Author Topic: ΨΗΦΙΖΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ NIKI LAUDA ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΘΑ  (Read 1034 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Κατ'αρχήν αν εγώ έχω κάτι και θέλω να το γιγαντώσω, τι με διαφοροποιεί από εσένα; Το ότι εγώ είμαι γόνος ανθρώπων που δούλεψαν, έφτιαξαν και μου έδωσαν, ενώ εσύ είσαι γόνος ανθρώπων που δεν δούλεψαν, δεν έφτιαξαν και δεν σου έδωσαν; Γιατί το να έχεις γεννηθεί από οικονόμους ή μπεκρήδες έχει σημασία πιστεύω. Η έννοια του οικονόμου και του παραγωγού, καθώς και η έννοια του ανθρώπου που ζει για το σήμερα και, σαν ζώο, δεν αποταμιεύει για το αύριο, υπάρχει. Λογικό είναι να λες ότι όποιος αποταμιεύει είναι γουρούνι και απατεώνας για να δικαιολογήσεις τα πεπραγμένα των γονιών σου και ενδεχομένως να συνεχίζεις τον τρόπο ζωής τους, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει τις προτάσεις σου από την ίδια ψυχοπαθολογική ανάλυση. Αν εγώ, που υποστηρίζω το χωράφι μου, είμαι μίζερος, εσύ που δεν υποστηρίζεις το χωράφι σου, είσαι κατώτερος. Και όσο εσύ μπορείς να λες ότι είσαι γιος εργαζόμενων και όχι μπεκρήδων, και εγώ μπορώ να λέω ότι δεν είμαι γιος απατεώνων αλλά ανώτερων ανθρώπων, που αν δεν υπήρχε αυτό το είδος, κανένας πλούτος δεν θα είχε αποθησαυριστεί, κανένα κεφάλαιο δεν θα είχε φτιαχτεί και ακόμα η ανθρωπότητα θα ζούσε, οχι στα χωράφια, αλλά στις σπηλιές.

Για σκέψου το αυτό: Αν εγώ είμαι όντως ανώτερος επειδή έχω αίμα που αποδείχτηκε ανώτερο στη δημιουργία πλούτου αυτό το πράγμα πρέπει να σε πειράζει πολύ. Επομένως μόλις μιλάμε κάτι πρέπει να πυροδοτεί το θυμικό σου.
Quote
η ζωή δε σου έδωσε ατυχώς την ευκαιρία της αληθινής εργασίας και σε βούτηξε από την αρχή στο βόθρο της κομπίνας, της αρπαχτής, της πονηριάς, της μπαμπεσιάς
Ποια είναι η αληθινή εργασία που δεν χτίζει ούτε μισό σπίτι; Και γιατί όποιος έχει ένα χωράφι να είναι ΚΑΙ κομπιναδώρος ΚΑΙ άρπαγας ΚΑΙ πονηρός ΚΑΙ μπαμπέσης ΚΑΙ άλλα τόσα. Γιατί βρίζεις τόσο πολύ;

Για μένα τα πράγματα είναι καθαρά. Θυμάμαι μια γκόμενα που γάμαγα και μου έλεγε ότι μόλις βρει λεφτά θα πάει να βάλει ένα σκουλαρίκι στην κλειτορίδα της και άλλα μια που δεν εργάζονταν, ζούσε από χρήματα του πρώην άντρα της σε ενοικιαζόμενο σπίτι, είχε παιδιά, και είχε συνδρομητική τηλεόραση. Η ίδια συμπεριφορά, η ίδια νοοτροπία. Και εσύ μισείς τόσο τον άνθρωπο που αποταμιεύει, στην ουσία τον σύζυγο που πληρώνει. Τι είδους λοιπόν ανωτερότητα του παρασίτου μας επικαλείσαι; Ή είσαι ανώτερος και αποταμιεύεις και έχεις ή είσαι κατώτερος και δεν αποταμιεύεις και δεν έχεις. Και άσ'τα τα "έκλεψε, άρπαξε, αδίκησε" κτλ. Αυτοί που αδικούν σε αυτήν τη χώρα και κλέβουν είναι οι κρατικοί εργολάβοι και οι κρατικοί υπάλληλοι (οι οποίοι και ζουν όπως τις παραπάνω κυρίες), όχι οι μικρομεσαίοι που έχουν λίγα ακίνητα. Αυτοί είναι ήρωες!


Και μιλώντας για σπηλιές, όλα αυτά τα νατουραλιστικά-πριμιτιβιστικά στοιχεία περί σεξ στο φεγγάρι, περί απόλαυσης καλλιέργειας της ντομάτας, περί πρωινού ξυπνήματος που θα είναι όλοι στα χωράφια, περί ανατροφής του παιδιού λες και είναι ο Μόγλης, περί ανθυγιεινότητας της πόλης, μου δείχνουν ότι δεν έχεις σοβαρή πρόταση για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της ανθρωπότητας. Τα χωράφια δεν κάνουν καλό στην ανθρωπότητα. Όταν η ανθρωπότητα ζούσε "στους αγρούς και στα βοσκοτόπια" πέθαινε από τις κακουχίες στα 40 και εάν δεν υπήρχε η λειτουργία του χρήματος και της ελεύθερης αγοράς να αναπτύξει την παραγωγή, τα Κράτη ουδέποτε θα είχαν πάει στο διάστημα (σε τι βοηθάει αυτό τον άνθρωπο, ακόμα δεν έχω καταλάβει). Η ΕΣΣΔ πήγε στο διάστημα με αντίτιμο την πείνα και την εξαθλίωση εκατομμυρίων πεινασμένων σκλάβων πολιτών της, χώρια των όσων ήταν στα γκούλαγκ. Μόλις καταργηθεί το σύστημα των τιμών και οι στόχοι της κοινωνίας καθορίζονται από αποφάσεις εξουσιαστών και διαταγές, τότε τα ίδια αποτελέσματα και οι ίδιες στρεβλώσεις με βεβαιότητα θα έρθουν.

Quote
Στην αχρήματη λειτουργία βάσει παραγωγικών πηγών και πόρων του πλανήτη, με σχεδιασμό και στόχους.

Τι μπούρδα είναι αυτή; Η κοινωνία υπό την εγχρήματη λειτουργία έχει ως στόχο την πιο ορθολογική χρήση των πηγών για την ικανοποίηση των πιο άμεσων και επιτακτικών αναγκών των ανθρώπων. Η αχρήματη κοινωνία είναι μια κοινωνία σκλάβων όπου υπάρχει μια ομάδα εξουσιαστών-αφεντάδων (με 1000 φορές ισχυρότερη εξουσία από αυτήν που είχαν οι φεουδάρχες) που θέτει ορισμένους στόχους, τους οποίους υπηρετούν όλοι οι υπόλοιποι ως σκλαβοι. Η δε Γη, τα εργαλεία και οι υποδομές, καθίστανται πρακτικά το τσιφλίκι των εξουσιαστών.

Αυτοί οι εξουσιαστές - που εσύ ως γιος μπεκρήδων θες να γίνεις - δεν χρειάζεται να "χακάρουν" κανένα σύστημα. Αφού εσύ θες να φτιάξεις το σύστημα των credits, θες να δώσεις στον εαυτό σου για αυτήν την δουλειά 1 εκατομμύριο credits. Με 1 credit θα αγοράζεις ένα ημερομίσθιο και όταν εφαρμοστεί αυτή η σκλαβιά θα έχεις παλάτια, πλούτη, δούλους, υπηρέτες κτλ. Όσο χειρότερο και πιο εξουσιαστικό είναι αυτό το σύστημα από τη φεουδαρχία και τη μοναρχία κτλ. τόσο πιο βλακώδες είναι. Σου είπα, αυτός είναι και ο λόγος που ο Ελληνικός Λαός προτιμά ευρώ αντί για δραχμή. Γιατί ξέρει τι πας να κάνεις, δεν είσαι τόσο έξυπνος όσο νομίζεις...

Επίσης δεν βλέπω τίποτα το "ελληνικό" μέσα σε όλα αυτά που λες. Θα μπορούσες κάλλιστα να αλλάξεις τις λέξεις Έλληνας, Ελλάδα κτλ.  με τις λέξεις Β.Κορέα, Β/Κορεάτης αντίστοιχα και να μην υπάρχει καμία αλλαγή στο νόημα.