Author Topic: Μνάρας Χατζησάββας  (Read 1052 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Re: Μνάρας Χατζησάββας
« on: December 05, 2015, 10:33:26 pm »
ρε συ Μαξ, τα παραμύθια που λέμε στους αστούς μην τα λέμε και μεταξύ μας. Στην Ισπανία δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξετε πάνω από 2 χρόνια απέναντι στα Στούκας και τα Χένκελ. Απλά οι Σταλινικοί σας ξεκάνανε μια ώρα αρχύτερα και κάνανε τη δουλειά μας ευκολότερη.

Εγώ άλλο ρωτάω. Χωρίς μια ενοποιημένη αμυντική βιομηχανία, πώς θα αντέξει μια οποιαδήποτε αναρχική κοινωνία έναν μακροχρόνιο πόλεμο; Και χωρίς κοινή στρατηγική και ιδεολογία πώς θα ενωθεί ο λαός; Οι αναρχοκομμουνιστές θα πολεμάνε για άλλο πράγμα, οι αναρχοκολλεκτιβιστές για άλλο, οι αναρχοατομικιστές δε θα πολεμάνε καθόλου κλπ κλπ. Κι ο αντίπαλος που θα 'χει coordination θα σας παίρνει φαλάγγι (βλ. Κροστάνδη 1921).

Δε βλέπω καμιά διαφορά ανκαπιστάν με ανκομμιστάν σε αυτό το θέμα. Στο ανκαπιστάν θα πολεμάνε μόνο όσοι καπιτάλες θέλουν, στο ανκομμιστάν μόνο όσες κομμούνες θέλουν.

Και μη νομίζεις ότι μόνο με σκέτο ανταρτοπόλεμο πας πουθενά. Εδώ οι Βιετκόνγκ 15 χρόνια ανταρτοπόλεμο κάνανε και μόνο 20 χιλιόμετρα γης είχαν πάρει. Χρειάστηκε να κατεβάσει ο Γκιαπ τα τανκς από το Βορρά το 1975 για να κερδηθεί ο πόλεμος. Αλλά ακόμα και στον ανταρτοπόλεμο η κεντρική ηγεσία είναι απαραίτητη.

Το μικρό κράτος, δυστυχώς γι' αυτό, είναι καταδικασμένο να είναι η πουτάνα του μεγάλου. Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση. Η φύση του Κράτους είναι η φύση του ίδιου του ανθρώπου. Δυνατός=ελεύθερος, αδύναμος=δούλος.

Δλδ αρνήσαι οτι ο λαος πολέμησε ενωμένος στην ισπανία; στην σινμιν, στο κομπανι; Ακόμη και στην Κροστάνδη, κάνανε ηρωϊκη παλλαϊκη αμυνα και απωθήσανε τον ισχυρότερο κρατικό στρατο την πρωτη φορα και έπρεπε να έρθει ολη η σοβιετική μηχανή ενάντια σε ενα...γαλατικό χωριό. Δεν υπήρχε μη συντόνισμός, απλά διαφορά ισχύως.

Στην Ροζάβα και στο Κομπανι μια χαρά εχουνε καταφέρει να λειτουργήσουν ολόκληρα τάγματα με αντρες και γυναίκες, την στιγμη που οι κρατιστες εχουν διασπαστει σε χιλια κομμάτια. 
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.