Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Με ενα αρθρο τους στην σελιδα τους, οι ΧΑιτες δειχνουν ποσο γουστάρουν τον ισλαμικό παρακρατισμό.

Quote
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν πρωτοεμφανίστηκαν κατά την διάρκεια της προεδρίας του Αγιατολάχ Χομεϊνί. Ο Χομεϊνί, ο ηγέτης της επανάστασης εναντίον του Σάχη Ρεζά Παχλεβί, μετά την ανάληψη της προεδρικής εξουσίας το 1979 δεν εμπιστευόταν της στρατιωτική δομή του τότε ιρανικού κράτους και έτσι δημιούργησε μια δική του στρατιωτική οργάνωση, τους Φρουρούς της Επανάστασης, για να μπορέσει να διατηρήσει την εξουσία εν μέσω χαοτικών καταστάσεων που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο στην χώρα του.
Οι Φρουροί της Επανάστασης προέρχονταν από την εργατική τάξη του Ιράν και είχαν εγκολπωθεί ως αποστολή την σωτηρία της πατρίδας τους από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς και δυσφημιστές της Ιρανικής Επανάστασης, έχοντας ως συνεκτικό δεσμό την σιιτική θεοκρατική ιδεολογία.
Οι Φρουροί της Επανάστασης θα είχαν κατά πάσα πιθανότητα παραμείνει στην αφάνεια ως μια μικρή παραστρατιωτική ομάδα, η οποία λειτουργούσε στις παρυφές της κυβερνητικής εξουσίας, εάν δεν ξεσπούσε ο πόλεμος Ιράκ-ιράν το 1980. Ένας πόλεμος που είχε ως αφετηρία την εισβολή των στρατευμάτων του Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράν. Η εισβολή του Σαντάμ, η οποία έγινε κατόπιν συνεννόησης με τις ΗΠΑ αφού ο Σαντάμ εκείνη την εποχή ήταν σύμμαχος της Ουάσιγκτον, έφερε στο προσκήνιο τους Φρουρούς της Επανάστασης οι οποίοι διέπρεψαν με την ανδρεία και ηρωϊκότητα τους στα πεδία των μαχών. Οι Φρουροί πίστευαν ότι η πίστη και η ιδεολογία τους μπορεί να συναγωνιστεί και να υπερνικήσει την τότε στρατιωτική υπεροχή των Ιρακινών. Ο ζήλος και η στρατιωτική τους επιμονή στα πεδία της μάχης έγινε παροιμιώδης, γνωστές είναι οι μαζικές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον θέσεων του ιρακινού στρατού, σε μάχες στις οποίες ο τακτικός ιρανικός στρατός ήταν εσκεμμένα προσεκτικός. Έτσι μετά τον οκταετή πόλεμο (1980-1988) οι Φρουροί της Επανάστασης αναδιοργανώθηκαν, απέκτησαν εξοπλισμό τακτικού στρατού και περισσότερο προσωπικό. Σήμερα ο αριθμός τους αγγίζει τις 125.000 άνδρες, είναι η πλέον μεγάλη ανεξάρτητη στρατιωτική οργάνωση του Ιράν και η οποία δίνει λόγο μόνο στον πρόεδρο της χώρας.
Τα τελευταία χρόνια ένεκα της κρίσης στην Συρία και στο Ιράκ οι Φρουροί της Επανάστασης ήλθαν και πάλι στο προσκήνιο. Ιδιαίτερα ο συμμοριτοπόλεμος στην Συρία προσέφερε στους Φρουρούς λαμπρό πεδίο στρατιωτικής δράσης, μετά το κάλεσμα για βοήθεια που απηύθυνε προς αυτούς ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ. Το Ιράν προσβλέπει μαζί με την Ρωσία να γίνει ένας σημαντικός και επιβλητικός παίκτης στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής και οι Φρουροί της Επανάστασης σε αυτό το πλαίσιο είναι η προμετωπίδα της πολιτικής του Ιράν, το δόρυ της επιρροής του στην περιοχή. Εξ άλλου όπως έχει αναφέρει ο Κλάουζεβιτς «ο σκοπός του πολέμου είναι η πολιτική και ο πόλεμος είναι το μέσο για την επίτευξη πολιτικών στόχων». Σε όλους όσους ασχολούνται με την κρίση στην Μέση Ανατολή είναι σαφές ότι αυτό το δόρυ της επιρροής του Ιράν ήταν άκρως επιτυχές και βοήθησε στρατιωτικά τα μάλλα στην εξελισσόμενη επικράτηση των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ εναντίον των μισθοφόρων τζιχαντιστών. Μια βοήθεια λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά της οποίας δεν έχουν δει εισέτι δει το φως της δημοσιότητας.
Η σημερινή κατάσταση στην Μέση Ανατολή προσφέρει λοιπόν μοναδικές ευκαιρίες στο Ιράν για να προβάλλει την δύναμη του σε ένα τόξο από τον Περσικό Κόλπο έως την Μεσόγειο και η επιτυχής στρατιωτικά εμπλοκή των Φρουρών της Επανάστασης στην Συρία και το Ιράκ παρέχει μια δυνατότητα ιστορικής σημασίας για την Τεχεράνη να πραγματώσει τα μεγάλα δελεαστικά γεωπολιτικά σχέδια της στην Μέση Ανατολή.
Οι Φρουροί της Επανάστασης είναι το δόρυ του Ιράν στην Μέση Ανατολή, ένα δόρυ που στοχεύει τα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα και τους μισθοφόρους αυτών των συμφερόντων. Είναι βέβαιο ότι ο ρόλος τους θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής, βλ. Υεμένη, ρόλος ο οποίος θα συνίσταται στην απώθηση των σχεδίων των σουνιτικών μοναρχιών του Αραβικού Κόλπου και στην ενίσχυση του σιιτικού τόξου στην Αραβική Χερσόνησο. Μια ενίσχυση που είναι επωφελής και για τα γεωπολιτικά σχέδια της Ρωσίας.
Γ. Λιναρδής


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-rolos-twn-frourwn-ths-epanastashs-tou-iran-sthn-mesh-anatolh#ixzz4CzD1a1nb

ΧΑ = παρακρατικοί μέχρι το μεδούλι.
2
Πολιτική επικαιρότητα / Brexiters
« Last post by mistermax on June 28, 2016, 10:02:05 am »
Οι niggas της αγγλίας υποστήριξαν μετα μανιας το Βρεξιτ, γιατι δεν θελουν μετανάστες από την ευρώπη. Θα τους φάνε τις κατώτερες δουλειές. Ειναι φανερό πως ταιριάζει στην θεωρία μου πως οσο πιο κατώτερος υπάνθρωπος είναι κάποιος, τοσο πιο ρατσιστής είναι. Λιγό ταυτολογικό, αλλά ισχύει.

http://www.bbc.com/news/world-africa-36643891
3
Ιστορία και Ιδεολογία. / ΛΧΑ μπαμπουϊνοι
« Last post by mistermax on June 27, 2016, 07:23:23 pm »
Καλός ΛΧΑ ο Νεκρός ΛΧΑ.

Οι φασίστες προτεσταντες μπαμπουϊνοι καταστρέφουν την ευημερία της κοινωνίας.

https://www.facebook.com/politismos1/?fref=ts
5
Η λογική λέει ότι ο σοσιαλισμός είναι μια λανθασμένη θεωρία που έχει αποτύχει και αποτυγχάνει παντού και πάντα παταγωδώς. Η λογική λέει ότι ο σοσιαλισμός είναι για τον πούτσο. Έτσι οι σοσιαλιστές επιχειρούν να εκπαραθυρώσουν τη λογική από την κοινωνία και να καταστήσουν τους ανθρώπους γρανάζια του Κράτους, χωρίς κρίση, χωρίς σκέψη. Μόνο έτσι δύναται κανείς να αποδεχθεί την σκλαβιά στο Κράτος και μόνο έτσι δύνανται οι τύραννοι να επιβάλουν την εξουσία τους, μόνο με την παράλογη κβαντομηχανική σκέψη.
6


Quote
Σε μερικές περιπτώσεις, είναι πιθανό, ακόμα και η επιμειξία, -αν κρατηθεί φυσικά σε περιορισμένα πλαίσια- να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο. Αυτό είναι πολύ γνωστό στη ζωοτεχνική. Η “καθαρή ράτσα” σε κάποια είδη ζώων είναι το αποτέλεσμα τόσο της διατήρησης της κληρονομικότητας όσο και στοχευμένης επιμειξίας. Δεν συμμεριζόμαστε την άποψη του Τσαμπερλαίν, ο οποίος έτεινε να εφαρμόζει αυτήν την σκέψη στις “ανώτερες φυλές” της ανθρωπότητας. Αλλά, είναι σχετικά αποδεδειγμένο γεγονός πως σε μερικές αριστοκρατικές οικογένειες, των οποίων ο μακραίωνος νόμος του αίματος, υπήρξε το μοναδικό πειραματικό στάδιο για τον ρατσισμό στην ιστορία, κάποιες επιμειξίες είχαν ακριβώς την αξία και την λειτουργία ως αποτρεπτικοί παράγοντες της εξαφάνισης της γραμμής μέσω εσωτερικής παρακμής. Εδώ όμως, και πρέπει να το τονίσουμε, η επιμειξία είχε την λειτουργία μιας δοκιμασίας, όχι ενός κανόνα – μιας δοκιμασία, που όπως και να έχει, μπορεί να αποβεί μοιραία πρόκληση για το αίμα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/b-meros-fulh-kai-polemos-ioulios-ebola#ixzz4CNFq1lGM

Αιμομιξία λοιπον για αποφυγη της εσωτερικής παρακμής. Τώρα εξηγείται η φάτσα πολλών ΧΑνων. Καλλαν, μουνοτσολιά, ή πως αλλως σε λένε, τυχεράκια, απόφυγες την εσωτερική παρακμή. ;)
7
Ενα ενδιαφέρον κείμενο, παραθέτω το πρώτο του κομμάτι. ;) Για οποιον ενδιαφέρεται.


Quantum Mechanics & Chaos Theory: Anarchist Meditations on N. Herbert’s Quantum Reality: Beyond the New Physics


Scientific worldviews or “paradigms” can influence — or be influenced by — social reality. Clearly the Ptolemaic universe mirrors theocentric & monarchic structures. The Newtonian/Cartesian/mechanical universe mirrors rationalistic social assumptions, which in turn underlie nationalism, capitalism, communism, etc. As for Relativity Theory, it has only recently begun to reflect — or be reflected by — certain social realities. But these relations are still obscure, embedded in multinational conspiracies, the metaphysics of modern banking, international terrorism, & various newly emergent telecommunications-based technologies.

Which comes first, scientific paradigm or social structure? For our purpose it seems unnecessary to answer this question — and in any case, perhaps impossible. The relation between them is real, but acts in a manner infinitely more complex than mere cause-&-effect, or even warp-&-weft.

Quantum Mechanics (QM), considered as the source of such a paradigm, at first seems to lack any social ramifications or parallels, almost as if its very weirdness deprives it of all connnections with “everyday” life or social reality. However, a few authors (like F. Capra, or Science-Fictioneers like R. Rucker or R. Anton Wilson) have seen Quantum Theory both as a vindication of certain “oriental philosophies” & also as prophetic of certain social changes which might loosely & carelessly be lumped under the heading “Aquarian.”

The “mystical” systems evoked by our contemplation of Quantum facts tend to be non-dualist and non-theocentric, dynamic rather than static: Advaita Vedanta, Taoism, Tantra (both Hindu & Buddhist), alchemy, etc. Einstein, who opposed Quantum theory, believed in a God who refused to play dice with the universe, a basically Judeo-Protestant deity who sets up a cosmic speed limit for light. The Quantum enthusiasts, by contrast, prefer a dancing Shiva, a principle of cosmic play.

Perhaps “oriental wisdom” will provide a kind of focusing device, or set of metaphors, or myth, or poetics of QM, which will allow it to realize itself fully as a “paradigm” & discover its reflection on the level of society. But it does not follow that this paradigm will simply recapitulate the social complexes which gave rise to Taoism, Tantra or alchemy. There is no “Eternal Return” in the strict Nietzschean sense: each time the gyre comes round again it describes a new point in space/time.

Einstein accused Quantum Theory (QT) of restoring individual consciousness to the center of the universe, a position from which “Man” was toppled by “Science” 500 years ago. If QT can be accused of retrogression, however, it must be something like the anarchist P. Goodman’s “Stone Age Reaction” — a turning-back so extreme as to constitute a revolution.

Perhaps the development of QM and the rediscovery of “oriental wisdom” (with its occidental variations) stem from the same social causes, which have to do with information density, electronic technology, the ongoing collapse of Eurocentrism & its “Classical” philosophies, ideologies & physics. Perhaps the syncresis of QT & oriental wisdom will accelerate these changes, even help direct them.

Table of Paradigms

With Their Spritual, Political & Economic Parallels

Paleolithic — shamanic — non-authoritarian — hunter/gatherer

Neolithic — polytheistic — authoritarian — agricultural

Earth-centered Cosmos — theistic — monarchial/theocratic (hierarchical) — urban

Sun-centered Cosmos — monotheistic — divine right of kings — colonialism & imperialism

Mechanistic universe — deist or atheist — democracy, capitalism, communism — industrial/technological

Relativistic universe — Modernism — cybernocacy — post-industrial (electronic)

Quantum universe ...


https://theanarchistlibrary.org/library/hakim-bey-quantum-mechanics-chaos-theory-anarchist-meditations-on-n-herbert-s-quantum-reality-b
8
Οι Προσκυνημένοι / Re: Ο CALLAN ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ...
« Last post by Tortelini on June 22, 2016, 07:25:50 pm »
mia xara ta diavazeis ola kai mia xara apantas se ola... ena pros ena palaviogka..
Αδιαλείπτως και διανεκώς :D
9
Σειρά εκδηλώσεων για την επέτειο των 20 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, προγραμματίζονται σήμερα (Τετάρτη) και αύριο (Πέμπτη).

Το ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του ΙΣΤΑΜΕ, διοργανώνει, σήμερα το βράδυ στις 7 στην Αθηναΐδα, εκδήλωση-συζήτηση με ομιλητές την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά, τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό και τον καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλο.
Το πρωί της Πέμπτης στις 10.30 η Χαριλάου Τρικούπη έχει προγραμματίσει μνημόσυνο τρισάγιο στο Α' Νεκροταφείο.

Εκδήλωση για την επέτειο του Ανδρέα Παπανδρέου διοργανώνει αύριο (Πέμπτη) στις 8.30 το βράδυ το ΚΙΔΗΣΟ. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει σε νεολαίους στα γραφεία του Ιδρύματος Παπανδρέου, στην οδό Πειραιώς.

Πρώην βουλευτές και συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, πραγματοποιούν αύριο το απόγευμα, στο Πολεμικό Μουσείο, χωριστή εκδήλωση. Μεταξύ των προσκαλούντων είναι: Αρσένη Μαρία, Ασλάνης Κώστας, Βουνάτσος Δημήτρης, Ζιάγκας Ιωάννης, Μπαντουβάς Κώστας, Μωραΐτης Γιώργος, Παπαηλίας Ηλίας κ.α

Οι ίδιοι θα κάνουν τρισάγιο στο τάφο του Ανδρέα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τέλος έκθεση φωτογραφίας για τη δράση του Α. Παπανδρέου στο Ζάππειο ξεκινά, από αύριο έως το Σάββατο με πρωτοβουλία του ομίλου «Ανδρέας Παπανδρέου- ο ιστορικός ηγέτης» και της ΑΜΚΕ «Δεν λησμονώ».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ρε Καράφλα σε ποια από όλες θα πάμε εμείς σαν Οκανας? ;D ;D ;D
10
Οι Προσκυνημένοι / Re: Ο CALLAN ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ...
« Last post by AxthosArouris on June 22, 2016, 06:30:03 pm »
Ο Μαξ μιλάει για κλώνους ατόμων των οποίων έχει δει τις IP :D

to pio diaskedastiko apo ola einai na ksero oti autos o roufianakos i migdalia me tous klonous tou se douleuei kanonika psilo gazi kai esi den exeis parei mirodia tipota... sou viazoume to mualo emeis, sou viazei to mualo o moar/morgul, kai sou viazei to mualo kai i migdalia... sto kapaki exeis kai to anarxiko kalokairi... kakomiri stauroula...

Βασικά δεν μιλάω ακριβώς, σχολιάζω για να τσιρίζεις ότι δεν σου απαντάω :D

mia xara ta diavazeis ola kai mia xara apantas se ola... ena pros ena palaviogka.. kai kseftilizesai se ola giati eisai ilithia... o viasmos sto mualo sou sinexizetai kanonika
Pages: [1] 2 3 ... 10