Author Topic: Ειναι Ελληνας ο Αντετοκουμπο;  (Read 1699 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
με την φανέλα της Εθνικής

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Μακάρι να είμαι. Εγώ θέλω να είμαι. Έχω δηλώσει και παλιότερα ότι θέλω να είμαι, θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου να πείσω τους Μπακς να είμαι και μακάρι να πάμε καλά στο προολυμπιακό, είμαι δεν είμαι, και να μπορέσουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Για το ότι αυτήν την στιγμή είναι το μεγάλο όνομα της Ελλάδος

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Στην Εθνική δεν υπάρχει μεγάλο όνομα, είμαστε όλοι ένα".

Για την άρνηση να αγωνιστεί με την εθνική Νιγηρίας

Θανάσης Αντετοκούνμπο: "Ήμουν στην προεπιλογή της Εθνικής Νιγηρίας. Με καλέσανε. Είχαν το δικαίωμα, αφού δεν έχω παίξει ποτέ στην Εθνική Ελλάδος. Είχα ξεκαθαρίσει όμως μέσα στην χρονιά στον προπονητή της Νιγηρίας ότι θα είναι πολύ δύσκολο το να αγωνιστώ στην Εθνική Νιγηρίας γιατί έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, είμαι Έλληνας, ο αδερφός μου αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδος και θέλω να παίξουμε μαζί".

Για το αν περιμένει αυτή η πρόσκληση στην Εθνική Ελλάδος να έρθει τώρα, ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά

Θανάσης Αντετοκούμπο: "Μακάρι να με καλέσουν. Αν με καλέσουν, θα είμαι εκεί. Ο Θεός ξέρει. Εγώ θέλω να παίξω για την πατρίδα μου".

Για την ήττα της Εθνικής Ελλάδας από τη Νιγηρία στο προηγούμενο προολυμπιακό

"Όποιος και να κέρδιζε, κερδίζαμε. Μέχρι τώρα δεν το είχαμε σκεφτεί καν. Απολαύσαμε το παιχνίδι που ήταν δυνατό και κρίθηκε στο τέλος".

........
Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα

Θανάσης Αντετοκούνμπο: "Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες, το 85% με 95% έρχονται γιατί δεν υπάρχει ζωή εκεί πέρα που είναι. Έρχονται για ένα καλύτερο αύριο. Ουσία είναι να βοηθήσεις ακόμα και με μια αγκαλιά τον συνάνθρωπό σου. Δεν είναι μόνο οι μετανάστες. Τον συνάνθρωπό σου είναι που πρέπει να βοηθήσεις".

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Είναι δύσκολες οι στιγμές για αυτούς τους ανθρώπους. Εύχομαι ό,τι καλύτερο και αν μπορεί ο κόσμος που τους βλέπει να βοηθά όσο μπορεί. Και ένα κομμάτι ψωμί, και ένα μπουκαλάκι νερό".

Για το αν η δική του ιστορία και της οικογένειά του αποτελεί και ένα παράδειγμα για τους ίδιους τους μετανάστες αλλά και για όσους φοβούνται τους πρόσφυγες

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Δεν θα πω μόνο για τους μετανάστες, θα πω για όλον τον κόσμο, γιατί δεν είμαστε παραδείγματα μόνο για τους μετανάστες, είμαστε παραδείγματα για όλον τον κόσμο. Θέλω να τους πω ότι αν πιστεύουν στα όνειρά τους, και θέλουν να καταφέρουν κάτι, να μην σταματήσουν ποτέ. Σε ότι εμπόδιο τους έρθει μπροστά στην ζωή τους, να συνεχίζουν να το παλεύουν. Η οικογένειά μου, εμείς, δεν ξεκινήσαμε να παλεύουμε πριν τρία χρόνια. Τότε απλά μας γνωρίσανε. Παλεύουμε εδώ και 25 χρόνια. Θα υπάρχουν δυσκολίες, θα πάρει καιρό, θα πάρει χρόνο, θέλει θυσίες, θέλει ιδρώτα, θέλει αίμα, δάκρυα, θα κλάψεις, αλλά όταν τα καταφέρεις θα είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα. Γιατί θα έχεις την ιστορία, όπως στην λέω τώρα και θα ανατριχιάζεις".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

γνωμάτευση: ελληνοφασίστες και οι δυο ουμποι.

Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.