Author Topic: O Γονίδης θεραπεύει ασθενείς  (Read 74 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Codename Nemesis

  • Guest
O Γονίδης θεραπεύει ασθενείς
« on: October 21, 2015, 05:22:23 pm »
http://www.iefimerida.gr/news/227335/o-gonidis-grafei-therapeytiki-moysiki-kai-therapeyei-astheneies


Ο τραγουδιστής, ύστερα από ένα χρόνο μελέτης της πυθαγόρειας φιλοσοφίας για τη μουσική, που είναι γνωστή και ως «Μελωδία της αρμονίας των ουράνιων σφαιρών», συνέθεσε ένα κομμάτι διάρκειας πέντε λεπτών «διά πάσα νόσο», όπως αποκαλύπτει στην «Espresso».

Η μουσική του διάσημου καλλιτέχνη εφαρμόζεται ήδη πειραματικά σε μικρές κλινικές και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.
«Τα κύτταρα έχουν νοημοσύνη. Νιώθουν τα συναισθήματά μας και ανάλογα συμπεριφέρονται. Η μουσική, από την άλλη, είναι δονήσεις που δρουν στο συνειδητό και στο ασυνείδητο έχοντας την ικανότητα να αλλάζουν τη διάθεσή μας. Εκτός από τη μουσική για ψυχαγωγία, υπάρχει και η θεραπευτική που αποτελεί τη "γλώσσα" που χρησιμοποιεί το σύμπαν. Αυτή η ανακάλυψη έχει γίνει χιλιάδες χρόνια πριν από αρχαίους φιλοσόφους, όπως ο Πυθαγόρας που αναφέρει πως το σύμπαν εκπέμπει μουσική σε μία και μοναδική συχνότητα. Αυτή τη συχνότητα βρήκα ύστερα από επίμονες μελέτες μηνών και θα σας αποκαλύψω μόνο πως έχει σχέση με την κυκλική κίνηση» τόνισε ο λαϊκός τραγουδιστής.
Ο Σταμάτης Γονίδης ασχολήθηκε με αυτή τη «θεραπευτική συχνότητα» για περισσότερο από ένα χρόνο. Ολα άρχισαν όταν αγαπημένο του πρόσωπο υπέφερε από έντονες ημικρανίες και κατάθλιψη.
«Κανένα φάρμακο δεν του πρόσφερε γιατρειά. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το πώς θα μπορούσα να τον βοηθήσω, έπεσα πάνω στη συχνότητα του Πυθαγόρα. Μελετώντας το έργο του για περισσότερο από ένα χρόνο, όπως και του Ιπποκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη μελωδία για λόγους θεραπευτικούς.

«Το σύμπαν με βοήθησε»

«Ηταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και συνεχώς έλεγα πως αφού ο Μότσαρτ τα κατάφερε δημιουργώντας σύνθεση για μωρά πατώντας στη "μουσική των ουράνιων σφαιρών" του Ελληνα φιλοσόφου, είχα αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρω. Κι έγινε. Το σύμπαν με βοήθησε πολύ και ο Θεός πιστεύω πως με οδήγησε με τον τρόπο του σε ένα μικρό θαύμα. Εχω μεγάλη θρησκευτική πίστη, αλλά αυτή τη στιγμή στο δικό μας σύμπαν ο θεός που κυριαρχεί είναι αυτός της ύλης. Ο σατανάς. Εμείς ως Ελληνες τουλάχιστον βαφτιζόμαστε και ακολουθώντας τα λόγια του Χριστού, που ήρθε να μας γλιτώσει από την υλική διάθεση. Οταν προσευχόμαστε, βλέπουμε την αλήθεια. Γιατί δεν είναι μόνο τα λόγια που λέμε, αλλά το συναίσθημα».

«Θέλω να έχει πρόσβαση όλος ο πλανήτης»

«Πειραματίστηκα και δούλεψα με τις νότες πολύ και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Δημιούργησα ένα πεντάλεπτο κυκλικό μουσικό κομμάτι προσθέτοντας και δικούς μου ήχους, με όργανο ένα έγχορδο που κατασκεύασα ο ίδιος. Οι συχνότητες αλλάζουν και κάποιοι "χτύποι" στο κομμάτι ξυπνάνε τα κύτταρα που βρίσκονται σε αδράνεια. Κουρδίζουν τον οργανισμό, με τις δονήσεις των χορδών να φτάνουν στους νευρώνες του εγκεφάλου» λέει ο λαϊκός καλλιτέχνης και υποστηρίζει πως «ο ασθενής πρέπει να φοράει ακουστικά όταν ακούει τη μελωδία και σε καμία περίπτωση να μην οδηγεί».

Αντιμετώπισε τη δυσπιστία

«Πρώτος το άκουσε ο άνθρωπος που υπέφερε από τις ημικρανίες, οι οποίες μέρα με την ημέρα άρχισαν να υποχωρούν. Ετσι αποφάσισα να παραχωρήσω αφιλοκερδώς τη μουσική σύνθεση σε μικρές κλινικές στην Ελλάδα και την Αμερική, με απίστευτα αποτελέσματα σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικές κακώσεις και σκλήρυνση κατά πλάκας. Υστερα από μήνες έχουμε πλέον αποδείξεις, όπως με ενημερώνουν γιατροί, κάνοντας λόγο για 300% βελτίωση της υγείας των ασθενών».
Ομως δεν βρήκε παντού τις ιατρικές πόρτες ανοιχτές. Αντιμετώπισε και τη δυσπιστία: «Είχα κάνει μια επαφή με έναν γιατρό, χειρουργό ογκολόγο με ειδίκευση σε επεμβάσεις εγκεφάλου. Το άκουσε, αλλά, όπως μου είπε σε φιλικό τόνο, δεν ήταν ιατρικό "εργαλείο" ούτε φάρμακο για να το χρησιμοποιεί. Δεν απογοητεύτηκα» εξομολογείται ο τραγουδιστής.
Οπως λέει, θα ανεβάσει τη σύνθεσή του στο διαδίκτυο, όταν πια θα είναι έτοιμη, για να μπορεί να τη βρει ο κόσμος που υποφέρει.
http://www.peoplegreece.com/article/se-rolo-mousikou-ippokrati-o-stamatis-gonidis-grafi-therapeftiki-mousiki/


Ο Σταμάτης Γονίδης την περασμένη εβδομάδα, έχοντας μαζί με την σύζυγο του, Κατερίνα Κουργιουξίδου, σάλπαρε από τα νερά της Κύνθου, που είναι ο τόπος καταγωγής του.

Η Κύθνος είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη του τραγουδιστή καθώς εκεί περνά και τις καλοκαιρινές του διακοπές, με το ιδιωτικό του σκάφος.

Εκεί πέρασε και τον μήνα του μέλιτος. Ο τραγουδιστής μεταξύ ξεκούρασης και χαλάρωσης, απολαμβάνοντας τις τρυφερές στιγμές με την συζυγό του αποφάσισε την εσωτερική εγκεφαλική του ενδοσκόπηση.

Ο Σταμάτης Γονίδης που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί από πολλούς «Τραγουδιστής του έρωτα», σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso, έχει πάψει να γράφει την δεδομένη στιγμή τρυφερά τραγούδια, ενώ έχει αποφασίσει να μελετήσει την Ιατρική. Τι ακριβώς κάνει; Ασχολείται με την συγγραφή μουσικής με θεραπευτικές ιδιότητες.

Ο γνωστός τραγουδιστής ανακάλυψε καινούργιες νότες που με την ανάλογη σύνθεση μπορούν να θεραπεύσουν πολλές ψυχοσωματικές παθήσεις.

Ο Σταμάτης Γονίδης ανέπτυξε το συγκεκριμένο θέμα σε στενούς του φίλους και σε πολύ σύντομο διάστημα πιστεύει πως θα είναι έτοιμος για να το παρουσιάσει δημόσια και να βοηθήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί.

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile