Author Topic: Μνάρας Χατζησάββας  (Read 1011 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Re: Μνάρας Χατζησάββας
« on: December 07, 2015, 07:39:44 pm »
Δεν βλέπω κουμπιά που να σκοτώνουν. Αυτό το οποίο έκαναν οι Γερμανοί ήταν να πιέσουν τόσο πολύ την οικονομία τους και να εκμεταλλευτούν σε τέτοιο βαθμό τους παραγωγούς ούτως ώστε να παραγάγουν κάποια όπλα. Δεν είναι πνευματικό κατόρθωμα να φορολογείς και να κατασκευάζεις όπλα.

Πόσοι άνθρωποι πήγαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από το 1945 στις ΗΠΑ; Κανείς.
Τι πυραύλους είχαν οι ναζί; Οι ναζί είχαν φτιάξει κάτι μη επανδρωμένα αεροπλανα, τα λεγόμενα V-1, και αντίστοιχα σχέδια είχαν και οι Ιάπωνες, τα οποία χρησίμευαν ως πύραυλοι.
Τι πυραύλους έχουν σήμερα οι αμερικάνοι; Σήμερα οι αμερικάνοι έχουν τους πυραύλους τύπου Cruise, πλήρως τηλεκατευθυνόμενοι, ευέλικτοι και ακριβείας. Κάνουν τους V-1 να φαίνονται παντελώς γελοίοι.

Άρα τι χρειάζεται για να έχεις όπλα; Εκμετάλλευση ή οικονομία;

Αντίστοιχα, επειδή οι ναζί είχαν υπάνθρωπη οικονομία, δεν κατάφεραν να φτιάξουν την πηρυνική βόμβα πρώτοι. Υπήρχε πάρα πολλή περισσότερη έμφαση στην κατασκευή όπλων στη Γερμανία από οπουδήποτε αλλού και σίγουρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονταν εκεί έφτιαχναν όπλα. Αλλιώς θα πέθαιναν. Αλλά, προφανώς, δεν επαρκεί αυτό. Η επένδυση στην οικονομία είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Ο καπιταλισμός πάντα θα νικάει τον πόλεμο. Αντιστοίχως σημερα οι αμερικάνοι έχουν τα railguns. Κανείς δεν δεινοπάθησε (σχετικά) για να κατασεκυαστεί ένα όπλο πολλές φορές καλύτερο από το V3...
« Last Edit: December 07, 2015, 07:41:55 pm by Pinochet88 »