Author Topic: ICMLPO: Με αφορμή την κατάσταση στη Βενεζουέλα  (Read 15 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Δήλωση για την υποστήριξη του αγώνα του λαού της Βενεζουέλας από τις απειλές της Νέας ιμπεριαλιστικής παρέμβασης

Σε ένα σκληρό αγώνα εκλογών, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Βενεζουέλας εξέλεξε δημοκρατικά τον Nicola Maduro ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και των ευρωπαίων συμμάχων της, ενήργησε ως θεματοφύλακας ενός υποψηφίου που εκπροσωπεί την ολιγαρχία και τα συμφέροντά τους και υπέφερε για την ήττα στις εκλογές. Τώρα, αναφερόμενος στο (ενδεχόμενο) μικρό περιθώριο της νίκης, που προσπαθούν να αγνοήσουν βιαίως τη λαϊκή βούληση, δημιουργώντας αναταραχή και διαπράττοντας πράξεις προβοκάτσιας που απειλούν να απελευθερώσουν την αντιδραστική βία. Καταλαβαίνουμε ότι ο λαός της Βενεζουέλας υπερασπίζεται τα κοινωνικά κεκτημένα του, την εθνική του κυριαρχία και το δικαίωμα να επιλέξει το δικό του δρόμο.

Εμείς, τα κόμματα που απαρτίζουν την ICMLPO, ξεχωρίζουμε για την υποστήριξη της εργατικής τάξης, των αγροτών, των συνεπών διανοουμένων, των επαναστατών, του λαού της Βενεζουέλας και του αδελφού κόμματος μας, του PCMLV, το οποίο αγωνίζεται για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, βάσει του επιστημονικού σοσιαλισμού, και που σε αυτούς τους καιρούς της μεγάλης έντασης απορρίπτουν θαρραλέα την απειλή μιας νέας ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας.

Ήδη το 2002, η συνωμοτική δράση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ισπανίας και άλλων παγκόσμιων και περιφερειακών ιμπεριαλιστών εκκόλαψε συνωμοσία για να τεθεί ένα τέλος στην κυβέρνηση του Τσάβες, επιτυγχάνοντας μια στιγμιαία νίκη, η οποία απορρίφθηκε με την ενεργητική δράση των επαναστατημένων ανθρώπων οι οποίοι κινητοποιήθηκαν στους δρόμους και από τη θέση του πατριωτικού κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος πέτυχε την εξουδετέρωση της αστικής επιθετικότητας.
Υποστηρίζουμε σθεναρά την αυτοδιάθεση των λαών, το δικαίωμα να έχουν την κυβέρνηση που θέλουν, χωρίς την παρέμβαση των ιμπεριαλιστικών χωρών. Είμαστε σαφείς, ότι στην παρούσα φάση ανάπτυξης του καπιταλισμού, οι ιμπεριαλιστικές χώρες αγωνίζονται για ένα νέο ξαναμοίρασμα του κόσμου και εκ νέου επίθεσης ενάντια στα εξαρτημένα έθνη, ιδίως εκείνα που έχουν φυσικούς πόρους. Γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να σταματήσει μόνο με τη λαϊκή οργάνωση, με την ενότητα των πατριωτών και των επαναστατών, με το συνεπή αγώνα που στοχεύουν στην κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη. Από την ICMLPO καλούμε τους πατριώτες, τους επαναστάτες και διεθνιστές να υποστηρίξουν την εμβάθυνση της Βενεζουέλας στην επαναστατική διαδικασία, την προώθηση μιας διεθνούς εκστρατείας αλληλεγγύης για το λαό της Βενεζουέλας και απορρίπτοντας τις απειλές παρέμβασης που οργανώνει ο Ιμπεριαλισμός.

Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση! Με την υποστήριξη των επαναστατών του κόσμου η Βενεζουέλα δεν θα γίνει άλλη μία Λιβύη ή Συρία!

Η Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Διάσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών κομμάτων και οργανώσεων