Author Topic: Μνάρας Χατζησάββας  (Read 1032 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
Re: Μνάρας Χατζησάββας
« on: December 06, 2015, 06:07:05 pm »
τη δεύτερη ατομική βόμβα τη ρίξανε σαν δοκιμή για το αν σκοτώνει καλύτερα το ουράνιο ή το πλουτώνιο.
Την δεύτερη την ρίξανε επειδή μετά την πρώτη οι Γιαπωνέζοι ακόμα δεν θέλαν να παραδωθούν. Και οι δυο δοκιμές ήταν! :D

Λογικό λοιπόν ένα έθνος με τόσο κοτίσιο στρατιωτικό δόγμα, να ρίξει ατομικές βόμβες για να κερδίσει ένα πόλεμο χωρίς να κουραστεί.
Τι το κακό έχει αυτό;

Το δόγμα αυτό της "νίκης με της λιγότερες απώλειες", για τον Ευρωπαίο στρατιώτη δεν υπήρχε ποτέ. Κι αυτό γιατί οι πόλεμοι στην Ευρώπη, όπως σωστά επισήμανε ο Κλάουζεβιτς, ήταν πανεθνικοί, και ήταν πόλεμοι αφανισμού. Ο ένας γίγαντας έπεφτε πάνω στον άλλο, και όποιος έβγαζε πρώτος αίμα, έχανε τον πόλεμο. Βλέπε Βερντέν και Σομ στον Α' Π.Π., και ολόκληρο το Ανατολικό Μέτωπο στον Β' Π.Π. Σε αυτό τον πόλεμο βγήκαν νικητές οι Ρώσοι γιατί λόγω του αχανούς χώρου του κράτους τους, μπορούσαν να ανανεώνουν συνεχώς τους πόρους τους.

Οι Αμερικάνοι ποτέ στην ιστορία τους, πλην του εμφυλίου, δε συμμετείχαν σε τέτοιο πόλεμο. Οι Αμερικάνοι έστελναν 50-100.000 επίλεκτους μισθοφόρους (ποτέ δεν έγινε στην Αμερική γενική επιστράτευση) μαζί με 100-200 καλά αεροπλάνα, κάνανε επίδειξη δύναμης και τελειώνανε. Όσες φορές χρειάστηκε να δώσουν μάχη σώμα με σώμα (Οκινάβα, Koρέα, Βιετνάμ, Μογκαντίσου, Φαλούτζα) όχι απλά φάγανε τα μούτρα τους, αλλά ξεβρακώθηκε ολόκληρη η στρατιωτική τους ηγεσία και η παντελής ανετοιμότητά τους για πραγματικό πόλεμο. Ο Αμερικάνος έχει μάθει να πολεμάει με τα κουμπιά.
Όλα αυτά που λες γίνονται από ανάγκη βασικά. Δηλαδή τι; Είναι καλύτερα να έχεις ζημιές και να καταστρέφεσαι από το να κερδίζεις με μια απλή επίδειξη δύναμης;