Author Topic: A slice of ANCAP "paradise"  (Read 156 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chenggis Kaan

  • Guest
A slice of ANCAP "paradise"
« on: June 11, 2016, 10:48:17 am »

Το γύρο του Διαδικτύου έχει κάνει η απόφαση μίας Αμερικανίδας, με κινεζική καταγωγή, μητέρας να υπογράψει συμβόλαιο με τις δύο κόρες της ώστε να τους επιτραπεί η παραμονή στο διαμέρισμα της οικογένειας για το καλοκαίρι. Η Έιμι Τσουά, η οποία είναι καθηγήτρια Νομικής στο πανεπιστήμιο Γέιλ και συγγραφέας, κάλεσε τις δύο κόρες της ηλικίας 20 και 23 ετών να υπογράψουν συμβόλαιο με εννέα συγκεκριμένους κανόνες ώστε να τους δώσει το «πράσινο φως» για να ζήσουν επί ένα μήνα στο δεύτερο διαμέρισμά τους στη Νέα Υόρκη.

Η Τσουά εξήγησε στην Wall Street Journal ότι ανάμεσα στους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν η Σοφία και η Λουίζα θα είναι να κοιμούνται μόνο στη μικρή κρεβατοκάμαρα, να χαιρετούν με «αυθόρμητη χαρά και ευγνωμοσύνη τους γονείς τους όταν τους επισκέπτονται», να στρώνουν το κρεβάτι τους, να μην χρησιμοποιούν τη φράση «χαλάρωσε, δεν τρέχει τίποτα», να αφήνουν πάντα ανοιχτές τις εσωτερικές πόρτες όταν έχουν καλεσμένους, να υποδέχονται με ενθουσιασμό τους προσκεκλημένους τους και να συζητούν μαζί τους στο σαλόνι τουλάχιστον για 15 λεπτά, να φροντίζουν τους δύο σκύλους τους, να γεμίζουν το ψυγείο με φρέσκα προϊόντα και να έχουν πάντα τακτοποιημένο το σαλόνι με τα μαξιλάρια του καναπέ πάντα «αφράτα», καθώς και να καθαρίζουν το τραπεζάκι με υγρό για τα τζάμια όποτε είναι απαραίτητο.

Επιπροσθέτως, η Τσουά δεσμεύει τις θυγατέρες της να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού χωρίς δικαιολογίες όπως κούραση, ασθένεια, ημικρανία.

Όπως τόνισε η συγγραφέας του βιβλίου «Μητέρα Τίγρη», το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και προκάλεσε σειρά αντιδράσεων για τις αυστηρές συμβουλές της σε νέους γονείς, το συμβόλαιο υπογράφηκε από την ίδια, τον σύζυγό της και τις κόρες της και τέθηκε σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, είχε απόλυτη επιτυχία καθώς «όποτε επισκεπτόμασταν τα κορίτσια, το ψυγείο ήταν γεμάτο με χυμό πορτοκάλι, το μεγάλο υπνοδωμάτιο έμοιαζε αχρησιμοποίητο και οι κόρες μας μας υποδέχονταν με αυθόρμητη χαρά και ευγνωμοσύνη».

wallstreet journal

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Re: A slice of ANCAP "paradise"
« Reply #1 on: June 12, 2016, 02:25:13 pm »
Εσένα τι σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες οικογένειες; Θέλεις να έχεις εσύ τον έλεγχο στο τι γίνεται στις οικογένειες των άλλων, προφανώς διότι είσαι άθλιος και θέλεις με την ωμή επιθετική βια του Κράτους να πάρεις εκδίκηση για την άθλια ζωούλα σου εξουσιάζοντας τους άλλους.

Ο Καπιταλισμός γεννησε την οικογένεια. Οικογένεια οι άνθρωποι κάνουν μόνο όταν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία. Όταν υπάρχει κολλεκτιιβστική ιδιοκτησία όλες οι γυναικες είναι πουτάνες και οι κατώτεροι αναπαράγονται περισσότερο από τους ανώτερους. Ευτυχία και χαρά δεν μπορεί να βρει ένας άνθρωπος έξω από τον θεσμό της οικογένειας, άρα η ευτυχία είναι καπιταλιστικό δημιούργημα. Ως προς τι συγκρίνεις αυτό το περιστατικό; Ως προς το lebensborn που είχαν οι ναζί και γαμούσαν οι υπάλληλοι του Κράτους τις γυναίκες και χρηματοδοτούσε το Κράτος, δλδ το θύμα του κρατικισμού, ο Γερμανός, το παιδί; Που είναι η ευτυχία εκεί; Που είναι η ευτυχία στην Καμπότζη όπου περίμενε έξω από την κρεβατοκάμαρα ο στρατιώτης των κομμουνιστών για να γαμήσει ο άλλος στρατιώτης και να ολοκληρώσει τον καταναγκαστικό ελέω Κράτους γάμο; Που είναι η ευτυχία στην ΕΣΣΔ όπου το Κράτος όπου λόγω της έλλειψης σπιτιών μια γυναίκα έπρεπε να πουλήσει το μουνί της στον αξιωματούχο του Κράτους για να βρει αξιοπρεπή στέγαση. Όλα αυτά μπορεί εσένα που έχεις υστερόβουλα κίνητρα να σου φαίνονται ωραία, αλλά σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο και, αναγκαστικά, στο 99% της κοινωνίας σε κάθε κρατικιστικό σύστημα που δεν είναι ο αξιωματούχος της τυραννίας που γαμάει, είναι εφιαλτικά, είναι πολύ κατώτερα. Και αντοίστοιχα είναι πολύ ανώτερο να έχει μια οικογένεια το δικαίωμα να ρυθμίσει τις μεταξύ της σχέσεις ελεύθερα, όπου το κάθε άτομο θα παίρνει ελεύθερα ατομικές αποφάσεις. Το 99% του κόσμου δεν θέλει να παίρνεις εσύ τις αποφάσεις για αυτό, προτιμάει κα πάντα θα προτιμάει να είναι σαν την οικογένεια της κινέζας, η οποία απλώς έτυχε να πάρει λάθος αποφάσεις. Το κόστος της ελευθερίας είναι το λάθος. Αλλά χωρίς ελευθερία δεν μπορεί να γίνει τίποτα σωστό γιατί το σωστό είναι να ξεχωρίσει το υπάνθρωπο λάθος από το υπεράριο σωστό.
« Last Edit: June 12, 2016, 02:28:55 pm by Pinochet88 »