Post reply

Name:
Email:
Subject:
Message icon:

Verification:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Posted by: Tortelini
« on: February 01, 2016, 09:54:47 pm »

Εμένα πάντως μου άρεσε πάρα πολύ αυτό το άρθρο και μακάρι ο Pulverem να το συνεχίσει. Εγώ δεν μπορώ γιατί έχω μόνο σημειώσεις του...
Posted by: Tortelini
« on: January 25, 2016, 09:33:23 pm »

Το άρθρο που αναρτώ είναι 25 σελίδες του word.... Μπορώ να ξεχωρίσω λίγο ακόμα, μετά δεν βγάζει νόημα :D

[ II. ΤΟ  ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΪΝ]

"ΕΠΕΙ ΟΥΝ ΝΟΕΙΤΕ, ΠΡΟ ΥΜΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΟΙΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ, ΥΠΟ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΓΟΣ ΜΥΡΙΑΔΩΝ ΣΜΗΧΟΥΣΩΝ ΥΠΕΡΟΥΡΑΝΙΩΝ ΦΩΣΦΙΝΩΝ ΕΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕΝ ΑΛΛΗΛΟΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΩΣ ΕΚΕΙΝΟΥ."


Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΤΕΛΕΣΕΝ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΟΝ ΠΟΙΜΑΝΣΕΩΣ ΕΝ ΡΑΒΔΩ ΣΙΔΗΡΑ, ΟΥΣΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΗΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ ΠΑΣΑΝ ΠΡΑΞΙΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΑΣΑΝ ΑΥΤΗΝ, ΟΦΡΑ ΟΥΔΕΙΣ ΛΕΓΙΩΝ ΓΑΔΑΡΗΝΟΣ Ή ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΤΥΑΝΕΥΣ Ή ΣΙΜΩΝ Ή ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Ή ΚΕΝΕΨΗΣא ΚΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΙΣ ΙΔΙΟΙΣ ΘΕΜΕΛΙΟΙΣ. Η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΤΕΤΡΑΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΕΞ ΗΣΤΙΝΟΣ ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΓΝΩΣΑΝ ΤΟΝ ΞΥΛΟΥΡΓΟΝ ΝΑΖΩΡΑΙΟΝ, Ο ΤΡΙΤΟΣ ΕΓΝΩ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΕΝ Ω Η ΠΙΣΤΙΣ ΤΟΥ ΗΤΟΝ ΑΚΟΜΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΕΝ ΗΔΥΝΗΘΗ ΝΑ ΜΑΖΕΨΗ ΤΑ ΣΠΛΑΓΧΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΚΕΛΔΑΜΑΧ. ΑΥΤΆΡ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ [ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΗΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΕΤΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ, ΩΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ, ΟΣΤΙΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΛΛΙΣΤΗΣ - ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ Η ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ "ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ" ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΣ ΠΗΓΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΟΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ - Ο ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΙ ΠΟΛΛΟΙ. ] ΗΥΡΟΝ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΝ ΛΙΘΟΝ, ΣΥΝΩΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΙΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΕΙΣ ΤΑ ΕΝΩΧΙΑΝΑ, ΕΜΑΘΟΝ ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΤ' ΙΔΙΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΩ ΘΩΜΑ, Ο,ΤΙ Ο ΔΕ ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΕΝ ΑΠΟΚΡΥΨΑΙ ΛΕΞΑΣ ΤΩ ΠΕΤΡΩ ΚΑΙ ΤΩ ΜΑΤΘΑΙΩ, "ΕΙ ΛΕΞΩ ΥΜΙΝ ΕΝ ΕΚ ΤΩΝ ΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΕΝ ΕΜΟΙ, ΑΡΟΥΝΤΕΣ ΛΙΘΟΥΣ ΒΑΛΕΙΤΕ ΚΑΤ' ΕΜΟΥ, ΚΑΙ ΠΥΡ ΕΓΕΡΘΗΣΕΤΑΙ ΕΠ' ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΑΓΗ ΥΜΑΣ." ΔΙΟΤΙ ΤΟΥ ΕΦΑΝΕΡΩΣΕΝ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΓΚΑΦ, ΩΣ ΕΠΕΝΕΧΘΗΝΑΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΜΩΫΣΗΝ. ΝΥΝ ΔΕ, ΠΕΡΙΠΑΤΕΙ ΩΣ ΛΕΩΝ ΩΡΥΟΜΕΝΟΣ ΖΗΤΩΝ ΤΙΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΝ. ΩΔΕ ΕΓΚΕΙΤΑΙ Η ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΩΣ ΘΕΩΡΗΘΕΙΣΑΝ ΔΙΠΟΛΙΚΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗΝ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΝΤΗ, "ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ". ΟΤΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΕΞΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΝ. ΠΟΣΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΕΠΟΛΕΜΩΣΕΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ; ΙΝΑ ΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΕΝ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ, ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΟΙ ΙΔΡΥΤΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΟΙΗΣΑΝ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΙΖΩΝΑ ΤΩΝ ΠΕΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ; ΙΝΑ ΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΣΤΑΥΡΩΘΗ ΕΝ ΤΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ, ΕΝΩ Η ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ ΕΝ ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ ΑΡΧΟΝΤΩΝ; ΠΟΤΕ ΕΠΟΛΕΜΩΣΕ ΤΟΝ ΙΑΝΝΗΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΜΒΡΗΝ ΩΣ Ο ΜΩΫΣΗΣ; ΠΟΤΕ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΜΗ ΘΕΛΗΣΑΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣΑΙב, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗΝ ΤΟΥ, ΩΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΚΤΑΚΟΣΙΟΥΣ ΠΕΝΤΗΚΟΝΤΑ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΑΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΑΡ ΕΝ ΚΙΣΣΩ, ΤΟΥΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΗΣ ΙΕΖΑΒΕΛ ΤΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΤΑΦΑΓΟΜΕΝΗΣ ΥΠΟ ΚΥΝΑΣ ΕΝ ΠΡΟΤΕΙΧΙΣΜΑΤΙ ΙΕΖΡΑΕΛ, ΩΣΘ'Ε ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΡΑΝΙΟΝ, ΟΙ ΠΟΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΤΕΤΡΩΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΤΗΣ ΗΥΡΕΘΗΣΑΝ, ΟΤΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΗΡΑΤΟ ΑΥΤΗΣ ΩΣΤΕ ΑΓΝΩΣΤΟΝ ΓΕΝΗΘΗΝΑΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ, ΜΗ ΚΑΙΤΙ ΤΑΦΗ ΒΑΣΙΛΙΚΩΣג.

ΚΑΙ, "ΙΔΟΥ," ΕΨΕΛΛΙΣΕΝ Ο ΛΙΘΟΒΟΛΗΘΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΕΠΑΙΤΗΣ ΙΔΩΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΗ ΜΟΡΦΗΝ ΤΟΥ ΦΟΝΕΩΣ, ΕΝΕΚΑ ΨΥΧΙΚΟΥ ΖΟΦΟΥ, "Η ΦΛΟΞ Η ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥ, Η ΟΨΙΣ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΟΣ ΕΣΤΙΝ. Η ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ." Ο ΔΕ ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ "ΑΠΟΛΛΟΝΟΣ" ΑΠΕΚΡΙΘΗ ΤΩ ΙΩΑΝΝΗ ΤΩ ΜΑΓΩ ΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗ, "Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΩΔΕ ΚΑΤΟΙΚΕΙ, ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑΝ ΕΠΟΙΗΣΕΝ (Ο ΚΕΝΕΨΗΣ) ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΡΧΟΥΣΙΝ ΗΜΩΝ, ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ ΗΜΕΙΣ ΜΕΤ' ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΚΕΝΕΨΗΣ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΗΜΩΝ, ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΟΥΝ ΥΠΑΚΟΥΟΜΕΝ ΑΥΤΟΥ."ד ΕΙΕΝ, ΟΥΤΟΙ ΕΙΣΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΜΑΓΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΟΙ ΕΝ ΦΑΡΜΑΚΟΙΣ ΑΛΛΗΛΟΚΤΕΙΝΟΝΤΕΣ ΕΝ ΤΡΟΠΑΊΩ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΣΤΙΝ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΑΓΑΘΟΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ: Η ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΤΕΡΩΝ ΨΥΧΩΝ ΕΝ ΠΥΡΙ ΚΑΙ ΡΑΒΔΩ ΣΙΔΗΡΑ. ΕΝ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙ, ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ, ΕΤΙ ΕΑΝ ΕΘΕΛΩΣΙΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΙ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΕΝ ΤΩ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΚΛΗΤΟΥ ΜΑΚΡΟΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΜΕΣΣΙΟΥ, ΟΤΙ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΣΤΙΝ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΟΥ - ΜΙΚΡΟΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΣ ΗΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥה, ΑΛΛΑ ΕΣ ΤΙΝΑΣ ΜΕΝ ΜΑΛΛΟΝ ΙΣΧΥΡΟΣ, ΕΣ ΕΤΕΡΟΥΣ ΔΕ ΕΛΑΤΤΟΝ. ΟΘΕΝ, ΠΑΣ ΑΡΡΕΝ ΦΑΡΜΑΚΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΣΤΙΝ, ΑΥΤΑΡ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΤΩ ΨΥΧΙΚΩ ΠΟΛΕΜΩו ΚΛΗΘΗΣΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΞΥΜΜΑΧΟΙ ΑΥΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΣΟΥΣΙ ΔΙΣΧΙΛΙΑ ΕΤΗ Ή ΔΟΘΗΣΕΤΑΙ ΕΝ ΧΕΙΡΙ ΤΟΥ ΑΝΑΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΣΥ ΚΑΙΡΟΥ, ΕΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΘΗ ΚΑΙ ΥΠΑΞΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑΝ.

ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΓΕ ΤΑ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΤΟΥ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΙ ΜΑΓΟΥΣ ΕΙΣ ΤΟ ΓΚΑΦז ΛΕΓΩΝ "ΕΛΘΕ" ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΝΩ, ΚΑΤΩ, ΠΕΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣΙΝ ΕΠΙ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑΝ ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΛΩΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΟΣ ΚΕΚΛΗΤΑΙ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΘΩΜΙΗΛ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑΗΛ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΩΣ, ΟΦΡΑ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΟΥΤΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΝΤΩΝ ΕΜΒΥΩΝ, ΤΟΣΟΥΤΩΣ ΣΚΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΝ ΤΟ ΒΕΝΘΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΡΗΝΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ, ΩΣ ΚΑΛΕΙ ΕΑΥΤΟΝ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ ΕΞ ΟΙΤΥΛΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΨΩΘΕΝΤΟΣ ΘΥΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΑΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΣΙ ΤΟΥ, ΤΑΙΣ ΑΝΑΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΑΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΣΟΜΕΝΑΙΣ ΕΝ ΤΑΙΣ ΟΦΙΟΕΙΔΕΣΙ ΣΚΙΑΙΣ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΡΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ... ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΕΙΜΈΝΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΕΛΩΪΜ ΙΡΕח, ΕΙ ΜΗ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ, "ΑΒΡΑΑΜ, ΑΒΡΑΑΜ, ΙΔΟΥ ΕΓΩ," ΙΕΧΕΕΝ. ΤΗΣ ΕΚΑΒΗΣ ΤΗΣ ΓΟΗΣΑΣΗΣ, "ΟΤΤΟΤΟΤΟΤΟΊ" ΔΙΑ ΤΟ ΘΑΝΕΙΝ ΥΙΟΥ, ΣΥΖΗΓΟΥ, ΕΓΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΤΗΣ ΔΕ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ΟΔΥΡΑΜΕΝΗΣ, "Ω ΦΙΛΤΑΤΟ, Ω ΠΕΡΙΣΣΑ ΤΙΜΗΘΕΙΣ ΤΕΚΝΟΝ!" ΔΙΑ ΤΟ ΘΑΝΕΙΝ ΤΟΥ ΑΣΤΥΑΝΑΚΤΟΣט. ΑΛΛΟΙ ΔΕ, ΠΝΗΓΗΣΟΝΤΑΙ ΩΣ ΟΙ ΓΑΜΙΟΛΟΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΜΗΔΟΙ ΤΟΥ ΞΕΡΞΟΥ ΟΙΤΙΝΕΣ ΕΜΑΧΟΝΤΟ ΕΙΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΕΝ ΣΑΛΑΜΙΝΙ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΣΙΩ ΜΗ ΓΙΓΝΩΣΚΟΝΤΕΣ "ΝΕΙΝ" (ΚΟΛΥΜΒΗΣΙΝ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΦΑΓΕΝ ΤΟ ΥΔΩΡי.