Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Legionnaire

Pages: 1 [2] 3
62
Και εγώ που έλεγα ότι μετά την αποτυχία των ευρωεκλογών θα βάλουν μυαλό εκεί στην Χρυσή Αυγή και θα σταματήσουν τις αντιφασιστικές ανοησίες...Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν βάζουν εβραιόφιλους ως υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

64
Ναι μόνο που δεν μιλάμε απλά για διευκόλυνση των Γερμανών αλλά και των Βουλγάρων κάτι που λίγο πολύ είναι τρομακτικό. Αν οι Κεντρικές Δυνάμεις είχαν κερδίσει τον πόλεμο πιστεύεις ότι οι Βούλγαροι θα ήταν cool με το απλά να γυρίσουν πίσω στην Βουλγαρία χωρίς καμία διεκδίκηση από τα εδάφη που είχαν καταλάβει;
Τα Νοεμβριανά έγιναν επειδή ο Μεταξάς κατ'εντολή του Κωσταντίνου είχε επιτρέψει να παραδοθούν ελληνικά εδάφη στου Βουλγάρους αμαχητί.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούμε να μιλήσουμε για κατάληψη της περιοχής εφόσον δεν είχε κηρυχθεί πόλεμος. Επίσης δεν γνωρίζω τι εγγυήσεις μπορεί να είχαν δοθεί, δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα, όπως είπα όμως προσωπικά το θεωρώ λάθος κίνηση. Αλλά δεν θεωρώ ότι ο άνθρωπος που απελευθέρωσε την περιοχή θα την έδινε έτσι απλά.

Οι Σέρβοι ήταν σύμμαχοι της Ελλάδας και στους Βαλκανινούς πολέμους και στον πρώτο παγκόσμιο.
Καλά αυτό δεν λέει κάτι και οι Βούλγαροι σύμμαχοι ήταν στο Α' Βαλκανικό. Και οι Σέρβοι είχαν διεκδικήσεις στην Μακεδονία καθώς θέλαν να αναβιώσουν την Σερβική Αυτοκρατορία του μεσαίωνα.

Καλά μην περιμένεις ότι η Ελλάδα δεν θα παρέμενε προτεκτοράτο ακόμα και αν είχε καταλάβει ολόκληρη την Μικρά Ασία. Τα όσα έκαναν οι στρατιωτικοί στην Μικρά Ασία αφού έχασε τις εκλογές ο Βενιζέλος θα μπορούσαν να πάρουν το νόμπελ ηλιθιότητας. Δεν μιλάμε απλά για στρατιωτική ήττα μιλάμε για εγκληματική ηλιθιότητα των περισσότερων από αυτών. Εξαιτίας του ότι ο πόλεμος συνεχίστηκε χάθηκαν πολλά από τα εδάφη που είχαν κερδηθεί μέχρι τότε.
Για να φτάσουμε σε τέτοια καταστροφή προφανώς μιλάμε για εγκληματικά λάθη. Όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα άλλαζε η κατάσταση αν ήταν ο Βενιζέλος στην εξουσία. Εξάλλου ο ίδιος αποφάσισε να κάνει εκλογές. Δεν νομίζεις ότι οι εκλογές εν καιρώ πολέμου είναι και αυτό ένα εγκληματικό λάθος, αν όχι αποποίηση ευθυνών;

Η ανατολική Θράκη παραδόθηκε αμαχητί επειδή ο τετραπέρατος Πλαστήρας αποφάσισε αντί να πάρει τον στρατό που κατάφερε να ανασυντάξει και υποχωρήσει στην Ανατολική Θράκη προτίμησε να έρθει στην Αθήνα να κάνει πραξικόπημα... Άμα δεν είχε συμφωνήσει στην ανταλλαγή των πληθυσμών ο Βενιζέλος οι Έλληνες της Μικράς Ασίας σε λίγο καιρό θα ήταν όχι 1.700.000 αλλά 0 και ήταν αναγκαία η μεταφορά του πληθυσμού σε σημεία της χώρας που οι Έλληνες δεν ήταν πλειοψηφία όπως στην Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία.
Ο Πλαστήρας βενιζελικός ήταν όμως. Όπως λοιπόν ο Κωνσταντίνος έχει ευθύνη για τα λάθη των βασιλοφρόνων, έτσι και ο Βενιζέλος έχει ευθύνη για τα λάθη των Βενιζελικών.
Με την ανταλλαγή των πληθυσμών στην ουσία νομιμοποιήθηκε η τακτική γενοκτονίας των Τούρκων. Όπως και να το κάνουμε είναι ένας συμβιβασμός πόσο μάλλον όταν μαζί με την ανταλλαγή συμψηφίστηκαν και οι αποζημιώσεις. Οι περιουσίες των 1.700.000 Ελλήνων συμψηφίστηκαν με αυτές των 700.000 Τούρκων και όλοι ξέρουμε ότι ο μέσος Έλληνας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είχε πολύ μεγαλύτερη περιουσία από τον μέσο Τούρκο.

65
Είναι διαφορετικό να κάνει πλύση εγκεφάλου η παιδεία ενός δημοκρατικού κράτους, γιατί εντάξει στα ολοκληρωτικά καθεστώτα κάτι τέτοιο είναι επόμενο να γίνεται και διαφορετικό αυτό να γίνεται από ένα πολιτικό κόμμα (είτε αυτό είναι η Χρυσή Αυγή είτε το ΚΚΕ) που στο κάτω κάτω δεν είναι υποχρεωτικό να πάνε, τα πάνε οι γονείς τους.

Τώρα για τους αγιασμούς και την κατήχηση αυτό είναι χριστιανική παιδεία όχι εθνικιστική. Εξάλλου η επίσημη εκκλησία πολλές φορές έχει παίξει αντεθνικό ρόλο. Σκέψου μόνο ότι η σημερινή εκκλησία ταΐζει τον κάθε υπάνθρωπο λαθρομετανάστη και έχει μετατρέψει το "νικας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος" σε "νίκας τοις ευσεβέυσι κατ εναντίων δωρούμενος" ώστε να αποστασιοποιηθεί από τον Εθνικισμούς.
Γενικά στην Ελλάδα η θρησκοληψία με την αριστερά κολλάει, από την εποχή του ΕΑΜ που στρατολογούσε παπάδες μέχρι σήμερα που υπάρχουν χριστιανοί ορθόδοξοι κουμουνιστές!

Όσο για τους αριστερούς καθηγητές, μπορεί ως αναρχικός να μην είσαι ικανοποιημένος από κάτι που λέει ένας ΣΥΡΙΖΑίος καθηγητής αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι αριστεροί και εκ φύσεως αντίθετοι με τον Εθνικισμό. Η πλειοψηφία των καθηγητών είναι τύπου Ρεπούση, η οποία δεν είναι καθόλου μετριοπαθής, αντίθετα παραποιεί ιστορικά γεγονότα ώστε να μην εγείρει εθνικισμούς, όπως ο περίφημος συνωστισμός για παράδειγμα.

66
ο ορισμος της πλυσης εγκεφαλου ειναι η "παιδεια" των ναζι και του συγχρονου εθνικιστικου ελληνικου κρατους και του χουντοκρατους.
Θεωρείς Εθνικιστική την παιδεία του σύγχρονου "Ελληνικού" κράτους με τους αριστερούς καθηγητές και τις εκθέσεις του τύπου "αναφέρεται τους τρόπους που θα καταπολεμηθεί ο ρατσισμός";

67
ε, ναι, αμα πιστευει αυτα που πιστευαν οι προγονοι του, τοτε δεν ειναι πλυση εγκεφαλου. Αν πιστεύει στην ελευθερια της επιλογής, τοτε ειναι πλυση!  :D :D :D
Στην Γερμανία μετά το 1945 γίνεται πλύση εγκεφάλου σε όλους, πόσο μάλλον στον συγκεκριμένο που γνωρίζουν ποιος είναι ο πρόγονος του.

68
Κλασική περίπτωση απόλυτης πλύσης εγκεφάλου. Από μικρή ηλικία τον έπεισαν ότι ο παππούς του ήταν το απόλυτο κακό και αυτός το πίστεψε...

69
μισο, στην τουρκια βρισκόντουσαν ελληνες, και στην ελλάδα .....μουσουλμανοι;  :D :D :D

αυθορμητα το ειπες, που δειχνει ποσο κοροϊδευετε τον εαυτο σας!
Βασικά εν τη ρύμη του λόγου το είπα! Η ανάλλαγή έγινε με βάση το θρήσκευμα οπότε το σωστό είναι χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Μαζί με τους Έλληνες εξάλλου της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας ήρθαν και άλλες εθνότητες όπως Λάζοι, Καραμανλήδες, Αρμένιοι κλπ. μόνο και μόνο γιατί ήταν χριστιανοί και δυστυχώς αυτοί αφομοιώθηκαν στον Ελληνικό πληθυσμό με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν διάφοροι μαυριδεροί τουρκόσποροι που δηλώνουν Έλληνες...

70
Οι υποθέσεις δεν δικαιολογούν την παράδοση του Ρούπελ από τον Μεταξά στους Βουλγάρους αλλά εκτός αυτού πρόκειται απλά για υποθέσεις! Ο Κωσταντίνος βέβαια δεν τα έκανε όλα αυτά λόγω του συλλογισμού που ανάπτυξες πιο πάνω αλλά επειδή ήταν γαμπρός του Κάιζερ και οραματιζόταν συμμαχία με την Γερμανία. Η Ελλάδα θα είχε χάσει την Μακεδονία αν ακολουθούσε την τακτική του Κωσταντίνου και έχασε την Μικρά Ασία λόγω των τακτικών των αντιβενιζελικών. Όταν η Ηνωμένη Αντιπολίτευση κέρδισε τις εκλογές παρέλαβε μια χώρα που εκτεινόταν σε δυο ηπείρους και είχε διασφαλίσει, χάρις στον Βενιζέλο, ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον για περαιτέρω ανάπτυξη και κατάφερε όλα αυτά να τα πετάξει από το παράθυρο επαναφέροντας τον Κωσταντίνο στον θρόνο και οδηγώντας την χώρα σε διεθνή απομόνωση!
Πάντως ο Κάιζερ είχε προτείνει με αντάλλαγμα την ουδέτερη στάση της Ελλάδος θα δινόταν εγγύηση ότι οι τούρκοι δεν θα πείραζαν κανένα Έλληνα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και γενικά ο ΑΠΠ δεν ήταν ένας πόλεμος  που αφορούσε την Ελλάδα, όπως ήταν οι Βαλκανικοί για παράδειγμα, ήταν ένας πόλεμος των μεγάλων δυνάμεων  για την επικράτηση στην Ευρώπη.
Το 1916 το ρούπελ δεν ήταν το μεγάλο οχυρό που ήταν το 1941. Στην ουσία το γεγονός της παράδοσης του ρούπελ ήταν μια άδεια σε Βουλγαρικά και Γερμανικά στρατεύματα να χρησιμοποιήσουν το έδαφος της Ελλάδος όχι  παράδοση της περιοχής. Παρόμοιες διευκολύνσεις είχαν δοθεί και στις δυνάμεις της Αντάντ.  Εξάλου ο Κωνσταντίνος ήταν ο Στρατηγός που κατέλαβε την Μακεδονία δεν είχε κανένα λόγο να παραδώσει την περιοχή;
Θεωρώ ότι κακώς έγιναν οι διευκολύνσεις και προς τις Κεντρικές δυνάμεις αλλά και προς την Αντάντ. Για να κρατηθεί απόλυτα ουδέτερη στάση θα έπρεπε να μην δοθούν διευκολύνσεις σε κανένα διότι αυτό έδινε πάτημα στην άλλη πλευρά.  Όπως και έγινε. Αν και δεν ξέρω κατά  πόσο εφικτό ήταν αυτό εκείνη την εποχή θα ήταν η καλύτερη λύση.
Γιατί λοιπόν να θεωρείται προδοσία η άδεια σε βουλγαρικά στρατεύματα να περάσουν από την περιοχή και να μην θεωρείται προδοσία η άδεια που έδωσε ο Βενιζέλος σε Σέρβικα στρατεύματα να περάσουν από την Θεσσαλονίκη;  ή ακόμα χειρότερα η άδεια σε Γαλλικά στρατεύματα να βομβαρδίσουν και να καταλάβουν την Αθήνα;

Η Μικρασιατική καταστροφή είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Πολλοί λένε ότι ο Βενιζέλος έκανε εκλογές επίτηδες, επειδή ήξερε ότι δεν θα βγει, για να μην φορτωθεί το βάρος της καταστροφής. Θεωρώ ότι οι Αγγλογάλλοι ήθελαν να αποτύχει η εκστρατεία στην Μικρά Ασία γιατί θελαν μια Ελλάδα προτεκτοράτο όχι μια Ελλάδα μεγάλη. Με την επάνοδο του Κωνσταντίνου απλώς βρήκαν μια αφορμή για να αποσύρουν την υποστήριξη τους. Αν δεν ήταν αυτό θα ήταν κάτι άλλο. Εν πάση περιπτώσει γιατί θα πρέπει να αποφασίζουν οι Βρετανοί ποιος θα κυβερνά την Ελλάδα;
Πάντως η αποτυχία της Μικράς Ασίας είχε διάφορους λόγους και δεν θεωρώ ότι υπήρξε προδοσία αλλά στρατιωτική ήττα. Το θέμα είναι όμως το μετά.
Γιατί ο Βενιζέλος συμφώνησε την ανταλλαγή των πληθυσμών από την στιγμή που οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης ήταν 1.700.000  ενώ οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα ήταν 700.000 και βέβαια γιατί η Ανατολική Θράκη παραδόθηκε αμαχητί;

71
Και ο Κωσταντίνος ο Α' δεν ήταν πολύ καλύτερος, λόγω της εμμονής του με την ουδετερότητα παραλίγο να παραδωθεί όλη η Μακεδονία στου Βούλγαρους για να μην αναφέρω ότι οι Γάλλοι είχαν απελευθερώσει το Καστελόριζο από τους Οθωμανούς για να πείσουν την Ελλάδα να βγει στον πόλεμο! Κάποια στιγμή λίγο πριν ή λίγο μετά από τους Βαλκανικούς πολέμους που είχε πάει να παραλάβει ένα βραβείο από τον Κάιζερ εκθείασε τον Γερμανικό στρατό ως τον καλύτερο του κόσμου ενώ η Ελλάδα είχε καλέσει Γάλλους στρατιωτικούς συμβούλους εκθέτοντας έτσι την Ελληνική κυβέρνηση. Αυτά είναι τα πιο κρακτά αλλά το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι όταν επέστρεψε στην Ελλάδα λόγω της γερμανοφιλίας του οι σύμμαχοι δήλωσαν ότι πλέον δεν έχουν καμιά δέσμευση εναντίων της Ελλάδας και έτσι οδηγηθήκαμε στην μικρασιατική καταστροφή. Οι βασιλικοί ήταν γενικά οπαδοί του δόγματος μικρά Ελλάς και τίμια και ο Κωσταντίνος ήταν κάτι σαν τον Γιωργάκη Παπανδρέου ενώ ο Μεταξάς αναφέρεται σε διάφορα κείμενα της εποχής ως ο αρχιερέας της ραδιουργίας.
Ο Κωνσταντίνος ήταν πολύ ικανός ως στρατιωτικός αλλά όχι τόσο ως διπλωμάτης.
Εκ του αποτελέσματος πάντως δικαιώθηκε η στάση ουδετερότητας του Κωνσταντίνου. Το 1914, μετά τους Βαλκανικούς πολέμους η Ελλάδα είχε απελευθερώσει την Ήπειρο ολόκληρη (το διάστημα 1914-1916 το βόρειο τμήμα ήταν μέρος της Ελλάδος) και την Μακεδονία καθώς και τα νησιά του Αιγαίου με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Τότε λοιπόν ήταν καιρός να ανασυγκροτηθεί όχι να πάει σε νέο πόλεμο.
Υποθετικά μιλώντας το τέλος του Α ΠΠ θα έβρισκε την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την Βουλγαρία και την Σερβία είτε διαλυμένες είτε "κουρασμένες" από τον πόλεμο και μια ουδέτερη Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η κυρίαρχος δύναμη της περιοχής και ίσως να ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί την κατάσταση αυτή κατά το δοκούν. Ο συνεχής πόλεμος επί 10έτη είχε κουράσει τους στρατιώτες οι οποίο στους Βαλκανικούς πολέμους ήταν ενθουσιασμένοι αλλά στην μικρασιατική εκστρατεία ήταν κουρασμένοι.
Αυτά που χάσαμε από την είσοδο στον Α ΠΠ ήταν περισσότερα από αυτά που κερδίσαμε. Κερδίσαμε μόνο την δυτική Θράκη ενώ χάσαμε την Β.Ήπειρο λόγω του εθνικού διχασμού, τον Ελληνισμό της Ανατολικής Θράκης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου λόγω της ανταλλαγής πληθυσμών.

72
Δλδ παραδεχεσαι οτι το "οχι" (και καλα) δεν το ειπε ο μεταξας, αλλα άλλοι (ο βασιλιας ή οι αγγλοι); Ειναι φανερο, πως με τον Μεταξα, γιναν απλως οι ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ, τις αποφασεις τις περναν άλλοι.

Το οτι η ελλαδα ηταν προτεκτορατο των αγγλων ειναι ευραιως γνωστο και δεν επιθυμω να αποδεικνυω παλι τα αυταποδεικτα.

Δεν ξερω ποσο συμμετειχαν οι κρητες, ομως στον ανορθόδοξο αυτο πολεμο θεωρω πως υπηρχαν οι δυνατοτητες να παιξουν ενα αποφασιστικο ρολο, και εκτιμώ πως ετσι εγινε. Αν και στην τελικη, δεν εχει μεγαλη σημασια, σημασια εχει να σκοτώνονται εθνικιστες.  ;) Ασπρη γατα, μαυρη γατα, ποντίκια να πιανει!  :D

Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ακριβής το Alors, c'est la guerre το είπε ο Μεταξάς αλλά η απόφαση είχε παρθεί πολύ καιρό νωρίτερα από τον Βασιλιά. 
Οπότε μπορούμε να πούμε ότι το ΟΧΙ το είπε ο αγγλόφιλος ΓεώργιοςΒ.
Γενικά το θέμα του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου είναι θέμα ταμπού για τους Έλληνες Εθνικιστές καθώς δεν υπήρχε κάποιο μαζικό ριζοσπαστικό Εθνικοσοσιαλιστικό/Φασιστικό κίνημα στην Ελλάδα του μεσοπολέμου οπότε αυτόν τον ρόλο για τους Έλληνες τον έχει το καθεστώς του Μεταξά το οποίο είχε μεν Φασιστική οργάνωση αλλά την πραγματική εξουσία την είχε ο Βασιλιάς.
Βέβαια ως Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές δεν μπορούμε να απαρνηθούμε τον Μεταξά γιατί είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην προπαγάνδα μας. Είναι δύσκολο να προσελκύσεις κάποιον κατευθείαν μιλώντας του για Χίτλερ. Οπότε πρέπει να πάς βήμα βήμα εκεί. Πρώτα θα του πείς για το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, μετά θα τον πάς στην Ισπανική Φάλαγγα και την Σιδηρά Φρουρά και στο τέλος θα φτάσεις στο Γ Ράιχ. Βέβαια το σημαντικό είναι να μην απαρνηθείς τον Χίτλερ σε κανένα στάδιο της προπαγάνδας σου διότι τότε θα χάσεις τους ιδεολόγους Εθνικοσοσιαλιστές.
Πάντως με χαροποιεί το γεγονός ότι παίρνεις ανοιχτά το μέρος της Βρετανικής κοινοπολιτείας μόνο και μόνο επειδή πολέμησαν τους Εθνικιστές. Μάλλον έχεις σκοπό να βγάλεις και την Ελισάβετ αντιεξουσιάστρια!!!

73
Δεν εχεις αντιληφθει καν, πως αυτο που λες σπαει την εθνικιστικη αλυσιδα σκεψης οπου:

ατομο->οικογενια->χωριό->πατριδα/εθνος->φυλη.

Και επισης, αποτυγχάνεις να δεις the big picture. Δεν ειναι να επαναλάβουμε την ιδια συνθεση φυλων, αλλά να ειμαστε ανοικτοι σε νεα ερεθίσματα και σκεψεις. Μονο ετσι προαγεται ο πολιτισμος και οι επιστήμες. Οι ξενοφοβικοι ειναι παντα καταδικασμένοι σε μαρασμό, επειδη οτι δεν αλλάζει, τελικά πεθαίνει.  ;)
Δεν σπάει καθόλου την Εθνικιστική "αλυσίδα" γιατί οι φυλετικοί τύποι δεν είναι ανεξάρτητοι αλλά αποτελούν κομμάτια της Φυλής.

Η μίξη φυλών δεν προάγει τίποτα από αυτά γιατί πολύ απλά το να μιχθεί ένας Ευρωπαίος με έναν Αφρικανό θα έχει ως αποτέλεσμα την φυλετική υποβάθμιση καθώς ο Ευρωπαίος ανήκει στην ανώτερη Φυλή και ο Αφρικανός στην κατώτερη. Έτσι λοιπόν ο απόγονος θα είναι μεν ανώτερος από τον γονέα της κατώτερης Φυλής (Αφρικανό) αλλά κατώτερος από τον γονέα της ανώτερης Φυλής (Ευρωπαίο). Ο σκοπός είναι ο απόγονος να είναι ανώτερος όχι κατώτερος.

74
Ετσι και αλλοιως, η ελλαδα μπηκε στον πολεμο επειδη ετσι αποφασισε η Αγγλια και μετεφεραν τις εντολες τους στον δικτατορισκο-μαριονεττα τους, τον μεταξα. Αυτοι οργανώσαν και τον στρατο της ελλαδας. Αρα η μαχη της κρητης ηταν μια συνεχεια του ελληνογερμανικου πολεμου, ο οποιος εγινε για τα συμφεροντα τις αναγκες της Αγγλιας, δλδ να αμυνθει του γερμανικου επεκτατισμου.

Επίσης το τι σε βολευει να πιστευεις, δεν αλλάζει το πως εγιναν τα πραγματα: οι ηρωικοι κρητες θερισαν τους χαζογερμανους που πηγαν να παρουν το νησι με αλεξίπτωτα. Ε, αφου ακουγανε του δεκανέα, καλα να παθουν!  :D :D :D
Σαφώς και δεν αφορούσε μόνο την μάχη της Κρήτης αυτό που είπα για τα συμφέροντα των Βρετανών αλλά την όλη ανάμιξη στον Β'ΠΠ.
Αν και δεν θεωρώ τον Μεταξά μαριονέτα των Άγγλων αλλά μαριονέτα του Βασιλιά Γεώργιου Β', ο βασιλιάς ήταν αυτός που ρύθμιζε την πολιτική του καθεστώτος επι της ουσίας. Αυτό που καταλογίζω στον Μεταξά είναι ότι ήταν φανατικός Βασιλόφρων, αυτό το καταλαβαίνω στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Α' αλλά στην περίπτωση του Γεωργίου Β' ήταν γελοίο.

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι οι Κρητικοί τσοπάνηδες υπήρχε περίπτωση να σκοτώσουν μόνοι τους επίλεκτους αλεξιπτωτιστές; Οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί κάναν την περισσότερη δουλεία!!!

75
ΑΡΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Σκεπτομενοι και σημερα σε ποια θεση ειναι η πολυπολιτισμικη, πολυφυλετικη Αμερικη, και σε ποια θεση ειναι η μονοπολιτισμικη ελλάδα, βλέπουμε πως ο πολυπολιτισμος ειναι ανωτερος απο τον μονοπολιτισμο και αν καποιος θελει η κοινωνια που ζει να ειναι ανταγωνιστικη ωστε να εξασφαλίσει ετσι το μελλον των παιδιων του, πρεπει να ασπαστεί αμεσα τον πολυπολιτισμο.
Αυτό που λες είναι άκυρο γιατί στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν λιγότεροι φυλετικοί τύποι από ότι στην σημερινή! (Δεν υπήρχαν οι αρμενοειδείς για παράδειγμα)
Άρα δεν είναι "πολυπολιτισμός" όπως λες καθώς όλα τα Έθνη έχουν περισσότερους από έναν φυλετικούς τύπους. Το ζήτημα είναι αυτοί οι φυλετικοί τύποι να ανήκουν στην ίδια Φυλή. Συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Φυλή.
Για αυτό από την Ελλάδα θα πρέπει να απομακρυνθούν οι Αρμενοειδείς και οι Βορειοαφρικανικοί τύποι γιατί δεν αποτελούν κομμάτι της Ευρωπαϊκής Φυλής.


76
υποθετω πως ειχαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμου συν το οτι τους πυροβολουσαν στον αερα (που κανονικα απαγορευεται αλλα αφου σκοτωναν εθνικιστες, εχουν το οκ απο εμενα)
Εγώ από την άλλη υποθέτω ότι τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές τους πυροβολούσαν στον αέρα οι Δυνάμεις της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί) και ότι είχε απομείνει από τον Ελληνικό Στρατό. Οι Κρητικοί τα όπλα απλά τα έπαιρναν από τα πτώματα. Επειδή όμως δεν θεωρείται και πολύ έντιμο να κλέβεις πτώματα αλλά και επειδή θέλανε να το παίξουν και μάχιμοι οι Κρητικοί άρχισαν να πλάθουν ιστορίες για το πώς πήραν αυτά τα όπλα!

Η μάχη της Κρήτης (και γενικότερα όλη η ανάμιξη της Ελλάδος στον Β ΠΠ)δεν ήταν μια μάχη για τα συμφέροντα της Ελλάδος, η οποία είχε ήδη συνθηκολογήσει αλλά μια μάχη για τα συμφέροντα των Βρετανών που ήθελαν να καθυστερήσουν τους Γερμανούς ώστε να προλάβουν να αποχωρήσουν τα στρατεύματα τους που υπήρχαν στο νησί.

77


 ;)
Η μάχη της Κρήτης... οπού κάθε παπατζής Κρητικός έχει ένα παππού που σκότωσε με τσεκούρι ένα Γερμανό αλεξιπτωτιστή και του πήρε το luger!
Τώρα πως θα μπορούσε ένας τσοπάνης κρητικός να σκοτώσει ένα Γερμανό αλεξιπτωτιστή είναι απορίας άξιο!

78
Βλάκα πούλβερεμ,

σε παρακολουθώ εδώ και καιρό να μολύνεις με τις γυμνασιακού επιπέδου αστείες ονειρώξεις σου το στούντεντγκόσιπ (webwar).

Είσαι το τυπικό εφηβάκι που νομίζει οτι ξέρει τι είναι ο κόσμος, οτι έχει γνώσεις κλπ, αλλά στην πραγματικότητα απλά κάνει τον κόσμο να γελά.

Δεν θα σου πω τίποτε άλλο, πρώτον διότι είσαι πολύ βλαξ ακόμη για να καταλάβεις και δεύτερον διότι ίσως πρέπει να την περάσεις και να την απολαύσεις κι εσύ την εφηβεία σου (=ηλικιακή περίοδος δικαιολογημένης ηλιθιότητας με άλλοθι). Πρόσεχε όμως, γιατί μόλις την περάσεις αυτήν την περίοδο δεν θα δικαιολογείσαι να λες και πάλι βλακείες. Προς το παρόν απόλαυσέ το αλλά κοίτα να γίνεις άνθρωπος κάποια στιγμή και όχι αιώνιος γελωτοποιός.


Στο δια ταύτα, η εντύπωση οτι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν εν τω συνόλω μεσογειακοί είναι λανθασμένη. Κάτι τέτοια τα διέδιδαν συγγραφείς όπως πχ ο Δημόπουλος, άγνωστο για ποιούς κουτοπόνηρους λόγους αλλά μπορούμε να φανταστούμε μερικούς(...).

Στην πραγματικότητα οι Αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν καν έθνος (και προφανώς ούτε κατά διάνοιαν κράτος) με την σημερινή έννοια του όρου. Η σωστή έκφραση δεν είναι ''ελληνικό έθνος'' αλλά ''Ελληνικός Κόσμος'' ή ''Ελληνισμός''.
Και αυτό είναι που διαφοροποιεί τον Ελληνισμό από τις τότε πρωτόγονες φυλές του αρχαίου κόσμου.
Οι Έλληνες δεν ήταν κάποια σαφώς διαφοροποιημένη και στεγανή ''tribe'' όπως οι Κέλτες, οι Πίκτες, οι Γαλάτες, οι Εβραίοι κλπ αλλά ένας ολόκληρος κόσμος από συγγενικές φυλές και υποφυλές που είχαν κοινή αφετηρία και αίσθηση συγγενικότητας μεν αλλά η κάθε μια ακολουθούσε τον δρόμο της και την δικιά της εξέλιξη στον χρόνο, διαμορφώνοντας σιγά σιγά, ως κοινή συνισταμένη, την πολυποίκιλη, πολύμορφη ελληνική κυριαρχία για πολλούς αιώνες στην ευρύτερη Μεσόγειο.

Το να πει κανείς οτι ''οι Έλληνες ήταν Μεσογειακός φυλετικός τύπος'' είναι τόσο μπούρδα και αφελές και σχολικού επιπέδου σαν να λέει ''οι Έλληνες είχαν δημοκρατία και ήταν όλοι ρήτορες και φιλοσοφούσαν όλη τη μέρα''.

Στην πραγματικότητα ο Ελληνικός κόσμος ήταν διάσπαρτος με Αλπικούς, Διναρικούς, Μεσογειακούς οι οποίοι είχαν διάφορες μορφές πολιτευμάτων όπως βασιλεία, τυρρανία, δημοκρατία, ολιγαρχία....
Ούτε καν το προελληνικό υπόστρωμα δεν ήταν καθαρά μεσογειακό. Οι Πελασγοί της Ηπειρωτικής Ελλάδος ήταν κυρίως Αλπικοί και Διναρικοί εν αντιθέση με τους κυρίως νησιώτες Κάρες και Λέλεγες που ήταν όντως Μεσογειακοί.
Οι Μακεδόνες, οι Δωριείς, οι Θεσσαλοί και οι Ηπειρώτες (που είναι τα πιο αρχαιοπρεπή φύλα μέσα στον ελληνικό κόσμο, μέχρι και η δωρικοαιολική διάλεκτός τους ήταν η πιο κοντινή στην ομηρική ελληνική) ήταν σε πολύ μεγάλο ποσοστό Αλπικοί και Διναρικοί, ξανθοί πλακουτσοκέφαλοι νομάδες τσομπαναραίοι. Πολλά από τα αρχαία κτερίσματα των Μυκηνών και οι πολύ αρχαίες αναπαραστάσεις προσώπων Μυκηναίων και Αχαιών (γεωμετρικής προκλασικής περιόδου, πριν το 800πΧ) δείχνουν ανθρώπους ξεκάθαρα του ηπειρωτικού τύπου με σκληρές φυσιογνωμίες. Πολεμιστές τσομπαναραίοι επεκτατικοί κατακτητές ήταν οι άνθρωποι δεν άραζαν στο φέησμπουκ όλη μέρα να φλυαρούν μαλακίες.
Οι Ίωνες από την άλλη, πράγματι ήταν σε πολύ μεγάλο ποσοστό Μεσογειακοί.

Και εννοείται οτι αυτά που γράφω  δεν είναι απόλυτα. Δεν υπήρχαν στεγανά. Κάλλιστα υπήρχαν Μεσογειακοί Μακεδόνες και Ηπειρώτες και αυτό δεν έκανε εντύπωση σε κανέναν, ήταν εξοικειωμένοι με όλους αυτούς τους ανθρωπότυπους της ελληνικής χερσονήσου.

Αντιθέτως, ξένοι τους ήταν οι Ευρωπαϊκοί και Ασιατικοί ανθρωπότυποι, όπως οι Κέλτες (που όταν είχαν έρθει ως επιδρομείς στην Ελλάδα τους φαίνονταν τόσο διαφορετικοί που τους κοιτούσαν σαν εξωγήινους οι μεν τους δε), οι Αρμενοειδείς, οι Άραβες Σιμήτες, οι Ινδοί, οι Αιθίοπες (νέγροι, που στην κυριολεξία σημαίνει ''ψημένο πρόσωπο'').

Ο Ελληνικός άνθρωπος και ο μορφολογικός ανθρωπότυπος αυτού είναι ένα κράμα από Μεσογειακούς, Αλπικούς, Διναρικούς ανθρώπους όπως αυτοί διαμορφώθηκαν στην μικρή αυτήν χερσόνησο που λέγεται Ελλάς και ομιλούσαν αυτό το φοβερό θαύμα της παγκόσμιας γλωσσολογίας, αυτό το αριστούργημα, το πανέμορφο αλλά και τόσο ευέλικτο και χρηστικό εργαλείο, το διαμάντι, τον θησαυρό που λέγεται Ελληνική Γλώσσα. Άνθρωπος που έχει ασχοληθεί στα σοβαρά με την ελληνική γλώσσα, σε όλες της τις μορφές, ομηρική κλασική ελληνιστική βυζαντινή μεσαιωνική νέα, δεν ξεκολάει ποτέ, μένει για πάντα γοητευμένος.
Αυτές οι ελληνικές φυλές, μέσα από πολλά σκαμπανεβάσματα και περιπέτειες, με γνώση της μεταξύ τους συγγένειας (του ανήκειν στον ελληνικό κόσμο δηλαδή) και της αλλοτριότητας-αίσθησης ξένου προς τους βαρβάρους που τους περιέβαλλαν (πας μη έλλην βάρβαρος) αλλά και με ιδιότυπο εγωισμό (βλέπουμε πχ τους Σπαρτιάτες να συμφωνούν μεν για την αναγκαιότητα εκστρατείας του Μ.Αλεξάνδρου κατά των ξένων βαρβάρων Περσών αλλά να αρνούνται να συμμετάσχουν αν δεν είναι αυτοί οι αρχηγοί) διαμόρφωσαν τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ είναι πολύ πιο σύνθετος, μεγάλος, πολύπλοκος και πολύμορφος από ένα απλό έθνος -''tribe''. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ είναι ένας μικρός κόσμος από μόνος του. Θέλει βαθειά γνώση της παγκόσμιας Ιστορίας για να αντιληφθεί κανείς το μεγαλείο του, από που ερχόμαστε και που πηγαίνουμε.

Πολύ σωστό το σχόλιο σου!

79
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΥΡΡΟΥ, ΡΕ ΧΥΣΟΑΝΑΚΑΤΩΣΤΡΑ; ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ. ΚΑΙ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΕ ΜΟΥ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ.

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗ ΜΙΞΗ (ΦΕΡ' ΕΙΠΕΙΝ ΣΤΟΝ ΜΕΝΕΞΕΝΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ). ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΡΕ ΠΟΥΤΣΟΚΛΑΔΕΦΤΗΡΑ, ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΓΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΣΤΙΚΟ ΝΕΓΡΙΚΟ ΑΡΧΙΔΙ ΠΟΥ 'ΧΕ ΓΙΑ ΜΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.


Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί με εσένα συνομιλητή κάτι τέτοιο θα ήταν τελείως άσκοπο. Απλά θα σου πω ότι Πύρρος φαίνεται καθαρά ότι είναι βραχυκέφαλος και ευρυπρόσωπος. Μόνο αυτά αρκούν για να τον ταξινομήσει κάποιος ως Αλπικό.

80
Ποιος, πώς και με ποια μέθοδο υπολόγισε αυτό το ποσοστό;;
Και από πότε τα αγάλματα αποτελούν αξιόπιστα στοιχεία για τους φυλετικούς τύπους της αρχαίας Ελλάδας; Τα γλυπτά αυτά είναι στη πλειοψηφία τους Ρωμαϊκά αντίγραφα τα οποία είχαν αλλάξει έτσι ώστε να είναι τέλεια για τα στανταρντς της δικής τους γλυπτικής. Τα γλυπτά από τα οπό τα οποία αντέγραψαν, με τη σειρά τους, έδειχναν τους φιλοσόφους, όχι όπως ήταν, αλλά όπως ήθελε ο εκάστοτε γλύπτης να είναι για να έχουν τέλειες αναλογίες.

Και οι φυλετικοί τύποι που λες είναι επινοημένοι από φασιστόβλακες, μαυριδερούς και με κόμπλεξ κατωτερότητας εξαιτίας της άγνοιας για την πραγματική τους καταγωγή.
Υπάρχουν ανθρωπολογικές σελίδες που κάνουν εκτιμήσεις για τους φυλετικούς τύπους διαφόρων λαών. Τα ποσοστά αυτά θεωρώ ότι είναι και αρκετά κοντά μάλιστα σε αυτό που βλέπω με τα μάτια μου στην καθημερινότητα μου.
Τα αγάλματα σαφώς και αποτελούν μια καλλιτεχνική απεικόνιση όμως σε γενικές γραμμές δείχνουν κάποια σημάδια του εκάστοτε φυλετικού τύπου.

Οι φυλετικοί τύπου δεν είναι επινοημένοι όπως λες είναι κάτι το οποίο δεν αρνείται κανένας ανθρωπολόγος. Είναι η φυσική πραγματικότητα δεν μπορείς να το αρνηθείς εκτός αν πιστεύεις και εσύ όπως ο Π-Pulverem ότι η γη είναι επίπεδη!!!

81
Νομιζω οτι τον αδικεις τον προεδρο αγαπητε. Η φωτο που δειχνεις ειναι απο την 1η του προεδρικη θητεια (δλδ εποχη που η ρωσια ηταν ακομα σκια του εαυτου της και αδυναμη οικονομικα-τεχνικα-στρατιωτικα-κοινωνικα να τα βαλει με την ΝΤΠ-Κ) και την παρθενικη του επισκεψη στο εβρα'ι'κο κρατος. Για μενα η κινηση του αυτη (να φορεσει κιπα, περα που ειναι παγια τακτικη των εβραιων να σε ''καπελωνουν'' οταν επισκεπτεται καποιος ιερα για αυτους μερη) ηταν για να θολωσει τα νερα ως γνησιος κα-γκε-μπιτης που ηταν και να κερδισει χρονο για να δουλεψει αργα και μεθοδικα σε αυτο που οραματιζοταν για την ρωσια. Δηλαδη αν επισκεπτοταν ενα τζαμι ή εναν βουδιστικο ναο και εβγαζε τα παπουτσια του θα ηταν μουσουλμανος ή βουδιστης? Συνελθε σε παρακαλω... Προβλημα θα υπηρχε αν προσευχοταν σε συναγωγη, ειχε περιτομη, δεν ετρωγε χοιρινο, συμβουλευοταν ραββινους και επερνε μερος σε συνεδριασεις λεσχων και στοων. Εφ'οσων τιποτα απο τα παραπανω δεν συμβαινει για μενα ειναι οκ.

Δεν είναι εβραίος επειδή φόρεσε το εβραικό σκουφάκι όμως προσκύνησε τους εβραίος φορώντας το!

Παρεμπιπτόντως ο Σαμαράς δεν το φόρεσε το σκουφάκι όταν πήγε στο Ισραήλ!

82
Αλπικά χαρακτηριστικά


Διναρικά χαρακτηριστικά


Μεσογειακά χαρακτηριστικά έχουν τα αγαλμάτα που προέρχονται κυρίως από την Αθήνα αλλά αρχαία Ελλάδα δεν ήταν μόνο η Αθήνα.
Οι Δωριείς κατά πλειοψηφία ήταν βραχυκέφαλοι (Αλπικοί και Διναρικοί).

Αλλά όλα αυτά βέβαια στα λέω χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Εσύ αν κάποιος δεν είναι πούστης, γυναικωτός και πρεζάκιας δεν τον θεωρείς Έλληνα.

Και τέλος ρε πούστη και ο Σωκράτης και ο Πλάτων ήταν Αλπικοί. Πως γίνεται ο ένας να ήταν μπαστάρδεμα και ο άλλος υπερελλάνιος; Συνεχώς αυτοαναιρείσαι!

83
Για μενα και μονο το γεγονος οτι ο κοντος ειναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην Νεα Ταξη Πραγματων-Καθαρματων, απεναντι στο imperium των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ, απεναντι στην δυτικη πολιτισμικη-ηθικη παρακμη και βεβαια το οτι ειναι Ορθοδοξος Χριστιανος μου αρκει....

84
Τι ευθυνες; εδω αλληλοσυγχαίρονται για την μεγαλη Νικη! Ο ΝΓΜ λεει:

Δλδ ακομη και σε αυτες τις γραμμες, ξεχνουν οτι ο σφυριζα και αυτος διαρκως αυξάνει τα ποσοστά του; αλλα τι λεω, ξερει πως δεν θα τον πιασουν ψευτη, εδω τους τάισε χειρότερα ψεμματα!  :D :D :D

Θυμαμαι ακομη που ελεγαν οτι σιγουρα ο Κλασι θα ειναι δευτερο γυρο στην Αθηνα και ψάχναν τον αντίπαλο του!  :D :D :D
Έχεις δίκιο σε αυτό πως θα αποδοθούν ευθύνες όταν δεν υπάρχει ούτε ένας με αρχίδια για να αμφισβητήσει αυτά που λένε...

85
Αυτό που καταφέρνει η ΧΑ είναι να της γυρνάνε την πλάτη οι εθνικιστές, κάθε μέρα και περισσότερο και να συσπειρώνει την πλέμπα τύπου Ρουπακιά...
Τουλάχιστον ο μπούλης ο Ρουπακιάς καθάρισε και έναν αριστερό... Ο Κασιδιάρης που έχει κάνει και τατουάζ την σβάστικα (ε, συγνώμη το γαμμάδιον ήθελα να πω!) και λέει συνεχώς πόσο βρισία θεωρεί να τον λένε ναζιστή;


86
Έλεος δηλαδή τόσο καιρό έλεγαν για 20% και τώρα πανηγυρίζουν με ένα 9-10%...
Το μόνο που κατάφεραν είναι να γίνουν σαν το ΛΑ.Ο.Σ κάνοντας δηλώσεις μετάνοιας και λέγοντας πόσο δημοκράτες είναι. Και όλα αυτά για να πάρουν ένα 3% παραπάνω.
Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για αυτή την εγκληματική τακτική που ακολούθησαν.

87
Ασχετως με το οτι θεωρητικα εχετε πλασει στο μυαλο σας εσεις οι αστοι, ο καπιταλισμος στον πραγματικο κοσμο παγκοσμια εχει ως αποτελεσμα την σκλαβία, την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση. Σε πρακτικό επιπεδο, στην αναρχια δεν θα υπαρχει το πλιατσικο που υπαρχει τωρα οπου οι καπιταλιστες ρουφουν ο,τι παραγουν οι εργατες και μαλιστα νομιμα. Σε πρακτικο επιπεδο, η εγκληματικοτητα στην Αναρχια θα ειναι μειωμενη επειδη δεν θα υπαρχουν ανισοτητες, μεταναστευτικες ροες, γκέτο κτλ, και για την μικροεγκληματικοτητα τα προβληματα θα τα λυνει η Πολιτοφυλακη (δεν θα ειναι αστυνομια αλλά θα λογοδοτεί κατευθείαν στην κοινωνία).

Για τον Θουριο ειχες πει πως "Απλά λέει ότι η εξουσία θα πρέπει να προέρχεται από κάποιον δικό τους και όχι από έναν ξένο". Σου απεδειξα λοιπον πως δεν ηταν αντι-ξενος και σου απεδειξα πως ειχε κοινες επιθυμιες για Ελευθερια με τους αναρχικους του Σημερα. Αρα ο Ρηγας και οσοι τον γουσταραν τοτε, προφανως ηταν οι αναρχικοι της εποχης τους. Δοξα και Τιμη σε αυτους λοιπον.
Το πρώτο μέρος του σχολίου σου δεν το καταλαβαίνω γιατί το έγραψες εφόσον δεν είμαι ούτε αστός ούτε καπιταλιστής.
Τα υπόλοιπα που λες είναι απλά ουτοπικά καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν. Η ανθρώπινη πίστη πάντα θα είναι άπληστη και πάντα θα υπάρχουν ανισότητες. Για να κάνετε αυτά που ονειρεύεστε πραγματικότητα θα πρέπει να καταπιέζεται την ανθρώπινη φύση οπότε εν τέλει θα πρέπει να γίνεται καταπιεστές εσείς οι ίδιοι.

Ο Ρήγας ήταν κατά μιας συγκεκριμένης εξουσίας δεν ήταν αντιεξουσιαστής γενικά σε όλες τις εξουσίες. Ήταν υπέρ του να εξουσιάζονται από κάποιον της αρεσκείας τους. Διεθνιστής ήταν σαφώς δεν το αρνούμαι. Όμως αναρχικός σε καμία περίπτωση. Ο λόγος του περισσότερα κοινά έχει με τους δημοκράτες παρά με τος αναρχικούς.

88
Στην σημερινή Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστοι πραγματικοί Έλληνες, τόσο φυλετικά όσο και πολιτισμικά. Μετά από 2500 χρόνια αναμείξεων με κάθε λογής βάρβαρο, η Ελληνική φυλή (αν και επιστημονικά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα) έχει σβήσει ή, αν δεν έχει σβήσει, έχει μπασταρδευτεί εντελώς. Όχι πως ήταν ποτέ της καθαρή δηλαδή... Μήπως οι Δωριείς είχαν ίδια καταγωγή με τους Ίωνες; Αλλά και πάλι, ακόμα και δεν δεχτούμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν μια συγκεκριμένη φυλή, σήμερα έχει μπασταρδευτεί και ελάχιστη σχέση έχουμε με τη φυλή που κατοικούσε, κάποτε, στον ελλαδικό χώρο.

Είστε όλοι ένα μάτσο Αρβανιτόσποροι. Και όσοι δεν είστε Αρβανιτόσποροι, σίγουρα είστε Βλαχόσποροι ή ρέστα Σλάβων και κατακτητών. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, κατάγεστε από λαούς Ινδοευρωπαϊκής προέλευσης.

Ο Κασιδιάρης όμως, αυτός όχι απλά δεν είναι Έλληνας, αλλά ούτε καν Ευρωπαίος. Κατά πάσα πιθανότητα έχει Αραβική ή Βορειοαφρικανική καταγωγή. Παίζει να έχει και κάποια Τσιγγάνικη πρόσμιξη -για αυτό είναι σαν κατσίβελος. Καλύτερα Σκοπιανός, παρά κατσίβελος. Οι γύφτοι των σκοπίων έχουν πιο άρια looks.

Γενικά, όσοι μαζεύονται στη χρυσή αυγή για κάποιο λόγο είναι πιο ξεράσματα από τον μέσο γκαούγκαλο, κλαψομούνη και βλάγκουρα νεοέλληνα. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο τυπικός χρυσαυγίτης είναι κοντούλης ή μαυριδερός. Κανένας άριος της προκοπής δεν θα ασπαζόταν μια τόσο ηλίθια ιδεολογία άλλωστε, και δεν είναι τυχαίο που το σκεπτικό των περισσότερων εθνικιστών είναι για το πούτσο. Νομίζουν ότι είναι ανώτεροι λόγω φυλής, τη στιγμή που στη πλειοψηφία τους έχουν απροσδιόριστη καταγωγή και περίεργα χαρακτηριστικά. Ένα μάτσο απόβλητα, μπαζόβλακες και φυλετικά ξεράσματα, ένα μπασταρδεμένο κράμα βαρβαρικών φυλών αποτελεί τα μέλη της χρυσής αυγής.

Θέλουν να το παίξουν και γόνοι Δωριέων, μη χέσω. Η Χρυσή Αυγή είναι μια τεράστια κουράδα που μαζεύει γύρω της όλες τις μύγες που θα ήθελαν να είναι "φυλετικά ανώτερες" ενώ δεν έχουν καμία σχέση με τη φυλή από την οποία νομίζουν πως κατάγονται. Όσα σκατά και να φάτε ρε αλογόμυγες, άριες δεν γίνεστε με όση μανία και αν χτυπάτε τον ξεχειλωμένο κώλο σας κάτω.

Όμως ακόμα και όσοι από 'κει μέσα είναι "άριοι", είναι αγράμματοι, βαρβαρόβλακες και τραμπούκοι. Όποιος δεν ξέρει να συζητήσει, ξέρει να τραμπουκίσει. Παρόλο που η δημοκρατική και χριστιανική ιδεολογία που παρουσιάζουν για να ζητιανέψουν ψήφους είναι κατά της βίας...

Και αντιλογικοί, και αντιεπιστημονικοί, και ανιστόρητοι, και τραμπουκόβλακες, και υποκρίταροι, και σκατόδερμοι.

Ψόφος στα βιολογικώς υποδεέστερα φασιστάκια της πλάκας. Γαμώ τη χρυσή αυγή.

Με πολλή πολλή αγάπη,
Αλί-Μουσταφά Μπερτζίσογλου
Η Φυλετική σύσταση της Ελλάδος παραμένει κατά 70-75% ίδια από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα.
Σήμερα το 40% περίπου των Ελλήνων είναι Αλπικοί, το 20% περίπου είναι Μεσογειακοί και ένα 10-15% Διναρικοί.
Αυτοί οι Φυλετικοί τύπου υπάρχουν από τα αρχαία χρόνια στην Ελλάδα οπότε οι αριθμοί αυτών των φυλετικών τύπων δείχνουν ότι δεν υπήρξε σημαντική αλλοίωση από τότε.
Οι Αρβανίτες και οι Βλάχοι που λες φυλετικά είναι Έλληνες. Είναι απόγονοι Ιλλυρικών και Ηπειρωτικών φύλων οι Αρβανίτες ενώ οι Βλάχοι προέρχονται από Θράκικα φύλα.
Ο πληθυσμός των φυλετικά κατώτερων στην Ελλάδα αποτελείται από αρμενοειδείς κυρίως και από μερικούς βορειοαφρικανικούς.

Επιμειξία με σλάβους δεν έχει γίνει ή αν έχει γίνε έχει γίνει σε πολύ μικρό βαθμό καθώς στην σημερινή Ελλάδα ο αριθμός του βαλτικού φυλετικού τύπου είναι μηδαμινός.
Οι σκοπιανοί είναι σε μεγάλο βαθμό Βαλτικοί (ως Σλάβικης καταγωγής) πράγμα που αποδεικνύει ότι όντως δεν είναι Μακεδόνες όπως προσπαθούν να μας πούν.

89
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΓΡΟΕΙΔΕΙΣ. ΑΠΛΩΣ ΕΣΥ ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΕΡΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ (ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΡΙΑΚΕΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Ο ΙΔΙΟΣ) ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΑΡΙΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΟ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΔΕ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΛΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΧΕΣΟΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΠΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΙΞΗ ΝΕΓΡΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.
Καταρχάς κάτι που αποδέχονται όλοι οι ανθρωπολόγοι δεν είναι αμφισβητούμενο.
Τίποτα δεν δείχνει καλύτερα την Φυλή κάποιου από την εμφάνιση του. Απλά εσύ είσαι τόσο ηλίθιος που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την διαφορά κάποιου που έχει Άρια μεν εμφάνιση αλλά είναι άσχημος και κάποιου που είναι αλλόφυλος.

Οι μίξη φυλών δεν έχει ως αποτέλεσμα νέες φυλές αλλά μια υβριδική εμφάνιση μεταξύ των μίξεων αυτών. Οπότε κανένας Ευρωπαϊκός φυλετικός τύπος δεν είναι μίξη μεταξύ Ευρωπαίων και Νέγρων για τον λόγο που προανέφερα.

90
Ασχέτως με ότι θεωρητικά έχετε πλάσει στο μυαλό σας εσείς η Αναρχικοί ως Αναρχία, στον πραγματικό κόσμο οποιαδήποτε μορφή αναρχίας έχεις ως αποτέλεσμα το πλιάτσικο. Οπότε σε πρακτικό επίπεδο το να δίνεις απόλυτη ελευθερία σε κάποιον έχει εξ' ορισμού ως αποτέλεσμα το να καταπατάει την ελευθερία του άλλου.

Όσο για τον Θούριο, ποτέ δεν είπα ότι ο Ρήγας δεν ήταν διεθνιστής. Αυτό που είπα είναι πολύ απλά ότι δεν ήταν Αναρχικός όπως προσπαθείς να τον παρουσιάσεις.

91
Για να σου απαντήσω εγώ ο ίδιος σε αυτό που λες θα πρέπει να κάνω μια τεράστια ανάλυση σε αυτά που λέω γιατί είσαι τελείως άσχετος. Δεν ξέρεις ούτε τους βασικούς όρους ούτε τίποτα από αυτά.
Αλλά και να στα εξηγήσω προφανώς δεν θα τα διαβάσεις εφόσον σου έδωσα έτοιμη την απάντηση και δεν το έκανες οπότε γιατί να μπω σε αυτό τον κόπο;

Και που κολλάνε οι τουρκόσποροι; Πάλι μαλακίες λες... Κάποιος που έχει φυλετικές γνώσεις μπορεί να ξεχωρίσει τους τουρκόσπορους και να τους απορρίψει μόνο από την φάτσα.

92
Για τα φυλετικά χαρακτηριστικά που καταδεικνύουν τους Ευρωπαϊκούς Φυλετικούς τύπους, σου είχα παραθέσει την προηγούμενη φορά που είχαμε ακριβώς την ίδια συζήτηση, ένα σύνδεσμο τον οποίο προφανώς δεν έκανες τον κόπο να τον διαβάσεις. Οπότε μην μου λες ότι δεν μπορώ να συγκεκριμενοποιήσω την απάντηση μου γιατί το έχω ήδη κάνει εδώ και πολύ καιρό.

93
ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΝΕΓΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΑΡΑΠΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΕΓΡΙΚΟ ΑΓΑΛΜΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΝΕΓΡΟΕΙΔΗΣ ΜΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΪΟΝΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΠΙΚΟΥΣ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΟΚΙΣΙΣΟΦΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΨΕΥΤΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.
Δεν λες κάτι καινούργιο της ίδιες μαλακίες με πριν λες και το μόνο που παραθέτεις ως επιχείρημα είναι η ασχετοσύνη σου. Παρότι σου απόδειξα ότι αυτά που λες δεν ισχύουν εσύ συνεχίζεις να λες τα ίδια. Οπότε δεν έχει κανένα νόημα να σου απαντήσω.

94
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΧΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΥΤΗ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ; ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΩΛΟΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ ΟΥΝΟΥ ΜΕ ΨΕΥΤΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΕΣ.
Εννοείται πως πρέπει να έχεις γνώσεις ανθρωπολογίας για να βγάλεις τέτοια συμπεράσματα. Έχω γνωρίσει άτομα τα οποία επειδή δεν είχαν γνώσεις πάνω στο θέμα θεωρούσαν Άριους τους Φινλανδούς (Λαπωνικός φυλετικός τύπος) μόνο και μόνο επειδή είναι ξανθοί.
Ο Σωκράτης είναι ολοφάνερο, σε κάποιον που έχει φυλετικές γνώσεις, ότι είναι ένας άσχημος Αλπικός.

95
Ρε Π-Pulverem τα έχουμε ξαναπεί αυτά το ότι ο Σωκράτης είχε πλατιά μύτη αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν νέγρος. Και στο κάτω κάτω εφόσον μόνο σου το έχεις πει ότι δεν έχεις ιδέα από φυλετική ανθρωπολογία γιατί βγάζεις συμπεράσματα για αυτή; 

96
Οι Έλληνες ανήκουν στον Αλπικό, Διναρικό και Μεσογειακό Φυλετικό τύπο με ότι αυτό συνεπάγεται.

98
Βόθρος / Re: ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΜΥΑΛΟΥ
« on: May 23, 2014, 09:23:51 pm »

A foreign tourist sits in a Thai army vehicle as soldiers deploy on a downtown street after martial law was declared on May 20, 2014 in Bangkok.

ΤΑΪΛΑΝΔΗ: Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΡΟΥΤΙΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΧΟΥΝΤΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ!
https://www.youtube.com/watch?v=jKceqf7kyL8
LIVE YOUR COUP IN THAILAND!!!

99
δεν το θελουμε ουτε εμεις, ουτε ο φερραιος το ηθελε αυτο.

Λεω οτι οι αντιεξουσιαστες πολεμησαν τον πολεμο για κοινωνικη απελευθερωση απο τον ζυγο του σουλτάνου. Φυσικά δεν τα καταφεραν να νικησουν, και τοτε ηρθαν οι ξενες δυναμεις, δημιουργησαν-ενισχυσαν τους φασιστες στην ελλ. επανασταση, και πολεμησαν τους οθωμανους και νικησαν. Εκτοτε εχουν ενα προτεκτορατο στα βαλκανια- γιατι αυτο ειναι το ελλαδισταν απο τοτε. Δυστυχως οι απλοι αναρχικοι επαναστατες δεν καταφεραν να εμποδισουν ουτε την δημιουργεια κρατους, ουτε την μη-αναδιανομη του πλουτου.

Η επανασταση λοιπον, συνεχιζεται. Λυσσα και Συνειδηση.

Σου παραθέτω ένα απόσπασμα από τον Θούριο του Ρήγα:
Quote
Του Μισιριού ασλάνια, για πρώτη σας δουλειά,
δικόν σας ένα μπέη, κάμετε βασιλιά.
Χαράτζι της Αιγύπτου, στην Πόλη ας μη φανεί,
για να ψοφήσει ο λύκος, όπου σας τυραννεί.
Πόσο αναρχικός σου φαίνεται αυτός ο στοίχος; Μιλάει για απελευθέρωση όχι όμως για ανατροπή της εξουσίας. Απλά λέει ότι η εξουσία θα πρέπει να προέρχεται από κάποιον δικό τους και όχι από έναν ξένο. Γενικά εκείνη την εποχή ο αναρχισμός ήταν ανύπαρκτος όσο και αν προσπαθείς να καπηλευτείς πρόσωπα.

Και γενικά προσπαθείς εσκεμμένα να συνδέσεις την Ελευθερία με την Αναρχία.

Το 1821 πρόκειται στην ουσία για μια καθαρά Εθνικιστική Επανάσταση που προέκυψε από την ανάγκη των Ελλήνων για Ελευθερία των Ελλήνων. Τους ένοιαζε να ελευθερωθούν οι ίδιοι, δεν τους ένοιαζε αν θα ελευθερωθούν οι υπόλοιποι.

100
Η ρωμιοσύνη ειναι αυτο που οι αναρχικοι λεμε "κοινωνια" σημερα. Δεν ξερω για τους ηγετες, ξερω για αυτους που πολεμησαν την επανασταση, ηταν αντι-εξουσιαστες και οχι αντι-τουρκοι.
Δεν ήξερα ότι οι αναρχικοί πιστεύατε ότι οι Έλληνες πρέπει να εξουσιάζουν τους υπόλοιπους λαούς των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας στα πλαίσια ενός πολυεθνικού κράτους!!!
Γιατί αυτό είναι η ρωμιοσύνηστην οποία πίστευαν οι αντιεξουσιαστές κατ' εσένα της επανάστασης.

Μου λες δηλαδή ότι οι αντιεξουσιαστές δέχονταν να τους εξουσιάζουν Εθνικιστές ηγέτες;

101
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1900 ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ Κ.Λ.Π. ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΘΝΗ, ΦΥΛΕΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΑΡΙΟΙ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ  ;D ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΟΓΕΝΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΙΘΑΡΙΩΝ  :D ΑΛΛΟΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΖΑΝΕ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ  ;D
Μην κολλάς σε λεπτομέρειες. Την λέξη Φασισμός την χρησιμοποιούμε αναχρονιστικά. πχ.Αν πω ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες ήταν Φασίστες ή Εθνικοσοσιαλιστές προφανώς δεν εννοώ ότι ήταν υποστηρικτές του Μουσολίνι ή του Χίτλερ αλλά ότι είχαν κοινά στοιχεία στην κοσμοθεωρία τους.

102
Ναι, ηταν προγενεστερος και αρκετα διαδεδομενος επι του 1821. Αυτο ειναι επιχειρημα υπερ μου. Η επανασταση κερδιθηκε με τους αγωνες των τιμιων αναρχιωκων επαναστατων, και οχι με τους ηλιθιους της φιλικης εταιρειας, φιλορωσσους, που πηγανε να σκοτωθουνε στην μολδαβία. Αυτοι που δωσαν το αιμα τους, ηταν οι απλοι ανθρωποι- που θυμιζει το συνθημα "εργατη χωρις εσενα γραναζι δεν γυρνα". Χωρις τον αγωνα του απλου αναρχικου επαναστατη του 1821, οι φιλικοι θα παιζαν ακομη με τις κουκλες τους στρατιωτικα παιχνίδια.
Ο Ρήγας Φεραίος δεν είναι επιχείρημα που μπορείς να παραθέσεις γιατί ακόμα και αυτός τον γενικό ξεσηκωμό των βαλκανικών λαών τον έλεγε στα πλαίσια της οικουμενικότητας της "ρωμιοσύνης" όχι σε αναρχικά πλαίσια.
Όλοι οι ηγέτες της Επανάστασης είχαν Εθνική Συνείδηση και ο εχθρός τους ήταν οι Τούρκοι όχι οι Έλληνες πλούσιοι...

103
Το ότι οργανώθηκε από την Φιλική Εταιρία και ξεκίνησε από την Μάνη την κάνει ιδιαίτερα αναρχική φαντάζομαι! :D :D :D
Αυτός σε λίγο θα μας πεί ότι η Φιλική Εταιρία ήταν συνδικαλιστική οργάνωση!

104
Ποιος μιλησε για εθνος-κρατος πριν ή κατα την πρωιμη επανασταση; κανενας! Ολοι ηταν αντι-εξουσιαστες.

Το τι εγινε μετα, το κρατος, οπως και η απαντηση του Καποδιστρια, δειχνουν αυτο που ειπα: ηταν μια αναρχικη επανασταση η οποια μετα καπιλεύτηκε απο φασίστες.
Την 25η Μαρτίου 1821 δεν είπε κανένας για ανατροπή του Σουλτάνου αλλά για ανεξαρτησία της Ελλάδος.

Όλοι για Έθνικό Κράτος μιλούσαν. Ο μόνος που ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί ταξικός ο λόγος του είναι ο Ρήγας Φεραίος ο οποίος μεν πίστευε σε ένα γενικότερο ξεσηκωμό όλων των κατοίκων της Βαλκανικής αλλά και αυτό το έλεγε στα πλαίσια της οικουμενικότητας. Πίστευε στην ουσία σε ένα πολυεθνικό κράτος στο οποίο όμως ο Ελληνισμός θα ήταν η κύρια δύναμη. Μια ανασύσταση της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας κατά κάποιο τρόπο.


105
Ολα δικα σου τα θες. Το οτι σφακτηκαν τουρκοι λες οτι δειχνει πως ηταν φυλετική υποθεση, το οτι οι ελληνες πλουσιοι ηταν με την εξουσια, δεν σημαινει τιποτα!  :D :D :D Μονα ζυγα δικά σου, ομως η λογικη λεει άλλα πραγματα.
Το ότι ήταν φυλετική υπόθεση δεν το δείχνει μόνο το γεγονός ότι σφάχτηκαν τούρκοι αλλά στο ότι ο σκοπός της επανάστασης ήταν να φτιαχτεί ένα Έθνος-Κράτος.

Στην τριπολιτσά εγινε σφαγή εναντιον των τουρκων επειδη υπερισχύσανε οι φασίστες εκεινη την στιγμη, παρόλο που γενικα οι αναρχικοί ηταν περισσότεροι, και αυτο το δείχνει πως δεν εγιναν αναλογα περιστάτικα σε αλλες πόλεις ή χωριά.
Δεν έγιναν ανάλογα περιστατικά σε άλλες πόλεις ή χωρία γιατί μετά την Τριπολιτσά οι Τούρκοι πήραν πρέφα τι παίζει και έφευγαν από μόνοι τους.

Επίσης είναι γνωστό το περιστατικό που ρώτησαν οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων τον Καποδίστρια πόσοι ήταν οι μουσουλμάνοι πριν την Επανάσταση και πόσοι μετά.
Και η απάντηση του Καποδίστρια ήταν "42.750 πριν και  μηδέν  μετά"

106
Δεν ηταν οι τουρκοι, αλλά ο σουλτάνος, δλδ οι Αρχες, η εξουσια. Αρα ηταν αντι-εξουσιαστικη. Και ο μπακουνιν και ο κροποτκιν ηταν αριστοκρατικής καταγωγής, ομως παλεψαν για την αταξικη κοινωνια, οπως η μπουμπουλίνα.

Πολλοι ελληνες, οι περισσοτεροι πλουσιοι, ΔΕΝ πολεμησαν με την ελληνικη επανασταση, και αυτο δειχνει το ταξικο ζητημα. Οι κοτσαμπάσιδες.

Οι φασιστες υπερισχυσαν των αναρχικων της ελληνικης επαναστασης, οταν μετα την επανασταση δεν αναδιανεμήθηκαν οι ιδιοκτησιες γης που ειχαν επι τουρκοκρατιας. Ετσι, οι φτωχοι εμειναν φτωχοι με μια σημαια στο χερι να κοιτάνε σαν χάνι γιατι εξακολουθουν και ειναι δουλικα στους κοτσαμπάσιδες.

Η κοτσαμπάσιδες ειναι οι ιδεολογικοι προγονοι της λουμπεν μεγαλοαστικης ταξης του σημερα που παρασιτει στην κοινωνια.

Φυσικα, ενας αλλος παραλλιλισμος που θα μπορουσε να γινει με το σημερα, ειναι πως η εκλογικη επιτυχια της ΧΑ δειχνει πως ειναι 17% οι ελληνες στην ελλαδα. Λαθος, γιατι σε αυτο το 17% μεσα ειναι, και μαλιστα πλειοψηφικα, οσοι ειναι εναντια στην "μεγαλοαστικη ταξη". Και αυτο το αποδεικνυει πολλες φορες η ηγεσια της ΧΑ που χαριεντίζεται επειδη εχει ψηλα ποσοστα στις εργατικες περιοχες. Ομως οι περισσοτεροι, ψηφιζουν ΧΑ επειδη ειναι "αντι-πλουσια" (με ενα ουγκ τροπο) και "αντι-καπιταλιστική" (δλδ αντι-τραπεζιτικη) και οχι επειδη ειναι Ελληναράδες.

Αν τωρα εσυ μετα απο 200 χρονια ελεγες "να, η επανασταση της ΧΑ (λεμε τωρα) δειχνει πως οι ελληνες το 2014 ηταν εθνικισταραδες" θα ηταν λαθος. Αυτοι που ψηφιζουν ΧΑ ειναι αντι-καθεστωτικοι αλλα και λιγο χαζοι συνάμα.
Αν κάνεις επανάσταση σαφώς και πολεμάς την εξουσία. Αν είσαι με την εξουσία δεν χρειάζεται να κάνεις επανάσταση πολύ απλά!
Μόνο σου το είπες ότι στην Τριπολιτσά σφάχτηκαν τούρκοι ασχέτως ταξικής καταγωγής.
Σαφώς και υπήρχαν Έλληνες που ήταν ενάντια στην επανάσταση επειδή είχαν αντίθετα συμφέροντα αλλά αυτό δεν κάνει την επανάσταση μη-Εθνική. Εξάλλου οι Επαναστάσεις ξεκινάνε πάντα από τους λίγους και εκλεκτούς.

108
Η ελληνικη επανασταση ηταν μια αντι-εξουσιαστικη επανασταση, που πηραν μερος και πολλοι \μη  ελληνεςι πχ οι αρβανίτες. Δυστυχως καπιλευτηκε απο φασιστες και κατεληξε σε κρατος ομως για εμας ο αγωνας για ελευθερια συνεχίζεται ακομη και στις μερες μας. Οι απογονοι των επαναστατων του 1821 ειναι οι αναρχικοι ανθελληνες του σημερα.
Καταρχάς οι αρβανίτες είναι Έλληνες. Και φυλετικά και συνειδησιακά.
Εκτός αυτού η Ελληνική Επανάσταση δεν καπηλεύτηκε από Φασίστες ήταν εξαρχής τέτοια. Το ότι ήταν Εθνική φαίνεται από το γεγονός ότι υπήρχε συγκεκριμένος εχθρός και αυτός ο εχθρός ήταν οι Τούρκοι. Το ότι δεν ήταν ταξική επανάσταση το δείχνει το γεγονός ότι πολλοί από τους αγωνιστές ήταν πλούσιοι και άλλοι αριστοκρατικής καταγωγής .

109
Αρα λοιπον μας λες οτι η χρυση ομελετα θα πρεπει να υποστηριζει τους γκριζους λυκους, την ερυθρομαυρη συμμαχια και τους παρανο'ι'κους του γκρου'ι'ου επειδη ειναι το ιδιο ημιτρελοι με αυτους... Φοβερη λογικη
Το παιχνιδι ΔΕΝ παιζεται πλεον με τους ορους ναζι-κομμουνι, αριστερος-δεξιος αλλα νεοταξιτης-αντινεοταξιτης
Οποιος θελει περισσοτερη ευρωπη (ΝΑΤΟ, Ευρω, πρωκτοχαλαρωση, τοκογλυφους) ειναι νεοταξιτης, αντιθετως οποιος δεν επιθυμει τιποτα απο τα παραπανω σαφως και τασσεται στο πλευρο του Βλαδιμηρου και απεναντι στην δυτικη παρακμη...

ΥΓ: Τοσο πολυ σας ποναει που σας γενοκτονησε ο κρυπτο-Ορθοδοξος Ζουκωφ στις σοβιετικες πεδιαδες ε?
Τι σχέση έχουν οι γκρίζοι λύκοι και η ερυθρόμαυρη συμμαχία με τους Ουκρανούς Εθνικιστές; Αδυνατώ να καταλάβω την λογική σου...

110
E, ναι, ο κολοκοτρώνης δεν εσφαζε γυναικόπαιδα και ξεκοιλιαζε εγγυους στην τριπολιτσα.... :D :D :D :D
Η απόδειξη ότι η Ελληνική Επανάσταση ήταν μια Φυλετική Επανάσταση φαίνεται στο γεγονός ότι μέχρι και στον Εθνικό μας ύμνο υμνούμε την σφαγή της Τριπολιτσάς όπου σφάξαμε τους φυλετικά κατώτερους τούρκους και εβραίους της πόλης. Ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος είναι από τα πλέον Φασιστικά λογοτεχνικά έργα.

111
https://www.youtube.com/watch?v=rb-jFkHF_5I
Η δικαίωση για τους Ήρωες της 14ης Μεραρχίας των Waffen SS , που αποτελούταν κυρίως από Ουκρανούς Εθελοντές, ήρθε μετά από 7 δεκαετίες!
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ!
88

112
Φασισμός / Re: Ουκρανοπαιδες
« on: May 22, 2014, 08:02:59 pm »
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!

113
Μέχρι και οι Ρώσοι Εθνικιστές παίρνουν το μέρος των Ουκρανών συναγωνιστών τους!
Δηλαδή Χρυσή Αυγή παίρνει το μέρος των κουμουνιστών ενάντια στους Ουκρανούς και Ρώσους Εθνικιστές;;;

114
Το μόνο πράγμα που δείχνει η ύπαρξη θρησκευτισμού είναι η ανάγκη σου να στηριχθείς σε μεταφυσικά φαινόμενα και όχι στην πραγματικότητα...

115
Αυτη την φραση του ΛΕΝΙΝ, την επαναλαμβανε κατα κορον ο ΝΓΜ. πχ δες εδω
Συνεπής αναγνώστης της εφημερίδας Χρυσή Αυγή ο μιστερ μαξ!!!

Γι'αυτό μίλησα για κομουνιστική λογική!
Το ότι είναι μια τακτική που χρησιμοποίησαν οι κομουνιστές δεν την κάνει κομουνιστική. Το θέμα είναι να επιβάλουμε τον Φασισμό όχι ο τρόπος που θα τον επιβάλουμε!

116
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΙΟΛΑΣ, ΓΑΜΙΟΛΗ ΦΤΧΩΜΠΙΝΕΔΙΑΡΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ "ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΟΜΑΖΑΣ, ΔΕΙΧ'ΤΕ ΜΟΥ ΘΕΑΤΡΟΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΚΩΛΟ."
Είσαι ο τελευταίος που μπορεί να μπορεί κάνει μαθήματα αντίληψης αφενός γιατί είσαι ένα θρησκόληπτο σκουπίδι αφετέρου γιατί δεν έχεις εσύ ο ίδιος αντίληψη.
Η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να κάνει τον εκφασισμό, είχε όλες τις προδιαγραφές για αυτό. Η Γη από την άλλη από την άλλη δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει επίπεδη όπως πιστεύεις οπότε άσε τα μαθήματα ορθολογισμού.

117
Στις ευρωεκλογές κατεβαίνει...

118
Δεν έχεις καταλάβει ότι τόση ώρα κάνω κριτική στην Χρυσή Αυγή επειδή δεν έχει κάνει κανένα βήμα για να προκύψει ο εκφασισμός;

119
Ρε πούστη άνοιξε τα μάτια σου και βάλε το γαμημένο μυαλό σου να δουλέψει έστω και για λίγο και διάβασε τι έχω γράψει πριν απαντήσεις παραληρηματικά.

120
ΠΟΙΟΣ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ; ΑΝ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ 'ΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΣΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑΡΓΚΑΡΩΘΙΚΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ.
Με την νοημοσύνη σου δεν περίμενα να καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ του τι είναι ορθό και του τι είναι πολιτική. Ο εκφασισμός γίνεται σταδιακά.
Πάντως συμφωνώ για τα πρόσωπα. Θυμάμαι μια ωραία φράση που είχε πει ο Καλέντζης ότι για να κάνεις Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα πρέπει να έχεις και την ανάλογη αισθητική!

Pages: 1 [2] 3