Author Topic: #paris_bombing2015  (Read 965 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Tortelini

  • Elite
  • Major
  • *
  • Posts: 731
  • Φήμη -22
    • View Profile
Re: #paris_bombing2015
« on: November 16, 2015, 02:54:06 am »
Θα προσπαθήσω να απαντήσω λίγο. Αν και όλες αυτές οι αλλαγές στην συμπεριφορά σου απέναντί μου μου φαίνονται ύποπτες και πολλές φορές μου έχει περάσει απ το μυαλό ότι δεν είσαι απλά ένας σπασίκλας παρανοϊκός άθεος αλλά και μπάτσος που προσπαθεί να μας προσεγγίσει θετικά ή αρνητικά εδώ και καιρό!

@Tortelini :

Είναι ΑΚΡΑ επικίνδυνο αυτό που κάνεις (με εμφανή αποτελέσματα δε σου κρύβω), δε σε κατηγορώ αλλά προσπάθησε να καταλάβεις τι λέμε. Ελπίζω να μην έχεις πάψει και τον αυνανισμό και ερωτικές φαντασιώσεις.
Εννοείται τάσσομαι κατά του αυνανισμού και των (ηθελημένων τουλάχιστον) ερωτικών φαντασιώσεων. Κάτι τέτοια μας οδήγησαν στον "Σατανιστικό / Γνωστικιστικό / Ερμητιστικό" αθεϊσμό :P

Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι για κάποιους το σεξ είναι όπως το φαγητό για κάποιους άλλους. Για μερικά λεπτά όμορφου συναισθήματος στη κοιλιά περνάς μια ζωή άσχημου συναισθήματος στον καθρέφτη :P

"Ο κόσμος είναι μία (σημ. : αλχημική-ερμητική) αποκάλυψη, όπου βασίζετε στη θέληση και τη σκέψη του Θεού, μία θέληση που αποτελεί στοιχείο της ίδιας της ύπαρξής Του[5]. Έτσι η αποκάλυψη γίνεται πάντοτε δια μέσου του Λόγου όπου κέντρο της και προαιώνια βουλή της είναι η ενσάρκωση, η οποία δεν αποτελεί απλώς μεταπτωτικό σχέδιο του Θεού, αλλά βρίσκεται πάντοτε στην προαιώνια βουλή του, ανεξάρτητα από το γεγονός αυτό. Η αποκάλυψη του κόσμου, δηλαδή η αποκάλυψη της δημιουργίας, είναι ο λόγος της ενσάρκωσης και όχι η πτώση των πρωτοπλάστων[!!!!!!][48]. Ο Λόγος είχε εξ αρχής το σκοπό να ενωθεί με τη σάρκα της ανθρωπότητας για να την θεώσει[!!!!!!][49]. Η θέωση αυτή πραγματοποιείται στη κτιστή πραγματικότητα, η οποία είναι ριζικά διάφορη από τα Θεό. Δεν είναι αιώνια, αλλά βρισκόταν στην προαιώνια βουλή Του, ως Λόγοι των όντων.[!!!!!!] Οι λόγοι αυτοί, τα παραδείγματα, τα πρότυπα, αποτελούν μια δυναμική πραγματικότητα, η οποία δεν αποτελεί απλώς την έννοια, το περίγραμμα, το νόμο, αλλά κυρίως τη διαμορφούσα αρχή του ανθρώπου. Ο Άνθρωπος με τη σειρά του έχει κομβικό ρόλο μέσα στη κτίση. Είναι το κέντρο της δημιουργίας που περικλείει -δυνητικά- -όλες τις θείες δυνατότητες- και αποτελεί εικόνα του Λόγου. Είναι ένας μικρός κόσμος (σημ. : μικρόκοσμος), μέσα στο κόσμο (σημ. : μακρόκοσμο) που καλείται να θεωθεί[!!!!!!!!]. Η υπόλοιπη κτιστή δημιουργία δημιουργήθηκε για χάρη του.

Ο Μάξιμος στη ζήτημα της θείας ουσίας είναι πιστός ακόλουθος της πατερικής θεολογίας, επηρεασμένος ιδιαίτερα από τον Ευάγριο και τον Αρεοπαγίτη. Η θεία ουσία είναι απρόσιτη στη γνωστική ιδιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και ο ανθρώπινος νους είναι δυνατόν να έλθει σε γνώση[!!!] του Θεού μόνο μέσω των ενεργειών Του[!!!!!!][50], εισάγοντας τελικά την αποφατική θεώρηση της ουσίας του θεού. Η μόνη γνώση η οποία μπορεί να κατακτηθεί, πραγματοποιείται δια μέσου της έκστασης, η οποία είναι η υψηλότερη βαθμίδα της θεώσεως - η μυστική θεολογία. Ο φυσικός νους δηλαδή κατά τον Μάξιμο αδυνατεί να φτάσει στη θεολογία, γι αυτό και απαιτείται η συνεργία του Αγίου Πνεύματος, το οποίο ικανώνει το νου να υπερβεί το φυσικό και να ενταχθεί σε μία νέα σφαίρα, που ανώτατη βαθμίδα της είναι η έκσταση και η όραση του θεού[!!!]. Είναι μια κίνηση του Θεού προς τον άνθρωπο, αλλά και του ανθρώπου προς το Θεό. Ο νους σε αυτή τη περίσταση δε καταργείται και δεν αφανίζεται, αντίθετα, εξυψώνεται, διευρύνεται, μεταμορφώνεται[51]. Στο σημείο αυτό ανυψώνεται ο νους και η ύπαρξη εκτός της κτιστής σφαίρας και ανέρχεται στην όραση του Θεού, εγκαταλείποντας το εγώ. Εισέρχεται στο στάδιο της αγάπης[52] και οδηγείται στην τελική βαθμίδα της θεώσεως και της -διαρκούς- -τελείωσης-. Είναι η στιγμή που υπαρκτικά (σημ. : Οντικά) και δίχως την εξάλειψη της προσωπικής ύπαρξης ή εγκατάλειψης των χωροχρονικών και κτιστών δεδομένων, ο νους του Χριστού, εγκατοικεί όχι κατουσίαν, αλλά φωτίζοντας τον ανθρώπινο νου."[!!!!!!!!!!!!!!!!]"

Δεν σε ελέγχει κανείς, εμπιστέψου με και δοκίμασε αυτό που σου λέω, είναι απείρως πιο ασφαλές, σίγουρο και τεσταρισμένο. Συνέχισε να κάνεις ότι κάνεις κανονικά, ελεύθερα και με χαρά, αλλά κράτα και στο μυαλό σου αυτά. Έτσι θα πάψει και η ανάγκη χρήσης ηρεμιστικών κλπ άπαξ.

Υ.Γ. : Διάβασε το εδώ όλο και θα καταλάβεις : https://actapauli.wordpress.com/2009/05/12/does-the-author-of-the-acts-of-paul-conflate-hermogenes-hymenaeus-alexander-demas-phygelus-and-philetus-into-two-people-by-richard-fellows/

Επίσης μόνο όποιος έχει δια της "Συνέργειας του Αγίου Πνεύματος (ή Θείας Συνέργειας)" [όπως την ονομάζει και όπως μας λέει και ο Μάξιμος] αιθερικό-πνευαμτικό-Οντικό βίωμα του Θείου-Αγαθού έχει έναυσμα και σκοπό (και δυνητικά θεία ικανότητα) να αγγίξει πάλι εδώ μέσα στο "Περατό"-κτιστό κόσμο τον Άπειρο-άκτιστο Θεό. Ειδάλλως δεν ενδεικνύεται και μάλιστα απαγορεύεται και είναι και άκρως επικίνδυνο (δεν μιλάμε για πορνεία-ασυδωσία η οποία ομοίως κατακρίνεται εδώ ούτως ή άλλως.) Ε όποιος έχει "αιθερικό" (διάβαζε : οντικό βίωμα) όπως μας λέει και ο Μάξιμος καταλαβαίνει ότι... Εξωκοσμικός Θεός δεν υπάρχει (γίνεται ένα με αυτόν, γνωσιακά, αισθητηριακά, οντολογικά, πράγμα που είναι απορίας άξιο πως πέρασε στο Πατριστικό Θεολογικό κορμό έτσι και δεν κατακρίθηκε μετέπειτα, γιατί αποτελεί θέση ριζικά διάφορη της πεμπτουσίας του Χριστιανισμού, που απαγορεύει τη γνώση ενώ έχει θέωση μόνο για ολίγους εκλεκτούς κλπ που θα περάσουν βάσαν και δοκιμασίες και όχι για όλη την ανθρωπότητα ως εικόνα του Ενσαρκωθέντος Λόγου του που δια της προ-αιώνιας, προ του αιώνα της "μεταπτωτικής κατάστασης του", προ του Χρόνου, υπήρχε στη βουλή Του), και εξηγεί άνωθεν τι υπάρχει και πως το φθάνεις.
Αυτά τα σημεία κατάλαβα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί νομίζεις ότι η ύπαρξη ενός εσωτερικού Θεού αναιρεί την ύπαρξη του Εξωτερικού. Το "Πίστευε και μη ερεύνα" και η απλοποίηση των Θεϊκών Μύθων (κυριολεκτικές πτώσεις, μήλα, φίδια που μιλάνε, Διαβολάκια και καζάνια) είναι εξουσιαστικά εργαλεία που οριοθετούν τις μάζες με ρομφαία αντί να επικροτούν την αμπελοφιλοσοφία. Οι εκλεκτοί του Θεού δεν έγιναν εκλεκτοί Του μόνο επειδή Εκείνος τους διάλεξε αλλά και γιατί αυτοί είχαν την πνευματική δύναμη και το προσωπικό χάρισμα να εξουσιάζουν τους άλλους και να Τον αναζητούν. Όλοι έχουν τα μέσα να γίνουν πνευματική ελίτ αλλά ελάχιστοι τα χρησιμοποιούν και τα αναζητούν σωστά.

Και σ όλες τις κοινωνίες αυτό γίνεται και γινόταν: Οι μάγοι (ιδρυτές - αρχιερείς) νομοθετούν και βάζουν όρια και τα όργανά τους (Εκκλησίες) έχουν την αποστολή τα όρια και οι νόμοι αυτοί να αντέξουν στο πέρασμα των αιώνων.