Post reply

Name:
Email:
Subject:
Message icon:

Verification:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Posted by: National Bolshevik
« on: July 30, 2016, 03:21:58 pm »

Ι. Β. ΣΤΑΛΙΝ: Λόγος στην παρέλαση του Κόκκινου Στρατού για την 24η επέτειο της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, 7 Νοέμβρη 1941

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, άντρες του Κόκκινου Στρατού και του Κόκκινου Ναυτικού, διοικητές και πολιτικοί καθοδηγητές, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, κολχόζνικοι άντρες και γυναίκες, πνευματικοί εργάτες, αδερφοί κι αδερφές στα νώτα του εχθρού, που έχετε πέσει προσωρινά κάτω από το ζυγό των γερμανών ληστών, γενναίοι παρτιζάνοι και παρτιζάνες που καταστρέφετε τα νώτα των γερμανών εισβολέων!

Eκ μέρους της σοβιετικής κυβέρνησης και του μπολσεβίκικου Κόμματος, σας χαιρετώ και σας συγχαίρω στην εικοστή τέταρτη επαίτιο της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Σύντροφοι, είναι δύσκολες οι καταστάσεις κάτω από τις οποίες πανηγυρίζουμε σήμερα την εικοστή τέταρτη επαίτιο της Οχτωβριανής Επανάστασης. H ύπουλη επίθεση των γερμανών ληστών κι ο πόλεμος που μας επιβλήθηκε έχουν δημιουργήσει απειλή για την πατρίδα. Έχουμε χάσει προσωρινά έναν αριθμό περιοχών, ο εχθρός έχει κάνει την εμφάνισή του μπροστά στις πύλες του Λένινγκραντ και της Μόσχας. Ο εχθρός νόμισε ότι μετά το πρώτο χτύπημα ο στρατός μας θα σκορπιστεί, κι ότι η χώρα μας θα γονατίσει. Αλλά ο εχθρός υπολόγισε πλέρια λάθος. Παρά τις προσωρινές ατυχίες, ο στρατός και το ναυτικό μας αποκρούουν ηρωικά τις επιιθέσεις του εχθρού σε όλο το μέτωπο και του καταφέρνουν βαριές απώλειες, ενώ η χώρα μας ολόκληρη έχει οργανωθεί σαν ένα μαχόμενο στρατόπεδο με σκοπό, μαζί με το στρατό και το ναυτικό, να εξασφαλίσει την κατατρόπωση των γεερμανών εισβολέων.

Υπήρξαν στιγμές που η χώρα μας ήταν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Θυμηθείτε το 1918, όταν πανηγυρίσαμε την πρώτη επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης. Τρία τέταρτα της χώρας μας ήταν τότε στα χέρια ξένων παρεμβατιστών. Η Ουκρανία, ο Καύκασος, η Κεντρική Ασία, τα Ουράλια, η Σιβηρία και η Άπω Ανατολή είχαν προσωρινά χαθεί για μας. Δεν είχαμε συμμάχους, δεν είχαμε Κόκκινο Στρατό - τότε είχαμε αρχίσει να τον φτιάχνουμε - είχαμε ελλείψεις σε τροφές, σε όπλα, σε ρουχισμό για το στρατό. Δεκατέσσερα κράτη πίεζαν τη χώρα μας. Αλλά δεν απελπιστήκαμε. Μέσα από τη φωτιά του πολέμου φτιάξαμε και χαλυβδώσαμε τον Κόκκινο Στρατό και μετατρέψαμε τη χώρα ολόκληρη σε στρατόπεδο μάχης. Το πνεύμα του μεγάλου Λένιν μας εμψύχωνε τότε στον πόλεμο ενάντια στους παρεμβατιστές. Και τι συνέβη; Κατατροπώσαμε τους παρεμβατιστές, πήραμε πίσω όλη τη χώρα μας, και κερδίσαμε τη νίκη.

Σήμερα η κατάσταση της χώρας μας είναι πολύ καλύτερη από ό,τι 23 χρόνια πριν. Η πατρίδα μας τώρα είναι πολλές φορές πλουσιότερη από ό,τι 23 χρόνια πριν, σε βιομηχανία, τρόφιμα και πρώτες ύλες. Τώρα έχουμε συμμάχους, που μαζί μας διατηρούν το ενιαίο μέτωπο ενάντια στους γερμανούς επιδρομείς. Σήμερα απολαμβάνουμε τη συμπάθεια και την υποστήριξη όλων των λαών της Ευρώπης που έχουν πέσει κάτω από το ζυγό της χιτλερικής τυραννίας. Σήμερα έχουμε ένα λαμπρό στρατό και ναυτικό, που αμύνονται με τις ζωές τους για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Δεν αντιμετωπίζουμε καμιά σοβαρή έλλειψη, ούτε στα τρόφιμα, ούτε στον οπλισμό ούτε στο ρουχισμό του στρατού. Ολόκληρη η χώρα μας, όλοι οι λαοί της, στηρίζουν το στρατό και το ναυτικό μας, βοηθώντας τους να συντρίψουν τις επιτιθέμενες ορδές των γερμανών φασιστών. Οι εφεδρίες μας σε ανθρώπινο δυναμικό είναι ανεξάντλητες. Το πνεύμα του μεγάλου Λενιν και της νικηφόρας σημαίας του μας εμψυχώνουν τώρα σ' αυτό το μεγάλο πατριωτικό πόλεμο όπως έκαναν 23 χρόνια πριν.

Γίνεται να υπάρξει καμιά αμφιβολία ότι μπορούμε, κι ότι είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε τους γερμανούς εισβολείς;

Ο εχθρός δεν είναι τόσο δυνατός όσο κάποιοι πανικόβλητοι ψευτοδιανοούμενοι τον απεικονίζουν. Ο διάβολος δεν είναι όσο τρομερός όσο φαίνεται. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι ο Κόκκινος Στρατός μας, υποχρέωσε πάνω από μια φορά τα περίφημα γερμανικά στρατεύματα σε πανικό και σε φυγή; Αν κάποιος κρίνει όχι από τους αλαζονικούς ισχυρισμούς των γερμανών προπαγανδιστών, αλλά από την πραγματική κατάσταση της Γερμανίας, δε θα είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι οι γερμανοφασίστες εισβολείς είναι μπροστά στην καταστροφή. Η πείνα κι η φτώχεια βασιλεύουν σήμερα στη Γερμανία. Σε τέσσερις μήνες πολέμου έχουν χάσει 4,5 εκατομμύρια άντρες. Η Γερμανία αιμορραγεί, οι ανθρώπινες εφεδρίες της τελειώνουν, το πνεύμα της αγανάκτησης φουντώνει όχι μόνο ανάμεσα στους λαούς που έχουν πέσει κάτω από το γερμανικό ζυγό, αλλά και ανάμεσα στον ίδιο το γερμανικό λαό, που δε βλέπει τέλος στον πόλεμο. Oι γερμανοί εισβολείς εντείνουν τις τελευταίες τους προσπάθειες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γερμανία δε μπορεί να αντέξει μια τέτοια ένταση για πολύ. Aκόμα λίγοι μήνες, ακόμα μισός χρόνος, ίσως ένας χρόνος, κι η χιτλερική Γερμανία θα συντριβεί κάτω από την πίεση των εγκλημάτων της.

Σύντροφοι, άντρες του Κόκκινου Στρατού και του Κόκκινου Ναυτικού, διοικητές και πολιτικοί καθοδηγητές, παρτιζάνοι και παρτιζάνες, όλος ο κόσμος σας βλέπει σαν τη μόνη δύναμη ικανή να καταστρέψει τις ληστρικές ορδές των γερμανών επιδρομέων. Οι σκλαβωμένοι λαοί της Ευρώπης που βρίσκονται κάτω από το ζυγό των γερμανών επιδρομέων σας βλέπουν σαν απελευθερωτές. Μια μεγάλη αποστολή απελευθέρωσης έχει δοθεί στη δικιά σας γενιά. Δείξτε ότι είστε άξιοι γι' αυτή την αποστολή! Ο πόλεμος που δίνετε είναι πόλεμος απελευθέρωσης, είναι πόλεμος δίκιος. Ας γίνουν οι αντρίκιες εικόνες των μεγάλων προγόνων μας, του Αλεξάντρ Νέφσκι, του Ντμίτρι Ντονσκόι, του Αλεξάντρ Σουβόροφ και του Μιχαήλ Κουτούζοφ, η έμπνευσή σας σ' αυτό τον πόλεμο. Ας είναι το νικηφόρο σύμβολο του μεγάλου Λένιν, το αστέρι που θα σας οδηγεί!

Για την απόλυτη καταστροφή των γερμανών εισβολέων!

Θάνατος στους γερμανούς εισβολείς!

Ζήτω η ένδοξη Πατρίδα μας, η λευτεριά κι η ανεξαρτησία της!

Κάτω απ' τη σημαία του Λένιν, εμπρός για τη νίκη!