Author Topic: ναρκωτικα''.(ερωτησεις.εμπειριες.στηριξη) WEBWARικη απο  (Read 1065 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Αντιγραφω και την δευτερη απάντηση μου , σε καποια ναρκολάγνο ψευτοαναρχικη (που νομιζε οτι ηταν μαγισσα αν θυμαμαι καλα...), την αντιγράφω γιατι μπορει να δωσει αφορμες να επιταχυνθει η συζήτηση μας.


Quote
Παιδες νομιζω οτι στην κουβεντα μας επικρατουν καποιοι μυθοι. Χωρις να κατεχω την απολυτη αληθεια, εμ ουτε καν την μερικη, θελω να κανω ορισμενες παρατηρησεις σε οτι εχετε πει.

α) Αθωες Ουσιες: Η ισοπεδωση που επιχειρει ο hecate μας εμποδιζει να δουμε την αληθεια. Βεβαια και ολες οι ουσιες μπορει να ειναι βλαβερες. Πχ το νερο αν το πιει καποιος που εχει τρεξει 40 χιλιομετρα και εχει ιδρωσει του κερατα, ναι, αν πιει 10 λιτρα νερο θα παθει την διασημη "δηλητηριαση απο νερο". Ομως ισχυει το ιδιο και για το χασις; Δλδ η επιδραση στην υγεια μπορει να ειναι και υγειινη σε καποια δοση; και ποια ειναι αυτη; Λοιπον, την απαντηση την δινει η Επιστημη. Το χασις βλαπτει την υγεια σε οποιαδοιποτε ποσοτητα, και την ψυχικη υγεια οταν καταναλωνεται σε μεγαλες ποσοτητες.

Αρα Hecate, οι ουσιες δεν μπορει να ειναι αθωες ή ενοχες, τετοιες εννοιες αφορουν μονο ανθρωπους. Οι ουσιες μπορουν να ειναι ωφελημες ή βλαβερες. Και η κανναβις, ειναι στις βλαβερες.

β) Εξαρτηση: hecate, η εξαρτηση ειναι δυστυχως μεσα στο μυαλο, υπερανω της συνειδησης ομως. Ο εξαρτημενος δεν μπορει να κανει rationilize την κατασταση του και να αυτο-ιαθει, ετσι απλα! Μακαρι να ηταν ετσι, ομως τα ηλεκτρονια, τα πρωτονια και γενικοτερα τα μορια μεσα στον εγκεφαλο μας, εξουσιαζουν καμια φορα την θεληση μας. Εξαρτηση, εθισμος, στερητικα συνδρομα ειναι ολα αποτελεσμα της "εγκεφαλικης μας βιοχημιας", μιας και τα οποιοειδη, η κανναβις, δρουν ακριβως εκει: στα κυτταρα του εγκεφαλου, προκαλοντας βιοχημικες μεταβολες.

γ) Ψυχικες επιδρασεις της κανναβης: hecate, δεν σηκωνει και πολυ συζητηση ειναι η αληθεια. Ειναι τεκμηριωμενες οι επιδρασεις αυτες, αλλωστε οι ορισμοι εξαρτηση, εθισμος, στεριτικα κτλ σε αυτες τις επιδρασεις αναφερονται. Ομως περα απο αυτο, υπαρχουν και αποδειξεις πια για μεγαλυτερες βλαβες που μπορουν να προκαλεσουν.

δ) Ψυχοδηλωτικα: Απο που προκυπτει αυτος ο ορισμος για την κανναβη;;; Ψυχοτροπες ειναι πιο σωστη λεξη. Ακομη και εσυ hecate, λες οτι μεγιστοποιει τις υπαρχουσες διαθεσεις. Ομως η μεγιστοποιηση σημαινει οτι αλλαζει τα πραγματα. Ιδιως αν η τελικη κατασταση μας, ειναι η ισορροπια των πολλων και ισως αντιδιαμετρικων διαθεσεων μας. Ελπιζω να γινομαι κατανοητος...για να επανελθω στην θεωρια σου "περι μεγιστοποιησης και αρα ειναι το ιδιο", δεν νομιζω να ειναι το ιδιο πραγμα αν πεσεις σε μια λακουβα 50 εκατοστων βαθος, με το να πεσεις σε μια λακουβα 5 μετρων.

Η λεξη ψυχοδηλωτικα, δεν αποκαλυπτει μια πραγματικη ιδιοτητα των ναρκωτικων.

Για να μην πολυλογω:
Οχι στην χρηση ναρκωτικων-οχι στην ποινικοποιηση της χρησης
Dont do drugs, be the drugs.

Α! και κατι λινκς απο ωραια κειμενακια....
http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=95&Itemid=60
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=56720
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.