Post reply

Name:
Email:
Subject:
Message icon:

Verification:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Posted by: Pinochet88
« on: May 01, 2016, 10:08:56 am »

Η "μαύρη αγορά" αποτέλεσε τον κολοφώνα του εθνικού και πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων και έσωσε κυριολεκτικά τον Ελληνισμό από τον θάνατο.

Μόλις οι Γερμανοί Εθνικιστές κατέλαβαν την Ελλάδα - εξαιτίας της πολεμοχαρούς στάσης των δημοκρατών | το δημοκρατικό Κράτος είναι το πιο επεκτατικό όλων -  επέβαλαν φόρους. Αυτό είναι και ο βασικός σκοπός του κράτους: η λαφυραγώγηση. Ακριβώς όπως όταν χρεοκόπησε το υπερχρεωμένο ανθελληνικό Κράτος το 2009 επεβλήθησαν σκληροί φόροι. Έτσι και το 1942. Όταν επιβάλλεται κατασχετική φορολογία η δραστηριότητα του νόμιμου εμπόρου γίνεται χώρος λεηλασίας και αρπαγής του πλούτου των παραγωγών σε όφελος των παρασίτων. Έτσι διακόπτεται η ομαλή σχέση μεταξύ του παραγωγού και του καταναλωτή που θα υπήρχε σε μια ελεύθερη οικονομία και δημιουργούνται αντικίνητρα για τη συναλλαγή. Αυτό το οποίο ανέλαβαν οι μεσάζοντες εκείνης της εποχής ήταν να μεταφέρουν τον πλούτο από τον παραγωγό στον καταναλωτή για να επιβιώσουν οι Έλληνες και να αναθαρρήσουν οι παραγωγοί. Η "μαύρη αγορά" έσωσε τους Έλληνες από τον αφανισμό. Μόνο ένας ανθέλληνας μισάνθρωπος θα ήθελε να πληρώσουν οι Έλληνες παραπάνω την εισβολή των Ναζί και μόνο οι κομμουνιστές είναι τόσο μισάνθρωποι ούτως ώστε να υιοθετούν τέτοιες απόψεις. Δεν υπάρχει στρασερισμός, δημοσιοϋπανθρωπία ή τρολάρισμα. Αν έχεις τέτοιες απόψεις είσαι κομμουνιστής.


Από εκεί και πέρα δεν ήταν μόνο οι Γερμανοί αυτοί που λεηλατούσαν. Ήταν και οι κομμουνιστές. Υπήρχαν χιλιάδες κομμουνιστές στην επαρχία, οι οποίοι το έπαιζαν "αντάρτες" και φορολογούσαν=λεηλατούσαν τους αργοτικούς πληθυσμούς. Το σύνολο των Γερμανών που σκότωσαν όλες αυτές οι χιλιάδες "αντάρτες" κομμουνιστές ήταν αριθμός μικρότερος από όσους Γερμανούς αυτοκτόνησαν στην Ελλάδα (λόγω γκόμενας, μαλακίας κτλ). Επομένως έκλεβαν για να προπαρασκευάζονται να κηρύξουν τον πόλεμο κατά των Ελλήνων μόλις θα τελείωνε η κατοχή, για να μας προσαρτούσαν στο παραπέτασμα και να γέμιζαν τη χώρα γκούλαγκ, και όχι για "αντίσταση" και μαλακίες.

Όλα τα υπόλοιπα είναι μαλακίες. Το στάρι πήγαινε για τους Γερμανούς. Ο Κρατικισμός του Χίτλερ ήταν μια τεράστια, γιγαντιαία, ολοκληρωτική αποτυχία και άφησε την Ευρώπη και τη Λευκή Φυλή σε πολύ χειρότερη μοίρα. Και να είχε νικήσει ο Χίτλερ πάλι η μοίρα των Ευρωπαίων θα ήταν χειρότερη, γιατί ο παρασιτισμός δεν νοιάζεται για Λαό, Λευκή Φυλή και Πατρίδα. Μόλις νομιμοποιηθεί ο παρασιτισμός, μόλις μπορεί ο καθένας να έχει το όνειρο να ζει, να ψωμίζεται, να πληρώνεται, από την τσέπη των υπολοίπων, ο δρόμος προς τον κανιβαλισμό και όλα τα εθνοδιαλυτικά  είναι ορθάνοιχτος.


Ορθώς σημειώνεται ότι η κρατικιστική λεηλασία του Έθνους υπήρχε και επί του κρατικιστή Μεταξά. Ήταν η επέκταση του Κράτους η οποία έφερε στο φως τις πολεμοχαρείς θέσεις της δημοκρατίας (οι οποίες, και αυτό ισχύει σε όλα τα κρατικιστικά πολιτεύματα, πολλές φορές είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας, παρά της δύναμης). Η Ελλάδα έπρεπε να είχε αποτινάξει τον κρατικιστικό ζυγό και να είχε απελευθερώσει την παραγωγή της. Τότε, αν πραγματικά είχαμε ελεύθερο εμπόριο και Καπιταλισμό, οι Γερμανοί και οι Βρετανοί θα μας παρακαλούσαν να αγοράσουν όπλα από εμάς και θα μας προσέφεραν προστασία, τιμές, χρήματα. Η, ομολογουμένως σε έναν βαθμό ακατανόητη, δίψα σου να γεμίσεις ετσιθελικά την τσεπούλα σου με αυτά τα οποία παρήγαγαν οι Έλληνες συνάνθρωποί σου και να επιδείξεις τη δύναμή σου στρέφοντάς την εναντίον τους και κάνοντας κακό στους συμπατριώτες σου, ως ηγεμονεύουσα ιδεολογία από την εποχή των εμφυλίων του 1824, κατέντησε την Ελλάδα ένα υπάνθρωπο κρατίδιο το οποίο ήταν και πουτάνα των Βρετανών και έγινε και πουτάνα και των Γερμανών - σε έναν πόλεμο που, πάλι, οι λιγότερο αντικαπιταλιστικές χώρες νίκησαν - και τώρα πλέον είναι πουτάνα του ανεπτυγμένου κόσμου και, σύντομα, ολόκληρης της οικουμένης.

Posted by: mistermax
« on: April 30, 2016, 04:13:31 pm »

Aυτό το κείμενο έρχεται να δικαιώσει την αναρχική θέση πως δεν ειναι "ενας τρελλος κρατικιστης" που οδηγησε την ανθρωπότητα στην δυστυχία και τον θανατο, αλλά κράτη που ακολουθούσανε την λογική και την ηπια πλεονεξία. Δείχνει πως ο κρατικισμος με τον καπιταλισμο δημιουργουν τις εθνικιστικες εντασεις που καταστρέφουν τις κοινωνίες.

Επίσης, σπάει και η τσιχλό-φουσκα του μεταξα, αφου ηταν ενα πιονι των αγγλων. Οι αγγλοι είπανε το οχι, όχι ο μεταξας.
Posted by: Theodotus
« on: April 30, 2016, 10:03:30 am »Τα σχετικά με το δράμα του Ελληνικού Λαού την περίοδο 1941-1942 λέγονται και ξαναλέγονται και συνεχώς επαναλαμβάνονται. Η νέα δε κυβέρνηση έχει βάλει και "ενημερωτικά βιντεάκια" να παίζουν στο μετρό. Τα μόνα βέβαια που δεν λέγονται σχετικώς είναι τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας αυτής και οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Για να δούμε λίγο τα γεγονότα λοιπόν έτσι, μπας και ξεφύγουμε από τον καταιγισμό των οργάνων της καθεστωτικής προπαγάνδας.

Κατά συνέπεια, έχουμε και λέμε:

1. Οι Γερμανοί ΔΕΝ κήρυξαν πόλεμο στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Στρατεύματα του 3ου Ράιχ μπήκανε απλώς στην ελληνική επικράτεια, μόνο και μόνο για να διώξουν τους Άγγλους που είχε φέρει εδώ ο Μεταξάς. Γιαυτό διακήρυξαν ότι έμπαιναν ως φίλοι, απέφυγαν όσο μπορούσαν τις εχθροπραξίες και βεβαίως δεν κράτησαν αιχμαλώτους.

2. Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία ήταν φιλική προς το 3ο Ράιχ. Στις 6 Απριλίου ανακοινώθηκε η γερμανική εισβολή και ήδη στις 9 είχε καταληφθεί η Θεσσαλονίκη. Αμέσως το Ελληνικό Στράτευμα που έως τότε πολεμούσε στη Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανία θέλησε πολύ λογικά- να συνθηκολογήσει και αυτό θα το είχε κάνει στις 10 Απριλίου 1941 κιόλας, αν δεν αντιδρούσε ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ (που φοβόταν τους Άγγλους).

3. Ο ελληνικός λαός, κατά τις γερμανικές πηγές, ήταν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1941 κατά 60% γερμανόφιλος και σύμφωνα με άλλες (και ελληνικές) 99,999% απαθής. Η κατάσταση αυτή όμως, της ουσιαστικής φιλίας μεταξύ των στρατευμάτων κατοχής (ιδίως των γερμανικών) και των Ελλήνων άλλαξε ριζικά από τον Οκτώβριο του 1941, όταν έπεσε στην Αθήνα και τον Πειραιά η Μεγάλη Πείνα.

4. Αυτή η Μεγάλη Πείνα υπήρξε γεγονός μοναδικό όχι μόνο στην κατεχόμενη Ευρώπη αλλά και στην κατεχόμενη Ελλάδα. Μόνο η πρωτεύουσα και το επίνειό της επείνασαν τότε και περιστασιακώς ορισμένα νησιά (λόγω της διακοπής των συγκοινωνιών). Γιατί όμως;

5.  Τα αίτια της Μεγάλης Πείνας στον Πειραιά και την Αθήνα μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

α) Ο ναυτικός αποκλεισμός της χώρας μας από τους Άγγλους, οι οποίοι δεν άφησαν να έρθει στην Ελλάδα ούτε καν το στάρι που η κυβέρνηση Κορυζή είχε αγοράσει  από την Αυστραλία.

β) Η διακοπή των κρατικών επιδοτήσεων προς τους αγρότες, οπότε αυτοί προτιμούσαν να πουλάν τα προϊόντα τους σε μεσάζοντες και όχι στο Κράτος.

γ) Η λόγω του πολέμου εξάρθρωση του συγκοινωνιακού δικτύου, η οποία εξάρθρωση έπληξε φυσικά την Αθήνα και τον Πειραιά κατά κύριο λόγο.

δ) Η απαγόρευση από πλευράς των Βρετανών οποιασδήποτε βοηθείας σε τρόφιμα από τις συμμαχικές δυνάμεις για να τραφεί ο πληθυσμός που πεινούσε στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως η γνωστή φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam φτιάχθηκε από Βρετανούς διανοούμενους για να βοηθηθεί ο πληθυσμός στην Ελλάδα, αλλά η βρετανική κυβέρνηση απαγόρευσε κάθε τέτοια δραστηριότητα.[...]

ε) Κύριο αίτιο όμως υπήρξε η αθλιότητα της Μαύρης Αγοράς, στην οποία με πάθος και αποτελεσματικότητα επιδόθηκε μεγάλο μέρος των Ελλήνων, με άμεση συνέπεια τη λιμοκτονία των υπόλοιπων ομοεθνών τους. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η Μαύρη Αγορά είχε αρχίσει ΠΡΙΝ από την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, δηλαδή επί Μεταξά. Στη συνέχεια γιγαντώθηκε κυρίως λόγω της απροθυμίας των κατοχικών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν με πυγμή τους μαυραγορίτες. Ο Τσολάκογλου π.χ. τους μάζευε και τους έκανε συστάσεις με αποτέλεσμα αυτοί να επιδίδονται με ακόμα μεγαλύτερο πάθος στην εθνοκτόνα δραστηριότητά τους.