Author Topic: ΨΗΦΙΖΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ NIKI LAUDA ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΘΑ  (Read 1361 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Codename Nemesis

  • Guest
Αν δεν συμφωνούμε σε κάποιες θεμελιώδεις παραδοχές πρώτα, δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε το ζήτημα. Σε ποια χώρα θέλεις να ζήσεις; Αυτά που λες είναι αμερικανιές, έχεις δει πολλές αμερικανικές ταινίες, όπως όλοι μας εξάλλου.
Πιστεύεις ότι υπάρχει Ελληνική Εθνότητα; Πιστεύεις στους νόμους της Φύσης;

Το ότι ο άνθρωπος είναι ζώο με συμφέροντα, είναι μια πολύ πεζή ματεριαλιστική δήλωση.
Η φύση λοιπόν οδήγησε σε μορφές οργάνωσης τους ανθρώπους, με βάση διάφορους σύνθετους παράγοντες που δεν είναι της ώρας να τους αναλύσουμε. Το κράτος τι είναι; Είναι το αποτέλεσμα όλων των μορφών οργάνωσης που έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα, στην ιστορική πορεία του ανθρώπου.

Κατανοητό;

Πάμε τώρα, είναι όλα τα κράτη ίδια;

Ασφαλώς και όχι. Καθώς όλα τα πράγματα καθορίζονται κατά βάθος από πνευματικούς, δηλαδή πολιτισμικούς παράγοντες, έτσι διαμορφώνεται και κάθε πολιτική, κάθε οικονομία, κάθε μορφή οργάνωσης. Αλλά και κάθε παρόμοιο -στη θεωρία- σύστημα. Πχ, έχεις σπίτι, έχει και ο Κινέζος σπίτι. Μπαίνω στα σπίτια σας. Είναι τα ίδια; Όχι βέβαια, λόγω πολιτισμικών διαφορών.

Άρα το κράτος που έχεις είναι ανάλογο και εξαρτούμενο από τον πολιτισμό που έχεις. Ποιος είναι ο πολιτισμός που έχεις τη στιγμή αυτή (ως Ελλάδα) ; Τι οδήγησε στη δημιουργία των σύγχρονων κρατών; Οι αστικές επαναστάσεις. Σε ποια κράτη βλέπουμε κράτη που "λειτουργούν" κατά γενική παραδοχή; Μα ακριβώς στα κράτη που εκδηλώθηκαν τους περασμένους αιώνες οι αστικές επαναστάσεις στην Ευρώπη, αλλά και οι βιομηχανικές επαναστάσεις. Σε ποια κράτη ΔΕΝ λειτουργεί το κράτος; Στα κράτη που ανώμαλα και δίχως την ιστορική συγκυρία ώριμη, προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα πιο προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη και να στήσουν κακήν κακώς κράτος.
Δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει Κονδύλη για να ξέρεις ότι η Ελλάδα δεν πέρασε από (κανονική) περίοδο αστικοποίησης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πας μια βόλτα από το χωριό σου και μετά να έρθεις στο λεκανοπέδιο. Και μετά να πας ένα ταξίδι σε μία ευρωπαϊκή χώρα να παρατηρήσεις την μορφή δόμησης των πόλεων, αλλά και της υπαίθρου. Το περιβάλλον, οικιστικό και φυσικό, είναι καθρέφτης των ανθρώπων που ζουν σε αυτό.

Άρα λοιπόν η παράγκα και οι λαίμαργοι τσομπανόπουστες, ταγαρόβλαχοι κλπ, δεν είναι μεταφορικοί χαρακτηρισμοί, αλλά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟΙ, διότι ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι αυτό ήταν, αυτό ξέραν να κάνουν, να βουτήξουν με τα μούτρα στο τυρί, διότι τους επεβλήθηκε έξωθεν η δημιουργία κράτους στα πρότυπα των ξένων. Επιπλέον για πολλούς άλλους πολιτισμικούς λόγους και λόγω ιστορικού παρελθόντος είναι σχεδόν αδύνατο να είχε δημιουργηθεί αληθινό κράτος στην Ελλάδα μέχρι σήμερα με διαδικασίες Φυσικές. Όπως είπε και ο Λεβέντης, η (αστική) δημοκρατία μας, στην Ελλάδα δηλαδή, είναι ακόμα σε εφηβικό επίπεδο. Ακριβώς διότι ως απομεινάρια λαού που είμαστε, πάμε από ανωμαλία σε ανωμαλία, Βυζάντια, Οθωμανίες, δυτικοευρωπαϊκού τύπου κρατίδιο, δήθεν ευρωπαίοι κλπ.
Από τα χωριά τους κατέβηκαν, φορέσανε τα ζιβάγκο και πέσανε στη μάσα. Οι μεν. Οι άλλοι είχαν από καιρό συνταχτεί ως υπηρέτες των ξένων σε κάποιου είδους μοναρχική "τίμια" υποτέλεια. Και υπήρχαν και οι χωρικοί που ενώ ξέραν ότι στη ζωή τους θα πρέπει να δουλεύουν σκληρά στο χωράφι ή αλλού, κάποιοι περίεργοι τύποι τους είπαν ότι θα πάρουν τα λεφτά των πλουσίων κι όλα οκ. Στις παραπάνω κατηγορίες προστέθηκαν κάποια ήδη αστικοποιημένα, αλλά οικονομικώς κατεστραμένα στρώματα μικρασιατικού πληθυσμού, μαζί με άλλα παρόμοιας, πιο ακριτικής προέλευσης, κάπως μεγαλύτερης κοινωνικής καθυστέρησης, παρόμοιας με μέρος του εγχώριου "χωρικού" πληθυσμού. Δεν άλλαξε πολύ το όλον μείγμα. Τι είχαν κοινό όλοι αυτοί μεταξύ τους;
Ένα πράγμα: μισούσαν το κράτος, ή μάλλον την κρατικού τύπου οντότητα (οθωμανική) στην οποία ζούσαν και έζησαν για αιώνες! Συν οι επιμέρους πολιτισμικές διαφορές και τοπικ(ιστικ)ές υποδιαφορές. Και μετά τους ζητάς όλους αυτούς να στήσουν κράτος, και μάλιστα όχι δικής τους έμπνευσης, αλλά μασονοδυτικοευρωπαϊκό αντίγραφο. Ε τι περιμένεις να βγάλουν; Κανένα αριστούργημα; Οπότε το σημαντικό είναι να κατανοούμε τα πράγματα και τις συνθήκες. Θα πρέπει λοιπόν αν θέλεις να κρίνεις κάτι, πρώτα αυτό να υφίσταται. Για παράδειγμα, τα σοβαρά κράτη πολύ σπάνια επιτρέπουν παραβιάσεις της νομοθεσίας. Στο δικό μας υποτιθέμενο κράτος είναι κανόνας. Πχ έχουμε μια ομάδα πληθυσμού που από αιώνες ΔΕΝ υπόκειται στην νομοθεσία του κράτους. Μιλώ φυσικά για την αθιγγανική πανούκλα. Μέχρι τώρα ισχύει η ίδια ασυλία. Γιατί; Διότι υπογείως και ασυνειδήτως γίνεται αποδεκτή η παράνομη ύπαρξη και συμπεριφορά τους, λόγω συνήθειας, αδιαφορίας, "παράδοσης" κτλπ. Αυτό λοιπόν δεν είναι κράτος. Είναι όπως είπα μια οφθαλμαπάτη, όπως πολλά άλλα στη χώρα μας.


Οπότε για να το θέσω απλά ώστε να το κατανοήσεις: σαν Έλληνες θα μπορούσαμε να έχουμε όχι απλά ορθολογικό κράτος, αλλά διάφανο και θετικό σε όλα κράτος για το οποίο μάλιστα θα πίστευες ότι αξίζει να κάνεις και θυσίες προσωπικές. Αν υπήρχε βέβαια κάποιος ΣΚΟΠΟΣ στο Έθνος αυτό και κάποια σαφής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Και αν είχαν επικρατήσει τα αρχαιοΑθηναϊκού τύπου πολιτειακά πρότυπα (με τις αντίστοιχες τμωρίες ασφαλώς) και όχι ο βυζαντινισμός, η ξενοκρατία που έφερε την στυγνή κομματοκρατία και την εξουσιαστική κομματοκρατική αναρχία θα μπορούσαμε να πούμε, και ο ψευδο-μαρξισμός. Υπάρχουν και κράτη όπως της Νορβηγίας, ή και της Αγγλίας, μην το ξεχνάς. Που ακόμα και σε μετατροπή της χώρας τους από επιλογή σε πολυπολιτισμική, δεν χάνουν τη δύναμη ούτε την ταυτότητά τους, ακριβώς διότι διαθέτουν τον σκοπό (της δύναμης) αλλά και έχουν περάσει την ιστορική διαδικασία δημιουργίας αστικού κράτους.

Δεν σε παρακολουθώ στα άλλα που λες. Σε διάφορα συντάγματα και σε διάφορους νόμους νομίζω προβλέπεται αποζημίωση του θύματος, όπως στους μαλάκες που πληρώνουν διατροφή στην καριόλα που τους χώρισε. Σε άλλες περιπτώσεις δηλαδή θα ήθελες να είναι ανταποδοτική η δικαιοσύνη; Θα συμφωνούσα σε διάφορα εγκλήματα, αλλά αυτό μας πάει σε πρωτόγονο δίκαιο.

Να ελέγξει ο καταναλωτής λες τις ιδιωτικές εταιρείες;;; ΧΑΧΑΧΑ, πως θα γίνει αυτό; ΜΟΝΟ αν υπάρχει σαν ομπρέλα ένα ισχυρό κράτος που θα τις δεσμεύει με κάποιου είδους νομοθεσία, σωστά; Αλλιώς πως; Θα πήγαινες με το όπλο σου στα γραφεία τους να απαιτήσεις να δεις τα μυστικά τους και όλα τα έγγραφά τους; Και ο ιδιωτικός τους στρατός θα σε εξαφάνιζε για πάντα. Ή θα σε σέβονταν σαν "καταναλωτή" στην Μαντ Μαξ "ιδανική" κοινωνία που περιέγραψες;


Πράγματι, σε πολλές ταινίες δυστοπικού μέλλοντος, εμφανίζεται ακριβώς αυτό που περιγράφεις, ιδιωτικές εταιρείες με ιδιωτικούς στρατούς και ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ νομικό πλαίσιο να κυριαρχούν στον κόσμο και φυσικά να πολεμούν ανηλεώς μεταξύ τους για επικράτηση και για τον έλεγχο. Χωρίς την "ελευθερία" δηλαδή που υποτίθεται θα έρχεται μαζί για τον "καταναλωτή" όπως λες.
Και πράγματι, αν το δούμε το πράγμα ιστορικά και νομοτελειακά, κάθε ιδιωτική εταιρεία που γίνεται πολυεθνική, λαμβάνει σιγά σιγά τα χαρακτηριστικά ΚΡΑΤΟΥΣ, και η νέα κατάσταση με τις πολυεθνικές στον κόσμο, έχει παρομοιαστεί με ένα είδος νέας φεουδαρχίας.

Οπότε τα πράγματα όπως σου είπα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζουμε οι περισσότεροι. Κατανοώ και πιθανολογώ το κακό που μπορεί να σου έχει κάνει αυτή η ψευδο-χώρα, όπως και σε εμένα, όπως και στους περισσότερους κάτω των 45 ετών, αν δεν ανήκουν σε κομματικά ταμεία και σε ειδικές κλίκες. Ρεαλιστικά αν το δούμε το πράγμα όμως, αυτό που λες ΗΔΗ συμβαίνει σε κάποιον βαθμο. Απλά μέσα στις πολυεθνικές που παλεύουν για έλεγχο αγοράς, καταναλωτών, χρημάτων, γης, υπάρχουν και τα μικρά και μεσαία κράτη, όλα βασικά εκτός από λίγες υπερδυνάμεις του πλανήτη, που παλεύουν κι αυτά από μια άποψη, ανταγωνιζόμενα πλέον τις πολυεθνικές για έλεγχο (νομικό) πάνω στους "καταναλωτές"-πολίτες, χρήματα, γη, εργαζόμενους, κλπ.

Σε αυτήν την παγκοσμιοποιημένη κατάσταση, πράγματι για εμάς μόνη λύση γίνεται ο ακραίος ωφελιμιστικός ατομικισμός, ή η ολοκληρωτική διακυβέρνηση και το ολοκληρωτικό κράτος για τα μικρά έθνη που έχουν σκοπό να επιβιώσουν ως τέτοια και να μη γίνουν απλά εκτάσεις εκμετάλευσης ιδιωτικών συμφερόντων ή αποικίες χρέους κάποιας απρόσωπης τοκογλυφικής φεντερασιόν...

Στην περίπτωσή μας λοιπόν, για να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη, ή θα γίνουμε αυτό που θέλει η τοκογλυφική Ευρώπη, δηλαδή το "γκαρσόνι της ευρώπης", μία νεοφιλελευθεροποιημένη κουτσουλιά-χώρα, των συνταξιούχων κωλόγερων της Γερμανίας και των αλκοολικών τσογλανιών της Βρετανίας με τα αιώνια δεσμά του χρέους στα χέρια μας και των απογόνων μας, ή με κάποιας μορφής ολοκληρωτική διακυβέρνηση θα βρούμε τον εαυτό μας, την βιομηχανία, αγροτική παραγωγή, προστατευτισμό, εκμηδένιση ανεργίας με κάθε τρόπο, σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό, εξόρυξη φυσικού πλούτου, διαγραφές χρεών κτλπ.

Υπενθυμίζω ότι στην πρώτη περίπτωση, γύρω στο 1/3 του ενεργού πληθυσμού θα αναγκαστεί συνολικά να φύγει λόγω επιβίωσης στο εξωτερικό όπως έγινε στην Ιρλανδία του μνημονίου, ήδη είμαστε στις εκατοντάδες χιλιάδες ξενιτεμένων αν δεν κάνω λάθος. Στην δεύτερη περίπτωση υπάρχουν κίνδυνοι ρήξεων και πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και προοπτική για όχι μόνο καλύτερη επιβίωση, αλλά και για μη-μετανάστευση για βιοποριστικούς λόγους και για "νορβηγοποίηση" της χώρας στο άμεσο μέλλον και ευημερία.