατολή, τον περιμένει ο θάνατος»)! Την επομένη κιόλας όλες οι πολωνικές εφημερίδες έπαιζαν την προφητεία στο εξώφυλλο και ο εξοργισμένος Φύρερ επικήρυξε τον Μέσινγκ με 200.000 μάρκα!
Κι έτσι όταν τα ναζιστικά στρατεύματα εισήλθαν στην Πολωνία, ένα διαφορετικό κυνήγι θα ξεκινούσε για τη σύλληψη του «προφήτη». Τον οποίο ξετρύπωσαν τελικά στη Βαρσοβία και τον έκλεισαν σε μια φυλακή περιμένοντας την ετυμηγορία του Χίτλερ. Εκεί θα εκτελέσει το περιβόητο υπνωτιστικό του τέχνασμα, μαγεύοντας μαζικά τους δεσμοφύλακες και δραπετεύοντας ανενόχλητος από την εξώπορτα των κρατητηρίων! Η μόνη επιλογή ήταν τώρα να διαφύγει στη Σοβιετική Ένωση…
Pages: [1] 2 3 ... 10