"Προφανώς και ο καταναλωτής μπορεί να σταματήσει να πληρώνει μια εταιρεία που έχει αυταρχικές βλέψεις ή είναι αδιαφανής. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει μια ιδιωτική αστυνομία για να προσελκύσει πελάτες είναι να αποδείξει πως δεν είναι αυταρχική αλλά αποτελεσματική. Και το πρώτο πράγμα που θα γίνει αν είναι αυταρχική είναι να τη φάνε οι ανταγωνιστές της."
Δεν σε καταλαβαίνω εδώ, ειλικρινά. Εσύ δεν είπες ότι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο με απεριόριστα και άρα αδίστακτα συμφέροντα σύμφωνα με τη γνώμη σου; Ο σκοπός της όποιας εταιρείας, δεν είναι το κέρδος; Η αυταρχική αστυνομία θα χάσει από την πιο αυταρχική αστυνομία, αφού ο τρόπος επίλυσης των διαφορών θα είναι ποια ιδιωτική αστυνομία έχει μεγαλύτερη σκληρότητα και πιο καταστροφικά όπλα για να επιβληθεί στον αντίπαλό της. Πως αλλιώς θα την "φάνε οι ανταγωνιστές της"; Σε κάποιο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ μήπως που θα βρεθεί κατηγορούμενη για αυταρχικότητα; Και που θα υπάγεται το δικαστήριο αυτό; Σε κάποιο ΚΡΑΤΟΣ μήπως; Ή σε κάποιον υπερεθνικό οργανισμό; Που θα πρέπει ότι από τα δύο είναι, να διαθέτει ασφαλώς αυταρχικότερη και τρομερότερη ΟΛΩΝ των ιδιωτικών εταιρειών δύναμη για να επιβληθεί σε αυτές. Οπότε τι ακριβώς λες, δε σε καταλαβαίνω.
Πιστεύεις στον νόμο της ζούγκλας που θα επικρατήσει στο παν-ιδιωτικό περιβάλλον που ευαγγελίζεσαι, ναι ή όχι; Ή σε κάποιον αόρατο "ηθικό νόμο" σεβασμού στον "καταναλωτή" στον οποίον δια επιφοίτησης θα υπακούν οι οδηγούμενοι τυφλά από το κέρδος CEOs όλων αυτών των αγγελικών αλτρουιστικών εταιρειών που θα σε υπηρετούν;
"Εκείνοι που πολεμούν ανηλεώς μεταξύ τους είναι τα Κράτη, όχι οι εταιρείες."
χαχαχαχα, τώρα πλάκα κάνεις, δεν μπορεί. Δεν ανταγωνίζονται δηλαδή οι εταιρείες μεταξύ τους σήμερα; Τι κάνουν, συνεργάζονται; Δεν έχουμε βιομηχανική και τεχνολογική κατασκοπία και αυτομολήσεις καινοτόμων στελεχών βάση χρηματικού αντιτίμου από ανταγωνιστικές εταιρείες μεταξύ τους; Δεν έχουμε δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων για αναθέσεις χαριστικές έργων και αγορών; Δεν έχουμε μυστικές και κρατικές υπηρεσίες να δουλεύουν υπόγεια για λογαριασμό πολυεθνικών της χώρας τους; Τι κάνουν οι εταιρείες μοιράζονται μεταξύ τους την τεχνογνωσία και την έρευνά τους;
"Ο γνήσιος καπιταλισμός όμως είναι αυτό που μας χρειάζεται."
Ξέρεις πολύ καλά ότι ο καπιταλισμός πέθανε την στιγμή που το πρώτο μονοπώλιο αφέθηκε ελεύθερο να εκμεταλευτεί την αγορά. Ξέρεις πολύ καλά ότι το ίδιο το χρήμα πέθανε τη στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος ο πρώτος χρηματιστής να φτιάξει προϊόν που "παράγει" από το χρήμα, χρήμα.
Ξέρεις πολύ καλά ότι η εικονική οικονομία και οι φούσκες της, μαζί με την ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΚΟΥ προκαλούν σιγά σιγά και ίσως επιταχυνόμενα την παγκόσμια καταστροφή, ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ με τα ασύλληπτα εγκλήματά τους κατά του ανθρώπινου είδους.
Οπότε μόνο σαν αστείο μπορώ να εκλάβω το παραπάνω που είπες.
"Πως θα εκμηδενίσεις την ανεργία αν δεν καταργήσεις τον βασικό μισθό; Πως θα αποκτήσουμε στρατιωτικό εξοπλισμό σύγχρονο όταν ποινικοποιείς τη συσσώρευση κεφαλαίου και τον εγχώριο ανταγωνισμό στον συγκεκριμένο τομέα; Πως θα στηθούν βιομηχανίες όπλων όταν ο πολίτης δεν μπορεί να αγοράσει για να προστατευτεί; Όλα αυτά που υποστηρίζεις δεν γίνονται."
Μπορώ να σου κάνω μια περιγραφή του κράτους που οραματίζομαι, όχι επειδή μου αρέσουν τόσο τα κράτη ή ο ολοκληρωτισμός, αλλά επειδή είναι η μόνη βιώσιμη λύση για τον λαό και κυρίως για το ΜΕΛΛΟΝ.
Ας έρθουμε λοιπόν στα πρακτικά θέματα. Πρώτα από όλα θα πρέπει να ακολουθήσουμε το σχέδιο Καζάκη για τα πρώτα βήματα. Δηλαδή τσακίζουμε όλα τα χρεοκωπημένα και πολλαπλώς πληρωμένα από τον λαό τραπεζικά ιδρύματα. Τα εξαφανίζουμε δηλαδή και μοιράζουμε ευθύνες. Μία εθνική κεντρική τράπεζα και κόψιμο χρήματος.
Ο απώτερος σκοπός θα είναι βέβαια η αχρήματη κοινωνία στο εσωτερικό του κράτους. Θα μπορεί να χρησιμοποιείται σύστημα με κρέντιτς, αντί για φυσικό χρήμα. Και ηλεκτρονικές πιστώσεις λογαριασμών. Αλλά βασικό κομμάτι πρέπει να γίνει η κουλτούρα ανταλλαγής. Μονάδα θα είναι ασφαλώς η ΕΡΓΑΣΙΑ των πολιτών που θα μπορεί να ανταλάσεται με προϊόντα, υπηρεσίες, παροχές, τα πάντα. Συναλλαγματικά αποθέματα θα έχει ασφαλώς το κράτος, που θα προέρχονται από τις προστατευόμενες, απολύτως οργανωμένες και στοχευμένες ΕΞΑΓΩΓΕΣ και θα τα χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του κράτους.
Αλλά θα μπορεί και ο πολίτης να αγοράσει συνάλλαγμα αν θέλει, για αγορές του από το εξωτερικό πχ. Ή θα μπορεί να αποκτήσει συνάλλαγμα για να μεταναστεύσει από τη χώρα αν δε γουστάρει το καθεστώς. Οπότε δε μιλάμε για ολοκληρωτισμό, μιλάμε για μια ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Ποιος θα είναι ο σκοπός της; Μα φυσικά, η χαρά της ζωής, η ευδαιμονία και ανύψωση των πολιτών, ο Υπεράνθρωπος!
Δε μιλάμε ούτε για πολεμοχαρές κράτος κατ' ανάγκην. Θα έχουν επιδιωχθεί απολύτως εφικτές συμμαχίες με υπερδυνάμεις της εποχής ώστε να κρατηθούν ισορροπίες.
Το κράτος δεν θα είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ κράτος, αλλά κράτος ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Φυσικά, μετά από σαφή και απόλυτο ορισμό του ποιος είναι πολίτης του κράτους αυτού, θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές οι υποχρεώσεις του καθενός και τα δικαιώματα. Οι φόροι που φοβάσαι, ΔΕΝ είναι απαραίτητο να υπάρχουν, αφού ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ!!! Οπότε δεν έχεις πρόβλημα.
Η αξία και η περιουσία του κάθε ενός θα εξαρτάται από την ΕΡΓΑΣΙΑ του και του πως ξοδεύει τον χρόνο του. Ασφαλώς η ύπαρξη και επιβίωση του κράτους θα είναι δυνατή χάρη σε ορισμένες εργασίες υποχρεωτικές για όλους τους πολίτες. Κατά τα άλλα ο χρόνος τους θα είναι ελεύθερος και θα τους ανήκει. Και από εκεί και πέρα δεν θα αποκλείεται ΚΑΝ η συγκέντρωση πλούτου από όποιον το επιζητεί. Όσο περισσότερο δουλεύουν οι πολίτες ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, όσο περισσότερο προσφέρουν, τόσο καλύτερα θα περνάνε όλοι μαζί και τόσο περισσότερο θα ανεβαίνει η χώρα.
Για παράδειγμα, θα είναι υποχρεωμένο το κράτος και το σύνολο των πολιτών να παρέχουν στοιχειώδη στέγη, τροφή και υγεία σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ανεξαιρέτως. Αν όμως κάποιος δεν θέλει να εργαστεί, θα του παρέχονται μόνο τα στοιχειώδη, όσο εργάζεται θα μπορεί να ανταλάσσει τα κρέντιτς του με ότι επιθυμεί, καλύτερη κατοικία, περισσότερα αγαθά να καταναλώνει, κτλπ.
Τα πάντα θα ανήκουν στο κράτος, αλλά δεν είναι και απαραίτητο να λείψει τελείως η ατομική ιδιοκτησία. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να παραμείνει ειδικά η ιδιοκτησία οικειών και οικοδομημάτων λόγω και της ιδιαιτερότητας της χώρας. Θα μπορούσε να παραμείνει η ιδιοκτησία αγαθών προσωπικής χρήσης, όπως αυτοκινήτων. Ή με την ύπαρξη εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσε το κράτος να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ένα ντόπιο αυτοκίνητο σε κάθε ενήλικο που έχει πχ εκπληρώσει στρατιωτικές υποχρεώσεις και Χ ώρες κοινωνικής προσφοράς.
Η καταναγκαστική εργασία θα προσλάβει ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΟ στο σωφρονιστικό σύστημα με βαθμίδες δυσκολίας και χρονική διάρκεια αντίστοιχες των εγκλημάτων. Και αντίστοιχα η κοινωνική προσφορά θα συμβάλει στην δημιουργική εργασιακή κουλτούρα για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως, από μικρές ηλικίες.
Δεν μιλάμε ασφαλώς για φάμπρικες που θα "λιώνουν" παιδιά εργαζόμενα.
Απλά μπορούμε για παραδείγμα να πούμε ότι κάθε γυναίκα θα πρέπει να περνάει υποχρεωτικά 1 χρόνο ως νοσηλεύτρια ή βοηθητικό προσωπικό ή προσωπικό γραφείου, στον χώρο της υγείας, ο οποίος θα μεγεθυνθεί και το κράτος θα επενδύσει βαριά σε αυτόν για την περίθαλψη των πολιτών και την βιοψυχική βελτίωση του λαού και του έθνους. Ή ένα χρονικό διάστημα σε αγροτικές εργασίες. Ή στον στρατό, ο οποίος ασφαλώς και θα ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ως εκτροφείο γουρουνόπουλων και ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ "ΘΕΣΜΟΣ". Θα γίνει πλήρως επαγγελματικός, αποτελεσματικός, σύγχρονος, επιθετικός, ΑΛΗΘΙΝΟΣ στρατός, όχι μαλακίες. Με όλον τον πληθυσμό εφέδρους βέβαια, με λίγη αλλά ουσιαστική βασική εκπαίδευση. Και πολίτες κοινωνικής εργασίας στις διοικητικές θέσεις.
Πως θα παίρνονται οι αποφάσεις για τα πάντα; Με συμμετοχικό τρόπο και κατ' ανάγκην από τους πιο σχετικούς και ειδικούς σε κάθε επί μέρους θέμα.
Και δε θα είναι όλοι ίσοι φυσικά, εκτός από την ισότητα απέναντι στους νόμους και τις επί μέρους υποχρεώσεις προς το κράτος σύμφωνα με τις ανάγκες αυτού και τις ικανότητες του κάθε πολίτη. Για την ακρίβεια κανένας δε θα είναι ίσος με κανέναν άλλον. Κάθε στιγμή κάθε πολίτης θα κρίνεται σε μια συνεχή διαδικασία, με βάση τι προσφέρει, τι ικανότητες έχει, τι δυνατότητες έχει, πόσο βοηθάει στην προαγωγή του συνόλου βοηθώντας ταυτόχρονα τον εαυτό του. Αυτό θα εξασφαλίζει και αξιοκρατία.
Θεωρητικά θα μπορεί ο καθένας να ζει ακόμα και σταρχιδιστικά, όπως και σήμερα, αν κάνει τα στοιχειώδη που θα του επιτρέπουν να επιβιώνει, χωρίς να τον ενοχλεί κανείς, αν ο ίδιος βέβαια δεν ενοχλεί το κράτος. Πχ θα εργάζεται, θα παίρνει στο λογαριασμό του κρέντιτς, θα αγοράζει τρόφιμα. Θα μπορεί να ταξιδεύει, να κάνει παρέα με όποιον θέλει, κλπ. Δεν μιλάμε δηλαδή για καταπίεση χωρίς λόγο.
Κεντρικό σημείο θα πρέπει να είναι η ανταλλακτική φύση της κοινωνίας και της οικονομίας. Η έννοια του κέρδους θα εκλείψει σταδιακά, διότι στο συλλογικό είναι που θα φαίνονται αποτελέσματα βελτίωσης στη ζωή των πολιτών. Κέρδος θα λογίζεται ότι καλυτερεύει, και ανυψώνει τη ζωή των πολιτών, δηλαδή ενός εκάστου και όλων μαζί ταυτόχρονα.
Σε ένα τέτοιο κράτος λοιπόν, δε θα μισείς του δημοσίους υπαλλήλους, διότι πολύ απλά ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΙΣΟΒΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, όπως φυσικά ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Έτσι ούτε θα έχουν λόγο να σε κλέψουν, ούτε θα έχεις λόγο να κάνεις εσύ κομπίνα, διότι θα είναι αδύνατον. Δεν θα μπορείς να κάνεις "οικονομική δραστηριότητα", δηλαδή να τ' αρπάξεις. Είπαμε ότι κρέντιτς μόνο με ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ή με αξιοσύνη θα μπορεί κάποιος να βάλει στο λογαριασμό του. Ή με άλλους τρόπους που βοηθάνε στην ανάπτυξη του κράτους και στην καλυτέρευση της ζωής των πολιτών. Για παράδειγμα, κάποιος που κάνει breakthroughs σε κάποιον τομέα έρευνας, ή κάποια εφεύρεση, ή δημιουργεί κάτι αξιόλογο, ή αυξάνει την παραγωγικότητα της χώρας, παίρνει πχ, παίρνει δώρο κρέντιτς. Ή παίρνει δώρο από το κράτος μια παραθαλάσσια βιλίτσα που έχει ετοιμάσει για εξαιρετικές περιπτώσεις, στην περίπτωση που διατηρηθεί η ατομική ιδιοκτησία. Κίνητρα, κίνητρα, κίνητρα...
Θα μπορείς φυσικά να φύγεις από τη χώρα άμα δε σου αρέσει. Δε σε κρατάει κανείς με το ζόρι, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Η αξιοκρατία στους υπαλλήλους του κράτους θα είναι αντίστοιχη με κάθε άλλον τομέα της κοινωνίας, μπορεί πχ κάλλιστα να υπάρχει ανακλητότητα κάθε μερικούς μήνες και έτσι κι αλλιώς όλοι οι πολίτες θα είναι συνηθισμένοι να δουλεύουν για το σύνολο, από μικρή ηλικία και θα έχουν περάσει κυκλικά από διάφορες θέσεις εργασίας στο κράτος. Θα τους είναι κάτι τελείως φυσικό.
Δεν θα διανοούνται καν να κλέψουν από το κράτος, όπως δε διανοούνται να κλέψουν λεφτά τώρα από το πορτοφόλι το δικό τους που έχουν στο παντελόνι τους.
Το πρόβλημά σου είναι ότι μιλάμε για κράτος. ΔΕΝ θα είναι κράτος, δες το σαν μια τεράστια εταιρεία. Θα είναι μια εταιρεία από την οποία θα εξαρτάται η δική σου, η δική μου, όλων μας η επιβίωση. Θα είμαστε όλοι ισόβια και υποχρεωτικά εργαζόμενοι και μέτοχοι, αν ζούμε στη χώρα. Αναλόγως της αξίας και της ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ του καθενός, θα έχουμε την ανάλογη θέση, τα ανάλογα προνόμια, τα ανάλογα μπόνους, τα οποία θα μπορούμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ να χαιρόμαστε στην προσωπική μας ζωή. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ; Θα είσαι κάτι σαν μεγαλοστέλεχος της παλλαϊκής εταιρείας, αν το καταφέρεις ενάντια στους υπόλοιπους. Ο ανταγωνισμός θα μπορεί να υπάρχει, αν θέλεις να πούμε ότι πρέπει να καλύψουμε και τους ανταγωνιστικούς χαρακτήρες. Αλλά με σκοπό την προσφορά στο σύνολο και την εξέλιξη της ποιότητας ζωής του Έθνους. Αν την καταφέρνεις, θα ανταμείβεσαι. Αν δε σε ενδιαφέρει να ανταγωνιστείς για τα περισσότερα, απλά θα πληρώνεσαι. Οπότε πάλι είσαι οκ. Τι άλλο θέλεις;
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα του πως θα λειτουργούσε το υπερκράτος αυτό, το αληθινά δικό μας κράτος. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον τουρισμό. Ακούμε όλοι μας εδώ και χρόνια το εμετικό κλισέ των κωλοδημοκρατών να επαναλαμβάνεται σε μίντια και γραπτά, "ο τουρισμός είναι η βαρειά μας βιομηχανία"...
Βαρειά μας βιομηχανία στο κράτος θα είναι φυσικά η.. βαρειά βιομηχανία, δηλαδή η εξόρυξη πρώτων υλών, τα εργοστάσια, τα αεροπλάνα/αυτοκίνητα/όπλα/ΠΛΟΙΑ, κλπ.
Πως θα είναι ο τουρισμός στο κράτος αυτό που περιγράψαμε και γιατί θα αξίζει τον κόπο;
Καταρχάς πρέπει να θέσουμε τον στόχο του τουρισμού. Ποιος θα είναι; Θα είναι ΦΥΣΙΚΑ, ο τουρισμός ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ο τουρισμός των ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλη τη χώρα. Το κράτος, αφού αποφασίσει αν θα επιτρέψει την ιδιωτική πρωτοβουλία στον τουρισμό και σε ποιο βαθμό, θα κατασχέσει άμεσα τις ξένες τουριστικές μονάδες στη χώρα που λειτουργούν με ξένα γκρουπ και σε κλειστά περιβάλλοντα. Κατόπιν, θα μπορεί να έχει δημιουργήσει τεράστιες μαζικές τουριστικές εγκατάστασεις σε όλα τα βουνά και νησιά μας. Ποιος θα δουλεύει σε αυτές; Όποιος το επιθυμεί, με αξιοκρατικά κριτήρια. Θα είναι σίγουρα περιζήτητες οι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις τουριστικής εργασίας που θα δημιουργήσει το κράτος στις μαζικές του τουριστικές εγκαταστάσ^