Post reply

Name:
Email:
Subject:
Message icon:

Verification:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Posted by: mistermax
« on: August 20, 2015, 10:26:34 pm »

Τα τρολλς εξορισμου ειναι ελευθεριακα, δεν ειναι κακό να λεει καποιος την αποψη του, πληρωμένα ή όχι. Ο καταναλωτης ειναι υπεύθυνος για το αν θα χαψει την παραμύθα.

ΤΑ ΤΡΟΛΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ
ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ
Posted by: Pinochet88
« on: August 20, 2015, 08:05:29 pm »

Που να δείτε το Ελλαδικό Κράτος πόσες χιλιάδες γλοιώδη σκουλήκια πληρώνει για να ταΐζουν κρατικιστικό κουτόχορτο τον φορολογούμενο!





Η Λιουντμίλα Σαβτσούκ, στο διαμέρισμά της στην Αγία Πετρούπολη τον Απρίλιο, όταν αποκάλυπτε για πρώτη φορά τη βιομηχανία τρολ.


http://www.kathimerini.gr/827639/article/epikairothta/kosmos/dikaiwsh-gia-prwhn-ergazomenh-se-ergostasio-trol

Δικαίωση για πρώην εργαζομένη σε «εργοστάσιο τρολ»


ΜΟΣΧΑ. Σε συμβολική χρηματική αποζημίωση ενός ρουβλιού καταδικάσθηκε χθες από ρωσικό δικαστήριο ιστοσελίδα φιλικά προσκείμενη στον πρόεδρο Πούτιν, δικαιώνοντας πρώην εργαζομένη της.

Η Λιουντμίλα Σαβτσούκ είχε καταθέσει αγωγή κατά της «Υπηρεσίας Διαδικτυακών Μελετών» για μη καταβολή δεδουλευμένων. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Πέτυχα τον στόχο μου, ο οποίος ήταν να βγάλω τα τρολ του Ιντερνετ από τις σκιές τους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Σαβτσούκ εξερχόμενη από το δικαστήριο.

Η συγκεκριμένη «υπηρεσία» είναι ένα από τα «εργοστάσια τρολ», όπως ονομάζονται οι εταιρείες που αναλαμβάνουν να πλημμυρίσουν το Ιντερνετ με κολακευτικά σχόλια υπέρ του Ρώσου προέδρου. Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας The Guardian, φέτος, η υπηρεσία αυτή πλήρωνε τους υπαλλήλους της 700 - 1.000 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τις γνώσεις ξένων γλωσσών, για εργασία 12 ωρών ημερησίως. Τον περισσότερο χρόνο, τα «τρολ» παράγουν ανώδυνα σχόλια με προσωπικό περιεχόμενο, «πασπαλίζοντάς» τα με πολιτικά σχόλια για το «φασιστικό καθεστώς του Κιέβου», μεταξύ άλλων.

Αλλα έμμισθα τρολ εργάζονται σε συγκεκριμένες αποστολές: «Ο πρώτος έστελνε ένα αρνητικό σχόλιο, προφασιζόμενος κάποιο πρόβλημα ή προωθούσε απλά ένα link (μία διεύθυνση στο Διαδίκτυο). Τότε, οι υπόλοιποι έσπευδαν να δημοσιεύσουν links σε φιλικές προς το Κρεμλίνο σελίδες ή κωμικές φωτογραφίες με θέμα τους ηγέτες του Κιέβου, με καυστικές και υβριστικές λεζάντες», εξηγεί η κ. Σαβτσούκ.

Η ενάγουσα Λιουντμίλα Σαβτσούκ είχε ισχυρισθεί στην εφημερίδα The Guardian ότι είχε αναζητήσει εργασία στην Υπηρεσία Διαδικτυακών Μελετών, σε μία προσπάθεια να διεισδύσει στον κόσμο των τρολ του Κρεμλίνου, επιδιώκοντας να γράψει σειρά αποκαλυπτικών άρθρων για την εμπειρία της αυτή. Αργότερα, όμως, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, η Σαβτσούκ παραδέχθηκε ότι το πραγματικό της κίνητρο ήταν ο υψηλός -για τα δεδομένα της αγοράς εργασίας της Αγίας Πετρούπολης- μισθός. «Για πολύ καλά σχόλια εξασφαλίζαμε μπόνους, το οποίο μπορούσε να φθάσει και τα 150 ευρώ, ενώ πληρωνόμασταν επιπλέον για δουλειά την Κυριακή. Η αγωγή μου στηρίχθηκε, όμως, στο γεγονός ότι δεν είχα συμβόλαιο και στην καταχρηστική μου απόλυση», υπογραμμίζει η πρώην τρολ.

Η Σαβτσούκ απολύθηκε, όμως, μετά την αποκάλυψη της δραστηριότητας της Υπηρεσίας. Εκτοτε, η νεαρή γυναίκα διοργάνωσε κίνηση πολιτών εναντίον των τρολ του Ιντερνετ.

Μιλώντας για τη νέα της προσπάθεια και ειδικά για την οργάνωσή της, η κ. Σαβτσούκ είπε στον Guardian: «Στο κίνημά μας συμμετέχουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, αλλά και υποστηρικτές της κυβέρνησης Πούτιν. Ολοι, όμως, πιστεύουμε ότι η χρήση τέτοιων μεθόδων και η κήρυξη πολέμου της πληροφορίας είναι απαράδεκτες. Η εταιρεία προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη της, λέγοντας ότι έχει σταματήσει τη δραστηριότητά της. Λένε ψέματα, καθώς πέρασα από εκεί την περασμένη εβδομάδα και όλα λειτουργούν όπως παλιά».

Η έδρα της Υπηρεσίας βρίσκεται σε πολυκατοικία πυκνοκατοικημένης συνοικίας της Αγίας Πετρούπολης. Δημοσιογράφος του Guardian μέτρησε πρόσφατα 294 νέους να εισέρχονται στα γραφεία της ένα πρωινό Δευτέρας, μεταξύ 7.30 και 10.45. Η προσπάθεια του Βρετανού δημοσιογράφου να εισέλθει στο κτίριο απέτυχε, καθώς άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας του ζήτησαν να φύγει.

Ουδείς αναμένει, όμως, ότι η δράση των «βιομηχανιών τρολ», η επιρροή των οποίων στη ρωσική κοινή γνώμη είναι σημαντική, θα λήξει στο άμεσο μέλλον.