Author Topic: Η αριθμητική της λαθρομετανάστευσης  (Read 179 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Therapy?

  • Guest
Για να καταλάβουμε το γιατί και το πόσο της λαθρομετανάστευσης, πρέπει να την αντικρίσουμε από τη σκοπιά των λαθρομεταναστών.
Ας πάρουμε την περίπτωση του Πακιστάν, χώρας που
- floodάρει την Ελλάδα με λαθροέποικους εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον
- έχει 180 εκατομμύρια κατοίκους και 100 πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους της
- δεν παραλείπει να στέλνει αντιπροσώπους στα κατεχόμενα σε κάθε επέτειο της εισβολής στην Κύπρο
- διαθέτει και προκλητικούς 'εκπροσώπους κοινοτήτων' όπως ο Javed Aslam.
Η ερώτηση 1:
Πόσα χρήματα κερδίζει κάποιος Πακιστανός στο Πακιστάν, και γιατί μεταφέρει το επαγγελματικό του δαιμόνιο στην μικρή μας Ελλαδίτσα;
1 ευρώ ισούται με 131 πακιστανικά ρούπια, όμως αυτό δεν λέει και πολλά για τα κίνητρα και τις επιλογές των λαθροπάκηδων. Δεν εξηγεί π.χ. το ηλίθιο χαμόγελο που έχουν καθώς επιχειρούν να σου πασαλείψουν το παρμπρίζ. Περισσότερα θα έλεγε μια σύγκριση της αξίας της εργασίας στο Πακιστάν με την αντίστοιχη στην Ελλάδα, για το ίδιο χρονικό διάστημα. Πάμε λοιπόν να συγκρίνουμε τον βασικό μηνιαίο μισθό ενός Πακιστανού στο Πακιστάν, μέγεθος που περιλαμβάνει όλες εκείνες τις κοινωνικοπολιτικές παραμέτρους που αγνοεί η απλή μετατροπή συναλλάγματος.
Οι παρακάτω πακιστανικές εφημερίδες (Μάης 2012) αναφέρουν ως ελάχιστο μηνιάτικο Πακιστάν τα 8000 ρούπια: dawn, daily times
Το ίδιο νούμερο αναφέρει και η wikipedia για το 2012.
Άλλη πακιστανική εφημερίδα αναφέρει ειδικά για την επαρχία Punjab από τον Ιούλιο του 2012, ελάχιστο μηνιάτικο 9000 ρούπια (από 7000 ρούπια).
Ας πάρουμε ως σημείο αναφοράς τα 8000 ρούπια. Σημειωτέον οι αποδοχές αυτές αφορούν ανειδίκευτους εργάτες, δεν μπόρεσα όμως να βρω αν είναι μικτές ή καθαρές. Ένα το κρατούμενο, προχωράμε.
Λιγότερα από 'τρεις κι εξήντα'
Μετατρέπουμε σε ευρώ το ελάχιστο μηνιάτικο ανειδίκευτου εργάτη στο Πακιστάν, και βρίσκουμε πως αναλογεί σε 60 ευρώ και 92 λεπτά. Που σημαίνει πως, οποιοσδήποτε βρισκόμενος στη χώρα μας Πακιστανός βγάζει περισσότερα από 61 ευρώ/μήνα (των εξόδων διαβίωσής του περιλαμβανομένων), μπορεί να θεωρήσει την παραμονή του εδώ συμφέρουσα. Ενδεικτικά, ο λαθροπάκης στο φανάρι με το ηλίθιο χαμόγελο, θα θεωρήσει τον εαυτό του επιτυχημένο αν, δουλεύοντας επί 20 ημέρες/μήνα, μαζεύει μέσα από τα αμάξια των αφασικών νεοελλήνων περισσότερα από 3 ευρώ και 5 λεπτά την ημέρα.
Αφού η ανειδίκευτη εργασία ενός μηνός αποφέρει στον Πακιστανό εργάτη 61 ευρώ, πόσα αποφέρει η ανειδίκευτη εργασία στην Ελλάδα σε έναν λαθρομετανάστη;
Κατ'αρχήν ακόμη και η ανεργία στην Ελλάδα συμφέρει περισσότερο από την ανεργία στο Πακιστάν, αφού εδώ υπάρχει δωρεάν περίθαλψη (ημι)ευρωπαϊκού επιπέδου και κάποιος μπορεί πάντα να γίνει τσαντάκιας και να πιαστεί, δίχως να αντιμετωπίσει την δημόσια διαπόμπευση ή την απώλεια σωματικού του μέλους. Αλλά ας μιλήσουμε για μισθούς.
Από τους Πακιστανικούς daily times, άρθρο όπου Πακιστανός δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη στην Ελλάδα από ομοεθνή του λαθρομετανάστη, βλέπουμε να αναφέρεται:
I make around 300 euros a month by selling these cheap Chinese electronic things. Those who are lucky to get a job make 600-800 euros per month and have been able to send money back home to pay back their debts.
Τα καραγκιοζάκια που κατακλύζουν τα πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας πουλώντας κινέζικα μπιχλιμπίδια και μπανίζοντας ταυτόχρονα τις άνευ μπούρκας Ευρωπαίες, κερδίζουν γύρω στα 300 ευρώ/μήνα, 'μαύρα' και καθαρά. Για να κερδίσουν το ίδιο ποσό στο Πακιστάν, θα έπρεπε να δούλευαν στα χωράφια για πέντε (5) μήνες, πνιγμένοι στις μύγες και τις φρεσκοχεσμένες κουράδες βοοειδών. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο καταστάσεις είναι τέτοια γι αυτούς, ώστε παρατάνε οικογένεια, πατρίδα και αξιοπρέπεια και έρχονται να κυνηγήσουν το όνειρο του πλούτου, χρεωμένοι και επί καθημερινής βάσεως μουτζωμένοι, αν στο ενδιάμεσο δεν σκυλοπνιγούν σε κάποιο πέλαγος.


Όμως δεν είναι όλοι 'άτυχοι' των 300 ευρώ



Πακιστανοί στην Αρκαδία. Έξοδα στέγασης μηδέν (μένουν 6 άτομα σε αποθήκη), μετακινούνται με ποδήλατα, τρέφονται με πίτες, πίνουν νερό από υπαίθρια δεξαμενή και πλένονται από εκεί. Ημερομίσθια αναφέρονται 20, 25, 30 ευρώ.



Πακιστανοί σε αγροτόσπιτο στην Σπάρτη. 13 άτομα δίνουν ενοίκιο 1500 ευρώ το δίμηνο, που μας κάνει 115,4 ευρώ ανά άτομο. Και αυτοί αναφέρουν 25 ευρώ ημερομίσθιο. Αυτό σημαίνει πως ο κάθε ένας βγάζει την δίμηνη στέγασή του μέσα σε 5 μεροκάματα. Αν υποθέσουμε πως κάνει 48 μεροκάματα το δίμηνο, τότε του μένουν 542 ευρώ τον μήνα για έξοδα διατροφής (στο βίντεο τρώνε πίτες και φάβα ψημένες ομαδικά, σε τσουκάλι) και κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία με Πακιστάν (αρκετοί κυκλοφορούν με smartphones). Εφορία δεν πληρώνουν, λογαριασμούς δεν πληρώνουν, έξοδα μετακίνησης και τυχόν περίθαλψη πληρωμένα από τα ελληνικά κορόϊδα, ρουχισμό από καλάθια ενοριών και εράνων.
Υπάρχουν όμως και οι "lucky" που αναφέρει ο πάκης στην συνέντευξη, οι οποίοι καταφέρνουν να προσληφθούν σε κάποιο βενζινάδικο κτλ, κερδίζοντας μηνιάτικο 600-800 ευρώ. Αυτοί και 150 ευρώ τον μήνα να ξοδεύουν για στέγη και τροφή, τους μένουν ακόμα 550 ευρώ για να στείλουν πίσω στους δικούς τους - 550 ευρώ = 72.050 ρούπια = 9 μηνιάτικα Πακιστάν συμπυκνωμένα σε ένα μήνα δουλειάς στο Ελλαδιστάν.
Πάμε παρακάτω: Ο λαθροπάκης της daily times αναφέρει πως με ευρωμισθούς σαν τους τελευταίους, οι "lucky" Πακιστανοί είναι ικανοί να ξεπληρώσουν τα χρέη στους δανειστές τους. Αμέσως παρακάτω, μαθαίνουμε πως ο ίδιος πλήρωσε 700.000 (επτακόσιες χιλιάδες) ρούπια στον 'ατζέντη' στο Gujrat για να έρθει στο 'Unaan'. Επτακόσιες χιλιάδες ρούπια μετατρεπόμενα, δίνουν το ποσό των 5.319 ευρώ. Λογική τιμή θα σκεφτεί κανείς για έναν δουλέμπορο, έξοδα μεταφοράς, σίτισης, λαδώματα στα σύνορα. Ο Έλληνας ανειδίκευτος βγάζει αυτό το ποσό σε έναν χρόνο. Αν σκεφτούμε όμως, πως ο αντίστοιχος νεαρός Πακιστανός χρειάζεται περισσότερα από ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ για να βγάλει αυτό το ποσό (χωρίς να ξοδεύει τίποτα στο ενδιάμεσο), καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, η συγκέντρωση του οποίου απαιτεί το να πουληθούν χωράφια και να δανείσουν συγγενείς και φίλοι, ενώ παρομοίου μεγέθους κεφάλαιο χρειάζεται και για να στηθεί μια επιχείρηση στο Πακιστάν. Στην Ελλάδα θα αντιστοιχούσε σε κάτι παραπάνω από 38μιση χιλιάδες ευρώ.
'Εκμετάλλευση' είπατε;
Ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται πόσο παρανοϊκό είναι το χιλιοειπωμένο κλισέ του 'κακόμοιρου λαθρομετανάστη που τον εκμεταλλεύονται τα ντόπια αφεντικά για ψίχουλα'. Αν και δεν τρέφω καμμία συμπάθεια προς όλους τους πανάθλιους κρετίνους που βγάζουν ενοίκια ή μεροκάματα από την υπόθεση, αυτοί ΔΕΝ εκμεταλλεύονται τον λαθρομετανάστη, αλλά το κωλοχανείο που αποκαλείται Ελλάς. Στην πραγματικότητα ο λαθρομετανάστης εκμεταλλεύεται αυτούς και, μέσω αυτών, όλους εμάς τους υπολοίπους.
Η υπόθεση είναι τεράστια, όσο τεράστιο είναι και το ‘πακέτο’ που αναγκαζόμαστε να τρώμε εμείς και τα παιδιά μας, τα εγγόνια, η πατρίδα και το Έθνος μας ως σύνολο, ανεχόμενοι ακόμα το φαινόμενο αυτό. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αναφερόμενοι στον 'ατζέντη' του Gujrat, ο οποίος έλαβε 5 τέτοιες μικρές περιουσίες σε μια ημέρα... Όχι μια, αλλά δύο φορές στο άρθρο της daily times, πακιστανοί ευχαριστούν τον αλλάχ που τους έστειλε στα χέρια τέτοιων ανθρώπων. Βλέπετε, το να είσαι δουλέμπορος στο Πακιστάν αποτελεί λειτούργημα.
- Πόσοι τέτοιοι δουλέμποροι υπάρχουν και τι ποσά διακινούνται;
- Τί κάνει τόσα χρόνια το επίσημο Πακιστάν για όλους αυτούς;
- Καταλήγει κάτιτις από αυτά τα ποσά, στα χέρια των εγχώριων παπαγάλων και νταβατζήδων της λαθρομετανάστευσης και του λαθρεμπορίου, βλέπε τον γνωστό εσμό των 'αριστερών';
Ερώτηση 2:
Πραγματικά οι ψηφοφοροι της χαζής αυγής, μετά απο ποσο καιρό πιστεύουν πως θα ''ξεβρωμίσουν'' τον τοπο?
1 μέρα? 1 βδομάδα? 1 μήνα, 1 εξάμηνο?
Ερώτηση 3:
Πραγματικά οι λοιποί κυνοβολεφτικοι του κλεπτοκρατικου τόξου (αλλα και τα ''παιδια'' με τα κατσαρολικά και οι φιλοι της πλατειας), πιστεύουν
οτι οι λαθροέποικοι χρειάζονται προστάτες?


Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
Quote
- Καταλήγει κάτιτις από αυτά τα ποσά, στα χέρια των εγχώριων παπαγάλων και νταβατζήδων της λαθρομετανάστευσης και του λαθρεμπορίου, βλέπε τον γνωστό εσμό των 'αριστερών';
Από ότι ξέρω μέχρι πρόσφατα οι αντιρατσιστικές ΜΚΟ τα τσίμπαγαν καλά από το κράτος.

stasou_mugdala

  • Starshy leytenant
  • **
  • Posts: 384
  • Φήμη 0
    • View Profile
Οι σοβαροι ανθρωποι ξερουν ολλα αυτα τα στοιχεια εδω και χρονια,και δεν λυπουνται τον καθε Πακι που χαζογελαει στα φαναρια.

Να συμπληρωσω οτι και εδω στην Αθηνα  ζουνε μπεηκα με 2 ευρω την ημερα.

Μαζευονται 5-10 και νοικαζουν ενα χωρο για υπνο-στρωματσαδα. Το μονο που τους ενδειαφερει ειναι να εχει νερο και μια υποτυπωδη τουαλετα.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.

Ενα πακετο μακαρονια κανει 0.50λεπτα και βγαζει 3-4 μεριδες+ αλλα 50λεπτα (Βενετης) για ψωμι.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ 

 :) :) :) :) :) :) :) :) :)