Author Topic: κοψτε κατι ΧΑ φατσες  (Read 2324 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ravachol

  • Guest
Re: κοψτε κατι ΧΑ φατσες
« Reply #60 on: September 17, 2012, 02:58:18 pm »
ενδιαφεροντα τα στοιχεια που προσφερει στο τραπεζι του διαλογου ο εθνικοδημοκρατης, ωστοσω θελω να του πω οτι αυτα ειναι ad hominem επιχειρηματα. Τον χιτλερ δεν πρεπει να τον κρινουμε απο τις οποιες παθολογιες σεξουαλικες του προτιμησεις, αλλα απο την πολιτικη που ασκησε και αυτη ηταν μια πολιτικη συμβιβασμου με το κεφαλαιο, πχ Κρουπ.

Αναρωτιεμαι οι φιλο-Χιτλερικοι, αναγνωριζουν οτι διατηρησε και ενισχυσε την ταξικη διαρθρωση της κοινωνιας; Αυτο το βλεπουν; και αν ναι, πως το κρινουν; θετικο ή αρνητικο; Και ειναι συμβατη μια ταξικη κοινωνια με την ιδεα του εθνους; Μια εκμεταλλευτικη κοινωνια, μπορει να ειναι και εθνικη;

Κατα τα αλλα, θεωρω πως για τον στρασσερισμο ισχυει αυτο που ειπε ο μπακουνιν: σοσσιαλισμος χωρις ελευθερια ειναι σκλαβια και τιρρανια. Για τον Χιτλερισμο, πρεπει να βρεθει κανα ρητο που σχολιαζει τον καπιταλισμο.
Σε αντίθεση με άλλες ιδεολογίες, ο φασισμός δεν ανέπτυξε ποτέ πλήρες δόγμα ή πολιτική θεωρία και, κυρίως, δεν γράφτηκαν οποιαδήποτε σημαντικά πολιτικά κείμενα από φασιστική σκοπιά μετά το 1945. Έτσι, σχεδόν όλα τα κείμενα πάνω στο θέμα της φασιστικής ιδεολογίας έχουν γραφτεί από μη φασίστες και αντιφασίστες συγγραφείς, και έτσι είναι συχνά δύσκολο να καθορίσει κανείς τη θέση του φασισμού πάνω σε διάφορα σημαντικά θέματα. Η λέξη "φασίστας" χρησιμοποιείται συνήθως με αρνητική σημασία, συχνά ως μια ετικέτα για επίκριση μιας αντίθετης άποψης, υποδηλώνοντας απολυταρχισμό και αντιδημοκρατική αντίληψη.