Author Topic: ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟ ΤΣΙΜΠ ΙΝΤΕΝ  (Read 139 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Quote
Ένας αμερικανός ζωολόγος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής αφού δέχτηκε επίθεση από δύο μεγάλους, αρσενικούς χιμπατζήδες σε ένα καταφύγιο για κακοποιημένα ζώα.

Ο άτυχος Άντριου Όμπερλι συνόδευε μια ομάδα τουριστών στο περίφημο πάρκο Τσιμπ Ίντεν [ετσι λενε τις φυλακες για τους χιμπατζιδες]("Ο παράδεισος των χιμπατζήδων"), κοντά στο Νελσπρόιτ, στη βορειοδυτική Νότια Αφρική. Οι χιμπατζήδες του επιτέθηκαν, τον έσυραν και τον δάγκωσαν σε πολλά σημεία του σώματός του. Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη από τους γιατρούς.

"Όταν τον βρήκαμε, ήταν διπλωμένος σε εμβρυακή στάση και έφερε σοβαρά τραύματα, δαγκωνιές, κακώσεις, μερικό ακρωτηριασμό από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών", ανέφερε ένας εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης.

"Έχει χάσει ένα αυτί, πολλά δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, έχει βαθιά τραύματα, το δέρμα και οι μύες του ήταν κυριολεκτικά ξεσκισμένοι στο ένα πόδι και το ένα χέρι. Επίσης, φέρει κατάγματα", συμπλήρωσε ένας γιατρός.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι χιμπατζήδες τον άρπαξαν από τα πόδια και τον έσυραν πίσω από τον φράχτη της περιβόλου τους.

Το Τσιμπ Ίντεν, όπου δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν παρόμοιο επεισόδιο, είναι ένα καταφύγιο για χιμπατζήδες που πωλήθηκαν παράνομα ως ζώα συντροφιάς ή ψυχαγωγίας ή που προορίζονταν να πουληθούν για το κρέας τους αλλά διασώθηκαν. Οι χιμπατζήδες δεν ζουν στη Νότια Αφρική αλλά προέρχονται από χώρες της κεντρικής Αφρικής.

Η διεύθυνση του πάρκου σημείωσε στην ανακοίνωσή της ότι οι χιμπατζήδες του Τσιμπ Ίντεν είναι ζώα που οι άνθρωποι τα είχαν κακομεταχειριστεί ή τραυματίσει άσχημα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να τους πλησιάζει κανείς με πολλή προσοχή.

http://www.nooz.gr/world/agria-epi8esi-ximpatzidon-se-zoologo



ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΡΑ
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Share on Facebook Share on Twitter