Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - mistermax

Pages: [1] 2 3 ... 11
1
Στη σημερινή εποχή, η Βέρμαχτ και ακόμα περισσότερο τα Βάφφεν Ες-Ες αναγνωρίζονται δικαίως ως οι πλέον ιδεολογικά φανατισμένοι στρατιωτικοί σχηματισμοί της σύγχρονης ιστορίας.

Αν ωστόσο παρατηρήσει κανείς πιο προσεκτικά την διαδρομή της Βέρμαχτ μέσα στον Πόλεμο, θα διαπιστώσει πως αυτή η συμπαγής, αιματηρή γραμμή από εκστρατείες, μάχες και κτηνώδη αντίποινα στις κατεχόμενες χώρες, διακόπτεται εδώ και εκεί από μικρές ρηγματώσεις.

Παρά την αφομοιωτική δυναμική μιας μαζικής εθνικιστικής και ιμπεριαλιστικής παράνοιας, υπήρξαν φωνές αντίδρασης στην καταστροφή και το χάος ακόμα και μέσα στις τάξεις της Βέρμαχτ. Βλέποντας πως ο ναζισμός δεν κατέστρεφε μόνο τις υπόδουλες χώρες αλλά και την ίδια την Γερμανία, κάποιες χιλιάδες Γερμανοί στρατιώτες και αξιωματικοί έσπασαν τα δεσμά της πειθαρχίας και αντιστάθηκαν για διάφορους λόγους και με διάφορους τρόπους στην εγκληματική ναζιστική πολιτική.

Ήταν οι πρώην κομμουνιστές, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, δημοκράτες, αντιφασίστες, αγωνιστές κατά του πολέμου, συνδικαλιστές, αντιρρησίες συνείδησης, μέλη αριστερών οργανώσεων, σωματείων και ομάδων. Άνθρωποι που μετρούσαν χρόνια διωγμών και φυλακίσεων και κατά τη διάρκεια του Πολέμου επιστρατεύτηκαν βίαια σε ειδικές μονάδες για να αποτελέσουν τροφή για τα κανόνια, σε διάφορα ευρωπαϊκά πολεμικά μέτωπα.

Τον Οκτώβριο του 1942, με σκοπό να ισοφαριστεί κάπως η τρομερή αιμορραγία στο ανατολικό μέτωπο, η ηγεσία της Βέρμαχτ διεύρυνε τα όρια της επιστράτευσης και ενέκρινε την ένταξη στο στρατό χιλιάδων Γερμανών οι οποίοι ως τότε κρίνονταν ως «ανάξιοι για στρατιωτική υπηρεσία» (Wehrunwürdige). Ο όρος της «αναξιότητας», θεσμοθετημένος στη ναζιστική Γερμανία από το 1935, κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων, από ποινικούς κατάδικους που εξέτιαν ποινές για κλοπή, ληστεία, απάτη, ανθρωποκτονία, μέχρι κατηγορούμενους για προδοσία και ανατροπή της έννομης τάξης. Η τελευταία κατηγορία φωτογράφιζε τους πολιτικούς αντιφρονούντες, οι οποίοι εκείνη την περίοδο είτε βρίσκονταν υπό αστυνομική επιτήρηση, είτε εξέτιαν ποινές σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Πειθαρχική» Μεραρχία 999

Η νέα μονάδα ονομάστηκε «Μεραρχία Αναστολής» ή αλλιώς «Πειθαρχική» Μεραρχία 999 (Strafdivision 999) και διατήρησε από την αρχή ως το τέλος τον χαρακτήρα ενός τεράστιου σχηματισμού επιτήρησης και αναμόρφωσης. Η σύνθεσή της μονάδας, από διμοιρία έως σύνταγμα, θα ήταν μικτή, δηλαδή ποινικοί και πολιτικοί θα συνυπήρχαν κυριολεκτικά στα ίδια καταλύματα, οι μονάδες θα ήταν ολιγάριθμες ώστε να επιτυγχάνεται αυστηρή επιτήρηση, ενώ οι αξιωματικοί θα επιλέγονταν με κριτήριο τα ακλόνητα εθνικοσοσιαλιστικά τους φρονήματα. Ακόμα και ο αριθμός 999 –ο τελευταίος στη σειρά αριθμός που επιτρεπόταν να λάβει μια μονάδα πεζικού– επιλέχθηκε για να υποδηλώσει την απόσταση που χώριζε τη Μεραρχία από τις υπόλοιπες μονάδες της Βέρμαχτ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η έκδηλη ανησυχία των Ες-Ες και της Γκεστάπο για την αξιοπιστία των νέων στρατιωτών δεν αφορούσε τόσο τους ποινικούς κατάδικους –κάποιοι από τους οποίους σεσημασμένοι εγκληματίες– αλλά τους λεγόμενους «κόκκινους». Στις 4 Φεβρουαρίου, στην Potsdamer Platz του Βερολίνου εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς στιγμές, κατά τη διάρκεια μιας πανηγυρικής συγκέντρωσης επιστράτων που προορίζονταν για το κέντρο εκπαίδευσης της νέας μεραρχίας. Περίπου 400 πρώην πολιτικοί κρατούμενοι που βρίσκονταν ανάμεσα στους επιστρατευμένους ξεκίνησαν να τραγουδούν παλιά κομμουνιστικά εμβατήρια.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περίπου 28.000 άνδρες πέρασαν από τις μονάδες της Πειθαρχικής Μεραρχίας από τον Οκτώβριο του 1942 έως τον Σεπτέμβριο του 1944. Υπολογίζεται επίσης, πως η αναλογία ανάμεσα στους πολιτικούς αντιφρονούντες και τους καταδικασμένους για ποινικά αδικήματα κυμαινόταν περίπου σε 30-70%. 205 στρατιώτες της μεραρχίας εκτελέστηκαν από γερμανικά στρατοδικεία. Πολλοί από αυτούς στην Ελλάδα.

Η ιστορία αυτών των «άλλων» Γερμανών συνδέθηκε με την χώρα μας για πρώτη φορά τον Μάιο του 1943, όταν με εντολή του Βερολίνου, τα Φρουριακά Τάγματα Ι έως ΙV μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς στα Βαλκάνια και τοποθετήθηκαν στην Πελοπόννησο, ως φρουρές στις περιοχές της Κορίνθου, της Αμαλιάδας και της Καλαμάτας. Την επόμενη χρονιά οι αποστολές αυξήθηκαν και τα Τάγματα έως το καλοκαίρι του 1944 έφτασαν τα 17.

Εδώ ίσως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι στρατιώτες αυτών των ειδικών μονάδων είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος οι ίδιοι «καλοί» Γερμανοί τους οποίους συχνά συναντάμε σε πλήθος γραπτών και προφορικών αφηγήσεων γύρω από την κατοχή στην χώρα μας. Η παράνομη κομμουνιστική οργάνωση που δρούσε στο IV Tάγμα, με έδρα την Αμαλιάδα, έδινε τις εξής κατευθύνσεις στα μέλη της: «Η μόνη λύση είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των κατοίκων –είναι η μόνη λύση. Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ποιοι είμαστε, να τους πούμε ότι είμαστε Αντιφασίστες και ότι είμαστε φίλοι και όχι εχθροί τους».

Ο Φρήντριχ Κάιζερ, στρατιώτης του ΙΙ/999 Τάγματος που τις ίδιες ημέρες είχε εγκατασταθεί στην Κάτω Αχαΐα, περιέγραφε το ξεδίπλωμα του συνωμοτικού ιστού ως εξής: «Ο σύνδεσμος του Τάγματος, σύντροφος Κάρνυ, ήρθε σε επαφή με άνδρες από όλους τους λόχους και ενημέρωσε έμπιστους συντρόφους. Οι σύντροφοι Ζόργκε και Πέτς ήταν οδηγοί φορτηγών, διέσχιζαν όλη την χώρα και μέσα από τις επαφές τους με διάφορες μονάδες, βολιδοσκοπούσαν τις δυνατότητες συντονισμένης δράσης. Οι υπόλοιποι σύντροφοι, μέσα από τις ιδιότητές τους ως σύνδεσμοι, αγγελιαφόροι, γραφείς ή πολυβολητές, έπιαναν συζητήσεις με πολλούς συναδέλφους, χωρίς να εκτίθενται. Μέσα από απομονωμένα φυλάκια ή αναγνωριστικά αποσπάσματα, επιτυγχανόταν συνάντηση με μέλη ή οπαδούς της Αντίστασης».

Αυτές οι περιγραφές, που ομολογουμένως μοιάζουν δύσκολα πιστευτές, πρέπει να συμπληρωθούν από τη μεγάλη εικόνα. Το φθινόπωρο του 1943 η Πελοπόννησος βρισκόταν στη μέγγενη των αντιποίνων, με τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις –αποκορύφωμα των οποίων ήταν η καταστροφή των Καλαβρύτων τον Δεκέμβριο– να διαδέχονται η μία την άλλη. Τα Πειθαρχικά Τάγματα διατάχτηκαν να συμμετάσχουν αναγκαστικά σε αυτές τις αιματηρές εκστρατείες, ως μέρος της αναμορφωτικής τους θητείας, και σπάνια μπορούσαν να αποφύγουν τη σύγκρουση με τους αντάρτες. Ωστόσο, ακόμα και μέσα σε συνθήκες μάχης και υπό τη διαρκή απειλή στρατοδικείου και επιτόπου εκτέλεσης, ορισμένοι στρατιώτες των Ταγμάτων κατάφερναν ακόμα και να διοχετεύουν πληροφορίες στους αντάρτες –μέσα από σημειώματα ή και τηλέφωνα– ή να ειδοποιούν τον πληθυσμό σε διάφορα χωριά για την άφιξη μονάδων της Βέρμαχτ, όπως στο χωριό Γεράκι Αχαΐας τον Ιούλιο και σε διάφορες άλλες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα Καλάβρυτα τον Δεκέμβριο.

Όπως είναι φυσικό, η αντιστασιακή αυτή διάθεση δεν εξαντλούνταν σε προσπάθειες υπονόμευσης των σχεδίων της Βέρμαχτ εκ των έσω, ούτε σε έμμεση συνδρομή προς τους Έλληνες αντιστασιακούς. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 1944, το 68ο Γερμανικό Σώμα Στρατού –Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος– υπολόγισε πως 72 Γερμανοί στρατιώτες είχαν εγκαταλείψει τις θέσεις τους για να προσχωρήσουν στους αντάρτες. Ωστόσο, η λιποταξία δεν ήταν ούτε αυτονόητη ούτε εύκολα πραγματοποιήσιμη επιλογή.

Oργανωτική δομή

Η ανάγκη να συνεχιστεί η διάβρωση των γερμανικών στρατευμάτων και αντίστοιχα να πυκνώσουν οι τάξεις των αντιφασιστών, δημιούργησε την ανάγκη αναφοράς σε μια σταθερή οργανωτική δομή. Εκεί που ήταν περισσότεροι, κυρίως στην Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και αργότερα τις παραμονές της Απελευθέρωσης, την Θεσσαλία, συγκρότησαν αντιφασιστικές επιτροπές στα πλαίσια των τοπικών μονάδων του ΕΛΑΣ.

Ομπρέλα αυτών των επιτροπών ήταν η Αντιφασιστική Επιτροπή Γερμανών Στρατιωτικών «Ελεύθερη Γερμανία» η οποία επισημοποιήθηκε το καλοκαίρι του 1944 στο Καρπενήσι ως επίσημο όργανο των Γερμανών αντιφασιστών σε όλη την ανταρτοκρατούμενη ελληνική επικράτεια, και με σκοπό τη διεξαγωγή ενός έντονου προπαγανδιστικού πολέμου, μέσα από έντυπα, προκηρύξεις και εκκλήσεις στις μονάδες της Βέρμαχτ να σταματήσουν τον πόλεμο και να αυτομολήσουν στον ΕΛΑΣ.
Παράλληλα με την συγκρότηση ενός ευδιάκριτου «αντιφασιστικού» γερμανικού μετώπου στις γραμμές του ΕΛΑΣ, οι παράνομοι πυρήνες στα Τάγματα 999 δοκίμασαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα: στην ένοπλη εξέγερση.

Μάλλον δεν είναι ευρύτερα γνωστό, αλλά η Ελλάδα –και συγκεκριμένα η Πελοπόννησος– είναι το μοναδικό ίσως μέρος σε όλα τα μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου Γερμανοί στρατιώτες επιχείρησαν πράγματι να στρέψουν τα όπλα εναντίον των συμπατριωτών τους. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1944, οκτώ στρατιώτες του IV Τάγματος που έδρευε στην Αμαλιάδα αφοπλίστηκαν, συνελήφθησαν και τουφεκίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Και οι οκτώ ήταν μέλη της παράνομης επιτροπής του Τάγματος και σχεδίαζαν μια ομαδική ένοπλη εξέγερση που θα εξαπολυόταν σε όλα τα φυλάκια από τον Πύργο μέχρι την Πάτρα και στην οποία θα συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της ΙΙΙ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ με την οποία υπήρχε τακτική μυστική επαφή.

Ο επικεφαλής της συνωμοσίας Βέρνερ Ίλλμερ, λίγες ώρες προτού εκτελεστεί, έγραψε στη γυναίκα του: «Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα, δεν θα βρίσκομαι πλέον στη ζωή. Θα έχω εκτελεστεί, γιατί έμεινα πιστός στις ιδέες μου. Μπορείς να είσαι βέβαιη ότι πέθανα ακριβώς όπως έζησα, σαν άντρας και σαν αγωνιστής. Η σωρός μου θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στο νεκροταφείο της Φραγκαβίλλας, κοντά στην Αμαλιάδα. Χαιρέτισέ μου τα παιδιά. Ζήσε καλά! Με αγάπη, Βέρνερ».

2
Δεν εγινε γνωστο αν κρέμμασαν κανένα απο τα άντερα του! Οπως και να έχει, καθε νεκρος παπας ειναι μια προοδρος για την ανθρωποτητα, ανεξαρτήτως ποιος αποκεφαλίζει. ;)

Quote
Ο τρόμος Η διασκέδαση επέστρεψε ξανά στη Γαλλία. Δύο τζιχαντιστές εισέβαλαν σε εκκλησία σε πόλη της Νορμανδίας, γονάτισαν και έσφαξαν με μαχαίρι τον 86χρονο ιερέα Ζακ Αμέλ και τραυμάτισαν άλλα τέσσερα άτομα, με το ένα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μία από τις καλόγριες που ήταν στον ναό εκείνη την ώρα, μίλησε για τις στιγμές φρίκης και τρόμου, που έζησε κατά την επίθεση των τζιχαντιστών.

Η αδελφή Ντανιέλ, μιλώντας στο κανάλι BMF, είπε ότι οι δράστες ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει, πριν του κόψουν τον λαιμό.

«Τον ανάγκασαν να πέσει στα γόνατά του. Ήθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Και τότε συνέβη η τραγωδία», είπε η καλόγρια, προσθέτοντας ότι ο τρόπος που επέλεξαν να εκτελέσουν τον 86χρονο ήταν κάνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στα βίντεο που σκοτώνουν τους ομήρους τους.

«Κατέγραφαν σε βίντεο τις κινήσεις τους. Έκαναν κάποιου είδους κήρυγμα γύρω από το ιερό στα αραβικά», πρόσθεσε η ίδια.

Πώς έγινε η σφαγή

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, ένας εκ των οποίων σύμφωνα με μάρτυρες φορούσε ισλαμιστική ενδυμασία, εισέβαλαν γύρω στις 9:45 το πρωί τοπική ώρα στην εκκλησία με μαχαίρια, την ώρα της λειτουργίας και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας.

Επιτόπου έφτασε άμεση δύναμη της αστυνομίας και κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις. Αμέσως πήραν θέση ελεύθεροι σκοπευτές γύρω από την εκκλησία, ενώ δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο γύρω από την εκκλησία για εκρηκτικά. Η ομηρία έληξε δύο ώρες μετά, στις 11 τοπική ώρα, όταν οι ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τους δύο δράστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Point ο Ζακ Αμέλ γεννήθηκε το 1930 στο Darnétal και χειροτονήθηκε το 1958.

Μπαϊρού: Το χωριό έχει τζαμί σαλαφιστών και κοινότητα φανατικών

Ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης Φρανσουά Μπαϊρού δήλωσε ότι στο χωριό Saint-Etienne-de-Rouvray, όπου έγινε η σφαγή του ιερέα υπάρχει «ένα τζαμί σαλαφιστών» και μια «κοινότητα φανατικών» και πρόσθεσε ότι είναι λυπηρό ότι έμεινε αφύλακτη η εκκλησία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα τους.

«Είμαστε στο  Saint-Étienne-du-Rouvray και όλος ο κόσμος ήξερε ή θα έπρεπε να ξέρει ότι σε αυτή την πόλη υπάρχει ένα τζαμί σαλαφιστών και μια κοινότητα φανατικών, μεταξύ της οποίας υπήρχαν μέλη που είχαν φύγει για τη Συρία, ενώ ο δολοφόνος είχε ήδη προσπαθήσει να πάει», δήλωσε ο Φρανσουά Μπαϊρού.

«Το να αφήνεις χωρίς ασφάλεια μια εκκλησία, χριστιανική, δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί», πρόσθεσε.


Απο οτι βλέπουμε, οι συγχωριανοι ηταν ρατσιστες, οποταν καλά να πάθουν. ;) Ερχεται και η σειρά τους! ;)

Ψοφος στην λευκη ευρώπη!

3
Εφτασε το πληρωμα του χρονου που πρέπει να παραιτηθω και να δωσω την σκυταλη σε καποιον αλλο. Ποιος θα είναι περαν του πινοσετ; υπαρχει κανεις αλλος να ενδιαφέρεται; Αν οχι, ο πινοσετ θα γινει αντμιν, οι αποφάσεις στο τελος της εβδομάδας.

4
To ιστορικο των πρωτοπαλλίκαρων της Χουντας. Αν νομιζετε πως επειδη αξίζετε, με καθαρα εθνικιστικα κριτηρια, να πάτε μπροστά, κανετε λάθος. Σημασία εχει τι εκανε ο παππους σας πριν μισο αιώνα. Απο εκει καθορίζεται η ιεραρχία.

http://www.kar.org.gr/2016/03/17/i-istoria-tou-archifylaka-georgiou-michaloliakou-prodose-to-eam-gia-na-pai-sta-tagmata-asfalias-menontas-pistos-ston-orko-tou-pros-ton-chitler-mechri-to-telos/

Να το ξεκαθαρίσουμε, μια και καλή. Δεν υπάρχει οικογενειακή/συλλογική ευθύνη. Κανένα παιδί δεν μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις πράξεις των γονιών του. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ανάμεσα στα διάφορα περίεργα φαινόμενα που μας προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, όταν το ναζιστικό τέρας σήκωσε το άσχημο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να μαθαίνουμε, σχεδόν σε καθημερινή βάση, γεγονότα και καταστάσεις που άλλοτε θα μας φαίνονταν απίθανα και ακατανόητα, υπάρχει και ένα πολύ αξιοπρόσεκτο φαινόμενο, το οποίο -αν μη τι άλλο- θα άξιζε να μελετηθεί από ειδικούς επιστήμονες, έστω για να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα την επίδραση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί επάνω στην περαιτέρω πορεία του.

Οσοι ασχολούνται, λοιπόν, με την Ιστορία αποκλείεται να μην έχουν παρατηρήσει το εξής: Σε κάθε σκοτεινή περίοδο της Ιστορίας της νεότερης Ελλάδας, από το 1936 και μετά, πάρα πολύ συχνά, συναντάμε ανθρώπους των οποίων το επώνυμο είναι ίδιο με το επώνυμο κάποιου στελέχους της ναζιστικής συμμορίας. Από την 4η Αυγούστου, την Κατοχή και τον Εμφύλιο, τη Χούντα, την ακροδεξιά τρομοκρατία της Μεταπολίτευσης, πάντα υπάρχει σε κάθε περίοδο ανωμαλίας, κι από ένας συγγενής σύγχρονου χρυσαβγίτη.

Λογικά και μαθηματικά, κάνοντας χρήση των θεωριών των πιθανοτήτων, είναι βέβαιο πως δεν είναι όλοι συγγνείς. Κάποιοι μπορεί να είναι απλή συνωνυμία. Κάποιοι, όμως, σίγουρα θα προέρχονται από τις ευρύτερες οικογένειες τους. Και κάποιοι θα είναι στενοί συγγενείς. Ας δούμε μερικά παραδείγματα, έτσι, σαν προσφορά για όποιον ιστοριοδίφη θελήσει να το ψάξει περισσότερο: # Την ιστορία του Νίκου Γόδα, του ΕΛΑΣίτη ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που εκτελέστηκε με την φανέλα με τον έφηβο το 1948, λογικά την γνωρίζουν οι αναγνώστες του ιστολογίου. Αν όχι, υπάρχει εδώ κι εδώ Ποια ήταν τα ονόματα των δύο ψευδομαρτύρων, με τις καταθέσεις των οποίων καταδικάστηκε;;; Λουκάς και Δημήτρης Κασιδιάρης.

«O Λουκάς και ο Δημήτρης Κασιδιάρης λοιπόν, που μένανε στα Μανιάτικα του Πειραιά, ήταν δύο αδέρφια που δεν ήταν αστυνομικοί, αλλά ανήκαν στην Ειδική Ασφάλεια, που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς επί Κατοχής για να κυνηγάει κομμουνιστές. Ο ένας ήταν πρεσσαδόρος και ο άλλος οδηγός στο επάγγελμα. Ο Βεντίκος, που έκανε τις ανακρίσεις στο Άσυλο, είχε προηγούμενα με το Λουκά Κασιδιάρη, επειδή αυτός κατά την Κατοχή ως στέλεχος της Ειδικής Ασφάλειας συνέλαβε τον αδερφό του. Έτσι, για αντίποινα ο Βεντίκος συνέλαβε τη νύφη του Λουκά Κασιδιάρη, Βασιλική Κασιδιάρη, κατά τα Δεκεμβριανά και την εκτέλεσε στο Άσυλο. Η Βασιλική ήταν σύζυγος του Δημήτρη Κασιδιάρη, ο οποίος κατέθεσε ότι ο αδερφός του Γιάννης έκρυβε το Βεντίκο στο σπίτι του κατά την Κατοχή για να μην τον πιάσουν οι Γερμανοί». Πηγή: Ιστολόγιο Reds Against The Machine, Η δίκη του Νίκου Γόδα, 21/01/2015

Διαβάστε περισσότερα: http://www.kar.org.gr/2016/03/17/i-istoria-tou-archifylaka-georgiou-michaloliakou-prodose-to-eam-gia-na-pai-sta-tagmata-asfalias-menontas-pistos-ston-orko-tou-pros-ton-chitler-mechri-to-telos/

5
Ημερολόγιο / 14 Ιουλίου
« on: July 14, 2016, 09:46:13 am »
Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι... Γεννήθηκε 14 Ιουλίου 1896.


«Ήμουνα αναρχικός σε όλη μου την ζωή. Ελπίζω ότι είμαι και τώρα. Θα το θεωρούσα πράγματι πολύ θλιβερό να γινόμουνα στρατηγός και να εξουσιάζω ανθρώπους με στρατιωτική πυγμή ...Πιστεύω όπως πάντα στην ελευθέρια που στηρίζεται στην αίσθηση ευθύνης. Θεωρώ την πειθαρχία απαραίτητη αλλά θα πρέπει να είναι αυτοπειθαρχία, εμπνεόμενη από ένα κοινό σκοπό και ένα ισχυρό αίσθημα συντροφικότητας»

«Δεν θέλουμε παράσημα, ούτε ζώνες στρατηγών, δεν θέλουμε να μετέχουμε σε επιτροπές ούτε να γίνουμε υπουργοί. Θέλουμε την επανάσταση».

«Πάντα σε καλύβια και τρύπες μέναμε, θα καταφέρουμε λοιπόν να ζήσουμε εκεί μέσα για λίγο καιρό. Μην ξεχνάτε όμως πως ξέρουμε και να χτίζουμε. Εμείς είμαστε εκείνοι που χτίσαμε τα παλάτια και τις πόλεις στην Ισπανία, στην Αμερική και σ' ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς οι εργάτες μπορούμε να χτίσουμε καινούργια στη θέση τους, καινούργια και καλύτερα. Δεν φοβόμαστε τα συντρίμμια. Τη γη εμείς θα την κληρονομήσουμε, γι' αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Ας κάνει η αστική τάξη τον κόσμο της κομμάτια προτού αποχωρήσει από τη σκηνή της ιστορίας. Εμείς κουβαλάμε έναν καινούριο κόσμο, εδώ, στις καρδιές μας. Κι ο κόσμος αυτός μεγαλώνει κάθε στιγμή. Μεγαλώνει και τώρα ακόμη, που μιλάμε»

Υπόδειγμα επαναστάτη ο αναρχικός Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι, ο άνθρωπος που ζούσε με δυο αλλαξιές ρούχα, δυο πιστόλια και ένα ζευγάρι κιάλια και με μόνη προσδοκία να εφορμήσει στον ουρανό, να τσακίσει τον φασισμό. Η συμβολή του στον ισπανικό εμφύλιο θα μείνει ανεπανάληπτη.

6
Επεσα σε ενα αρθρο που σχολιαζει πως η ελισαβετ, η βασιλισσα της αγγλιας ειναι ερπετο. Αληθεύει αυτό Πινοσετ, εσύ που είσαι μέσα στα πράγματα; Είναι αλήθεια πως οι ερπετανθρωποι πολεμουν τους ΛΧΑ και τον ελληνισμο σε μια αδυσοπιτη μαχη που ξεκινησε πριν απο αιώνες;


Σχόλιο απο το μακελειο http://www.makeleio.gr/?p=667994
Quote
Δεν είναι περίεργο ότι πολλοί χλευάζουν αυτό το θέμα, επειδή δεν έψαξαν τίποτα άλλο πέρα από τον τρόπο που τους έμαθε το σύστημα… Το σύστημα ήθελε να μας βάλει όρια σε όλους για να μας κάνει να μη σκεφτόμαστε πέρα από όσα μας μαθαίνουν… Πριν λίγα χρόνια κάποιοι προειδοποιούσαμε ότι είμαστε σκλαβωμένοι από ερπετά, τώρα μόνο όσοι ερευνούν το καταλαβαίνουν… Όσο τρελά κ να τα νομίζετε αυτά που γράφω, κρατήστε τα κάπου στο μυαλό σας κ με το καιρό αν είναι θα καταλάβετε, όταν θα δέσουν μέσα σας θα αντιλαμβάνεστε πάρα πολλά γεγονότα…
Κάποτε, πολύ πριν τα 6000 χρόνια οι Άνθρωποι ζούσαν με τον Ελληνικό τρόπο ζωής, όλοι ήταν Ελεύθεροι, ζούσαν Ισότιμα, χωρίς χρήματα κ ανταλλάχτηκες αξίες ή κάθε άλλου είδους υλικής δυναμικότητας, υπήρχε σεβασμός, ήταν όλοι μονιασμένοι, συνεργαζόντουσαν όλοι, δεν υπήρχαν σύνορα, δεν υπήρχαν πόλεμοι κ κανένας τρόπος βίας, δεν υπήρχαν κλέφτες, ψεύτες κ λαμόγια …Τον τρόπο ζωής των Αρχαίων Ελλήνων τον θαύμαζε τότε όλοι η Ανθρωπότητα…

Τα τελευταία 6000 χρόνια η Ανθρωπότητα είναι σκλαβωμένη από τα ερπεταποβράσματα του ιεχωβά, ο οποίος πάντα στρεφότανε κατά του Ελληνικού τρόπου ζωής, ήθελε τους Ανθρώπους να είναι σκλάβοι των αποβρασμάτων του, κ εκείνου, κ παράλληλα δεν ήθελε να αφήνει την Ανθρώπινη εξέλιξη, έτσι μέσα από απάνθρωπες ιδεολογίες κρατάει τις μη ολοκληρωμένες ψυχές, καθώς όταν δεν εξελίσσεται κάποια ψυχή δεν ολοκληρώνεται, κ έτσι δεν ελευθερώνεται…

Ανά καιρούς στελνόντουσαν πολεμιστές σαν τον Λεωνίδα, κ τον Μέγα Αλέξανδρο πιο μετά, κ πολέμησαν με στρατό εναντίων των ερπεταποβρασμάτων, τους έκαναν μεγάλη ζημιά αλλά δεν κατάφεραν να Ελευθερώσουν ολόκληρη την Ανθρωπότητα…

Όταν ήρθε η ώρα που κατέβηκε ο Χριστός, ήρθε για να Ελευθερώσει την Ανθρωπότητα (όχι με πόλεμο, με Αφύπνιση) με τον τρόπο ζωής των Αρχαίων Ελλήνων (δεν είναι τυχαίο), αλλά ο σκοτεινός θεός των ερπεταποβρασμάτων (Ιεχωβά/Γιαχβέ) δεν το ήθελε αυτό επειδή απελευθερωνόντουσαν οι Άνθρωποι κ έφευγαν από εκείνον, κ έτσι διάταξε την σταύρωση του Χριστού… Ο σκοτεινός θεός Ιεχωβάς μετά την σταύρωση του Χριστού, έκανε τον Χριστό θρησκεία, για να πλανήσει τους πιστούς του Χριστού σε εκείνων… Μέσο του Βυζαντίου έκανε πολλές σφαγές δήθεν στο όνομα του Χριστού, αλλά από πίσω από της σφαγές κρυβότανε εκείνος (Ιεχωβά/Γιαχβέ), έτσι από το μαχαίρι στο λαιμό πέρασε από γενιά σε γενιά ο τρόπος που πιστεύουν οι περισσότεροι σήμερα…
Τα ερπεταποβράσματα έχουν δημιουργήσει κ άλλες θρησκείες εκμεταλλευόμενοι κ αλλά ιστορικά πρόσωπα που δίδαξαν κ θαύμαζαν οι Άνθρωποι, έτσι βρίσκονται από πίσω από όλες αυτές τις θρησκείες κ δίχαζαν πάντα την Ανθρωπότητα με προβοκάτσια, έκαναν τους πιστούς τις κάθε θρησκείας να γίνονται όπως τους θέλουν, μέσα από παραγραφές (κ όχι τις πραγματικές διδασκαλίες), κ τους έκαναν μέσο της υποδούλωσης να αφιερώνουν την ενέργεια κ την ψυχή τους στον σκοτεινό τους θεό (κ όχι σε εκείνον που νομίζει ότι πιστεύει ο καθένας) …Το σύστημα δεν μας κάνει Ανθρώπους…

…Δεν Ελευθερωθήκαμε, αλλά θέλουν να νομίζουμε ότι Ελευθερωθήκαμε…

Βρισκόμαστε σε μια εποχή της εικονικής πραγματικότητας… Φτάσαμε σε αυτό το σημείο της σκλαβιάς, μέσα από την βία, την σταδιακή παραγραφή της ιστορίας, τα χρήματα τα δημιουργήσαν για να μας κάνουν να τα λατρέψουμε κ να εθιστούμε από αυτά για να κρεμόμαστε από πάνω τους ώστε να μας κινούνε τα νήματα όπως θέλουν, μας κάνουν εγωιστές, μας κάνουν να είμαστε καλοί πισώπλατοι υποκριτές (κ όχι Αληθινοί κ Ειλικρινείς), μας διαφημίζουν τα στημένα, τα όμορφα παραμύθια, κ μας κάνουν να βλέπουμε μόνο μπροστά με παρωπίδες τυφλής αισιοδοξίας για να μην βλέπουμε κ μην μας νοιάζει τι καίγεται πίσω μας, μας κάνουν να σκεφτόμαστε με υλικές αξίες (κ όχι με Ανθρώπινες Αξίες για το καλό όλων μας), κ από ολόκληρη αυτή την υπόδουλη πλύση εγκεφάλου που μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά, μας έκαναν να την συνηθίσουμε για να μας γίνει τρόπος ζωής… Είμαστε τόσο μελετημένα σκλαβωμένοι που ότι κ επιλέξει να πιστεύει κάποιος, παντού υπάρχουν παγίδες που καταλήγουν στον ίδιο δρόμο (κ όχι εκεί που νομίζουμε ότι πιστεύουμε), επειδή μας έκαναν να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στα καλά λόγια συμπαράστασης, κ μας εκμεταλλεύονται με ότι πιστεύουμε, για να τους νομίζουμε για δικούς μας, κ να μη βλέπουμε τα σχέδια τους από τις πράξεις τους… Ζούμε σε μια μοντέρνα σκλαβιά στην οποία μέσα από το εμπόριο μας προωθούν διάφορους σωτήρες με διάφορες ταμπέλες, μας διχάζουν με διάφορες απάνθρωπες ιδεολογίες, για να μας κάνουν να νομίζουμε ότι έχουμε ελεύθερη βούληση, αλλά ότι κ να επιλέξουμε μέσα στο σύστημα καταλήγουμε πάντα στον δρόμο τους, όλοι τους οι δρόμοι λειτουργούν με υποδούλωση… Εκείνοι κινούνε το εμπόριο το κάνουν κατά της Ελληνικής Ιστορίας, την οποία πάντα την ζήλευαν, κ για όλα τα ιστορικά εγκλήματα που κάνουν εκείνοι, τα διαγράφουν ή βγάζουν υπευθύνους τους Έλληνες… Η κωλοφάρα τους πάντα ήθελε να εξαφανίσει εμάς τους Έλληνες κ της Ιστορία μας, κ να πάρει την Ελλάδα…

Κρίμα που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, οι περισσότεροι είναι βραχυκυκλωμένοι επειδή δεν τους νοιάζει η ιστορία που έχει την δύναμη να μας ανοίξει τα μάτια, κ να μας απελευθερώσει με τον καιρό την ψυχή μας…

Αν θέλετε να έρθετε κοντά στις ρίζες της Ανθρωπότητας, γίνετε Άνθρωποι από μέσα σας με αυτοκριτική για το καλό όλων, πρέπει από μέσα σας να δείτε τις Ανθρώπινες Αξίες, κ θα σας φέρουν κοντά κ σε ότι πιστεύετε…

7
Το πουτανάκι του κασσιδιάρη, που παρέτησε τον γκομενο της στα κρυα του λουτρου επειδη την είδε διασημότητα, εχασε απο την πολύ πιο ομορφη και αριανη Εβραία Χάννα, δείχνοντας οτι η εβραϊκη ψυχή και σώμα είναι ανωτερη απο την ελληνικη.Το πουτανακι ενω αποκλείστηκε δια βιου απο τις ελληνικες εθνικες ομαδες, βρήκε τον τρόπο να λαδώσει και να ξαναμπει στην ολυμπιακη ομάδα.

Χρυσαυγίτες = γλίτσες

εδω το αριο λινκ
https://www.facebook.com/HannaKnyazyevaMinenko/?fref=nf&hc_location=ufi

8
Βλασφημία και Ιεροσυλία / holy memes
« on: July 10, 2016, 06:05:21 pm »

9
Την στιγμη που η ΧΑ γλύφει καθε σιωνιστική πέτρα για να γίνει κυβέρνηση, ο Ρουβίκωνας δίνει ενα μαθημα στος φασιστες του Ισραήλ.

Quote
«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ EL-AL ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Κυριακή 26/6/2016, μεσημέρι, διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών , Ελευθέριος Βενίζελος.

Ένας άντρας από την Κολομβία κινείται μαζί με την οικογένειά του στους χώρους επιβίβασης επιβατών με σκοπό να ταξιδέψουν προς την Ισπανία. Μια φυσιολογική διαδικασία ρουτίνας για χιλιάδες επιβάτες που κινούνται στο αεροδρόμιο και επιβιβάζονται σε αεροπλάνα, όπως και για το συγκεκριμένο άτομο. Την ίδια στιγμή, άλλα άτομα ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε πτήση των Ισραηλινών αερογραμμών και, για αυτόν το λόγο, στο χώρο επιβίβασης, βρίσκονταν και υπάλληλοι της εταιρείας για να τους εξυπηρετήσουν. Δύο όμως από τους υπαλλήλους είχαν έναν άλλο ρόλο, αυτό της παροχής υπηρεσίας ασφάλειας. Έτσι θεώρησαν «ύποπτο» τον συγκεκριμένο άντρα και αποφάσισαν να τον σταματήσουν να τον ελέγξουν . Και επειδή οι κινήσεις του τους φάνηκαν περίεργες, θεώρησαν σωστό να πέσουν πάνω του και να τον χτυπήσουν.....Φυσικά επενέβησαν οι μπάτσοι του αεροδρομίου για να διευθετήσουν το συμβάν και, όπως αποκαλύφθηκε, οι δύο υπάλληλοι ασφαλείας είχαν Ισραηλινά διπλωματικά διαβατήρια, σαφή ένδειξη ότι δεν πρόκειται για απλούς υπαλλήλους, αλλά εκπαιδευμένους μπράβους των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραηλινού κράτους.

Η αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ, η EL-AL, δεν είναι μια απλή συνηθισμένη εταιρεία αεροπορικών μεταφορών, αλλά αποτελεί και έμμεσα ένα από τα όπλα, ή πολλαπλασιαστές ισχύος του κράτους του Ισραήλ. Σε όλες τις πολεμικές αναμετρήσεις που έχει το Ισραήλ η EL-AL, έχει αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο μεταφορές υλικών και εφοδίων που χρειάζονται από το εξωτερικό, οι Ισραηλινές Ένοπλες δυνάμεις, χωρίς αυτό να αποτελεί μυστικό, αλλά έχει δημοσιευτεί πολλές φορές στον τύπο. Το προσωπικό της λαμβάνει, πέρα από την κλασική εκπαίδευση που έχουν οι υπάλληλοι στις αερογραμμές, και άλλη ποιο ειδικευμένη που άπτεται του ειδικού της ρόλου. Πέρα από αυτό, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ αναλαμβάνουν να βρίσκονται ανάμεσα στους επιβάτες τόσο εν πτήσει, όσο και κατά την επιβίβαση ή αποβίβασή τους, για να αποτρέψουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Αυτοί έχουν εντολές να ενεργούν κατά το δοκούν όταν κρίνουν πως πρέπει να επέμβουν. Αυτό συνέβη και εκείνη την Κυριακή στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έδειξαν και την νοοτροπία που διέπει τις υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις αυτού του κράτους. Μια νοοτροπία που την έχουμε δει και διαβάσει πολλές φορές να εκδηλώνεται στα κατεχόμενα, στην λωρίδα της Γάζας. Όπου πάνοπλοι Ισραηλινοί χτυπάνε με ό,τι μέσο έχουν στην διάθεση τους, χωρίς να κάνουν διακρίσεις τον εξεγερμένο λαό της Παλαιστίνης και της λωρίδας της Γάζας. Όπου τραυματίζουν και σκοτώνουν ό,τι θεωρούν «επικίνδυνο» για το κράτος τους χωρίς να δίνουν κανέναν λογαριασμό.

Φυσικά για εμάς δεν αποτελεί έκπληξη αυτό το συμβάν, που αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο κρατικής βίας του Ισραήλ, και ούτε φυσικά αισθανόμαστε αποτροπιασμένοι για την καταπάτηση της κυριαρχίας του Ελληνικού κράτους, που είναι περιοχή ευθύνης του το αεροδρόμιου Αθηνών. Μας εξοργίζει όμως η νοοτροπία των ένστολων και μη τραμπούκων του Ισραήλ. Και για να αναφέρουμε το Ελληνικό κράτος και ειδικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, μια χαρά συνεργάζεται με το Ισραηλινό κράτος στο στρατιωτικό τομέα, παραδείγματος χάριν, με την διενέργεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την συμμετοχή ιπτάμενων μέσων και πλοίων, καθώς επίσης και με την φιλοξενία σε Ελληνικό έδαφος όλων αυτών των μέσων δίνοντας στο Ισραήλ ένα επιπλέον τεράστιο πεδίο εκπαίδευσης του.

Εκπαίδευση που θα την χρησιμοποιήσει κατά του λαού της Παλαιστινης με την γνωστή βαρβαρότητα που το διακρίνει. Ακόμα και στον τομέα των υπηρεσιών ασφαλείας πρέπει να υπάρχει συνεργασία, όπως καταδεικνύει το γεγονός στο αεροδρόμιο, αλλιώς δεν θα λειτουργούσαν έτσι οι μπράβοι του Ισραήλ και τον χειρισμό θα έκαναν οι Ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας. Αντιμετώπισαν με την γνωστή σκληρότητα έναν απλό τουρίστα, όπως αντιμετωπίζουν τόσο τους Παλαιστίνιους εξεγερμένους, όσο και τους Ισραηλινούς που αποφασίζουν είτε να μην υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις, είτε να εναντιωθούν στην πολιτικές του Ισραηλινού κράτους.

Για αυτό αποφασίσαμε να παρέμβουμε δυναμικά στον τομέα αναχώρησης πτήσεων της El-Al στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

10
Ημερολόγιο / 2 Ιουλίου
« on: July 02, 2016, 12:46:35 am »
Το πρωί της 2ας Ιουλίου 1961 ,ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ επέστρεφε στο σπίτι του στο Κέτσαμ, στο Αϊντάχο της Κεντρικής Αμερικής, έπειτα από ένα πενθήμερο ευχάριστο ταξίδι με την (τέταρτη κατά σειρά) σύζυγό του, Μέρι Ουέλς, κι έναν φίλο τους.
Κι ενώ οι δύο συνοδοί του ξεφόρτωναν τις αποσκευές, ακούστηκε ένας πυροβολισμός.
Ο Χέμινγουεϊ είχε τερματίσει τη ζωή του αυτοπυροβολούμενος με κυνηγετικό όπλο στο στόμα.
Ηταν 62 ετών.
..........................
Η περιπέτεια χαρακτήριζε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του: πολεμικός ανταποκριτής, αλλά και αγωνιστής στους δύο παγκοσμίους πολέμους, σαφάρι άγριων ζώων, ψάρεμα, ταξίδια, έρωτες.
Γόνιμος καρπός: ανταποκρίσεις και μυθιστορήματα που τον έκαναν έναν από τους πολυδιαβασμένους συγγραφείς στον κόσμο, ενώ έργα του έγιναν κινηματογραφικές ταινίες, με την ίδια απήχηση.
Ενδεικτικά, ο «Αποχαιρετισμός στα όπλα» είναι το μυθιστόρημα το εμπνευσμένο από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο,
ενώ το «Για ποιον χτυπά η καμπάνα» από τον ισπανικό εμφύλιο, όπου είχε ταχθεί με το μέρος των δημοκρατικών.
Δύο τόμοι με δημοσιογραφικά κείμενα με πολεμικές ανταποκρίσεις, εντυπώσεις από ταξίδια και άλλα, με το γενικό τίτλο «Με υπογραφή Χέμινγουεϊ», περιλαμβάνονται στη σειρά των έργων του που κυκλοφορούν απ' τις εκδόσεις «Καστανιώτη».
Εκεί υπάρχουν σελίδες και για τη Μικρασιατική Καταστροφή (από το εξώφυλλο του δεύτερου τόμου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η φωτογραφία του Χέμινγουεϊ που συνοδεύει το παρόν κείμενο). Ελκυστική θεματογραφία, απλό και περιεκτικό ύφος και ζωντανός διάλογος χαρακτηρίζουν τα γραφτά του.
Ωστόσο ούτε ο πλήρης εμπειριών βίος ούτε η δόξα ούτε τα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και του Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1954 (που επικαλούμενος λόγους υγείας δεν προσήλθε να παραλάβει) τον έκαναν ευτυχισμένο.
Μελαγχολία, απαισιοδοξία, νευρική υπερένταση, απώλεια μνήμης τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.......

11
Με ενα αρθρο τους στην σελιδα τους, οι ΧΑιτες δειχνουν ποσο γουστάρουν τον ισλαμικό παρακρατισμό.

Quote
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν πρωτοεμφανίστηκαν κατά την διάρκεια της προεδρίας του Αγιατολάχ Χομεϊνί. Ο Χομεϊνί, ο ηγέτης της επανάστασης εναντίον του Σάχη Ρεζά Παχλεβί, μετά την ανάληψη της προεδρικής εξουσίας το 1979 δεν εμπιστευόταν της στρατιωτική δομή του τότε ιρανικού κράτους και έτσι δημιούργησε μια δική του στρατιωτική οργάνωση, τους Φρουρούς της Επανάστασης, για να μπορέσει να διατηρήσει την εξουσία εν μέσω χαοτικών καταστάσεων που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο στην χώρα του.
Οι Φρουροί της Επανάστασης προέρχονταν από την εργατική τάξη του Ιράν και είχαν εγκολπωθεί ως αποστολή την σωτηρία της πατρίδας τους από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς και δυσφημιστές της Ιρανικής Επανάστασης, έχοντας ως συνεκτικό δεσμό την σιιτική θεοκρατική ιδεολογία.
Οι Φρουροί της Επανάστασης θα είχαν κατά πάσα πιθανότητα παραμείνει στην αφάνεια ως μια μικρή παραστρατιωτική ομάδα, η οποία λειτουργούσε στις παρυφές της κυβερνητικής εξουσίας, εάν δεν ξεσπούσε ο πόλεμος Ιράκ-ιράν το 1980. Ένας πόλεμος που είχε ως αφετηρία την εισβολή των στρατευμάτων του Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράν. Η εισβολή του Σαντάμ, η οποία έγινε κατόπιν συνεννόησης με τις ΗΠΑ αφού ο Σαντάμ εκείνη την εποχή ήταν σύμμαχος της Ουάσιγκτον, έφερε στο προσκήνιο τους Φρουρούς της Επανάστασης οι οποίοι διέπρεψαν με την ανδρεία και ηρωϊκότητα τους στα πεδία των μαχών. Οι Φρουροί πίστευαν ότι η πίστη και η ιδεολογία τους μπορεί να συναγωνιστεί και να υπερνικήσει την τότε στρατιωτική υπεροχή των Ιρακινών. Ο ζήλος και η στρατιωτική τους επιμονή στα πεδία της μάχης έγινε παροιμιώδης, γνωστές είναι οι μαζικές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον θέσεων του ιρακινού στρατού, σε μάχες στις οποίες ο τακτικός ιρανικός στρατός ήταν εσκεμμένα προσεκτικός. Έτσι μετά τον οκταετή πόλεμο (1980-1988) οι Φρουροί της Επανάστασης αναδιοργανώθηκαν, απέκτησαν εξοπλισμό τακτικού στρατού και περισσότερο προσωπικό. Σήμερα ο αριθμός τους αγγίζει τις 125.000 άνδρες, είναι η πλέον μεγάλη ανεξάρτητη στρατιωτική οργάνωση του Ιράν και η οποία δίνει λόγο μόνο στον πρόεδρο της χώρας.
Τα τελευταία χρόνια ένεκα της κρίσης στην Συρία και στο Ιράκ οι Φρουροί της Επανάστασης ήλθαν και πάλι στο προσκήνιο. Ιδιαίτερα ο συμμοριτοπόλεμος στην Συρία προσέφερε στους Φρουρούς λαμπρό πεδίο στρατιωτικής δράσης, μετά το κάλεσμα για βοήθεια που απηύθυνε προς αυτούς ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ. Το Ιράν προσβλέπει μαζί με την Ρωσία να γίνει ένας σημαντικός και επιβλητικός παίκτης στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής και οι Φρουροί της Επανάστασης σε αυτό το πλαίσιο είναι η προμετωπίδα της πολιτικής του Ιράν, το δόρυ της επιρροής του στην περιοχή. Εξ άλλου όπως έχει αναφέρει ο Κλάουζεβιτς «ο σκοπός του πολέμου είναι η πολιτική και ο πόλεμος είναι το μέσο για την επίτευξη πολιτικών στόχων». Σε όλους όσους ασχολούνται με την κρίση στην Μέση Ανατολή είναι σαφές ότι αυτό το δόρυ της επιρροής του Ιράν ήταν άκρως επιτυχές και βοήθησε στρατιωτικά τα μάλλα στην εξελισσόμενη επικράτηση των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ εναντίον των μισθοφόρων τζιχαντιστών. Μια βοήθεια λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά της οποίας δεν έχουν δει εισέτι δει το φως της δημοσιότητας.
Η σημερινή κατάσταση στην Μέση Ανατολή προσφέρει λοιπόν μοναδικές ευκαιρίες στο Ιράν για να προβάλλει την δύναμη του σε ένα τόξο από τον Περσικό Κόλπο έως την Μεσόγειο και η επιτυχής στρατιωτικά εμπλοκή των Φρουρών της Επανάστασης στην Συρία και το Ιράκ παρέχει μια δυνατότητα ιστορικής σημασίας για την Τεχεράνη να πραγματώσει τα μεγάλα δελεαστικά γεωπολιτικά σχέδια της στην Μέση Ανατολή.
Οι Φρουροί της Επανάστασης είναι το δόρυ του Ιράν στην Μέση Ανατολή, ένα δόρυ που στοχεύει τα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα και τους μισθοφόρους αυτών των συμφερόντων. Είναι βέβαιο ότι ο ρόλος τους θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής, βλ. Υεμένη, ρόλος ο οποίος θα συνίσταται στην απώθηση των σχεδίων των σουνιτικών μοναρχιών του Αραβικού Κόλπου και στην ενίσχυση του σιιτικού τόξου στην Αραβική Χερσόνησο. Μια ενίσχυση που είναι επωφελής και για τα γεωπολιτικά σχέδια της Ρωσίας.
Γ. Λιναρδής


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-rolos-twn-frourwn-ths-epanastashs-tou-iran-sthn-mesh-anatolh#ixzz4CzD1a1nb

ΧΑ = παρακρατικοί μέχρι το μεδούλι.

12
Πολιτική επικαιρότητα / Brexiters
« on: June 28, 2016, 10:02:05 am »
Οι niggas της αγγλίας υποστήριξαν μετα μανιας το Βρεξιτ, γιατι δεν θελουν μετανάστες από την ευρώπη. Θα τους φάνε τις κατώτερες δουλειές. Ειναι φανερό πως ταιριάζει στην θεωρία μου πως οσο πιο κατώτερος υπάνθρωπος είναι κάποιος, τοσο πιο ρατσιστής είναι. Λιγό ταυτολογικό, αλλά ισχύει.

http://www.bbc.com/news/world-africa-36643891

13
Καλός ΛΧΑ ο Νεκρός ΛΧΑ.

Οι φασίστες προτεσταντες μπαμπουϊνοι καταστρέφουν την ευημερία της κοινωνίας.

https://www.facebook.com/politismos1/?fref=ts

14


Quote
Σε μερικές περιπτώσεις, είναι πιθανό, ακόμα και η επιμειξία, -αν κρατηθεί φυσικά σε περιορισμένα πλαίσια- να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο. Αυτό είναι πολύ γνωστό στη ζωοτεχνική. Η “καθαρή ράτσα” σε κάποια είδη ζώων είναι το αποτέλεσμα τόσο της διατήρησης της κληρονομικότητας όσο και στοχευμένης επιμειξίας. Δεν συμμεριζόμαστε την άποψη του Τσαμπερλαίν, ο οποίος έτεινε να εφαρμόζει αυτήν την σκέψη στις “ανώτερες φυλές” της ανθρωπότητας. Αλλά, είναι σχετικά αποδεδειγμένο γεγονός πως σε μερικές αριστοκρατικές οικογένειες, των οποίων ο μακραίωνος νόμος του αίματος, υπήρξε το μοναδικό πειραματικό στάδιο για τον ρατσισμό στην ιστορία, κάποιες επιμειξίες είχαν ακριβώς την αξία και την λειτουργία ως αποτρεπτικοί παράγοντες της εξαφάνισης της γραμμής μέσω εσωτερικής παρακμής. Εδώ όμως, και πρέπει να το τονίσουμε, η επιμειξία είχε την λειτουργία μιας δοκιμασίας, όχι ενός κανόνα – μιας δοκιμασία, που όπως και να έχει, μπορεί να αποβεί μοιραία πρόκληση για το αίμα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/b-meros-fulh-kai-polemos-ioulios-ebola#ixzz4CNFq1lGM

Αιμομιξία λοιπον για αποφυγη της εσωτερικής παρακμής. Τώρα εξηγείται η φάτσα πολλών ΧΑνων. Καλλαν, μουνοτσολιά, ή πως αλλως σε λένε, τυχεράκια, απόφυγες την εσωτερική παρακμή. ;)

15
Ολογραμμα κανει προπαγανδα στα μικρα παιδια για να διατηρηθουν ασβεστες οι μνημες της φρίκης του ναζισμου εθνικισμου.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=MKiC0RsI8nc

16
Σκληρός ΑντιΡατσισμός απο παιδιά της Α' Δημοτικου! Προσοχή, σκληρές αντιρατσιστικές εικόνες, δείτε με δική σας ευθύνη!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=518&v=gSqei4_z5NM

Quote
Η Α' τάξη με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, Νίκου Γαλάνη και Νίκου Κωνσταντάκη, δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους για το προσφυγικό ζήτημα με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές.
Τι γίνεται όταν ένα προσφυγόπουλο έρχεται στο ελληνικό σχολείο για να φοιτήσει;
Μήπως όλα είναι ένα κακό όνειρο ή η ζοφερή πραγματικότητα;
Αντί καλοκαιρινής γιορτής, οι μαθητές προτίμησαν να ασχοληθούν με ένα θέμα που άγγιξε τις καρδιές τους.
Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στο Πνευματικό κέντρο στους Κουνάβους, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, 10 μόλις μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20/6).


17
Quote
Το Ιράν και η αμερικανική αεροπορική βιομηχανία Boeing κατέληξαν σε συμφωνία για την αγορά 100 αεροσκαφών για την ανανέωση του γερασμένου ιρανικού στόλου, δήλωσε ο διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα της κυβέρνησης του Ιράν.
AdTech Ad
«Από τα 250 αεροσκάφη που υπάρχουν στη χώρα, τα 230 πρέπει να αντικατασταθούν», δήλωσε ο Αλί Αμπεντζάντεχ, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Ιράν, ο οποίος διευκρίνισε ότι η συμφωνία με την Boeing θα πρέπει λάβει την έγκριση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Boeing υπέβαλε την επίσημη προσφορά της προκειμένου να αποκτήσει την τελική έγκριση για την πώληση των αεροσκαφών από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ο Αμπεντζάντεχ. Αφού λάβει την έγκριση, η τελική συμφωνία θα υπογραφεί ανάμεσα στα δύο μέρη, πρόσθεσε στη συνέντευξη αυτή, στην οποία δεν παρατίθενται οι δηλώσεις του λέξη προς λέξη και το σύνολο της οποίας θα δημοσιευθεί σε μερικές ημέρες.
Ο Αμπεντζάντεχ δήλωσε επίσης πως το ποσό των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο οποίο έχουν αναφερθεί ορισμένα ΜΜΕ δεν είναι οριστικό και πως οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα καθοριστούν έπειτα από διαπραγματεύσεις.

Ο ομπαμα κατακτησε και το ιραν, το οποίο δεν αγοράζει αεροπλάνα απο την "φιλη" ρωσσία, προς απογοήτευση πολλών ΧΑιτων που βλέπουν το τοξο μοσχα-ταχεράνη-δαμασκος να καταρρεέι.

18
Ο ΓΜ είναι ο επίσημος γκεμπελς της ΧΑ. Φυσικά, πολύ κατώτερος απο τον ορίτζιναλ γκέμπελς, αλλά κανει ότι μπορεί σαν ακάματος εργάτης του εθνικιστικου κινήματος.

Σε αρθρο του εναντια στους ομοφυλόφιλους, γράφει.

Quote
ίναι λογικό πολλοί από τους αναγνώστες, αφού υπερβούν το αρχικό σοκ, να συνδυάσουν τέτοιου τύπου πολιτικές με τις διαδηλώσεις “Gay Pride” όπως και η πρόσφατη στην Αθήνα, όπου κυριάρχησαν ως συνθήματα από τις κοινότητες των ομοφυλοφίλων “άνδρας δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι”, ή το ακριβώς αντίστοιχο για τις γυναίκες. Οι παρά φύσιν αυτές πολιτικές αρνήσεως των φύλων έχουν έναν φριχτό αντίποδα. Τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Ορλάντο με την μαζική δολοφονία θαμώνων του μπαρ για ομοφυλοφίλους. Αλλά ποια η σκοπιμότης πίσω από την εμπέδωση του “ουδέτερου φύλου”;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-koinh-diastreblwsh-twn-fusikwn-charakthristikwn-tou-anthrwpou-se-ellada-k#ixzz4Bj2v6Oxs

Πέρα απο τον αχταρμά ιδεών, βλέπουμε πως ο ΓΜ δεν μπορεί να φτιαξει ολοκληρωμένες προτάσεις. Αναμενόμενο ο γκέμπελς της ΧΑ να ειναι επιπέδου συνδρόμου νταουν. Σκεφτείτε οι υπόλοιποι.

19
Σε μια συνεντευξη του στον παπαχελά εξηγά αυτά που οι ΧΑνοι δεν μπορουν να κατανοήσουν γιατι ειναι σε βρεφική πιθικισια κατάσταση ο νους τους.


20
Πολιτική επικαιρότητα / #παραιτηθείτε
« on: June 15, 2016, 01:33:22 pm »
Ανακοίνωση των #παραιτηθείτε:

"Σε κάθε περίπτωση, ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ θα υπάρχουν πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και πολλές εθελοντικές ομάδες περιφρούρισης ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ της πλατείας για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ"


Φωτο απο την ομαδα περιφρούρησης.


22
Νταξει, το εχουν κάψει εκει στην ΧΑ τελείως.

Quote
Τουτέστιν οι ΗΠΑ ενδεχομένως θέλουν να εκμεταλλευτούν την μικρή περίοδο που τους απομένει και να επωφεληθούν πριν την πλήρη τεχνολογική υπεροχή των ρωσικών οπλικών συστημάτων, κάτι που κατά την γνώμη των στρατηγικών αναλυτών τους είναι θέμα ολίγου χρόνου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poso-konta-einai-to-shmeio-energopoihshs-purhnikou-polemou#ixzz4AyFS5Fs8

23
Βλέπε τορτελλίνε και συ γκομενε/α του, που θέλατε να κανετε το γγ γιάφκα ναρκωτικων πως ξηγουνται οι αναρχικοι στους πρεζέμπορους.  ;)


Quote
Πυροβόλησαν ντίλερ ναρκωτικών στα Εξάρχεια
Άγνωστοι πυροβόλησαν έναν άντρα στα Εξάρχεια, τραυματίζοντάς τον. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό
Θοδωρής Παναγιωτίδης
Ιούνιος 07 2016 12:03
Adtech Ad
Άγνωστοι ένοπλοι άντρες που φορούσαν κουκούλες προσέγγισαν με μοτοσικλέτα και άνοιξαν πυρ εναντίον ενός άντρα αραβικής καταγωγής στα Εξάρχεια τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
AdTech Ad
Το περιστατικό έγινε μισή ώρα μετά τις 11 το πρωί. Οι δράστες που τον πυροβόλησαν σε  κοιλιά, θώρακα και λαιμό απανωτές φορές και σχεδόν εν κινήσει, αμέσως μετά το περιστατικό τράπηκαν σε φυγή, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε πλήθος από κλήσεις πολιτών που καλούσαν για να αναφέρουν τους πυροβολισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα που τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών ως "ντίλερ".Αυτό για τις Αρχές σημαίνει ότι πιθανόν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών από κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών που λυμαίνονται τα Εξάρχεια, περιστατικά που έχουν επαναληφθεί αρκετές φορές στην περιοχή.

25
Πεθανε ο Μοχαμεντ Αλι σημερα.  :'(

https://www.youtube.com/watch?v=d4e16mpRQC4

26
Διάλυση βαράει η αλλωτε πολλά υποσχόμενη χα καθως οι οπαδοι της φευγουν απογοητευμένοι απο την ηγεσία και τον εθνικισμό γενικότερα.

Το 2013 : η ΧΑ πανηχυριζεί για την τρίτη θεση και 3 εδρες στον λασιτα
Το 2016: η ΧΑ παλι πανηγυρίζει για την ....τελευταία θέση και την μια εδρα.

2016
Quote
ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ: Στην πρώτη γραμμή σε μια ακόμη μάχη - Μέλος του ΛΑΣΙΤΑ εξελέγη στην διοίκηση του ΣΑΤΑ
Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 - 15:28         101
ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ: Στην πρώτη γραμμή σε μια ακόμη μάχη - Μέλος του ΛΑΣΙΤΑ εξελέγη στην διοίκηση του ΣΑΤΑ
Η επικεφαλής του ΛΑΣΙΤΑ, Φωτεινή Κωτσάκη εξελέγη στην διοίκηση του ΣΑΤΑ
Κάποιοι προσπάθησαν να υπονομεύσουν τον αγώνα του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ., άλλοι να σπιλώσουν την εικόνα του. Όμως ο ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. άντεξε, αντιπαρατάχθηκε μόνος εναντίον ενός σαθρού συνδικαλιστικού συστήματος, προσφέροντας απογοήτευση σε όσους επιχείρησαν να ανακόψουν την πορεία του όντας παρών στην πρώτη γραμμή, σε μια ακόμη μάχη συνδικαλιστική.

Είναι πασιφανές πως η δράση των Εθνικιστών αυτοκινητιστών ταξί του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. ορισμένους τους ενοχλεί. Ιδιαίτερα όταν παρατηρούν την αποδοχή του από τους συναδέλφους όπως φανερώνεται από την επισκεψιμότητα του εκλογικού περιπτέρου του κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του ΣΑΤΑ στο θέατρο "ΠΕΡΟΚΕ" στις 28 – 30/5.
Ακόμα όμως μεγαλύτερη εμψύχωση δίνει η παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποδεικνύοντας έμπρακτα την στήριξη τους στον άνισο, αλλά δίκαιο Εθνικιστικό Αγώνα που πραγματοποιεί ο ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ.
Ο ΑΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!
ΖΗΤΩ Ο ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ!
ΖΗΤΩ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/la.s.i.ta-sthn-prwth-grammh-se-mia-akomh-machh#ixzz4AJZCXcju

2013

Quote
Θρίαμβος των Εθνικιστών Οδηγών Ταξί - Τρίτη δύναμη ο ΛΑΣΙΤΑ στις εκλογές του ΣΑΤΑ με 14%
Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013 - 15:37         109
Θρίαμβος των Εθνικιστών Οδηγών Ταξί - Τρίτη δύναμη ο ΛΑΣΙΤΑ στις εκλογές του ΣΑΤΑ με 14%
Τα αποτελέσματα των εκλογών των οδηγών ταξί επιβεβαίωσαν την δυναμική και την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία. Το τριήμερο που πέρασε διενεργήθηκαν οι εκλογές του ΣΑΤΑ, με την συμμετοχή του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΛΑΣΙΤΑ. Μία συμμετοχή που γνώρισε την πολεμική σύσσωμου του κλαδικού κατεστημένου.
Τελικώς τα αποτελέσματα ήταν εξόχως απογοητευτικά για το καθεστώς και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τους Συναγωνιστές, αφού η Χρυσή Αυγή ανεδείχθη τρίτη δύναμη με 13,75%, αφήνοντας πίσω της τους αντίστοιχους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ΛΑΣΙΤΑ κατέκτησε 3 έδρες, διασφαλίζοντας έτσι ότι επιτέλους τα συμφέροντα του έντιμου Έλληνα επαγγελματία θα εκπροσωπούνται για πρώτη φορά στον ΣΑΤΑ.
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα ήταν:
ΨΗΦΙΣΑΝ 4321 ΜΕΛΗ
ΔΑΚ-ΜΜΕ - ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (Ν.Δ.)
ΨΗΦΟΙ 1920 - 45,50%
ΕΔΡΕΣ 10
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΜΑΥΡΙΚΗΣ (Κ.Κ.Ε.)
ΨΗΦΟΙ 698 - 16,54%
ΕΔΡΕΣ 3
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΛΑΣΙΤΑ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)
ΨΗΦΟΙ 594 - 13,75%
ΕΔΡΕΣ 3
ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΞΙ - ΔΗΜΟΣ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΨΗΦΟΙ 525 - 12,44%
ΕΔΡΕΣ 3
ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ)
ΨΗΦΟΙ 298 7,06%
ΕΔΡΕΣ 1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ)
ΨΗΦΟΙ 206 - 4,18%
ΕΔΡΕΣ 1
Οι συναγωνιστές του ΛΑΣΙΤΑ απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ελληνικά σκεπτόμενους συναδέλφους, που παραμερίσαν κάθε είδους ρουσφετολογικά συμφέροντα και προσωπικές υποχρεώσεις δίνοντας δύναμη στην ψήφο τους. Ο Αγώνας, για να ξαναγίνει το επάγγελμα αποδοτικό αλλά και για να ξανακερδηθεί η εκτίμηση και η αξιοπρέπεια απέναντι σε ολόκληρο το Ελληνικό επιβατικό κοινό που τα τελευταία χρόνια ζει μέσα στην μιζέρια και την εξαθλίωση, μόλις ξεκίνησε!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/lasita#ixzz4AJZnbGq7

Αντε, κατα τα άλλα "ραγδαία ανοδος του εθνικιστικου κινήματος"  :) :) :)


ειδική παραγγελία στον "αιμα-τιμη" απο τον νγμ:

27
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Τις φάγανε καλά οι φασίστες της αυστραλιας που θελουν να τους ανήκει αποκλειστικά η ψευτοηπειρος τους

https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10153783061416939/

28
Υπερπαραγωγή ετοιμάζουν οι τουρκοι για να γιορτάσουν την απελευθέρσωη της πόλης απο το φασιστικό Βυζάντιο.

https://www.youtube.com/watch?v=MTdCSpPh6WA

Εκδήλωση υπερπαραγωγή με επιδείξεις στον αέρα, τρισδιάστατο προτζέκτορα, και ειδικά εφέ για την 563η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης ετοιμάζει η τουρκική κυβέρνηση,  προκαλώντας τους απανταχού Έλληνες με τον πλέον έντονο τρόπο.
 
Τους "εορτασμούς" θα παρακολουθήσει πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμου, ενώ, θα μεταδίδεται τηλεοπτικά σε 6 διαφορετικές γλώσσες (εξαιρουμένου, βεβαίως, της ελληνικής).
 
Επιδείξεις και εφέ
 
Πυροτεχνήματα και ειδικά εφέ από το εξωτερικό «ταξιδεύουν» στην Τουρκία για να δημιουργήσουν ένα θεαματικό σκηνικό, με τις επιδείξεις στον ουρανό από την Τουρκική Αεροπορία, να ελκύουν το ενδιαφέρον όλων όσοι θα παρακολουθήσουν την εν λόγω «γιορτή».
 
Ακόμη πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την liberal.gr oι οργανωτές των εκδηλώσεων θα χρησιμοποιήσουν την μεγαλύτερη στον κόσμο  3D οθόνη μέσα από την οποία θα γίνει αναπαράσταση της Άλωσης με προβολή ακόμη και πλοίων του Οθωμανικού Στόλου σε πραγματικές διαστάσεις καθώς και δραματοποιημένα σκετς με την Άλωση της Πόλης.
 
Στο πλευρό του ο Γιλντιρίμ
 
Οι εκδηλώσεις για την 563η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης άρχισαν από χθες, Σάββατο, και κορυφώνονται σήμερα με ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν, στο πλευρό του οποίου θα βρίσκεται ο νέος Πρωθυπουργός, και πιστός του «Σουλτάνου», Μπιναλί Γιλντιρίμ.
 
Τον "παρών" του θα δώσει, όπως ήταν αναμενόμενο, και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τομπντάς.
 
Εδώ και μέρες η Πόλη έχει στολιστεί με αφίσες οι οποίες προσκαλούν τον κόσμο να γιορτάσουν την «Κατάκτηση της Istanbul».
 
Σημειώνεται, ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο από την υπερπαραγωγή που αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις σε διάφορα σημεία στον κόσμο.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/greece/335688/ekdilosiyperparagogi-gia-tin-alosi-etoimazoun-oi-tourkoi#sthash.ElRx0Pin.dpuf

29
Σοκάρουν τα όσα αναφέρει η Άμπερ Χερντ στην κατάθεσή της στο δικαστήριο με το οποίο ζητούσε περιοριστικά μέτρα κατά του συζύγου της Τζόνι Ντεπ, ενώ παράλληλα έκανε και αίτηση διαζυγίου, επικαλούμενη ενδοοικογενειακή βία. «Kαθ'όλη τη διάρκεια της σχέσης μας ο Τζόνι με κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η 30άχρονη ηθοποιός παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία των βιαιοπραγιών του συζύγου της, ενώ εμφανίστηκε με σημάδια στο πρόσωπο: «Έχω υπομείνει υπερβολική συναισθηματική, λεκτική και σωματική κακοποίηση από τον Τζόνι. Η συμπεριφορά του υπήρξε θυμωμένη, εχθρική, εξευτελιστική και επιθετική απέναντι μου κάθε φορά που διαφωνούσα ή αμφισβητούσα την εξουσία του», δήλωσε στην κατάθεση της, που δόθηκε στις 27 Μαΐου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Η Άμπερ Χερντ περιγράφει τον Τζόνι Ντεπ εξαρτημένο από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, σε σημείο που να είναι επικίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα: «Είναι συχνά παρανοϊκός και χάνει την ψυχραιμία του εύκολα, όταν γίνεται αυτό με τρομάζει, έχει αποδειχθεί πολλές φορές επικίνδυνος για τη ζωή μου. Η σχέση του Τζόνι με την πραγματικότητα εξαρτάται από το κοκτέιλ από αλκοόλ και ναρκωτικά που τον ορίζει εκείνη τη στιγμή. Έχει παραισθήσεις, πιστεύει πράγματα που τον οδηγούν στη βία. Κάνει κατάχρηση ουσιών και αυτό με κάνει να φοβάμαι για την ασφάλεια μου από εκείνον».Οι δικηγόροι της, περιγράφουν με λεπτομέρειες δύο τέτοια περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Το ένα από αυτά ήταν το Δεκέμβριο του 2015 «όταν ένιωσε πραγματικά φοβισμένη και τη ζωή της να κινδυνεύει» και το δεύτερο ήταν το βράδυ της 21ης Απριλίου του 2016, όταν η Χερντ γιόρτασε τα τριακοστά της γενέθλια.
 
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι δικηγόροι σε υπόμνημα προς το δικαστήριο, ο Ντεπ την ημέρα των γενεθλίων της Χέρντ, επέστρεψε αργά τη νύχτα σπίτι, όταν σχεδόν όλοι οι καλεσμένοι είχαν φύγει και καυγάδισαν γιατί δεν ήταν παρών στα γενέθλια της γυναίκας του, κάτι που εξαγρίωσε τον ηθοποιό.


 «Ο Τζόνι με άρπαξε από τους ώμους και με έσπρωξε πάνω στο κρεβάτι, μπλοκάροντας την πόρτα του υπνοδωματίου. Με άρπαξε από τα μαλλιά και βίαια με πάτησε στο πάτωμα. Ο Τζόνι ούρλιαζε και σαρκαστικά μου ζητούσε να σηκωθώ. Μετά από αρκετά λεπτά, ο Τζόνι συνήλθε αλλά όχι προτού σπάσει τα πάντα γύρω του».

Η Χερντ ανέφερε στις Αρχές ότι είχε να συναντηθεί με τον Ντεπ ένα μήνα ολόκληρο προτού εμφανιστεί το περασμένο Σάββατο, 21 Μαΐου, όταν ήρθε στο σπίτι και πάλι μεθυσμένος και υπό την επήρεια ουσιών γύρω στις 19:15. Η Χερντ ήταν μαζί με την φίλη της Elizabeth Marz και τους γείτονές της Raquel Rose Pennington και Joshua Drew, τους οποίους επικαλείται ως μάρτυρες.

Η Χερντ αναφέρει πως προσπάθησε να παρηγορήσει τον 52χρονο για την πρόσφατη απώλεια της μητέρας του όταν εκείνος άρχισε να την κατηγορεί. «Ισχυριζόταν κάτι αναληθές και ξαφνικά η συμπεριφορά του άλλαξε δραματικά. Θύμωσε πολύ». Η Χερντ έστειλε μήνυμα στη γειτόνισσα της για βοήθεια στις 20:06 και τότε η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου: «Καθώς ο Τζόνι συνέχιζε να μιλάει ασυνάρτητα και να μου επιτίθεται για κάτι που είχε στο μυαλό του, απαίτησε να καλέσω στο τηλέφωνο τον φίλο μας, Tillet Wright,  για να το επιβεβαιώσει», αναφέρει η Χερντ στην κατάθεση της.

«Όταν βγήκε ο τηλεφωνητής, ο Τζόνι άρπαξε το κινητό από το χέρι μου και άρχισε να βρίζει. Ο Τζόνι πέταξε το τηλέφωνο εκνευρισμένος σαν να παίζει μπέιζμπολ επάνω μου. Μου επιτέθηκε. Ήθελε να δει το πρόσωπο μου, με ρώταγε αν όντως το τηλέφωνο με χτύπησε ή όχι, με κορόιδευε και μετά με τράβηξε από τα μαλλιά καθώς προσπαθούσα να σηκωθώ από τον καναπέ. Φώναζα να καλέσουν την Άμεση Δράση, έλπιζα κάποιος να με ακούσει. Ο Τζόνι συνέχισε να ουρλιάζει».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηθοποιός ζήτησε να εκδοθούν περιοριστικά μέτρα και για την προστασία του σκύλου της, Πίστολ, κάτι που τελικά δεν συνέβη καθώς ο δικαστής έκρινε πως «είναι ανεπαρκείς οι ενδείξεις ότι υπάρχει ανάγκη να προστατευθεί ο σκύλος».

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕΙΣ ΦΡΑΓΚΟ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΙΣΤΗ 2 ΕΚ/ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

30
Sky News reported today that a boat full of refugee’s capsized off the coast of Libya. Over 550 people were rescued by the Italian navy, but five people died. Women and children were on board the vessel.

dsc-0579-1-750x563Photo credit: Italian Navy
Over 90% of the refugees fleeing the Middle East to enter Europe, are Syrian refugees. There are presently 13 Western nations bombing civilians in Syria, with the Assad regime bringing it to 14 governments total. In addition to Assad war crimes and genocide, there is ISIS and other foreign backed terrorists targeting civilians.

It might be difficult for those of us in the West to comprehend the extreme conditions of war or the economic hardship refugees are fleeing from. You would think that Westerners would at least be sympathetic to their plight. Unfortunately, there is a large percentage of people who still prefer racism over humanity.

Below are screenshots of Facebook users who thought this tragedy was funny.
31
To τι σανό ταϊζουν τα ζα τους δεν λεγεται εκει στην χα. Ποσο χαφτες είναι οι χρυσαυγιτες. Οποτε υπαρχει δημοσκοπηση, η ιδια φράση και τα ιδα ποσοστα.

Το 2016:
Quote
Η σταθερή άνοδος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και η ολοένα αυξανόμενη αποδοχή μετά και την οδυνηρή υπογραφή των Μνημονίων από την συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ καταγράφεται όχι μόνο στις ανεξάρτητες αντικειμενικές δημοσκοπήσεις, όπως του καθηγητή Πανά, αλλά ακόμα και στις συστημικές.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stathera-trito-komma-h-chrush-augh-me-anodikes-taseis-akoma-kai-sthn-dhmosk#ixzz49w7Fxwc4

Το 2013

Quote
Δημοσκόπηση για γέλια πραγματοποίησε η Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής». Ακόμα και σε αυτές τις κάλπικες δημοσκοπήσεις ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή σημειώνει ραγδαία και κατακόρυφη άνοδο η οποία και καταδεικνύει το γενικότερο κοινωνικό κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την άθλια πολιτική σκευωρία εις βάρος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.
Στην πρόθεση ψήφου, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται παγιωμένη στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,8%.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-sfaliara-sto-kathestws-apo-thn-marc-19-anodo-gia-thn-chrush-augh#ixzz49w7pH32q


Το 2012

Quote
Δύο νέες δημοσκοπήσεις: Σταθερά τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με συνεχείς τάσεις ανόδου!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/duo-nees-dhmoskophseis-stathera-trito-komma-h-chrush-augh-me-sunecheis-tase#ixzz49w7N1DnJ


 :D :D :D

32
22 Μαίου 1942, ο Γιουγκοσλάβος αντιφασίστας Stjepan Fillipovic απαγχονίζεται από τους Γερμανούς ναζί και Σέρβους συνεργάτες τους στο Valjevo (Κροατία). Μπροστά στο θάνατο υψώνει τις γροθιές και φωνάζει "Smrt fasizmu Sloboda narodu" (Λευτεριά στο λαό - Θάνατος στο Φασισμό)Υπεραιώνια Δοξα και Τιμη στον  Stjepan Fillipovic

33
Φετιχ με τους θανατους εχει η ΧΑ και για λογους μοχλευσης συναισθημάτων οι επιδοξοι φασίστες της ελλάδας καθε πεντε μερες είναι πανω απο ενα μνημα και κλαίνε.

34
Οι εχθροι της ελευθεριας, δλδ η ΧΑ, εχουν κτυπήσει κοκκινο στις παρακλήσεις για να φιμώσουν τις φωνες που δεν γουστάρουν.

Καταρχήν σκίζουν τα ιμάτια τους για το αντικειμενικά αστείο σκίτσο του Χατζοπουλου..
Quote


Γνωστή η χυδαιότητα του σκιτσογράφου της “Καθημερινής” Δημήτρη Χαντζόπουλου απέναντι στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Συνεχίζοντας την παράδοση της φαιδρότητας, την οποία παλαιότερα εξασκούσε στα “Νέα”, ο τύπος αυτός για πολλοστή φορά προσβάλλει όχι μόνο όσους πλαισιώνουν άμεσα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους της.
Αυτή την φορά, μαζί με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έχει την... τιμητική του και το ΕΛΑΜ, λόγω προφανώς της πρόσφατης εκλογικής του επιτυχίας στην Κύπρο. Για μια ακόμη φορά οι Χρυσαυγίτες (και οι Ελαμίτες πλέον) παρομοιάζονται με χιμπαντζήδες, προσβάλλοντας έτσι ευθέως την προσωπικότητα όλων όσοι υποστηρίζουν και ψηφίζουν αυτό που δεν αρέσει στον συγκεκριμένο σκιτσογράφο και τα αφεντικά του. Εννοείται, φυσικά, ότι σ' αυτή την περίπτωση κανείς δεν θα εγκαλέσει τον Χαντζόπουλο για ρατσισμό, υποβάθμιση της ανθρώπινης ιδιότητας, εξευτελισμό της προσωπικότητας, προπαγάνδιση μίσους, μισαλλοδοξία κ.τ.λ.
Αυτά ισχύουν ως αρνητικές ιδιότητες και προσάπτονται μόνο στους Χρυσαυγίτες, όταν οι απόψεις τους δεν συνάδουν με τα όσα πρεσβεύει η “πολιτική ορθότητα”! Όταν όμως είναι Χρυσαυγίτες αυτοί οι οποίοι λοιδορούνται, κακοχαρακτηρίζονται και στοχοποιούνται ανοιχτά μέχρι και με ανοιχτές απειλές δολοφονίας, εκεί ισχύει απλώς “η κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα Ελεύθερη Έκφραση της οποιαδήποτε άποψης”. Δεν ξέρουμε ποια είναι η εσωτερική ψυχική κατάσταση του Χαντζόπουλου, ο οποίος έχει μια ανεξήγητη εμμονή παρομοίωσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με χιμπαντζήδες. Αυτή, όμως, η χρόνια σκιτσογραφική ενασχόλησή του με χιμπαντζήδες, μαϊμούδες, γορίλες, ουρακοτάγκους, ίσως να υποδηλώνει άλλου είδους καταστάσεις, για τις οποίες προφανώς και δεν είμαστε αρμόδιοι να τις εξηγήσουμε, ούτε να τις επιλύσουμε.
Από την μεριά μας, πάντως, και έχοντας υπόψιν ότι ακόμη και αισχρή συκοφαντία απέναντί μας από ένα συστημικό έντυπο και έναν υπάλληλό του που δεν κάνει κάτι άλλο από το να ζωγραφίζει, είναι κάτι που δείχνει τον ξεκάθαρο αντισυστημικό χαρακτήρα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, θα θέλαμε πολύ να του στείλουμε ένα τσαμπί με μπανάνες...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-chudaio-skitso-ths-kathhmerinhs-kata-ths-chrushs-aughs.-edw-omws-den-up#ixzz49kEyAZ8Z


Μετά, φωνάζουν γιατι να κανουν οι μυθικιστές συνέδριο...
Quote
Οι Έλληνες Μυθικιστές καταγγέλλουν με επίσημη ανακοίνωση τους πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να κάνει "ωμή παρέμβαση στο δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα Ελλήνων πολιτών να εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους (εν προκειμένω του καρπούς των επιστημονικών τους ερευνών)".
AdTech Ad
Πιο συγκεκριμένα, στις 18 Μαΐου και τέσσερις μόλις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη διεξαγωγή του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για τον Μυθικισμό στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος κ. Ηλίας Παναγιώταρος απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την ακύρωση της τέλεσης του Συνεδρίου που -κατά τα λεγόμενά του- είχε στόχο "την καταστροφή της πίστης των Ελλήνων", όπως αποκαλύπτουν οι Έλληνες Μυθικιστές.
Στην ανακοίνωση τους σχολιάζουν σχετικά:
""Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε μήτε το γεγονός ότι ο κ. Παναγιώταρος αγνοεί παντελώς τη φύση του ερευνητικού πεδίου του Μυθικισμού, που δεν αποτελεί κάποια θρησκεία ή φιλοσοφικό μονοπάτι, αλλά ερευνητικό πεδίο με το οποίο μπορεί να καταπιαστεί οποιοσδήποτε πιστός ή μη πιστός, μήτε το γεγονός ότι μπέρδεψε την πόλη του Μιλγουόκι (και την εκεί ομάδα των Μυθικιστών) με την…  Οκλαχόμα. Φαίνεται ότι το Μιλγουόκι, πέραν της παρουσίας του επιτυχημένου Έλληνα μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντεντοκούμπο στην τοπική ομάδα του NBA, έγινε αντιπαθητικό και για έναν ακόμη λόγο στις τάξεις της Χ.Α.
Από τη μεριά μας, καλούμε τους φίλους και επισκέπτες της σελίδας μας να αναλογιστούν ποια ακριβώς θα ήταν η τύχη όλων εκείνων των ελεύθερα σκεπτόμενων συμπολιτών μας που εκφράζουν δημοσίως τις σκέψεις και τις ιδέες τους, σε περίπτωση που -ο μη γένοιτο- αυτοί οι άνθρωποι αποκτούσαν ποτέ εξουσία. Ωστόσο, επειδή αυτό το σενάριο ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, ας εκτιμήσουμε, τουλάχιστον τα αυτονόητα για πολλούς Δημοκρατικά δικαιώματα που απολαμβάνουμε, ως κοινωνία, στις μέρες μας…".
Ακολουθεί η επιστολή του βουλευτή του κόμματος της Χ.Α, κ. Ηλία Παναγιώταρου.
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Πανελλήνιο συνέδριο μυθικιστών στην Αθήνα»
Ο Δήμαρχος Αθηνών, Γ. Καμίνης, παραχώρησε την αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων στην οργάνωση των μυθικιστών, ώστε να πραγματοποιήσουν το πρώτο πανελλήνιο συνέδριό τους, με διεθνή συμμετοχή και με βασικό σύνεδρο-ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης των Ελλήνων φυσικών και αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τον κ. Στράτο Θεοδοσίου. Στο εν λόγω συνέδριο θα υποστηριχθεί η άποψη των μυθικιστών ότι ο Χριστός είναι πρόσωπο της μυθολογίας και δεν υπήρξε ποτέ ιστορικά. Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη και θα γίνει στις 22 Μαΐου 2016.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1) Είναι ενήμερο το υπουργείο για το πανελλήνιο συνέδριο των μυθικιστών Ελλάδος, σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα των μυθικιστών της Οκλαχόμα ΗΠΑ, με θέμα ότι ο Χριστός δεν υπήρχε ποτέ ιστορικά και αποτελεί μυθολογικό πρόσωπο μόνο;
2) Το Σύνταγμα της Ελλάδος καθορίζει την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη ως την επικρατούσα θρησκεία της Πατρίδος μας. Πώς θα προστατεύσει το υπουργείο τα ιερά και όσια της Πατρίδος μας δύο χιλιετιών, εάν δεν παρέμβει και επιτρέψει την τέλεση του συνεδρίου που εν δυνάμει αποτελεί αίρεση με σκοπό την καταστροφή της πίστης των Ελλήνων;
Αθήνα, 18/05/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ
ΝΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ


35
Ο φασισμός και η ακροδεξιά στην Ευρώπη: Οδηγός ανά χώρα –μέρος 1

από Ουλαλούμ  25/05/2016 12:14 μμ.

Θεματικές:  Ευρώπη

Η Ευρώπη παρακολουθεί μία επικίνδυνη αναβίωση των φασιστικών και ρατσιστικών λαϊκίστικων κομμάτων και οργανισμών. Στις επόμενες εβδομάδες θα δημοσιεύσουμε μια σειρά άρθρων που θα αναλύουν την κλίμακα της απειλής. Θα εστιάσουμε σε χώρες όπου τα φασιστικά και ρατσιστικά κόμματα έχουν σημειώσει σημαντική εκλογική ή και οργανωτική εξέλιξη. Υπάρχουν μικρές φασιστικές ομάδες που λειτουργούν σε αρκετές άλλες χώρες, αλλά με μικρά νούμερα και μικρή επίδραση. Σκοπεύουμε να μελετήσουμε ξεχωριστά την κατάσταση στη Ρωσία και να μην την περιλάβουμε εδώ.
Ο φασισμός και η ακροδεξιά στην Ευρώπη: Οδηγός ανά χώρα –μέρος 1

Των Martin Smith και Tash Shifrin

 

Εισαγωγή

Η Ευρώπη παρακολουθεί μία επικίνδυνη αναβίωση των φασιστικών και ρατσιστικών λαϊκίστικων κομμάτων και οργανισμών. Στις επόμενες εβδομάδες θα δημοσιεύσουμε μια σειρά άρθρων που θα αναλύουν την κλίμακα της απειλής.

Θα εστιάσουμε σε χώρες όπου τα φασιστικά και ρατσιστικά κόμματα έχουν σημειώσει σημαντική εκλογική ή και οργανωτική εξέλιξη. Υπάρχουν μικρές φασιστικές ομάδες που λειτουργούν σε αρκετές άλλες χώρες, αλλά με μικρά νούμερα και μικρή επίδραση. Σκοπεύουμε να μελετήσουμε ξεχωριστά την κατάσταση στη Ρωσία και να μην την περιλάβουμε εδώ.

Η σειρά αυτή των άρθρων αρχίζει με έναν οδηγό ανά χώρα. Έχουμε εδώ το 1ο μέρος, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει το 2ο.

Στη συνέχεια θα έχουμε έναν άρθρο ανάλυσης, που θα περιλαμβάνει τους ορισμούς του φασισμού και του ακροδεξιού ρατσιστικού λαϊκισμού, και θα μελετήσουμε τις συνθήκες που επιτρέπουν σε αυτά τα κόμματα να ευδοκιμούν σήμερα.

Ελπίζουμε τα άρθρα αυτά να είναι χρήσιμα στους αντιφασίστες και αντιρατσιστές σε όλη την Ευρώπη.

Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες, να μας στείλουν σχόλια, αναφορές και αναλύσεις για τα φασιστικά και ρατσιστικά κόμματα που δραστηριοποιούνται στις δικές τους χώρες ή περιοχές. Είστε ευπρόσδεκτοι να αναρτήσετε τις σκέψεις σας στο πεδίο των σχολίων, ή αν προτιμάτε να έρθετε σε επαφή μας offline, τότε μπορείτε να μας στείλετε email στη σελίδα μας. Πραγματικά ελπίζουμε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα.


Η έρευνα μας ξεκινάει με έναν πίνακα εκλογικών αποτελεσμάτων. Δείχνει το εύρος των φασιστικών και των ακροδεξιών ρατσιστικών λαϊκίστικων κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, και την εκλογική του δύναμη. Σε χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, βλέπουμε ένα συνδυασμό ενός μεγάλου ακροδεξιού κόμματος με ένα φασιστικό κόμμα.

Αλλά είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αυτό είναι μόνο μία ένδειξη για την εκλογική δύναμη του φασισμού και της ακροδεξιάς. Στον οδηγό μας ανά χώρα, θα κοιτάξουμε επίσης τη δύναμη παραστρατιωτικών ομάδων και κινήσεων που αποτελούν την άλλη πτέρυγα της ευρωπαϊκής φασιστικής και ακροδεξιάς σκηνής.

Ο πίνακας προτίθεται να δώσει μια γενική άποψη των εκλογικών αποτελεσμάτων. Αλλά οι αριθμοί θα πρέπει να μελετώνται με προσοχή. Τα αποτελέσματα δεν πρέπει να συγκρίνονται με άμεσο τρόπο μεταξύ τους, λόγω των διαφορετικών εκλογικών συστημάτων ανά χώρα –αυτό ισχύει μέχρι και για τις εκλογές στο ευρωκοινοβούλιο του 2014.

Ο χρόνος των εθνικών εκλογών, όπου οι διάφορες χώρες πηγαίνουν στις κάλπες σε άλλες χρονιές, καθιστά επίσης τις άμεσες συγκρίσεις προβληματικές. Έχουμε χρησιμοποιήσει τα πιο πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα σε κάθε χώρα – αλλά αυτό σημαίνει ότι σε μερικές χώρες το μέγεθος του προβλήματος μπορεί να είναι κρυμμένο. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, οι αριθμοί μας προκύπτουν από τις εκλογές του 2012, όπου σημειώθηκε μόνο η αρχή της ανόδου του φασιστικού Εθνικού Μετώπου. Η πραγματική του δύναμη τώρα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Μπορείτε να διαβάστε περισσότερα εδώ: all our election coverage here. http://www.dreamdeferred.org.uk/tag/elections/

 

Πίνακας εκλογικών αποτελεσμάτων για τα εθνικά κοινοβούλια και  το ευρωπαϊκό

 

Από χώρα σε χώρα

Αυστρία

Το Αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (Austrian Freedom Party – Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ) είναι ένα ακροδεξιό ρατσιστικό λαϊκίστικο κόμμα που φαίνεται να αυξάνει την εκλογική του επιτυχία. Ο δικός του υποψήφιος Norbert Hofer οδηγεί την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία  με ποσοστό 36,7% στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου.

Το FPÖ δημιουργήθηκε το 1956 ως συνέχεια της  Verband der Unabhängigen , μιας ομάδας που αποκαλούνταν  επίσης και “de-Nazified” φασίστες και φιλελεύθεροι ρεπουμπλικάνοι. Οι δύο πρώτοι αρχηγοί του, Anton Reinthaller and Friedrich Peter, ήταν και οι δύο μέλη των Waffen SS. Πάντως τις δεκαετίες του 1960 και 1970, το FPÖ έγινε ένα κεντροδεξιό κόμμα που προωθούσε τις πολιτικές της ελεύθερης αγοράς. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1983 όταν μπήκε σε κυβέρνηση συνεργασίας με το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (Social Democratic Party (SPÖ). Παραμένει ένα κόμμα με ανομοιόμορφα μέλη που περιλαμβάνουν και φασιστικά στοιχεία.

Η στροφή του  FPÖ στον ακροδεξιό λαϊκισμό έλαβε χώρα υπό την ηγεσία του Jörg Haider, που ανέλαβε το κόμμα το 1986.  Υπό την ηγεσία του, το κόμμα άρχισε να υιοθετεί ρατσιστικές πολιτικές επιτιθέμενο σε αιτούντες άσυλο μετανάστες. Περιβόητη έγινε η ομιλία του Haider όπου υπερασπίστηκε τα SS και εξύμνησε τις πολιτικές για την εργασία του Χίτλερ.

Το 1999, το FPÖ κέρδισε 26.9% τω ψήφων στις εθνικές εκλογές, το καλύτερο του αποτέλεσμα, και μπήκε σε κυβέρνηση συνεργασίας με το κεντροδεξίο ÖVP. Μετά από μια σειρά φτωχών εκλογικών αποτελεσμάτων, το FPÖ διασπάστηκε το 2005. Ο Haider και ο κοινοβουλευτικός τομέας του κόμματος έφυγαν, φτιάχνοντας την Συμμαχία για το μέλλον της Αυστρίας (BZÖ), αλλά ο  Haider σκοτώθηκε τρία χρόνια μετά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Η ηγεσία του FPÖ πέρασε στον μαθητή του Haider, Heinz-Christian Strache, το 2005. Υπό τον Strache το FPÖ κέρδισε πολλή από την εκλογική του δύναμη. Αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, αντιτάχθηκε αμέσως στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ και προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως αντικαθεστωτικό κόμμα . Ο  Strache είναι επίσης αντισημίτης: το 2012 αποδοκιμάστηκε ευρέως αφού ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook μια καρικατούρα τραπεζίτη με γαμψή μύτη, που φορούσε μανικετόκουμπα με το αστέρι του Δαυίδ. 

Ο πυρήνας εκλογικής στήριξης του FPÖ προέρχεται από τη ρατσιστική του ατζέντα. Αιχμή του δόρατος είναι οι καμπάνιες του κατά των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο. Το FPÖ έχει επίσης στοχοποιήσει το μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας, υποκινώντας ξεσηκωμό κατά της λεγόμενης «ισλαμοποίησης»της Αυστρίας. Στην περίοδο των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014, ο  Andreas Moelzer, βασικός υποψήφιος του FPO, ισχυριζόταν πως η ΕΕ κινδυνεύει να γίνει «ένα σώμα νέγρων”.

Το 2015 το FPO πήρε το ένα πέμπτο των ψήφων. Τον περασμένο Οκτώβριο ήρθε δεύτερο με 30.7% στη Βιέννη και τώρα είναι στην πρώτη θέση με ένα ποσοστό περίπου 30% στις εθνικές δημοσκοπήσεις.

Βέλγιο

Το Vlaams Belang (VB, Φλαμανδικό Συμφέρον) είναι ένα φασιστικό κόμμα, με ρατσιστική και εθνικιστική πλατφόρμα. Το κόμμα λεγόταν Φλαμανδικό Μπλοκ κι οι υποστηρικτές του ήταν προσκυνητές του Χίτλερ με πολύ στενούς δεσμούς με τους βέλγους συνεργάτες των ναζί στον πόλεμο.

Ένα από τα ηγετικά μέλη του Φλαμανδικού Μπλοκ ήταν ο Philip Dewinter (τώρα ηγετικό στέλεχος του VB, ο οποίος χαίρεται να αναφέρει τους βέλγους ναζί και τους συνεργάτες τους σαν στενούς φίλους. Το 1998 επισκέφτηκε ένα νεκροταφείο και άφησε λουλούδια στους τάφους 38 Φλαμανδών SS  που πολέμησαν με τους ναζί. Σύμφωνα με τον ιστορικό Christophe Diercxsens, ο Dewinter ήταν επίσης ο βασικός ομιλητής σε συγκέντρωση των συνεργατών των SS του Sint-Maartensfonds το 2001. Ο Dewinter άρχισε την ομιλία του με τις λέξεις  «My Honour is loyalty” – το επίσημο moto των γερμανικών SS.

To Φλαμανδικό Μπλοκ αναγκάστηκε να διαλυθεί όταν ο Roeland Raes, ο αντιπρόεδρος του, έδωσε μια συνέντευξη στη γερμανική τηλεόραση το 2001, όπου αμφισβήτησε τον αριθμό των εβραίων που δολοφονήθηκαν στο ολοκαύτωμα και την αυθεντικότητα του ημερολογίου της Άννας Φρανκ. Το Μπλοκ οδηγήθηκε στο δικαστήριο το 2004 και κρίθηκε ένοχο για ρατσισμό και διακρίσεις. Εξαναγκάστηκε να διαλυθεί, δίνοντας τη θέση του στο Φλαμανδικό Συμφέρον (VB).

Παρότι δημοσίως το VB έχει διαχωρίσει τη θέση του από το Φλαμανδικό Μπλοκ, συνεχίζει να προωθεί τα ίδια θέματα και απόψεις. Το κόμμα έχει χτίσει την εκλογική του βάση πάνω στην καμπάνια για ανεξαρτησία της Φλάνδρας, μάχεται άγρια τη μετανάστευση και είναι βαθιά ισλαμοφοβικό.

Το VB στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανήκει στην ομάδα Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας», μαζί με το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο.

 

Βουλγαρία

Τα φασιστικά κόμματα κατέχουν το 1/8 των εδρών στο βουλγαρικό κοινοβούλιο, μετά τις εκλογές τον Οκτώβρη του 2014.

Δύο βασικά φασιστικά κόμματα διεκδικούν την μέγιστη επιρροή στο εκλογικό πεδίο αλλά και στους δρόμους. Το Ataka (Επίθεση) από 7.3% το 2013 έπεσε στο 4.12% το 2014. Αλλά ένας καινούριος φασιστικός συνασπισμός, το Πατριωτικό Μέτωπο (PF), κέρδισε άλλο ένα 7.3%, αυξάνοντας την επίδοση τω δύο βασικών συνιστωσών του που τον προηγούμενο χρόνο δεν έπιαναν το 4% που χρειάζεται για να μπουν στη βουλή.

Το PF κέρδισε 19 έδρες στο κοινοβούλιο και το Ataka άλλες 11, – σύνολο 30 εδρών στις 240.

Η Βουλγαρία είναι η φτωχότερη χώρα στην ΕΕ, με πολιτική σκληρής λιτότητας από τα τέλη της δεκαετίας του 92, και βασανίζεται από μια διαρκή πολιτική κρίση –κάθε τόσο γίνονται εκλογές καθώς οι κυβερνήσεις πέφτουν η μία μετά την άλλη.

Αλλά όπως σε πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, η κληρονομία του σταλινισμού, δυσκολεύει την οικοδόμηση μιας αριστεράς. Αντιθέτως, το Ataka και το Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα – βασική συνιστώσα του PF  – παίζουν ουσιαστικό ρόλο στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οι φασίστες της Βουλγαρίας στοχοποιούν κυρίως τους Ρομά, που είναι το 10% του πληθυσμού, και ήδη υποφέρουν από τις διακρίσεις εις βάρος τους σε θέματα σπιτιού, εκπαίδευσης, εργασίας.

Το 2011 ξέσπασε αντι-ρομά πογκρόμ σε πόλεις και χωριά σε όλη τη Βουλγαρία, όταν ένας νεαρός βούλγαρος σκοτώθηκε από έναν ρομά οδηγό λεωφορείου. Οπλισμένοι κατέστρεψαν σπίτια στις περιοχές των ρομά και επιτέθηκαν αδιακρίτως στους κατοίκους. Το κύμα βίας – το χειρότερο μετά του Β Παγκόσμιο Πόλεμο – είχε οργανωθεί από τους φασίστες.

Επίσης, οι φασίστες στοχοποιούν τον τούρκικο και το μουσουλμανικό πληθυσμό της Βουλγαρίας, ενώ το VMRO είναι ένα αλυτρωτικό κόμμα που μιλάει για τη «Μεγάλη Βουλγαρία» που περιλαμβάνει τη Μακεδονία και μέρη της Σερβίας, της Ρουμανίας και της Ελλάδας. Οι φασίστες της Βουλγαρίας έχουν στενούς δεσμούς με τους ούγγρους ναζί  Jobbik.

Τσεχική δημοκρατία

Η Αυγή –Εθνικός Συνασπισμός (Dawn – National Coalition –Úsvit – Národní Koalice) είναι ένα ακροδεξιό λαϊκίστικο ξενοφοβικό κόμμα που χρησιμοποιεί ρατσιστική ρητορική κατά των ρομά και των μεταναστών. Πήρε 6.88%, κερδίζοντας 14 έδρες (σε σύνλο 200) στις εκλογές του 2013,  αν και στις ευρωπαϊκές εκλογές απέτυχε να πάρει έδρα, μειώνοντας στο μισό τις ψήφους του.

Παρότι δεν έχει φασιστική καταγωγή, η Αυγή κινείται σε επικίνδυνη κατεύθυνση.

Το κόμμα ιδρύθηκε από τον ιάπωνα-τσέχο επιχειρηματία Tomio Okamura με μια πλατφόρμα βασισμένη στην «άμεση δημοκρατία» ως μέτρο κατά της διαφθοράς. Παρά την μικτή ιαπωνική-τσέχικη καταγωγή του, ο Okamura είναι ένας ρατσιστής που έχει προτείνει να εξοριστούν οι ρομά στην Ινδία.

Αμέσως μετά τις εκλογές του 2013, ο  Okamura εκδιώχθηκε και έφτιαξε  νέο κόμμα, το Ελευθερία και Άμεση Δημοκρατία (Svoboda a přímá demokracie, SPD), που οργανώνει τις δικές του διαδηλώσεις κατά των προσφύγων.

Τα μέλη της Αυγής δεν αντιτάχθηκαν στο ρατσισμό του Okamura, αλλά η εκλογή τους εξύψωσε τις δικές τους απόψεις: αντί για άμεση δημοκρατία, ελπίζουν να φτιάξουν ένα μεγαλύτερο κόμμα, στο πρότυπο του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου. 

Οι Τσέχοι προφανώς μελετούν τις προσεγγίσεις που κάνουν άλλα φασιστικά και ακροδεξιά κόμματα: στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014 κυκλοφόρησαν μία αφίσα κατά των μεταναστών που βασιζόταν στα μοτίβα με τα πρόβατα του λαϊκίστικου Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος και των γερμανών ναζί NPD και του καταργημένου τσέχικου Εθνικού Κόμματος που απαγορεύτηκε δικαστικώς το 2011.

Όπως τα ρατσιστικά και φασιστικά κοινοβουλευτικά κόμματα σε άλλα μέρη της Ευρώπης, έτσι κι εδώ χτίζουν δεσμούς με ένα κίνημα στο δρόμο, και με ναζί και ρατσιστές σκίνχεντ και ομάδες χούλιγκανς.

Τον Φεβρουάριο αυτού του έτους, η Αυγή ένωσε τις δυνάμεις της με το Μπλοκ κατά του Ισλάμ, ένα ρατσιστικό κίνημα για να διοργανώσουν μία ρατσιστική διαδήλωση «κατά της ισλαμοποίησης της Ευρώπης» στην Πράγα, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 3.000 άτομα.

Ήταν παρόντες και εκπρόσωποι του γερμανικού κινήματος Pegida και τσέχικων ναζιστικών ομάδων. Η διαδήλωση τέλειωσε με μια βίαιη επίθεση από μασκοφόρους ναζί σε κοινωνικό κέντρο που κάνει μαθήματα γλώσσας.

Δανία

Το ακροδεξιό ρατσιστικό λαϊκίστικο Δανικό Λαϊκό Κόμμα (Dansk Folkeparti, DK) πήρε  στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014 ποσοστό 26.6%. Στις βουλευτικές εκλογές τον επόμενο χρόνο, κέρδισε τη δεύτερη θέση, με 37 στις 179 έδρες.

Το DK είναι ένα εθνικιστικό κόμμα που στηρίζει  την εκλογική του βάση στο ρατσισμό, στοχοποιώντας κυρίως μετανάστες και μουσουλμάνους. Ιδρύθηκε τα 1995 με απόσχιση από το παρόμοιο ξενοφοβικό Κόμμα της Προόδου. Ο ιδρυτής του Pia Kjærsgaard έχει περιγράψει μια πολυεθνική Δανία ως «εθνική καταστροφή».

Το DK,  υπό την ηγεσία τώρα του Kristian Thulesen Dahl, έχει αυξήσει απότομα την εκλογική του δύναμη στις δύο τελευταίες εκλογές.

Το κόμμα έχει διακηρύξει το στόχο να απαγορευτεί κάθε μετανάστευση από μη δυτικές ή μουσουλμανικές χώρες. Η ισχυρή του θέση στο κοινοβούλιο συνεπάγεται πως μπορεί  να ασκεί επιρροή στην κεντροδεξιά κυβέρνηση, με αποτέλεσμα μέτρα όπως το νόμο που επιτρέπει στις αρχές να κρα

36
Τετοια τερατα είναι οι Χρυσαυγιτες. Ομως επειδη ειναι Χρυσαυγιτης κανενας δεν φωνάζει, αν ήταν κανας πακιστανος που δεν θα είχε ουτε πρόσβαση στο σεξ, θα σηκώνετουν το συμπαν.....

Εξτρα μπονους- εξηγηση για την κρίση: 54 χρονών συνταξιούχος. Ελεος. 54 χρονών ο Αντρεάς δεν ειχε γνωρίσει καν την Λιάνα.


Quote
Σοκ στη Λέσβο. Βίαζε επί 4 χρόνια τις κόρες του και τραβούσε φωτογραφίες κρατώντας παιδικό πορνογραφικό υλικό με τα “κατόρθώματά” του
Θοδωρής Παναγιωτίδης
Μάϊος 25 2016 16:14
Adtech Ad
Έναν απίστευτο εφιάλτη ζούσαν επί τουλάχιστον μία τετραετία στη Λέσβο, οι δύο από τις τρεις ανήλικες κόρες ενός 54χρονου συνταξιούχου κατώτερου αξιωματικού του Στρατού, που περιελάμβανε συχνούς βιασμούς και ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.
 Η κόλαση που ζούσαν από τον ίδιο τους τον πατέρα περιελάμβανε ακόμα και φωτογράφηση των “κατορθωμάτων” του, τα οποία κρατούσε σε αρχείο για το παιδικό πορνογραφικό υλικό που διατηρούσε στο σπίτι του, μαζί με πλήθος από ερωτικές ταινίες που έβαζε με το ζόρι τα ανήλικα κορίτσια του να βλέπουν, πριν τα υποβάλει στο μαρτύριο που ζούσαν.
Αυτό το ανθρωπόμορφο θηρίο, που ζούσε στην κοινότητα Κάτω Τρίτος, της περιοχής του Γέρα στη Λέσβο, είχε τρεις κόρες, 9, 14 και 16 ετών σήμερα. Τις δύο μεγαλύτερες τις βίαζε τουλάχιστον από το 2012 όταν η μία ήταν 10 και η άλλη 12 ετών.
Όλα αυτά τα χρόνια η μητέρα τους φέρεται να μην είχε αντιληφθεί το παραμικρό, μέχρι που χθες το βράδυ ο 54χρονος βίασε ξανά την 14χρονη κόρη του και εκείνη δεν άντεξε πλέον και παρά τις απειλές του, είπε όλη την φρικτή και εφιαλτική αλήθεια που ζούσε εκείνη και η αδερφή της στην μητέρα της.
Μόλις η μάνα έμαθε τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι της και σε βάρος των παιδιών της, ειδοποίησε την Αστυνομία και ο παιδεραστής συνελήφθη. Κατά την ανάκριση, αρχικά αρνήθηκε τα πάντα, έως την στιγμή που “έσπασε” υπό την πίεση των όσων είχαν καταθέσει σε βάρος του τα παιδιά του και ομόλόγησε με κάθε αηδιαστική λεπτομέρεια τις ανείπωτες πράξεις του!

Οι κατηγορίες
Με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα παραπέμπεται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης 54χρονος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις των κοριτσιών είναι καταπέλτης, ενώ τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας που χειρίζονται την υπόθεση είναι αδιάσειστα, οι λεπτομέρειες δε σοκάρουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης έχει αποδεχθεί τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες.
Σε βάρος του συνταξιούχου στρατιωτικού, απαγγέλθηκαν οι εξής κατηγορίες: Ασέλγεια μεταξύ συγγενών, αποπλάνηση παιδιών, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατάχρηση σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων. Πριν λίγο οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή για να απολογηθεί. Από τον Ανακριτή πήρε προθεσμία για ν’ απολογηθεί την Παρασκευή.

37
Το ανθρώπινο πρόσωπο των Υπεράριων δείχνει η όμορφη τουρκάλα που ζητά να λαμψει η αλήθεια για την δολοφονία του πατέρα της απο το ελλ (παρα)κρατος και τους στρατιωτικούς. Το 1996, δολοφονήθηκε ο πατέρας της επάνω απο το αιγαίο, σε διεθνη εναέριο χώρο, οπου δικαιούταν να πετά. Συγκρίνετε την υπεράρια τουρκάλα με την φωτογραφία της ουρανίας ή σταυρούλας. Εσύ με ποιον ταυτίζεσε;http://www.protothema.gr/greece/article/580814/h-istoria-tou-ellina-pilotou-pou-oi-tourkoi-zitoun-dis-isovia/

38
Ο χριστος χρίστου είναι τεϊτζής ακτινολόγος και συστείνεται σαν γιατρός...Ποσο κομπλέξικός καφρος μπορεί να είναι; λες και δεν κανει μπαμ πως ειναι χαζός.

Γράφουν λοιπον στο τσαντίρι τους:

Quote
Το ΕΛΑΜ έχουν βάλει στο στόχαστρό τους συγκεκριμένα ΜΜΕ και μεγαλοδημοσιογράφοι στην Αθήνα, φοβούμενοι την άνοδο του Εθνικιστικού κινήματος στην Κύπρο. Συγκεκριμένα ο μεγαλοδημοσιογράφος Νίκος Χασαπόπουλος καταφέρετε με ύβρεις αλλά και ψέματα κατά του ΕΛΑΜ και του προέδρου του, βουλευτή πλέον, Χρίστο Χρίστου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στον πρόεδρο του κινήματος υποτιμητικά ως ιδιοκτήτης πίτσας απότο χωριό Πολιτικό λίγο έξω από την Λευκωσία που δηλώνει "ακτινολόγος"! Ο κύριος αυτός που θέλει να το παίξει και δημοσιογράφος προφανώς δεν γνωρίζει πως ο Χρίστος Χρίστου εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ως ακτινολόγος.

......................

Ενώ αν ψάξουμε το βιογραφικό του
Quote
Επάγγελμα: Τεχνικός Ακτινολόγος
Επαρχία: Λευκωσία
Κομματικό αξίωμα: Πρόεδρος Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)
- See more at: http://www.sigmalive.com/archive/simerini/politics/reportaz/380212#sthash.LDx2O9ht.dpuf


 :D :D :D :D

γελαν και οι κότες με τους φασίστες.

39
Αλλη μια ερευνα ερχεται στο φως της δημοσιοτητας που επιβεβαιώνει οσα ελεγα (και αυτη...) πως οσο πιο υπαναπτυχτη είνια μια χωρα, και αρα έχει περισσοτερους υπανθρωπους, τοσο αντιλαθρο είναι. Οσο πιο αναπτυγμένος είσαι, οσο πατας στα ποδια σου, τοσο δεν αγχώνεσαι για τους λάθρο φιλους.


http://www.theguardian.com/world/2016/may/19/refugee-crisis-china-germany-uk-most-welcoming-countries-amnesty-international

Ολως παραδόξως η ελλάδα βγήκε ψηλά, αλλα μαλλον οφείλεται στην υποκρισία του υπανθρωπου Ελ που αλλα λεει στις δημοσκοπήσεις και αλλα κάνει.

40
Η Αννα παναγιωταρέα είναι πιο συστημική και απο το σύστημα. Για να δουμε με τι ανέκδοτα διασκεδάζειο χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται απ’ αυτό που θεωρεί αστείο


Είναι πλεον φανερο και στον τελευταιο αδαή πως υποκινουμενα του συστήματος-καθεστώτος ειναι οι ρατσιστες.

41
Δεν είναι τοσο τυφή η δικαιοσύνη στο ελλαδισταν τελικα αφου αθωωσαν μανιακό δολοφονο ο οποιος σκότωσε τουρκο πιλόττο. Εστειλα μνμ στους τουρκους να πανε την υποθεση στο ευρωπαϊκο δικαστήριο.

Quote
Οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν απορρίψει το αίτημα που υπέβαλε προ διμήνου εισαγγελέας της Άγκυρας
 Απορριπτική ήταν η απάντηση των δικαστικών αρχών της χώρας προς τις αντίστοιχες της Τουρκίας σχετικά με το αίτημα συνδρομής που είχαν καταθέσει οι τελευταίες προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση αποζημίωσης σε βάρος Έλληνα πιλότου.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό αίτημα δικαστικής συνδρομής διαβιβάστηκαν πριν περίπου δυο μήνες στην αρμόδιο τμήμα Εκδόσεων του Εφετείου Αθήνα και στη συνέχεια κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Συγκεκριμένα, εστάλη έγγραφο στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να υπάρξει απάντηση που σχετίζεται με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας και με το ερώτημα αν η ικανοποίηση ή μη του επίμαχου αιτήματος, ασκεί επιρροή στις σχέσεις της Ελλάδος με τρίτες χώρες.
Ακολούθησε η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών και στη συνέχεια η σύγκληση του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας. Το δικαστικό συμβούλιο κατέληξε τελικά στην απόφαση ότι το αίτημα θα πρέπει να απορριφθεί, όπως και έγινε.
Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές ζητούσαν τη δικαστική συνδρομή της χώρας μας για την κατάρριψη του αεροσκάφους τον Οκτώβριο του 1996, κατά την οποία είχε σκοτωθεί ο Τούρκος κυβερνήτης Ναϊλ Ερντογάν και είχε τραυματιστεί ο συγκυβερνήτης Οσμάν Τσιτσικλί.
Το θέμα είχαν κινήσει οι συγγενείς του νεκρού πιλότου, ενώ είχε υποστηριχθεί και από τον συγκυβερνήτη που επέζησε.

42
Αναρχισμος / B-FEST 2016
« on: May 17, 2016, 04:49:49 pm »


Το Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ του Περιοδικού Βαβυλωνία “B-FEST” επιστρέφει με καλεσμένους διεθνούς φήμης ομιλητές και καλλιτέχνες!!

B-FEST 5: Θεμελιώνοντας την Ουτοπία
27-28-29 Μαΐου 2016
Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, είσοδος Ούλωφ Πάλμε, Αθήνα

Μετά από τις επιτυχημένες του διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια που προσέλκυσαν δεκάδες χιλιάδες κοινού, το B-FEST επανέρχεται φέτος με το πολιτικό του πρόγραμμα να περιστρέφεται γύρω από θέματα όπως το προσφυγικό, την μεταλλαγή της Ευρώπης, την άμεση δημοκρατία και τα σύγχρονα απελευθερωτικά κινήματα σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Μεταξύ των φετινών ομιλητών:

JULIAN ASSANGE*
DILAR DIRIK
MASSIMO DE ANGELIS
DAVID AMES CURTIS
CLAUDIA MOATTI
JEROME E. ROOS
CHRIS SPANNOS
+ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

*μέσω ζωντανής τηλεδιάσκεψης

ΟΜΙΛΙΕΣ/ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ/ ΣΙΝΕΜΑ/ ΘΕΑΤΡΟ/ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ/ ΚΟΜΙΞ/ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ WORKSHOPS

http://www.babylonia.gr/

43
Πολιτική επικαιρότητα / Interracial Marriage
« on: May 16, 2016, 02:10:06 pm »
TO ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ
http://www.pewsocialtrends.org/2012/02/16/chapter-1-overview/
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΣ.


44
Το τσίρκο εδειξε το πραγματικο του προσωπο δίνοντας την πρωτη θεση στην μοιρολογιτρα των Ουκρανων, την φασίστρα τραγουδίστρια απο την ουκρανία.

Οι τατάροι της ουκρανίας ηταν συνεργάτες των ναζι και οι σοβιετικοι δικαίως (και υποχρεωτικως) τους εξόντωναν μαζικά, ωστε να ξεβρωμίσει η ευρωπη απο το φιδι του ναζισμου. Δεστε τα εγκληαματα τους! (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ!!!)

Μπάμπι Γιάρ ... σφαγή 30.000 Εβραίων ... τα κτήνη έβγαλαν και φωτογραφίες .''
45
To αστικό κράτος είναι ανίκανο να τιμωρήσει την ΧΑ και τα πογκρόμ της, οποταν είναι φανερό πως μονο η Αναρχική, αντε και η ακροαριστερη "τρομοκρατία" (αν το να αγαπας την ταξη σου ειναι τρομοκρατία) μπορεί να δωσει λυση στο αιτημα της κοινωνιας για δικαιωσύνη και ασφάλεια.
_____________________________________________________________________________________

 Είναι πλέον γεγονός. Το ρατσιστικό πογκρόμ που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας από χθες έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Και κάπως έτσι οι δράστες των εγκλημάτων που συνθέτουν την τρομακτική αυτή υπόθεση ρατσιστικής βίας δεν θα διωχθούν ποτέ.

Πρόκειται για μια υπόθεση που άφησε πίσω της έναν νεκρό και πάνω από 100 τραυματίες μετανάστες, ενώ έχει συσχετιστεί με τη μεγάλη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης και σήμερα αποτελεί αναγνωστέο έγγραφο στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οπως μάλιστα αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, «προκύπτει πλήρως και χωρίς καμία αμφιβολία η συμμετοχή του κόμματος στις εγκληματικές ενέργειες σε βάρος αλλοδαπών, ανεξέλεγκτα, στο κέντρο της Αθήνας [...] με επικεφαλής επίλεκτα τότε στελέχη και ήδη βουλευτές και κατηγορούμενους, ήτοι τον προαναφερόμενο Ηλία Κασιδιάρη και τους Ηλία Παναγιώταρο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ευστάθιο Μπούκουρα και άλλους».

Κι ενώ το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αξιολογεί το πογκρόμ του 2011 ως σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές που χειρίστηκαν την ίδια την υπόθεση του πογκρόμ επέδειξαν τέτοια ολιγωρία ώστε, παρ’ όλο που η προκαταρκτική εξέταση χαρακτηρίστηκε «κατεπείγουσα», βάλτωσε και τελικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο «αγνώστων δραστών», με αποτέλεσμα σήμερα τα εγκλήματα να έχουν παραγραφεί.

«Η αποτυχία αυτή των διωκτικών και δικαστικών αρχών δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τις δημόσιες διακηρύξεις και διεθνείς δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους αναφορικά με την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.

Και είναι κοινή, εθνική και διεθνής εμπειρία ότι όταν η ρατσιστική βία δεν τιμωρείται, επαναλαμβάνεται», τονίζουν οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Σκαρμέας, οι οποίοι και είχαν καταθέσει τη σχετική μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του πογκρόμ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήδη από τις 12/05/2014.

46
Οταν ο Πουστιν (ετσι προφερεται) ειπε καλά λογια για τον δισεκατομυριουχο αμερικανό, επιασε την γραμμή η ΧΑ και σαν καλό σκύλάκι υμνεί τον τραμπ.

Τοσο βλάκες είναι να πιστεύουν στον τραμπ επειδη "μιλαει εξω απο τα δοντια" και "εναντια στην πολιτική ορθότητα".

Να δω αυριο που η τουρκια θα του προσφέρει μεγαλύτερα κερδη απο οτι το ελλαδιστάν, να κανει καλύτερο "ντιλ" να δουμε ποσο θα χαίρονται. Σε αυτο το νημα θα αναρτούμε τα κειμενα της ΧΑ για τον τραμπ, γιατι μεθαύριο προβλέπω κολοτουμπα, και ας τα εχουμε μαζεμένα.

Quote
Ντόναλντ Τραμπ: Ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν υπήρχαν ακόμη Καντάφι και Χουσεΐν
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 - 22:43         58

Ντόναλντ Τραμπ: Ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν υπήρχαν ακόμη Καντάφι και Χουσεΐν

Έχει πάρει φόρα ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, και δεν σταματάει να λέει «απαγορευμένες» αλήθειες, που ενοχλούν σφόδρα το αμερικανοσιωνιστικό κατεστημένο.
Έτσι, σε συνέντευξή του στο CNN, απαντώντας στην ερώτηση «αν θεωρεί ότι ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν αιμοσταγείς δικτάτορες όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Μουαμάρ Καντάφι βρίσκονταν ακόμη στην εξουσία», αυτός απάντησε πως είναι σίγουρος 100% γι’ αυτό, υποστηρίζοντας ότι «το Ιράκ και η Λιβύη θα ήταν λιγότερο διαιρεμένες και θα συνέβαλαν στη προώθηση μεγαλύτερης σταθερότητας στη Μέση Ανατολή αν οι δύο δικτάτορες–Χουσεΐν και Καντάφι αντίστοιχα–δεν είχαν εκδιωχθεί δια της βίας από την εξουσία».
Και συνέχισε ακάθεκτος: «Εννοώ, κοιτάξτε τη Λιβύη. Κοιτάξτε το Ιράκ. Το Ιράκ δεν είχε τρομοκράτες. Εκείνος (ο Χουσεΐν) σκότωνε άμεσα τους τρομοκράτες και σήμερα μοιάζει με το Χάρβαρντ της τρομοκρατίας. Αν δείτε το Ιράκ πριν από χρόνια, δεν λέω ότι ήταν καλός τύπος, φρικτός ήταν, αλλά (η χώρα) ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με σήμερα. Σήμερα το Ιράκ είναι ένα πεδίο εκπαίδευσης τρομοκρατών. Σήμερα η Λιβύη, ούτε που την ξέρει κανένας, ειλικρινά δεν υπάρχει Ιράκ και δεν υπάρχει Λιβύη. Έχουν διαλυθεί τα πάντα. Δεν υπάρχει έλεγχος. Κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται εκεί. Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθούν να διαπράττονται στη Λιβύη και στο Ιράκ και είναι χειρότερες από ποτέ. Αποκεφαλίζουν και πνίγουν ανθρώπους. Σήμερα είναι πολύ χειρότερα από τότε, υπό τον Σαντάμ Χουσεΐν ή τον Καντάφι».

Τον συγχαίρουμε για το θάρρος του, μέσα στη φωλιά του διεθνούς σιωνισμού, να αποδομεί τα «κατορθώματά» του!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ntonalnt-tramp-o-kosmos-mas-tha-htan-kaluteros-an-uphrchan-akoma-kantafi-ka#ixzz48XlU4OUd


Quote
Ο φόβος κάποιων για το φαινόμενο “Τράμπ”
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 - 08:00         98
Ο φόβος κάποιων για το φαινόμενο “Τράμπ”
Το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται ολοένα και περισσότερο, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι πιθανότητες να είναι αυτός ο τελικός νικητής στην κούρσα για την ανάληψη του χρίσματος ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το φαινόμενο Τραμπ, όπως αυτό περιγράφεται όχι από τους υποστηρικτές του, αλλά από τους πολεμίους του.
Οι προτάσεις του Τραμπ, οι οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, για την απέλαση 11 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, την οικοδόμηση φράχτη κατά μήκος των αμερικανομεξικανικών συνόρων, προκαλούν την οργή των εκφραστών της αμερικανικής εκδοχής της “πολιτικής ορθότητας”. Σε άρθρο του στους Financial Times, ο Μάρτιν Γουλφ χαρακτηρίζει τον Τραμπ ως “αδαή, ξενόφοβο και έρμαιο παρανοϊκών φαντασιώσεων”. Εναντίον του δεν κινούνται μόνο οι εκπρόσωποι των Δημοκρατικών, αλλά και οι Ρεπουμπλικάνοι συντηρητικοί ιδεολόγοι.
Οι “αιρετικές” απόψεις του Τραμπ για την αμερικανική εξωτερική πολιτική αμφισβητούν τα θεμέλια της ρεπουμπλικάνικης “ορθοδοξίας”. Μια συγκεκριμένη πτέρυγα του κόμματος αντιστέκεται με πείσμα στην προοπτική αυτή. Είναι οι “Ιέρακες” της εξωτερικής πολιτικής, γνωστοί συλλήβδην ως νεοσυντηρητικοί. Σε πρόσφατες συνεντεύξεις τους, ηγετικές φυσιογνωμίες του νεοσυντηρητικού χώρου -άνθρωποι που στήριξαν τον πόλεμο στο Ιράκ, απεχθάνονται τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν και θεωρούν την ασφάλεια του Ισραήλ μη διαπραγματεύσιμη- εκτιμούν πως ο Τραμπ θα αποτελούσε καταστροφή για την αμερικανική εξωτερική πολιτική και δεσμεύονται να μην τον στηρίξουν σε καμία περίπτωση.
“Η Χίλαρι αποτελεί τη λιγότερο κακή επιλογή. Η εκλογή του Τραμπ στην προεδρία θα ήταν μια πραγματική καταστροφή για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ”, λέει χαρακτηριστικά ο Έλιοτ Κοέν, πρώην στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών επί προεδρίας Τζορτζ Μπους. Σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό περιοδικό Vox, ο υποστηρικτής του πολέμου στο Ιράκ, Ιστορικός και μέλος του ινστιτούτου Council on Foreign Relations, Μαξ Μπουτ, υποστηρίζει ότι και αυτός θα ψήφιζε την Χίλαρι Κλίντον, αντί του Ντόναλντ Τραμπ: “Η ιδέα της υποψηφιότητας Τραμπ με κρατά ξύπνιο τα βράδια”.
Δεκάδες ρεπουμπλικάνοι ειδικοί της εξωτερικής πολιτικής υπέγραψαν πρόσφατα ανοιχτή επιστολή, δηλώνοντας ότι αδυνατούν να υποστηρίξουν τον Τραμπ, παραθέτοντας τον “θαυμασμό του για ξένους δικτάτορες”. Όσο, όμως, και αν πολεμείται ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων, ο Τραμπ καταδεικνύει την ευρύτατη αποδοχή του σχεδόν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα των ψηφοφόρων του κόμματός του, καθώς είναι εκείνος που εκφράζει καλύτερα τις ανησυχίες, τον φόβο και τον θυμό πολλών αμερικανών για το πολιτικό σύστημα, για την οικονομική στασιμότητα στα εισοδήματα της εργατικής και της μεσαίας τάξης από το 2008 και για την παράνομη μετανάστευση.
Η πολεμική, όμως, κατά του Τραμπ περνάει και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο βρετανικός Guardian, “έχουμε από την μια πλευρά μια υποψήφια που αποζητά την συνεργασία και την αγάπη μεταξύ όλων, και από την άλλη κάποιον που θέλει να χώσει μπουνιές σε κάθε ψηφοφόρο”! Βλέπουμε, λοιπόν, ότι το σενάριο να βρεθεί ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο τρομάζει κάποιους και αποκαλύπτει τις προθέσεις τους, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γράφονται πραγματικά ανοησίες. “Αυτό που μέχρι σήμερα το βλέπαμε σαν κακόγουστο αστείο, θα πρέπει να αρχίσουμε να το συζητάμε”, έγραψε χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. “Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε πλέον τον Τραμπ ως κλόουν”, έγραψε με την σειρά της η αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten, προβλέποντας πως, αν τελικά καταφέρει να “αλώσει” τον Λευκό Οίκο, “αυτό θα είναι ολέθριο για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, θέτοντας σε κίνδυνο την σταθερότητα της παγκόσμιας τάξης”. Επίσης, αντιδράσεις διεθνώς πυροδότησε η εμφάνιση ενός από τους γιους του Τραμπ, ο οποίος μετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του, μαζί με “ακραίο” πολιτικό σχολιαστή, στην διάρκεια συνέντευξης σε “ρατσιστικού περιεχομένου” ραδιοφωνική εκπομπή.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, στους επικριτές του Τραμπ προστίθενται και “διασημότητες”, όπως ο γελοίος φιλελεύθερος αριστερός υποκριτής Τζορτζ Κλούνεϊ και το τσουλί-πορνίδιο της ποπ μουσικής Μάιλι Σάιρους, με εκφράσεις πάμφτωχες σε πολιτική επιχειρηματολογία και πάμπλουτες σε επίδειξη μίσους και βλακείας. Δεν μπορούμε ακόμη να ξέρουμε μέχρι πού θα φτάσει η ανοδική πορεία του Ντόναλντ Τραμπ. Ούτε αν θα είναι τόσο δυνατός και αυτόνομος στο να χαράξει την πολιτική των ΗΠΑ όπως πραγματικά αυτός θέλει, ή αν τελικά θα υποκύψει στην ισχύ του σιωνιστικού λόμπι που επί δεκαετίες κινεί τα νήματα σ' αυτή την χώρα. Όπως και να έχει, όμως, είναι σίγουρα προτιμότερος από την φανατική φιλοσιωνίστρια Χίλαρι Κλίντον, με τις συγκεκριμένες γεωπολιτικές αντιλήψεις, ορκισμένη εχθρό της Ρωσίας και της Σερβίας, φανατική φιλότουρκη, στενά συνδεδεμένη με τους καπιταλιστές του Βερολίνου και κινούμενη φυσικά όχι με δικά της χρήματα (όπως ο αυτοδημιούργητος Τραμπ   :D :D :D :D), αλλά με ξένα (και άφθονα) λεφτά, τα οποία είναι πιθανόν και “βρώμικα”.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-fobos-kapoiwn-gia-to-fainomeno-tramp#ixzz48Xm6T1Q8Quote
Κεραυνοί Τραμπ κατά της Μέρκελ για την λαθρομεταναστευτική πολιτική : “Αυτή η γυναίκα είναι η απόλυτη καταστροφή”!

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016
Κεραυνοί Τραμπ κατά της Μέρκελ για την λαθρομεταναστευτική πολιτική : “Αυτή η γυναίκα είναι η απόλυτη καταστροφή”!

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και τις απόψεις της καγκελαρίου Μέρκελ για το θέμα αυτό τόνισε τα εξής: «Αυτή η γυναίκα επέτρεψε την εισβολή εκατομμυρίων μεταναστών στην χώρα της, μετανάστες οι οποίοι δεν μπορούν να ενσωματωθούν. Η γυναίκα αυτή είναι η απόλυτη καταστροφή».
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει την σκληρή πολιτική που θέλει να εφαρμόσει εναντίον των μεταναστών, αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι σκοπεύει να σφραγίσει τα σύνορα της χώρας του. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News, όπου αναφερόμενος στην πόλη των Βρυξελλών είπε: «Οι Βρυξέλλες ήταν μια ωραία πόλη με μηδενικό δείκτη εγκληματικότητας. Σήμερα μετά την επέλαση των μεταναστών είναι μια κατεστραμμένη πόλη, μια απόλυτη καταστροφή που προήλθε από τους μετανάστες».
Η Γερμανία της Μέρκελ, η Γερμανία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων (Die Grünen) και της Αριστεράς (Die Linke) κατάφερε να γίνει το μνημείο της κοινωνικής και φυλετικής αυτοκτονίας της Ευρώπης. Μια αυτοκτονία που γίνεται δυνατή με την συμπαράσταση του συνταγματικού τόξου της Ελλάδας.
Η Μέρκελ με την δήλωση της «το Ισλάμ ανήκει στην Ευρώπη» εγκλημάτισε κατά της χώρας της, το συνταγματικό τόξο της Ελλάδας με την πολιτική των ανοικτών συνόρων εγκλημάτισε κατά του Ελληνικού Έθνους.
Εμείς θα τονίσουμε ότι απόλυτη καταστροφή δεν είναι μόνο η Μέρκελ, αλλά και η ανθελληνική κυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ που κυβερνά την Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tramp-enantion-merkel-auth-h-gunaika-einai-h-apoluth-katastrofh#ixzz48Xlg0mqV
Quote
Ο Τραμπ έπιασε δημοσκοπικά την Χίλαρι Κλίντον
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 - 00:28         29
Ο Τραμπ έπιασε δημοσκοπικά την Χίλαρι Κλίντον
Παρά την απίστευτη πολεμική εναντίον του από τους ποικίλους κήρυκες της “πολιτικής ορθότητας”, ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο εξασφάλισε την οριστική του επικράτηση στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αλλά πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την πιο πιθανή αντίπαλό του από το Δημοκρατικό Κόμμα, την Χίλαρι Κλίντον.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της “Καθημερινής” με τίτλο “Δυναμική ανοδος της δημοτικότητας Τραμπ. Έκλεισε στα όρια του στατιστικού λάθους την ψαλίδα που τον χώριζε από τη Χίλαρι Κλίντον”, το οποίο λέει, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Σε φάση δυναμικής ανόδου βρίσκεται η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, μία εβδομάδα μετά την οριστική επικράτησή του στη μάχη των προκριματικών εκλογών και την απόσυρση των δύο τελευταίων Ρεπουμπλικανών υποψηφίων που διεκδικούσαν το προεδρικό χρίσμα, του γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ και τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos, ο αμφιλεγόμενος μεγαλοεπιχειρηματίας έκλεισε στα όρια του στατιστικού λάθους την ψαλίδα που τον χώριζε από τη Χίλαρι Κλίντον, σχεδόν βέβαιη υποψήφια των Δημοκρατικών. Σε πανεθνική κλίμακα, ο Τραμπ φέρεται να συγκεντρώνει το 40% των προτιμήσεων ψήφου, έναντι 41% της Κλίντον. Η προηγούμενη πανεθνική δημοσκόπηση, μόλις πριν από μία εβδομάδα, έδινε στην πρώην υπουργό Εξωτερικών άνετο προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων.
Ούριο άνεμο στα πανιά του Τραμπ έφεραν και τα αποτελέσματα των προχθεσινών προκριματικών εκλογών στις πολιτείες της Δυτικής Βιρτζίνια και της Νεμπράσκα. Ο Τραμπ επικράτησε σαρωτικά και στις δύο πολιτείες έναντι των Κρουζ και Κέισικ, οι οποίοι, αν και είχαν δηλώσει ότι αποσύρονται, διατήρησαν τα ψηφοδέλτιά τους και στις δύο αναμετρήσεις, ευελπιστώντας σε κάποιο «θαύμα» που θα μπορούσε να τους ξαναβάλει στη μάχη.
Σχεδόν το σύνολο των εκλεκτόρων από τις δύο πολιτείες προσμετρώνται υπέρ του Τραμπ, ο οποίος ελάχιστα απέχει πλέον από το να «κλειδώσει» και μαθηματικά την απόλυτη πλειοψηφία στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, που θα αναδείξει επίσημα τον υποψήφιο του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου”.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η “σίγουρη νίκη” της Κλίντον απέναντι στον Τραμπ, την οποία προεξοφλούσαν οι διάφοροι “έγκυροι” πολιτικοί αναλυτές, έχει μετατραπεί πλέον σε μια αμφίρροπη μάχη, με αβέβαιο αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο θα ενδυναμώνεται η θέση του Τραμπ. Από την μια μεριά θα εξουδετερώσει πλήρως μέχρι τον Νοέμβριο τους εσωκομματικούς του επικριτές, οι οποίοι θα εξευτελιστούν αν στηρίξουν την Κλίντον, ενώ από την άλλη θα δημιουργήσει μια αύρα νίκης, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι πλέον βαδίζει από κοινή αφετηρία με την υποψήφια των Δημοκρατικών και φανατική υποστηρίκτρια του σιωνισμού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-tramp-epiase-dhmoskopika-thn-klinton-badizontas-pleon-apo-koinh-afethria#ixzz48XmOCOuq

48
Οι Προσκυνημένοι / Πλεύρης (γιος)
« on: May 11, 2016, 11:52:18 pm »
Τις έφαγε προχτες ο πλεύρης στην ευελπίδων. Προσέξτε δε, πως λεει "αυτή την στιγμή" και για την περιγραφή χρησιμοποιεί αόριστο. Τέρμα βλάκας, πρέπει να ανοιξει λογαριασμό στο τσαντιρι της πρεζους.

Quote
"Αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια από άπλυτους στα δικαστήρια δέχθηκα επίθεση. Όλοι μαζί είναι ήρωες, ένας-ένας κότες".
"Είχα μία υπόθεση που δίκαζα, με άδεια από το σύλλογο και εκεί στο κτίριο επτά της Eυελπίδων περνούσαν κάποιοι αυτόφωρο που ενδεχομένως είχαν σχέση επεισόδια Κυριακής, του αντιεξουσιαστικού χώρού" αναφέρει ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και της ΝΔ και συμπληρώνει: "Όταν πλησίαζαν, δεν τους είχα δει, μου έριξαν μπουνιές που δεν βρήκαν το στόχο τους και κλωτσιές".
Ο κ. Πλεύρης αναφέρει επίσης πως "στην αρχή ήρθαν και με έσπρωξαν φωνάζοντας 'κωλοφασίστα' και μετά με κλότσησαν".
"Παρενέβη η φρουρά της αστυνομίας έπιασαν έναν, άλλα θεώρησα ότι ήταν ειλικρινής, μου είπε: 'Εγώ σε αντιπαθώ, όμως δε σε κλότσησα' και από φόβο για το 1% μήπως κάνω λάθος και τον αδικήσω δεν έκανα μήνυση. Μετά από καμία ώρα αποχώρησα",


https://www.youtube.com/watch?v=B9AQ5-tm77o

49
Και φυσικά, "ξεσηκώνεται" για τους φτωχους της ελλάδας.

Quote
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε εισοδήματα, δικά του και της συζύγου του, 271.050 ευρώ. Έχει στην ιδιοκτησία του, μαζί με τη σύζυγό του, 10 ακίνητα ενώ οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 183.372 ευρώ. Επίσης ο ίδιος και η σύζυγός του συμμετέχουν σε δύο επιχειρήσεις.

[Δική μας προσθήκη: Δεν ξέρουμε ποιές είναι οι δύο επιχειρήσεις. Εμείς πάντως προσθέτουμε και μια τρίτη:]http://tvxs.gr/news/ellada/ta-pothen-esxes-ton-politikon-arxigon

50
Αντιφασισμός / σκυλονεοναζι
« on: May 10, 2016, 01:39:08 pm »
O πάτος του αποπάτου είναι οι χιτλεροπροσκυνημένοι ολου του κοσμου. Ο συγκεκριμενος μαθαινε στο σκυλί του να χαιρεταει ναζιστικά.Κοψ τε φάτσα.

Αυτοί ειναι οι νεοναζί κυριες και κυριοι.

http://metro.co.uk/2016/05/09/man-arrested-after-teaching-pug-to-do-a-nazi-salute-when-it-heard-the-words-sieg-heil-5870354/

https://www.youtube.com/watch?v=SYslEzHbpus

51
Ημερολόγιο / 9 Μαϊου
« on: May 09, 2016, 05:02:09 pm »
9 Μαΐου: Η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών."Εάν εξετάσει κανείς το πτώμα του φασισμού, θα δει ότι σ' αυτό, υπάρχουν πολλές λαβωματιές, από γρατσουνιές, μέχρι και βαριά τραύματα. Όμως, ένα τραύμα ήταν θανατηφόρο, κι αυτό το προξένησε στο φασισμό ο Κόκκινος Στρατός."
Ηλία Έρενμπουργκ


https://www.youtube.com/watch?v=o2jnX2y30DE


Η 9η Μαίου είναι ημερομηνία σημαδιακή για το ναζισμό. Μέσα σε πέντε χρόνια αυτή η ημερομηνία αποδείχτηκε πολύ σημαντική για την άνοδο αλλά και για το θάνατο του ναζισμού.

Τη νύχτα της 9ης Μαίου 1940  δόθηκε το σύνθημα να αρχίσει η επιχείρηση «Σφυρί και αμόνι». Κεραυνοβόλος πόλεμος κατά Βελγίου και Ολλανδίας.

Όπως γράφει το historyreport.gr  “η  Ολλανδία κατέθεσε τα όπλα σε τέσσερις μέρες. Από τις 12 μήνα, ο στρατάρχης Χάιντς Γκουντέριαν βρισκόταν στη βελγική Μπουγιόν, πέντε χλμ. από τα γαλλικά σύνορα. Τα παραβίασε στις 13 και πήρε το Σεντάν. Στις 20, βρισκόταν στη Μάγχη κι οργάνωνε την επίθεση στην καρδιά της Γαλλίας από τα δυτικά!…

Το Βέλγιο συνθηκολόγησε στις 28 Μαΐου. Στις 29, άρχισε η αγγλική αποχώρηση με την επιχείρηση της Δουνκέρκης. Στις 30, έπεσε η Λίλ. Οι Γερμανοί προχωρούσαν ακάθεκτοι από παντού. Στις 10 Ιουνίου, πέρασαν τον Σηκουάνα. Στις 14, μπήκαν στο Παρίσι. Στις 22, παραδόθηκαν οι γαλλικές στρατιές των Άλπεων καθώς είχαν να κάνουν και με τους Ιταλούς που έσπευσαν, μήπως χάσουν τη μοιρασιά. Την έχασαν. Στις 28, οι Γερμανοί σταματούσαν στα ισπανικά σύνορα. Στις 30, η απόρθητη γραμμή Μαζινό παραδινόταν. Στις 21 Ιουνίου, ο Χίτλερ έπαιρνε την εκδίκησή του στο δάσος της Κομπιένης, υπαγορεύοντας τους όρους του, στο ίδιο βαγόνι όπου, στα 1918, οι Γερμανοί είχαν υπογράψει την «άνευ όρων» παράδοσή τους. Οι τελευταίοι Γάλλοι μαχητές κατέθεσαν τα όπλα, στις 25 Ιουνίου. Το δυτικό μέτωπο διαλύθηκε μέσα σε πενήντα μέρες. Μέσα σε πενήντα μέρες, ο Χίτλερ κυρίευσε όλη την ανατολική ακτή του Ατλαντικού ως τα Πυρηναία. Μόνος αντίπαλός του εκεί παρέμεναν τα αγγλικά νησιά”.

9 Μαίου 1944: Οι Σοβιετικοί ανακαταλαμβάνουν την Σεβαστούπολη. Για τους Γερμανούς, η αντίστροφη μέτρηση στο ανατολικό μέτωπο είχε ξεκινήσει.

Ένα χρόνο μετά 9 Μαΐου 1945 και ώρα 0.43 π.μ., στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, υπογράφεται η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας. Στις 30 Απριλίου 1945 και ενώ οι Σοβιετικοί είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την Καγκελαρία ως αποτέλεσμα της Μάχης του Βερολίνου, ο Χίτλερ αυτοκτονεί και οι επιζώντες διάδοχοί του υπογράφουν την άνευ όρων συνθηκολόγηση. Η υπογραφή της συνθηκολόγησης έγινε στις 9 Μαΐου 1945, ώρα 0.43 π.μ..Την ανώτατη γερμανική στρατιωτική διοίκηση εκπροσώπησαν ο στρατάρχης Κάιτελ, ο ναύαρχος Φρίντερμπουργκ και ο στρατηγός της αεροπορίας Στουμπφ. Την αντιπροσωπεία της αντιχιτλερικής συμμαχίας αποτέλεσαν: από μέρους της ΕΣΣΔ ο στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ, από μέρους της Αγγλίας ο στρατάρχης της αεροπορίας Α. Τέντερ, από μέρους των ΗΠΑ ο στρατηγός Κ. Σπάατς και από τη Γαλλία ο στρατηγός Ντε Λατρ ντε Τασινύ. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο μεγαλύτερος και πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα τερματίζεται στην Ευρώπη.

http://www.militaire.gr/%CE%B7-9%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85/
Η διάσημη αφίσα motherland is calling

52
Σε μια απο τις πιο λαμπερες μητροπόλεις του κοσμου, το λονδίνο, δημαρχος πλεον είνια ενας μουσουλμάνος προσφυγας λαθρομεταναστης. Αυτά κανει το λονδινο και ειναι μια απο τις πιο ισχυρες πολεις στον κοσμο. Βεβαια, οι ελληνες ξερουν καλύτερα και απο τον βοθρο στον οποιο είναι βυθισμένοι προβλέπουμε πως το λονδινο πλεον θα μυριζει ασχημα.

Αρθρο του βουτηρομπεμπε υπεραριου συντηριτικου λουζερ Ζακ.


Προερχόμενος απο τους κατα κοινή ομολογία αντισημίτες εργατικούς, ο Κχαν

53
Ιστορία και Ιδεολογία. / Sugar Is Killing Us
« on: May 05, 2016, 10:04:13 pm »
H ζάχαρη είναι τοξική. Οπως και ολα τα προιοντα που περιεχουν ζαχαρη. Οπως τον καπιταλισμο ενα πραμα.

http://www.videoman.gr/76752

54
Ιστορία και Ιδεολογία. / Haavara Agreement
« on: April 30, 2016, 04:19:49 pm »
Quote
The Haavara Agreement (Hebrew: הסכם העברה Translit.: heskem haavara Translated: "transfer agreement") was an agreement between Nazi Germany and Zionist German Jews signed on 25 August 1933. The agreement was finalized after three months of talks by the Zionist Federation of Germany, the Anglo-Palestine Bank (under the directive of the Jewish Agency) and the economic authorities of Nazi Germany. The agreement was designed to help facilitate the emigration of German Jews to Palestine.

https://en.wikipedia.org/wiki/Haavara_Agreement

Χιτλερ και σιωνιστες σε αγαστή συνεργασία. "λογικοι" και νομοταγείς και ηπιοι άπαντες. Ειναι οι νομοταγεις και ηπιοι που φτιαχνουν ολοκαυτώματα.

Θα τους εδινε κρατος χωρις να ριξουν πιστολιά. Ποιοι το καταφέρανε ποτέ αυτό; Αν δε γινόταν ο πολεμος και η συμφωνία ολοκληρωνόταν, τωρα οι σιωνιστες θα ελεγαν τον χιτλερ πως είναι ο μεσσίας τους.

55
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΠιστοί στη στρατηγική μας για διατάραξη της ομαλής κυκλοφορίας ναρκωτικών στην Πλατεία, την Κυριακή 14/4/2016 στοσ 15:30 το μεσημέρι, βρεθήκαμε μαζικά έξω από το 5ο Α.Τ. Εξαρχείων και επιτεθήκαμε στους προστάτες του κυκλώματος διακίνησης, σπάζοντας και βάζοντας φωτιά σε οχήματά τους, στο φυλάκιό τους, στην είσοδο του τμήματος. Η σύγκρουση με τις μαφίες και τους προστάτες τους είναι μέρος του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού αγώνα ενάντια στη συνθήκη της εξαθλίωσης και της υποταγής που θέλουν να επιβάλλουν συνολικά στην κοινωνία το κράτος και το κεφάλαιο.
Στην πλατεία Εξαρχείων, όπως και παντού, το κράτος σπρώχνει τα ναρκωτικά, αφ'ενός ως μέρος της στρατηγικής του για τον έλεγχο, την αλλοτρίωση, την υποταγή, την εξαθλίωση και τελικά τον αφανισμό του νεανικού κυρίως προλεταριάτου και αφ'ετέρου ως εμπόρευμα για την αποκόμιση τεράστιων οικονομικών κερδών, τόσο από το ίδιο το κράτος και τους υπαλλήλους του μπάτσους-δικαστές, όσο και από το ελεγχόμενο από παράκεντρα εξουσίας κύκλωμα διακίνησης.Η αλήθεια αυτή είναι τόσο προφανής, πλέον, που μέχρι και οι συστημικές γραφίδες έφθασαν να την αποδέχονται. Όμως ακόμα και αυτές οι "αναγνωρισμένες αλήθειες" υποτάσσονται στην τεράστια κερδοφορία που παράγει η μεγαλύτερη πιάτσα ναρκωτικών της Αθήνας. Η υπόθεση του Νοοr 1 είναι ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα για τον παραπάνω ισχυρισμό.

Εάν για ορισμένους η ελευθεριακότητα είναι συνδεδεμένη με την κατάσταση που επικρατεί στην Πλατεία, θα πρέπει να γνωρίζουνε ότι η σχετική “ελευθερία” που απολαμβάνουν είναι προϊόν των σκληρών νόμων που διέπουν την ελεύθερη αγορά των ναρκωτικών, του trafficking, των μπράβων, της σήψης και της παρακμής. Η "ακυβέρνητη πολιτεία" των Εξαρχείων, η πρωτεύουσα της "ανομίας" έχει τα δικά της αφεντικά που σκορπάνε το θάνατο στη νεολαία. Άβατο στην πλατεία Εξαρχείων υπάρχει μόνο για αυτούς. Για όσους διαπλέκονται οικονομικά με την αστυνομία.

Στα Εξάρχεια σήμερα, μια περιοχή που εδώ και δεκαετίες συνδέεται άμεσα και οργανικά με τους κοινωνικούς πολιτικούς αγώνες, μια περιοχή συνώνυμο της ριζοσπαστικής κριτικής και της αντίστασης στις επιλογές της εξουσίας, η στόχευση του κράτους είναι ξεκάθαρη: στρατιωτικός αποκλεισμός από τις πάνοπλες ομάδες των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, κρατικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατικής, εδραίωση του ναρκεμπορίου στην, εμβληματική για την περιοχή και τους ανθρώπους της, Πλατεία, εξάπλωση των φαινομένων λουμπενοποίησης και κοινωνικού κανιβαλισμού, εκκένωση των δομών κοινωνικής αυτοοργάνωσης, μετατροπή των Εξαρχείων σε ένα χαμηλης αισθητικής διασκεδαστήριο, φθηνής και πειθαρχημένης εργασίας.

Αυτά είναι η καθαρή Πλατεία που ονειρεύονται οι εξουσιαστές: μια πλατεία απογυμνωμένη από τα εξεγερτικά της συμφραζόμενα, μια πλατεία περιζωμένη από μπάτσους και τραπεζοκαθίσματα της κατανάλωσης, όπου στο κέντρο της θα αλωνίζουν οι ναρκέμποροι, σπρώχνοντας την πραμάτεια τους στην αλλοτριωμένη πελατεία τους. Η απαξίωση ενός εμβληματικού για την αναρχική συνθήκη τόπου συμβαδίζει φυσικά με την κατασυκοφάντηση και στοχοποίηση ολόκληρου του αναρχικού χώρου, ως μιας δράκας χουλιγκάνων, ναρκομανών, άλλοτε και προβοκατόρων ή αντικοινωνικών στοιχείων.

Αυτή την εικόνα της Πλατείας, μιας πλατείας των ναρκωτικών και της εξαθλιωτικής αλλοτρίωσης αγωνίζονται με επιμονή να επιβάλλουν χρόνια τώρα, κεφάλαιο και κράτος, αξιοποιώντας όλους τους μηχανισμούς που το χρήμα και ο έλεγχος των κατασταλτικών μηχανισμών τους παρέχει. Είναι άλλωστε αυτοί, κράτος, πρεζέμποροι και μπάτσοι που συναποφασίζουν και δημιουργούν τις ναρκοπιάτσες και όχι οι χρήστες που προστρέχουν για τη δόση τους. Η πλάτεία-άσυλο είναι άσυλο ναρκεμπόρων και διακινητών και όχι των θυμάτων τους. Άσυλο του θύτη και όχι του θύματος.

Όλοι θυμόμαστε άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν την ομάδα ΔΕΛΤΑ να αιματοκυλίζει στα Εξάρχεια όσους νεολαίους είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά της ύστερα από κάποια διαδήλωση, σύγκρουση ή επιθετική δράση.Οι μόνοι που παρέμειναν ανέγγιχτοι σε αυτές τις επιχειρήσεις ήταν οι έμποροι ναρκωτικών που συνέχιζαν το αντικοινωνικό και εγκληματικό έργο τους. Δυο δρόμους κάτω από τα αστυνομοκρατούμενα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ανθίζει μία από τις μεγαλύτερες πιάτσες ναρκωτκών, εκεί που πριν από μερικά χρόνια έπεφτε νεκρός από τα πυρά ένστολων αστυνομικών ο αναρχικός μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Και η υποκρισία περισσεύει... Για μερικές μολότωφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε κυβερνητικό επεισόδιο ενω την ίδια στιγμή δύο τετράγωνα παρακάτω, διακινούνται καθημερινά τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών με χαρακτηριστική ευκολία και χωρίς προφυλάξεις. Πιστοί στη στρατηγική μας για διατάραξη της ομαλής κυκλοφορίας ναρκωτικών στην Πλατεία, βρεθήκαμε μαζικά έξω από το 5ο Α.Τ. Εξαρχείων και επιτεθήκαμε στους προστάτες του κυκλώματος διακίνησης, σπάζοντας και βάζοντας φωτιά σε οχήματά τους, στο φυλάκιό τους, στην είσοδο του τμήματος. Η σύγκρουση με τις μαφίες και τους προστάτες τους είναι μέρος του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού αγώνα ενάντια στη συνθήκη της εξαθλίωσης και της υποταγής που θέλουν να επιβάλλουν συνολικά στην κοινωνία το κράτος και το κεφάλαιο.

Το τονίζουμε ξανά: Τα Εξάρχεια της αντικαπιταλιστικής και αντικρατικής δράσης, τα Εξάρχεια της συντροφικότητας και της κοινωνικότητας, ο χώρος ελευθερίας αυτών που αγωνίζονται να αλλάξουν μια πραγματικότητα που αντιμάχεται τα όνειρα τους είναι ένα διαρκές διακύβευμα. Και δεν πρόκειται να το αφήσουμε τρόπαιο στα χέρια του κράτους, των αφεντικών και των μαφιόζων. ΥΓ. Δεν θα μπορούσαμε παρά να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πολιτικους κρατούμενους και σε όσους αγωνίζονται στις ελληνικές φυλακές, αφιερώνοντάς τους τη συγκεκριμένη ενέργεια, προειδοποιώντας παράλληλα την αστυνομία, ότι την επόμενη φορά που θα σηκώσει χέρι σε κάποιον αιχμάλωτο σύντροφο μας, θα εισπράξει ξανά την οργή μας.

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ. ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ.

56
Την κυρίαρχη αποψη που επικρατει στον αναρχικό χωρο- δλδ ο χιτλερ ηταν νομιμοφρων σιωνιστής- εξέφρασε ο Κεν δημόσια και δεκτηκε τα πυρα των εργατικών της πλάκας.

Quote
http://www.theguardian.com/politics/2016/apr/28/ken-livingstone-suspended-from-labour-after-hitler-remarks

Labour has suspended the former London mayor Ken Livingstone “for bringing the party into disrepute” after MPs accused of him of antisemitism and making offensive comments about Hitler supporting Zionism.

In his first comments on the row engulfing Labour, Jeremy Corbyn said: “We are not tolerating antisemitism in any form whatsoever in our party.”


Ετσι είναι, να δουμε ποση ωρα θα αντεξει καποιος να λεει την γνωμη του στον "ελευθερο κοσμο".

57
Παντρεύεται ο αντεθνικιστής Σακελλαρίδης την Τζιμα απο το μεγκα.Μια γκόμενα ενός ελληνα εθνικιστή (τωρα συζηγος του βασιλια των γυφτων)εδώ περισσότερο υλικό: http://webwar.createaforum.com/921963964959961943945-954945953-921948949959955959947943945/921948959965-951-947965957945943954945-964959965-928945960945-954945953-959953-'/

58
Όπως οι εθνικιστές, έτσι και οι ετεροι τρόφιμοι του ολοκληρωτικου πολιτικου φάσματος τρέχουν να αλλοιώσουν το μυνημα και την παρακαταθήκη της αντιεξουσιαστικής κοινωνικής διεθνιστικής αντεθνικιστικής επαναστασης του 1821. Εδω βλέπουμε πως κογκα ο συγγραφέας για να ταιριάξει τα δεδομένα στο μαρξιστικο παραμυθι. απλά διασκεδαστικό.

Quote
Σχεδόν , αλλά ιδιαίτερα στις μέρες που ζούμε, έχω την εντύπωση ότι το νοητικό, το γνωστικό οξυγόνο που χρειάζεται ο κόσμος που συντρίβεται ανάμεσα σε τόσους αλλεπάλληλους καταιγισμούς από νοητικά υποπροϊόνπάντατα μόνο ο Μαρξισμός μπορεί να το προσφέρει. Ολόκληρος ο λεγόμενος δυτικός αστικός πολιτισμός, κάποτε λαμπρός, σήμερα δεν έχει πια να δώσει παρά βία και όλο και περισσότερη φτώχεια και αθλιότητα. Ο τρόπος που σκέφτεται και δρα μια ολόκληρη κοινωνική τάξη βρίσκεται σε άμεση σχέση με το ιστορικό στάδιο που διανύει η τάξη αυτή. Η βαθιά ιστορική παρακμή της αστικής τάξης στο στάδιο του μονοπωλιακού καπιταλισμού, τη σπρώχνει σε μια όλο και πιο πρωτόγονη και βάρβαρη αυτοάμυνα, σε μια όλο και μεγαλύτερη στάση εχθρότητας προς την τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων σε όλες τις χώρες που μεταβάλλονται με όλο και ταχύτερους ρυθμούς σε αληθινούς σκλάβους της μισθωτής εργασίας που κι αυτή καταντάει απρόσιτη πολυτέλεια.
..................

https://istoriatexnespolitismos.wordpress.com/2013/08/09/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-1821-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82/
...............
(Το κείμενο είναι η ομιλία του Τηλέμαχου Λουγγή στην εκδήλωση της ΚΟΑ και της ΚΝΕ, που έγινε το Σάββατο 24/3/2007 στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό με θέμα: «Η αλήθεια για την επανάσταση του 1821 και η παραχάραξή της από τα σχολικά βιβλία». Οι υπότιτλοι είναι του «Ρ»).
Πηγές:
1. Κ. Μαρξ, Das Kapital, Buch I., Erster Abschnitt, Kapitel 3, 113 (Ullmann Verlag): Die Natural form der Grundrente bildet eines der Selbsterhaltungsgeheimnisse des turkischen Reichs.
2. Μαρξ – Ενγκελς, British Politics (1853), Collected Works, 12 (Moscow 1979), 8.
3. Φ. Ενγκελς, The Turkish Question (1853), Collected Works 12 (Moscow 1979), 26.,
4. Κ. Μαρξ, The Greek insurrection (1854), Collected Works 13 (Moscow 1980), 72.
5. Β. Ι. Λένιν, Ο prave nacii na samoopredelenije, Izbrannye pro’izvedenija I (Moskva 1975), 569-621, εδώ 578 και, επίσης, 573: primer balkanskich gosudarstv fozhe govorit protiv nee, ibo vsiakii vidit teper’, shto na’ilushchte uslovija razvitija kapitalizma na Balkanach sozdajutsia kak raz ν mere sozdanija na etom poluostrove samostojatel ‘nych nacional ‘nych gosudarstv.
6. Β. Ι. Λένιν, Η ανάπτυξη του καπιταλισμού στη Ρωσία, Απαντα 3, Αθήνα (ΣΕ), 187, 339, αλλά και πρόλογο στη Β’ έκδοση, 14.
7. Λ. Παπανικολάου, Κοινωνική ιστορία της ελληνικής επανάστασης του 19ου αιώνα, Αθήνα (ΣΕ) 1991, 68 και 76.
8. Γ. Ζέβγος, Σύντομη μελέτη της Νεοελληνικής Ιστορίας, Αθήνα (Διόνυσος, χ.χ.). Ι, 37.
9. Πρβλ. Ζέβγο, στο ίδιο, 1, 85.
10. Φρ. Ενγκελς, The Turkish Question (1853), Collected Works 12 (Moscow 1979), 23.
11. Παπανικολάου, στο ίδιο, 79.
12. Παπανικολάου, στο ίδιο, 90.
13. Ζέβγος, Ι, 47.
14. Ι. Φιλήμονος, Δοκίμιον ιστορικόν περί της Φιλικής Εταιρείας, Ναυπλία 1834, 96.
15. Παπανικολάου, στο ίδιο, 146 και 168.
16. Κ. Μαρξ, The Greek insurrection (1854), Collected Works 13 (Moscow 1980), 71.
17. Ζέβγος Ι, 78.
18. Ζέβγος Ι, 79.
19. Ι.Β. Στάλιν, Ο Μαρξισμός και το εθνικό ζήτημα, Απαντα 2, 344.
20. Μακρυγιάννη, Απομνημονεύματα, Αθήναι 1969 (Πάπυρος), Α’, 99.
21. Παπανικολάου, στο ίδιο, 211.
22. Ζέβγος, Ι, 102.
23. Φωτάκου, Απομνημονεύματα περί της ελληνικής επαναστάσεως, Αθήναι 1955, 454.
24. Κ. Μαρξ, Herr Vogt (1860), Collected Works 17 (Moscow 1981), 143.
25. Κ. Μαρξ στον Φρ. Ενγκελς, 3 Μάη 1854, Collected Works 39 (Moscow 1983), 447.
26. Ζέβγος, I, 103 – 110.

*Ο Τηλέμαχος Λουγγής είναι Πρόεδρος του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών

59
Είναι να απορεί κανεις για το μεγεθος και την δημοφιλία της απατης του αγιου φωτος. Του φωτός που συμφωνα με τους παπαδες ανάβει αυτόματα με κατευθειαν εντολή θεου στα ιεροσολυμα.

Θα ηταν απλα μια αστεια ιστορία, αν δεν σπαταλουσε το κρατος τους φορους που λήστεψε απο εμας για να το φερει αεροπορικώς, συνοδια φ-16, υπουργών κτλ.

Quote
Το 1964 κληρικός του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων αποκάλυψε: «Τα περί του λεγομένου θαύματος του αγίου φωτός, δεν είναι δυνατόν να κοινοποιηθούν, λόγω σκανδάλου. Ευχαρίστως όμως, εφ’ όσον μ’ ερωτάτε, θα σας είπω εν περιλήψει πως γίνεται η τελετή και πώς λαμβάνεται το «άγιον» φως». «Την Μεγάλην Παρασκευήν και μετά την περιφοράν του επιταφίου πέριξ του Παναγίου Τάφου, ο Πατριάρχης τοποθετεί τον Επιτάφιον επί του Τάφου. Κατόπιν τούτου σβήνουν όλα τα κανδήλια τα εντός και εκτός του Τάφου. Την επομένην, Μέγα Σάββατον, ο Σκευοφύλαξ μεταφέρει κεκαλυμμένην με αργυρούν κάλυμμα, μία ειδικήν κανδήλα αναμμένην, την οποίαν τοποθετεί εντός του Παναγίου Τάφου. Εν συνεχεία ο διοικητής των Ιεροσολύμων σφραγίζει τον Τάφον. Ενώ λοιπόν, πάντα τα φώτα και τα κανδήλια έχουν σβυσθή, η ειδική κανδήλα εντός του Τάφου παραμένει αναμμένη. Την 10ην ώραν και μετά την σχετικήν λιτανείαν πέριξ του Αγίου Τάφου, κατά την οποίαν ψάλουν το λυχνικόν «φως ιλαρόν», ανοίγονται αι πύλαι του Ναού του Παναγίου Τάφου και εισέρχεται ο λαός. Συγχρόνως ανοίγει και η πύλη του Κουβουκλίου εις την οποίαν ευρίσκεται ο Τάφος και εισέρχεται ο Πατριάρχης, αφού προηγουμένως τυπικώς αφαιρεί τα αρχιερατικά του άμφια και μένει μόνον με το στιχάριον. Μετά από μίαν σχετικήν τυπικήν προσευχήν, λαμβάνει το «άγιον» φως, όχι βεβαίως θαυματουργικώς, δια να είμαι ειλικρινής, αλλά ανάπτει τον πυρσόν του από την αναμμένην ειδικήν κανδήλα την οποίαν είχε μεταφέρει προηγουμένως ο Σκευοφύλαξ. Αυτή με λίγα λόγια είναι είναι η διαδικασία περί του «αγίου» φωτός».


60
Γενική Συνέλευση / Αποχώρηση
« on: April 24, 2016, 12:46:32 am »
Λοιπόν, αποχωρώ. Αυτό ηταν.

Ο κυριότερος λογος ειναι πως δεν μπορώ να κανω ενα αξιοπρεπή διάλογο πλεον εδω μεσα. Ο μονος λογικος ανθρωπος πλεον, ο Χιτης, νταξ, εχουμε μαθει ο ενας τον αλλο απ εξω. Εχει να διαβάσω κατι που να με ενθουσιαζει δεν ξερω και γω ποσο καιρο. Ισως αλλαξε το γγ, ισως αλλαξα εγω. Ισως αλλάξαν οι καιροι. Δεν ξερω.

Πάντως θελω να ευχαριστησω ολους οσους συνείσφεραν εστω και ενα ποστ, ας ήταν και πορδίτσα, στα διαδοχικά εγχειρηματα του γγ.  Μας εκαναν ολους σοφοτερους. Εγω εμαθα ενα πράμα από εδω μεσα βλέποντας τις μεταβολες ολων- και τις δικες μου. Βλάκας και αμορφωτος είναι αυτός που δεν θέλει να ξεμάθει οσες μαλακιες ανακάλυψε πως του ειχαν διδαξει.

"Το γγ ειναι προορισμενο για να ζήσει και θα ζησει", θα ηταν ωραια αν μπορουσα να το πω. Ψυχορραγεί, αλλά ας μην συνδεόμαστε συναισθηματικα με τα αψυχα, σιδερα, χωματα ή με διαδικτιακες πλατφορμες. Ηταν μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια κατα την οποια μορφώθηκα, γελασα, θυμωσα, εκνευριστηκα, χαρηκα. Ενα κομματι του εαυτου μας που ακομη και αν κλεισει η παραγκα θα την κουβαλάω μαζί μου. Το γγ θα μας ακολουθεί.

Τωρα υπαρχει το εγχείρημα της σταυρουλας, δεν νομιζω να παει καλά γιατι ξεκινα με τις χειροτερες προυποθεσεις -ειναι αυταρχικη- αλλά αν μπορεί καποιος να  δικτατορεύει το γγ, τοτε σημαινει πως ο... ασθενης ειναι ηδη νεκρος και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι.

Θα κλείσω τον λογαριασμο μου την 1η Μαϊου. Aν βρείτε αντμιν να δωσω την σκυταλη θα την δώσω, αλλιως θα μεινει ο χιτης μονος αντμινιστράτορας.

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Θα τα πουμε στα χαρακώματα!


Pages: [1] 2 3 ... 11