Author Topic: ΨΗΦΙΖΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ NIKI LAUDA ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΘΑ  (Read 1034 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Είναι ένα παράδειγμα κεντρικού σχεδιασμού και σίγουρα δεν είναι καπιταλιστική πολιτική, το να επιδοτείς, να προτείνεις και να επιβάλλεις πρόστιμα στον παραγωγό για αυτό που παρήγαγε. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, αυτό δεν οφείλεται στό ότι οι Ευρωκράτες έχουν σκοπό να διαλυθεί η οικονομία, ότι δεν ξέρουν από "κοινωνική πολιτική", όπως ξέρεις εσύ, και άλλα γλυκανάλατα. Διαλύεται η οικονομία γιατί το Κράτος δεν μπορεί εκ των προτέρων να ξέρει τι αγαθά και σε ποιές ποσότητες τα επιθυμεί ο καταναλωτής και το οποίο ζητούμενο θα ανέκυπτε μόνο μέσα από την ελεύθερη αγορά. Αντ'αυτού το Κράτος εξαναγκάζει τους παραγωγούς να στραφούν προς ορισμένες αυθαίρετες κατευθύνσεις που αναπόδραστα οδηγούν σε καταστάσεις χειρότερες. Η "κοινωνική πολιτική" είναι ευφημισμός ενός κρατικού καταναγκασμού που παρεμβαίνει στη συναλλαγή παραγωγού-καταναλωτή και αλλάζει τις παραμέτρους της αμοιβαίας τους συμφωνίας με αποτέλεσμα κάποιοι να μένουν δυσαρεστημένοι και να απαιτούν εκ νέου εις όφελός τους και εις βάρος άλλων παρεμβάσεις. Το τελικό αποτέλεσμα είναι, αφού καταλάβουν όλοι πως δουλεύει το παιχνίδι της "κοινωνικής πολιτικής", να ζητάνε επιδόματα, εξασφαλισμένους μισθούς και άλλα προνόμια από το "κοινωνικό" Κράτος, να αμοίβονται από τη φορολογία και να χάνουν σε παραγωγικότητα. Η παραγωγή απαιτεί θυσίες και σκληρή δουλειά, το "κοινωνικό" Κράτος τους υπόσχεται τα ακριβώς αντίθετα και βραχυπρόθεσμα, μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των άλλων, τους τα δίνει. Μέχρι τότε η ζημιά γίνεται στην οικονομία.


Η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να την κάνουν καν Έλληνες. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να νομιμοποιηθεί η ανασφάλιστη και παιδική εργασία και να καταργηθούν οι νομοτυπικοί έλεγχοι σε ό,τι αφορα τους αγρότες. Ο καθένας να μπορεί να φυτέψει ο,τι θέλει στο χωράφι του και να μην δίνει λογαριασμό στο Κράτος τι πουλάει και πόσο. Οι λαϊκές αγορές πρέπει να απελευθερωθούν τρόπον τινά, να πάψουν να υφίστανται οι άδειες και οι λοιπές μαλακίες και να καταργηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο. Όλα αυτά θα μας κάνουν no1 εξαγωγούς αγροτικών προϊόντων και, γιατί όχι, και ναρκωτικών.

Ένα κιλό ισούται με πάνω από 35 ουγγιές. Κάθε ουγγιά κάνναβης στοιχίζει από 200 ως 400 δολλάρια στην αμερική. Έστω λοιπόν ότι αντί να καλλιεργούσαμε καπνό (τα ίδια σκατά κάνει και ο καπνός) καλλιεργούσαμε 20 εκατομμύρια κιλά μαριχουάνας * 100 δολάρια τιμή ευκαιρίας για να τρέξουν αμέσως όλοι οι διακινητές να στείλουν τα πλοία τους εδώ * 35 =  70 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, με κόστος μηδέν, χώμα και νερό. Και καθόλου δεν θα πλημμυρίζαμε την αγορά παγκοσμίως.  15 χιλιάδες τόνοι παράγονται ετησίως μόνο στις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Τρόπος να τα κονομήσουμε ως Έλληνές υπάρχει. Το μόνο που μας κρατάει πίσω είναι ο φθόνος που μας θέλει υπόδουλους σε μια κεντρική εξουσία για να μας εκμεταλλεύεται ο κάθε κρετίνος.