Author Topic: Μνάρας Χατζησάββας  (Read 1119 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Long Knives 88

  • Starshy leytenant
  • **
  • Posts: 447
  • Φήμη 1
    • View Profile
Re: Μνάρας Χατζησάββας
« on: December 05, 2015, 09:46:51 pm »
Για το ανκαπισταν δεν ξερω. Υποθέτω ομως θα βρεθουν εθελοντες να αγορασουν τις υπηρεσίες την πχ μπλακ ροκ να καθαρίσει για αυτους.

Για εμας, θα κινητοποιηθει ολη η κοινωνια. Θυμιζω την ισπανια του 36, οπου ειχαμε τους φασιστες χαλαρα, μεχρι που πήραν βοηθεια αποτο εξωτερικο. Επίσης θυμιζω την επαρχια Σινμιν στην Κορεα που αντιστάθεικε στην επιθεση της Ιαπωνιας και έπεσε οταν επιτέθηκε και η εσσδ του σταλιν απο τα βορεια. Θυμίζω τους Κουρδους στο Κομπανι που αυτονομα οργανωμένοι κερδίσανε τους πάνοπλους τζιχαντιστες της ΙΣΙΣ.

Στην Αναρχια, καθε σπίτι είναι και κάστρο και εχουμε παλλαϊκη άμυνα.

Στον αντιποδα, σαν κρατηκιστης θα πρεπει να μας απαντησεις αν μπορει ενα μικρο κρατος να διατηρησει την ανεξαρτησια και αυτονομια του ή θα πρέπει αναγκαστικα να ειναι πτανάκι ενος εκ των ισχυρων της γης. Και μην μου πεις για την ελλάδα του μεταξα, γιατι αν δεν ηταν οι αγγλοι απο πισω, να οργανωνουν και να δινουν υλικό, στις 29 του μηνος οι Ιταλοι θα ήταν αθήνα να πεινουν καπουτσίνο χωρις να πέσει πυροβολισμός.
ρε συ Μαξ, τα παραμύθια που λέμε στους αστούς μην τα λέμε και μεταξύ μας. Στην Ισπανία δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξετε πάνω από 2 χρόνια απέναντι στα Στούκας και τα Χένκελ. Απλά οι Σταλινικοί σας ξεκάνανε μια ώρα αρχύτερα και κάνανε τη δουλειά μας ευκολότερη.

Εγώ άλλο ρωτάω. Χωρίς μια ενοποιημένη αμυντική βιομηχανία, πώς θα αντέξει μια οποιαδήποτε αναρχική κοινωνία έναν μακροχρόνιο πόλεμο; Και χωρίς κοινή στρατηγική και ιδεολογία πώς θα ενωθεί ο λαός; Οι αναρχοκομμουνιστές θα πολεμάνε για άλλο πράγμα, οι αναρχοκολλεκτιβιστές για άλλο, οι αναρχοατομικιστές δε θα πολεμάνε καθόλου κλπ κλπ. Κι ο αντίπαλος που θα 'χει coordination θα σας παίρνει φαλάγγι (βλ. Κροστάνδη 1921).

Δε βλέπω καμιά διαφορά ανκαπιστάν με ανκομμιστάν σε αυτό το θέμα. Στο ανκαπιστάν θα πολεμάνε μόνο όσοι καπιτάλες θέλουν, στο ανκομμιστάν μόνο όσες κομμούνες θέλουν.

Και μη νομίζεις ότι μόνο με σκέτο ανταρτοπόλεμο πας πουθενά. Εδώ οι Βιετκόνγκ 15 χρόνια ανταρτοπόλεμο κάνανε και μόνο 20 χιλιόμετρα γης είχαν πάρει. Χρειάστηκε να κατεβάσει ο Γκιαπ τα τανκς από το Βορρά το 1975 για να κερδηθεί ο πόλεμος. Αλλά ακόμα και στον ανταρτοπόλεμο η κεντρική ηγεσία είναι απαραίτητη.

Το μικρό κράτος, δυστυχώς γι' αυτό, είναι καταδικασμένο να είναι η πουτάνα του μεγάλου. Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση. Η φύση του Κράτους είναι η φύση του ίδιου του ανθρώπου. Δυνατός=ελεύθερος, αδύναμος=δούλος.
« Last Edit: December 05, 2015, 09:49:52 pm by Long Knives 88 »
"in a socialist society based on healthy principles, homosexuals should have no place"
- Nikolai Krylenko