Author Topic: Εγινες εκπαιδευτικός;Καλά να πάθεις!  (Read 795 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Fringy

  • Guest
Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι ζώα και αγράμματοι, ως επί το πλείστον. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται από επιστήμη εκτός από ένα πολύ πολύ μικρό τομέα και - δεδομένου του κρατικού μονοπωλίου της εκπαίδευσης - δεν δουλεύουν καθόλου. 6 μήνες τον χρόνο, με άδειες, επιδόματα κτλ. Όσους εκπαιδευτικούς γνωρίζω, είναι τεμπέληδες, δήθεν και γελοίοι. Όσο για τους ακαδημαϊκούς είναι σαπισμένοι εγκέφαλοι από την πολιτική ορθότητα και την αβάσταχτη ελαφρότητα του πνεύματός τους.

Αυτό όμως που κυριολεκτικά είναι απαράδεκτο είναι πως ενώ εγκλωβίζουν τα παιδιά χωρίς ούτε την θέληση των γονέων, ούτε κανενός άλλου, σε ένα σύστημα το οποίο είναι αντιπαραγωγικό και ανούσιο, τα βρίζουν κιόλας, τα υποτιμούν και τα λοιδορούν. Ένα παιδί που παίζει καμία δεκαριά dota, cod, wow κτλ έχει πολλές περισσότερες γνώσεις από τον μέσο μαθηματικό (ειδικά τους μαθηματικούς των σχολείων) και επιπρόσθετα ότι και να κάνει το παιδί στο σχολείο αυτό δεν μας λέει τίποτα για το αν θα είναι καλός ή κακός στο επάγγελμά του στο μέλλον. Η ευφυΐα καθορίζει την απόδοση στην εργασία και τίποτα άλλο.

Το κρατικό σχολείο πρέπει να κλείσει και να αντικατασταθεί από το κοινωνικό σχολείο, όπου ο καθένας γονιός θα αγοράζει υπεύθυνα για το παιδί του ένα ολοκληρωμένο πακέτο εκπαίδευσης, χωρίς διακοπές, χωρίς κοπάνες, χωρίς αηδίες και όλα τα υπόλοιπα και ο νέος μόλις ωριμάσει στο πνεύμα (και όχι στην ηλικία) θα ρίχνεται στην αρένα της ζωής να αγωνιστεί, όχι να δείχνει το άχρηστο πτυχίο της κοινωνιολογίας και να ζητάει μισθό.