Post reply

Name:
Email:
Subject:
Message icon:

Verification:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Posted by: mistermax
« on: March 19, 2015, 12:16:44 pm »

Κάτι πρεπει να γινει με τον Πουστιν, γιατι αν συνεχίσει την πολιτική επεκτατικότητας του, βλέπω την Μερκελ να βγαζει ομιλίες στο Κρεμλίνο..... :D
Posted by: Pepe the Frog
« on: March 19, 2015, 11:57:43 am »

Μεγάλη λαϊκή γιορτή, με συναυλίες και επετειακή ομιλία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή τον ένα χρόνο από την προσάρτηση της Κριμαίας, πραγματοποιήθηκε χθες στην ιστορική Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, υπό τη σκιά του καθεδρικού ναού του Αγίου Βασιλείου.



ΜΟΣΧΑ. «Τις ιστορικές ρίζες του έθνους μας αποκαταστήσαμε στην Κριμαία» είπε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, μιλώντας σε δεκάδες χιλιάδες οπαδούς του, που κατέκλυσαν χθες την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να γιορτάσουν την πρώτη επέτειο από την προσάρτηση της χερσονήσου.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραφε συμφωνία με τον ηγέτη της Νότιας Οσετίας και πρώην συνταγματάρχη της KGB Λεονίντ Τιμπίλοφ, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικές, τελωνειακές και στρατιωτικές δυνάμεις της αποσχισθείσας από τη Γεωργία περιοχής ενσωματώνονται στις ρωσικές. «Πραγματοποιήσαμε σήμερα ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της συμμαχίας μας» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συμφωνία απλοποιεί επίσης τη διαδικασία απόκτησης ρωσικής υπηκοότητας για τους κατοίκους της Ν. Οσετίας.

«Η θέση των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη Ν. Οσσετία και την Αμπχαζία παραμένει ξεκάθαρη: οι περιοχές αυτές αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Γεωργίας και συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας» είπε χθες η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

«Υβριδικός πόλεμος»

Τους ευάλωτους εταίρους του ΝΑΤΟ στη Βαλτική σπεύδει να προστατεύσει η συμμαχία, από την απειλή του ρωσικού «υβριδικού πολέμου», τακτική βασισμένη περισσότερο στην παραπλάνηση, παρά στη χρήση ένοπλων μέσων.

Η εκδοχή του Πούτιν για τον ανορθόδοξο αυτό πόλεμο περιλαμβάνει «παραπληροφόρηση, δωροδοκία και οικονομική πίεση», με στόχο την «καταρράκωση του έθνους», όπως είπε ο υπουργός Αμυνας της Λεττονίας Ράιμονς Βεγιόνις. Από τη μεριά της, η πρόεδρος της Λιθουανίας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, είπε: «Το πρώτο στάδιο της αντιπαράθεσης ξεκίνησε ήδη και με αυτό εννοώ τον ηλεκτρονικό πόλεμο, την προπαγάνδα και τις κυβερνοεπιθέσεις».

Στο μεταξύ, σε χθεσινή τους ανακοίνωση, οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας της Σουηδίας υπογράμμισαν τον φόβο τους για ενδεχόμενες ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της χώρας, ιδιαίτερα μετά την κατακόρυφη αύξηση της κατασκοπείας μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, πριν από έναν χρόνο.

Στην ετήσια έκθεσή τους, οι σουηδικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας αναφέρουν ότι η Ρωσία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη απειλή για την ουδέτερη Σουηδία. «Διαπιστώνουμε ιδιαίτερη αύξηση της δραστηριότητας ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να ερμηνεύσουμε ένα τέτοιο φαινόμενο είναι ως προετοιμασία στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Σουηδίας» είπε Σουηδός αναλυτής.

Τις κινδυνολογικές αυτές εκτιμήσεις φαίνεται να μοιράζεται και η διοίκηση του ΝΑΤΟ, όπως φαίνεται και από την απόφαση του Πενταγώνου στα τέλη του περασμένου έτους να αποστείλει άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και μεγάλο όγκο στρατιωτικού υλικού στη Νορβηγία, με εντολή την αποθήκευσή τους σε σπήλαια στον βορρά της χώρας, για ενδεχόμενη χρήση τους από αμερικανική εκστρατευτική δύναμη.

πηγή