Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pinochet88

Pages: 1 ... 15 16 [17]
961
Βόθρος / Re: ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΜΥΑΛΟΥ
« on: October 02, 2015, 06:14:49 pm »

962
Αντιπαρέρχομαι τις δήθεν απειλές ότι θα με βάλεις στα χωράφια να εργάζομαι, θα πάρεις το παιδί μου και θα το βάλεις στα κάτεργα, θα μας απελευθερώσεις και θα μας διδάξεις/βελιτώσεις δια της επιστράτευσης κτλ, που ούτως ή άλλως δεν έχουν καμία δυνατότητα να εφαρμοστούν, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά αλλού, πρώτα από όλα γιατί όλοι οι Έλληνες - ακόμα και τα μέλη της Χ.Α. - τα απορρίπτουν. Ο κάθε Έλληνας σήμερα γνωρίζει ότι όταν εσύ λες θα τον κάνεις να εργάζεται σε χωράφι, αυτό είναι σκλαβιά, όχι εκπαίδευση.

Θα σταθώ όμως πρώτα στο ζήτημα της αυθαιρεσίας γιατί δεν το καταλαβαίνεις. Λες π.χ. να φανταστώ ένα σενάριο όπου μια ιδιωτική αστυνομία μπαίνει στα σπίτια, ληστεύει, σκοτώνει, κάνει, ράνει. Έστω ότι όντως υπάρχει μια πιθανότητα να γίνει αυτό όταν καταργηθεί το Κράτος. Όταν δεν καταργηθεί το Κράτος, σήμερα δηλαδή ή όταν το "καθεστώς" σου έρθει στην εξουσία, όπου ο λαός δεν έχει όπλα δικά του, όπου δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω σε δικό του χωράφι να βαστάει καραμπίνα και να μπορεί να πυροβολήσει ότι αυτός γουστάρει, όπου το Κράτος καταγράφει όλα τα όπλα, όπου το Κράτος ελέγχει τη μια και μόνη αστυνομία και τον έναν και μόνο στρατό, τότε δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα να μπει το Κράτος στο σπίτι και να κάνει και να ράνει; Μα είναι οφθαλμοφανές ότι η αυθαιρεσία που φοβάσαι και ανησυχείς για αυτήν είναι ευκολότερο να συμβεί όσο οδεύουμε προς τις ιδέες σου: ένα Κράτος, μια αστυνομία, ένας στρατός. Αν ο σγος είναι πειθαρχημένος, τι φοβάται στον ανταγωνισμό;

Το μόνο που κρατάει την αστυνομία από το να μπουκάρει στα σπίτια σήμερα είναι η (άοπλη) αντίδραση του λαού. Σε μια ελεύθερη κοινωνία θα την κρατάνε πίσω και οι άλλες αστυνομίες και η οπλοφορία και το γεγονός ότι κανείς δεν θα πιστεύει στο Κράτος, άρα κανείς δεν θα δίνει ηθικό άλλοθι στον αστυνόμο ότι υπηρετεί κάποια ασφάλεια και κάποιο έθνος. Ο καθένας αστυνομικός θα κρίνεται στη βάση του κατά πόσο εξυπηρετεί τον πελάτη. Δεν λέω ότι θα αλλάξει η ανθρώπινη φύση (εσύ το λες αυτό...). Το ίδιο μοχθηρός θα είναι ο άνθρωπος. Αλλά θα αντιμετωπίζει περισσότερα εμπόδια στο να εκφράσει τη μοχθηρία του με τη βία.

Υποστηρίζεις, πάλι στην ίδια γραμμή της κοροϊδιας του Λαού, ότι έτσι και ο κόσμος απελευθερωθεί από το Κράτος δεν θα ασκεί οικονομική δραστηριότητα, αλλά "οικονομική δραστηριότητα", που σημαίνει ότι θα κλέβει, θα σκοτώνει, θα κοιτάει να φάει τον άλλον. Και ύστερα λες: Παραδώστε μου το νόμισμά σας, θα το αλλάξω και θα το κάνω credit, και θα αυτά θα τα δίνω εγώ ως Κράτος - γιατί δεν θα δίνονται από τον Θεό, από συγκεκριμένα άτομα θα γίνονται οι πληρωμές - στον καθένα ανάλογα με την αξία της εργασίας του, μια ώρα εργασία γραφείου 1 credit, 1 ώρα χειρωνακτική 3 credits κτλ. Και τι στον κόσμο αυτό υπάρχει που να δείχνει ότι εσύ είσαι ηθικός και δεν θα αρχίσεις να δίνεις credits στον εαυτό σου για το τίποτα; Ότι όλοι οι άλλοι που ασκούν "οικονομική δραστηριότητα" είναι ανήθικοι, κλέφτες και λαμόγια, ενώ εσύ, και η "σοφή" παρέα σου, που ανελισσεστε "αξιοκρατικά και αριστοκρατικά" στις ηγεσίες των "επιτροπών" και των "συμβουλίων", που θέλετε να επιστρατεύσετε στα χωράφια όλη τη χώρα, είστε από διαφορετικό υλικό πλασμένοι; Γενικά: γιατί εκείνοι οι οποίοι κυβερνάνε στο "καθεστώς" σου, και στέλνουν τους ανθρώπους στα χωράφια και τα κάτεργα, είναι πιο ηθικοί από όσους ασκούν "οικονομική δραστηριότητα"; Ούτως ώστε μάλιστα να "απαλλαχθούν" όσοι ασκούν οικονομική δραστηριότητα από την ατομική τους ιδιοκτησία (που θα πάει η ατομική ιδιοκτησία; Σε άλλον πλανήτη; Ποιος θα την πάρει; Ο αρειανός; Η "κοινωνία" πάλι;) και την απαλλαγή αυτή να την επιβλέψουν εκείνοι οι οποίοι θα έχουν στα χέρια τους το μονοπώλιο της βίας;


Τα ίδια επιχειρήματα και με την εσωτερική παραγωγή. Γιατί θέλεις να είσαι αυτάρκης ενώ σου λέω ότι δεν σε συμφέρει να είσαι αυτάρκης; Όπως έναν άνθρωπο δεν τον συμφέρει να είναι αυτάρκης, έτσι και μια χώρα δεν τη συμφέρει να είναι αυτάρκης. Αν ένας άνθρωπος είναι αυτάρκης θα καταναλώνει λιγότερα, γιατί μόνος του δεν μπορεί να φτιάξει όλα όσα υπάρχουν αυτήν τη στιγμή γύρω σου. Το ίδιο ισχύει και σε επίπεδο χώρας. Δεν συμφέρει τους Έλληνες να παράγουν δικό τους καφέ. Και το αναγνωρίζεις. Αλλά πάλι θέλεις το Κράτος νο μονοπωλήσει το εξωτερικό εμπόριο καφέ με άλλες χώρες (οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες, γιατί δεν παράγουν χώρες τον καφέ). Γιατί θέλεις αυτάρκεια, αν όχι για να σκλαβώσεις τον λαό και να του επιβάλεις στην εξουσία σου;

Γιατί ισχυρίζεσαι ότι με το ελεύθερο εμπόριο ο Έλληνας θα είναι η πουτάνα της υφηλίου; Έχεις αποδείξεις ότι ο Έλληνας δεν μπορεί να βγάλει χρήματα από το εμπόριο; Ότι δεν μπορεί να παράξει αν του επιτραπεί να παράξει και ότι δεν μπορεί να γίνει πλούσιος και ικανός;
Ορίστε πάρε διάβασε, απομονωμένη χώρα η Ελλάδα, καμία επένδυση δεν γίνεται κανένα εμπόριο δεν λαμβάνει χώρα, καθημερινά το "Κράτος"-δυστύχημα απαλλάσει τα άτομα από την ατομική τους ιδιοκτησία και όλα τα παίρνει η "κοινωνία" (ενώ το δικό σου Κράτος-ευτύχημα, που θα κάνει ακριβώς τα ίδια θα τα πάει καλύτερα...):
http://s.kathimerini.gr/resources/toolip/doc/2015/10/01/gkat_03_20151001.pdf

Τώρα, με τα μονοπώλια του Κράτους, που δεν θέλεις να καταργηθούν, με τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων που δεν θέλεις να καταργηθούν και με τον έλεγχο από το Κράτος της παραγωγικής διαδικασίας που δεν θέλεις να καταργηθεί, είμαστε οι πουτάνες της υφηλίου. Το μόνο που θέλεις είναι να έρθεις εσύ στην εξουσία και να προτείνεις έναν """άλλον""", """καινούριο""" τρόπο διαχείρισης στο νταβατζηλίκι των Ελλήνων. Δεν είσαι φίλος του Λαού, είσαι εχθρός του, και πέρα από τις περιττές αβρότητες και ο Λαός το αντιλαμβάνεται αυτό. Ξέρεις γιατί ο Λαός θέλει ευρώ; Γιατί δεν θέλει το credit σου. Γιατί ξέρει ότι έτσι και το Κράτος τυπώσει χρήμα, θα το τυπώσει για τον εαυτό του, για το κρατικό "εγώ" του, και θα δίνει 1 credit για μια ώρα εργασίας και θα δίνει ένα εκατομμύριο credits στην άρχουσα τάξη, είτε αυτή είσαι εσύ, είτε αυτή είναι ο Μιχαλολιάκος, είτε αυτή είναι ντόπια ολιγαρχία που αναλαμβάνει τα κρατικά έργα και έχει τα κανάλια, είτε αυτή είναι η συνιστώσα ρόζα και το κόμμα του λαφαζάνη, για να αγοράσει όσους σκλάβους αυτή επιθυμεί.

Ο μόνος λόγος που δεν φαίνεται ότι ο Έλληνας και η Ελληνίδα, ιοθετούν με πάθος τις απόψεις μου και απορρίπτουν με βδελυγμία τις δικές σου, είναι ότι έχετε πλημμυρίσει τα πάντα στην Ελλάδα με αυτό το διεστραμμένο σου "αφήγημα", όπου εγώ και η ελευθερία εμφανιζόμαστε ως κακά, ενώ το "μια από τα ίδια" που υποστηρίζεις εσύ, εμφανιζόσαστε ως επανάσταση! Ο Λαός δεν μπορεί, είτε με τη δημοκρατία, είτε με όποιο άλλο κρατικό καθεστώς να πει όχι στο Κράτος. Το παιχνίδι, από όλα τα μέσα μαζικής προπαγάνδας είναι στημένο εναντίον του. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί.

963
Aπόπατος / Re: Νιγήρας: Η Γη της Επαγγελίας!
« on: September 30, 2015, 12:06:30 pm »
Οχι, η σκλαβια αντικαταστάθηκε απο την μισθωτή εργασία. Ουσιαστικα λενε στους σκλαβους, "παρε Χ ποσο και μην με πρίζεις για στεγαση, υγεία κτλ" πραγματα τα οποια ενδιαφερόταν το αφεντικο πιο πριν να τα καλύψει. Επισης, τα αφεντικα πλεον δεν χρειαζεται να πληρώνουν φουλ ποσο για οσους σκλάβους δεν χρειάζονται, οι ανεργοι σκλαβοι περνουν ενα επιδομα για μερικους μηνες.  Επίσης, οι σκλάβοι ειναι πιο χαρουμενοι και αρα πιο αποδοτικοι με μισθό παρά με άλλα μεσα ανταμοιβής.  Αρα η ανθρωποτητα δεν ξεφυγε ακόμη απο την σκλαβιά.


Η σκλαβιά ήταν μορφή ελεύθερης εργασίας, υπό την έννοια ότι ο διακανονισμός των όρων της εργασίας και της ανταμοιβής ενός εκάστου γινόταν μεταξύ των ατόμων χωρίς την παρέμβαση του Κράτους. Πολλές φορές οι σκλάβοι ήταν εθελοντικά σκλάβοι. Π.χ. ένα άτομο το οποίο δανειζόταν χρήματα από κάποιο άλλο άτομο συμφωνούσε πως σε περίπτωση μη αποπληρωμής του χρέους θα γινόταν σκλάβος του δανειστή. Η σύναψη του δανείου και η συνεπαγόμενη δουλεία γινόταν εθελούσια. Η ατομική ιδιοκτησία προστατεύοταν πλήρως. Μόνο όταν το Κράτος παρενέβη στην όλη διαδικασία καταργήθηκε η εργασία των σκλάβων και η ατομική ιδιοκτησία των ατόμων.

Αλλά και μη εθελούσια να ήταν η σκλαβιά, πάλι δεν βλέπω κανένα πρόβλημα, όσο προστατεύεται η ατομική ιδιοκτησία των ανθρώπων και όσο οι δούλοι είναι υπάνθρωποι. Τα δικαιώματα είναι εργαλεία και αποδίδονται σε εκείνους για τους οποίους έχει νόημα να αποδοθούν. Ναι μεν εμείς οι αναρχοκαπιταλιστές υποστηρίζουμε πως ο κάθε "άνθρωπος" πρέπει να έχει ατομική ιδιοκτησία στον εαυτό του, αλλά δεν επεκτείνουμε τον ορισμό αυτόν του "ανθρώπου με δικαιώματα" και στις μαϊμούδες. Έτσι λοιπόν μπορούμε να αφήσουμε απ'έξω και τους υπάνθρωπους νέγρους και τους κομμουνιστές, μιας και αυτοί βρίσκονται εγγύτερα στις μαϊμουδες, παρα στον άνθρωπο.

Η σημερινή εργασία τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο του Κράτους, το οποίο επιβάλλει τους όρους του και αρπάζει κομμάτι του παραγόμενου πλούτου για να το καταναλώσουν οι παρασιτικές τάξεις. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που παρατηρούνται τέτοιες στρεβλώσεις στον συγκεκριμένο τομέα, όπως ανεργία και περιορισμένη επιχερηματικότητα. Ο αναρχοκαπιταλισμός αξιοποιώντας στο έπακρο τόσο το ανθρώπινο όσο και το υπανθρώπινο δυναμικό, μπορεί να επιτύχει το μέγιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα και την ανώτερη δυνατή κοινωνία που οραματίστηκε ποτέ ο Άνθρωπος.

964
Aπόπατος / Νιγήρας: Η Γη της Επαγγελίας!
« on: September 29, 2015, 08:01:33 pm »
Ο Νιγήρας είναι υποσαχάρια χώρα της Αφρικής και από τις πιο υπάνθρωπες. Διαθέτει από τα πιο χαμηλά κατά κεφαλήν εισοδήματα του κόσμου και συγκεκριμένα κάθε νιγηράνθρωπος βγάζει 400 δολάρια τον χρόνο, ήτοι 33 δολάρια τον μήνα. Οι κάτοικοί του ζουνε σε υπάνθρωπες συνθήκες και ψωμολυσάνε.

Ο Νιγήρας βρίσκεται κάτω από τη διαλυμένη Λιβύη και έτσι η διεύλευση από εκεί των υπάνθρωπων ζώων δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Αρκεί να λαδώσουμε μερικούς εξίσου ψωμολουσσούντες φύλαρχους.
Σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις περασμένων απογραφών, στον Νιγήρα υπάρχουν
714063 μουνιά 15 έως 19 ετών + 549009 μουνιά 20 έως 24 > Ένα εκατομμύριο και διακόσιες πενήντα χιλιάδες μουνιά!

Πόσο κόστος θα είχε η πώληση και μεταφορά στην Ελλάδα, ας πούμε, 250 χιλιάδων μουνιών; Εκεί οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα και μαλακίες, επομένως τι θα έλεγε ένας μέσος Νιγηράνθρωπος για να μας πουλήσει ένα αντικείμενο της πολυμελούς του οικογένειας, για 15 με 20 μισθούς; Θα ήταν τρομερή ευκαιρία. Έστω λοιπόν 17.5 * 33 = 577 δολάρια το κάθε μουνί. Έστω και άλλα 423 κατ'άτομο το κόστος της μεταφοράς τους, με άθλια μέσα και μαούνες εις την Ελλάδα. Η όλη επιχείρηση θα κόστιζε 250000 * 1000 = 250 εκατομμύρια. Τσάμπα πράγμα για τις δυνατότητες του Κράτους.

Τώρα, πόσο θα κόστιζε μια σκλάβα αναραγωγικής ηλικίας σήμερα, έστω και υπάνθρωπη;  Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ ότι εάν βάζαμε μια τιμή της τάξεως των 10 χιλιάδων θα έμενε απούλητο έστω και μισό κομμάτι. Έστω και συμπεριλαμβανομένων των εξόδων να τις πλύνουμε και να τις σουλουπώσουμε, αυτές οι τσούλες θα μας απέφεραν πάνω από 2 δις άμεσα.

Και αυτό αποτελεί απλά και μόνο μια πώληση. Κάθε χρόνο πάνω από 16 εκατομμύρια υπάνθρωποι γεννιούνται στην υποσαχάρια αφρική. Κάθε χρόνο δηλαδή πάνω από 8 εκατομμύρια μουνιά γίνονται 15. Γιατί να μην γίνονται σκλάβες; Γιατί να μην τις πουλάμε και να βγάλουμε χρήμα; Δεν χρειάζεται πόλεμος, οι ίδιες θα έρθουν (όπως έρχονται) και οι ίδιοι οι αδερφοί τους θα μας τις πουλήσουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι το νομικό πλαίσιο και το αρχικό κεφάλαιο. Μόλις ο πελάτης προστατευτεί από τον νόμο και όσους ένοπλα τον επιβάλλουν και η δουλάρα κατοχυρωθεί ως αντικείμενο, θα μπορεί να τη δείρει, να την εξευτελίσει, να την τεμαχίσει, ό,τι επιθυμήσει. Η Ελλάδα μπορεί να είναι πρωτοπόρα στην επαναφορά της σκλαβιάς και θα μπορέσει να προσελκύσει μετανάστες ανθρώπους μορφωμένους, καλλιεργημένους, πλούσιους, οι οποίοι θα επωφεληθούν των χρυσών ευκαιριών που τους προσφέρει η ελευθερία και θα χτίσουν την Ελλάδα του αύριο, μια Ελλάδα της τεχνολογίας και της ανάπτυξης. Πόσες και πόσες χρήσεις θα μπορούσαν να έχουν οι σκλάβοι στον κατασκευαστικό κλάδο!

Δεν είναι τυχαίο ότι η κατάργηση της σκλαβιάς ήρθε με την ισχυροποίηση του Κράτους. Η σκλαβιά ήταν ένα πολύ ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο για την ολική απελευθέρωση των ανθρώπων από το Κράτος, για την αληθινή ελευθεριακή αναρχία. Η σκλαβιά προσέφερε και ακόμα μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους την τεχνολογική τους ολοκλήρωση και την απεξάρτηση από τον παρασιτικό τρόπο βίου των καταναλωτών φόρων, δηλαδή όσων συναποτελούν το Κράτος. Το Κράτος θέλει τους ανθρώπους να είναι σκλάβοι στο ίδιο, για αυτό κατάργησε τη σκλαβιά των υπανθρώπων στους ανθρώπους. Χωρίς του σκλάβους τους, οι άνθρωποι επλήγησαν, και τα παράσιτα, τα οποία είναι στο ίδιο επίπεδο με τους υπάνθρωπους κατάφεραν αυτό το θανάσιμα μισάνθρωπο και μοιραίο πλήγμα, τόσο τους ανθρώπους, όσο και στη Λευκή Φυλή και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό ταυτόχρονα.

965
https://www.google.gr/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_pcap_cd&idim=country:CHN:IND&hl=en&dl=en#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:CHN:GRC:USA&ifdim=region&hl=en_US&dl=en&ind=false

Ό,τι ανοησίες και να λέτε, η αλήθεια παραμένει μια: Χώρες με οικονομική ελευθερία αναπτύσσονται, χώρες με σοσιαλιστική οικονομία καταστρέφονται. Αυτό είναι η μεγάλη αλήθεια του καπιταλισμού. Για αυτό ο καπιταλισμός αφάνισε τον φασισμό, για αυτό νίκησε κατά κράτος τον κομμουνισμό. Μόνο ο καπιταλισμός δουλεύει.

{ Με θλίψη μου διαπιστώνω ότι ο απλός καθημερινός σχιστομάτης κινέζος υπάνθρωπος, που ζει σε ένα υπάνθρωπο ολοκληρωτικό κορπορατιστικό καθεστώς, κατάφερε, από τότε που ξεκίνησε η κρίση χρέους του ελλαδικού Κράτους, να διπλασιάσει το εισόδημά του, μέσα από την περιορισμένη του ελευθερία και μόνο εξαιτίας του διεθνούς εμπορίου, ενώ ο μέσος Έλληνας έχει πάρει την κατηφόρα, ακριβώς γιατί άτομα σαν και εσάς, ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού, δημαγωγούν ανεύθυνα και ελεεινά, και δεν μπορούν να γίνουν τα θεμελιώδη βήματα για την ανάπτυξη, όπως ελεύθεροι μισθοί και ελεύθερη επιχειρηματική δραστηριότητα. Μέχρι και η κομμουνιστική Κίνα, με μισθούς πείνας επωφελείται από το διεθνές εμπόριο περισσότερο από την Ελλάδα... }

966
Εγώ δεν πήρα κανένα δάνειο, ούτε μετέτρεψα κανένα χρέος από ιδιωτικό σε "δημόσιο" (μόνο το Κράτος μπορεί να μετατρέψει κάτι σε "δημόσιο" που σημαίνει ότι κάθε τι δημόσιο σημαίνει κρατικό. Απλά επειδή οι παλιάνθρωποι που υποστηρίζουν το Κράτος καταλαβαίνουν ότι ο Λαός δεν θέλει το Κράτος, το βαφτίζουν δημόσιο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του Λαού, να τον ξεγελάσουν. Ακόμα και ένας φασίστας δίνει άλλοθι στο δημοκρατικό Κράτος να δανείζεται και συναινεί στο να βαφτιστεί το χρέος "δημόσιο", γιατί και αυτός αν έρθει στην εξουσία τα ίδια σκατά θα κάνει. Οπότε τον συμφέρει να δανείζεται το Κράτος και να πιστεύει ο Λαός ότι το χρέος δεν είναι του Κράτους, αλλά είναι "δημόσιο"). Η διεστραμμένη λογική σου να προσωποποιείς τις χώρες (εννοοώντας τα Κράτη και μιλώντας μόνο για τα Κράτη) σε κάνει να μην ξέρεις για τι πράγμα μιλάς. Ιδίως όταν λες ότι μια από τις πλουσιότερες χώρες είναι η Κίνα όπου όλοι είναι φτωχοί... Το Ελληνικό Κράτος, πιεζόμενο από τους πολιτικούς τραμπουκισμούς ατόμων σαν και εσένα (κομμουνιστών, φασιστών, δημοσίων υπαλλήλων), αναγκάστηκε να δανειστεί για να συντηρήσει νοσοκομεία, σχολεία, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, δήμους και ένα σωρό άλλα παρόμοια. Η πίεση αυτή ήταν τόσο παράλογη και τόσο κανιβαλιστικά ανεύθυνη που το Κράτος υπερχρεώθηκε και χρεοκόπησε. Τη χρεοκοπία του Κράτους την πλήρωσε ο μέσος Έλληνας πολίτης, στον οποίο επιβλήθηκαν νέοι δυσβάσταχτοι φόροι και αυξήθηκαν όλοι οι ήδη υπάρχοντες. Το αποτέλεσμα ήταν να μπουνε μέσα όλες οι επιχειρήσεις, πλην των κρατικών και να φτάσουν στην απόλυση όλοι οι εργαζόμενοι, πλην των κρατικών, οι οποίοι δεν εργάζονται ούτως ή άλλως.

Quote
Germany, which up until the 1953 Debt agreement had to work on the assumption that all the Marshall plan aid was to be repaid, spent its funds very carefully.

Η Γερμανική οικονομία, όπως κάθε νοικοκυριό, όπως κάθε άτομο, χρησιμοποίησε τις αρχές της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης για να φτιάξει την οικονομία της. Το ότι επαναλαμβάνεις την ίδια γελοία αποσπασματική εκδοχή της "ιστορίας" και λες ότι η Γερμανία αναπτύχθηκε για αυτό το τυχαίο γεγονός και για το άλλο τυχαίο γεγονός, είναι βλακώδες. Και στην Ελλάδα δόθηκαν χρήματα από το σχέδιο Μάρσαλ. Γιατί δεν αναπτύχθηκε η Ελλάδα όπως η Γερμανία; Πάλι θα αρχίσεις να μου αναφέρεσαι στο τάδε τυχαίο γεγονός και στο δείνα τυχαίο γεγονός.

Μια κοινωνία που θέλει να αναπτυχθεί πρέπει να έχει τα εξής: ανταγωνιστική εργασία, αποταμίευση και IQ. Ούτε πρέπει να έχει πολλά μέλη, ούτε πρέπει το Κράτος να αρπάζει τις περιουσίες των πολιτών. Η Γερμανία δεν αναπτύχθηκε με φόρους. Αυτό το οποίο υπέστη reset ήταν το γερμανικό ΚΡΑΤΟΣ. Έτσι έρχεται η ανάπτυξη.

967
Κοπρίτη ο παράφρονας λαϊκισμός σου δεν αντέχεται άλλο. Η Ελληνική οικονομία απέτυχε γιατί το ελλαδικό Κράτος την κατέλαβε ολόκληρη. Η Γερμανία αναπτύχθηκε όχι γιατί πήρε δανεικά, όπως λες. Το ελαδικό Κράτος πήρε δανεικά, πήρε "βοήθεια" αμερικανική, βρετανική, γερμανική και απέτυχε. Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε πρώτον γιατί είχε το βιοψυχικό δυναμικό για να το κάνει και δεύτερον γιατί μετά την πτώση του κρατικιστικού καθεστώτος των ναζί, με τη σμίκρυνση του Κράτους, απελευθερώθηκαν οι πόροι που πήγαν στην παραγωγική οικονομία.  Το μέγεθος της χώρας ή της αγοράς δεν έχει καμία σχέση στην οικονομία. Μια μικρή χώρα μπορεί να είναι η πιο πλούσια. Αρκεί να αποταμιεύει, να επενδύει και να είναι ανοιχτή στις παγκόσμιες αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.


968
Αν το κόστος του προϊόντος είναι 0.5 στην Κίνα και 2 εδώ έχει ως εξής η παραγωγή του: οι πρώτες ύλες κοστίζουν 10 λεπτά, τα μηχανήματα κοστίζουν άλλα 10 λεπτά και ο μισθός του ΚΙνέζου για να το φτιάξει είναι 30 λεπτά. Αντιθέτως ο μισθός του Έλληνα είναι 1.8 ευρώ. Τουλάχιστον δηλαδή εξαπλάσιος από τον μισθό επιβίωσης του Κινέζου. Τι το μαγικό έχει λοιπόν ο Έλληνας και οι ανάγκες του ούτως ώστε να τον πληρώνουμε 6 φορές παραπάνω από τον Κινέζο και να χάνουμε αυτά τα κέδρη, τα οποία θα μπορούσαμε να τα επενδύσουμε και να αναπτυχθούμε;

Και ύστερα παραπονιέσαι που ο Έλληνας εργάτης θα αγοράσει αγαθά πολυτελείας όπως τα κουστούμια αρμάνι και τα iphone, ενώ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του φθηνότερα και να αποταμιεύσει και να επενδύσει. Ε αφού δεν τα έχει βγάλει με την αξία του... αλλά τα έχει βγάλει επειδή είναι "Έλληνας" ή "εργάτης" και έχει "ανάγκες"; Και δεν θα τα βγάλει από την παραγωγή, αλλά θα τα βγάλει από τον Έλληνα καταναλωτή, ο οποίος αντί να αγοράσει το φτηνό προϊόν με μισό ευρώ από την Κίνα θα το αγοράσει 4 φορές παραπάνω.

Το γεγονός όμως ότι ο κόσμος έχει αρκετό πλούτο ούτως ώστε να τον δίνει για iphone, σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για τον καθένα Έλληνα να δουλέψει ανταγωνιστικά στην παραγωγή αγαθών πολυτελείας και λαμβάνοντας μεγαλύτερο μισθό από εκείνον της επιβίωσης.

969
Η εργασία του ανθρώπου είναι ένας παραγωγικός συντελεστής. Η εργασία του ανθρώπου πρέπει να δημιουργεί κάποια αξία. Δηλαδή, με πολύ απλά λόγια, αυτό που κάνει ο άνθρωπος πρέπει να είναι χρήσιμο, καλό, προτιμητέο από κάποιον άλλο για να πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος όντως εργάζεται. Αν ένας άνθρωπος κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο, δεν σημαίνει ότι παράγει αξία, δεν εργάζεται. Αν ένας άνθρωπος πληρώνεται για να κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο και τον βλέπουν 5-6 "πελάτες" και σπάνε πλάκα και διασκεδάζουν, τότε μόνο εργάζεται. Συνεπώς ο καταναλωτής λέει πότε υπάρχει ανάγκη για εργασία. Και όχι μόνο στον καπιταλισμό. Τα ίδια ισχύουν και στον φασισμό και στον κομουνισμό και οπουδήποτε αλλού. Αν αυτός που καταναλώνει το προϊόν π.χ. στον φασισμό, αναγνωρίζει την ίδια αξία που παράγεται από 20 άτομα στην αξία που παράγεται από 200 άτομα, τότε δεν πρέπει να δουλεύουν 200 άτομα (ούτε 200.000...). Είναι περιττό. Και είναι παράλογο να το υποστηρίζει κανείς. Αυτό που υποστηρίζει (ή προσποιείται ότι το υποστηρίζει για να κοροϊδέψει τους φτωχούς) ο κοπρίτης είναι να δουλεύουν 200 άτομα για να κάνουν τη δουλειά 20 ατόμων. Δεν μπορεί να το δικαιολογήσει ρασιοναλιστικά όμως για αυτό τα επιχειρήματά του είναι υποδεέστερα των φιλελεύθερων δικών μου.

Η ίδια αρχή ισχύει και στη βιομηχανία. Το κόστος της εργασίας πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο, γιατί αυτό το κόστος το επωμίζεται αυτός που καταναλώνει και χάνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τους πόρους του καλύτερα. Οι εργασίες που είναι χειρωνακτικές, ανειδίκευτες και θα μπορούσαν να γίνουν από ένα ρομπότ θα πρέπει να κοστίζουν όσο το ρομπότ, όσο ο σκλάβος. Δεν βλέπω κανένα άλλοθι υπέρ ενός ανειδίκευτου εργάτη να θέλει να τον πληρώνουμε παραπάνω από έναν σκλάβο ή παραπάνω από όσο χρειάζεται να αγοράσεις και να συντηρήσεις ένα ρομπότ, απλά και μόνο επειδή είναι "άνθρωπος" ή "Έλληνας" ή "φτωχός". Είναι καταστρεπτικά ανελεύθερο, παράλογο και αντιπαραγωγικό. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός ο παράγων "ανθρωπισμός" ή (διεστραμμένα) "Ελληνισμός" ή "προστασία του φτωχού" είναι τρομερό μειονέκτημα αν θέλουμε να αναπτυχθούμε στο full.

Από εκεί και πέρα δεν βλέπω κανένα κακό για τους Έλληνες. Οι Έλληνες έχουν κεφάλαιο - τη Γη τους - και μπορούν να την αξιοποιήσουν όπως αυτοί επιθυμούν. Δόξα το Θεώ, υπάνθρωποι εξαθλιωμένοι κατάλληλοι για σκλάβοι υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η ελευθερία να τους φέρουμε μέσα και να τους κλείσουμε στα χωράφια και στα εργοστάσια με τους όρους Μας. Εκτός όμως της ανειδίκευτης εργασίας, που δεν είναι ανταγωνιστική στην τελική και σύντομα θα εξαφανιστεί, υπάρχει και η ανταγωνιστική εργασία. Ο μισθός αυτής της εργασίας, στην κανονική οικονομική θεωρία, εξισώνεται σταδιακά, σε μια ελεύθερη οικονομία, με το οριακό κέρδος του προϊόντος που παράγει. Ιδίως σε μια ελεύθερη οικονομία χωρίς βασικό μισθό. Αν ο ιδιοκτήτης του Ζάρα βγάζει 20 εκατομμύρια και έχει 20 υπαλλήλους, 1 εκατομμύριο θα είναι διατεθειμένος να δώσει στην κάθε υπάλληλο (παρεμπιπτόντως, δεν έχω δει πολλούς πακιστανούς να δουλεύουν στα Ζάρα). Αν του φύγει η υπάλληλος (π.χ. γκαστρώθηκε) και είναι να χάσει 1 εκατομμύριο, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα άνεργος, δεν είναι τρελός να την αφήσει να φύγει. Θα της δώσει μέχρι και 999.999€ αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει για αυτόν. Όλα αυτά είναι φυσικά συμβολικά του ότι υπάρχουν δυνάμεις σε μια ελεύθερη αγορά που αυξάνουν τον μισθό και αυτό είναι ο γενικός κανόνας όταν ο πληθυσμός αυξάνεται με μικρότερο ρυθμό απ'ότι αυξάνεται το κεφάλαιο.


Σε ότι αφορά τα δίκτυα: Τα δίκτυα αναπτύχθηκαν ξέχωρα από το Κράτος. Δεν έφτιαξε ένα συγκεκριμένο Κράτος τα πρωτόκολλα στο ίντερνετ, ούτε τη θύρα usb, ούτε βγήκε νόμος ποτέ που να έλεγε ό,τι οι οδηγοί από εδώ και στο εξής θα οδηγούν στα δεξιά, ούτε οι θύρες των τηλεφώνων, ούτε οι πρίζες, ούτε τα καλώδια, ούτε τα λειτουργικά, ούτε οι αυλακώσεις στα ελαστικά (που διώχνουν το νερό προς τα έξω), αναπτύχθηκαν κατόπιν άνωθεν κρατικής διαταγής. Αυτά προϋπήρχαν της κρατικής επικύρωσής τους και το Κράτος απλά (μερικά) τα κατέσχεσε με τη βία. Εάν ένας άνθρωπος είχε έναν δρόμο θα ήταν τρελός να επέβαλε στον δρόμο του να οδηγούν στα αριστερά (εκτός κι αν ήταν στην Αγγλία) γιατί αυτό θα τον ξέκοβε από τον υπόλοιπο κόσμο, θα του έκοβε πελάτες. Αν εσύ φτιάξεις μια μητρική πλακέτα, ένα cpu κτλ θα ήταν παράλογο να το κάνεις να μην δέχεται κανένα λειτουργικό σύστημα. Δεν έχει όμως το Κράτος τα λειτουργικά ή τα cpu, δεν ορίζει το Κράτος τους κανόνες. Το όφελος της συνεργασίας επιβάλλει δια της λογικής τη συμμόρφωση σε κοινά αποδεκτούς κανόνες. Αυτοί οι κανόνες αλλάζουν ελεύθερα κατά τη βούληση των καταναλωτών. Όπως το Κράτος δεν πρέπει να έχει μονοπώλιο στα cpu και τα λειτουργικά, έτσι το Κράτος δεν πρέπει να έχει μονοπώλιο στους δρόμους.

970
Ο Κοπρίτης είναι Λουδδίτης. Αν δεν ξέρετε τι είναι η λέξη μη την γκουγκλάρετε γιατί θα βρείτε μια κομμουνιστική ιστοσελίδα (όχι πως οι υπόλοιπες είναι αντικομμουνιστικές) να έχει άρθρο με τίτλο "Λουδίτες: Αρνητές της τεχνολογίας ή επαναστάτες" (!!!), θα σας εξηγήσω εγώ. Λουδίτες ήταν κατά τη βιομηχανική επανάσταση κάτι εργάτες που έκαναν κάποιες εργασίες χειρονακτικές και με την εφεύρεση των μηχανών που τους αντικατέστησαν αναγκάστηκαν να ξεβολευτούν, να αλλάξουν δουλειά και έτσι "εξεγέρθηκαν" λοιπόν αυτοί οι πρώην εργάτες δημιουργώντας ομάδες που εισέβαλαν στα εργοστάσια και κατέστρεφαν τις μηχανές. Την ίδια ακριβώς λογική έχει και ο Κοπρίτης. Λέει ότι πριν το Ζάρα, είχαμε 2000 εργάτες να πουλάνε (παραγωγική εργασία είναι ο πωλητής κατά την άποψή σου;) 2000 παλτά. Μετά το Ζάρα 20 εργάτες πουλάνε 2000 παλτά. Αντί λοιπόν να δει το ευτύχημα που οι 1980 εργάτες μένουν ελεύθεροι να βρουν νέες παραγωγικές εργασίες, χωρίς η κοινωνία να χάσει τίποτα - ίσα ίσα με την κοινωνία να αγοράζει την ίδια ποσότητα παλτών και να μην αναγκάζεται να πληρώνει 1980 μισθούς το μήνα, αντί να το δει θετικά, κάθεται και μας λέει ότι αυτό είναι η απαρχή του τέλους, του αρμαγεδδώνα κτλ κτλ.

Η άποψή μου είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει το τι είναι σωστό, ούτε τον ενδιαφέρει οι εργάτες να είναι καλύτερα, που αν απολυθούν οι 1980 εργάτες και πάνε να παράξουν κάτι άλλο, κάτι χειροπιαστό μάλιστα, όλοι θα είναι καλύτερα. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να πετάξει ένα σύνθημα-μπαρούφα, που το ξέρει ότι είναι μπαρούφα, να τρομάξει ίσως και λίγο τους εργάτες για να τους ξεσηκώσει, να τους "οργανώσει" και στο τέλος να τους εξανδραποδίσει.

971
Εντάξει, η άποψη ότι τα εκατομμύρια Ελλήνων που ισοπεδώθηκαν από την κρίση χρέους του ελλαδικού Κράτους και τη συνακόλουθη κατασχετική φοροεπιδρομή, οφείλονται στο άνοιγμα καταστημάτων πολυεθνικών, είναι γελοία. Αν μη τι άλλο εσύ ο ίδιος αποδεικνύεις ότι μπορούν να συνυπάρξουν πολυκαταστήματα κολοσσών μαζί με αποκεντρωμένα μαγαζιά στον χώρο της ένδυσης, αρκεί να μειωθούν οι φόροι.

972
M'αρέσει που έσβησες αυτό που έγραψα, λες και η δική σου τοποθέτηση το αναιρεί. Το αν τα προϊόντα σήμερα είναι φθηνότερα και ταυτόχρονα καλύτερα νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να το καταλάβει, αρκεί να συγκρίνει την ανθεκτικότητα των συσκευών που αγόραζε παλαιότερα, σε σχέση με την ανθεκτικότητα των αντίστοιχων συσκευών που αγοράζει σήμερα. Από αυτά που λες φαίνεται ότι είτε αγνοείς είτε σκοπίμως αποσιωπείς κάποιους βασικούς κανόνες του καπιταλισμού, όπως, για παράδειγμα, ότι ένα από τα αποτελέσματα της συνεχούς και ξέφρενης προσπάθειας για διεύρυνση της αναλογίας κόστους προς κέρδος είναι η δημιουργία και η χρήση όσο πιο φθηνών υλικών γίνεται. Το πλαστικό με το οποίο φτιάχνουν τις συσκευές σήμερα σπάει για πλάκα, το γυαλί πλέον φτιάχνεται τόσο λεπτό που μπορεί να σπάσει κυριολεκτικά από μόνο του στα καλά καθούμενα. Το αποτέλεσμα είναι ότι όσοι μαζεύουν το χρήμα (οι μαυραγορίτες σαν εσένα) έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το πραγματικά ποιοτικό προϊόν από εταιρίες που τοποθετούν το brand τους στην αγορά στην premium κατηγορία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ξεγελάνε την ανάγκη τους για κατανάλωση αγοράζοντας σκουπίδια μιας χρήσεως από καταστήματα τύπου Jumbo, που στην πραγματικότητα το ίδιο πράγμα εξυπηρετούν κι αυτά σαν εταιρία, απλά με άλλες αναλογίες.

Όμως ακόμη και αυτή η υποτιθέμενη «ελευθερία του καταναλωτή» που ευαγγελίζεσαι γνωρίζουμε όλοι ότι στην πραγματικότητα μανιπιουλάρεται από τα κατάλληλα κέντρα, με τα κατάλληλα μέσα. Ένα πολύ ωραίο και πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό με τη VW που κορόιδευε τον κόσμο σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της. Δεν υπάρχει καμία τεχνολογία και έρευνα εδώ: πρόκειται για σκέτη, καθαρή απάτη, με στόχο για άλλη μια φορά -τι;- το κέρδος.

Εάν ο καταναλωτής το επιθυμεί μπορεί να τιμωρήσει και να επιβραβεύσει οποιαδήποτε συμπεριφορά θέλει. Το ότι χειραγωγείται δεν μου λέει τίποτα. Εδώ εσύ χειραγωγείσαι από τον Μαρξ και τον Στάλιν.

Εάν ο καταναλωτής θέλει μπορεί να αρχίσει να επιλέγει πλυντήρια με μεγάλη εγγύηση. Έστω ότι υπάρχουν πλυντήρια με 2 και 5 χρόνια εγγύηση. Αν ο καταναλωτής αποφασίσει ότι θέλει γερά πλυντήρια (πληρώνοντας περισσότερο φυσικά), τα 2χρονα θα αφανιστούν. Μια απλή έρευνα αγοράς (που κάνουν συνεχώς οι πολυεθνικές που τα κατασκευάζουν) θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του 10ετους πλυντηρίου και σιγά σιγά όλα τα πλυντήρια θα γίνουν 20ετή κ.ο.κ. Ο λόγος που δεν υπάρχουν γερά πλυντήρια είναι ότι οι καταναλωτές δεν θέλουν να πληρώσουν για γερά πλυντήρια και ποντάρουν στο ότι τα σκάρτα θα τους κρατήσουν πολύ. Η τιμή των πλυντηρίων έχει πέσει πάρα πολύ ούτως ώστε έχει γίνει αστεία υπόθεση το να έχεις πλυντήριο. Παλιά, πριν μερικές δεκαετίες, δεν είχαν όλα τα σπίτια πλυντήρια και ψυγεία κτλ. Φαντάσου κάτι που να μην έχει το κάθε σπίτι σήμερα. Ένα τζάκι. Πόσο κοστίζει να το χτίσεις από την αρχή; 2 χιλιάρικα; Βρες μου πλυντήριο με 2 χιλιάρικα. Κι όμως τόσο κάνανε τα πλυντήρια που κράταγαν 30 χρόνια. Συμβολικά είναι τα νούμερα...

Η Φολκσβάγκεν τώρα βλέπει και αυτή μείωση στην τιμή της μετοχής της. Φυσικά ο έλεγχος των καυσαερίων σε μια καπιταλιστική οικονομία θα γινόταν από ιδιώτες εκεγκτές. Όποιος έλεγε ψέματα θα έχανε αυτομάτως την αξιοπιστία του και όλους τους πελάτες του. Τιμωρία των κακών υπάρχει...

Όλα για το κέρδος και όλα για την κοινωνία και το σύνολο. Γίνεται. Μάλιστα, είναι το μόνο που γίνεται.

973
(συνέχεια από το παραπροηγούμενο post)

Από τα πρώτα πράγματα που κάνεις στον στρατό είναι να χρεώνεσαι υλικά. Παίρνεις π.χ. ένα κύπελο και καταγράφεται κάπου το όνομά σου. Η διαδικασία μέχρι να χρεωθείς όλα αυτά που πρέπει να χρεωθείς είναι πολύ χρονοβόρα, βαρετή και επαχθής κι έτσι έχεις το χρόνο να σκεφτείς λίγο την αντίφαση: ενός συλλογικού πράγματος που είναι ο στρατός από τη μια, όπου τα άτομα είναι απλά γρανάζια, όπου προχωράνε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, όπου κοιμούνται όλοι τις ίδιες ώρες, όπου πηγαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο συντεταγμένα και με βήμα, λες και είναι μια αδιαίρετη σαρανταποδαρούσα, και από την άλλη, ότι δεν είναι δυνατόν να εμπιστευτεί κανένα άτομο να λάβει κάποιο κύπελο, ένα πιρούνι, μια σαπουνοθήκη, και να μην το κλέψει. Πως είναι δυνατόν μια σαρανταποδαρούσα να προχωρήσει από το ένα μέρος στο άλλο, όταν το κάθε πόδι, ανά πάσα στιγμή (γιατί ποτέ δεν ξεχρεώνεσαι κάτι αν δεν το παραδώσεις - και παρεμπιπτόντως αύριο παραδίδω), είναι σε θέση να κάνει κακό στο "σύνολο"; Κάποιοι θα πουν "δια μέσου της όλης διαδικασίας παραδίδεις τον ατομισμό σου". Δεν ισχύει. Ούτε θα ισχύσει ποτέ. Το μόνο που μπορείς να παραδώσεις είναι οι ενδοιασμοί που έχεις για να ανέβεις πάνω σε αυτήν την εξουσιαστική δομή, πράγμα που οδηγεί νομοτελειακά στο να βρίσκεται στην κορυφή τέτοιων οργανώσεων πάντα ο πιο αδίστακτος. Αλλά το εγώ σου δεν το παραδίδεις ποτέ. Ούτε εσύ πιστεύω, που τα λες αυτά, έχεις παραδώσει το εγώ σου περισσότερο από εμένα. ούτε νοιάζεσαι για την κοινωνία περισσότερο από εμένα, τον στυγνό ατομικιστή. Εάν όντως έχεις συμφιλιωθεί με τα κοινά, τότε το μόνο πράγμα που έχεις παραδώσει είναι οι ηθικοί σου ενδοιασμοί να βλάψεις τους συνανθρώπους σου και για αυτό προσποιείσαι τον ποιμένα, τον φίλο, τον κοινωνικό αναμορφωτή που θα τους οδηγήσει στην πρόοδο, για να τους σκλαβώσεις (όπως παραδέχεσαι) στο τέλος, για να είσαι εσύ από πάνω και αυτοί από κάτω, για να τους εξουσιάζεις και να τους τάζεις δήθεν τα "κοινά", τα οποία θα είναι τσιφλίκι σου, για να τους ρίξεις στάχτη στα μάτια και αυτοί να συνεχίσουν να εργάζονται για σένα, νομίζοντας ότι δήθεν εργάζονται για το "σύνολο", την "κοινωνία", το "Έθνος", τη "Φυλή", τον "Λαό" και τους "εαυτούς" τους. - Μα για μια στιγμή... αυτό δεν είναι και το ίδιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο που διέπει διαχρονικά την πολιτική, ανεξαρτήτου ιδεολογίας, παντού και πάντα; Για αυτό απορρίπτω την πολιτική ως συνώνυμο της διαχείρισης της εξουσίας του Κράτους - Για αυτό και "η ισχύς εν τη ενώσει" που ευαγγελίζεσαι, ως κρατικό σύστημα, είναι υποδεέστερο του καπιταλιστικού-εθελοντικού συστήματος. Το Κράτος, η "κοινωνία" το Έθνος κτλ, ως ιδανικό, δεν μπορεί να ενώσει τα άτομα. Πάντα τα άτομα θα παραμένουν δέσμια των προσίδιων βουλήσεών τους. Μόνο όταν αυτές οι βουλήσεις συναινέσουν ατομικά σε ένα κοινό συμφέρον - το οποίο θα αναγνωρίζουν ξεκάθαρα ατομικά και θα μπορούν να αποδεσμευτούν από τη "συλλογική" προσπάθεια για να βρουν άλλη που θα τους εκφράζει καλύτερα - μόνο τότε τα άτομα θα ενωθούν και θα κινητροδοτηθούν στο μέγιστο.

Με απλά λόγια, η κοινωνία των σκλάβων είναι πάντα υποδεέστερη της κοινωνίας των ελευθέρων. Γιατί ακόμα και να εξαναγκάσεις τους σκλάβους να δουλέψουν στο μέγιστο, χρειάζεται να έχεις ένα μέρος των σκλάβων λίγο παραπάνω για να "ελέγχουν" τους υπολοίπους. Έτσι αφαιρείς την αποδοτικότητα των "ελεγκτών" από την αποδοτικότητα της κοινωνίας και την επιβαρύνεις με το βάρος της αμοιβής των "ελεγκτών". Αντιθέτως, είτε σε οργανωτικές θέσεις είναι τα άτομα στην καπιταλιστική κοινωνία, είτε σε καθαρά παραγωγικές, ως σκλάβοι των ιδιων τους συμφερόντων θα δουλεύουν χωρίς λουρί, χωρίς ελεγκτές, στο μέγιστο. Ότι ανεργία βλέπεις στον "καπιταλισμό" είναι αποτέλεσμα του βασικού μισθού, ο οποίος είναι αντικαπιταλιστικός.


974
Απαντώντας στη μεγάλη τοποθέτηση, θα ήθελα να δηλώσω κατ'αρχήν ότι είμαι Έλληνας και θέλω να ζήσω στην Ελλάδα που γεννήθηκα και έζησαν οι πρόγονοί μου. Ανέκαθεν η Ελλάδα είχε πολλά κακώς κείμενα, τα οποία αντικατοπρίζονται στην πολιτική, τον πολιτισμό, τις τέχνες κτλ και τα οποία χρήζουν διόρθωσης. Ένα τεράστιο αρνητικό, το οποίο μάλλον είναι η δικιά σου ψυχοπαθολογική κατάσταση, είναι η κοινωνική εργαλειοποίηση του ατόμου στον διαβρωτικό και διάχυτο στην Ελλάδα κρατικισμό. Το Κράτος, ή η "κοινωνία", αν θες, έχει καταλάβει (κλέψει) την πλειοψηφία της Γης πάνω σε αυτόν τον τόπο (και όχι μόνο) και έχει επιβάλλει μια λογική η οποία ξενίζει τον κάθε παραγωγικό ή νουνεχή άνθρωπο. Αυτή η λογική λέει ότι αυτό στο οποίο βρίσκεσαι (και ανήκει στο Κράτος) είναι ξένο από εσένα με έναν τρόπο μυστικιστικό, ότι ουδέποτε θα μπορούσες να το αξιοποιήσεις ή να αξιοποιηθεί από ένα άτομο συγκεκριμένα. Στους δρόμους, στις πλατείες ή ακόμα και βλέποντας ένα βουνό, αναδίδεται η έννοια της αποξένωσης, η έννοια του ότι είσαι φιλοξενούμενος, και, ως φιλοξενούμενος, ο φόβος για το πως θα σου φερθούν. Επιπρόσθετα δεν έχεις και κάποια δουλειά - υπό τη δική σου, παραγωγική έννοια - σε μια πλατεία. Αν πατήσεις σε ένα χωράφι που είναι δικό σου, θα σου έρθουν ένα σωρό παραγωγικές σκέψεις στο μυαλό σχετικά με το πως μπορείς να το αξιοποιήσεις. Αν βρεθείς σε ένα χωράφι άλλου ατόμου, κατά 99% θα μιλήσετε και για παραγωγή. Αν βρεθείς στην πλατεία η λογική που θα επικρατήσει είναι "οι από εδώ γαμάνε τους από εκεί". Και αυτό δεν είναι μεταφορικό, αλλά αληθινό σύνθημα, το οποίο λέγεται στις πλατείες, όπου συχνάζουν νεαροί, και σύχναζα και εγώ άλλωστε παλιότερα, και άκουγα και είδα πως η η λογική του πεσίματος οδήγησε στον σοσιαλισμό, την αναδιανομή και τη φορολογία.

Ο λόγος είναι ότι ο "δημόσιος" χώρος είναι λάφυρο. Έχει κλαπεί. Και, όσο θεωρητικά και να ανήκει σε όλους, αυτοί οι "όλοι" είναι άτομα με ατομικά συμφέροντα όσα και ο πληθικός τους αριθμός. Οι "όλοι" δεν είναι ένας, είναι όλα τα εγώ. Όταν λοιπόν υπάρχει ένα αγαθό που είναι θεωρητικά για όλα τα εγώ, το κάθε εγώ θα προσπαθήσει να πάρει όσο περισσότερο γίνεται από αυτό το αγαθό και να προσφέρει όσο λιγότερο γίνεται. Επιπρόσθετα θα προσπαθήσει να αποκλείσει, με ένα σωρό τεχνάσματα και επιφάσεις, όσα περισσότερα άλλα εγώ γίνεται. Αυτή η κατάσταση ως νοοτροπία είναι το ακριβώς αντίθετο της δημιουργίας και της παραγωγής: είναι κανιβαλισμός! Είναι καταστρεπτικός, είναι ψυχοπάθεια, αν κάτι αξίζει να λέγεται πάθηση της ψυχής, και απέναντι σε αυτό η ατομική ιδιοκτησία είναι το φάρμακο. Δεν λένε τα παιδιά στους γονείς τους "οι από εδώ γαμάνε τους από εκεί". Εντός των ορίων του σπιτιού σου - και της ατομικής σου ιδιοκτησίας εν γένει - είσαι προστατευμένος, είσαι ασφαλής να δημιουργήσεις κάτι νέο, χωρίς το φόβο μην στο πάρουν, χωρίς την έγνοια πως θα έχεις εσύ μετά αυτό που δημιούργησες.

Αντιστρέφω λοιπόν την ερώτηση. Εάν όντως είναι ψυχοπαθολογία η αποστροφή μου προς το δημόσιο, και όντως υπάρχει κάποια αξία στην έννοια του δημοσίου, έτσι όπως την θεωρείς εσύ, και όντως τη θεωρείς σε όλο το φρικιαστικό της μεγαλείο... πιστεύεις ότι σε ένα τέτοιο σύστημα που εσύ ευαγγελίζεσαι, που - επειδή υπάρχει στην εξουσία ένας μόνο -, για λόγους συντομίας, αυτός ο ένας είσαι εσύ, πιστεύεις ότι θα υπήρχε έστω και ένα άτομο στον κόσμο - Έλληνας ή Ξένος - που θα ήθελε να ζήσει μαζί σου; Κανένας απολύτως. Γιατί το τελικό αποτέλεσμα της "δημόσιας περιουσίας" είναι εξουσία και σκλαβιά. Και ούτε ποτέ θα μπορούσε ένα τέτοιο σύστημα να υπάρξει χωρίς να κλείσει τους σκλάβους μέσα από τα σύνορα. Όπως χιλιάδες φορές έχει γίνει - και εσύ δεν κάνεις τίποτα παραπάνω από το να παπαγαλίζεις τους έμμισθους "διανοούμενους" "κοσμικούς κληρικούς" αυτών των καθεστώτων, από τον Φαραώ μέχρι τον Κιμ Γιονγκ Ουν - το κλειδαμπάρωμα του λαού είναι νομοτέλεια, όσο το Κράτος μεγαλώνει.

Περιληπτικά απαντάω σε συγκεκριμένα σημεία: Το Κράτος ως αυτοσκοπός για την ευτυχία αφορά εσένα μόνο, δηλαδή η αποδοχή του Κράτους που εσύ υποστηρίζεις, από εσένα, για τη δικιά σου Ευτυχία "και του Έθνους", ισχύει μόνο για εσένα. Δεν ξέρω κανένα άτομο στον κόσμο να είχε την επιλογή να μη ζήσει υπό την κυριαρχία του Κράτους και να το αρνήθηκε. Αλλά ξέρεις ότι κανένα άτομο δεν θα το δεχόταν. Αν π.χ. οι φόροι ήταν εθελοντικοί, κανείς δεν θα πλήρωνε. Το ξέρεις αυτό. Αν η εργασία, χωρίς ουσιαστικές ανταμοιβές, είναι εθελοντική, κανείς δεν θα δούλευε. Δούναι και λαβείν. Δίνεις μόνο όταν αποφασίζεις ότι αυτό που θα λάβεις είναι αξιόλογο. Κανείς ποτέ δεν θα αποφάσιζε να δώσει στο Κράτος για να λάβει υποτέλεια και ανελευθερία.

Το αν το Κράτος είναι καλό ως οργάνωση, ως όχημα ενός λαού για το μέλλον, είναι σχετικό. Μια καπιταλιστική κοινωνία είναι καλύτερο όχημα από μια κρατικιστική. Και τα δυο όμως μπορεί να επιβιώνουν και ίσως και να προοδεύουν.

Έπειτα, επί μακρόν, αραδιάζεις ένα προγραμματικό πλαίσιο, το οποίο σε εκθέτει. Είναι σαν να μας λες ότι όνειρό σου είναι να καταναγκάσεις τον κόσμο να σκάβει χωράφια ακόμα και αν βγουν ρομπότ που κάνουν όλες τις γεωργικές εργασίες. Είναι σαν να μας λες ότι εσύ, ή το Κράτος σου, είναι ο καλύτερος ξενοδόχος του κόσμου και ότι μπορεί να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των καταναλωτών. Όλα αυτά είναι λάθος. Δεν μπορείς να σχεδιάσεις την παραγωγή από τα πάνω προς τα κάτω γιατί χρειάζεσαι μια σχετική ρευστότητα προς τα κάτω. Οι πληροφορίες που μπορεί να μαζέψει ένα Κράτος είναι πολύ συμπυκνωμένες, με αποτέλεσμα να μην είναι ευέλικτες. Αν ένα ράφι είναι λάθος σε ένα μαγαζί, ο μαγαζάτορας έχει αυτήν τη πληροφορία (γενικά μιλάω τώρα, όχι συγκεκριμένα). Ο μαγαζάτορας πρέπει να μπορεί να δράσει άμεσα. Αν ο μαγαζάτορας φοβάται τους από πάνω και περιμένει να φύγει η πληροφορία από αυτόν να πάει πάνω και οι πάνω να απαντήσουν, έχει χαθεί κατά πολύ το παιχνίδι, και σαφέστατα, αυτό είναι παιχνίδι ανταγωνισμού. Αν μια κοινωνία, είτε αυτή είναι Κράτος, είτε αυτή είναι "αναρχοκαπιταλιστική κοινότητα", δεν έχει τα καλύτερα προϊόντα και αγαθά, θα τελειώσει αργά ή γρήγορα.

Δεν είναι της παρούσης, αλλά δεν μπορείς να οργανώσεις την οικονομία από τα πάνω προς τα κάτω. Είναι λιγότερο παραγωγικό, είναι λιγότερο αποτελεσματικό, είναι βλακώδες και είναι λάθος.

Οι εταιρείες δεν κάνουν πόλεμο. Τα Κράτη κάνουν πόλεμο. Αν εγώ μηχανορραφήσω με μίσος και μανία κατά της Τάνιας, που με κακολογεί στη Γιώτα, για να πηδήξω τη Γιώτα, δεν λέμε ότι κάνω πόλεμο κατά της Τάνιας ή το λέμε μεταφορικά. Πόλεμο κάνουν τα άρμα, τα Κράτη.

Εάν πληρώσεις μια ιδιωτική αστυνομία να συλλάβει έναν κλέφτη και αυτή η αστυνομία κάνει κάτι αυταρχικό, όπως το να δείρει μέχρι θανάτου τον κλέφτη ή σπάσει 5 μαγαζιά κυνηγώντας τον ή έστω κάνει πολλή φασαρία, θα συνέχιζες να πληρώνεις αυτήν την εταιρεία; Η απάντηση είναι όχι, γιατί σε μια κοινωνία όπου δεν παράγεις εσύ όλα τα προϊόντα που καταναλώνεις, χρειάζεσαι εταίρους, συνανθρώπους, άλλα άτομα. Αν δουν ότι εσύ προστατεύεσαι από τον γκοτζίλα, θα πάψουν να κάνουν εμπόριο μαζί σου, θα σε απομονώσουν, ή αυτό θα κάνει το εμπόριο μαζί σου πιο κοστοβόρο, άρα και λιγότερο επικερδές. Η ευγένεια, οι τρόποι, ο πολιτισμός, δεν είναι πράγματα ουδέτερης αξίας που τα έφτιαξε το Κράτος για να είναι διακοσμητικά μέσα στα βιβλία του, όπως είναι πολλά άλλα. Είναι εργαλεία που μας κάνουν να ζούμε καλύτερα. Αυτά τα εργαλεία θα αναζητήσουν οι καταναλωτές από όλους. Και όλοι θα συναινέσουν στο να είναι ευγενικοί και πολιτισμένοι ή έστω θα προσποιηθούν ότι είναι τέτοιοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ευνοηθούν οι υπάνθρωποι, οι τραμπούκοι και οι αυταρχικοί. Κανείς δεν θέλει να κάνει δουλειές μαζί τους.

Αν ο δράστης καλύπτεται από μια νομική εταιρεία, δηλαδή έχει αγοράσει νομική προστασία, υπάρχουν δυο περιπτώσεις.
Α) αυτές οι δυο εταιρείες έχουν συμφωνήσει σε κοινό δικαστή (ιδιώτη). Αυτό ο δικαστής δικάζει και ο δράστης τιμωρείται αναλόγως.
Πάλι εδώ οφείλω να περιγράψω τι θα είναι αυτός ο δικαστής: Ευγενής και Δίκαιος! Γιατί; Γιατί έτσι θέλουν οι καταναλωτές. Αν αυτός ο δικαστής είναι κάποιος ο οποίος δεν θεωρείται δίκαιος από τους ανθρώπους, οι εταιρείες θα χρεοκοπήσουν, μαζί και ο δικαστής.
Β) Οι εταιρείες δεν έχουν συμφωνήσει σε κοινό δικαστή. Τότε ευθύς εξαρχής θα έπρεπε ο δράστης να μην έχει έρθει σε επαφή με το θύμα ή το θύμα έπρεπε να είχε λάβει άλλα επιπλέον μέτρα προστασίας. Ή ορίζεται τότε δικαστής ή γίνεται ότι περιγράφεται παρακάτω...

Αν ο δράστης δεν έχει νομική κάλυψη, δεν έχει προστάτη. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα εδώ. Είμαστε δυο ελεύθεροι άνθρωποι. Εγώ έχω αυτούς τους αστυνομικούς και αυτούς τους δικαστές, τους οποίους τους έχω πληρώσει για να με προστατεύουν και να σε πιάνουν. Εσύ δεν έχεις κανέναν, ούτε Κράτος έχεις να σε προστατεύει, ούτε Θεό. Πάρε το όπλο σου και τρέχα. Για ποιον λόγο πρέπει να μεριμνούμε για τον καθένα όπως ο ποιμένας για τα πρόβατά του; Ο ποιμένας το κάνει για να πάρει το μαλλί...

Όλα αυτά όμως - επ'ουδενί - δεν θα οδηγήσουν σε γενικευμένες διαμάχες. Εκείνοι που θα έχουν τη δύναμη είναι εκείνοι που θα έχουν τα περισσότερα όπλα, δηλαδή οι μεσαίοι και όχι οι πλούσιοι. Και θα είναι εκείνοι που θα επιβάλλουν την ("αστική") ευγένεια και την καλοσύνη, γιατί αυτό θα συμφέρει όλους.

Μια μεγάλη διαφορά μεταξύ μας είναι ότι όλα αυτά τα παραπάνω είναι πιθανές και ρεαλιστικές προτάσεις σε προχωρημένα προβλήματα. Δεν λέω ότι θα γίνουν όπως και δήποτε. Μπορεί να γίνουν χειρότερα ή καλύτερα. Τα εξάγω από τη λογική όμως. Ενώ εσύ δίνεις αποκλειστικές λύσεις δικές σου στα προβλήματα. Δεν λες, ότι "θα γίνει έτσι επειδή το θέλει ο λαός". Λες "θα γίνει έτσι επειδή το θέλω εγώ, και μην παραπονιέται ο λαός, μια χαρά θα του 'ρθει."

Αντιπαρέρχομαι τα περί προφητειών της συντέλειας του καπιταλισμού. Αυτά επιδεικνύουν ένδεια επιχειρημάτων. Είναι σαν να ζω στη ναζιστική Γερμανία και να λέω "όταν τελειώσει ο Φασισμός θα έρθει ο καπιταλισμός". Ποιος ο λόγος να πω τέτοιο ευχολόγιο; Η σωστή στάση είναι "πρέπει να τελειώσει ο ναζισμός και να έρθει ο καπιταλισμός γιατί αυτός είναι καλύτερος".

Πιστεύω απάντησα σε όλα, αλλά μένει κάτι ακόμα. Το σύστημα που υποστηρίζεις εσύ είναι σκλαβιά. Μπορεί να το αποκαλέσεις ότι είναι σκλαβιά όλων υπέρ όλων (που δεν ισχύει), αλλά πάλι είναι σκλαβιά. [Και για αυτό σε ρωτάω: υπάρχει άτομο που θα ήθελε να ζήσει σε μια κοινωνία στην οποία το Κράτος σου θα ενέκρινε τις σεξουαλικές σχέσεις των εφήβων ή θα τις απέρριπτε; Αλλά έστω και ότι δεν υπάρχει και όντως αυτό που προτείνεις σε αυτούς] είναι ένα είδος σκλαβιάς - τι να κάνουμε;. Αρκεί αυτό για να αποδείξει ότι το σύστημά σου είναι το χειρότερο; Δηλαδή, δεν μπορεί το σύστημά σου να είναι καλύτερο από κάθε άλλο; Μπορεί ή δεν μπορεί "η ισχύς εν τη ενώσει" που συμβολίζει ο κρατικισμός σου να είναι ανώτερη από μια αναρχοκαπιταλιστική κοινότητα;

975
At the end of the day, κάθε πολυεθνική έχει ως στόχο να επικρατήσει στην αγορά που απευθύνεται εκτοπίζοντας τους ανταγωνιστές της, δηλαδή την πληθώρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και των αντίστοιχων μεγάλων. Οι σαρωτικές επιπτώσεις αυτής της διαδικασίας στην πλειοψηφία της κοινωνίας (εφόσον στον καπιταλισμό κερδίζουν όλο και λιγότεροι, απομονώνοντας τα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας) δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μαζική εξέγερση και επανάσταση. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μπάσταρδους μαυραγορίτες σαν τον Pinochet88. [/b][/size]
Οι σαρωτικές επιπτώσεις αυτής της διαδικασίας στην πλειοψηφία της κοινωνίας είναι φθηνότερα και καλύτερα προϊόντα για τους καταναλωτές και μεγαλύτερη ευημερία για το ανθρώπινο είδος. Δεν εκτοπίζεις τους ανταγωνιστές σου με τον βούρδουλα, ούτε κλέβοντας τους καταναλωτές. Τους εκτοπίζεις με την τεχνολογική καινοτομία που κάνει τις ζωές των καταναλωτών καλύτερες και με τη μείωση του κόστους.

Αναμφίβολα σε κάθε σύστημα θα υπάρχουν νικητές και χαμένοι, αλλά αν κάποιο παράθυρο ανοίγεται σε εξεγερσιακές επωδούς αυτό είναι για τους χειρότερους και εκείνους που δεν εκτιμούν την αξία της όλης διαδικασίας του ανταγωνιστικού καπιταλισμού. Και όλοι αυτοί δεν είναι νομοτελειακά περισσότεροι. Φυσικά οι υπάνθρωποι γεννοβολάνε 15 παιδιά ο καθένας. Δεν περιμένω από αυτά να πετύχει κανένα ή να καταλάβει το πόσο ευεργετικά λειτουργεί ο καπιταλισμός. Ντροπή σε όσους συστρατεύονται μαζί τους! Αλλά σε μια λευκή χώρα με κανονικές γεννήσεις 2-3 παιδιά ανά γυναίκα, χωρίς βασικό μισθό, και με ρυθμό αύξησης του κεφαλαίου μεγαλύτερο από τον ρυθμό της αύξησης του πληθυσμού, οι μισθοί νομοτελειακά θα αυξάνονται και όλοι θα γίνουν αργά ή γρηγορα "μεσαία τάξη" και όλοι θα προοδεύουν.

976
Μα θα είναι εξουσιαστική, γιατί η οργάνωσή σας αποτελεί όχημα και εργαλείο για τη διεκδίκηση συμφερόντων. Για αυτό και πάντα καταλαμβάνεται εκ των έσω από άτομα που εξυπηρετούν το δικό τους συμφέρον. Μόλις το απογοητευμένο κομμάτι αντιληφθεί ότι η οργάνωση που άλλοτε υποστήριζε έγινε εργαλείο στα χέρια των ισχυρών εντός του κινήματος, αποχωρεί και καταγγέλει την "εξουσία και τον καπιταλισμό". Το ίδιο ιστορικό παράδειγμα χιλιάδες φορές επαναλαμβάνεται συνεχώς.

Η αιτία έγκειται στο θεωρητικό λάθος ότι η οργάνωση των "αναρχο"κομμουνιστών και των λοιπών σοσιαλιστών/δημοκρατών είναι υποτίθεται οργάνωση απρόσωπων τάξεων και άυλων ιδεών, ενώ τα ατομικά συμφέροντα των εμπλεκομένων παραμένουν ο ελέφαντας στο δωμάτιο, για τον οποίον όλοι εθελοτυφλείτε. Έτσι το πρόβλημα της σύγκρουσης συμφερόντων καταλλήγει στο γνωστό αλληλομαχαίρωμα των πάλαι ποτέ συντρόφων. Αντιθέτως η αναρχοκαπιταλιστική σκέψη λαμβάνει υπόψη τις προσωπικές ιδιαιτερότητες των ατόμων και πρώτα από όλα τα σαφώς διαχωρισμένα τους συμφέροντα. Η "οργάνωση", στην ουσία αυτοοργάνωτη τάξη,  στον αναρχοκαπιταλισμό, προκύτει αυθόρμητα, στη βάση αυστηρώς ορισμένων ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων τα οποία δεν αφήνουν κανένα λάφυρο ως δέλεαρ για τους επίδοξους καταπατητές.

Η "οργάνωση" στον καπιταλισμό σημαίνει συνεργασία και δουλειά. Στον κομμουνισμό σημαίνει λυκοσυμμαχία και δουλεία. Και η λέξη οργάνωση δεν προσιδιάζει στον καπιταλισμό παρά στον κομμουνισμό γιατί στον καπιταλισμό κανείς δεν έχει το θεσμικό δικαίωμα να οργανώνει την κοινωνία· η κοινωνία "οργανώνεται" από μόνη της και βρίσκει μια αρμονική παραγωγική ισορροπία.

977
Η οργάνωση σας υποκρύπτει εξουσία. Ο αληθινός αναρχικός πρέπει να μπορεί να ψυχανεμιστεί το απέραντο φάσμα των προοπτικών που διανοίγονται μέσα από τη δημιουργική απροσδιοριστία της αυθόρμητης τάξης και να αποφεύγει στρουκτουραλιστικούς δογματισμούς που υποκρύπτουν σχέσεις υποταγής και αλλοτρίωσης.

978
Μαλαχέστα! Οι "αναρχο"κομμουνιστές ξεπερνούν ακόμα και τους φασίστες στην εμμονική τους προσήλωση στην Οργάνωση©. Αυτό δεν γίνεται τυχαία. Πίσω από τη λέξη οργάνωση κρύβεται όλη η παλέτα των χρωμάτων και των μηχανισμών της εξουσίας. Στη δε λέξη "αυτοοργάνωση" αποκρυσταλλώνονται όλα τα ιδανικά της δημοκρατίας, της πιο κρατικιστικής και εξουσιαστικής ιδεολογίας που γνώρισε η ανθρωπότητα, με αποτέλεσμα να καταντά συνώνυμο της αυτοεξουσίας ή της αυτοδιακυβέρνησης. Τι όμως μπορεί να σημαίνει το πρώτο συνθετικό "αυτό" όταν όλοι τους απορρίπτουν τον ατομικισμό;

Όλα αυτά φυσικά αποδεικνύονται και στην πράξη. Τόμους ολόκληρους πιάνουν οι μαρτυρίες από τα μέρη της "αναρχο"κομμουνιστικής εξουσίας κατά τον ισπανικό εμφύλιο, όπου όλες οι εξουσιαστικές εκφάνσεις του ολοκληρωτικού Κράτους έκαναν τη ζωή των πολιτών ανυπόφορη. Μέχρι και όργανα (αναρχικά...!) που επιτηρούσαν την ένδυση των γυναικών υπήρχαν.

Η αδήριτη αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να είναι ελεύθερος και να συμπεριφέρεται όπως εσύ το θέλεις. Αν δεν μπορείς να το αντιληφθείς αυτό, όλα θα πρέπει υπόκεινται στη ρύθμιση του ιδεολογικού-πολιτικού-κομματικού φορέα, δηλαδή μιας μορφής Κράτους. Αν το σκεφτούμε έτσι, εμείς οι αναρχοκαπιταλιστές, είμαστε οι περισσότερο ανεκτικοί, οι περισσότεροι ελευθεριακοί και οι περισσότεροι αναρχικοί ιδεολόγοι, καθότι μόνο εμείς μπορούμε να υποστηρίξουμε και να διεκδικήσουμε έναν κόσμο ο οποίος δεν μας ενδιαφέρει να είναι οργανωμένος κατά τα πρότυπά μας, αρκεί να είναι οργανωμένος κατά την ίδια του τη βούληση και όχι υποταγμένος στην εξουσία της βίας του Κράτους. Η οργάνωση του κόσμου πρέπει να είναι αποτέλεσμα των ελεύθερων επιλογών του. Κανείς "αναρχικός" δεν πρέπει να του υποδεικνύει τι να κάνει, πόσο μάλλον να θυσιάζει την προσωπική του μοναδικότητα στις αποφάσεις συλλογικοτήτων.

979
Προφανώς και όλα τα Κράτη ή όλα τα σπίτια δεν είναι ίδια. Αλλά η πρωταρχική λειτουργία του σπιτιού του Κινέζου και του δικού μου είναι ίδια: η προστασία από τις δυνάμεις της φύσης, ένα μέρος να κοιμάμαι κ.ο.κ. Όπως δεν υπάρχει σπίτι χωρίς συγκεκριμένο χώρο να κοιμάσαι ή να μαγειρεύεις, έτσι δεν υπάρχει και Κράτος χωρίς φορολογία. Εσύ υποστηρίζεις ότι η φορολογία και το Κράτος είναι καλά, στο Κράτος που οραματίζεσαι, αλλά κακά σήμερα.

Η ιστορία που καταλαβαίνεις είναι πολύ αποσπασματική και για αυτό είναι λάθος. Η αλήθεια - και στα παρακάτω έχω αναφερθεί και στο disqus πρόσφατα - είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι κάτι το διαφορετικό, το μοναδικό, στην ιστορία των Εθνών-Κρατών. Η ορθολογικότητα και το κατά πόσο "σύγχρονα" είναι τα Κράτη ανά τον κόσμο μπορεί να μετρηθεί σε ένα "ποσοτικοποιημένο" συνεχές φάσμα. Στο ένα άκρο είναι η Σομαλία, το Τζιμπουτί και το Ζαϊρ και στο άλλο άκρο είναι η Φινλανδία, η Αμερική και η Ελβετία. Κάπου ανάμεσα είναι η Ελλάδα. Ο λόγος που είναι έτσι το (ιεραχρχημένο) φάσμα, σαφώς και αντανακλά τις πολιτισμικές διαφορές ενός εκάστου λαού. Αλλά οι πολιτισμικές διαφορές δεν είναι αποτέλεσμα της ιστορίας, αλλά του αίματος. Ο λόγος που έχει κάθε χώρα το Κράτος που έχει είναι αποτέλεσμα της ράτσας των ανθρώπων που "έφτιαξαν" την κάθε κρατική δομή.

Τώρα, ας μιλήσουμε για ευρωπαϊκή ιστορία (βλ. και Μάρτιν Βαν Κρέβελντ - Η Άνοδος και η Πτώση του Κράτους). Κατά την εποχή του ύστερου μεσαίωνα μέχρι την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, η εξέλιξη του Κράτους σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν διαφορετική. Η Ελλάδα βίωσε στην ουσία 2 δεσποτισμούς, στους οποίους το κοινοτικό και θρησκευτικό στοιχείο ήταν καθοριστικός παράγων. Αντιθέτως, η Ευρώπη, κατά την ίδια περίοδο, εκκοσμικεύτηκε. Στην Ευρώπη επικράτησαν μορφές εξουσίας, είτε αποκεντρωμένες (φεουδαρχία), είτε ανίκανες να φορολογήσουν αρκετά λόγω της μεγάλης έκτασής τους (φορολογία του Πάπα). Το αποτέλεσμα ήταν οικονομική άνθηση στην Ευρώπη και μαρασμός στην Ελλάδα.

Κατά τη συγκεκριμένη εποχή - που δεν υπήρχε απρόσωπο Κράτος με τη σύγχρονη έννοια - υπήρχαν διάφορες μορφές εξουσίας. Στην Ελλάδα υπήρχε ο Κλήρος και ο Αυτοκράτορας. Στην Ευρώπη υπήρχαν οι Αυτοκράτορες, οι Φεουδάρχες, ο Κλήρος, οι Πόλεις και οι Βασιλείς. Στην Ελλάδα Αυτοκράτορας και Κλήρος συνεργάστηκαν άψογα στο να φτιάξουν ένα ολοκληρωτικό "Κράτος" κάνοντας μαζική πλύση εγκεφάλου και εγκαθιδρύοντας κοινοτισμό. Στην Ευρώπη, όμως, το Αίμα, είχε αναπτύξει την ιδέα της κοσμικής εξουσίας, ξέχωρα από την ελέω Θεού. Ανάμεσα σε όλους τους αντιμαχόμενους εξουσιαστές επικράτησαν οι Μονάρχες με εργαλείο τους το απρόσωπο Κράτος, το οποίο ως μηχανισμός οργάνωσης ήταν καλύτερος, ακριβώς λόγω του ότι ήταν απρόσωπος.

Η επικράτηση του απρόσωπου Κράτους όμως δεν σημαίνει ότι ήταν καλό, αλλά λιγότερο κακό από τα άλλα. Η όλη αλλαγή πρέπει να μεταφραστεί ως μια απομυθοποίηση, εκ μέρους των Ευρωπαίων, της έννοιας του "ιερού", μέχρι τότε, αλλά διαχρονικά κακού Κράτους. Αυτό το απέδειξε η συνέχεια (η οποία έχει γραφεί και σε σχόλιο στο Μπλε Μήλο, πάλι πρόσφατα): Μετά την επικράτηση των Μοναρχών ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ιστορία η μαζική μονοπώληση των παραγωγικών λειτουργιών της οικονομίας. Ένα από τα μονοπώλια που ιδρύθηκε τότε ήταν η "Εκπαίδευση". Μόνο μέσα από τα σχολεία του απρόσωπου Κράτους επιχειρήθηκε η μαζική προπαγάνδιση μιας διεστραμμένης εκδοχής της έννοιας Έθνος. Και φυσικά αποσκοπούσε στην εδραίωση του Κράτους και την αύξηση της φορολογίας και των στρατιωτών του. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν ο εκτοπισμός των Μοναρχών από το ίδιο τους το εργαλείο, το απρόσωπο Κράτος και η ανάδυση της Δημοκρατίας. Γνώμονας για όλα αυτά ήταν η αύξηση της φορολογίας. Από τη στιγμή που ιδρύθηκε το Κράτος, οι Λευκοί και πανέξυπνοι υπάλληλοί του, διεκδικώντας το παρασιτικό συμφέρον τους, δηλαδή την αύξηση της φορολογίας, αύξησαν τους πόρους και τη δύναμη του Κράτους σε βαθμό αδιανόητο για όλες τις χιλιετίες οι οποίες είχαν προηγηθεί.

Το Κράτος όμως είναι ένας επεκτατικός μηχανισμός κατανάλωσης και κατά προέκταση πολεμοχαρής και παρασιτικός. Το αποτέλεσμα της επικράτησης του (απρόσωπου) σύγχρονου Κράτους στην Ευρώπη, η διαστροφή της έννοιας Έθνος για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του, ήταν η καταστροφή της: Δύο "Παγκόσμιοι" Πόλεμοι και οικονομική καθυστέρηση μέχρι του σημείου της απώλειας της οικονομικής πρωτοκαθεδρίας από πάλαι ποτέ υπάνθρωπες κοινωνίες. Και ήταν η καταστροφή της επειδή το Κράτος ως μηχανισμός μετέστρεψε τη δημιουργικότητα των Λευκών εναντίον τους.

Άλλες αποδείξεις που βρίσκονται μπροστά σου είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της Γερμανίας μετά τον ΒΠΠ. Τότε δηλαδή που η Γερμανία ήταν ερείπια, το Γερμανικό αίμα ξανάχτισε την οικονομία του θεαματικά, ακριβώς επειδή το Κράτος περιορίστηκε ραγδαία. Όπου υπάρχει "αστικό" Κράτος κατ'εσέ είναι εκεί που ο πολίτης πληρώνει λιγότερους φόρους και είναι πιο ελεύθερος να ασκήσει οικονομική δραστηριότητα. Οι ΗΠΑ, κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που είναι σήμερα χτίζοντας την οικονομία τους με λίγους φόρους - όχι με προστατευτισμό. Ο προστατευτισμός είναι η εξ ορισμού προστασία των χαμένων του οικονομικού ανταγωνισμού. Πως είναι δυνατόν λοιπόν ένα Κράτος που προστατεύει τους ντόπιους καλλιεργητές οπώρων π.χ. οι οποίοι είναι λιγότερο αποτελεσματικοί από τους ξένους καλλιεργητές, να ανταγωνιστεί τη χώρα με τους ξένους καλλιεργητές; Δεν γίνεται. Πάντα η ξένη χώρα θα είναι ένα βήμα μπροστά και - επειδή θα επιτρέπει το διεθνές εμπόριο - θα μπορεί να εξαγάγει και να συγκεντρώσει, από το εξωτερικό, 1000 φορές το κεφάλαιο που θα συγκεντρώσουν οι ντόπιοι βλάκες, από την εγχώρια αγορά, προστατευόμενοι από τους απ'έξω.

Ιστορικά και λογικά λοιπόν είσαι λάθος. Πιστεύεις σε μια έννοια του Έθνους που, πρώτον είναι καταστροφική, και δεύτερον, δεν έχει σχέση με την Επανάσταση του 1821. Το 1821, το Ελληνικό Έθνος ήταν ένας Λαός Νοικοκυραίων και Παραγωγών που Αγωνίστηκε για την Ελευθερία του. Το 1789 το γαλλικό έθνος ήταν κρατικιστικό κίνημα. Θεμελιώδης διαφορά ότι τους Γάλλους τους είχαν υποδείξει την επανάσταση τα κρατικά σχολεία, ενώ των Ελλήνων τους το είχε επιβάλλει η συνείδηση και το χωράφι τους. Από εκεί και πέρα εκφράζεις φοβίες πως οι ιδιωτικές εταιρείες θα γίνουν Κράτος, ενώ πιστεύεις σε ένα ολοκληρωτικό Κράτος... Προφανώς και ο καταναλωτής μπορεί να σταματήσει να πληρώνει μια εταιρεία που έχει αυταρχικές βλέψεις ή είναι αδιαφανής. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει μια ιδιωτική αστυνομία για να προσελκύσει πελάτες είναι να αποδείξει πως δεν είναι αυταρχική αλλά αποτελεσματική. Και το πρώτο πράγμα που θα γίνει αν είναι αυταρχική είναι να τη φάνε οι ανταγωνιστές της. Πως όμως ο φορολογούμενος μπορεί να σταματήσει να πληρώνει ένα Κράτος - που θα κάνει την ίδια δουλειά με την εταιρεία και 1000 φορές χειρότερα - που έχει αυταρχικές βλέψεις; Εκείνοι που πολεμούν ανηλεώς μεταξύ τους είναι τα Κράτη, όχι οι εταιρείες. Πως θα εκμηδενίσεις την ανεργία αν δεν καταργήσεις τον βασικό μισθό; Πως θα αποκτήσουμε στρατιωτικό εξοπλισμό σύγχρονο όταν ποινικοποιείς τη συσσώρευση κεφαλαίου και τον εγχώριο ανταγωνισμό στον συγκεκριμένο τομέα; Πως θα στηθούν βιομηχανίες όπλων όταν ο πολίτης δεν μπορεί να αγοράσει για να προστατευτεί; Όλα αυτά που υποστηρίζεις δεν γίνονται.

Αντιθέτως, γίνεται και πρέπει να επιβληθούν - γιατί λόγω της βιολογικής κατωτερότητας των Ελλήνων δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν από μόνες τους, και εδώ ίσως συμφωνούμε - ριζικές αλλαγές στην Ελλάδα που θα αλλάξουν την ελλαδική κοινωνία τόσο οικονομικά, όσο και βιολογικά, προς το καλύτερο. Ο γνήσιος καπιταλισμός όμως είναι αυτό που μας χρειάζεται.

980
Η εξαγνισμένη οπτασία του Κράτους που είναι συνώνυμη της τάξης και της αρμονίας ζει μόνο στη φαντασία σου, όπως και οι άγγελοι εκείνοι που θα διοικήσουν προσφέροντας δίκαιους νόμους και κανόνες. Ο κάθε άνθρωπος είναι ζώο με ατομικά, επεκτατικά και απεριόριστα συμφέροντα και όταν του δώσεις το Κράτος (τη δύναμη) να εξουσιάζει κοινωνίες ολόκληρες θα παράξει, δίχως εξαιρέσεις, τα αποτελέσματα που εσύ ο ίδιος αποκαλείς "παράγκα" αποτελούμενη από "τσομπανόπουστες", "ταγαρόβλαχους" κτλ.

Εκεί που κανείς δεν ελέγχει κάποιον είναι όταν υπάρχει ένα κρατικό μονοπώλιο και την ασφάλιση του κόσμου την αναλαμβάνει ο Χίτλερ, ο Καμμένος, Ο Στάλιν, ο Ρούσβελτ, ο Παπανδρέου, ο Μιτεράν και ο κάθε άλλος που, ως άνθρωπος έχει το συμφέρον και ως κυβερνών τη δυνατότητα, να κατακλέψει τον Λαό και να φτιάξει νόμους που συμφέρουν τον ίδιο, χωρίς κανέναν να μπορεί να του αντισταθεί.

Αντιθέτως, μόνο όπου υπάρχουν πολλές εταιρείες ο καταναλωτής μπορεί να δει συγκρίσεις των τρόπων λειτουργίας τους και των περιουσιακών τους στοιχείων και να τις ελέγξει απόλυτα απαιτώντας, με την καταναλωτική του ευχέρεια, την υπέρτατη διαφάνεια. Επιπρόσθετα είναι εκείνος ο οποίος επιλέγει ελεύθερα ιδιωτικό νομικό πλαίσιο, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προστατεύει την περιουσία του, βούληση την οποία επιβάλλει με ιδιωτικό στρατό. Σε μια ελεύθερη κοινωνία ο καταναλωτής είναι αληθινός κυρίαρχος· με τα χρήματά του αγοράζει νομική κάλυψη η οποία τον σέβεται και μισθοφόρους οι οποίοι τον προστατεύουν πραγματικά - δεν τον παροπλίζουν, αντιθέτως, νοιάζονται για τα συμφέροντά του. Σε μια κρατικιστική-δημοκρατική κοινωνία το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει: Το Κράτος του δίνει μια ψήφο-κοροϊδία, χωρίς περιθώριο να επιλέξει νόμους που θα προστατεύουν πραγματικά το άτομό του - το δημοκρατικό Κράτος δεν θα επιτρέψει ποτέ σε κανένα κόμμα να βγει και να ψηφίσει νόμο που να προστατεύει τα συμφέροντα του πολίτη καλύτερα από εκείνα του Κράτους - το αφοπλίζει και του αρπάζει τον πλούτο, συστήνοντας παράλληλα έναν μονοπωλιακό στρατό και αστυνομία για να τον κρατά υπόδουλο.

Σε τελική ανάλυση είναι παράλογο αν το σκεφτείς: Υποτίθεται το άτομο "παραχωρεί" όλα αυτά τα δικαιώματά του στο Κράτος για να λάβει κάποιο υπέρτατο αγαθό, για να ζει καλύτερα. Σε οποιοδήποτε όμως Κράτος, σε οποιαδήποτε ιστορική στιγμή, φαντάσου έναν κλέφτη, ο οποίος κλέβει ένα άτομο. Ποτέ και πουθενά δεν έστειλε το Κράτος τους ένοπλους προστάτες του με σκοπό να αποζημιωθεί το άτομο που επλήγη και το οποίο έχει δώσει στο Κράτος όλα αυτά τα δικαιώματά του, ούτως ώστε να υπάρχει το Κράτος. Το Κράτος θα τιμωρήσει τον κλέφτη που δεν σεβάστηκε τους νόμους του, θα τον βάλει να δουλεύει για λογαριασμό του Κράτους, θα τον σκοτώσει ίσως, θα τον φυλακίσει για να μην παρακωλύει το εμπόριο και την ομαλή φορολόγησή του, αλλά πουθενά και ποτέ δεν θα νοιαστεί κανείς να αποζημιωθεί το θύμα. Τέτοιοι κανόνες, τέτοιο πνεύμα νόμων δεν υπάρχει πουθενά. Γιατί το Κράτος δεν νοιάζεται για τα άτομα της κοινωνίας. Νοιάζεται να τους πάρει τον πλούτο. Νοιάζεται να είναι ήσυχοι (σοφρωνισμένοι), να υπακούν, να μην το ανταγωνίζονται στην κλοπή. Τέτοιο κτήνος είναι το Κράτος, στους οποίου τις φλέβες ρέουν φόροι!

Αντιστοίχως, όσοι "άνθρωποι" το συναποτελούν, οι οποίοι είναι το Κράτος, έχουν μηδενικό σεβασμό για το θύμα. Εχθρεύονται φυσικά τον κλέφτη, βλέποντάς τον ανταγωνιστικά, αλλά, προς θεού, θα τους τρόμαζε η ιδέα να είναι το θύμα προστατευμένο ένοπλα ή να ψηφιστεί νόμος που θα απαιτεί την πλήρη αποζημίωσή του και της ηθικής του οδύνης. Γιατί εκείνοι που συναποτελούν το Κράτος είναι οι ίδιοι κλεπταποδόχοι. Για να εξιλεωθούν για τον μισανθρωπισμό τους, τείνουν να φαντάζονται το θύμα, ως έναν μίζερο "ατομιστή", τσιγκούνη, "φοροφυγά", επικίνδυνα αμόρφωτο για να κατέχει όπλο, ενώ δίνουν ένα σωρό άλλοθι στον κλέφτη, λέγοντας πως αυτός είναι "παιδί του λαού", πως "ναι μεν δεν πρέπει να οπλοφορεί κι αυτός αλλά τουλάχιστον αυτός ξέρει πως να το χειρίζεται" και ότι δεν φταίει αυτός, που, όσο άσχημος και να είναι, αυτοί θέλουν να τον παρουσιάζουν και ως ελκυστικό, αλλά η "κοινωνία". Φυσικά ο νοικοκύρης δεν έχει το άλλοθι της "κοινωνίας". Αυτός χαλάει την "κοινωνία" με τον "ατομικισμό" του και την άρνηση να δίνει όλο και περισσότερους φόρους στο Κράτος.


Ελευθερία λοιπόν είναι η κατάσταση που απαντάει σε αυτήν την αρρωστημένη ύπαρξη του αναδιανεμητικού-κατασχετικού παρασιτισμού. Ένα Κράτος που θα προστάτευε την ατομική ιδιοκτησία των πολιτών του, δεν θα την άρπαζε, και επομένως δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Η προστασία της μπορεί να έρθει από μη κρατικούς φορείς μόνο, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν το νομικό πλαίσιο του Κράτους με ένα νομικό πλαίσιο που προστατεύει το άτομο και την περιουσία του πρώτα από όλα. Ένα μεταβατικό αναρχοφιλελεύθερο Κράτος θα μπορούσε να μεσολαβήσει ούτως ώστε αυτή η αλλαγή να γίνει από τα κάτω προς τα πάνω, ομαλά, και παράλληλα να τιμωρήσει τους κλέφτες και τους κρατικιστές.

981
Το κρατικό μονοπώλιο στις συντάξεις πρέπει να τερματιστεί εν μια νυκτί και κάθε άλλη τοποθέτηση είναι σιχαμένη και αντιφιλελεύθερη. Η ασφάλιση των εργαζομένων πρέπει να είναι προαιρετική και ο κάθε εργαζόμενος να αποφασίζει τι θέλει να κάνει με τα χρήματα που βγάζει. Οι εισφορές του θα πάψουν πάραυτα να πηγαίνουν στο Κράτος και ιδιωτικές εταιρείες θα βρεθούν ελεύθερες να συσταθούν και να διεκδικήσουν αυτές τις ιδιωτικές εισφορές, με φερεγγυότητα, με ρεαλιστικό πλάνο επενδύσεων με παραγωγή και ασφάλιση να πηγαίνουν πακέτο και όχι αυτό το απαίσιο φαινόμενο που βλέπουμε να έχει καταντήσει η ασφάλιση συνώνυμη με τη λαφυραγώγηση των περιουσιών των φορολογούμενων.

Φυσικά και θα βρεθούν χρήματα να δοθούν αξιοπρεπείς συντάξεις σε όσους ήδη λαμβάνουν συντάξεις και χρήματα να αποζημιωθούν όσοι έχουν καταβάλει εισφορές στο Κράτος, όταν τιμωρηθούν όλοι οι κρατικιστές και κομμουνιστές που καταλήστεψαν τις ζωές μας τόσα χρόνια. Αλλά εάν δεν τονιστεί προς όλους ότι αυτές θα είναι οι τελευταίες συντάξεις, καμία πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει. Τα κρατικά μονοπώλια πρέπει να αφανιστούν. Η ελευθερία πρέπει να επικρατήσει.

982
Δεν βρήκαν άλλα πιο αξιόλογα στελέχη στη Χρυσή Αυγή και κατέρχονται στις αυριανές εκλογές με Υπανθρώπους!
https://www.youtube.com/watch?v=xH4BuFYylC4

ΟΡΙΣΤΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ:
https://www.youtube.com/watch?v=XAwwfWxcaks
13,8/87,6

983
ΨΗΦΙΖΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ NIKI LAUDA ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΟΝ ΤΖΗΜΕΡΟ!
ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!


https://www.youtube.com/watch?v=yFEFacaYdvo


984
Διάφορα συστήματα μπορούν να βρεθούν ούτως ώστε να ποσοτικοποιείται η αξία ενός ανθρώπου. Μπορεί για παράδειγμα η εταιρεία Άριοι Γάμοι Α.Ε. να φτιάξει έναν δείκτη ανθρώπινης αξίας που θα λαμβάνει υπ'όψη του την ευφυία, τη γενετική καταλληλότητα, την ομορφιά κτλ. και να δίνει στον καθένα νυμφευόμενο έναν αριθμό. Π.χ. ο κύριος Μενγκελίδης, άτομο βιοψυχικής αξίας 926 (με μέγιστο το 1000), ενυμφέυθη τη θυγατέρα του κ.Ριφενστάλη, βιοψυχικής αξίας 914. Ο (άριος) γάμος δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί εάν εις εκ των δυο ήταν αξίας κάτω των 900. Κατά την επιλογή οικίας, το ζεύγος Μενγκελίδη λαμβάνει υπόψη την εγγύητητα του σπιτιού με σπίτια άλλων άριων ζευγαριών και προτιμάει να βρίσκεται σε γειτονιές με άρια ζευγάρια, παρά σε γειτονιές χωρίς άρια ζευγάρια. Το παιδί των Μενγκελίδηδων πηγαίνει σε ένα (ιδιωτικό) σχολείο με παιδιά από πολλά διαφορετικά background, όμως είναι σε θέση να αναγνωρίσει ποια παιδιά είναι πραγματικά άρια, ρωτώντας τα εάν προέρχονται από άρια οικογένεια και φυσικά προτιμάει να κάνει παρέα με άρια παιδιά παρά με μη άρια. Όμως, ξάφνου, το ζεύγος Μενγκελίδη αντικρίζει στη γειτονιά του ένα ακαλαίσθητο ζευγάρι αποτελούμενο από έναν λεχρίτη και μια μαύρη, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αποτελούν και αυτοί άρια οικογένεια και διαθέτουν και το πιστοποιητικό μάλιστα το οποίο και τους το δείχνουν. Ο κ.Μενγκελίδης άμεσα τηλεφωνεί στην εταιρεία για να διαμαρτυρηθεί, συνομιλεί με φιλικά ζευγάρια και το θέμα λαμβάνει έκταση. Έτσι, η νεοσύστατη εταιρεία Υπεράριοι Γάμοι Α.Ε. αποκαλύπτει δημόσια ότι η εταιρεία Άριοι Γάμοι Α.Ε. έχει σκαρτέψει τα τεστ της, έχει χαμηλώσει τα κριτήρια, έτσι ούτως ώστε όποιος επιθυμεί να λαμβάνει πιστοποιητικό αριότητας για τον γάμο του. Παράλληλα, η Υπεράριοι Γάμοι Α.Ε., σε τηλεοπτικό της σποτ, δεσμεύεται να αναλάβει την έκδοση πιστοποιητικών άριου γάμου μονάχα σε ζευγάρια που το αξίζουν, υψώνοντας τόσο ψηλά όσο η Λευκή Φυλή το αξίζει και το απαιτεί, τον πήχη των βιοψυχικών προσδοκιών από τα νέα άρια ζευγάρια και έχοντας βασικό άξονα της αποστολής της να βρει το Λευκό Αίμα τον δρόμο του Πεπρωμένου του, ενός Πεπρωμένου Ανωτερότητας και Κυριαρχίας. Παρατηρείται αμέσως μια ραγδαία μετακίνηση αρίων από την Άριοι Γάμοι Α.Ε. στην Υπεράριοι Γάμοι Α.Ε. και η Άριοι Γάμοι Α.Ε., βλέποντας ότι αδυνατεί να συγκρατήσει την άρια πελατεία της και ευρισκόμενη ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, αλλάζει αντικείμενο και ονομασία και γίνεται Μπάσταρδοι Ενωμένοι Α.Ε., φτάνοντας μέσα σε λίγα χρόνια να εκδίδει πιστοποιητικά για άτομα βιοψυχικής αξίας κατώτερης των 700. Η δε περιοχή μεταξύ 700 και 900 καλύπτεται από μια τρίτη εταιρεία που προσπαθεί να ακολουθήσει κάποια χαλαρότερα κριτήρια από αυτά των υπεράριων αλλά διαχωριζοντας παράλληλα τη θέση της από τους ενωμένους μπάσταρδους. Και (κάπως) έτσι προωθείται επί αναρχοκαπιταλισμού, ο πλουραλισμός, η ειρηνική συμβίωση, η Εξέλιξη και το συμφέρον της Φυλής.

985
και λατρης της γραφειοκρατείας λοιπον. Δεν φτανει που θελετε το μικρο κρατος, μιας και προτιματε το μικρο απο το μεγαλο κρατος αντι την αληθως αναρχικη λογική ολα ή τιποτα, ελευθερια ή θανατος, συμβιβάστεστε με λιγη ελευθερία (αν μπορει να υπάρξει καν μια τετοια κατασταση), λιγο θανατο και το ....μερικο.

υγ-τι αναγκη υπάρχει να εκδωθει πιστοποιητικο για ενα ζευγαρι οτι ειναι παντρεμενο. Δυο ανθρωποι μπορει να ειναι μαζι και χωρις πιστοποιήσεις και iso, ξερεις....


Ναι και μια επιχείρηση μπορεί να είναι καθωσπρέπει χωρίς iso αλλά η πιστοποίηση βοηθάει τον άλλον να καταλάβει το πόσο καθωσπρέπει είναι χωρίς να μπει μέσα. Ζευγάρια τα οποία πληρούν κάποιες προϋποθέσεις ηθικής, εργατικότητας, ευφυίας και αποταμίευσης, που προέρχονται από ευγενή γραμμή αίματος και έχουν πλούσιες βιοψυχικές προοπτικές δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Ένα πιστοποιητικό, ένα iso γάμου θα βοηθούσε τους υπολοίπους να τους αναγνωρίζουν ως αυτό το οποίο είναι.

Ελευθερία είναι να μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα στη ζωή σου. Επομένως η ελευθερία ποσοτικοποιείται. Αν με ένα μεγάλο Κράτος μπορείς να κάνεις λίγα και με ένα μικρό Κράτος μπορείς να κάνεις περισσότερα, τότε το μικρό Κράτος είναι προτιμητέο. Φυσικά όμως εγώ θέλω ένα άτομο να μπορεί να κάνει όλα όσα δεν παρεμβαίνουν στην ιδιοκτησία των υπολοίπων. Και αυτό χρησιμοποιώ ως κριτήριο για την προτίμηση ενός μικρού από ένα μεγάλο Κράτος

986
fixed.

Ποιος θέλει μικρό Κράτος; Εγώ δεν θέλω καθόλου Κράτος και προτιμώ ένα μικρό Κράτος από ένα μεγάλο Κράτος. Αυτοί που είναι τσάμπα αναρχικοί είναι εκείνοι οι οποίοι θέλουν όλα τα αγαθά να ανήκουν σε κάποια αφηρημένη οντότητα, η οποία θα έχει το μονοπώλιο της βίας και θα τα ελέγχουν κεντρικά στο όνομα όλων.


Σε μια ελεύθερη κοινωνία τα άτομα ανώτερης κλάσης θα οργανωθούν εθελοντικά για να απολαύσουν τα οφέλη του έγγαμου βίου. Αρχικά θα συσταθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις εκδόσεως πιστοποιητικών γάμου οι οποίες θα θεσπίσουν αυστηρά κριτήρια για το πως πρέπει να είναι ένας σοβαρός γάμος. Οι ανώτεροι άνθρωποι (πάντα ένας σοβαρός άντρας με μια σοβαρή γυναίκα) θα καταβάλλουν ένα συμβολικό ποσό σε αυτές τις εταιρείες και θα παίρνουν το πιστοποιητικό το οποίο θα αντανακλά το κύρος της σοβαρότητάς τους και έτσι θα γίνονται αποδεκτοί στη σοβαρή (ανώτερη) κοινωνία. Αντιστοίχως τα κατώτερα ζευγάρια θα μπορούν να παίρνουν πιστοποιητικό γάμου από εταιρείες με πιο χαλαρά κριτήρια και, εν τέλει, θα υπάρχουν και εταιρείες που θα εκδίδουν πιστοποιητικά και έξω από τα οινοποτεία των ομοφυλοφίλων τα οποία θα είναι χειρόγραφα στο πρώτο τετραγωνάκι ενός ρολού χαρτιού υγείας ούτως ώστε να χρησιμοποιούν και το υπόλοιπο χαρτί για να σκουπίζουν τα σπέρματα και τα αίματα από τους ξεχειλωμένους τους πρωκτούς. Πλουραλισμός, αξιοκρατία, εθελοντισμός, ελευθερία! Οι ανώτεροι άνθρωποι θα γίνονται ευγονικά όλο και πιο ανώτεροι, ενώ ακόμα και οι τελευταίοι θα απολαμβάνουν απόλυτη ελευθερία χωρίς να ενοχλούν ή να ενοχλούνται από κανέναν - πλην του φθόνου τους.

Τι έχει να αντιπροτείνει ο κάθε κρατικιστής; Κεντρικά όργανα, που θα εκδίδουν πιστοποιητικά one-size-fits-all, με απώτερο σκοπό να καθυποτάξουν τη φυσική επιλογή και τις αυθόρμητες επιλογές των ανθρώπων στα διεστραμμένα και καταστροφικά συμφέροντα μιας εξουσιάστριας τάξης.

987
Είναι καταφανές ότι μόνο ο Αναρχοκαπιταλισμός μπορεί να σώσει την παραδοσιακή έννοια του Γάμου που κυριάρχησε στις Ευρωπαϊκές Κοινωνίες και γέννησε τον Πολιτισμό και εξίσου καταφανές είναι άλλωστε ότι όσο πιο κρατικιστής είναι κάποιος τόσο περισσότερο εχθρεύεται τον Γάμο και επιδιώκει να τον καταργήσει, έχοντας παράλληλα αντικοινωνικές ονειρώξεις περί οργίων και χυδαιοτήτων, που μόνο κακό μπορούν να φέρουν και την κατάρρευση του Πολιτισμού.

^^
"The present number of homeless children may be attributed to a large degree to the disintegration of the fainily." (126: p. 255) The following words seem to come from the heart: "If we continue along this path, I fear we shall turn Russia into a country where each will be married to all." (126: p. 270)

988
Ιστορία και Ιδεολογία. / Γάμος και Κράτος
« on: September 08, 2015, 10:38:13 am »
Άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Mises καταδεικνύει τη διαστροφή, τον παραλογισμό και τους κινδύνους για την ανθρωπότητα που επέφερε η κατάληψη του Θεσμού του Γάμου από τον βίαιο μηχανισμό του Κράτους και διαφωτίζει τους ανιστόρητους κρατικιστές για το πως ο Γάμος αποτελεί θεμέλιο λίθο του Ανθρώπινου Πολιτισμού που δημιουργήθηκε εκτός και εναντίον του Κράτους. Ύστατη προδοσία απέναντι σε κάθε έννοια γνήσιας Ελευθερίας η συνέχιση της κρατικής μονοπώλησης του κοινωνικού Θεσμού του Γάμου.


https://mises.org/library/unhappy-union-marriage-and-state


An Unhappy Union: Marriage and the State

Mises Daily September 8 2015
SEPTEMBER 8, 2015Andrew Syrios
TAGS Legal SystemU.S. HistoryPolitical Theory

The Supreme Court’s ruling to legalize gay marriage in the case of Obergefell v. Hodges has brought with it both celebration and outrage. What seems to be missing from this discussion, however, are the dire straits that has befallen the institution of marriage in the United States and the West in general.

Some, such as Rand Paul, have recommended getting the government “out of the marriage business altogether.” Indeed, what business does the government have defining marriage be they straight or gay? But this leaves aside the bigger problem that the government has done its best to wreck the institution with perverse incentives and punitive laws. Getting the government “out of the marriage business altogether” may be the only way to save it. But doing so will require a lot more than simply privatizing wedding ceremonies.

How Government Got Involved in Marriage

The institution of marriage has been a bedrock of civilization, but that had nothing to do with government. In fact, it’s important to note that governments didn’t become involved in the institution until relatively recently. And once involved, their role has been far from benevolent. Stephanie Coontz describes the history as follows:

For 16 centuries, Christianity also defined the validity of a marriage on the basis of a couple’s wishes. If two people claimed they had exchanged marital vows — even out alone by the haystack — the Catholic Church accepted that they were validly married.

Not until the 16th century did European states begin to require that marriages be performed under legal auspices. In part, this was an attempt to prevent unions between young adults whose parents opposed their match.
In the American colonies, marriages were required to be registered, but that was about it. Then came a combination of Jim Crow and the Eugenics movement and wise bureaucrats decided they needed to direct the decisions of their benighted citizenry.

By the 1920s, 38 states prohibited whites from marrying blacks, “mulattos,” Japanese, Chinese, Indians, “Mongolians,” “Malays’” or Filipinos. Twelve states would not issue a marriage license if one partner was a drunk, an addict or a “mental defect.”
Government’s War on Marriage

It shouldn’t be hard to see that the government has been disincentivizing marriage for a long time with welfare and other such programs. In the early days of welfare, it was so blatant as to simply not pay if a man was in the home. Today, it’s eased up on that requirement. Still, marriage is declining rapidly in the United States in every demographic. In 1960, 72 percent of people aged eighteen and over were married; in 2010 it was 51 percent and a record number have never married at all.

Welfare has reduced the incentives to maintain families and form them in the first place by substituting the government for the economic benefits that come with a live-in spouse. One particularly good example of this is the Seattle-Denver Income Maintenance Experiment. As John C. Goodman notes “Divorce increased 36% more among whites and 42% more among blacks. (In a New Jersey experiment, the divorce rate was 84% higher among Hispanics.)”

This has a particularly bad effect on children. Today, 40.6 percent of all children are born out of wedlock as compared to less than 5 percent from 1930 to 1960. In the black community, it went from around 15 percent in 1950 (substantially less than the current white rate of 28.6 percent) to a tragic 72.3 percent today.

This increase in out-of-wedlock births brought about by government incentives has unleashed some of its worst consequences on the children it is ostensibly trying to help. The NIS-4 study found that only 2.9 children out of 1,000 were abused in intact families as compared to between 10.2 and 33.6 for all other family structures.

Furthermore, the evidence is clear that the best interests of the children are in most cases to be raised by their biological parents. Children in such homes do better on almost every measure even when controlled for socioeconomic status. And even using such controls is questionable as poverty is highly correlated with family breakup and illegitimacy. Between 1967 and 2003, the poverty rate for every cohort (single mothers, married couples with children, etc.) went down substantially. For example, the poverty rate for single mothers fell from 67.3 percent to 44.2 percent. Yet the overall poverty rate remained almost unchanged because the rate of single motherhood had risen so drastically. Yes, many single mothers (and fathers) do a great job, but it is quite obviously a lot harder to raise children alone.

And government mischief runs into divorce as well. It’s no secret that some divorce settlements beggar belief. And women are by no means immune from this either. Madonna was forced to pay something like $76 million to her husband Guy Ritchie (who just happened to also be a multimillionaire) for a marriage of only eight years.

Splitting up millions between millionaires pales in comparison to what can happen to normal citizens, though. In his book Taken Into Custody, Stephen Baskerville describes the many ways divorce courts trample over basic Constitutional liberties. For example, he notes,

The Eighth Amendment’s prohibition of “cruel and unusual punishment” does not stop family courts from summarily depriving parents of professional licenses, drivers’ licenses, and passports that bare no connection with the alleged offense. Parents who are alleged (but again, neither formally charged nor proven) to be delinquent in child-support payments also have their cars booted and their names published in the newspapers.
Even debtor’s prisons — abolished in the United States’ a generation before slavery — have made a comeback.

The Fifth Amendment guarantees that “No person shall … be deprived of life, liberty, or property, without due process of law” does not prevent family courts from jailing parents on civil contempt for weeks, months, or even years without trial. In December 2003, in response to a letter from the American Civil Liberties Union, a Montgomery County, Pennsylvania, judge freed some one hundred prisoners who had been incarcerated without due process for allegedly failing to pay child support. The fathers were sentenced with no notice given of their hearings and no opportunity to obtain legal representation. ACLU lawyer Maila Brink says courts across Pennsylvania routinely jail such men for civil contempt without proper notice or in time for them to get lawyers. Fathers relate the hearings typically lasted between thirty seconds and two minutes, during which they are sentenced to months in jail or prison. … Nothing indicates that Pennsylvania is unusual … one hundred such prisoners in each of the America’s 3,000 counties is by no means unlikely.
In South Carolina, where Walter Scott was killed for running away from a cop trying to arrest him for being behind on his child support, a full one-eighth of the inmates were jailed over child support arrearages. Many of these child support judgments are simply absurd. As The New York Times reported that, “A 2007 Urban Institute study of child support debt in nine large states found that 70 percent of the arrears were owed by people who reported less than $10,000 a year in income. They were expected to pay, on average, 83 percent of their income in child support.” Some cases are even more of a farce. One man was ordered to pay $30,000 in child support for a child who wasn’t his and a 15 year old boy was ordered to pay child support to the 34 year old woman who statutorily ****d him. And it can happen to women too.

Now certainly divorce is sometimes necessary. But even in those cases, the evidence shows that joint custody is usually in the best interest of the child. Of course, this isn’t always the case. If for example, a woman is being beaten by her husband, she should obviously leave him and take the kids with her. But generally, a standard of joint custody seems like a fairly obvious solution to divorce court malfeasance that the government has mostly avoided. Indeed, one study found that “Divorce rates declined nearly four times faster in high joint custody states, compared with states where joint physical custody is rare.”

Government has damaged marriage at every step of the way. Indeed it is time to get government “out of the marriage business altogether.”

989
Όλες οι προβλέψεις για την εξέλιξη του βιοτικού και οικονομικού επιπέδου για τις σκανδιναβικές χώρες είναι αρνητικές. Είναι αδύνατο να εισρέουν κατώτεροι βιολογικά μετανάστες σε μια χώρα και να προσφέρουν κάτι το θετικό εν γένει. Το επιχείρημα πάντως στέκει. Οι Έλληνες είναι κατώτεροι βιολογικά από τους Βόρειους Ευρωπαίους και είναι λογικό να υπάρχει πιο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των Ελλήνων και των υπανθρώπων παρά μεταξύ των Γερμανών και των υπανθρώπων. Φυσικά ο κύριος παράγοντας στον σύγχρονο, δυστυχώς δημοκρατικό, ανταγωνισμό είναι ο πληθυσμός και όχι η ικανότητα. Στην Ελλάδα οι υπάνθρωποι είναι πολιτικά υπολογίσιμη δύναμη. Αν τους δοθεί ψήφος θα μπορούσαν άνετα σε λίγα χρόνια να ψηφίσουν για να εξοστρακιστεί κάθε Έλληνας και να τους αρπάξουν αυτοί την περιουσία. Δεν ισχύει το ίδιο στη Γερμανία.

990
Βόθρος / Re: ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΜΥΑΛΟΥ
« on: September 04, 2015, 01:57:03 pm »
991
Είναι καταφανές: Το Κράτος έχει συστήσει διευθυντικά κέντρα που διαδίδουν, αμειβόμενα από τους φόρους μας, ό,τι σατανιστική μαλακία τους κατέβει
για να αποπροσανατολίζουν τον Λαό από το μέγα κοινωνικό πρόβλημα της τυραννίας του κρατικισμού. Καλούν τον κόσμο να πάψει να αντιστέκεται
στη βίαιη επέκταση του Κράτους και την παρεμβατικότητά του στις ζωές μας και αντ'αυτού να περιμένουν αρμαγεδδώνες και ...εωσφόρους(!) να τους σώσουν.

Εάν ο Εωσφόρος έχει την οποιαδήποτε βούληση να μειώσει τη φορολογία τότε καλώς να έρθει, αλλά είμαι βέβαιος πως είναι και "αυτός" το ίδιο χαμερπές,
φορομπηχτικό έμεσμα όπως και ο δημιουργός του, το Κράτος και οι μηχανισμοί μαζικής προπαγάνδας.

Ομιλία του Ron Paul για τις Χριστιανικές Οικογενειακές Αξίες, τον χειρότερο "διάολο" για τους απανταχού κρατικιστές!

https://youtu.be/Wnj-5z9NJoY

992
Μας λένε όλοι οι κομμουνιστές ότι δήθεν δεν ξέρουμε τα γονίδια και που είναι τα γονίδια και κάθε φορά που το ψάχνω στο ίντερνετ βρίσκω και ένα γονίδιο παραπάνω. Θυμάστε την επιστημονική μελέτη που είχε βγει και έκανε factor analysis σε δέκα (10) γονίδια που σχετίζονταν με την ευφυία και την επιστημοσύνη; Ε τώρα βρήκαν άλλα 4! Σύνολο: δεκατέσσερα (14) γονίδια που αποδεικνύουν ότι κάποιες φυλές είναι ανώτερες και κάποιες άλλες υπάνθρωπες!


http://therightstuff.biz/2015/09/02/race-and-iq-genes-that-predict-racial-intelligence-differences/


αυτό είναι το γονίδιο της εξυπνάδας!αυτό είναι το γονίδιο της υπανθρωπιάς!Αυτό είναι το γονίδιο της ευρηματικότητας!Ορίστε τα γονίδια. Άνθρωπος ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, δεν γίνεσαι! Όλα είναι στα γονίδια! Το Αίμα μετράει πάνω από όλα!

993
Η συμβατική ύπαρξη του Κράτους μπορεί να δικαιολογηθεί ηθικά στον βαθμό που αυτό συμβάλλει στην εξάλειψη των αδικιών και των εγκλημάτων που το Κράτος, ως αναδιανεμητικός-παρασιτικός οργανισμός, έχει προκαλέσει.

Θα ήταν εξαιρετικά κοντόφθαλμο και ασυναίσθητο για έναν φιλελεύθερο καπιταλιστή να υποστηρίξει πως η ιδεολογική του συνείδηση θα έχει ικανοποιηθεί πλήρως όταν το Κράτος εκλείψει. Αν μη τι άλλο, θα αποτελούσε προσβολή και ύβρη για τον καθημαγμένο φορολογούμενο της σήμερον, ο οποίος ματώνει σαν σκουλήκι που το πατάνε κάτω, πληρώνοντας τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη που του έχει επιβάλλει το Κράτος, για να απολαμβάνουν μεγαλειώδεις και ξέγνοιαστες ανέσεις οι εξουσιάστριες τάξεις των κηφήνων που εργάζονται για το Κράτος και των διαπλεκόμενων κλεπταποδόχων. Αν αύριο καταργούσαμε το Κράτος εξολοκλήρου - πράγμα που θα ήταν σαφέστατα ένα θετικό βήμα - θα είχαμε μόνο καταργήσει τη μελλοντική εκμετάλλευση ανθρώπου από (υπ)άνθρωπο, αφήνοντας τις υφιστάμενες αδικίες να παραμένουν. Τι θα γίνει με το ερώτημα της κατοχής του πλούτου σε αυτήν την περίπτωση; Θα ...νομιμοποιηθούν όλες οι περιουσίες που χτίστηκαν από φορολογία; Και επειδή όταν κάποιος λαμβάνει φόρο συνεπάγεται ότι κάποιος άλλος τον πληρώνει, τι θα γίνει με εκείνες τις περιουσίες που καταστράφηκαν από τη φορολογία για να προκύψουν οι προαναφερόμενες;

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κάθε αδικία μπορεί ή πρέπει να εκπληρωθεί στο ακέραιο - αυτό θα συνιστούσε άλλοθι για τη αιώνια συνέχεια του Κράτους, πράγμα απαράδεκτο. Αλλά μπορούμε - προτού διαλύσουμε το Κράτος - να δώσουμε λύσεις σε μείζονα προβλήματα. Ένα τέτοιο είναι το πρόβλημα της Εθνικής Άμυνας. Η γενικευμένη ελεύθερη οπλοφορία των Ελλήνων και η ανάπτυξη ενός ισχυρού πυρηνικού οπλοστασίου αποτελούν ένα πρώτο βήμα για αυτό.

Η σκλαβιά ορισμένων "ανθρώπων" δεν είναι τίποτα μπροστά στην ευημερία των Ελλήνων και τη διόρθωση των αδικιών του κρατικισμού. Εγώ δεν συγκινούμαι καθόλου με το δράμα των "ανθρώπων". Αυτό άλλωστε είναι και η φυσική τους κατάσταση. Θέλετε να μάθετε ποιοι είναι οι άνθρωποι; Είναι εκείνοι οι αμόρφωτοι φαφλατάδες της υπαίθρου, οι εκφυλισμένοι κλαρινογαμπροί που προσβάλλουν την αισθητική μας, είναι εκείνοι οι γύφτοι, οι ανόητοι, οι αλήτες, οι θρασύδειλοι, οι κουτοπόνηροι, οι παχύσαρκοι, οι βάρβαροι που ο Κίπλινγκ αποκάλεσε κατά το ήμισυ διαβόλους και κατά το άλλο ήμισυ παιδιά. Δεκάρα τσακιστή δεν αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ οραματίζομαι ένα άλλο είδος, το οποίο θα υπερβεί το δράμα της ουροβόρου "ανθρωπότητας" και θα συστήσει μια κοινωνία αφεντικών, μια κοινωνία ανώτερη και καλύτερη.

Όσοι "φιλελεύθεροι" πιστεύουν στη δημοκρατία, είτε είναι τρελοί, είτε είναι βλάκες. Ιδίως η δημοκρατία των ανοιχτών συνόρων μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στον Ελληνικό Λαό.

994
Αν κάτι μου έδωσε ο "στρατός", ήταν η ευκαιρία να συνειδητοποιήσω πόσο σάπια είναι ορισμένα στοιχεία της "δεξιάς" ιδεολογίας. Όντας Δεξιός Φιλελεύθερος - που ακόμα είμαι - μοιραζόμουν μια νατουραλιστική φαντασίωση για κάποια υποτιθέμενη χάρη των ανθρώπων της υπαίθρου. Όπως και ο Σπένγκλερ έκανα τον διαχωρισμό ανάμεσα σε ψόφιες ψυχές της μεγαλούπολης, οπλοφοβικές, άμπρατσες και διοπτροφόρες που παραβλέπουν θεμελιώδεις προϋποθέσεις της φυσικής ζωής για μια υπερφίαλη πνευματική (δήθεν) ζωή, και από την άλλη σε ψυχές της υπαίθρου, που, καίτοι αγράμματες, πνευματικά μορφωμένες στους πρωτόλειους συμβολισμούς του πολιτισμού, φορείς ζωτικότητας και ενέργειας, εκφάνσεις μιας ομορφιάς που αντανακλά τις αρετές της φύσης κτλ. Όμως όταν γνώρισα αυτούς τους "ανθρώπους" της υπαίθρου συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για εκφυλισμένους κλαρινογαμρπούς, λαίμαργους γιωτάδες, τυφλωμένους μισάνθρωπους και επικίνδυνους βλάκες, των οποίων η όποια ζωτικότητα εξαντλείται σε πρόσκαιρες και ανθυγιεινές απολαύσεις, που κανένα νόημα δεν έχουν. Αυτό με έκανε να αναθεωρήσω με τη σειρά του τον θεσμό στον οποίο συνήθως βρίσκουν καταφύγιο αυτές οι ψυχές: τον κρατικό στρατό τον ίδιο και το υποτιθέμενο φιλότιμο του. Ένα φιλότιμο το οποίο με πλησμονή και λαχτάρα περίμενα να αποκαλυφτεί και να μας σώσει ακολουθώντας το ιστορικό παράδειγμα του Πινοσέτ, αλλά τώρα συνειδητοποιώ γιατί δεν έχει εμφανιστεί τόσες πολλές δεκαετίες. Και τότε κατάλαβα καλά πως ο "ελληνικός" στρατός δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα συνηθισμένο κρατικό μονοπώλιο, μια δημόσια υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για τις ανάγκες του Κράτους και όχι του Λαού, στο οποίο μονοπώλιο έχουν συμφυεί αρμονικότατα η χωριάτικη ακαλαισθησία, η ηθική χρεοκοπία και η πιο παρωχημένη, εμετική γραφειοκρατία.

Όλα τα παραπάνω αρκούν για να με κάνουν να ΜΗΝ ξαναψηφίσω τη Χ.Α., την οποία ψήφισα στις προ-προηγούμενες εκλογές, μέσα στην οποία ήλπιζα να ανακαλύψω τέτοια φαντασιακά στοιχεία όπως αυτά που προανέφερα ότι πίστευα πως υπήρχαν.

Μια άλλη επιλογή είναι ο Τζήμερος. Ο Τζήμερος - που, για να το συνδέσουμε και με τα προηγούμενα, έχει εξίσου βλακώδεις και συνηθισμένες θέσεις για τον στρατό - εδώ και έναν περίπου χρόνο έχει εφαρμόσει μια επικοινωνιακή "πολιτική" πρόκλησης, κυρίως στα social media: γράφει ένα σωρό βρισιές, μπηχτές και προσβολές για τους πολιτικούς του κατεστημένου, με την ελπίδα να προσελκύσει κόσμο. Πίσω και πέρα όμως από αυτό, παραμένει ο πιο φιλελεύθερος ή για την ακρίβεια, ο λιγότερο αντιφιλελεύθερος, υποψήφιος. Στην ιστοσελίδα της ΔΗΞΑΝ πρόσφατα διάβασα και ένα σωστό φιλελεύθερο άρθρο με το οποίο συμφωνώ πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα όμως δεν βλέπω και πολλά πράγματα που να με συγκινούν, δεν βλέπω όραμα για μια αναρχοκαπιταλιστική Ελλάδα, δεν βλέπω το φυλετικό στοιχείο πουθενά, δεν βλέπω ούτε καμία πισινή για τους κόκκινους και τους εβραίους, όπως ένα υπεύθυνο φιλελεύθερο κίνημα οφείλει να έχει στις μέρες μας. Οπότε μπορεί και να μην πάει να ψηφίσω...


Θα ήθελα να σημειώσω ότι το Δουβλίνο 2 έχει αντικατασταθεί από το Δουβλίνο 3 εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Ο λόγος για τον οποίο δεν ξέρετε τι λέτε είναι ότι συζητάτε κυρίως με καφενειακούς όρους και δεν σας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις. Το μόνο που θέλετε είναι να πάρετε τα κουκιά. Οπότε, εφόσον ο θαμώνας του καφενείο δεν ενημερώνεται για το Δουβλίνο 3, δεν χρειάζεται να ενημερωθείτε και εσείς. Το παν για σας είναι είτε να βγει η δεξιά, είτε η αριστερά...τρίχες δηλαδή και μικροπράγματα.


Οι μετανάστες πρέπει να νομιμοποιηθούν, ως δουλοπάροικοι. Η Γη πρέπει να δοθεί στους Έλληνες που έχουν 2 παππούδες και 2 γιαγιάδες Έλληνες. Οι ξένοι πρέπει να πληρώνουν ένα αντίτιμο όταν έρχονται στη χώρα - γύρω στα 40.000€ πιστεύω θα είναι ό,τι πρέπει - για να μπορούν να χρησιμοποιούν όσες υποδομές δεν ιδιωτικοποιηθούν άμεσα, όπως π.χ. μικροί δρόμοι και παραλίες. Αν δεν έχουν αυτά τα χρήματα πρέπει να εργαστούν στα χωράφια (των Ελλήνων) για 4-5 χρόνια, χωρίς καμία απολύτως ελευθερία ή εισόδημα, μέχρι να παράξουν αυτό το ποσό, οπότε και θα είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν τις ελάχιστες εναπομείνασες "δημόσιες" υποδομές και να αγοράσουν ένα οικόπεδο ή ένα σπίτι να κατοικήσουν ή να στοιβαχθούν μαζί με άλλους 50 υπάνθρωπους (ή κατοίκους της υπαίθρου) σε κάποιο σπίτι Έλληνα έναντι αντιτίμου. - Σε περίπτωση που σας διέφυγε, οφείλω να επισημάνω επίσης ότι τα 40*10^3 ευρώ δεν είναι λίγα χρήματα. 40,000 * 2*10^6 = 80*10^9, που σημαίνει όταν εάν έχουμε 2 εκατομμύρια κακόμοιρους και κατατρεγμένους υπάνθρωπους θα μπορούσαμε να μαζέψουμε το ποσό των 80 δις ευρώ. Πριν από λίγο έκανα μια αναζήτηση στο google και έμαθα ότι το ποσό που χρειαζόμαστε για την παραγωγή μιας πυρηνικής βόμβας, με το delivery system της, μετριέται σε δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, μόνο. Επίσης, διαβάζοντας το H Άνοδος και η Πτώση του Κράτους (μπορείτε να το βρείτε και στα αγγλικά δωρεάν), έμαθα ότι παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες μειώνονται όλα τα συμβατικά όπλα και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων εξαιτίας των πυρηνικών οπλοστασίων. Αυτό σημαίνει ότι επιλύοντας το λαθρομεταναστευτικό με τον φιλελεύθερο τρόπο που προτείνω και οικοδομώντας ένα ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο, με επαγγελματίες, θα μπορούσαμε να αφανίσουμε όλον τον "Ελληνικό Στρατό" και να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοί/υπάνθρωποί του.

995
Μαϊμού εκτιμήσεις από τα υπόγεια ...του Κορυδαλλού με τσεκουρεμένα τα ποσοστά του Τζήμερου! Ο Τζήμερος θα πλησιάσει το 3% και μπορεί κάλλιστα να το περάσει γιατί ο Ελληνικός Λαός αρχίζει να ξυπνά από τον λήθαργο του κρατικισμού και να διεκδικεί την περιουσία του πίσω. Αν και ο Θάνος είναι πολύ αμετροεπής και παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε ό,τι αφορά την ιδεολογική του κατάρτιση, είναι η πιο φιλελεύθερη ή μάλλον η λιγότερο αντιφιλελεύθερη επιλογή για όσους τελικά ασκήσουν το "δικαίωμα"-"υποχρέωση"-"κοροϊδία" της ψήφου που τους δίνει το κολλεκτιβιστικό, κρατικιστικό σύστημα της δημοκρατίας.

Ο φόρος είναι κλοπή. Κάτω το Κράτος και οι υπάνθρωποι!

From Aristocracy to Monarchy to Democracy by Hans-Hermann Hoppe

996
Που να δείτε το Ελλαδικό Κράτος πόσες χιλιάδες γλοιώδη σκουλήκια πληρώνει για να ταΐζουν κρατικιστικό κουτόχορτο τον φορολογούμενο!

Η Λιουντμίλα Σαβτσούκ, στο διαμέρισμά της στην Αγία Πετρούπολη τον Απρίλιο, όταν αποκάλυπτε για πρώτη φορά τη βιομηχανία τρολ.


http://www.kathimerini.gr/827639/article/epikairothta/kosmos/dikaiwsh-gia-prwhn-ergazomenh-se-ergostasio-trol

Δικαίωση για πρώην εργαζομένη σε «εργοστάσιο τρολ»


ΜΟΣΧΑ. Σε συμβολική χρηματική αποζημίωση ενός ρουβλιού καταδικάσθηκε χθες από ρωσικό δικαστήριο ιστοσελίδα φιλικά προσκείμενη στον πρόεδρο Πούτιν, δικαιώνοντας πρώην εργαζομένη της.

Η Λιουντμίλα Σαβτσούκ είχε καταθέσει αγωγή κατά της «Υπηρεσίας Διαδικτυακών Μελετών» για μη καταβολή δεδουλευμένων. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Πέτυχα τον στόχο μου, ο οποίος ήταν να βγάλω τα τρολ του Ιντερνετ από τις σκιές τους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Σαβτσούκ εξερχόμενη από το δικαστήριο.

Η συγκεκριμένη «υπηρεσία» είναι ένα από τα «εργοστάσια τρολ», όπως ονομάζονται οι εταιρείες που αναλαμβάνουν να πλημμυρίσουν το Ιντερνετ με κολακευτικά σχόλια υπέρ του Ρώσου προέδρου. Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας The Guardian, φέτος, η υπηρεσία αυτή πλήρωνε τους υπαλλήλους της 700 - 1.000 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τις γνώσεις ξένων γλωσσών, για εργασία 12 ωρών ημερησίως. Τον περισσότερο χρόνο, τα «τρολ» παράγουν ανώδυνα σχόλια με προσωπικό περιεχόμενο, «πασπαλίζοντάς» τα με πολιτικά σχόλια για το «φασιστικό καθεστώς του Κιέβου», μεταξύ άλλων.

Αλλα έμμισθα τρολ εργάζονται σε συγκεκριμένες αποστολές: «Ο πρώτος έστελνε ένα αρνητικό σχόλιο, προφασιζόμενος κάποιο πρόβλημα ή προωθούσε απλά ένα link (μία διεύθυνση στο Διαδίκτυο). Τότε, οι υπόλοιποι έσπευδαν να δημοσιεύσουν links σε φιλικές προς το Κρεμλίνο σελίδες ή κωμικές φωτογραφίες με θέμα τους ηγέτες του Κιέβου, με καυστικές και υβριστικές λεζάντες», εξηγεί η κ. Σαβτσούκ.

Η ενάγουσα Λιουντμίλα Σαβτσούκ είχε ισχυρισθεί στην εφημερίδα The Guardian ότι είχε αναζητήσει εργασία στην Υπηρεσία Διαδικτυακών Μελετών, σε μία προσπάθεια να διεισδύσει στον κόσμο των τρολ του Κρεμλίνου, επιδιώκοντας να γράψει σειρά αποκαλυπτικών άρθρων για την εμπειρία της αυτή. Αργότερα, όμως, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, η Σαβτσούκ παραδέχθηκε ότι το πραγματικό της κίνητρο ήταν ο υψηλός -για τα δεδομένα της αγοράς εργασίας της Αγίας Πετρούπολης- μισθός. «Για πολύ καλά σχόλια εξασφαλίζαμε μπόνους, το οποίο μπορούσε να φθάσει και τα 150 ευρώ, ενώ πληρωνόμασταν επιπλέον για δουλειά την Κυριακή. Η αγωγή μου στηρίχθηκε, όμως, στο γεγονός ότι δεν είχα συμβόλαιο και στην καταχρηστική μου απόλυση», υπογραμμίζει η πρώην τρολ.

Η Σαβτσούκ απολύθηκε, όμως, μετά την αποκάλυψη της δραστηριότητας της Υπηρεσίας. Εκτοτε, η νεαρή γυναίκα διοργάνωσε κίνηση πολιτών εναντίον των τρολ του Ιντερνετ.

Μιλώντας για τη νέα της προσπάθεια και ειδικά για την οργάνωσή της, η κ. Σαβτσούκ είπε στον Guardian: «Στο κίνημά μας συμμετέχουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, αλλά και υποστηρικτές της κυβέρνησης Πούτιν. Ολοι, όμως, πιστεύουμε ότι η χρήση τέτοιων μεθόδων και η κήρυξη πολέμου της πληροφορίας είναι απαράδεκτες. Η εταιρεία προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη της, λέγοντας ότι έχει σταματήσει τη δραστηριότητά της. Λένε ψέματα, καθώς πέρασα από εκεί την περασμένη εβδομάδα και όλα λειτουργούν όπως παλιά».

Η έδρα της Υπηρεσίας βρίσκεται σε πολυκατοικία πυκνοκατοικημένης συνοικίας της Αγίας Πετρούπολης. Δημοσιογράφος του Guardian μέτρησε πρόσφατα 294 νέους να εισέρχονται στα γραφεία της ένα πρωινό Δευτέρας, μεταξύ 7.30 και 10.45. Η προσπάθεια του Βρετανού δημοσιογράφου να εισέλθει στο κτίριο απέτυχε, καθώς άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας του ζήτησαν να φύγει.

Ουδείς αναμένει, όμως, ότι η δράση των «βιομηχανιών τρολ», η επιρροή των οποίων στη ρωσική κοινή γνώμη είναι σημαντική, θα λήξει στο άμεσο μέλλον.

997
Πολύ κακή κρατικιστική προπαγάνδα. Τουλάχιστον η Χ.Α. είναι πιστή στις φασιστικές της ιδέες και κατακρίνει το "αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο" της Θάτσερ. Με απλά λόγιο λοιπόν η Χρυσή Αυγή κατακρίνει το να μην παίρνει το Κράτος πολύ πλούτο από τους πολίτες. Δηλαδή η Χ.Α. θέλει να παίρνει το Κράτος πολύ πλούτο από τους πολίτες για να αποφασίζει ο Μιχαλολιάκος και τα τσιράκια του που θα πάει αυτός ο πλούτος. Ο δε τρόπος με τον οποίο παίρνει τον πλούτο το Κράτος και "ξεφεύγει από το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο" είναι γνωστός σε όλους μας: Αν παράγεις πλούτο, το Κράτος σου στέλνει ένα σημείωμα και σου λέει "ή θα μου δώσεις αυτό το μεγάλο κομμάτι του πλούτου σου, ή θα στείλω τους ένοπλους άνδρες μου να σου στερήσουν την ελευθερία και αν αντισταθείς θα σε σκοτώσουν". Και όσο περισσότερο πλούτο αρπάζει το Κράτος με αυτή την "κοινωνική" διαδικασία, τόσο το καλύτερο για... "την κοινωνία", όπως μας λένε οι υποστηρικτές του Κρατικισμού. Όσο περισσότερο πλούτο αρπάξει το Κράτος τόσοι περισσότεροι θα βρουν "εργασία", και όσο περισσότερο πλούτο αρπάξει το Κράτος με τον παραπάνω αλήτικό εκβιασμό κοινωνικό μηχανισμό, τόσο περισσότερο θα παταχθεί η "λιτότητα" και θα "εισρεύσουν ενέσεις ρευστότητας" στην οικονομία η οποία θα "πάρει μπρος".  Και όντως όταν το Κράτος ελέγχει τα πάντα, είναι λογικό να δουλεύουν όλοι για το Κράτος, ως σκλάβοι, όπως στην Αίγυπτο του Φαραώ, την ΕΣΣΔ του Στάλιν, τη ναζιστική Γερμανία κτλ κτλ. Για ποιον να δουλέψεις όταν όλα τα μέσα παραγωγής ανήκουν στο Κράτος και όταν αυτό δεν σου επιτρέπει να έχεις καθόλου πλούτο; Όλες λοιπόν αυτές οι "κοινωνίες" είχαν πατάξει την ανεργία και όλοι είχαν "απασχόληση" και ήταν "ευτυχισμένοι", ιδίως επί Φαραώ, επί Στάλιν, επί Μάο, επί Χίτλερ... ζωάρα έκαναν όλοι ή τουλάχιστον οι "πολλοί"...

Όλα αυτά όμως πάνω κάτω τα ξέρουμε όλοι και τα βιώνουμε όλοι όσοι πληρώνουμε φόρους - γιατί εδώ οι περισσότεροι εισπράττουν φόρους από ότι έχω καταλάβει. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το πως ένας "αναρχικός" δύναται να τα υποστηρίζει όλα αυτά. Γιατί, εντάξει ο ΝΓΜ είναι τέρας που θέλει να φάει όλους τους ανθρώπους και να τους καταπιεί και να κάνει τα έντερά τους πατσά και να τον πιει με καλαμάκι... Ο "αναρχικός" όμως, ο υπέρ της ελευθερίας, ο "ελευθεριακός", που κολλάει να κατηγορεί τη Θάτσερ και την απελευθέρωση των Βρετανών πολιτών από τα δεσμά του Κράτους;

Όσο για τον πόλεμο, πάντα αυτός είναι καταδικαστέος. Αλλά δεν γνωρίζω έναν πόλεμο να έγινε με όπλα που πλήρωσαν οι πολίτες εθελοντικά από την τσέπη τους. Όλα τα όπλα και τα άρματα και τα μαχητικά και τα πλοία και οι μισθοί των ναυτών και των καντηλαναφτών και των αντιστρατήγων και των αντιπλοιάρχων και των αντισμηνάρχων, όλα τα στρατόπεδα και ο ρουχισμός και η σίτιση των συμμετεχόντων στις πολεμικές εχθροπραξίες, από το Κράτος πληρώνονται, με φόρους αγοράζονται, όχι με "λιτότητα". Συνεπώς τι είδους πόλεμοι θα μπορούν να υπάρξουν όταν κυριαρχήσει στη Γη η ιδεολογία που βρίσκεται πίσω από τα "αυστηρά δημοσιονομικά πλαίσια", τι είδους πόλεμοι θα υπάρξουν όταν εξαφανιστεί ο θεσμός ο οποίος ξεκίνησε όλους τους πολέμους που γνώρισε η ανθρωπότητα;

Ο καπιταλισμός είναι Ελευθερία και Ειρήνη. Εχθρός της Ελευθερίας και της Ειρήνης είναι το Κράτος, και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς γιατί είναι ένας παρασιτικός μηχανισμός που μισεί τον Άνθρωπο και τον θέλει σκλάβο και εξευτελισμένο.

998
Ακούω στις ειδήσεις ότι "80.000 εργαζόμενοι εγκλωβίζονται στο δημόσιο" γιατί "οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό", "προβλέπουν", μειωμένη σύνταξη στα 62 και κανονική στα 67.

Πρώτα από όλα κανείς δεν εργάζεται στο δημόσιο. Απλά πηγαίνουν εκεί από το πρωί, παίζουν στο ίντερνετ, και μετά φεύγουν, νωρίς το μεσημέρι. Ο μισθός τους για αυτήν την κοροϊδία είναι minimum 1300-1500 ευρώ. Καθαρά!

Όλοι οι "εργαζόμενοι" αυτοί, όλων των ειδών,  φεύγουν πολύ νωρίτερα "παίρνοντας" "πλασματικά" χρόνια . Ούτε με ενδιαφέρει, ούτε θέλω να το ψάξω, απλά το αναφέρω μήπως και δεν γνωρίζει κανείς τα χιλιάδες ευνοϊκά παραθυράκια με τα οποία το ασφαλιστικό μονοπώλιο του Κράτους αντιμετωπίζει αυτούς τους αλήτες με αποτέλεσμα ό,τι λέγεται για τη σύνταξή τους να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, η οποία είναι εξόχως προσβλητική για όλους εμάς που τους πληρώνουμε σύνταξη από τα 50 ή και νωρίτερα.


Αυτοί λοιπόν οι θρασείς κηφήνες κουράζονται με το να κοροϊδεύουν τον καθημαγμένο κόσμο ξυπνώντας το πρωί και πηγαίνοντας στη "δουλειά". Άσε δε που μερικοί από αυτούς παίρνουν και τα ΜΜΜ, έρχονται σε επαφή με τον απλό κόσμο και βγάζουν εξανθήματα. Έρχονται στο γραφείο και λένε "τα νεύρα μου, τα νεύρα μου, φέρτε μου καφέ, πω πω πω, τι κόλαση ήταν αυτό το λεωφορείο". Έτσι λοιπόν αντί να ξυπνάνε, να πηγαίνουν στη "δουλειά", να μην κάνουν τίποτα και να πληρώνονται, προτιμούν να κοιμούνται, να μην κάνουν τίποτα και να πληρώνονται. Λογικό πολύ...!

Αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εξουσιάστρια τάξη συμμερίζεται λοιπόν και το mega του Μπόμπολα και ισχυρίζεται ότι είναι "εγκλωβισμένοι" τόσες χιλιάδες αργυρώνητοι αργόσχολοι. Είναι εξοργιστικό. Αν όμως δεν υπήρχε αυτή η πολυάριθμη εξουσιάστρια τάξη να υποστηρίζει το Κράτος και να συμβάλλει στη νομιμοποίηση τους Κράτους εκ μέρους της εξουσιαζόμενης τάξης, δεν θα μπορούσε και ο "καπιταλιστής" Μπόμπολας να αρπάξει τον φορολογημένο πλούτο μέσω εργολαβιών και άλλων απατών. Να γιατί ο δήθεν καπιταλιστής Μπόμπολας φροντίζει τους κηφήνες του Κράτους...

Εξοργιστικότατο!

999
Ο Πάσχος Μανδραβέλης εξηγεί στην Καθημερινή τον λόγο γιατί ο φωτισμένος αναρχοκαπιταλιστικός μου λόγος προσκρούει σε ώτα κωφών εδώ μέσα: Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει πάθει ψυχοπαθολογική παράκρουση και απορρίπτει την πρόοδο, τη λογική, το ίντερνετ και άλλα ωραία και καπιταλιστικά επειδή έχει τυφλωθεί από αντικαπιταλιστικό-αντιδραστικό μίσος! Αυτό στη χώρα μας οδήγησε στην ανίερη συμμαχία των αντιδραστικών εθνολαϊκιστών ΑΝΕΛ και των μπολσεβίκων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν εξετάσουμε τον μέσο ψηφοφόρο της ελλαδικής εθνομπολσεβικικής συγκυβέρνησης θα δούμε ότι ενστερνίζεται απόψεις τόσο άσχετες μεταξύ τους που είναι αδύνατο να βγάλουν νόημα ή να αποτελέσουν έναν συνεκτικό φιλοσοφικό κώδικα αξιών. Κι όμως όσο ακραία είναι αυτά τα ετερόμορφα ιδεολογήματα και όσο πιο γεμάτα με μίσος, άλλο τόσο απαραίτητα θεωρούνται από τον ελληνόφωνο εθνομπολσεβίκο αντικαπιταλιστή, που τα αγκαλιάζει αποτρόπαια - μην έχοντας τη συναίσθηση του παραλογισμού του - και τροφοδοτεί από αυτά το άσβεστο μίσος τους για κάθε τι καπιταλιστικό και όμορφο.
Quote
Η αντιδραστική Αριστερά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09.08.2015 : 18:05
http://www.kathimerini.gr/826723/opinion/epikairothta/politikh/h-antidrastikh-aristera

Τ​​ι ελπίδες μπορεί να έχει για το μέλλον η νέα γενιά όταν η κυβερνητική ελίτ ζει στον Γράμμο του 1949 («με το όπλο παρά πόδα»), συζητά στα σοβαρά αν ζούμε τη συμφωνία της Βάρκιζας του 1945, ψάχνει να βρει στη χώρα την «Πέμπτη Φάλαγγα» του 1936 και φωνασκεί «η χούντα δεν τελείωσε το ’73»; Πώς μπορούν να διαχειριστούν την απίστευτη πολυπλοκότητα του σύγχρονου κόσμου στελέχη που νομίζουν ότι η λύση του μεταναστευτικού είναι πολλή συγκίνηση και λίγες «ανοιχτές δομές φιλοξενίας»· που πιστεύουν ότι τα capital controls είναι κάτι σαν το Καθαρτήριο πριν περάσουμε στον παράδεισο του «άλλου κόσμου»; Τι να καταλάβει από δανειακές συμβάσεις η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού ονειρεύεται ότι ζει στο 1967, έτσι ώστε να φωνάζει «βοήθεια» μπροστά στις κάμερες; Πώς να χωνέψει την πολύπλοκη πραγματικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος η Αριστερή Πλατφόρμα, που νόμιζε ότι θα ξεκινήσει την επανάσταση κάνοντας πλιάτσικο στα αποθεματικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στον Χολαργό;

Υπάρχει περίπτωση να μας οδηγήσουν στη νέα εποχή άνθρωποι που κάποτε θεωρούσαν ότι το Διαδίκτυο είναι όχημα του «πολιτιστικού ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ», βάφτισαν «τεχνοφασισμό» την ηλεκτρονική ψηφοφορία, και πιστεύουν ότι η κιμωλία και ο μαυροπίνακας είναι το άπαν της μορφωτικής διαδικασίας, ενώ «προτζέκτορες, επιδιασκόπια και λοιπά υποκατάστατα αποστειρώνουν τη διδακτική σχέση. Την εξαϋλώνουν τείνοντας τελικά να την καταργήσουν» (Α. Μπαλτάς, «Η διδακτική σχέση», «Αυγή» 6.4.2014.)

Η βελάδα του καθοδηγητή

Ο βασικός κορμός των κυβερνητικών στελεχών μοιάζει περισσότερο με τον καθοδηγητή που είχε στο ΚΚΕ ο κ. Τίτος Πατρίκιος, παρά με ανθρώπους του 21ου αιώνα: «Ηταν στην πλατεία Ψυρρή, αρχές του 1945, όταν (ο Τίτος Πατρίκιος) βρέθηκε αντιμέτωπος με τον εχθρό. Ο δε “εχθρός” ήταν άνδρας ευτραφής με βελάδα, γκέτες, ημίψηλο, μπαστούνι και πούρο. Ο νεαρός τότε ποιητής σοκαρίστηκε από το θέαμα του αδίστακτου καπιταλιστή, σοκαρίστηκε όμως ακόμη περισσότερο όταν το ίδιο βράδυ, στην παράνομη σύναξη των συντρόφων, διεπίστωσε πως ο εχθρός με τη βελάδα ήταν ο καθοδηγητής τους, ντυμένος όμως κανονικός άνθρωπος αυτή τη φορά. Επρόκειτο για στέλεχος του ΚΚΕ που του είχαν δώσει εντολή να ντυθεί απλά, σαν καθημερινός αστός, για να περάσει απαρατήρητος. Και ο άνθρωπος έκανε ό,τι μπορούσε για να προσεγγίσει τη στερεότυπη εικόνα του “αστού” που είχε στο μυαλό του, κάτι σαν σκίτσο του Γκέοργκ Γκρος ή σαν τον κύριο Πούντιλα του Μπρεχτ». (Τάκης Θεοδωρόπουλος «Η βελάδα και η γελάδα», «Καθημερινή» 24.6.2015.)

Το βασικότερο πρόβλημα του στελεχικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν ζει στο παρόν· απλώς έχει γινάτια από το παρελθόν και γι’ αυτό δεν μπορεί να σχεδιάσει τίποτε για το μέλλον. Δεν είναι καπρίτσιο του κ. Μπαλτά η οπισθοδρόμηση της Ανώτατης Παιδείας στη δεκαετία του ’80· μέχρι εκεί έμαθε, μέχρι εκεί φαντάζεται, μέχρι εκεί μπορεί να σχεδιάσει. Πάλι καλά, να λέμε, που δεν ξεκινά καμιά μίνι Πολιτιστική Επανάσταση με υποχρεωτικό τον μαυροπίνακα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Γράφαμε και παλιότερα ότι μετά το 1989 η Aριστερά ήταν ζαλισμένη. Ενα κομμάτι αυτού του ιστορικού χώρου διεθνώς οχυρώθηκε πίσω από την άρνηση. Eρμήνευσε την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού συνωμοσιολογικά -«ο πράκτορας Γκορμπατσόφ»- και απέφυγε να δει την προσαρμοστικότητα του καπιταλισμού στη νέα εποχή. Στην Eλλάδα τέτοιο ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι της επίσημης Aριστεράς. Δεν εξέτασε σε βάθος τα πώς και τα γιατί της κατάρρευσης των σοσιαλιστικών παραδείσων, απλώς χλεύασε κάθε εκ δυσμών επιτυχία, από το Διαδίκτυο μέχρι και τις αναζητήσεις για ένα νέο κοινωνικό κράτος. Αυτό σταδιακά την οδήγησε στην αντίδραση. Η στάση αυτής της Αριστεράς (που έγινε και κυβερνώσα) μπορεί να εξηγηθεί μόνο με ψυχολογικούς όρους: όλες οι αλλαγές των τελευταίων χρόνων ήταν μια διαρκής και επίπονη υπόμνηση ότι το μοντέλο της σοσιαλιστικής πορείας που είχαν κατά νου δεν δουλεύει.

Ετσι οχυρώνονται πίσω από την άρνηση: ερμηνεύουν κάθε στροφή της κοινωνίας ως επιτυχή παραπλάνηση των μαζών, και κάθε επιτυχία του καπιταλισμού ως βραχυχρόνια. Aρνούνται να δουν την πραγματικότητα μέχρι αυτή ν’ αλλάξει. Aν δεν αλλάξει, τόσο χειρότερο γι’ αυτή. Θα την ερμηνεύσουν έτσι και τόσο που θα πάψει πλέον να είναι πραγματικότητα.

Προϊόν του Διαφωτισμού

Ενα από τα προβλήματα της κυβερνώσας και αντιδραστικής Αριστεράς είναι ότι ψάχνει σε αλλότρια και επικίνδυνα χωράφια να βρει επιχειρήματα κατά των προαιώνιων -δηλαδή του 20ού αιώνα- εχθρών καπιταλιστών. Με τη θέρμη της καταγγελίας βυθίζεται σε έναν ανορθολογικό αντιδυτικισμό, ξεχνώντας ότι και η ίδια η Αριστερά είναι προϊόν αυτής καθαυτήν της Δύσης και του Διαφωτισμού. Η ταύτιση Αριστεράς με τον εθνικισμό δεν είναι προϊόν σοβαρής ανάλυσης. Είναι υποπροϊόν του γινατιού της απέναντι στους νικητές του Ψυχρού Πολέμου. Διαβατήριο πλέον για την ένταξη σε αυτό που απέμεινε να ονομάζεται Αριστερά, δεν είναι η ανάλυση με μαρξιστικούς όρους. Είναι απλώς η φραστική εναντίωση -ασχέτως λόγων- στα σχέδια της «νέας τάξης πραγμάτων», όπως λεγόταν παλιότερα, ή των «ευρωπαϊκών ελίτ» όπως λένε τώρα.

Κάπως έτσι προέκυψε η συνεργασία της ριζοσπαστικής Αριστεράς με τη συνωμοσιολογική Δεξιά. Δεν ήταν το μνημόνιο που τους συνέζευξε. Είναι ο κοινός αντιδυτικισμός τους από διαφορετική αφετηρία. Ο ασπασμός του πολιτικού εθνικισμού από πολλούς της Αριστεράς μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι μετά την κατάρρευση του υπαρκτού, πολλοί είδαν το «έθνος» ως το μόνο εναλλακτικό εμπόδιο στον κατ’ αυτούς «επελαύνοντα νεοφιλελευθερισμό των ανοιχτών αγορών». Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός είναι πολύ αιματηρός για τα γούστα τους (αν και υπήρξαν κατά καιρούς επιχειρήσεις δικαιολόγησής του) και η μόνη αξιόπιστη αντεπανάσταση στην παγκοσμιοποίηση, που αγγίζει και μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού, είναι να προταχθεί το «εθνικόν». Με άλλα λόγια: κάποτε ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς οριζόταν από την αγάπη της στον σοσιαλισμό. Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού δεν τους έμεινε παρά το μίσος για τον καπιταλισμό.

Το βασικό πρόβλημα της Αριστεράς σήμερα μπορεί να συμπυκνωθεί στο διαζύγιο που έχει πάρει από την πρόοδο. Η σταλινική Αριστερά θεώρησε ως δυνάμει απειλή κάθε τι που προερχόταν από τη Δύση. Ολα θεωρήθηκαν φτηνά κόλπα των καπιταλιστών «για να ρουφήξουν το αίμα των εργαζομένων». Δεν είδε ευκαιρίες «στα κόλπα των καπιταλιστών», παρά μόνο απειλές. Για παράδειγμα: τη δεκαετία του 1980 οι αμερικανικές επιχειρήσεις άρχισαν να δίνουν μετοχές στους εργαζόμενους εν είδει κινήτρων. Η σταλινική και σταλινογενής Αριστερά χαρακτήρισε την τακτική αυτή «μέθοδο εντατικοποίησης της εργασίας». Ηταν και τέτοια, φυσικά. Αλλά ήταν κι ένα μέτρο εκδημοκρατισμού της λειτουργίας των επιχειρήσεων, έστω διά της... επάρατης καπιταλιστικής οδού.

Το πρόβλημα της Αριστεράς είναι η προς δυσμάς μυωπία της. Η δαιμονοποίηση κάθε πτυχής του αμερικανικού μοντέλου και η ενδόμυχη πεποίθησή της ότι «πού θα πάει; Θα καταρρεύσει». Μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα είναι ότι αυτές οι μεταφυσικές πεποιθήσεις έχουν εξαπλωθεί και ξεπερνούν τον στενό πυρήνα κάθε πικραμένου από το 1989 κομμουνιστή. Εχουν γίνει μέρος του δημόσιου διαλόγου. Μπορεί η μεταφυσική της πολιτικής να βρίσκεται σε υποχώρηση, αλλά δεν παύει να αποτελεί μέρος της πολιτικής μας ανάλυσης. Πάντα υπάρχει ένα «κατεστημένο» που διευθύνει τα πράγματα και δημιουργεί τα πιο απίθανα αντικαθεστωτικά πράγματα. Παλιότερα ήταν οι Αμερικανοί που ανέβαζαν την τιμή του πετρελαίου για να εξυπηρετήσουν γεωπολιτικά σχέδια, παρά το γεγονός ότι οι υψηλές τιμές του «μαύρου χρυσού» ευνοούσαν τη Ρωσία, το Ιράν και άλλα μη φιλικά για τις ΗΠΑ καθεστώτα. Τώρα που η τιμή του πετρελαίου πέφτει, οι Αμερικανοί εξυπηρετούν άλλα πιο καταχθόνια γεωπολιτικά σχέδια.

Ετσι είναι η Αριστερά. Εχασε μια ολόκληρη θεωρία και δεν βρήκε ακόμη ένα ρόλο.

1000


Quote
Καλά του έκανε του υπάνθρωπου μαλάκα! Γιατί δεν μένει στη χώρα του και έρχεται εδώ να τσαλαπατήσει τις υποδομές που οι δικοί μας πρόγονοι χτίσανε και εμείς ματώνουμε από τη φορολογία για να ζουν το μύθο τους όλα αυτά τα ανθρωποειδή στην Ελλάδα; Διότι μέσα στις φλέβες του κυλάνε ΣΚΑΤΑ και αυτά τα σκατένια γονίδια ευθύνονται για την κοινωνία αμόρφωτων μωαμεθανικών κανιβάλων που είναι κτηνώδης και απαράδεκτη, ενώ στις δικές μας φλέβες ρέει Αίμα Λευκό Ευρωπαϊκό Ανώτερο, του οποίου τα Ανώτερα Γονίδια ευθύνονται για τον Πολιτισμό και κοινωνίες ωραίες με πολιτισμό και ηθική. Γιατί να γίνουν αποδεκτοί αυτοί οι φορείς των σκατένιων γονιδίων στην Ευρώπη; Για να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους; Να φύγουν και να πάνε στην πατρίδα τους, που είναι ένας βόθρος ψυχών, δημιουργημένος από τις υπάνθρωπες ψυχές τους και να πεθάνουν εκεί. Τι στην πούτσα είναι αυτή η μισάνθρωπη ιδεολογία που θέλει εγώ να ματώνω, να πληρώνω και να ανέχομαι τον κάθε υπάνθρωπο να μου καταστρέφει τον Πολιτισμό και το Αίμα μου; Είναι ο κομμουνισμός και οι κομμουνιστές εκείνοι οι οποίοι θέλουν να καταστραφούν οι άνθρωποι και η κοινωνία φέρνοντας αυτά τα υπάνθρωπα σκουπίδια στις γειτονιές μας, μαζί με το έγκλημα, την υπανθρωπιά, του βιασμούς και τους κανιβαλισμούς που φέρνουν μαζί τους αυτοί οι απολίτιστοι βάρβαροι βρωμιάρηδες. Καλά έκανε λοιπόν αυτός ο αστυνομικός και έδειξε στον υπάνθρωπο λεχρίτη ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτήν τη χώρα.


Αν και όλο το ενδιαφέρον στο βίντεο πιστεύω βρίσκεται στον υπεράριο σφίχτη με το κόκκινο καπέλο και τα σωληνοειδή μπράτσα θα ήθελα για άλλη μια φορά να υπενθυμίσω ότι το όλο ζήτημα των λαθρομεταναστών έχει να κάνει αποκλειστικά με τα συμφέροντα του Κράτους. Το Κράτος (και όλες οι παρασιτικές του τάξεις, όπως δημόσιοι υπάλληλοι κτλ) είναι εκείνο το οποίο θα επωφεληθεί με την εισροή υπάνθρωπων στη χώρα. Ο Λαός βρίσκεται ξεκάθαρα απέναντι σε αυτό. Γίνεται ολοκληρωτικού χαρακτήρα προπαγάνδα - στην οποία δαπανώνται δισεκατομμύρια κλεμμένου πλούτου του Λαού, δηλαδή φορολογίας - για να πειστεί ο Λαός να νεκρώσει κάθε αντίδραση για το ζήτημα.

Σε μια ελεύθερη καπιταλιστική κοινωνία, τίποτα από όλα αυτά τα αίσχη δεν θα συνέβαινε.

Πρώτα δεν θα υπήρχε "δημόσια", δηλαδή κρατική, Γη. Αν ήθελε να ταξιδέψει ο λαθραίος και να κάτσει σε ένα παγκάκι θα πλήρωνε και για τα δυο. Δεν θα μπορούσε να μπει σε κανένα οικόπεδο και να μείνει σε κανένα κοντέινερ, γιατί όλα τα οικόπεδα και όλα τα κοντέινερ θα άνηκαν σε άτομα. Δηλαδή το οικόπεδο θα ήταν του Παπαδόπουλου και το κοντέινερ του Παπαγεωργίου. Αν ήθελε να μείνει μέσα ο λαθραίος θα έβαζε το χέρι στην τσέπη και θα έδινε ΛΕΦΤΑ-ΠΛΟΥΤΟ στον ιδιοκτήτη - ο οποίος επαναλαμβάνω θα ήταν ΑΤΟΜΟ και όχι η "κοινωνία", η "φυλή", το "προλεταριάτο" και άλλες μπούρδες.

Έπειτα θα υπήρχε αποζημιωτική ιδιωτική δικαιοσύνη και όχι αυτό το τερατούργημα που έχει επιβάλλει το Κράτος. Κάθε άτομο θα υπάγονταν οικειοθελώς σε μια ιδιωτική νομική υπηρεσία και προστατεύονταν από μια ιδιωτική αστυνομία ή θα επέλεγε να προστατευτεί νομικά και φυσικά μόνο του. Όταν έμπαινες π.χ. σε ένα πάρκο θα προσυπέγραφες τους νόμους τους οποίους το ίδιο το άτομο θα είχε επιλέξει και οι οποίοι φυσικά στην πλειοψηφία τους θα αντιμετώπιζαν τον επισκέπτη-πελάτη ως άνθρωπο. Αλλά θα υπήρχε και η ελευθερία κάποιος να ανοίξει ένα πάρκο όπου οι νόμοι θα λένε ότι έτσι και είσαι γύφτος ο αστυνομικός μπορεί να σε χαστουκίζει και να σου χαράσσει με το μαχαίρι στο πάτωμα που θα στέκεσαι, και οικειοθελώς-εθελοντικά όποιο άτομο θα το επιθυμούσε θα μπορούσε να εισέλθει σε αυτό το πάρκο καταβάλλοντας το αντίστοιχο χρηματικό ή άλλου είδους αντίτιμο. (Αντιθέτως, υπάρχει άτομο που να πιστεύει σήμερα ότι το πόρισμα της ΕΔΕ θα δικαιώνει κανέναν εκτός από τα συμφέροντα του Κράτους; Ή υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μετά το πόρισμα της ΕΔΕ είτε ο αστυνομικός, είτε ο πακιστανός θα αποζημιωθεί και θα είναι καλύτερα; Προφανώς και όχι. Η ΕΔΕ διατάχθηκε γιατί κάποιος, είτε ο λαθραίος, είτε ο μπάτσος κηλίδωσε την επικοινωνιακή εικόνα της χρηματοδοτούμενης από το Κράτος επιχείρησης εκτοπισμού των Ελλήνων. Το Κράτος είναι ο κατήγορος και τα Άτομα οι κατηγορούμενοι.)

Αυτό θα ήταν ένας ελεύθερος κόσμος, όπου εγκλήματα ρατσιστικά και εγκλήματα αντιρατσιστικά δεν θα υπήρχαν, παρά μόνο εγκλήματα κατά ανθρώπων και της ιδιοκτησίας τους. Αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράτεται σε μαζική κλίμακα είναι η αρπαγή και καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων (δικαιωμάτων ατομικής ιδιοκτησίας) του Λαού, δηλαδή ενός συνόλου εθνικώς ομοιογενών Ατόμων, από το Κράτος. Το οποίο όχι μόνο έχει αρπάξει τη μερίδα του λέοντος και έχει αφήσει τους ξενιστές-Έλληνες να ψωμολυσάνε. Όχι μόνο τους έχει επιβάλλει το μονοπώλιο της βίας, απαγορεύοντάς τους να αμύνονται των εαυτών τους. Αλλά επιδιώκει ακόμα ακόμα και να εξαφανίσει βιολογικά τα θύματά του.

Η μόνη λύση είναι ένα πραξικόπημα από μια καπιταλιστικώς πεφωτισμένη ηγεσία. Η οποία θα διατηρήσει για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται έναν μισθοφορικό στρατό, ο οποίος θα απελευθερώσει κάθε επάγγελμα και κάθε μισθό και θα κλείσει/ιδιωτικοποιήσει - με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς - ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους κρατικούς φορείς. Νοσοκομεία, Σχολεία, Πάρκα, Δρόμοι, Αστυνομία, Στρατός, Οδικό Δίκτυο, Ασφαλίσεις-Συντάξεις, Εφορίες, Ηλεκτρισμός, Νερό, Λιμάνια, Αεροδρόμια, κτλ. ΟΛΑ τα κρατικά μονοπώλια πρέπει να κλείσουν και η φορολογία να μηδενιστεί πολύ πριν κλείσουν όλα αυτά. Το Κράτος θα έχει δικές του επενδύσεις στην ιδιωτική οικονομία και θα χρηματοδοτεί τους μισθοφόρους με μερίσματα. Όταν δε κλείσει και το τελευταίο μονοπώλιο, όλες οι μετοχές ρευστοποιούνται, διαιρούνται δια του πληθυσμού (των Ελλήνων) και προστίθενται στις καταθέσεις των ατόμων.

Pages: 1 ... 15 16 [17]