Author Topic: Η Παιδεία Αφελληνίστηκε. ΣΤΟΠ.  (Read 68 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Η Παιδεία Αφελληνίστηκε. ΣΤΟΠ.
« on: June 16, 2016, 02:04:06 pm »
 Η Παιδεία Αφελληνίστηκε. ΣΤΟΠ.
. Ραφαήλ Καλυβιώτης
Του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη*

Λες και το σχολείο τόσα χρόνια καλλιεργούσε Έλληνες που να έχουν την συνείδηση της διαχρονίας της Ελληνικότητας και Ελληνικού τρόπου. Μα γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να παράξει νέους Σεφέρηδες και νέους Ελύτες; Διότι οι Σεφέρηδες και οι Ελύτες δεν διδάσκονταν στο σχολείο τις αγαθοεργείες και τις παιδαγωγικές καινοτομίες που εισήγαγε ο ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ ή ότι ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το ΟΧΙ ίσως παρά την βαθύτερη θέλησή του. Οι Σεφέρηδες δε και οι Ελύτες διδάσκονταν από Δασκάλους που αγαπούσαν το αντικείμενο της επιστήμης τους και δεν βρίσκονταν σε αυτήν την θέση από ένα λάθος στο μηχανογραφικό. Όποιος δε εξ αυτών δεν τιμούσε το λειτούργημά του δύσκολα θα γλύτωνε της αρνητικής αξιολογήσεως από τις αιφνίδιες επισκέψεις των επιθεωρητών. Η αριστερόστροφη μεταπολίτευση καιρό τώρα είχε υποτάξει την Ελληνική Παιδεία σε μία ιδεοληπτική αριστερή κοσμοθέαση των πραγμάτων με πιο πρόσφατο επίτευγμα των πεπραγμένων της την αφαίρεση του επιθετικού προσδιορισμού Εθνικής διπλα από το Παιδείας επί Γεωργίου Παπανδρέου του Ολίγιστου.

Νέος επικεφαλής του τελειωτικού αφελληνισμού ο κ. Αντώνης Λιάκος. Ο κ. Λιάκος πιστεύει στο Έθνος όσο πίστευε ο
Στάλιν στην Δημοκρατία. Είναι σαν η Δεξιά να είχε επιστρατεύσει στον διάλογο για την Παιδεία επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Πλεύρη. Η τοποθέτηση του κ. Λιάκου με τις γνωστές του θέσεις καταμαρτυρά την πιστή εφαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ των ιδεών του μαρξιστή Αντόνιο Γκράμσι όπου καλούσε του αριστερούς παγκοσμίως να καταλάβουν τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους (σχολεία, πανεπιστήμια και ΜΜΕ) για να κυριαρχήσει ο κομμουνισμός.

Έτσι, πλην της καταργήσεως των μαθητικών παρελάσεων που πραγματοποιούνται από το 1921 (και όχι από την περίοδο Μεταξά όπως προπαγανδίζεται γελοιωδώς) και την κατάργηση των Θρησκευτικών ως μαθήματος ανάδειξης της Ορθοδοξίας ως συστατικό στοιχείο Ελληνικής ιδιοπροσωπείας, δρομολογείται και η σταδιακή κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών. Φυσικά οι Άγγλοι, οι Ιταλοί και οι Γερμανοί που τα διδάσκονται στα σχολεία τους δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Τρεις φορές είχε ερωτηθεί ο Γκαίτε από τους μαθητές του: και τώρα Δάσκαλε τί να μελετήσουμε; Τρεις φορές τους απήντησε: τους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Ποιος είναι ο Γκαίτε να μου πείτε μπρός τον κ. Λιάκο και τον κ. Φίλη; Η Γλώσσα μεταφέρει το συναίσθημα των ανθρώπων τη δεδομένη στιγμή που έγραφαν, μεταφέρει την βιωματική σχέση με τον τόπο και τον χρόνο, τις αιώνιες αξίες απέναντι την αγωνία του θανάτου. Όσο δε παλαιότερη η Γλώσσα τόσο ισχυρότερη η σύνδεση των τωρινών ανθρώπων με τους προγόνους τους. Αυτή ακριβώς την συναίσθηση της διαχρονικότητας του Ελληνισμού θέλουν να διαρρήξουν οι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές οι κινήσεις βέβαια δεν θα είχαν καμμία ουσία εάν δεν υπήρχε και σε κάθε πανεπιστήμιο μία ομάδα ευηπόληπτων καθηγητών που να προπαγανδίζουν προς τα πού πρέπει να κινείται η Παιδεία γενικότερα. Το κύρος του πανεπιστημιακού καθηγητή δίδει μία επιπλέον νομιμοποίηση στην εξουσία και ταυτόχρονα της επιτρέπει να διαιωνίζονται οι ιδέες της όταν την χάσει ώστε να επανέλθει σε αυτήν ευκολότερα και γρηγορότερα. Απεφάσισαν λοιπόν οι του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νόμο 4385 να επιτρέπεται η μετάταξη καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην τριτοβάθμια δίχως την σύμφωνη γνώμη των τμημάτων που θα υποδεχθούν τους μεταταγέντες. Με λίγα λόγια: συνδικαλιστές καθηγητές γυμνασίου και λυκείου προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνονται καθηγητές πανεπιστημίου εκτοπίζοντας νέους επιστήμονες με πραγματικά προσόντα. Πιστοποιητικά επιστημονικών φρονημάτων δηλαδή.

Και ενώ όλα αυτά τα τερατουργήματα λαμβάνουν χώρα, ο Πρίγκηψ της Συγγρού σιωπά. Άραγε να φταίει η επικείμενη προσάρτηση Διαμαντοπούλου, Πρετεντέρη και Ραγκούση; Εάν αυτή είναι η αιτιολογία καλώς πράττει και σιωπά. Για Εθνική Ταυτότητα θα μιλάμε τώρα;

*Πολιτικός Επιστήμων, Ιδρυτής και Συντονιστής του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών
rkaliviotis@gmail.comΣχόλιο Anonymous
ο Σεφεριάδης θαύμαζε τον αγράμματο Μακρυγιάννη, και ο Αλεπουδέλης αυτοϊκανοποιούνταν με τις μελοποιήσεις του μπολσεβίκου Μίκυ. αμφότεροι παιάνιζαν ωδές στον "λαϊκό πολιτισμό" του ρωμέικου, ως δήθεν απαυγάσματος του παγκόσμιου πολιτισμού. ήρωας του ρωμιού ο "κλέφτης", δηλαδή ο κατσαπλιάς. του δυτικού, ο ιππότης.
Σχόλιο Augusto Pinochet
Αυτές οι φράσεις "διαχρονία" του "ελληνικού τρόπου" είναι παρμένες από τον κρατικιστή Γιανναρά. Ο Καλυβιώτης σίγουρα διαβάζει Γιανναρά σε βαθμό λογοκλοπής. Στο κείμενο γράφει για τον Λιάκο "Είναι σαν η Δεξιά να είχε επιστρατεύσει στον διάλογο για την Παιδεία επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Πλεύρη". Πριν ακριβώς μια εβδομάδα ο Γιανναράς στην επιφυλλίδα του στην Καθημερινή έγραφε "O εσκεμμένος πρωτογονισμός γίνεται κατάφωρος όταν, μετά το σημιτικό ΠAΣOK, έρχεται και ο ΣYPIZA να βασίσει στον κ. Aντώνη Λιάκο τις φιλοδοξίες του για ανανεωτική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Δεν αξίζει σχολιασμό ή κρίσεις ούτε το πρόσωπο ούτε οι εξαγγελίες του το ευθέως ανάλογο θα ήταν, να αναθέσει η όποια Δεξιά την προεδρία Eπιτροπής Eθνικού Διαλόγου για την Παιδεία στον κ. Kασιδιάρη".

Η σκέψη του Καλυβιώτη παρεκκλίνει αντιφιλελεύθερα προς τα δεξιά. Εν προκειμένω γράφει "Το κύρος του πανεπιστημιακού καθηγητή δίδει μία επιπλέον νομιμοποίηση στην εξουσία και ταυτόχρονα της επιτρέπει να
διαιωνίζονται οι ιδέες της όταν την χάσει ώστε να επανέλθει σε αυτήν ευκολότερα και γρηγορότερα." Ποιος να επανέλθει στην εξουσία ευκολότερα, η εξουσία; Πιστεύω ο Καλυβιώτης αναγνωρίζει τον παρασιτικό ρόλο του Κράτους αλλά μάταια πασχίζει να τεκμηριώσει ένα δεξιό Κράτος. Είναι αρκετά ευφυής για να διαπιστώσει τον συστατικό του Κράτους δεσμό μεταξύ διανοούμενων και κρατικισμού, αλλά γνωρίζει ότι αυτό θα απομυθοποιήσει και το δικό του δεξιό Κράτος.

Ανέκαθεν οι περισσότεροι διανοούμενοι ήταν εργαζόμενοι του Κράτους*, γιατί η συστηματοποίηση της προπαγάνδας είναι δουλειά για τους διανοούμενους, είναι σημαντική για το Κράτος και δεν μπορεί, ούτε πρόκειται, να χρηματοδοτηθεί από κανέναν άλλον. Επομένως κάποιος ο οποίος θέλει να βγάλει τα προς το ζην από τη διανόηση πρέπει να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Κράτους. Ο άλλος τρόπος, ο αποδεκτός και υγιής, είναι να βγάλει πρώτα τα προς το ζην και έπειτα να ασχοληθεί με τη διανόηση. Η διανόηση είναι τέκνο του ανθρώπου και πρέπει να είναι ελεύθερη από εξωτερικές σκοπιμότητες. Μια ιδέα κατά παραγγελία είναι σαν την πορνεία, όπως μια ιδέα ελεύθερη από εξωτερικές (εξωατομικές) σκοπιμότητες είναι σαν τον έρωτα. Η πορνεία είναι διαστροφή του έρωτα και η διανόηση στην υπηρεσία του Κράτους είναι μια διαστροφή του πνεύματος. Γιατί ο έρωτας είναι η επιλογή συντρόφου βάσει της προσωπικότητάς του. Κάτι κατεξοχήν Δυτικό-Καπιταλιστικό. Αντιθέτως η πορνεία είναι η επιλογή συντρόφου βάσει της φυσικής του δύναμης και του χρηματικού της υποκατάστατου. Κάτι το κατεξοχήν κολλεκτιβιστικό. Έτσι και η ελεύθερη διανόηση είναι η επιλογή ιδεών βάσει της εγγενούς τους αξίας, έτσι όπως αυτή εκλαμβάνεται από το άτομο. Μια διαδικασία που εξυψώνει, μέσω του γνήσιου ανταγωνισμού των ιδεών, την πνευματική υπόσταση της ανθρωπότητας. Ενώ η στρατευμένη διανόηση είναι λέξεις συνεπικουρούσες βία. Και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με την πορνεία, ένας κόσμος κολλεκτιβιστικός.

Έτσι λοιπόν, δουλειά των στρατευμένων διανοούμενων είναι η νομιμοποίηση του κρατικού μονοπωλίου της επιθετικής βίας. Και ακόμα και όταν πλήττεται ο κρατικισμός από τις εσωτερικές του αντιφάσεις και, προ της πραγματικότητας, καταρρέει, η πνευματική παρακαταθήκη των στρατευμένων διανοούμενων συμβάλλει στην αναστήλωση και επανισχυροποίηση του κρατικού μονοπωλίου της επιθετικής βίας από τους καινούργιους επιτήδειους εξουσιαστές. Δεν υπάρχει κάτι το αριστερό ή δεξιό σε όλο αυτό. Αυτό που περιγράφω είναι απλά βια, επιθετική βία και προπαγάνδα υπέρ αυτής.

Η ιδεολογία της αριστεράς είναι το απόλυτο Κράτος και για αυτόν τον λόγο είναι πιο συνεκτική από την ιδεολογία της δεξιάς τύπου Καλυβιώτη, που, ναι μεν υποστηρίζει το Κράτος, αλλά όχι απόλυτα. Σε αυτήν του την προσπάθεια ο Καλυβιώτης προσπαθεί να συνταιριάξει, με λάθος τρόπο κατά τη γνώμη μου, κάποιες έννοιες της παραδοσιακής Δεξιάς με τον Φιλελεύθερισμό.

Κατ'αρχήν όλες οι εκδοχές της Δεξιάς που νομιμοποιούν το Κράτος πρέπει να απορριφθούν χωρίς συζήτηση. Το πρώτο μέλημα ενός Φιλελεύθερου πρέπει να είναι ο Φιλελεύθερισμός, η ατομική ιδιοκτησία και η θωράκισή της. Έπειτα, αν τα διασφαλίσουμε αυτά, μια νέα αυθόρμητη οργάνωση της κοινωνίας θα προκύψει και αυτή η οργάνωση θα μπορεί ελεύθερα να υιοθετήσει και αριστερά στοιχεία και δεξιά. Τι θα υπερισχύσει; Κανείς δεν το ξέρει. Μπορεί οι πετυχημένοι άνθρωποι μιας Ελεύθερης Καπιταλιστικής Ελλάδας να επιλέξουν να διδάσκονται τα παιδιά τους αρχαία Ελληνικά και να ομιλούν μάλιστα μόνο αρχαία Ελληνικά. Μπορεί να εξαφανιστούν αυτές οι διάλεκτοι δια παντός. Κανείς δεν ξέρει.

Μόνο έτσι μπορεί να αποδειχθεί η αρετή του Δεξιού ή του Αριστερού. Αν κάποιος κρατικιστής πιστεύει πραγματικά σε κάποια πράγματα, γιατί δεν προσπαθεί να πείσει τους υπολοίπους να τα ακολουθήσουν αλλά θεωρεί ότι πρέπει να τους τα επιβάλει; Προφανώς γιατί κατά βάθος αναγνωρίζει ότι κάποιες από τις ιδέες του μπορούν να επικρατήσουν μόνο δια της βίας. Μα έτσι είναι άχρηστες και αντιπαραγωγικές και, το χειρότερο, του στερούν κάθε ηθικό δικαίωμα να ανθίσταται όταν άλλοι του επιβάλλουν τις δικές τους άχρηστες ιδέες.

*=Λαμπρές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα ήταν τα εμπορικά καθεστώτα όπως αυτό της Αρχαίας Αθήνας. Το ελεύθερο εμπόριο έδωσε στους αρχαίους Έλληνες τον πλούτο για να σταθούν στα πόδια τους και να ξεφύγουν, έστω και ατελώς, από την υποτέλεια στο Κράτος. Και εξαιτίας αυτού μεγαλούργησαν.

μην απορείτε λοιπόν με τους σημερινούς, δεν είναι αρνητές, είναι συνεχιστές της ίδιας παρακαταθήκης.
μακρυγιάννης-κλάρας-τσίπρας: ιδού η διαχρονία της νεοελληνικότητας και του νεοελληνικού "τρόπου"


πηγή

Share on Facebook Share on Twitter

Like Like x 1 View List