Author Topic: ΨΗΦΙΖΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ NIKI LAUDA ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΘΑ  (Read 1747 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
ΨΗΦΙΖΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ NIKI LAUDA ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΟΝ ΤΖΗΜΕΡΟ!
ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!


https://www.youtube.com/watch?v=yFEFacaYdvo


Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile

Codename Nemesis

  • Guest

Πάντως για να λέμε την αλήθεια, αυτό για τις διπλές τριπλές κλπ συντάξεις, το ΕΚΛΕΨΕ από τον Λεβέντη!

Και πόσο αξιόπιστος είναι για πολιτικός κάποιος που τρακάρει και σπάει τα μούτρα του μόνος του; Άντε από κει

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Το κρατικό μονοπώλιο στις συντάξεις πρέπει να τερματιστεί εν μια νυκτί και κάθε άλλη τοποθέτηση είναι σιχαμένη και αντιφιλελεύθερη. Η ασφάλιση των εργαζομένων πρέπει να είναι προαιρετική και ο κάθε εργαζόμενος να αποφασίζει τι θέλει να κάνει με τα χρήματα που βγάζει. Οι εισφορές του θα πάψουν πάραυτα να πηγαίνουν στο Κράτος και ιδιωτικές εταιρείες θα βρεθούν ελεύθερες να συσταθούν και να διεκδικήσουν αυτές τις ιδιωτικές εισφορές, με φερεγγυότητα, με ρεαλιστικό πλάνο επενδύσεων με παραγωγή και ασφάλιση να πηγαίνουν πακέτο και όχι αυτό το απαίσιο φαινόμενο που βλέπουμε να έχει καταντήσει η ασφάλιση συνώνυμη με τη λαφυραγώγηση των περιουσιών των φορολογούμενων.

Φυσικά και θα βρεθούν χρήματα να δοθούν αξιοπρεπείς συντάξεις σε όσους ήδη λαμβάνουν συντάξεις και χρήματα να αποζημιωθούν όσοι έχουν καταβάλει εισφορές στο Κράτος, όταν τιμωρηθούν όλοι οι κρατικιστές και κομμουνιστές που καταλήστεψαν τις ζωές μας τόσα χρόνια. Αλλά εάν δεν τονιστεί προς όλους ότι αυτές θα είναι οι τελευταίες συντάξεις, καμία πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει. Τα κρατικά μονοπώλια πρέπει να αφανιστούν. Η ελευθερία πρέπει να επικρατήσει.
« Last Edit: September 20, 2015, 11:51:11 am by Pinochet88 »

Codename Nemesis

  • Guest
Δεν υπάρχουν "σιχαμένες" τοποθετήσεις, αν θέλεις να μάθεις να συζητάς ανθρώπινα, παρά μόνον ίσως σιχαμένοι τοποθετητές.
Η υποχρεωτική ασφάλιση των εργαζομένων στην Ελλάδα, πράγματι είναι απαράδεκτη και δουλική, αλλά αυτό είναι κυρίως λόγω του είδους του κράτους που έχουμε. Δηλαδή ενός αρρωστημένου και κομματοκρατικού παραγκοτσαντηριού-πτυελοδοχείου, που κυρίως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική οικονομία και την παραγωγή, αλλά είναι απομεινάρι αιώνων ξενοκρατικού κομπλεξισμού αντίστροφου οθωμανικού εκδικητισμού και κομματοκρατικής λαφυραγώγησης.

Οπότε σε ένα τέτοιο παραγκοκατασκεύασμα-έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, δεν έχει νόημα να συζητήσουμε κάτι παραπάνω. Τα άλλα που λες προϋποθέτουν την ύπαρξη χώρας και κράτους, δηλαδή τις ιδιωτικές εταιρείες που θα υπάρχουν για να τις διαλέξει ο ασφαλισμένος. Για να συζητούσαμε, τι είδους δικαιοσύνη θα υπήρχε στο υποτιθέμενο υπαρκτό αυτό κράτος, για να ελέγξει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, τι θα ίσχυε αν κάναν πτώχευση αυτές κτλπ..

Εδώ μιλάμε σοβαρά, και όχι με τσιτάτα. Τι εννοείς κρατικιστές και κομμουνιστές; λολ;;;
Είπαμε, για να υπάρχουν συνθετικά του κράτους, όπως κρατ-ικιστές, πρέπει να ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ πρώτα κράτος. Και για να υπάρχουν κομμουνιστές, πρέπει να υφίσταται κομμουνισμός. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα, το μόνο που υπήρξε είναι τσομπανόπουστες τραμπούκοι βαλκανιόγυφτοι πεινάλες που κατεβήκαν απ τα κωλοχώρια τους και τα μαντριά τους και ορμήξαν κακήν κακώς στον όποιο κουμπαρά υπήρχε ή που δανείστηκαν να υπάρξει και προσπαθώντας στο αναμεταξύ να μπαλώσουν επί μπαλωμάτων τα πράγματα, κάναν το συνοθύλευμα και παγκόσμιο αρνητικό φαινόμενο "κράτους" στο οποίο ζούμε σήμερα.
Δεν πρόκειται για "κακό κράτος", ή για ένα "ανοικοκύρευτο κράτος", ή για "κομμουνιστικό κράτος", είναι απλά μία ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

Απλά οι ταγαρόβλαχοι πέσαν όλοι μάζι πάνω στο τυρί και προσπαθούσε ο καθένας μετά να κάνει μπαλώματα για να φαίνεται από μακριά ότι είναι ολόκληρο. Σαν τη στάνη στο κωλοχώρι πέσαν με 100 μασέλες ο καθένας στο τυρί. Τώρα πάει.

Η ελέυθερία είναι πάλι αρκετά σχετική έννοια. Αυτήν είναι βέβαιο ότι επικαλούνταν εσωτερικά ΚΑΙ όλοι αυτοί που τα κάναν έτσι. Οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Η εξαγνισμένη οπτασία του Κράτους που είναι συνώνυμη της τάξης και της αρμονίας ζει μόνο στη φαντασία σου, όπως και οι άγγελοι εκείνοι που θα διοικήσουν προσφέροντας δίκαιους νόμους και κανόνες. Ο κάθε άνθρωπος είναι ζώο με ατομικά, επεκτατικά και απεριόριστα συμφέροντα και όταν του δώσεις το Κράτος (τη δύναμη) να εξουσιάζει κοινωνίες ολόκληρες θα παράξει, δίχως εξαιρέσεις, τα αποτελέσματα που εσύ ο ίδιος αποκαλείς "παράγκα" αποτελούμενη από "τσομπανόπουστες", "ταγαρόβλαχους" κτλ.

Εκεί που κανείς δεν ελέγχει κάποιον είναι όταν υπάρχει ένα κρατικό μονοπώλιο και την ασφάλιση του κόσμου την αναλαμβάνει ο Χίτλερ, ο Καμμένος, Ο Στάλιν, ο Ρούσβελτ, ο Παπανδρέου, ο Μιτεράν και ο κάθε άλλος που, ως άνθρωπος έχει το συμφέρον και ως κυβερνών τη δυνατότητα, να κατακλέψει τον Λαό και να φτιάξει νόμους που συμφέρουν τον ίδιο, χωρίς κανέναν να μπορεί να του αντισταθεί.

Αντιθέτως, μόνο όπου υπάρχουν πολλές εταιρείες ο καταναλωτής μπορεί να δει συγκρίσεις των τρόπων λειτουργίας τους και των περιουσιακών τους στοιχείων και να τις ελέγξει απόλυτα απαιτώντας, με την καταναλωτική του ευχέρεια, την υπέρτατη διαφάνεια. Επιπρόσθετα είναι εκείνος ο οποίος επιλέγει ελεύθερα ιδιωτικό νομικό πλαίσιο, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προστατεύει την περιουσία του, βούληση την οποία επιβάλλει με ιδιωτικό στρατό. Σε μια ελεύθερη κοινωνία ο καταναλωτής είναι αληθινός κυρίαρχος· με τα χρήματά του αγοράζει νομική κάλυψη η οποία τον σέβεται και μισθοφόρους οι οποίοι τον προστατεύουν πραγματικά - δεν τον παροπλίζουν, αντιθέτως, νοιάζονται για τα συμφέροντά του. Σε μια κρατικιστική-δημοκρατική κοινωνία το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει: Το Κράτος του δίνει μια ψήφο-κοροϊδία, χωρίς περιθώριο να επιλέξει νόμους που θα προστατεύουν πραγματικά το άτομό του - το δημοκρατικό Κράτος δεν θα επιτρέψει ποτέ σε κανένα κόμμα να βγει και να ψηφίσει νόμο που να προστατεύει τα συμφέροντα του πολίτη καλύτερα από εκείνα του Κράτους - το αφοπλίζει και του αρπάζει τον πλούτο, συστήνοντας παράλληλα έναν μονοπωλιακό στρατό και αστυνομία για να τον κρατά υπόδουλο.

Σε τελική ανάλυση είναι παράλογο αν το σκεφτείς: Υποτίθεται το άτομο "παραχωρεί" όλα αυτά τα δικαιώματά του στο Κράτος για να λάβει κάποιο υπέρτατο αγαθό, για να ζει καλύτερα. Σε οποιοδήποτε όμως Κράτος, σε οποιαδήποτε ιστορική στιγμή, φαντάσου έναν κλέφτη, ο οποίος κλέβει ένα άτομο. Ποτέ και πουθενά δεν έστειλε το Κράτος τους ένοπλους προστάτες του με σκοπό να αποζημιωθεί το άτομο που επλήγη και το οποίο έχει δώσει στο Κράτος όλα αυτά τα δικαιώματά του, ούτως ώστε να υπάρχει το Κράτος. Το Κράτος θα τιμωρήσει τον κλέφτη που δεν σεβάστηκε τους νόμους του, θα τον βάλει να δουλεύει για λογαριασμό του Κράτους, θα τον σκοτώσει ίσως, θα τον φυλακίσει για να μην παρακωλύει το εμπόριο και την ομαλή φορολόγησή του, αλλά πουθενά και ποτέ δεν θα νοιαστεί κανείς να αποζημιωθεί το θύμα. Τέτοιοι κανόνες, τέτοιο πνεύμα νόμων δεν υπάρχει πουθενά. Γιατί το Κράτος δεν νοιάζεται για τα άτομα της κοινωνίας. Νοιάζεται να τους πάρει τον πλούτο. Νοιάζεται να είναι ήσυχοι (σοφρωνισμένοι), να υπακούν, να μην το ανταγωνίζονται στην κλοπή. Τέτοιο κτήνος είναι το Κράτος, στους οποίου τις φλέβες ρέουν φόροι!

Αντιστοίχως, όσοι "άνθρωποι" το συναποτελούν, οι οποίοι είναι το Κράτος, έχουν μηδενικό σεβασμό για το θύμα. Εχθρεύονται φυσικά τον κλέφτη, βλέποντάς τον ανταγωνιστικά, αλλά, προς θεού, θα τους τρόμαζε η ιδέα να είναι το θύμα προστατευμένο ένοπλα ή να ψηφιστεί νόμος που θα απαιτεί την πλήρη αποζημίωσή του και της ηθικής του οδύνης. Γιατί εκείνοι που συναποτελούν το Κράτος είναι οι ίδιοι κλεπταποδόχοι. Για να εξιλεωθούν για τον μισανθρωπισμό τους, τείνουν να φαντάζονται το θύμα, ως έναν μίζερο "ατομιστή", τσιγκούνη, "φοροφυγά", επικίνδυνα αμόρφωτο για να κατέχει όπλο, ενώ δίνουν ένα σωρό άλλοθι στον κλέφτη, λέγοντας πως αυτός είναι "παιδί του λαού", πως "ναι μεν δεν πρέπει να οπλοφορεί κι αυτός αλλά τουλάχιστον αυτός ξέρει πως να το χειρίζεται" και ότι δεν φταίει αυτός, που, όσο άσχημος και να είναι, αυτοί θέλουν να τον παρουσιάζουν και ως ελκυστικό, αλλά η "κοινωνία". Φυσικά ο νοικοκύρης δεν έχει το άλλοθι της "κοινωνίας". Αυτός χαλάει την "κοινωνία" με τον "ατομικισμό" του και την άρνηση να δίνει όλο και περισσότερους φόρους στο Κράτος.


Ελευθερία λοιπόν είναι η κατάσταση που απαντάει σε αυτήν την αρρωστημένη ύπαρξη του αναδιανεμητικού-κατασχετικού παρασιτισμού. Ένα Κράτος που θα προστάτευε την ατομική ιδιοκτησία των πολιτών του, δεν θα την άρπαζε, και επομένως δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Η προστασία της μπορεί να έρθει από μη κρατικούς φορείς μόνο, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν το νομικό πλαίσιο του Κράτους με ένα νομικό πλαίσιο που προστατεύει το άτομο και την περιουσία του πρώτα από όλα. Ένα μεταβατικό αναρχοφιλελεύθερο Κράτος θα μπορούσε να μεσολαβήσει ούτως ώστε αυτή η αλλαγή να γίνει από τα κάτω προς τα πάνω, ομαλά, και παράλληλα να τιμωρήσει τους κλέφτες και τους κρατικιστές.

Codename Nemesis

  • Guest
Αν δεν συμφωνούμε σε κάποιες θεμελιώδεις παραδοχές πρώτα, δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε το ζήτημα. Σε ποια χώρα θέλεις να ζήσεις; Αυτά που λες είναι αμερικανιές, έχεις δει πολλές αμερικανικές ταινίες, όπως όλοι μας εξάλλου.
Πιστεύεις ότι υπάρχει Ελληνική Εθνότητα; Πιστεύεις στους νόμους της Φύσης;

Το ότι ο άνθρωπος είναι ζώο με συμφέροντα, είναι μια πολύ πεζή ματεριαλιστική δήλωση.
Η φύση λοιπόν οδήγησε σε μορφές οργάνωσης τους ανθρώπους, με βάση διάφορους σύνθετους παράγοντες που δεν είναι της ώρας να τους αναλύσουμε. Το κράτος τι είναι; Είναι το αποτέλεσμα όλων των μορφών οργάνωσης που έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα, στην ιστορική πορεία του ανθρώπου.

Κατανοητό;

Πάμε τώρα, είναι όλα τα κράτη ίδια;

Ασφαλώς και όχι. Καθώς όλα τα πράγματα καθορίζονται κατά βάθος από πνευματικούς, δηλαδή πολιτισμικούς παράγοντες, έτσι διαμορφώνεται και κάθε πολιτική, κάθε οικονομία, κάθε μορφή οργάνωσης. Αλλά και κάθε παρόμοιο -στη θεωρία- σύστημα. Πχ, έχεις σπίτι, έχει και ο Κινέζος σπίτι. Μπαίνω στα σπίτια σας. Είναι τα ίδια; Όχι βέβαια, λόγω πολιτισμικών διαφορών.

Άρα το κράτος που έχεις είναι ανάλογο και εξαρτούμενο από τον πολιτισμό που έχεις. Ποιος είναι ο πολιτισμός που έχεις τη στιγμή αυτή (ως Ελλάδα) ; Τι οδήγησε στη δημιουργία των σύγχρονων κρατών; Οι αστικές επαναστάσεις. Σε ποια κράτη βλέπουμε κράτη που "λειτουργούν" κατά γενική παραδοχή; Μα ακριβώς στα κράτη που εκδηλώθηκαν τους περασμένους αιώνες οι αστικές επαναστάσεις στην Ευρώπη, αλλά και οι βιομηχανικές επαναστάσεις. Σε ποια κράτη ΔΕΝ λειτουργεί το κράτος; Στα κράτη που ανώμαλα και δίχως την ιστορική συγκυρία ώριμη, προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα πιο προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη και να στήσουν κακήν κακώς κράτος.
Δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει Κονδύλη για να ξέρεις ότι η Ελλάδα δεν πέρασε από (κανονική) περίοδο αστικοποίησης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πας μια βόλτα από το χωριό σου και μετά να έρθεις στο λεκανοπέδιο. Και μετά να πας ένα ταξίδι σε μία ευρωπαϊκή χώρα να παρατηρήσεις την μορφή δόμησης των πόλεων, αλλά και της υπαίθρου. Το περιβάλλον, οικιστικό και φυσικό, είναι καθρέφτης των ανθρώπων που ζουν σε αυτό.

Άρα λοιπόν η παράγκα και οι λαίμαργοι τσομπανόπουστες, ταγαρόβλαχοι κλπ, δεν είναι μεταφορικοί χαρακτηρισμοί, αλλά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟΙ, διότι ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι αυτό ήταν, αυτό ξέραν να κάνουν, να βουτήξουν με τα μούτρα στο τυρί, διότι τους επεβλήθηκε έξωθεν η δημιουργία κράτους στα πρότυπα των ξένων. Επιπλέον για πολλούς άλλους πολιτισμικούς λόγους και λόγω ιστορικού παρελθόντος είναι σχεδόν αδύνατο να είχε δημιουργηθεί αληθινό κράτος στην Ελλάδα μέχρι σήμερα με διαδικασίες Φυσικές. Όπως είπε και ο Λεβέντης, η (αστική) δημοκρατία μας, στην Ελλάδα δηλαδή, είναι ακόμα σε εφηβικό επίπεδο. Ακριβώς διότι ως απομεινάρια λαού που είμαστε, πάμε από ανωμαλία σε ανωμαλία, Βυζάντια, Οθωμανίες, δυτικοευρωπαϊκού τύπου κρατίδιο, δήθεν ευρωπαίοι κλπ.
Από τα χωριά τους κατέβηκαν, φορέσανε τα ζιβάγκο και πέσανε στη μάσα. Οι μεν. Οι άλλοι είχαν από καιρό συνταχτεί ως υπηρέτες των ξένων σε κάποιου είδους μοναρχική "τίμια" υποτέλεια. Και υπήρχαν και οι χωρικοί που ενώ ξέραν ότι στη ζωή τους θα πρέπει να δουλεύουν σκληρά στο χωράφι ή αλλού, κάποιοι περίεργοι τύποι τους είπαν ότι θα πάρουν τα λεφτά των πλουσίων κι όλα οκ. Στις παραπάνω κατηγορίες προστέθηκαν κάποια ήδη αστικοποιημένα, αλλά οικονομικώς κατεστραμένα στρώματα μικρασιατικού πληθυσμού, μαζί με άλλα παρόμοιας, πιο ακριτικής προέλευσης, κάπως μεγαλύτερης κοινωνικής καθυστέρησης, παρόμοιας με μέρος του εγχώριου "χωρικού" πληθυσμού. Δεν άλλαξε πολύ το όλον μείγμα. Τι είχαν κοινό όλοι αυτοί μεταξύ τους;
Ένα πράγμα: μισούσαν το κράτος, ή μάλλον την κρατικού τύπου οντότητα (οθωμανική) στην οποία ζούσαν και έζησαν για αιώνες! Συν οι επιμέρους πολιτισμικές διαφορές και τοπικ(ιστικ)ές υποδιαφορές. Και μετά τους ζητάς όλους αυτούς να στήσουν κράτος, και μάλιστα όχι δικής τους έμπνευσης, αλλά μασονοδυτικοευρωπαϊκό αντίγραφο. Ε τι περιμένεις να βγάλουν; Κανένα αριστούργημα; Οπότε το σημαντικό είναι να κατανοούμε τα πράγματα και τις συνθήκες. Θα πρέπει λοιπόν αν θέλεις να κρίνεις κάτι, πρώτα αυτό να υφίσταται. Για παράδειγμα, τα σοβαρά κράτη πολύ σπάνια επιτρέπουν παραβιάσεις της νομοθεσίας. Στο δικό μας υποτιθέμενο κράτος είναι κανόνας. Πχ έχουμε μια ομάδα πληθυσμού που από αιώνες ΔΕΝ υπόκειται στην νομοθεσία του κράτους. Μιλώ φυσικά για την αθιγγανική πανούκλα. Μέχρι τώρα ισχύει η ίδια ασυλία. Γιατί; Διότι υπογείως και ασυνειδήτως γίνεται αποδεκτή η παράνομη ύπαρξη και συμπεριφορά τους, λόγω συνήθειας, αδιαφορίας, "παράδοσης" κτλπ. Αυτό λοιπόν δεν είναι κράτος. Είναι όπως είπα μια οφθαλμαπάτη, όπως πολλά άλλα στη χώρα μας.


Οπότε για να το θέσω απλά ώστε να το κατανοήσεις: σαν Έλληνες θα μπορούσαμε να έχουμε όχι απλά ορθολογικό κράτος, αλλά διάφανο και θετικό σε όλα κράτος για το οποίο μάλιστα θα πίστευες ότι αξίζει να κάνεις και θυσίες προσωπικές. Αν υπήρχε βέβαια κάποιος ΣΚΟΠΟΣ στο Έθνος αυτό και κάποια σαφής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Και αν είχαν επικρατήσει τα αρχαιοΑθηναϊκού τύπου πολιτειακά πρότυπα (με τις αντίστοιχες τμωρίες ασφαλώς) και όχι ο βυζαντινισμός, η ξενοκρατία που έφερε την στυγνή κομματοκρατία και την εξουσιαστική κομματοκρατική αναρχία θα μπορούσαμε να πούμε, και ο ψευδο-μαρξισμός. Υπάρχουν και κράτη όπως της Νορβηγίας, ή και της Αγγλίας, μην το ξεχνάς. Που ακόμα και σε μετατροπή της χώρας τους από επιλογή σε πολυπολιτισμική, δεν χάνουν τη δύναμη ούτε την ταυτότητά τους, ακριβώς διότι διαθέτουν τον σκοπό (της δύναμης) αλλά και έχουν περάσει την ιστορική διαδικασία δημιουργίας αστικού κράτους.

Δεν σε παρακολουθώ στα άλλα που λες. Σε διάφορα συντάγματα και σε διάφορους νόμους νομίζω προβλέπεται αποζημίωση του θύματος, όπως στους μαλάκες που πληρώνουν διατροφή στην καριόλα που τους χώρισε. Σε άλλες περιπτώσεις δηλαδή θα ήθελες να είναι ανταποδοτική η δικαιοσύνη; Θα συμφωνούσα σε διάφορα εγκλήματα, αλλά αυτό μας πάει σε πρωτόγονο δίκαιο.

Να ελέγξει ο καταναλωτής λες τις ιδιωτικές εταιρείες;;; ΧΑΧΑΧΑ, πως θα γίνει αυτό; ΜΟΝΟ αν υπάρχει σαν ομπρέλα ένα ισχυρό κράτος που θα τις δεσμεύει με κάποιου είδους νομοθεσία, σωστά; Αλλιώς πως; Θα πήγαινες με το όπλο σου στα γραφεία τους να απαιτήσεις να δεις τα μυστικά τους και όλα τα έγγραφά τους; Και ο ιδιωτικός τους στρατός θα σε εξαφάνιζε για πάντα. Ή θα σε σέβονταν σαν "καταναλωτή" στην Μαντ Μαξ "ιδανική" κοινωνία που περιέγραψες;


Πράγματι, σε πολλές ταινίες δυστοπικού μέλλοντος, εμφανίζεται ακριβώς αυτό που περιγράφεις, ιδιωτικές εταιρείες με ιδιωτικούς στρατούς και ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ νομικό πλαίσιο να κυριαρχούν στον κόσμο και φυσικά να πολεμούν ανηλεώς μεταξύ τους για επικράτηση και για τον έλεγχο. Χωρίς την "ελευθερία" δηλαδή που υποτίθεται θα έρχεται μαζί για τον "καταναλωτή" όπως λες.
Και πράγματι, αν το δούμε το πράγμα ιστορικά και νομοτελειακά, κάθε ιδιωτική εταιρεία που γίνεται πολυεθνική, λαμβάνει σιγά σιγά τα χαρακτηριστικά ΚΡΑΤΟΥΣ, και η νέα κατάσταση με τις πολυεθνικές στον κόσμο, έχει παρομοιαστεί με ένα είδος νέας φεουδαρχίας.

Οπότε τα πράγματα όπως σου είπα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζουμε οι περισσότεροι. Κατανοώ και πιθανολογώ το κακό που μπορεί να σου έχει κάνει αυτή η ψευδο-χώρα, όπως και σε εμένα, όπως και στους περισσότερους κάτω των 45 ετών, αν δεν ανήκουν σε κομματικά ταμεία και σε ειδικές κλίκες. Ρεαλιστικά αν το δούμε το πράγμα όμως, αυτό που λες ΗΔΗ συμβαίνει σε κάποιον βαθμο. Απλά μέσα στις πολυεθνικές που παλεύουν για έλεγχο αγοράς, καταναλωτών, χρημάτων, γης, υπάρχουν και τα μικρά και μεσαία κράτη, όλα βασικά εκτός από λίγες υπερδυνάμεις του πλανήτη, που παλεύουν κι αυτά από μια άποψη, ανταγωνιζόμενα πλέον τις πολυεθνικές για έλεγχο (νομικό) πάνω στους "καταναλωτές"-πολίτες, χρήματα, γη, εργαζόμενους, κλπ.

Σε αυτήν την παγκοσμιοποιημένη κατάσταση, πράγματι για εμάς μόνη λύση γίνεται ο ακραίος ωφελιμιστικός ατομικισμός, ή η ολοκληρωτική διακυβέρνηση και το ολοκληρωτικό κράτος για τα μικρά έθνη που έχουν σκοπό να επιβιώσουν ως τέτοια και να μη γίνουν απλά εκτάσεις εκμετάλευσης ιδιωτικών συμφερόντων ή αποικίες χρέους κάποιας απρόσωπης τοκογλυφικής φεντερασιόν...

Στην περίπτωσή μας λοιπόν, για να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη, ή θα γίνουμε αυτό που θέλει η τοκογλυφική Ευρώπη, δηλαδή το "γκαρσόνι της ευρώπης", μία νεοφιλελευθεροποιημένη κουτσουλιά-χώρα, των συνταξιούχων κωλόγερων της Γερμανίας και των αλκοολικών τσογλανιών της Βρετανίας με τα αιώνια δεσμά του χρέους στα χέρια μας και των απογόνων μας, ή με κάποιας μορφής ολοκληρωτική διακυβέρνηση θα βρούμε τον εαυτό μας, την βιομηχανία, αγροτική παραγωγή, προστατευτισμό, εκμηδένιση ανεργίας με κάθε τρόπο, σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό, εξόρυξη φυσικού πλούτου, διαγραφές χρεών κτλπ.

Υπενθυμίζω ότι στην πρώτη περίπτωση, γύρω στο 1/3 του ενεργού πληθυσμού θα αναγκαστεί συνολικά να φύγει λόγω επιβίωσης στο εξωτερικό όπως έγινε στην Ιρλανδία του μνημονίου, ήδη είμαστε στις εκατοντάδες χιλιάδες ξενιτεμένων αν δεν κάνω λάθος. Στην δεύτερη περίπτωση υπάρχουν κίνδυνοι ρήξεων και πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και προοπτική για όχι μόνο καλύτερη επιβίωση, αλλά και για μη-μετανάστευση για βιοποριστικούς λόγους και για "νορβηγοποίηση" της χώρας στο άμεσο μέλλον και ευημερία.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Προφανώς και όλα τα Κράτη ή όλα τα σπίτια δεν είναι ίδια. Αλλά η πρωταρχική λειτουργία του σπιτιού του Κινέζου και του δικού μου είναι ίδια: η προστασία από τις δυνάμεις της φύσης, ένα μέρος να κοιμάμαι κ.ο.κ. Όπως δεν υπάρχει σπίτι χωρίς συγκεκριμένο χώρο να κοιμάσαι ή να μαγειρεύεις, έτσι δεν υπάρχει και Κράτος χωρίς φορολογία. Εσύ υποστηρίζεις ότι η φορολογία και το Κράτος είναι καλά, στο Κράτος που οραματίζεσαι, αλλά κακά σήμερα.

Η ιστορία που καταλαβαίνεις είναι πολύ αποσπασματική και για αυτό είναι λάθος. Η αλήθεια - και στα παρακάτω έχω αναφερθεί και στο disqus πρόσφατα - είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι κάτι το διαφορετικό, το μοναδικό, στην ιστορία των Εθνών-Κρατών. Η ορθολογικότητα και το κατά πόσο "σύγχρονα" είναι τα Κράτη ανά τον κόσμο μπορεί να μετρηθεί σε ένα "ποσοτικοποιημένο" συνεχές φάσμα. Στο ένα άκρο είναι η Σομαλία, το Τζιμπουτί και το Ζαϊρ και στο άλλο άκρο είναι η Φινλανδία, η Αμερική και η Ελβετία. Κάπου ανάμεσα είναι η Ελλάδα. Ο λόγος που είναι έτσι το (ιεραχρχημένο) φάσμα, σαφώς και αντανακλά τις πολιτισμικές διαφορές ενός εκάστου λαού. Αλλά οι πολιτισμικές διαφορές δεν είναι αποτέλεσμα της ιστορίας, αλλά του αίματος. Ο λόγος που έχει κάθε χώρα το Κράτος που έχει είναι αποτέλεσμα της ράτσας των ανθρώπων που "έφτιαξαν" την κάθε κρατική δομή.

Τώρα, ας μιλήσουμε για ευρωπαϊκή ιστορία (βλ. και Μάρτιν Βαν Κρέβελντ - Η Άνοδος και η Πτώση του Κράτους). Κατά την εποχή του ύστερου μεσαίωνα μέχρι την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, η εξέλιξη του Κράτους σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν διαφορετική. Η Ελλάδα βίωσε στην ουσία 2 δεσποτισμούς, στους οποίους το κοινοτικό και θρησκευτικό στοιχείο ήταν καθοριστικός παράγων. Αντιθέτως, η Ευρώπη, κατά την ίδια περίοδο, εκκοσμικεύτηκε. Στην Ευρώπη επικράτησαν μορφές εξουσίας, είτε αποκεντρωμένες (φεουδαρχία), είτε ανίκανες να φορολογήσουν αρκετά λόγω της μεγάλης έκτασής τους (φορολογία του Πάπα). Το αποτέλεσμα ήταν οικονομική άνθηση στην Ευρώπη και μαρασμός στην Ελλάδα.

Κατά τη συγκεκριμένη εποχή - που δεν υπήρχε απρόσωπο Κράτος με τη σύγχρονη έννοια - υπήρχαν διάφορες μορφές εξουσίας. Στην Ελλάδα υπήρχε ο Κλήρος και ο Αυτοκράτορας. Στην Ευρώπη υπήρχαν οι Αυτοκράτορες, οι Φεουδάρχες, ο Κλήρος, οι Πόλεις και οι Βασιλείς. Στην Ελλάδα Αυτοκράτορας και Κλήρος συνεργάστηκαν άψογα στο να φτιάξουν ένα ολοκληρωτικό "Κράτος" κάνοντας μαζική πλύση εγκεφάλου και εγκαθιδρύοντας κοινοτισμό. Στην Ευρώπη, όμως, το Αίμα, είχε αναπτύξει την ιδέα της κοσμικής εξουσίας, ξέχωρα από την ελέω Θεού. Ανάμεσα σε όλους τους αντιμαχόμενους εξουσιαστές επικράτησαν οι Μονάρχες με εργαλείο τους το απρόσωπο Κράτος, το οποίο ως μηχανισμός οργάνωσης ήταν καλύτερος, ακριβώς λόγω του ότι ήταν απρόσωπος.

Η επικράτηση του απρόσωπου Κράτους όμως δεν σημαίνει ότι ήταν καλό, αλλά λιγότερο κακό από τα άλλα. Η όλη αλλαγή πρέπει να μεταφραστεί ως μια απομυθοποίηση, εκ μέρους των Ευρωπαίων, της έννοιας του "ιερού", μέχρι τότε, αλλά διαχρονικά κακού Κράτους. Αυτό το απέδειξε η συνέχεια (η οποία έχει γραφεί και σε σχόλιο στο Μπλε Μήλο, πάλι πρόσφατα): Μετά την επικράτηση των Μοναρχών ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ιστορία η μαζική μονοπώληση των παραγωγικών λειτουργιών της οικονομίας. Ένα από τα μονοπώλια που ιδρύθηκε τότε ήταν η "Εκπαίδευση". Μόνο μέσα από τα σχολεία του απρόσωπου Κράτους επιχειρήθηκε η μαζική προπαγάνδιση μιας διεστραμμένης εκδοχής της έννοιας Έθνος. Και φυσικά αποσκοπούσε στην εδραίωση του Κράτους και την αύξηση της φορολογίας και των στρατιωτών του. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν ο εκτοπισμός των Μοναρχών από το ίδιο τους το εργαλείο, το απρόσωπο Κράτος και η ανάδυση της Δημοκρατίας. Γνώμονας για όλα αυτά ήταν η αύξηση της φορολογίας. Από τη στιγμή που ιδρύθηκε το Κράτος, οι Λευκοί και πανέξυπνοι υπάλληλοί του, διεκδικώντας το παρασιτικό συμφέρον τους, δηλαδή την αύξηση της φορολογίας, αύξησαν τους πόρους και τη δύναμη του Κράτους σε βαθμό αδιανόητο για όλες τις χιλιετίες οι οποίες είχαν προηγηθεί.

Το Κράτος όμως είναι ένας επεκτατικός μηχανισμός κατανάλωσης και κατά προέκταση πολεμοχαρής και παρασιτικός. Το αποτέλεσμα της επικράτησης του (απρόσωπου) σύγχρονου Κράτους στην Ευρώπη, η διαστροφή της έννοιας Έθνος για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του, ήταν η καταστροφή της: Δύο "Παγκόσμιοι" Πόλεμοι και οικονομική καθυστέρηση μέχρι του σημείου της απώλειας της οικονομικής πρωτοκαθεδρίας από πάλαι ποτέ υπάνθρωπες κοινωνίες. Και ήταν η καταστροφή της επειδή το Κράτος ως μηχανισμός μετέστρεψε τη δημιουργικότητα των Λευκών εναντίον τους.

Άλλες αποδείξεις που βρίσκονται μπροστά σου είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της Γερμανίας μετά τον ΒΠΠ. Τότε δηλαδή που η Γερμανία ήταν ερείπια, το Γερμανικό αίμα ξανάχτισε την οικονομία του θεαματικά, ακριβώς επειδή το Κράτος περιορίστηκε ραγδαία. Όπου υπάρχει "αστικό" Κράτος κατ'εσέ είναι εκεί που ο πολίτης πληρώνει λιγότερους φόρους και είναι πιο ελεύθερος να ασκήσει οικονομική δραστηριότητα. Οι ΗΠΑ, κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που είναι σήμερα χτίζοντας την οικονομία τους με λίγους φόρους - όχι με προστατευτισμό. Ο προστατευτισμός είναι η εξ ορισμού προστασία των χαμένων του οικονομικού ανταγωνισμού. Πως είναι δυνατόν λοιπόν ένα Κράτος που προστατεύει τους ντόπιους καλλιεργητές οπώρων π.χ. οι οποίοι είναι λιγότερο αποτελεσματικοί από τους ξένους καλλιεργητές, να ανταγωνιστεί τη χώρα με τους ξένους καλλιεργητές; Δεν γίνεται. Πάντα η ξένη χώρα θα είναι ένα βήμα μπροστά και - επειδή θα επιτρέπει το διεθνές εμπόριο - θα μπορεί να εξαγάγει και να συγκεντρώσει, από το εξωτερικό, 1000 φορές το κεφάλαιο που θα συγκεντρώσουν οι ντόπιοι βλάκες, από την εγχώρια αγορά, προστατευόμενοι από τους απ'έξω.

Ιστορικά και λογικά λοιπόν είσαι λάθος. Πιστεύεις σε μια έννοια του Έθνους που, πρώτον είναι καταστροφική, και δεύτερον, δεν έχει σχέση με την Επανάσταση του 1821. Το 1821, το Ελληνικό Έθνος ήταν ένας Λαός Νοικοκυραίων και Παραγωγών που Αγωνίστηκε για την Ελευθερία του. Το 1789 το γαλλικό έθνος ήταν κρατικιστικό κίνημα. Θεμελιώδης διαφορά ότι τους Γάλλους τους είχαν υποδείξει την επανάσταση τα κρατικά σχολεία, ενώ των Ελλήνων τους το είχε επιβάλλει η συνείδηση και το χωράφι τους. Από εκεί και πέρα εκφράζεις φοβίες πως οι ιδιωτικές εταιρείες θα γίνουν Κράτος, ενώ πιστεύεις σε ένα ολοκληρωτικό Κράτος... Προφανώς και ο καταναλωτής μπορεί να σταματήσει να πληρώνει μια εταιρεία που έχει αυταρχικές βλέψεις ή είναι αδιαφανής. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει μια ιδιωτική αστυνομία για να προσελκύσει πελάτες είναι να αποδείξει πως δεν είναι αυταρχική αλλά αποτελεσματική. Και το πρώτο πράγμα που θα γίνει αν είναι αυταρχική είναι να τη φάνε οι ανταγωνιστές της. Πως όμως ο φορολογούμενος μπορεί να σταματήσει να πληρώνει ένα Κράτος - που θα κάνει την ίδια δουλειά με την εταιρεία και 1000 φορές χειρότερα - που έχει αυταρχικές βλέψεις; Εκείνοι που πολεμούν ανηλεώς μεταξύ τους είναι τα Κράτη, όχι οι εταιρείες. Πως θα εκμηδενίσεις την ανεργία αν δεν καταργήσεις τον βασικό μισθό; Πως θα αποκτήσουμε στρατιωτικό εξοπλισμό σύγχρονο όταν ποινικοποιείς τη συσσώρευση κεφαλαίου και τον εγχώριο ανταγωνισμό στον συγκεκριμένο τομέα; Πως θα στηθούν βιομηχανίες όπλων όταν ο πολίτης δεν μπορεί να αγοράσει για να προστατευτεί; Όλα αυτά που υποστηρίζεις δεν γίνονται.

Αντιθέτως, γίνεται και πρέπει να επιβληθούν - γιατί λόγω της βιολογικής κατωτερότητας των Ελλήνων δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν από μόνες τους, και εδώ ίσως συμφωνούμε - ριζικές αλλαγές στην Ελλάδα που θα αλλάξουν την ελλαδική κοινωνία τόσο οικονομικά, όσο και βιολογικά, προς το καλύτερο. Ο γνήσιος καπιταλισμός όμως είναι αυτό που μας χρειάζεται.
« Last Edit: September 22, 2015, 09:57:27 am by Pinochet88 »

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Οι ΗΠΑ, κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που είναι σήμερα χτίζοντας την οικονομία τους με λίγους φόρους - όχι με προστατευτισμό.

Μπορείτε να δείτε σε ποιο ακριβώς σημείο έφτασαν σήμερα οι ΗΠΑ στο παρακάτω βίντεο. Απολαύστε από το 01:10:00 και μετά πώς οι τράπεζες μπουκάρουν μέσα στα σπίτια και πετάνε τους ιδιοκτήτες τους έξω με τις κλωτσιές. Κάτι σαν αυτό που γίνεται τώρα στην Ισπανία, σύντομα και στην Ελλάδα.


https://www.youtube.com/watch?v=5CxiBpqWd-c


Η πραγματικότητα που αρνούνται να δουν κατάματα οι καπηλευτές της «ορθής λογικής» της ελεύθερης αγοράς και της οικονομίας της φούσκας και του κοπανιστού αέρα είναι ότι ο καπιταλισμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει λόγω των ανταγωνιστικών σχέσεων πάνω στις οποίες βασίζεται η ανάπτυξή του. At the end of the day, κάθε πολυεθνική έχει ως στόχο να επικρατήσει στην αγορά που απευθύνεται εκτοπίζοντας τους ανταγωνιστές της, δηλαδή την πληθώρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και των αντίστοιχων μεγάλων. Οι σαρωτικές επιπτώσεις αυτής της διαδικασίας στην πλειοψηφία της κοινωνίας (εφόσον στον καπιταλισμό κερδίζουν όλο και λιγότεροι, απομονώνοντας τα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας) δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μαζική εξέγερση και επανάσταση. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μπάσταρδους μαυραγορίτες σαν τον Pinochet88.
« Last Edit: September 23, 2015, 01:24:27 am by Κοπρίτης »

Codename Nemesis

  • Guest







Δε μου ξεκαθαρίζεις αυτό που σε ρώτησα, για να δούμε αν υπάρχει πράγματι βάση συζήτησης. Σε ΠΟΙΑ χώρα θέλεις να ζήσεις; Σε αυτήν ή κάπου αλλού, όπως στην Αμερική πχ; Αν είναι το δεύτερο δεν υπάρχει λόγος συζήτησης.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσπαθήσεις να τα κατανοήσεις, για το δικό σου καλό, είπαμε αν μιλήσουμε να μιλήσουμε εμπεριστατωμένα και όχι με επιπόλαια λόγια και λόγια του αέρα. Απλά θα σχολιάσω κάποια γραφόμενά σου και θα κάνω μερικές υποσημειώσεις, ακολουθούμενες από ένα παράδειγμα Κράτους.


Αντιλαμβάνεσαι ότι σου μιλάω υπεύθυνα. Υπάρχει μια ψυχαναλυτική ορολογία αν θυμάμαι καλά που ταιριάζει πολύ στην περίπτωσή σου και σε αυτό που ευαγγελίζεσαι, αλλά δυστυχώς ταιριάζει σε όλους μας λίγο πολύ πλέον. Αφορά όλον τον σύγχρονο δυτικό κόσμο, αλλά κυρίως την Ελλάδα. Είναι αυτό που λέμε, "προσωπικός χρόνος" και "προσωπικός χώρος". Σημαίνει, ότι ο σύγχρονος μητροπολιτικός δυτικού τύπου άνθρωπος ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ κατά κάποιον τρόπο το έξω περιβάλλον, της πόλης, της χώρας, του πλανήτη, και υιοθετεί τον "προσωπικό του χώρο", δηλαδή το σπίτι του, όπου και εκεί μέσα ζει μέσα σε έναν "δικό του χρόνο". Δηλαδή απορρίπτει τον απρόσωπο, μολυσμένο, εχθρικό έξω κόσμο, στον οποίον κυκλοφορεί μόνο όσο χρειάζεται για λόγους επιβίωσης και περνάει τη ζωή του σε έναν "δικό του κόσμο" στον αυστηρά καθορισμένο προσωπικό του χώρο.
Αυτό ισχύει σε έναν βαθμό στις προηγμένες βιομηχανικές κοινωνίες, αλλά στην Ελλάδα ειδικότερα παίρνει νέες, περίεργες διαστάσεις, λόγω και του γεγονότος της εγκατάλειψης του κοινού κοινωνικού χώρου (πόλεων, περιβάλλοντος) και των διαφόρων αντιλήψεων των κατοίκων. Δηλαδή, ισχύει σε έναν βαθμό για έναν πχ Ολλανδό, που όμως δεν έχει ξεγράψει τελείως τον κοινό χώρο, την αρμονικά χτισμένη/καθαρή/όμορφη πόλη του, αλλά ισχύει σε εξωφρενικό βαθμό για έναν κάτοικο του λεκανοπεδίου πχ που έχει χτίσει μια μονοκατοικία σε ένα τελείως "άσχετο" άγονο, αλλοπρόσαλο, παρατημένο, "λεηλατημένο" περιβάλλον/κοινό χώρο. Αυτή η μη φυσιολογική κατάσταση είναι και η πεμπτουσία μπορούμε να πούμε αυτού που ευαγγελίζεσαι. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το ακραία ατομικιστικό περιβάλλον που λες, υπάρχει κυρίως σε ταινίες και παιχνίδια post-apocalyptic. Μετά από μια μεγάλη καταστροφή δηλαδή. Για αυτό και η κριτική μου είναι ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου και κυρίως αυτά που λες δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε ελληνική ή έστω ελλαδική πραγματικότητα.



ΔΕΝ μου απάντησες λοιπόν σε τι είδους Ελλάδα πιστεύεις ότι θα ήθελες να ζεις. Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι είσαι υπέρ της πρώτης επιλογής, δηλαδή

Quote
==θα γίνουμε αυτό που θέλει η τοκογλυφική Ευρώπη, δηλαδή το "γκαρσόνι της ευρώπης", μία νεοφιλελευθεροποιημένη κουτσουλιά-χώρα, των συνταξιούχων κωλόγερων της Γερμανίας και των αλκοολικών τσογλανιών της Βρετανίας με τα αιώνια δεσμά του χρέους στα χέρια μας και των απογόνων μας, γύρω στο 1/3 του ενεργού πληθυσμού θα αναγκαστεί συνολικά να φύγει λόγω επιβίωσης στο εξωτερικό όπως έγινε στην Ιρλανδία του μνημονίου, ήδη είμαστε στις εκατοντάδες χιλιάδες ξενιτεμένων==


Αυτά που λες σαφώς δείχνουν κεφαλαιοκρατικό ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ, και δεν έχω καταλάβει σε τι είδους έννοια Αίματος και Έθνους πιστεύεις ακριβώς και πως ταιριάζουν αυτά με την νεοφιλελεύθερη αναρχία που κηρύττεις.



Quote
"δεν υπάρχει και Κράτος χωρίς φορολογία. Εσύ υποστηρίζεις ότι η φορολογία και το Κράτος είναι καλά, στο Κράτος που οραματίζεσαι, αλλά κακά σήμερα"



Γιατί βλέπεις το κράτος ως αυτοσκοπό; Το κράτος δεν είναι ο σκοπός, είναι το μέσον για να φτάσουμε στην κοινωνία που θέλουμε. Η φορολογία δεν είναι απαραίτητη, αφού αυτό είναι το πρόβλημά σου. Μπορεί να αντικατασταθεί από κοινωνική ή άλλης φύσεως ΕΡΓΑΣΙΑ, έννοια που θα είναι η βασική ασφαλώς, στο κράτος που θέλουμε να μας εξυψώσει και να κάνει κτήμα μας την αληθινή ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και την ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.


Quote
"η Ελλάδα δεν είναι κάτι το διαφορετικό, το μοναδικό, στην ιστορία των Εθνών-Κρατών"


Ασφαλώς και είναι κάτι το ΠΟΛΥ διαφορετικό, κάτι το εντελώς μοναδικό και κάτι το πολύτιμο, όχι η "Ελλάδα" ως Έθνος-Κράτος 2 αιώνων, αλλά ο Ελληνισμός ως πλανητικό φαινόμενο και Φάρος της παγκόσμιας ιστορίας. Η μοναδικότητα και η αναδελφοσύνη είναι απαραίτητα στοιχεία και αναπόσπαστα, στο κράτος που θέλουμε να στήσουμε.



Quote
"Αλλά οι πολιτισμικές διαφορές δεν είναι αποτέλεσμα της ιστορίας, αλλά του αίματος. Ο λόγος που έχει κάθε χώρα το Κράτος που έχει είναι αποτέλεσμα της ράτσας των ανθρώπων που "έφτιαξαν" την κάθε κρατική δομή."



Αυτό λέω κι εγώ. Με τη διαφορά ότι το αίμα είναι και "εν δυνάμει" στοιχείο, και η ιστορική διαδικασία είναι επίσης φυσική διαδικασία ωρίμανσης πραγμάτων. Αν κόψεις άυριο το τσιγάρο και πας στον πνευμονολόγο, και του πεις "γιατρέ είμαι τζετ, το κοψα και αύριο ξεκινάω να τρέχω μαραθώνιο 50 χλμέτρων", τι θα σου πει ο γιατρός; Θα σου πει: "άραξε μεγάλε, μπορεί να το κοψες σήμερα, αλλά κάπνιζες 20 χρόνια". "Και πότε θα είμαι εντελώς οκ;" θα ρωτήσεις εσύ. "Σε περίπου 20 χρόνια" θα σου απαντήσει. Με 400 χρόνια οθωμανικής πολιτισμικής επιρροής στην πλάτη, δεν μπορείς λοιπόν από τη μια μέρα στην άλλη να ξεκινάς λες και δεν τρέχει τίποτα. Διότι σπας τα μούτρα σου.





Quote
"Κατά την εποχή του ύστερου μεσαίωνα μέχρι την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, η εξέλιξη του Κράτους σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν διαφορετική. Η Ελλάδα βίωσε στην ουσία 2 δεσποτισμούς, στους οποίους το κοινοτικό και θρησκευτικό στοιχείο ήταν καθοριστικός παράγων. Αντιθέτως, η Ευρώπη, κατά την ίδια περίοδο, εκκοσμικεύτηκε. Στην Ευρώπη επικράτησαν μορφές εξουσίας, είτε αποκεντρωμένες (φεουδαρχία), είτε ανίκανες να φορολογήσουν αρκετά λόγω της μεγάλης έκτασής τους (φορολογία του Πάπα). Το αποτέλεσμα ήταν οικονομική άνθηση στην Ευρώπη και μαρασμός στην Ελλάδα."


Ναι, αλλά η οικονομική άνθηση Ευρώπης και οικονομικός μαρασμός στην Ελλάδα το διάστημα αυτό, από που προκύπτει; Έχεις στοιχεία της περιόδου; Σε ολόκληρη την Οθωμανική επικράτεια, υπήρχαν Έλληνες κάθε είδους που κάναν εμπόριο κλπ και πλούτιζαν. Τι σχέση έχει αυτό με τις πολιτικές εξελίξεις της περιόδου;




Quote
"Στην Ελλάδα Αυτοκράτορας και Κλήρος συνεργάστηκαν άψογα στο να φτιάξουν ένα ολοκληρωτικό "Κράτος" κάνοντας μαζική πλύση εγκεφάλου και εγκαθιδρύοντας κοινοτισμό. Στην Ευρώπη, όμως, το Αίμα, είχε αναπτύξει την ιδέα της κοσμικής εξουσίας, ξέχωρα από την ελέω Θεού."



Λάθος. Στους ελληνικούς πληθυσμούς κάθε είδους, το Αίμα ΗΤΑΝ (και είναι) ο κοινοτισμός.




Quote
"Μόνο μέσα από τα σχολεία του απρόσωπου Κράτους επιχειρήθηκε η μαζική προπαγάνδιση μιας διεστραμμένης εκδοχής της έννοιας Έθνος."

Ποια είναι λοιπόν η μη-διεστραμμένη εκδοχή της έννοιας Έθνος;



Quote
"Άλλες αποδείξεις που βρίσκονται μπροστά σου είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της Γερμανίας μετά τον ΒΠΠ. Τότε δηλαδή που η Γερμανία ήταν ερείπια, το Γερμανικό αίμα ξανάχτισε την οικονομία του θεαματικά, ακριβώς επειδή το Κράτος περιορίστηκε ραγδαία."


Μα τι λες τώρα. Μιλάς για θέματα "κρατισμού" ή "μη-κρατισμού" σε μια χώρα κατεχόμενη από δύο υπερδυνάμεις και με όσα συνέβαιναν τότε από τους νικητές του πολέμου; Χαρίστηκαν χρέη στη Γερμανία και πέσαν πολλά λεφτά στην δυτική από τους Αμερικάνους, στην Ανατολική ούτε ξέρω τι στον πούτσο έγινε ακριβώς.





Quote
"Όπου υπάρχει "αστικό" Κράτος κατ'εσέ είναι εκεί που ο πολίτης πληρώνει λιγότερους φόρους και είναι πιο ελεύθερος να ασκήσει οικονομική δραστηριότητα."


λολ, όχι βέβαια. Δεν αναφέρθηκα σε φόρους, δε με απασχολεί το να σου βάλω φόρους ρε φίλε, δεν το καταλαβαίνεις; Τα αστικά κράτη τα ανέφερα ως ιστορική αναφορά σε αντιδιαστολή με το ελλαδικό "απροσδιόριστου είδους" ή μάλλον κομματοκρατικοφρενοβλαβικό κράτος.
Τι εννοείς να ασκήσει κάποιος οικονομική δραστηριότητα; Δηλαδή να ΚΑΝΕΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ. Να κάνει τον απατεώνα για ΝΑ Τ' ΑΡΠΑΞΕΙ. Σωστά;
Δεν υπάρχει "οικονομική δραστηριότητα". Υπάρχουν ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ δραστηριότητες. Ή παροχές υπηρεσιών. 






Quote
"Οι ΗΠΑ, κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που είναι σήμερα χτίζοντας την οικονομία τους με λίγους φόρους - όχι με προστατευτισμό. Ο προστατευτισμός είναι η εξ ορισμού προστασία των χαμένων του οικονομικού ανταγωνισμού."



Οι ΗΠΑ είναι ένα αλλοπρόσαλο πείραμα των Ιλλουμινάτι. Θέλεις να μου πεις ότι πρέπει να τους έχουμε ως παράδειγμα προς μίμηση;






Quote
"Πως είναι δυνατόν λοιπόν ένα Κράτος που προστατεύει τους ντόπιους καλλιεργητές οπώρων π.χ. οι οποίοι είναι λιγότερο αποτελεσματικοί από τους ξένους καλλιεργητές, να ανταγωνιστεί τη χώρα με τους ξένους καλλιεργητές; Δεν γίνεται. Πάντα η ξένη χώρα θα είναι ένα βήμα μπροστά και - επειδή θα επιτρέπει το διεθνές εμπόριο - θα μπορεί να εξαγάγει και να συγκεντρώσει, από το εξωτερικό, 1000 φορές το κεφάλαιο που θα συγκεντρώσουν οι ντόπιοι βλάκες, από την εγχώρια αγορά, προστατευόμενοι από τους απ'έξω."


Μα ο σκοπός του κράτους που θέλουμε, του πραγματικά δικού μας κράτους, δεν θα είναι ο ανταγωνισμός με ξένους καλλιεργητές. Ο σκοπός του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ κράτους θα είναι η παραγωγή των ποιοτικότερων δυνατών προϊόντων, τα οποία έχουμε την τύχη να ΜΠΟΡΟΥΜΕ να παράξουμε λόγω κλίματος και συνθηκών, λόγω δηλαδή της ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ του Έθνους μας που θα έχει γίνει κοινή συνείδηση και καθημερινή λέξη στα χείλη όλων των ΠΟΛΙΤΩΝ, για ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ από τους ίδιους εμάς τους τυχερούς ΠΟΛΙΤΕΣ της ευλογημένης αυτής χώρας. Το κράτος θα αναλάβει ασφαλώς να οργανώσει εξαγωγές με ειδικές διακρατικές συμφωνίες, αν είναι συμφέρουσες και μας χρειάζονται για ύλες και προϊόντα που χρειάζεται η χώρα, με απόλυτο προστατευτισμό σε όλον τον πλανήτη της ανωτερότητας των ΠΡΑΓΜΑΤΙ ποιοτικότατων ελληνικών προϊόντων. Είναι αυτονόητο ότι την ίδια μέριμνα θα δείχνει το κράτος για την περήφανη προστατευόμενη τάξη των αγροτών της χώρας, τους οποίους θα οργανώνει υπεύθυνα, παραγωγικά, ΚΕΝΤΡΙΚΑ, με πλάνο μακροχρόνιο, λεπτομερές, επικερδές. Στην τάξη αυτή θα ανήκουν ατύπως βέβαια ΟΛΟΙ οι πολίτες αφού θα περάσουν όλοι έστω και για λίγο, έστω και για ελαφριά εργασία, υποχρεωτικώς, έστω ως κομμάτι διαπαιδαγώγησης σχολείου, από τους αγρούς. Σκοπός λοιπόν της αγροτικής παραγωγής, ενός βασικότατου κλάδου του νέου κράτους μας, θα είναι η αυτάρκεια, η ποιοτική τελειοποίηση, οι συμφέρουσες εξαγωγές τις οποίες θα αναλάβει το κράτος, η διατροφική αναβάθμιση των ΠΟΛΙΤΩΝ της χώρας, τους οποίους το κράτος με αφοσίωση ΥΠΗΡΕΤΕΙ.


 

Quote
"Το 1821, το Ελληνικό Έθνος ήταν ένας Λαός Νοικοκυραίων και Παραγωγών που Αγωνίστηκε για την Ελευθερία του."

Ποιοι νοικοκυραίοι; Κάτι τουρκαλβανάρες κατσαπλιάδες και κάτι μασονάρες ξενοαναθρεμμένες/σπουδαγμένες;
Δεν αμφισβητώ βέβαια φωτεινά παραδείγματα πατριωτισμού, ανδρείας και ανιδιοτέλειας της εποχής, αλλά δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε.




Quote
"εκφράζεις φοβίες πως οι ιδιωτικές εταιρείες θα γίνουν Κράτος, ενώ πιστεύεις σε ένα ολοκληρωτικό Κράτος..."


Δεν ισχύει δηλαδή αυτό που λέω; Δε θα γίνουν κράτος οι εταιρείες; Τι θα γίνουν, παρθεναγωγεία; Δεν πιστεύω σε κανένα κράτος. Δεν υπάρχουν κράτη. Πιστεύω σε μορφές ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ικανές να μας οδηγήσουν σε συγκεκριμένους στόχους. Αυτό είναι όλο.
Το πρόβλημά σου είναι κατανοητό από εμένα, στ' αλήθεια καταλαβαίνω τα τράυματα στην παιδική ψυχούλα σου από τα λιμασμένα κρατικιστικά ζόμπι της ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ χολέρας των προηγούμενων δεκαετιών, όλοι κουβαλάμε δυστυχώς αυτά τα τραύματα των πρώτων επαφών μας με το ρωμαίικο ψευδοκράτος της μεταπολίτευσης.
Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έτσι είναι τα κράτη. Αν θέλεις να κρίνεις την αντοχή σου και την επίδοσή σου στο τρέξιμο, δεν θα το κάνεις μια μέρα που έχεις 39 πυρετό και πρησμένες αμυγδαλές και φλέματα στα πνεμόνια σου. Σωστά; Θα το κάνεις μια μέρα που είσαι φρέσκος, χορτάτος, σε καλή κατάσταση, έτοιμος.
Έτσι δεν μπορούμε να κρίνουμε την αποτελεσματικότητα ενός άρρωστου κράτους. Κρίνουμε ένα κράτος υγιές που μπορούμε να δούμε κατά πόσον δίνει ή δε δίνει αποτελέσματα.

Το κράτος που θέλουμε και μας αξίζει, δεν χρειάζεται να είναι περισσότερο ολοκληρωτικό από ότι πρέπει.








Quote
"Προφανώς και ο καταναλωτής μπορεί να σταματήσει να πληρώνει μια εταιρεία που έχει αυταρχικές βλέψεις ή είναι αδιαφανής. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει μια ιδιωτική αστυνομία για να προσελκύσει πελάτες είναι να αποδείξει πως δεν είναι αυταρχική αλλά αποτελεσματική. Και το πρώτο πράγμα που θα γίνει αν είναι αυταρχική είναι να τη φάνε οι ανταγωνιστές της."


Δεν σε καταλαβαίνω εδώ, ειλικρινά. Εσύ δεν είπες ότι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο με απεριόριστα και άρα αδίστακτα συμφέροντα σύμφωνα με τη γνώμη σου; Ο σκοπός της όποιας εταιρείας, δεν είναι το κέρδος; Η αυταρχική αστυνομία θα χάσει από την πιο αυταρχική αστυνομία, αφού ο τρόπος επίλυσης των διαφορών θα είναι ποια ιδιωτική αστυνομία έχει μεγαλύτερη σκληρότητα και πιο καταστροφικά όπλα για να επιβληθεί στον αντίπαλό της. Πως αλλιώς θα την "φάνε οι ανταγωνιστές της"; Σε κάποιο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ μήπως που θα βρεθεί κατηγορούμενη για αυταρχικότητα; Και που θα υπάγεται το δικαστήριο αυτό; Σε κάποιο ΚΡΑΤΟΣ μήπως; Ή σε κάποιον υπερεθνικό οργανισμό; Που θα πρέπει ότι από τα δύο είναι, να δια&#

Codename Nemesis

  • Guest
Quote
"Προφανώς και ο καταναλωτής μπορεί να σταματήσει να πληρώνει μια εταιρεία που έχει αυταρχικές βλέψεις ή είναι αδιαφανής. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει μια ιδιωτική αστυνομία για να προσελκύσει πελάτες είναι να αποδείξει πως δεν είναι αυταρχική αλλά αποτελεσματική. Και το πρώτο πράγμα που θα γίνει αν είναι αυταρχική είναι να τη φάνε οι ανταγωνιστές της."

Δεν σε καταλαβαίνω εδώ, ειλικρινά. Εσύ δεν είπες ότι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο με απεριόριστα και άρα αδίστακτα συμφέροντα σύμφωνα με τη γνώμη σου; Ο σκοπός της όποιας εταιρείας, δεν είναι το κέρδος; Η αυταρχική αστυνομία θα χάσει από την πιο αυταρχική αστυνομία, αφού ο τρόπος επίλυσης των διαφορών θα είναι ποια ιδιωτική αστυνομία έχει μεγαλύτερη σκληρότητα και πιο καταστροφικά όπλα για να επιβληθεί στον αντίπαλό της. Πως αλλιώς θα την "φάνε οι ανταγωνιστές της"; Σε κάποιο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ μήπως που θα βρεθεί κατηγορούμενη για αυταρχικότητα; Και που θα υπάγεται το δικαστήριο αυτό; Σε κάποιο ΚΡΑΤΟΣ μήπως; Ή σε κάποιον υπερεθνικό οργανισμό; Που θα πρέπει ότι από τα δύο είναι, να διαθέτει ασφαλώς αυταρχικότερη και τρομερότερη ΟΛΩΝ των ιδιωτικών εταιρειών δύναμη για να επιβληθεί σε αυτές. Οπότε τι ακριβώς λες, δε σε καταλαβαίνω.
Πιστεύεις στον νόμο της ζούγκλας που θα επικρατήσει στο παν-ιδιωτικό περιβάλλον που ευαγγελίζεσαι, ναι ή όχι; Ή σε κάποιον αόρατο "ηθικό νόμο" σεβασμού στον "καταναλωτή" στον οποίον δια επιφοίτησης θα υπακούν οι οδηγούμενοι τυφλά από το κέρδος CEOs όλων αυτών των αγγελικών αλτρουιστικών εταιρειών που θα σε υπηρετούν;

Quote


"Εκείνοι που πολεμούν ανηλεώς μεταξύ τους είναι τα Κράτη, όχι οι εταιρείες."

χαχαχαχα, τώρα πλάκα κάνεις, δεν μπορεί. Δεν ανταγωνίζονται δηλαδή οι εταιρείες μεταξύ τους σήμερα; Τι κάνουν, συνεργάζονται; Δεν έχουμε βιομηχανική και τεχνολογική κατασκοπία και αυτομολήσεις καινοτόμων στελεχών βάση χρηματικού αντιτίμου από ανταγωνιστικές εταιρείες μεταξύ τους; Δεν έχουμε δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων για αναθέσεις χαριστικές έργων και αγορών; Δεν έχουμε μυστικές και κρατικές υπηρεσίες να δουλεύουν υπόγεια για λογαριασμό πολυεθνικών της χώρας τους; Τι κάνουν οι εταιρείες μοιράζονται μεταξύ τους την τεχνογνωσία και την έρευνά τους;

Quote
"Ο γνήσιος καπιταλισμός όμως είναι αυτό που μας χρειάζεται."

Ξέρεις πολύ καλά ότι ο καπιταλισμός πέθανε την στιγμή που το πρώτο μονοπώλιο αφέθηκε ελεύθερο να εκμεταλευτεί την αγορά. Ξέρεις πολύ καλά ότι το ίδιο το χρήμα πέθανε τη στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος ο πρώτος χρηματιστής να φτιάξει προϊόν που "παράγει" από το χρήμα, χρήμα.
Ξέρεις πολύ καλά ότι η εικονική οικονομία και οι φούσκες της, μαζί με την ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΚΟΥ προκαλούν σιγά σιγά και ίσως επιταχυνόμενα την παγκόσμια καταστροφή, ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ με τα ασύλληπτα εγκλήματά τους κατά του ανθρώπινου είδους.

Οπότε μόνο σαν αστείο μπορώ να εκλάβω το παραπάνω που είπες.


Quote
"Πως θα εκμηδενίσεις την ανεργία αν δεν καταργήσεις τον βασικό μισθό; Πως θα αποκτήσουμε στρατιωτικό εξοπλισμό σύγχρονο όταν ποινικοποιείς τη συσσώρευση κεφαλαίου και τον εγχώριο ανταγωνισμό στον συγκεκριμένο τομέα; Πως θα στηθούν βιομηχανίες όπλων όταν ο πολίτης δεν μπορεί να αγοράσει για να προστατευτεί; Όλα αυτά που υποστηρίζεις δεν γίνονται."

Μπορώ να σου κάνω μια περιγραφή του κράτους που οραματίζομαι, όχι επειδή μου αρέσουν τόσο τα κράτη ή ο ολοκληρωτισμός, αλλά επειδή είναι η μόνη βιώσιμη λύση για τον λαό και κυρίως για το ΜΕΛΛΟΝ.
Ας έρθουμε λοιπόν στα πρακτικά θέματα. Πρώτα από όλα θα πρέπει να ακολουθήσουμε το σχέδιο Καζάκη για τα πρώτα βήματα. Δηλαδή τσακίζουμε όλα τα χρεοκωπημένα και πολλαπλώς πληρωμένα από τον λαό τραπεζικά ιδρύματα. Τα εξαφανίζουμε δηλαδή και μοιράζουμε ευθύνες. Μία εθνική κεντρική τράπεζα και κόψιμο χρήματος.
Ο απώτερος σκοπός θα είναι βέβαια η αχρήματη κοινωνία στο εσωτερικό του κράτους. Θα μπορεί να χρησιμοποιείται σύστημα με κρέντιτς, αντί για φυσικό χρήμα. Και ηλεκτρονικές πιστώσεις λογαριασμών. Αλλά βασικό κομμάτι πρέπει να γίνει η κουλτούρα ανταλλαγής. Μονάδα θα είναι ασφαλώς η ΕΡΓΑΣΙΑ των πολιτών που θα μπορεί να ανταλάσεται με προϊόντα, υπηρεσίες, παροχές, τα πάντα. Συναλλαγματικά αποθέματα θα έχει ασφαλώς το κράτος, που θα προέρχονται από τις προστατευόμενες, απολύτως οργανωμένες και στοχευμένες ΕΞΑΓΩΓΕΣ και θα τα χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του κράτους.
Αλλά θα μπορεί και ο πολίτης να αγοράσει συνάλλαγμα αν θέλει, για αγορές του από το εξωτερικό πχ. Ή θα μπορεί να αποκτήσει συνάλλαγμα για να μεταναστεύσει από τη χώρα αν δε γουστάρει το καθεστώς. Οπότε δε μιλάμε για ολοκληρωτισμό, μιλάμε για μια ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Ποιος θα είναι ο σκοπός της; Μα φυσικά, η χαρά της ζωής, η ευδαιμονία και ανύψωση των πολιτών, ο Υπεράνθρωπος!
Δε μιλάμε ούτε για πολεμοχαρές κράτος κατ' ανάγκην. Θα έχουν επιδιωχθεί απολύτως εφικτές συμμαχίες με υπερδυνάμεις της εποχής ώστε να κρατηθούν ισορροπίες.

Το κράτος δεν θα είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ κράτος, αλλά κράτος ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Φυσικά, μετά από σαφή και απόλυτο ορισμό του ποιος είναι πολίτης του κράτους αυτού, θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές οι υποχρεώσεις του καθενός και τα δικαιώματα. Οι φόροι που φοβάσαι, ΔΕΝ είναι απαραίτητο να υπάρχουν, αφού ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ!!! Οπότε δεν έχεις πρόβλημα.
Η αξία και η περιουσία του κάθε ενός θα εξαρτάται από την ΕΡΓΑΣΙΑ του και του πως ξοδεύει τον χρόνο του. Ασφαλώς η ύπαρξη και επιβίωση του κράτους θα είναι δυνατή χάρη σε ορισμένες εργασίες υποχρεωτικές για όλους τους πολίτες. Κατά τα άλλα ο χρόνος τους θα είναι ελεύθερος και θα τους ανήκει. Και από εκεί και πέρα δεν θα αποκλείεται ΚΑΝ η συγκέντρωση πλούτου από όποιον το επιζητεί. Όσο περισσότερο δουλεύουν οι πολίτες ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, όσο περισσότερο προσφέρουν, τόσο καλύτερα θα περνάνε όλοι μαζί και τόσο περισσότερο θα ανεβαίνει η χώρα.
Για παράδειγμα, θα είναι υποχρεωμένο το κράτος και το σύνολο των πολιτών να παρέχουν στοιχειώδη στέγη, τροφή και υγεία σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ανεξαιρέτως. Αν όμως κάποιος δεν θέλει να εργαστεί, θα του παρέχονται μόνο τα στοιχειώδη, όσο εργάζεται θα μπορεί να ανταλάσσει τα κρέντιτς του με ότι επιθυμεί, καλύτερη κατοικία, περισσότερα αγαθά να καταναλώνει, κτλπ.
Τα πάντα θα ανήκουν στο κράτος, αλλά δεν είναι και απαραίτητο να λείψει τελείως η ατομική ιδιοκτησία. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να παραμείνει ειδικά η ιδιοκτησία οικειών και οικοδομημάτων λόγω και της ιδιαιτερότητας της χώρας. Θα μπορούσε να παραμείνει η ιδιοκτησία αγαθών προσωπικής χρήσης, όπως αυτοκινήτων. Ή με την ύπαρξη εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσε το κράτος να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ένα ντόπιο αυτοκίνητο σε κάθε ενήλικο που έχει πχ εκπληρώσει στρατιωτικές υποχρεώσεις και Χ ώρες κοινωνικής προσφοράς.

Η καταναγκαστική εργασία θα προσλάβει ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΟ στο σωφρονιστικό σύστημα με βαθμίδες δυσκολίας και χρονική διάρκεια αντίστοιχες των εγκλημάτων. Και αντίστοιχα η κοινωνική προσφορά θα συμβάλει στην δημιουργική εργασιακή κουλτούρα για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως, από μικρές ηλικίες.
Δεν μιλάμε ασφαλώς για φάμπρικες που θα "λιώνουν" παιδιά εργαζόμενα.
Απλά μπορούμε για παραδείγμα να πούμε ότι κάθε γυναίκα θα πρέπει να περνάει υποχρεωτικά 1 χρόνο ως νοσηλεύτρια ή βοηθητικό προσωπικό ή προσωπικό γραφείου, στον χώρο της υγείας, ο οποίος θα μεγεθυνθεί και το κράτος θα επενδύσει βαριά σε αυτόν για την περίθαλψη των πολιτών και την βιοψυχική βελτίωση του λαού και του έθνους. Ή ένα χρονικό διάστημα σε αγροτικές εργασίες. Ή στον στρατό, ο οποίος ασφαλώς και θα ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ως εκτροφείο γουρουνόπουλων και ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ "ΘΕΣΜΟΣ". Θα γίνει πλήρως επαγγελματικός, αποτελεσματικός, σύγχρονος, επιθετικός, ΑΛΗΘΙΝΟΣ στρατός, όχι μαλακίες. Με όλον τον πληθυσμό εφέδρους βέβαια, με λίγη αλλά ουσιαστική βασική εκπαίδευση. Και πολίτες κοινωνικής εργασίας στις διοικητικές θέσεις.

Πως θα παίρνονται οι αποφάσεις για τα πάντα; Με συμμετοχικό τρόπο και κατ' ανάγκην από τους πιο σχετικούς και ειδικούς σε κάθε επί μέρους θέμα.
Και δε θα είναι όλοι ίσοι φυσικά, εκτός από την ισότητα απέναντι στους νόμους και τις επί μέρους υποχρεώσεις προς το κράτος σύμφωνα με τις ανάγκες αυτού και τις ικανότητες του κάθε πολίτη. Για την ακρίβεια κανένας δε θα είναι ίσος με κανέναν άλλον. Κάθε στιγμή κάθε πολίτης θα κρίνεται σε μια συνεχή διαδικασία, με βάση τι προσφέρει, τι ικανότητες έχει, τι δυνατότητες έχει, πόσο βοηθάει στην προαγωγή του συνόλου βοηθώντας ταυτόχρονα τον εαυτό του. Αυτό θα εξασφαλίζει και αξιοκρατία.

Θεωρητικά θα μπορεί ο καθένας να ζει ακόμα και σταρχιδιστικά, όπως και σήμερα, αν κάνει τα στοιχειώδη που θα του επιτρέπουν να επιβιώνει, χωρίς να τον ενοχλεί κανείς, αν ο ίδιος βέβαια δεν ενοχλεί το κράτος. Πχ θα εργάζεται, θα παίρνει στο λογαριασμό του κρέντιτς, θα αγοράζει τρόφιμα. Θα μπορεί να ταξιδεύει, να κάνει παρέα με όποιον θέλει, κλπ. Δεν μιλάμε δηλαδή για καταπίεση χωρίς λόγο.

Κεντρικό σημείο θα πρέπει να είναι η ανταλλακτική φύση της κοινωνίας και της οικονομίας. Η έννοια του κέρδους θα εκλείψει σταδιακά, διότι στο συλλογικό είναι που θα φαίνονται αποτελέσματα βελτίωσης στη ζωή των πολιτών. Κέρδος θα λογίζεται ότι καλυτερεύει, και ανυψώνει τη ζωή των πολιτών, δηλαδή ενός εκάστου και όλων μαζί ταυτόχρονα.

Σε ένα τέτοιο κράτος λοιπόν, δε θα μισείς του δημοσίους υπαλλήλους, διότι πολύ απλά ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΙΣΟΒΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, όπως φυσικά ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Έτσι ούτε θα έχουν λόγο να σε κλέψουν, ούτε θα έχεις λόγο να κάνεις εσύ κομπίνα, διότι θα είναι αδύνατον. Δεν θα μπορείς να κάνεις "οικονομική δραστηριότητα", δηλαδή να τ' αρπάξεις. Είπαμε ότι κρέντιτς μόνο με ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ή με αξιοσύνη θα μπορεί κάποιος να βάλει στο λογαριασμό του. Ή με άλλους τρόπους που βοηθάνε στην ανάπτυξη του κράτους και στην καλυτέρευση της ζωής των πολιτών. Για παράδειγμα, κάποιος που κάνει breakthroughs σε κάποιον τομέα έρευνας, ή κάποια εφεύρεση, ή δημιουργεί κάτι αξιόλογο, ή αυξάνει την παραγωγικότητα της χώρας, παίρνει πχ, παίρνει δώρο κρέντιτς. Ή παίρνει δώρο από το κράτος μια παραθαλάσσια βιλίτσα που έχει ετοιμάσει για εξαιρετικές περιπτώσεις, στην περίπτωση που διατηρηθεί η ατομική ιδιοκτησία. Κίνητρα, κίνητρα, κίνητρα...
Θα μπορείς φυσικά να φύγεις από τη χώρα άμα δε σου αρέσει. Δε σε κρατάει κανείς με το ζόρι, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Η αξιοκρατία στους υπαλλήλους του κράτους θα είναι αντίστοιχη με κάθε άλλον τομέα της κοινωνίας, μπορεί πχ κάλλιστα να υπάρχει ανακλητότητα κάθε μερικούς μήνες και έτσι κι αλλιώς όλοι οι πολίτες θα είναι συνηθισμένοι να δουλεύουν για το σύνολο, από μικρή ηλικία και θα έχουν περάσει κυκλικά από διάφορες θέσεις εργασίας στο κράτος. Θα τους είναι κάτι τελείως φυσικό.
Δεν θα διανοούνται καν να κλέψουν από το κράτος, όπως δε διανοούνται να κλέψουν λεφτά τώρα από το πορτοφόλι το δικό τους που έχουν στο παντελόνι τους.

Το πρόβλημά σου είναι ότι μιλάμε για κράτος. ΔΕΝ θα είναι κράτος, δες το σαν μια τεράστια εταιρεία. Θα είναι μια εταιρεία από την οποία θα εξαρτάται η δική σου, η δική μου, όλων μας η επιβίωση. Θα είμαστε όλοι ισόβια και υποχρεωτικά εργαζόμενοι και μέτοχοι, αν ζούμε στη χώρα. Αναλόγως της αξίας και της ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ του καθενός, θα έχουμε την ανάλογη θέση, τα ανάλογα προνόμια, τα ανάλογα μπόνους, τα οποία θα μπορούμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ να χαιρόμαστε στην προσωπική μας ζωή. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ; Θα είσαι κάτι σαν μεγαλοστέλεχος της παλλαϊκής εταιρείας, αν το καταφέρεις ενάντια στους υπόλοιπους. Ο ανταγωνισμός θα μπορεί να υπάρχει, αν θέλεις να πούμε ότι πρέπει να καλύψουμε και τους ανταγωνιστικούς χαρακτήρες. Αλλά με σκοπό την προσφορά στο σύνολο και την εξέλιξη της ποιότητας ζωής του Έθνους. Αν την καταφέρνεις, θα ανταμείβεσαι. Αν δε σε ενδιαφέρει να ανταγωνιστείς για τα περισσότερα, απλά θα πληρώνεσαι. Οπότε πάλι είσαι οκ. Τι άλλο θέλεις;


Ας πάρουμε ένα παράδειγμα του πως θα λειτουργούσε το υπερκράτος αυτό, το αληθινά δικό μας κράτος. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον τουρισμό. Ακούμε όλοι μας εδώ και χρόνια το εμετικό κλισέ των κωλοδημοκρατών να επαναλαμβάνεται σε μίντια και γραπτά, "ο τουρισμός είναι η βαρειά μας βιομηχανία"...
Βαρειά μας βιομηχανία στο κράτος θα είναι φυσικά η.. βαρειά βιομηχανία, δηλαδή η εξόρυξη πρώτων υλών, τα εργοστάσια, τα αεροπλάνα/αυτοκίνητα/όπλα/ΠΛΟΙΑ, κλπ.
Πως θα είναι ο τουρισμός στο κράτος αυτό που περιγράψαμε και γιατί θα αξίζει τον κόπο;

Καταρχάς πρέπει να θέσουμε τον στόχο του τουρισμού. Ποιος θα είναι; Θα είναι ΦΥΣΙΚΑ, ο τουρισμός ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ο τουρισμός των ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλη τη χώρα. Το κράτος, αφού αποφασίσει αν θα επιτρέψει την ιδιωτική πρωτοβουλία στον τουρισμό και σε ποιο βαθμό, θα κατασχέσει άμεσα τις ξένες τουριστικές μονάδες στη χώρα που λειτουργούν με ξένα γκρουπ και σε κλειστά περιβάλλοντα. Κατόπιν, θα μπορεί να έχει δημιουργήσει τεράστιες μαζικές τουριστικές εγκατάστασεις σε όλα τα βουνά και νησιά μας. Ποιος θα δουλεύει σε αυτές; Όποιος το επιθυμεί, με αξιοκρατικά κριτήρια. Θα είναι σίγουρα περιζήτητες οι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις τουριστικής εργασίας που θα δημιουργήσει το κράτος στις μαζικές του τουριστικές εγκαταστάσ^

Codename Nemesis

  • Guest
Καταρχάς πρέπει να θέσουμε τον στόχο του τουρισμού. Ποιος θα είναι; Θα είναι ΦΥΣΙΚΑ, ο τουρισμός ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ο τουρισμός των ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλη τη χώρα. Το κράτος, αφού αποφασίσει αν θα επιτρέψει την ιδιωτική πρωτοβουλία στον τουρισμό και σε ποιο βαθμό, θα κατασχέσει άμεσα τις ξένες τουριστικές μονάδες στη χώρα που λειτουργούν με ξένα γκρουπ και σε κλειστά περιβάλλοντα. Κατόπιν, θα μπορεί να έχει δημιουργήσει τεράστιες μαζικές τουριστικές εγκατάστασεις σε όλα τα βουνά και νησιά μας. Ποιος θα δουλεύει σε αυτές; Όποιος το επιθυμεί, με αξιοκρατικά κριτήρια. Θα είναι σίγουρα περιζήτητες οι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις τουριστικής εργασίας που θα δημιουργήσει το κράτος στις μαζικές του τουριστικές εγκαταστάσεις. Θα δίνονται βάση κριτηρίων βέβαια.  Ποιος θα δικαιούται να πάει; ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, μέσα στα πλαίσια της καθολικης ΔΩΡΕΑΝ υγείας, παιδειας, ψυχαγωγίας κλπ που προσφέρει το κράτος σε όλους ανεξαιρέτως. Σκοπός δηλαδή θα είναι με δυο λόγια να έχουν οι Έλληνες πολίτες τον καλύτερο τουρισμό παγκοσμίως, δωρεάν, στη χώρα τους.
 

Για ποιο λόγο θα λειτουργήσει όλο αυτό; Ποιο θα είναι το κίνητρο; Το ότι θα μπορούν ΟΛΟΙ οι πολίτες να χαρούν στα αλήθεια (και για πρώτη φορά) τη χώρα τους. Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τους και η κοινωνική και εργασιακή τους προσφορά, τόσο καλύτερες υπηρεσίες θα προσφέρονται, τόσο καλύτερα θα περνάνε, τόσο περισσότερους μήνες το χρόνο θα περνάνε οι πολίτες στις ονειρεμένες τους διακοπές. Τι θέλουν; Σκι; Θα μπορούν να κάνουν στα τεράστια σαλέ του Ολύμπου και της Πίνδου. Θερινές διακοπές; Στις ατέλειωτες παραλίες του Αιγαίου και στα γιγάντια κρατικά ξενοδοχεία-πολυχώρους που θα δημιουργηθούν σε όλη την ακτοσειρά της χώρας! Όσο προσφέρουν, τόσα θα τους προσφέρονται. Όσο δημιουργούν, τόσο θα ευδαιμονούν.

Δικαιούσαι πχ βάση νόμου, 30 μπάνια το χρόνο δωρεάν από το κράτος, σαν βάση. Σου παρέχει έναν μικρό χώρο να μείνεις και τα μεταφορικά, για μια μέτρια παραλία της Αττικής. Βγάζει όμως πρόγραμμα, που λέει πχ, χρειάζομαι αυτήν την περίοδο αυτό, με 30 μέρες κοινωνικής εργασίας στο τάδε μέρος, δικαιούσαι αντί για τη βάση δωρεάν διακοπών, 30 μέρες στη Σαντορίνη σε βιλίτσα, με καμπριολέ, προσφορά του κράτους. Όποιος προσφέρει, θα παίρνει. Δούναι και λαβείν. Κίνητρα και προσφορές. Πρακτικά πράγματα. Τσάκισμα του κομπραδορισμού και της αρπαχτής των ιδιωτών. Μόνο τα αποτελέσματα θα προσμετρώνται και θα αποτελούν κριτήρια. Όσο δίνεις, θα παίρνεις. Όσο προσφέρεις, θα λαμβάνεις. Μέχρι να γίνει αυτό ένας αυτοτροφοδοτούμενος κύκλος που θα τον στηρίζουν η εργασία, η δημιουργία, η συλλογικότητα η τάση της αριστείας.

Ανταλλαγή και Ανταπόδοση. Πραγματική εργασία, Παραγωγή, Συλλογικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα δεν θα αποκλείεται να δώσει το κράτος ένα πχ νησάκι για Βρετανούς εφήβους που θέλουν να έρθουν να μεθύσουν. Θα είναι με διακρατική συμφωνία ή κάτι τέτοιο. Με κρατικές δομές φυσικά και σε ειδικό κλοιό, για να μη "μολύνει" τις μακάριες περιοχές των αιώνιων κυκλικών διακοπών των πολιτών. Ή με μεγάλη διακρατική συμφωνία, να φιλοξενήσει πχ 2 εκατομμύρια Κινέζους σε κατάλληλο κρατικό θέρετρο μέσα σε διάστημα 3 μηνών, που θα απολαύσουν τον ξακουστό παγκοσμίως (όπως θα είναι) και ανώτερο ελληνικό τουρισμό. Έτσι θα τσιμπάμε άνετα και συνάλλαγμα για να τροφοδοτούμε συνεχώς τις υποδομές και τον ορίζοντα της εγχώριας ευδαιμονίας.


Η ιδιωτική πρωτοβουλία τώρα, δεν είναι επίσης απαραίτητο να εκλείψει. Παρόλο που ο απεχθής μεταπρατισμός του τύπου "εισάγω το Α και το πουλάω στα ντόπια ζώα 10 δραχμές παραπάνω κι έτσι βγάζω μια ζωή" αναπόφευκτα θα κονιορτοποιηθεί, δεν είναι απαραίτητο να μην έχει ελευθερία κάποιος που το θέλει να κάνει συναλλαγές ή εμπόριο με το εξωτερικό. Αναλόγως τον τομέα βέβαια. Πχ στον τομέα της τεχνολογίας, αν θέλει κάποιος θα μπορεί με τα δικά του κρέντιτς ή δανειζόμενος ΑΤΟΚΑ συνάλλαγμα από το κράτος να φέρει προϊόντα τεχνολογίας και να τα πουλάει εδώ πέρα, ΜΕΧΡΙ να αποδώσει η τεχνολογική έρευνα του ίδιου του κράτους που θα είναι επίσης βασικός τομέας. Αυτά θα πρέπει να κρίνονται κατά περίπτωση.

Οπότε καταλαβαίνουμε ότι η μηδενική ανεργία είναι όχι απλά εφικτή με το κράτος αυτό, είναι αναγκαία και αναπόφευκτη. Τα βασικά αγαθά θα πωλούνται κάτω του κόστους, όπως το γάλα και το ψωμί, ΟΛΑ σε εγχώρια πλεονάζουσα παραγωγή. Θεωρητικά το κράτος σου προσφέρει δωρεάν τροφή και στέγη και περίθαλψη. Αλλά θα γίνεται αυτό αναλογικά βέβαια, αφού όπως είπαμε μέγιστη αξία και οδηγός του κράτους είναι η ΕΡΓΑΣΙΑ. Αν είσαι λοιπόν ενήλικας υγιής και δε γουστάρεις να δουλεύεις, πάλι δε θα σε καταδιώκει το κράτος, όπως ένας πατέρας δεν καταδιώκει το παιδί του. Απλά, θα σου παρέχει όπως είναι υποχρεωμένο, ένα δωμάτιο ας πούμε σε κάποια εργατική πολυκατοικία και μερικά κρέντιτς για στοιχειώδη διατροφή. Θα είσαι άρα εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να εργαστείς, λόγω και του στίγματος που θα σημαίνει η απόρριψη της έννοιας της εργασίας που θα είναι ιερή.
Υπάρχουν κάποια θέματα που θα πρέπει να ξεκαθαριστούν βέβαια. Για παράδειγμα, το θέμα της ατομικής ιδιοκτησίας και του αν θα επιτρέπεται ή όχι, τουλάχιστον για τις κατοικίες. Το θέμα του αν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το σύστημα των μονάδων εργασίας ή κάποιου φυσικού εθνικού νομίσματος, και οι μονάδες εργασίας να υπάρχουν κι αυτές παράλληλα για ανταλλαγές κυρίως με το κράτος. Δηλαδή ιδιωτική οικονομία παραγωγική και υπηρεσίες με σχεδιαστή το κράτος και παράλληλα σύστημα κοινωνικής προσφοράς σε τομείς εργασίας του κράτους με μονάδες εργασίας που μετά γίνονται ανταλακτέες με αγαθά, παροχές, υπηρεσίες κλπ.
Υπάρχει το ζήτημα της συσσώρευσης κεφαλαίου, δηλαδή μονάδων εργασίας και της αποταμίευσης. Θα ενθαρρύνεται ή όχι από το κράτος. Το τεράστιο ζήτημα δικαιοσύνης και ελέγχου και συμμετοχής του λαού στην πορεία της χώρας και της ζωής του. Θα μπορούσε πχ ο κάθε πολίτης να ανήκει σε συμβούλια σε κάθε τομέα στον οποίον ανήκει. Πχ ηλικιακά συμβούλια, που θα αποφασίζει κάθε ηλικιακή ομάδα πλειψηφικά για κάποιο θέμα που την αφορά. Επαγγελματικό συμβούλιο, και λοιπά. Αν και όπως είπαμε στα σημαντικά θέματα αποφασίζουν αναγκαστικά οι πιο ειδικοί και όχι η πλειοψηφία.
Το μεγάλο ζήτημα αναπαραγωγής και ανανέωσης του πληθυσμού. Με κατάργηση του τραγελαφικού θεσμού του θρησκευτικού μάλιστα γάμου και θέσπιση ειδικών συμφωνητικών έναντι του κράτους, αναλόγως του σκοπού. Πχ, συμφωνητικό τεκνοποιίας με τις ακολουθούμενες παροχές από το κράτος και μετά από έγκριση αρμόδιας επιτροπής υγείας και γενετικής βελτίωσης, με δέσμευση των υποψήφιων γονέων για φροντίδα των τέκνων μέχρι την ηλικία που θα τα αναλάβει το κράτος, άλλο συμφωνητικό έναρξης σεξουαλικών σχέσεων εφήβου/έφηβης με πιστοποίηση πλήρους υγείας από ασθένειες από αρμόδια επιτροπή. Και τι θα κάνει δηλαδή το κράτος, θα σου σκοτώνει το παιδί αν δεν έχεις κάνει συμφωνητικό; Δε θα σε αφήνει να πηδάς αν δεν έχεις περάσει από επιτροπή; Όχι βέβαια, ΔΕΝ μιλάμε για κράτος μπαμπούλα, αλλά για κράτος ΦΙΛΟ που θέλει να σε κάνει καλύτερο, να σε βελτιώσει. Σε ΠΑΡΑΚΙΝΕΙ απλά να κάνεις συμφωνητικό για να κάνεις τέκνα, γιατί θέλει να βελτιώσει την βιοψυχική ποιότητα του λαού και του Έθνους και σου σκάει άρα κάποιο δωράκι αν κάνεις τη διαδικασία, ή κάποια εξτρά παροχή. ΘΕΛΕΙ να προστατέψει την δημόσια υγεία, δεν θέλει να μοιράσεις με το μουνί σου κονδυλώματα σε ανυποψίαστα λιγούρια που θα σε πηδήξουν, έτσι σου δίνει το δωράκι αν περάσεις πρώτα από εξετάσεις. Λιγούρια βέβαια δε θα υφίστανται στο κράτος μας αυτό, αφού η σεξουαλική επιθυμία θα αντιμετωπίζεται ως φυσική διαδικασία αναγκαία όσο και ο ύπνος και δε θα περνάει από εμπορευματοποίηση, κέρδος και ανθρωποκοινωνιολογικά συμπλέγματα περασμένων αιώνων. 

Οπότε για να μην μακρυγορώ, μιλάμε για λύσεις βιώσιμες, λύσεις επιβίωσης, λύσεις μακροχρόνιες και προοδευτικές. Όχι για ημίμετρα και καταστροφικά μοντέλα που μας αποτελειώνουν.


Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
At the end of the day, κάθε πολυεθνική έχει ως στόχο να επικρατήσει στην αγορά που απευθύνεται εκτοπίζοντας τους ανταγωνιστές της, δηλαδή την πληθώρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και των αντίστοιχων μεγάλων. Οι σαρωτικές επιπτώσεις αυτής της διαδικασίας στην πλειοψηφία της κοινωνίας (εφόσον στον καπιταλισμό κερδίζουν όλο και λιγότεροι, απομονώνοντας τα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας) δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μαζική εξέγερση και επανάσταση. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μπάσταρδους μαυραγορίτες σαν τον Pinochet88. [/b][/size]
Οι σαρωτικές επιπτώσεις αυτής της διαδικασίας στην πλειοψηφία της κοινωνίας είναι φθηνότερα και καλύτερα προϊόντα για τους καταναλωτές και μεγαλύτερη ευημερία για το ανθρώπινο είδος. Δεν εκτοπίζεις τους ανταγωνιστές σου με τον βούρδουλα, ούτε κλέβοντας τους καταναλωτές. Τους εκτοπίζεις με την τεχνολογική καινοτομία που κάνει τις ζωές των καταναλωτών καλύτερες και με τη μείωση του κόστους.

Αναμφίβολα σε κάθε σύστημα θα υπάρχουν νικητές και χαμένοι, αλλά αν κάποιο παράθυρο ανοίγεται σε εξεγερσιακές επωδούς αυτό είναι για τους χειρότερους και εκείνους που δεν εκτιμούν την αξία της όλης διαδικασίας του ανταγωνιστικού καπιταλισμού. Και όλοι αυτοί δεν είναι νομοτελειακά περισσότεροι. Φυσικά οι υπάνθρωποι γεννοβολάνε 15 παιδιά ο καθένας. Δεν περιμένω από αυτά να πετύχει κανένα ή να καταλάβει το πόσο ευεργετικά λειτουργεί ο καπιταλισμός. Ντροπή σε όσους συστρατεύονται μαζί τους! Αλλά σε μια λευκή χώρα με κανονικές γεννήσεις 2-3 παιδιά ανά γυναίκα, χωρίς βασικό μισθό, και με ρυθμό αύξησης του κεφαλαίου μεγαλύτερο από τον ρυθμό της αύξησης του πληθυσμού, οι μισθοί νομοτελειακά θα αυξάνονται και όλοι θα γίνουν αργά ή γρηγορα "μεσαία τάξη" και όλοι θα προοδεύουν.
« Last Edit: September 23, 2015, 02:25:56 pm by Pinochet88 »

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Απαντώντας στη μεγάλη τοποθέτηση, θα ήθελα να δηλώσω κατ'αρχήν ότι είμαι Έλληνας και θέλω να ζήσω στην Ελλάδα που γεννήθηκα και έζησαν οι πρόγονοί μου. Ανέκαθεν η Ελλάδα είχε πολλά κακώς κείμενα, τα οποία αντικατοπρίζονται στην πολιτική, τον πολιτισμό, τις τέχνες κτλ και τα οποία χρήζουν διόρθωσης. Ένα τεράστιο αρνητικό, το οποίο μάλλον είναι η δικιά σου ψυχοπαθολογική κατάσταση, είναι η κοινωνική εργαλειοποίηση του ατόμου στον διαβρωτικό και διάχυτο στην Ελλάδα κρατικισμό. Το Κράτος, ή η "κοινωνία", αν θες, έχει καταλάβει (κλέψει) την πλειοψηφία της Γης πάνω σε αυτόν τον τόπο (και όχι μόνο) και έχει επιβάλλει μια λογική η οποία ξενίζει τον κάθε παραγωγικό ή νουνεχή άνθρωπο. Αυτή η λογική λέει ότι αυτό στο οποίο βρίσκεσαι (και ανήκει στο Κράτος) είναι ξένο από εσένα με έναν τρόπο μυστικιστικό, ότι ουδέποτε θα μπορούσες να το αξιοποιήσεις ή να αξιοποιηθεί από ένα άτομο συγκεκριμένα. Στους δρόμους, στις πλατείες ή ακόμα και βλέποντας ένα βουνό, αναδίδεται η έννοια της αποξένωσης, η έννοια του ότι είσαι φιλοξενούμενος, και, ως φιλοξενούμενος, ο φόβος για το πως θα σου φερθούν. Επιπρόσθετα δεν έχεις και κάποια δουλειά - υπό τη δική σου, παραγωγική έννοια - σε μια πλατεία. Αν πατήσεις σε ένα χωράφι που είναι δικό σου, θα σου έρθουν ένα σωρό παραγωγικές σκέψεις στο μυαλό σχετικά με το πως μπορείς να το αξιοποιήσεις. Αν βρεθείς σε ένα χωράφι άλλου ατόμου, κατά 99% θα μιλήσετε και για παραγωγή. Αν βρεθείς στην πλατεία η λογική που θα επικρατήσει είναι "οι από εδώ γαμάνε τους από εκεί". Και αυτό δεν είναι μεταφορικό, αλλά αληθινό σύνθημα, το οποίο λέγεται στις πλατείες, όπου συχνάζουν νεαροί, και σύχναζα και εγώ άλλωστε παλιότερα, και άκουγα και είδα πως η η λογική του πεσίματος οδήγησε στον σοσιαλισμό, την αναδιανομή και τη φορολογία.

Ο λόγος είναι ότι ο "δημόσιος" χώρος είναι λάφυρο. Έχει κλαπεί. Και, όσο θεωρητικά και να ανήκει σε όλους, αυτοί οι "όλοι" είναι άτομα με ατομικά συμφέροντα όσα και ο πληθικός τους αριθμός. Οι "όλοι" δεν είναι ένας, είναι όλα τα εγώ. Όταν λοιπόν υπάρχει ένα αγαθό που είναι θεωρητικά για όλα τα εγώ, το κάθε εγώ θα προσπαθήσει να πάρει όσο περισσότερο γίνεται από αυτό το αγαθό και να προσφέρει όσο λιγότερο γίνεται. Επιπρόσθετα θα προσπαθήσει να αποκλείσει, με ένα σωρό τεχνάσματα και επιφάσεις, όσα περισσότερα άλλα εγώ γίνεται. Αυτή η κατάσταση ως νοοτροπία είναι το ακριβώς αντίθετο της δημιουργίας και της παραγωγής: είναι κανιβαλισμός! Είναι καταστρεπτικός, είναι ψυχοπάθεια, αν κάτι αξίζει να λέγεται πάθηση της ψυχής, και απέναντι σε αυτό η ατομική ιδιοκτησία είναι το φάρμακο. Δεν λένε τα παιδιά στους γονείς τους "οι από εδώ γαμάνε τους από εκεί". Εντός των ορίων του σπιτιού σου - και της ατομικής σου ιδιοκτησίας εν γένει - είσαι προστατευμένος, είσαι ασφαλής να δημιουργήσεις κάτι νέο, χωρίς το φόβο μην στο πάρουν, χωρίς την έγνοια πως θα έχεις εσύ μετά αυτό που δημιούργησες.

Αντιστρέφω λοιπόν την ερώτηση. Εάν όντως είναι ψυχοπαθολογία η αποστροφή μου προς το δημόσιο, και όντως υπάρχει κάποια αξία στην έννοια του δημοσίου, έτσι όπως την θεωρείς εσύ, και όντως τη θεωρείς σε όλο το φρικιαστικό της μεγαλείο... πιστεύεις ότι σε ένα τέτοιο σύστημα που εσύ ευαγγελίζεσαι, που - επειδή υπάρχει στην εξουσία ένας μόνο -, για λόγους συντομίας, αυτός ο ένας είσαι εσύ, πιστεύεις ότι θα υπήρχε έστω και ένα άτομο στον κόσμο - Έλληνας ή Ξένος - που θα ήθελε να ζήσει μαζί σου; Κανένας απολύτως. Γιατί το τελικό αποτέλεσμα της "δημόσιας περιουσίας" είναι εξουσία και σκλαβιά. Και ούτε ποτέ θα μπορούσε ένα τέτοιο σύστημα να υπάρξει χωρίς να κλείσει τους σκλάβους μέσα από τα σύνορα. Όπως χιλιάδες φορές έχει γίνει - και εσύ δεν κάνεις τίποτα παραπάνω από το να παπαγαλίζεις τους έμμισθους "διανοούμενους" "κοσμικούς κληρικούς" αυτών των καθεστώτων, από τον Φαραώ μέχρι τον Κιμ Γιονγκ Ουν - το κλειδαμπάρωμα του λαού είναι νομοτέλεια, όσο το Κράτος μεγαλώνει.

Περιληπτικά απαντάω σε συγκεκριμένα σημεία: Το Κράτος ως αυτοσκοπός για την ευτυχία αφορά εσένα μόνο, δηλαδή η αποδοχή του Κράτους που εσύ υποστηρίζεις, από εσένα, για τη δικιά σου Ευτυχία "και του Έθνους", ισχύει μόνο για εσένα. Δεν ξέρω κανένα άτομο στον κόσμο να είχε την επιλογή να μη ζήσει υπό την κυριαρχία του Κράτους και να το αρνήθηκε. Αλλά ξέρεις ότι κανένα άτομο δεν θα το δεχόταν. Αν π.χ. οι φόροι ήταν εθελοντικοί, κανείς δεν θα πλήρωνε. Το ξέρεις αυτό. Αν η εργασία, χωρίς ουσιαστικές ανταμοιβές, είναι εθελοντική, κανείς δεν θα δούλευε. Δούναι και λαβείν. Δίνεις μόνο όταν αποφασίζεις ότι αυτό που θα λάβεις είναι αξιόλογο. Κανείς ποτέ δεν θα αποφάσιζε να δώσει στο Κράτος για να λάβει υποτέλεια και ανελευθερία.

Το αν το Κράτος είναι καλό ως οργάνωση, ως όχημα ενός λαού για το μέλλον, είναι σχετικό. Μια καπιταλιστική κοινωνία είναι καλύτερο όχημα από μια κρατικιστική. Και τα δυο όμως μπορεί να επιβιώνουν και ίσως και να προοδεύουν.

Έπειτα, επί μακρόν, αραδιάζεις ένα προγραμματικό πλαίσιο, το οποίο σε εκθέτει. Είναι σαν να μας λες ότι όνειρό σου είναι να καταναγκάσεις τον κόσμο να σκάβει χωράφια ακόμα και αν βγουν ρομπότ που κάνουν όλες τις γεωργικές εργασίες. Είναι σαν να μας λες ότι εσύ, ή το Κράτος σου, είναι ο καλύτερος ξενοδόχος του κόσμου και ότι μπορεί να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των καταναλωτών. Όλα αυτά είναι λάθος. Δεν μπορείς να σχεδιάσεις την παραγωγή από τα πάνω προς τα κάτω γιατί χρειάζεσαι μια σχετική ρευστότητα προς τα κάτω. Οι πληροφορίες που μπορεί να μαζέψει ένα Κράτος είναι πολύ συμπυκνωμένες, με αποτέλεσμα να μην είναι ευέλικτες. Αν ένα ράφι είναι λάθος σε ένα μαγαζί, ο μαγαζάτορας έχει αυτήν τη πληροφορία (γενικά μιλάω τώρα, όχι συγκεκριμένα). Ο μαγαζάτορας πρέπει να μπορεί να δράσει άμεσα. Αν ο μαγαζάτορας φοβάται τους από πάνω και περιμένει να φύγει η πληροφορία από αυτόν να πάει πάνω και οι πάνω να απαντήσουν, έχει χαθεί κατά πολύ το παιχνίδι, και σαφέστατα, αυτό είναι παιχνίδι ανταγωνισμού. Αν μια κοινωνία, είτε αυτή είναι Κράτος, είτε αυτή είναι "αναρχοκαπιταλιστική κοινότητα", δεν έχει τα καλύτερα προϊόντα και αγαθά, θα τελειώσει αργά ή γρήγορα.

Δεν είναι της παρούσης, αλλά δεν μπορείς να οργανώσεις την οικονομία από τα πάνω προς τα κάτω. Είναι λιγότερο παραγωγικό, είναι λιγότερο αποτελεσματικό, είναι βλακώδες και είναι λάθος.

Οι εταιρείες δεν κάνουν πόλεμο. Τα Κράτη κάνουν πόλεμο. Αν εγώ μηχανορραφήσω με μίσος και μανία κατά της Τάνιας, που με κακολογεί στη Γιώτα, για να πηδήξω τη Γιώτα, δεν λέμε ότι κάνω πόλεμο κατά της Τάνιας ή το λέμε μεταφορικά. Πόλεμο κάνουν τα άρμα, τα Κράτη.

Εάν πληρώσεις μια ιδιωτική αστυνομία να συλλάβει έναν κλέφτη και αυτή η αστυνομία κάνει κάτι αυταρχικό, όπως το να δείρει μέχρι θανάτου τον κλέφτη ή σπάσει 5 μαγαζιά κυνηγώντας τον ή έστω κάνει πολλή φασαρία, θα συνέχιζες να πληρώνεις αυτήν την εταιρεία; Η απάντηση είναι όχι, γιατί σε μια κοινωνία όπου δεν παράγεις εσύ όλα τα προϊόντα που καταναλώνεις, χρειάζεσαι εταίρους, συνανθρώπους, άλλα άτομα. Αν δουν ότι εσύ προστατεύεσαι από τον γκοτζίλα, θα πάψουν να κάνουν εμπόριο μαζί σου, θα σε απομονώσουν, ή αυτό θα κάνει το εμπόριο μαζί σου πιο κοστοβόρο, άρα και λιγότερο επικερδές. Η ευγένεια, οι τρόποι, ο πολιτισμός, δεν είναι πράγματα ουδέτερης αξίας που τα έφτιαξε το Κράτος για να είναι διακοσμητικά μέσα στα βιβλία του, όπως είναι πολλά άλλα. Είναι εργαλεία που μας κάνουν να ζούμε καλύτερα. Αυτά τα εργαλεία θα αναζητήσουν οι καταναλωτές από όλους. Και όλοι θα συναινέσουν στο να είναι ευγενικοί και πολιτισμένοι ή έστω θα προσποιηθούν ότι είναι τέτοιοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ευνοηθούν οι υπάνθρωποι, οι τραμπούκοι και οι αυταρχικοί. Κανείς δεν θέλει να κάνει δουλειές μαζί τους.

Αν ο δράστης καλύπτεται από μια νομική εταιρεία, δηλαδή έχει αγοράσει νομική προστασία, υπάρχουν δυο περιπτώσεις.
Α) αυτές οι δυο εταιρείες έχουν συμφωνήσει σε κοινό δικαστή (ιδιώτη). Αυτό ο δικαστής δικάζει και ο δράστης τιμωρείται αναλόγως.
Πάλι εδώ οφείλω να περιγράψω τι θα είναι αυτός ο δικαστής: Ευγενής και Δίκαιος! Γιατί; Γιατί έτσι θέλουν οι καταναλωτές. Αν αυτός ο δικαστής είναι κάποιος ο οποίος δεν θεωρείται δίκαιος από τους ανθρώπους, οι εταιρείες θα χρεοκοπήσουν, μαζί και ο δικαστής.
Β) Οι εταιρείες δεν έχουν συμφωνήσει σε κοινό δικαστή. Τότε ευθύς εξαρχής θα έπρεπε ο δράστης να μην έχει έρθει σε επαφή με το θύμα ή το θύμα έπρεπε να είχε λάβει άλλα επιπλέον μέτρα προστασίας. Ή ορίζεται τότε δικαστής ή γίνεται ότι περιγράφεται παρακάτω...

Αν ο δράστης δεν έχει νομική κάλυψη, δεν έχει προστάτη. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα εδώ. Είμαστε δυο ελεύθεροι άνθρωποι. Εγώ έχω αυτούς τους αστυνομικούς και αυτούς τους δικαστές, τους οποίους τους έχω πληρώσει για να με προστατεύουν και να σε πιάνουν. Εσύ δεν έχεις κανέναν, ούτε Κράτος έχεις να σε προστατεύει, ούτε Θεό. Πάρε το όπλο σου και τρέχα. Για ποιον λόγο πρέπει να μεριμνούμε για τον καθένα όπως ο ποιμένας για τα πρόβατά του; Ο ποιμένας το κάνει για να πάρει το μαλλί...

Όλα αυτά όμως - επ'ουδενί - δεν θα οδηγήσουν σε γενικευμένες διαμάχες. Εκείνοι που θα έχουν τη δύναμη είναι εκείνοι που θα έχουν τα περισσότερα όπλα, δηλαδή οι μεσαίοι και όχι οι πλούσιοι. Και θα είναι εκείνοι που θα επιβάλλουν την ("αστική") ευγένεια και την καλοσύνη, γιατί αυτό θα συμφέρει όλους.

Μια μεγάλη διαφορά μεταξύ μας είναι ότι όλα αυτά τα παραπάνω είναι πιθανές και ρεαλιστικές προτάσεις σε προχωρημένα προβλήματα. Δεν λέω ότι θα γίνουν όπως και δήποτε. Μπορεί να γίνουν χειρότερα ή καλύτερα. Τα εξάγω από τη λογική όμως. Ενώ εσύ δίνεις αποκλειστικές λύσεις δικές σου στα προβλήματα. Δεν λες, ότι "θα γίνει έτσι επειδή το θέλει ο λαός". Λες "θα γίνει έτσι επειδή το θέλω εγώ, και μην παραπονιέται ο λαός, μια χαρά θα του 'ρθει."

Αντιπαρέρχομαι τα περί προφητειών της συντέλειας του καπιταλισμού. Αυτά επιδεικνύουν ένδεια επιχειρημάτων. Είναι σαν να ζω στη ναζιστική Γερμανία και να λέω "όταν τελειώσει ο Φασισμός θα έρθει ο καπιταλισμός". Ποιος ο λόγος να πω τέτοιο ευχολόγιο; Η σωστή στάση είναι "πρέπει να τελειώσει ο ναζισμός και να έρθει ο καπιταλισμός γιατί αυτός είναι καλύτερος".

Πιστεύω απάντησα σε όλα, αλλά μένει κάτι ακόμα. Το σύστημα που υποστηρίζεις εσύ είναι σκλαβιά. Μπορεί να το αποκαλέσεις ότι είναι σκλαβιά όλων υπέρ όλων (που δεν ισχύει), αλλά πάλι είναι σκλαβιά. [Και για αυτό σε ρωτάω: υπάρχει άτομο που θα ήθελε να ζήσει σε μια κοινωνία στην οποία το Κράτος σου θα ενέκρινε τις σεξουαλικές σχέσεις των εφήβων ή θα τις απέρριπτε; Αλλά έστω και ότι δεν υπάρχει και όντως αυτό που προτείνεις σε αυτούς] είναι ένα είδος σκλαβιάς - τι να κάνουμε;. Αρκεί αυτό για να αποδείξει ότι το σύστημά σου είναι το χειρότερο; Δηλαδή, δεν μπορεί το σύστημά σου να είναι καλύτερο από κάθε άλλο; Μπορεί ή δεν μπορεί "η ισχύς εν τη ενώσει" που συμβολίζει ο κρατικισμός σου να είναι ανώτερη από μια αναρχοκαπιταλιστική κοινότητα;

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
M'αρέσει που έσβησες αυτό που έγραψα, λες και η δική σου τοποθέτηση το αναιρεί. Το αν τα προϊόντα σήμερα είναι φθηνότερα και ταυτόχρονα καλύτερα νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να το καταλάβει, αρκεί να συγκρίνει την ανθεκτικότητα των συσκευών που αγόραζε παλαιότερα, σε σχέση με την ανθεκτικότητα των αντίστοιχων συσκευών που αγοράζει σήμερα. Από αυτά που λες φαίνεται ότι είτε αγνοείς είτε σκοπίμως αποσιωπείς κάποιους βασικούς κανόνες του καπιταλισμού, όπως, για παράδειγμα, ότι ένα από τα αποτελέσματα της συνεχούς και ξέφρενης προσπάθειας για διεύρυνση της αναλογίας κόστους προς κέρδος είναι η δημιουργία και η χρήση όσο πιο φθηνών υλικών γίνεται. Το πλαστικό με το οποίο φτιάχνουν τις συσκευές σήμερα σπάει για πλάκα, το γυαλί πλέον φτιάχνεται τόσο λεπτό που μπορεί να σπάσει κυριολεκτικά από μόνο του στα καλά καθούμενα. Το αποτέλεσμα είναι ότι όσοι μαζεύουν το χρήμα (οι μαυραγορίτες σαν εσένα) έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το πραγματικά ποιοτικό προϊόν από εταιρίες που τοποθετούν το brand τους στην αγορά στην premium κατηγορία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ξεγελάνε την ανάγκη τους για κατανάλωση αγοράζοντας σκουπίδια μιας χρήσεως από καταστήματα τύπου Jumbo, που στην πραγματικότητα το ίδιο πράγμα εξυπηρετούν κι αυτά σαν εταιρία, απλά με άλλες αναλογίες.


Όμως ακόμη και αυτή η υποτιθέμενη «ελευθερία του καταναλωτή» που ευαγγελίζεσαι γνωρίζουμε όλοι ότι στην πραγματικότητα μανιπιουλάρεται από τα κατάλληλα κέντρα, με τα κατάλληλα μέσα. Ένα πολύ ωραίο και πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό με τη VW που κορόιδευε τον κόσμο σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της. Δεν υπάρχει καμία τεχνολογία και έρευνα εδώ: πρόκειται για σκέτη, καθαρή απάτη, με στόχο για άλλη μια φορά -τι;- το κέρδος.


Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
(συνέχεια από το παραπροηγούμενο post)

Από τα πρώτα πράγματα που κάνεις στον στρατό είναι να χρεώνεσαι υλικά. Παίρνεις π.χ. ένα κύπελο και καταγράφεται κάπου το όνομά σου. Η διαδικασία μέχρι να χρεωθείς όλα αυτά που πρέπει να χρεωθείς είναι πολύ χρονοβόρα, βαρετή και επαχθής κι έτσι έχεις το χρόνο να σκεφτείς λίγο την αντίφαση: ενός συλλογικού πράγματος που είναι ο στρατός από τη μια, όπου τα άτομα είναι απλά γρανάζια, όπου προχωράνε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, όπου κοιμούνται όλοι τις ίδιες ώρες, όπου πηγαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο συντεταγμένα και με βήμα, λες και είναι μια αδιαίρετη σαρανταποδαρούσα, και από την άλλη, ότι δεν είναι δυνατόν να εμπιστευτεί κανένα άτομο να λάβει κάποιο κύπελο, ένα πιρούνι, μια σαπουνοθήκη, και να μην το κλέψει. Πως είναι δυνατόν μια σαρανταποδαρούσα να προχωρήσει από το ένα μέρος στο άλλο, όταν το κάθε πόδι, ανά πάσα στιγμή (γιατί ποτέ δεν ξεχρεώνεσαι κάτι αν δεν το παραδώσεις - και παρεμπιπτόντως αύριο παραδίδω), είναι σε θέση να κάνει κακό στο "σύνολο"; Κάποιοι θα πουν "δια μέσου της όλης διαδικασίας παραδίδεις τον ατομισμό σου". Δεν ισχύει. Ούτε θα ισχύσει ποτέ. Το μόνο που μπορείς να παραδώσεις είναι οι ενδοιασμοί που έχεις για να ανέβεις πάνω σε αυτήν την εξουσιαστική δομή, πράγμα που οδηγεί νομοτελειακά στο να βρίσκεται στην κορυφή τέτοιων οργανώσεων πάντα ο πιο αδίστακτος. Αλλά το εγώ σου δεν το παραδίδεις ποτέ. Ούτε εσύ πιστεύω, που τα λες αυτά, έχεις παραδώσει το εγώ σου περισσότερο από εμένα. ούτε νοιάζεσαι για την κοινωνία περισσότερο από εμένα, τον στυγνό ατομικιστή. Εάν όντως έχεις συμφιλιωθεί με τα κοινά, τότε το μόνο πράγμα που έχεις παραδώσει είναι οι ηθικοί σου ενδοιασμοί να βλάψεις τους συνανθρώπους σου και για αυτό προσποιείσαι τον ποιμένα, τον φίλο, τον κοινωνικό αναμορφωτή που θα τους οδηγήσει στην πρόοδο, για να τους σκλαβώσεις (όπως παραδέχεσαι) στο τέλος, για να είσαι εσύ από πάνω και αυτοί από κάτω, για να τους εξουσιάζεις και να τους τάζεις δήθεν τα "κοινά", τα οποία θα είναι τσιφλίκι σου, για να τους ρίξεις στάχτη στα μάτια και αυτοί να συνεχίσουν να εργάζονται για σένα, νομίζοντας ότι δήθεν εργάζονται για το "σύνολο", την "κοινωνία", το "Έθνος", τη "Φυλή", τον "Λαό" και τους "εαυτούς" τους. - Μα για μια στιγμή... αυτό δεν είναι και το ίδιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο που διέπει διαχρονικά την πολιτική, ανεξαρτήτου ιδεολογίας, παντού και πάντα; Για αυτό απορρίπτω την πολιτική ως συνώνυμο της διαχείρισης της εξουσίας του Κράτους - Για αυτό και "η ισχύς εν τη ενώσει" που ευαγγελίζεσαι, ως κρατικό σύστημα, είναι υποδεέστερο του καπιταλιστικού-εθελοντικού συστήματος. Το Κράτος, η "κοινωνία" το Έθνος κτλ, ως ιδανικό, δεν μπορεί να ενώσει τα άτομα. Πάντα τα άτομα θα παραμένουν δέσμια των προσίδιων βουλήσεών τους. Μόνο όταν αυτές οι βουλήσεις συναινέσουν ατομικά σε ένα κοινό συμφέρον - το οποίο θα αναγνωρίζουν ξεκάθαρα ατομικά και θα μπορούν να αποδεσμευτούν από τη "συλλογική" προσπάθεια για να βρουν άλλη που θα τους εκφράζει καλύτερα - μόνο τότε τα άτομα θα ενωθούν και θα κινητροδοτηθούν στο μέγιστο.

Με απλά λόγια, η κοινωνία των σκλάβων είναι πάντα υποδεέστερη της κοινωνίας των ελευθέρων. Γιατί ακόμα και να εξαναγκάσεις τους σκλάβους να δουλέψουν στο μέγιστο, χρειάζεται να έχεις ένα μέρος των σκλάβων λίγο παραπάνω για να "ελέγχουν" τους υπολοίπους. Έτσι αφαιρείς την αποδοτικότητα των "ελεγκτών" από την αποδοτικότητα της κοινωνίας και την επιβαρύνεις με το βάρος της αμοιβής των "ελεγκτών". Αντιθέτως, είτε σε οργανωτικές θέσεις είναι τα άτομα στην καπιταλιστική κοινωνία, είτε σε καθαρά παραγωγικές, ως σκλάβοι των ιδιων τους συμφερόντων θα δουλεύουν χωρίς λουρί, χωρίς ελεγκτές, στο μέγιστο. Ότι ανεργία βλέπεις στον "καπιταλισμό" είναι αποτέλεσμα του βασικού μισθού, ο οποίος είναι αντικαπιταλιστικός.


Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Αντιπαρέρχομαι τα περί προφητειών της συντέλειας του καπιταλισμού. Αυτά επιδεικνύουν ένδεια επιχειρημάτων. Είναι σαν να ζω στη ναζιστική Γερμανία και να λέω "όταν τελειώσει ο Φασισμός θα έρθει ο καπιταλισμός". Ποιος ο λόγος να πω τέτοιο ευχολόγιο; Η σωστή στάση είναι "πρέπει να τελειώσει ο ναζισμός και να έρθει ο καπιταλισμός γιατί αυτός είναι καλύτερος".


https://www.youtube.com/watch?v=n2O_mBO8AmU

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
M'αρέσει που έσβησες αυτό που έγραψα, λες και η δική σου τοποθέτηση το αναιρεί. Το αν τα προϊόντα σήμερα είναι φθηνότερα και ταυτόχρονα καλύτερα νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να το καταλάβει, αρκεί να συγκρίνει την ανθεκτικότητα των συσκευών που αγόραζε παλαιότερα, σε σχέση με την ανθεκτικότητα των αντίστοιχων συσκευών που αγοράζει σήμερα. Από αυτά που λες φαίνεται ότι είτε αγνοείς είτε σκοπίμως αποσιωπείς κάποιους βασικούς κανόνες του καπιταλισμού, όπως, για παράδειγμα, ότι ένα από τα αποτελέσματα της συνεχούς και ξέφρενης προσπάθειας για διεύρυνση της αναλογίας κόστους προς κέρδος είναι η δημιουργία και η χρήση όσο πιο φθηνών υλικών γίνεται. Το πλαστικό με το οποίο φτιάχνουν τις συσκευές σήμερα σπάει για πλάκα, το γυαλί πλέον φτιάχνεται τόσο λεπτό που μπορεί να σπάσει κυριολεκτικά από μόνο του στα καλά καθούμενα. Το αποτέλεσμα είναι ότι όσοι μαζεύουν το χρήμα (οι μαυραγορίτες σαν εσένα) έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το πραγματικά ποιοτικό προϊόν από εταιρίες που τοποθετούν το brand τους στην αγορά στην premium κατηγορία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ξεγελάνε την ανάγκη τους για κατανάλωση αγοράζοντας σκουπίδια μιας χρήσεως από καταστήματα τύπου Jumbo, που στην πραγματικότητα το ίδιο πράγμα εξυπηρετούν κι αυτά σαν εταιρία, απλά με άλλες αναλογίες.

Όμως ακόμη και αυτή η υποτιθέμενη «ελευθερία του καταναλωτή» που ευαγγελίζεσαι γνωρίζουμε όλοι ότι στην πραγματικότητα μανιπιουλάρεται από τα κατάλληλα κέντρα, με τα κατάλληλα μέσα. Ένα πολύ ωραίο και πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό με τη VW που κορόιδευε τον κόσμο σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της. Δεν υπάρχει καμία τεχνολογία και έρευνα εδώ: πρόκειται για σκέτη, καθαρή απάτη, με στόχο για άλλη μια φορά -τι;- το κέρδος.

Εάν ο καταναλωτής το επιθυμεί μπορεί να τιμωρήσει και να επιβραβεύσει οποιαδήποτε συμπεριφορά θέλει. Το ότι χειραγωγείται δεν μου λέει τίποτα. Εδώ εσύ χειραγωγείσαι από τον Μαρξ και τον Στάλιν.

Εάν ο καταναλωτής θέλει μπορεί να αρχίσει να επιλέγει πλυντήρια με μεγάλη εγγύηση. Έστω ότι υπάρχουν πλυντήρια με 2 και 5 χρόνια εγγύηση. Αν ο καταναλωτής αποφασίσει ότι θέλει γερά πλυντήρια (πληρώνοντας περισσότερο φυσικά), τα 2χρονα θα αφανιστούν. Μια απλή έρευνα αγοράς (που κάνουν συνεχώς οι πολυεθνικές που τα κατασκευάζουν) θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του 10ετους πλυντηρίου και σιγά σιγά όλα τα πλυντήρια θα γίνουν 20ετή κ.ο.κ. Ο λόγος που δεν υπάρχουν γερά πλυντήρια είναι ότι οι καταναλωτές δεν θέλουν να πληρώσουν για γερά πλυντήρια και ποντάρουν στο ότι τα σκάρτα θα τους κρατήσουν πολύ. Η τιμή των πλυντηρίων έχει πέσει πάρα πολύ ούτως ώστε έχει γίνει αστεία υπόθεση το να έχεις πλυντήριο. Παλιά, πριν μερικές δεκαετίες, δεν είχαν όλα τα σπίτια πλυντήρια και ψυγεία κτλ. Φαντάσου κάτι που να μην έχει το κάθε σπίτι σήμερα. Ένα τζάκι. Πόσο κοστίζει να το χτίσεις από την αρχή; 2 χιλιάρικα; Βρες μου πλυντήριο με 2 χιλιάρικα. Κι όμως τόσο κάνανε τα πλυντήρια που κράταγαν 30 χρόνια. Συμβολικά είναι τα νούμερα...

Η Φολκσβάγκεν τώρα βλέπει και αυτή μείωση στην τιμή της μετοχής της. Φυσικά ο έλεγχος των καυσαερίων σε μια καπιταλιστική οικονομία θα γινόταν από ιδιώτες εκεγκτές. Όποιος έλεγε ψέματα θα έχανε αυτομάτως την αξιοπιστία του και όλους τους πελάτες του. Τιμωρία των κακών υπάρχει...

Όλα για το κέρδος και όλα για την κοινωνία και το σύνολο. Γίνεται. Μάλιστα, είναι το μόνο που γίνεται.

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Εάν ο καταναλωτής το επιθυμεί μπορεί να τιμωρήσει και να επιβραβεύσει οποιαδήποτε συμπεριφορά θέλει. Το ότι χειραγωγείται δεν μου λέει τίποτα. Εδώ εσύ χειραγωγείσαι από τον Μαρξ και τον Στάλιν.

H διαφορά βλαμμένε είναι ότι εσύ χρησιμοποιείς ως βασικό επιχείρημα υπέρ του καπιταλισμού ότι η αγορά επιβραβεύει -και άρα προάγει- την τεχνολογία και την καινοτομία, ενώ με το παράδειγμα που μόλις σου έτριψα στη μούρη αποδεικνύεται ότι η αγορά απλώς καθοδηγείται από τα κατάλληλα κέντρα με τα κατάλληλα μέσα. Τα περί τεχνολογίας και καινοτομίας είναι ωραία ιδεολογήματα για κάτι μαλάκες σαν εσένα, που στήνουν start ups με σκοπό να προσελκύσουν μαυραγορίτες που θέλουν να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα υπό μορφή επένδυσης στη εταιρία τους, που φυσικά σε λίγους μήνες, οπότε και θα έχουν μαζέψει το χρήμα, θα έχει κλείσει. Το έχουμε δει χιλιάδες φορές το εργάκι.

Η τιμωρία των κακών στον καπιταλισμό είναι απλώς το παιχνίδι του ανταγωνισμού ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις που θέλουν να κυριαρχήσουν στις διεθνείς αγορές. Είναι γνωστό ότι η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία ανταγωνίζεται τη γερμανική. Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο ότι το σκάνδαλο αυτό έσκασε από την Αμερική με στόχο τη Γερμανία. Τα άλλα είναι ηθικοπλαστικά ιδεολογήματα για μην αισθάνεσαι το χέρι σου βρώμικο όταν κάνεις το σταυρό σου κάθε Κυριακή που πας στην εκκλησιά, κυρ-Παντελή.

Όσο για το ποιοι υπερέχουν αριθμητικά νομοτελειακά, λούμπεν προλετάριοι-χαμένοι του συστήματος ή κοράκια μαυραγορίτες των πολυεθνικών και της οικονομίας της φούσκας, σου προτείνω να μπεις στην ΕΛΣΤΑΤ και να δεις για κάθε ένα ZARA και Η&Μ που έχει ανοίξει, πόσες (χιλιάδες) μικρά μαγαζιά ένδυσης έχουν κλείσει. Ο λόγος που ο κόσμος δεν έχει βγει ακόμα στους δρόμους είναι επειδή ακόμα τρέφεται με το λίπος που μάζευε τις προηγούμενες δεκαετίες, τρώει απ' τα έτοιμα δηλαδή, ενώ επίσης η πλειοψηφία στηρίζεται και από οικογενειακό-φιλικό περιβάλλον. Όταν θα τελειώσουν κι αυτά, κι όταν ούτε οι φίλοι και οι γονείς θα μπορούν να ταΐσουν τα εκατομμύρια ανέργων που έχει γεννήσει η καπιταλιστική κρίση, θα δεις ποιοι υπερέχουν αριθμητικά και τι έχει να γίνει. 
« Last Edit: September 23, 2015, 05:40:52 pm by Κοπρίτης »

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Εντάξει, η άποψη ότι τα εκατομμύρια Ελλήνων που ισοπεδώθηκαν από την κρίση χρέους του ελλαδικού Κράτους και τη συνακόλουθη κατασχετική φοροεπιδρομή, οφείλονται στο άνοιγμα καταστημάτων πολυεθνικών, είναι γελοία. Αν μη τι άλλο εσύ ο ίδιος αποδεικνύεις ότι μπορούν να συνυπάρξουν πολυκαταστήματα κολοσσών μαζί με αποκεντρωμένα μαγαζιά στον χώρο της ένδυσης, αρκεί να μειωθούν οι φόροι.

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Είπα εγώ αυτό το πράγμα ρε καθυστερημένε; Μήπως έχεις κάποιο κενό αέρος στον εγκέφαλο που σε οδηγεί σε άλματα;

Πάμε άλλη μία: καπιταλισμός = ανταγωνισμός. Σκοπός του καπιταλιστή είναι να εκτοπίσει τους αντιπάλους του από την αγορά για να φάει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από αυτήν και να αναπτυχθεί. Αυτή είναι η «καπιταλιστική ανάπτυξη». Το συνεπακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι ότι το χρήμα συσσωρεύεται στα χέρια των λίγων, οδηγώντας σε κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Καθώς το χρήμα κινείται με όλο και πιο αργούς ρυθμούς στην αγορά, και κατ' επέκταση μειώνεται ο κύκλος αναπαραγωγής των κερδών, οι μικρές εταιρίες πνίγονται στα χρέη, ενώ οι μεγάλες εφευρίσκουν τρόπους απόσπασης της μέγιστης δυνατής υπεραξίας μειώνοντας με όποιο τρόπο μπορούν τα κόστη τους, π.χ. χτίζοντας οικονομία κλίμακας, σφάζοντας τα μεροκάματα των εργατών ή ψάχνοντας για νέες αγορές (οδηγώντας τις χώρες σε πολέμους). Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε αποκλεισμό από την αγορά και κοινωνική απομόνωση όλο και μεγαλύτερων στρωμάτων της κοινωνίας.

Το παράδειγμα με τις πολυεθνικές υπογραμμίζει ακριβώς αυτή την κατάσταση. Για 1 ZARA [που έχει τη δυνατότητα λόγω μεγέθους να πιέσει τα κόστη για να μην πέσει ο κύκλος αναπαραγωγής των κερδών του] με 20 υπαλλήλους κλείνουν 1000 μικρά ή μεσαία καταστήματα που αν το καθένα έχει 1 υπάλληλο αντιλαμβάνεσαι για τι κοινωνική επίπτωση μιλάμε. Αυτοί οι 1000 που θα κλείσουν και κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν με χρέη δυσκολευόμενοι να βρουν δουλειά ακόμη και ως μισθωτοί υπάλληλοι, θα μείνουν ξεκρέμαστοι. Στην αρχή θα τρέξουν σε φίλους και συγγενείς για στήριξη. Για πόσο όμως; Η κρίση δεν δείχνει να ηρεμεί, αντιθέτως οξύνεται, πράγμα που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε νέα κρίση. Και μετά δε θα έχουν ούτε οι φίλοι και οι συγγενείς. Αυτό μοιραία, όταν πολλαπλασιαστεί ως φαινόμενο θα οδηγήσει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας στην φτώχεια: όχι τη σημερινή φτώχεια, που ο καθένας δανείζεται από δεξιά κι αριστερά για να τα βγάλει πέρα, την άλλη φτώχεια, την άγρια, την φτώχεια «ακούω το στομάχι μου να τρώει τα σωθικά του επειδή είναι άδειο εδώ και μέρες». Όταν αυτό γίνει ο κανόνας για τη συντριπτική πλειοψηφία -αναπόφευκτο- θα δεις ποιοι υπερέχουν αριθμητικά και τι έχει να γίνει.

Εντάξει, το κατάλαβες τώρα; Μήπως θες και να σ' το ζωγραφίσω;
« Last Edit: September 23, 2015, 08:19:52 pm by Κοπρίτης »

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Και επίσης, άλλο ένα ωραίο βίντεο για την οικονομική κρίση: πώς δημιουργείται και γιατί αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=m2G5KgdTDmI

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
πω ρε κοπριτη, εισαι ονομα και πράμα...Τι μας φερνεις αυτες τις αντιεπιστιμονικες κκεδίστικες μπαρουφες. Ειδα 12 λεπτα απο το βιντεο σου και το μονο σωστο πραμα εκει ειναι πως δειχνουν εικονες του 1900 μιας και η σκεψη σας εχει μεινει εκει..... Ενα παράδειγμα

Πάμε άλλη μία: καπιταλισμός = ανταγωνισμός. Σκοπός του καπιταλιστή είναι να εκτοπίσει τους αντιπάλους του από την αγορά για να φάει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από αυτήν και να αναπτυχθεί.

Ο καπιταλισμός ενεχει ανταγωνισμό, αλλα δεν ειναι μονο αυτο. Ειναι σαν να λες οτι σε μια κουρσα 100 μετρων, επειδη θα κερδισει ο ενας, οι 8 δρομεις θα παιξουν μπουνιες και αρα θα καταλήξει ρινγκ ο διαδρομος. Αγνοείς οτι σε τοσους αγωνες δδεν εγινε ρινγκ (την ιστορική εμπειρια) αλλά με μονομανια λες: σε καθε αγωνα 100 μετρων, θα πεφτει ξυλο και θα εχουμε νεκρους επειδη υπαρχει ανταγωνισμος. Δεν ειναι ετσι ομως τα πραγματα. Στον ανταγωνισμο φροντιζεις να κανεις καλυτερα προϊοντα, πραγμα που τελικα σε συμφέρει και εσενα και την κοινωνια.

Εντάξει, το κατάλαβες τώρα; Μήπως θες και να σ' το ζωγραφίσω;
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Ο Κοπρίτης είναι Λουδδίτης. Αν δεν ξέρετε τι είναι η λέξη μη την γκουγκλάρετε γιατί θα βρείτε μια κομμουνιστική ιστοσελίδα (όχι πως οι υπόλοιπες είναι αντικομμουνιστικές) να έχει άρθρο με τίτλο "Λουδίτες: Αρνητές της τεχνολογίας ή επαναστάτες" (!!!), θα σας εξηγήσω εγώ. Λουδίτες ήταν κατά τη βιομηχανική επανάσταση κάτι εργάτες που έκαναν κάποιες εργασίες χειρονακτικές και με την εφεύρεση των μηχανών που τους αντικατέστησαν αναγκάστηκαν να ξεβολευτούν, να αλλάξουν δουλειά και έτσι "εξεγέρθηκαν" λοιπόν αυτοί οι πρώην εργάτες δημιουργώντας ομάδες που εισέβαλαν στα εργοστάσια και κατέστρεφαν τις μηχανές. Την ίδια ακριβώς λογική έχει και ο Κοπρίτης. Λέει ότι πριν το Ζάρα, είχαμε 2000 εργάτες να πουλάνε (παραγωγική εργασία είναι ο πωλητής κατά την άποψή σου;) 2000 παλτά. Μετά το Ζάρα 20 εργάτες πουλάνε 2000 παλτά. Αντί λοιπόν να δει το ευτύχημα που οι 1980 εργάτες μένουν ελεύθεροι να βρουν νέες παραγωγικές εργασίες, χωρίς η κοινωνία να χάσει τίποτα - ίσα ίσα με την κοινωνία να αγοράζει την ίδια ποσότητα παλτών και να μην αναγκάζεται να πληρώνει 1980 μισθούς το μήνα, αντί να το δει θετικά, κάθεται και μας λέει ότι αυτό είναι η απαρχή του τέλους, του αρμαγεδδώνα κτλ κτλ.

Η άποψή μου είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει το τι είναι σωστό, ούτε τον ενδιαφέρει οι εργάτες να είναι καλύτερα, που αν απολυθούν οι 1980 εργάτες και πάνε να παράξουν κάτι άλλο, κάτι χειροπιαστό μάλιστα, όλοι θα είναι καλύτερα. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να πετάξει ένα σύνθημα-μπαρούφα, που το ξέρει ότι είναι μπαρούφα, να τρομάξει ίσως και λίγο τους εργάτες για να τους ξεσηκώσει, να τους "οργανώσει" και στο τέλος να τους εξανδραποδίσει.

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Ο καπιταλισμός ενεχει ανταγωνισμό, αλλα δεν ειναι μονο αυτο. Ειναι σαν να λες οτι σε μια κουρσα 100 μετρων, επειδη θα κερδισει ο ενας, οι 8 δρομεις θα παιξουν μπουνιες και αρα θα καταλήξει ρινγκ ο διαδρομος. Αγνοείς οτι σε τοσους αγωνες δδεν εγινε ρινγκ (την ιστορική εμπειρια) αλλά με μονομανια λες: σε καθε αγωνα 100 μετρων, θα πεφτει ξυλο και θα εχουμε νεκρους επειδη υπαρχει ανταγωνισμος. Δεν ειναι ετσι ομως τα πραγματα. Στον ανταγωνισμο φροντιζεις να κανεις καλυτερα προϊοντα, πραγμα που τελικα σε συμφέρει και εσενα και την κοινωνια.

Βλαμμένε κρυφοφασίστα που παριστάνεις τον αναρχικό τράβα ψόφα με τα ηλίθια παραδείγματα που φέρνεις και τα οποία είναι ενδεικτικά της αμορφωσιάς σου. Με τις μαλακίες που λες δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί έχεις καταντήσει σάκος για μπουνιές και φτυσίδια σε αυτό το φόρουμ.




Λέει ότι πριν το Ζάρα, είχαμε 2000 εργάτες να πουλάνε (παραγωγική εργασία είναι ο πωλητής κατά την άποψή σου;) 2000 παλτά. Μετά το Ζάρα 20 εργάτες πουλάνε 2000 παλτά. Αντί λοιπόν να δει το ευτύχημα που οι 1980 εργάτες μένουν ελεύθεροι να βρουν νέες παραγωγικές εργασίες, χωρίς η κοινωνία να χάσει τίποτα - ίσα ίσα με την κοινωνία να αγοράζει την ίδια ποσότητα παλτών και να μην αναγκάζεται να πληρώνει 1980 μισθούς το μήνα, αντί να το δει θετικά, κάθεται και μας λέει ότι αυτό είναι η απαρχή του τέλους, του αρμαγεδδώνα κτλ κτλ.

Μπράβο μαλάκα, η παροχή υπηρεσίας δεν είναι εργασία. Άρα οι γιατροί δεν παράγουν εργασία. Ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι παροχείς τουριστικών υπηρεσιών -να καταργήσουμε τον τουρισμό. Να βάλουμε εσένα τον ηλίθιο μαλάκα να τους κάνεις μαθήματα παραγωγικής εργασίας.

Βασικά απολαμβάνω τη συζήτηση, επειδή όσο προχωράει τόσο ξεδιπλώνονται τα επίπεδα μαλακίας που κουβαλάς στον εγκέφαλό σου.

Και τώρα η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: θέλω να φτιάξω μια εταιρία που θα παράγει το Χ προίόν. Στην Ελλάδα το κόστος του Χ προϊόντος είναι 2 ευρώ, στην Κίνα (ανάθεση φασόν) 0,5 ευρώ. Ποια από τις δύο χώρες να επιλέξω για να κάνω παραγωγή, δηλαδή να επενδύσω τα χρήματά μου;

Στη συνέχεια μπορείς να μας απαντήσεις γιατί να ανοίξει ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα αν δεν προσφέρει χαμηλότερους μισθούς (ένα πιάτο ρύζι την ημέρα) σε σχέση με την Κίνα.

Έλα, συνέχισε τον αυτοεξευτελισμό σου. Το απολαμβάνω.
« Last Edit: September 24, 2015, 05:42:28 pm by Κοπρίτης »

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Βλαμμένε κρυφοφασίστα που παριστάνεις τον αναρχικό τράβα ψόφα με τα ηλίθια παραδείγματα που φέρνεις και τα οποία είναι ενδεικτικά της αμορφωσιάς σου.

Αν ηταν τοσο ηλιθιο το παραδειγμα μου, θα μπορουσες να το καταστρεψεις με επιχειρηματα, αλλά μονο υβρις βλέπω. Ο ανταγωνισμός οδηγεί σε πρόοδο. Και σε μια αναρχικη ομοσπονδια θα υπαρχει υγειης ανταγωνισμος αναμεσα σε διαφορειτικες παραγωγικες μοναδες. Ο ανταγωνισμος οδηγει στην αναπτυξη. Αδυνατεις να κατανοησεις πως το βασικο χαρακτηριστικο του καπιταλισμου ειναι η ιδιοκτησια της παραγωγης, αλλα τεσπα, αντε τραβα ψηφισε ΚΚΕ και αυνανήσου με πανουση.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Αν ηταν τοσο ηλιθιο το παραδειγμα μου, θα μπορουσες να το καταστρεψεις με επιχειρηματα, αλλά μονο υβρις βλέπω. Ο ανταγωνισμός οδηγεί σε πρόοδο. Και σε μια αναρχικη ομοσπονδια θα υπαρχει υγειης ανταγωνισμος αναμεσα σε διαφορειτικες παραγωγικες μοναδες. Ο ανταγωνισμος οδηγει στην αναπτυξη. Αδυνατεις να κατανοησεις πως το βασικο χαρακτηριστικο του καπιταλισμου ειναι η ιδιοκτησια της παραγωγης, αλλα τεσπα, αντε τραβα ψηφισε ΚΚΕ και αυνανήσου με πανουση.

Βασικό χαρακτηριστικό του καπιταλισμού δεν είναι μόνο η ιδιοκτησία της παραγωγής, είναι και ο ανταγωνισμός. Είναι και το κέρδος. Μου λες κάτι που δεν ξέρω με το μυαλό σου; Ή περιμένεις να κάτσω να συζητήσω σοβαρά μαζί σου τα ανόητα παραδείγματα με τους δρομείς που τρέχουν και πλακώνονται, ιδίως όταν προέρχονται από... εσένα; Που πιστεύεις ότι μία κοινωνία μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κανόνες; Η ιδεοληψία σου είναι τόσο ηλίθια και ανάξια λόγου, που είναι σαν να μου λες ότι το οδικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς φανάρια και σήματα. Ίσως μόλις εξαφανιστούν μερικά τρισεκατομμύρια ανθρώπων...

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Βασικό χαρακτηριστικό του καπιταλισμού δεν είναι μόνο η ιδιοκτησία της παραγωγής, είναι και ο ανταγωνισμός. Είναι και το κέρδος. Μου λες κάτι που δεν ξέρω με το μυαλό σου; Ή περιμένεις να κάτσω να συζητήσω σοβαρά μαζί σου τα ανόητα παραδείγματα με τους δρομείς που τρέχουν και πλακώνονται, ιδίως όταν προέρχονται από... εσένα; Που πιστεύεις ότι μία κοινωνία μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κανόνες; Η ιδεοληψία σου είναι τόσο ηλίθια και ανάξια λόγου, που είναι σαν να μου λες ότι το οδικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς φανάρια και σήματα. Ίσως μόλις εξαφανιστούν μερικά τρισεκατομμύρια ανθρώπων...

Οταν μιλάμε για βασικό χαρακτηριστικό, εννοούμε ένα. Το λαθος σου ειναι τεραστιο λοιπον, ποσο μαλλον αν αναλογιστει κανεις πως ο ανταγωνισμός, οχι μονο μπορει να υπάρξει και σε άλλα οικονομικα και πολιτικα συστήματα, αλλά μπορεί να μην υπάρχει καν στον καπιταλισμο, οπου έχουμε μορφες ολιγοπωλείων και μονοπωλείων (αυτα δεν στα είπανε στις κοβες; παράξενο...μονο τον προτζέκτορα κουβαλας;). Υπάρχει δε και και ο κρατικος καπιταλισμος.

Οι κοινωνιες παντως προϋπήρχαν των κανόνων, αν και οι αναρχικοι δεν εστιαζουμε στην υπαρξη ή οχι κανόνων αλλά στην κατάργηση της εξουσίας.

Οδικά συστήματα υπήρχαν και πριν τα φαναρια και τα σήματα. Μπορεί καθε αυτοκίνητο να επικοινωνει με κοντινά αυτοκινητα και ενας ενσωματωμένος εγκέφαλος να κανονίζει το που θα παει το καθε αυτοκίνητο.

Το ζητημα ειναι ποτε θα εμφανιστεί ο ανθρωπος.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Οταν μιλάμε για βασικό χαρακτηριστικό, εννοούμε ένα.

Δεν το ήξερα ότι ο πληθυντικός (βασικά χαρακτηριστικά π.χ. ζωδίου, Διαφωτισμού, κινητού τηλεφώνου, κ.λπ.) δε στέκει. Google is your friend, καθυστέρα, χρησιμοποίησέ το και μη μου πρήζεις τα αρχίδια με τις λεξιλαγνικές εμμονές σου. Για άλλη μία φορά χρησιμοποιείς βλακώδεις μεθόδους και αναφέρεσαι σε πράγματα που θεωρείς ότι δεν γνωρίζω για να κατευθύνεις την κουβέντα εκεί που θες. Με την προσπάθεια θα μείνεις.


Οδικά συστήματα υπήρχαν και πριν τα φαναρια και τα σήματα. Μπορεί καθε αυτοκίνητο να επικοινωνει με κοντινά αυτοκινητα και ενας ενσωματωμένος εγκέφαλος να κανονίζει το που θα παει το καθε αυτοκίνητο.


Μίστερ-Βλαξ, ο αναρχικός που πάει χεράκι χεράκι με την τεχνολογία της πολυεθνικής Google, προσφέρεται δε να παραχωρήσει τελείως την οδηγική ελευθερία του ανθρώπου σε κεντρική διαχείριση, κι όλα αυτά στο όνομα της ανατροπής της εξουσίας.


https://www.youtube.com/watch?v=hqUEbhlRKX4


« Last Edit: September 25, 2015, 01:57:38 am by Κοπρίτης »

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Δεν το ήξερα ότι ο πληθυντικός (βασικά χαρακτηριστικά π.χ. ζωδίου, Διαφωτισμού, κινητού τηλεφώνου, κ.λπ.) δε στέκει. Google is your friend, καθυστέρα, χρησιμοποίησέ το και μη μου πρήζεις τα αρχίδια με τις λεξιλαγνικές εμμονές σου. Για άλλη μία φορά χρησιμοποιείς βλακώδεις μεθόδους και αναφέρεσαι σε πράγματα που θεωρείς ότι δεν γνωρίζω για να κατευθύνεις την κουβέντα εκεί που θες. Με την προσπάθεια θα μείνεις.



Μίστερ-Βλαξ, ο αναρχικός που πάει χεράκι χεράκι με την τεχνολογία της πολυεθνικής Google, προσφέρεται δε να παραχωρήσει τελείως την οδηγική ελευθερία του ανθρώπου σε κεντρική διαχείριση, κι όλα αυτά στο όνομα της ανατροπής της εξουσίας.


https://www.youtube.com/watch?v=hqUEbhlRKX4

Οταν λεμε το βασικο χαρακτηριστικο, εννοουμε ενα. Μιλάμε για ενικό. Αυτο που καθοριζει ενα συστημα ειναι ποιος κατέχει τα μεσα παραγωγης πλουτου. Οποταν ο ανταγωνισμος δεν ειναι στην εξισωση, και σου εφερα και παραδειγματα ολιγο- και μονοπωλιακου καπιταλισμου, οπου δεν υπαρχει ανταγωνισμος.

Που ειδες για κεντρικη διαχειρηση οδηγησης; τεσπα, το σημειο που ηθελα να θιξω ειναι πως μπορουν να υπαρχουν δρομοι χωρις σηματα. Υπήρχαν και στο παρελθον αλλωστε.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

callan

  • Μπράβος
  • Major
  • *****
  • Posts: 711
  • Φήμη 0
    • View Profile

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Η εργασία του ανθρώπου είναι ένας παραγωγικός συντελεστής. Η εργασία του ανθρώπου πρέπει να δημιουργεί κάποια αξία. Δηλαδή, με πολύ απλά λόγια, αυτό που κάνει ο άνθρωπος πρέπει να είναι χρήσιμο, καλό, προτιμητέο από κάποιον άλλο για να πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος όντως εργάζεται. Αν ένας άνθρωπος κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο, δεν σημαίνει ότι παράγει αξία, δεν εργάζεται. Αν ένας άνθρωπος πληρώνεται για να κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο και τον βλέπουν 5-6 "πελάτες" και σπάνε πλάκα και διασκεδάζουν, τότε μόνο εργάζεται. Συνεπώς ο καταναλωτής λέει πότε υπάρχει ανάγκη για εργασία. Και όχι μόνο στον καπιταλισμό. Τα ίδια ισχύουν και στον φασισμό και στον κομουνισμό και οπουδήποτε αλλού. Αν αυτός που καταναλώνει το προϊόν π.χ. στον φασισμό, αναγνωρίζει την ίδια αξία που παράγεται από 20 άτομα στην αξία που παράγεται από 200 άτομα, τότε δεν πρέπει να δουλεύουν 200 άτομα (ούτε 200.000...). Είναι περιττό. Και είναι παράλογο να το υποστηρίζει κανείς. Αυτό που υποστηρίζει (ή προσποιείται ότι το υποστηρίζει για να κοροϊδέψει τους φτωχούς) ο κοπρίτης είναι να δουλεύουν 200 άτομα για να κάνουν τη δουλειά 20 ατόμων. Δεν μπορεί να το δικαιολογήσει ρασιοναλιστικά όμως για αυτό τα επιχειρήματά του είναι υποδεέστερα των φιλελεύθερων δικών μου.

Η ίδια αρχή ισχύει και στη βιομηχανία. Το κόστος της εργασίας πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο, γιατί αυτό το κόστος το επωμίζεται αυτός που καταναλώνει και χάνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τους πόρους του καλύτερα. Οι εργασίες που είναι χειρωνακτικές, ανειδίκευτες και θα μπορούσαν να γίνουν από ένα ρομπότ θα πρέπει να κοστίζουν όσο το ρομπότ, όσο ο σκλάβος. Δεν βλέπω κανένα άλλοθι υπέρ ενός ανειδίκευτου εργάτη να θέλει να τον πληρώνουμε παραπάνω από έναν σκλάβο ή παραπάνω από όσο χρειάζεται να αγοράσεις και να συντηρήσεις ένα ρομπότ, απλά και μόνο επειδή είναι "άνθρωπος" ή "Έλληνας" ή "φτωχός". Είναι καταστρεπτικά ανελεύθερο, παράλογο και αντιπαραγωγικό. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός ο παράγων "ανθρωπισμός" ή (διεστραμμένα) "Ελληνισμός" ή "προστασία του φτωχού" είναι τρομερό μειονέκτημα αν θέλουμε να αναπτυχθούμε στο full.

Από εκεί και πέρα δεν βλέπω κανένα κακό για τους Έλληνες. Οι Έλληνες έχουν κεφάλαιο - τη Γη τους - και μπορούν να την αξιοποιήσουν όπως αυτοί επιθυμούν. Δόξα το Θεώ, υπάνθρωποι εξαθλιωμένοι κατάλληλοι για σκλάβοι υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η ελευθερία να τους φέρουμε μέσα και να τους κλείσουμε στα χωράφια και στα εργοστάσια με τους όρους Μας. Εκτός όμως της ανειδίκευτης εργασίας, που δεν είναι ανταγωνιστική στην τελική και σύντομα θα εξαφανιστεί, υπάρχει και η ανταγωνιστική εργασία. Ο μισθός αυτής της εργασίας, στην κανονική οικονομική θεωρία, εξισώνεται σταδιακά, σε μια ελεύθερη οικονομία, με το οριακό κέρδος του προϊόντος που παράγει. Ιδίως σε μια ελεύθερη οικονομία χωρίς βασικό μισθό. Αν ο ιδιοκτήτης του Ζάρα βγάζει 20 εκατομμύρια και έχει 20 υπαλλήλους, 1 εκατομμύριο θα είναι διατεθειμένος να δώσει στην κάθε υπάλληλο (παρεμπιπτόντως, δεν έχω δει πολλούς πακιστανούς να δουλεύουν στα Ζάρα). Αν του φύγει η υπάλληλος (π.χ. γκαστρώθηκε) και είναι να χάσει 1 εκατομμύριο, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα άνεργος, δεν είναι τρελός να την αφήσει να φύγει. Θα της δώσει μέχρι και 999.999€ αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει για αυτόν. Όλα αυτά είναι φυσικά συμβολικά του ότι υπάρχουν δυνάμεις σε μια ελεύθερη αγορά που αυξάνουν τον μισθό και αυτό είναι ο γενικός κανόνας όταν ο πληθυσμός αυξάνεται με μικρότερο ρυθμό απ'ότι αυξάνεται το κεφάλαιο.


Σε ότι αφορά τα δίκτυα: Τα δίκτυα αναπτύχθηκαν ξέχωρα από το Κράτος. Δεν έφτιαξε ένα συγκεκριμένο Κράτος τα πρωτόκολλα στο ίντερνετ, ούτε τη θύρα usb, ούτε βγήκε νόμος ποτέ που να έλεγε ό,τι οι οδηγοί από εδώ και στο εξής θα οδηγούν στα δεξιά, ούτε οι θύρες των τηλεφώνων, ούτε οι πρίζες, ούτε τα καλώδια, ούτε τα λειτουργικά, ούτε οι αυλακώσεις στα ελαστικά (που διώχνουν το νερό προς τα έξω), αναπτύχθηκαν κατόπιν άνωθεν κρατικής διαταγής. Αυτά προϋπήρχαν της κρατικής επικύρωσής τους και το Κράτος απλά (μερικά) τα κατέσχεσε με τη βία. Εάν ένας άνθρωπος είχε έναν δρόμο θα ήταν τρελός να επέβαλε στον δρόμο του να οδηγούν στα αριστερά (εκτός κι αν ήταν στην Αγγλία) γιατί αυτό θα τον ξέκοβε από τον υπόλοιπο κόσμο, θα του έκοβε πελάτες. Αν εσύ φτιάξεις μια μητρική πλακέτα, ένα cpu κτλ θα ήταν παράλογο να το κάνεις να μην δέχεται κανένα λειτουργικό σύστημα. Δεν έχει όμως το Κράτος τα λειτουργικά ή τα cpu, δεν ορίζει το Κράτος τους κανόνες. Το όφελος της συνεργασίας επιβάλλει δια της λογικής τη συμμόρφωση σε κοινά αποδεκτούς κανόνες. Αυτοί οι κανόνες αλλάζουν ελεύθερα κατά τη βούληση των καταναλωτών. Όπως το Κράτος δεν πρέπει να έχει μονοπώλιο στα cpu και τα λειτουργικά, έτσι το Κράτος δεν πρέπει να έχει μονοπώλιο στους δρόμους.

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Η εργασία του ανθρώπου είναι ένας παραγωγικός συντελεστής. Η εργασία του ανθρώπου πρέπει να δημιουργεί κάποια αξία. Δηλαδή, με πολύ απλά λόγια, αυτό που κάνει ο άνθρωπος πρέπει να είναι χρήσιμο, καλό, προτιμητέο από κάποιον άλλο για να πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος όντως εργάζεται. (...) Αυτό που υποστηρίζει (ή προσποιείται ότι το υποστηρίζει για να κοροϊδέψει τους φτωχούς) ο κοπρίτης είναι να δουλεύουν 200 άτομα για να κάνουν τη δουλειά 20 ατόμων.

Την αξία αυτή ποιος την κρίνει; Εσύ; Που όλως τυχαίως είσαι ο μαυραγορίτης που θέλει να αφαιμάξει τον εργαζόμενο αναγκάζοντάς τον να εντατικοποιήσει τη δουλειά του και να δουλεύει για πέντε (οδηγώντας στην ανεργία τους άλλους τέσσερις); Ο Κοπρίτης δεν είπε «να δουλεύουν 200 άτομα για να κάνουν τη δουλειά 20 ατόμων», γι' αυτό έκανα την αντιστοιχία 1000 υπάλληλοι για 1000 μαγαζιά. Κάνε scroll up και δες τι έγραψα. Προσπαθείς να δημιουργήσεις την εικόνα ότι είμαι κατά της «παραγωγικής εργασίας» με ανόητα παραδείγματα του τύπου «ο Κοπρίτης είναι υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν πατάνε στο γραφείο και πληρώνονται». Δε μιλάς με Πασόκο, σύνελθε.


Οι εργασίες που είναι χειρωνακτικές, ανειδίκευτες και θα μπορούσαν να γίνουν από ένα ρομπότ θα πρέπει να κοστίζουν όσο το ρομπότ, όσο ο σκλάβος. Δεν βλέπω κανένα άλλοθι υπέρ ενός ανειδίκευτου εργάτη να θέλει να τον πληρώνουμε παραπάνω από έναν σκλάβο ή παραπάνω από όσο χρειάζεται να αγοράσεις και να συντηρήσεις ένα ρομπότ, απλά και μόνο επειδή είναι "άνθρωπος" ή "Έλληνας" ή "φτωχός".

Ίσως επειδή είσαι τόσο καθυστερημένος που δεν μπορείς να καταλάβεις ότι άλλες οι ανάγκες του ρομπότ και άλλες οι ανάγκες του ανθρώπου. Κρίνεις με γνώμονα το δικό σου συμφέρον, που είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους με το λιγότερο δυνατόν κόστος, και όχι με γνώμονα τα πραγματικά μεγέθη - και αυτό σε οδηγεί σε σφάλματα λογικής. Το ότι το ρομπότ κάλλιστα δε θα χρειάζεται να πάει τουαλέτα μήπως πρέπει να μας οδηγήσει στο να απαγορεύσουμε την χρήση WC στους απανταχού εργάτες; Ακούς πόσο μαλακισμένα και εκτός πραγματικότητας είναι τα «ρασιοναλιστικά» επιχειρήματά σου;


Η ίδια αρχή ισχύει και στη βιομηχανία. Το κόστος της εργασίας πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο, γιατί αυτό το κόστος το επωμίζεται αυτός που καταναλώνει και χάνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τους πόρους του καλύτερα.

Εδώ πέρα πλασάρεται η άποψη ότι όσο μικρότερο το κόστος για τον καπιταλιστή, τόσο χαμηλότερη και η λιανική τιμή για τον τελικό καταναλωτή. Αυτό δεν ισχύει. Φαίνεται να ισχύει μόνο στα low cost προϊόντα, π.χ. στις καρκινογόνες σαβούρες που πουλάνε τα Jumbo στο βωμό της κατανάλωσης και της εύκολης και γρήγορης αναπαραγωγής των κερδών. Δεν ισχύει όμως σε προϊόντα με στοιχεία διαφοροποίησης. Αν ίσχυε, τότε το iPhone θα κόστιζε 50 ευρώ, όχι 700. Κι αν υποθέσουμε ότι στα προϊόντα της apple προστίθεται και η «αόρατη» αξία της R&D, της έρευνας, της ανάπτυξης, της τεχνολογίας, κ.λπ., κ.λπ., υπάρχει πληθώρα άλλων παραδειγμάτων στην κατηγορία των premium προϊόντων, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την υπεραξία ως διαφορά καθαρού κόστους με τελική λιανική τιμή. Τα ρούχα του Αρμάνι ράβονται στην Κίνα, αλλά πωλούνται σε τιμές όπου το κόστος πολλαπλασιάζεται x40 ή x50. Δεν υπάρχει τίποτα το καινοτόμο σε ένα μαύρο σακάκι. 


Αν ο ιδιοκτήτης του Ζάρα βγάζει 20 εκατομμύρια και έχει 20 υπαλλήλους, 1 εκατομμύριο θα είναι διατεθειμένος να δώσει στην κάθε υπάλληλο (παρεμπιπτόντως, δεν έχω δει πολλούς πακιστανούς να δουλεύουν στα Ζάρα).



https://www.youtube.com/watch?v=qYr9kIyambE



Τελικά, δεν απάντησες: θέλω να φτιάξω μια εταιρία που θα παράγει το Χ προίόν. Στην Ελλάδα το κόστος του Χ προϊόντος είναι 2 ευρώ, στην Κίνα (ανάθεση φασόν) 0,5 ευρώ. Ποια από τις δύο χώρες να επιλέξω για να κάνω παραγωγή, δηλαδή να επενδύσω τα χρήματά μου;

Στη συνέχεια μπορείς να μας απαντήσεις γιατί να ανοίξει ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα αν δεν προσφέρει χαμηλότερους μισθούς (ένα πιάτο ρύζι την ημέρα) σε σχέση με την Κίνα.
« Last Edit: September 25, 2015, 03:13:41 pm by Κοπρίτης »

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile

Τελικά, δεν απάντησες: θέλω να φτιάξω μια εταιρία που θα παράγει το Χ προίόν. Στην Ελλάδα το κόστος του Χ προϊόντος είναι 2 ευρώ, στην Κίνα (ανάθεση φασόν) 0,5 ευρώ. Ποια από τις δύο χώρες να επιλέξω για να κάνω παραγωγή, δηλαδή να επενδύσω τα χρήματά μου;

Στη συνέχεια μπορείς να μας απαντήσεις γιατί να ανοίξει ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα αν δεν προσφέρει χαμηλότερους μισθούς (ένα πιάτο ρύζι την ημέρα) σε σχέση με την Κίνα.

αχα! για αυτο η γερμανια δεν εχει βιομηχανια και εχει η ελλάδαρα.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
αχα! για αυτο η γερμανια δεν εχει βιομηχανια και εχει η ελλάδαρα.

Καθυστερημένε Μίστερ-Βλαξ συγκρίνεις την αγορά της Γερμανίας με την αγορά της Ελλάδας; Θα το βουλώσεις καμιά ώρα ρε μαλακισμένε κρυφοφασίστα «αναρχικέ» φίλε του ανταγωνισμού και των πολυεθνικών; Κάθε φορά που ανοίγεις το στόμα σου εκσφενδονίζεις μαλακίες.
« Last Edit: September 25, 2015, 06:37:48 pm by Κοπρίτης »

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Αν το κόστος του προϊόντος είναι 0.5 στην Κίνα και 2 εδώ έχει ως εξής η παραγωγή του: οι πρώτες ύλες κοστίζουν 10 λεπτά, τα μηχανήματα κοστίζουν άλλα 10 λεπτά και ο μισθός του ΚΙνέζου για να το φτιάξει είναι 30 λεπτά. Αντιθέτως ο μισθός του Έλληνα είναι 1.8 ευρώ. Τουλάχιστον δηλαδή εξαπλάσιος από τον μισθό επιβίωσης του Κινέζου. Τι το μαγικό έχει λοιπόν ο Έλληνας και οι ανάγκες του ούτως ώστε να τον πληρώνουμε 6 φορές παραπάνω από τον Κινέζο και να χάνουμε αυτά τα κέδρη, τα οποία θα μπορούσαμε να τα επενδύσουμε και να αναπτυχθούμε;

Και ύστερα παραπονιέσαι που ο Έλληνας εργάτης θα αγοράσει αγαθά πολυτελείας όπως τα κουστούμια αρμάνι και τα iphone, ενώ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του φθηνότερα και να αποταμιεύσει και να επενδύσει. Ε αφού δεν τα έχει βγάλει με την αξία του... αλλά τα έχει βγάλει επειδή είναι "Έλληνας" ή "εργάτης" και έχει "ανάγκες"; Και δεν θα τα βγάλει από την παραγωγή, αλλά θα τα βγάλει από τον Έλληνα καταναλωτή, ο οποίος αντί να αγοράσει το φτηνό προϊόν με μισό ευρώ από την Κίνα θα το αγοράσει 4 φορές παραπάνω.

Το γεγονός όμως ότι ο κόσμος έχει αρκετό πλούτο ούτως ώστε να τον δίνει για iphone, σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για τον καθένα Έλληνα να δουλέψει ανταγωνιστικά στην παραγωγή αγαθών πολυτελείας και λαμβάνοντας μεγαλύτερο μισθό από εκείνον της επιβίωσης.

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Αν το κόστος του προϊόντος είναι 0.5 στην Κίνα και 2 εδώ έχει ως εξής η παραγωγή του: οι πρώτες ύλες κοστίζουν 10 λεπτά, τα μηχανήματα κοστίζουν άλλα 10 λεπτά και ο μισθός του ΚΙνέζου για να το φτιάξει είναι 30 λεπτά. Αντιθέτως ο μισθός του Έλληνα είναι 1.8 ευρώ. Τουλάχιστον δηλαδή εξαπλάσιος από τον μισθό επιβίωσης του Κινέζου. Τι το μαγικό έχει λοιπόν ο Έλληνας και οι ανάγκες του ούτως ώστε να τον πληρώνουμε 6 φορές παραπάνω από τον Κινέζο και να χάνουμε αυτά τα κέδρη, τα οποία θα μπορούσαμε να τα επενδύσουμε και να αναπτυχθούμε;


https://www.youtube.com/watch?v=3oyS_RMzGkM

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Καθυστερημένε Μίστερ-Βλαξ συγκρίνεις την αγορά της Γερμανίας με την αγορά της Ελλάδας; Θα το βουλώσεις καμιά ώρα ρε μαλακισμένε κρυφοφασίστα «αναρχικέ» φίλε του ανταγωνισμού και των πολυεθνικών; Κάθε φορά που ανοίγεις το στόμα σου εκσφενδονίζεις μαλακίες.

Τι σχέση εχει το οτι ειμαστε διαφορετική αγορά. Και η κινα ειναι διαφορετικη αγορά απο την ΕΕ, ομως δεν την εμποδίζει να πουλεί τα προϊοντα της εκει. Λες οτι ο βιομηχανος θα παει εκει που ειναι φθηνότερο το κοστος παραγωγής και σου εφερα παραδειγμα την ελλάδα με την γερμανία. Αυτο που σου ειπε ο μαρξ, απλα δεν στέκει. Και καλα ο μαρξ δεν ήξερε τι εγινε τον 20 και 21ο αιώνα, εσυ ποσο στοκος εισαι να πιστευεις με θρησκευτικη πιστη τζιχαντιστή τα όσα έλεγε;

Σαν συνεπής Αναρχικος ειμαι εναντιον των πολυεθνικων και υπερ του ανταγωνισμου.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Τι σχέση εχει το οτι ειμαστε διαφορετική αγορά. Και η κινα ειναι διαφορετικη αγορά απο την ΕΕ, ομως δεν την εμποδίζει να πουλεί τα προϊοντα της εκει. Λες οτι ο βιομηχανος θα παει εκει που ειναι φθηνότερο το κοστος παραγωγής και σου εφερα παραδειγμα την ελλάδα με την γερμανία. Αυτο που σου ειπε ο μαρξ, απλα δεν στέκει. Και καλα ο μαρξ δεν ήξερε τι εγινε τον 20 και 21ο αιώνα, εσυ ποσο στοκος εισαι να πιστευεις με θρησκευτικη πιστη τζιχαντιστή τα όσα έλεγε;

Σαν συνεπής Αναρχικος ειμαι εναντιον των πολυεθνικων και υπερ του ανταγωνισμου.

Ρε ηλίθιε αναρχικέ της πορδής, η Γερμανία ξεκίνησε την (εκ νέου) εκβιομηχάνισή της αμέσως μετά την καταστροφή της στον Β' ΠΠ, οπότε και έστειλαν ζεστά λεφτάκια τα Αμερικανάκια σε όλη την Ευρώπη για να ανακόψουν την εξάπλωση του κομμουνισμού από την ΕΣΣΔ. Η Γερμανία τότε έχτισε από την αρχή την δευτερογενή παραγωγή της, την βαριά βιομηχανία της, την οποία παραδοσιακά συνεχίζει να διατηρεί μέχρι σήμερα όχι στον ίδιο βαθμό. Ένας από τους λόγους που η παραγωγή της Γερμανίας κρατάει ακόμα σχετικά καλά είναι επειδή έχει πολύ καλή τεχνογνωσία την οποία μπορεί να εφαρμόσει σε προϊόντα με premium τοποθέτηση στην αγορά. Μία ηλεκτρική σκούπα SIEMENS, για παράδειγμα, είναι από τις ακριβότερες στην αγορά, όμως ταυτόχρονα η κατασκευή της είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με μιας που φτιάχνεται πλέον στην Κίνα, πχ, Hoover. Το ίδιο ισχύει για τα αυτοκίνητά της, για τις ηλεκτρικές συσκευές της στο σύνολο, κ.ο.κ. Και φυσικά αυτό οφείλεται και στο μέγεθος της αγοράς της. Δεν μπορούσες ανέκαθεν να εξάγεις με τόση ευκολία τα προϊόντα σου Μίστερ Βλαξ, θυμάσαι ότι αυτό συνέβη μετά τον πόλεμο ε; Για μία αγορά σαν της Γερμανίας ήταν πολύ πιο εύκολο να «αναπτυχθεί» (στις υγιείς μέρες του καπιταλισμού) μια εταιρία που απευθύνεται στη Γερμανία -η οποία είναι περίπου 8 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα- σε σχέση με την Ελλαδίτσα. Και φυσικά μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε την «επένδυση» της Γερμανίας στην Ελλάδα, που όλα αυτά τα χρόνια έστελνε τα λιμνάζοντα κεφάλαια από τα κέρδη της στα μέρη μας, εξαγοράζοντας τους πολιτικούς μας, για να αγοράζουμε τα αυτοκίνητά της και τα προϊόντα της, για να καταλήξουμε σε αυτό που γίνεται σήμερα: από τη μία παίρνουμε δάνεια τα οποία επιστρέφουμε με τεράστιους τόκους στη Γερμανία, από την άλλη η Γερμανία μάς ζητάει να πάρουμε μέτρα τα οποία καταστρέφουν περαιτέρω την ελληνική παραγωγή (από τον πρωτογενή αγροτικό τομέα, μέχρι τη φαρμακοβιομηχανία) με σκοπό να κυριαρχήσει στην αγορά μας, εκείνη να πουλάει κι εμείς να καταναλώνουμε. Γι' αυτό το λόγο όσο είμαστε σε αυτό το δρόμο δεν πρόκειται η ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει.


ΥΓ: Το ότι η Γερμανία, Μίστερ Βλαξ, έχει ακόμα εργοστάσια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συνεχίσει να τα έχει στο διηνεκές, ιδίως καθώς αυξάνεται η προσφορά του φθηνού εργατικού δυναμικού σε Κίνα, Ινδία, κ.λπ. Και στην Αμερική εξακολουθούν να υπάρχουν εργοστάσια, όμως η οικονομία της πάει απ' το κακό στο χειρότερο.


« Last Edit: September 25, 2015, 09:25:16 pm by Κοπρίτης »

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Κοπρίτη ο παράφρονας λαϊκισμός σου δεν αντέχεται άλλο. Η Ελληνική οικονομία απέτυχε γιατί το ελλαδικό Κράτος την κατέλαβε ολόκληρη. Η Γερμανία αναπτύχθηκε όχι γιατί πήρε δανεικά, όπως λες. Το ελαδικό Κράτος πήρε δανεικά, πήρε "βοήθεια" αμερικανική, βρετανική, γερμανική και απέτυχε. Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε πρώτον γιατί είχε το βιοψυχικό δυναμικό για να το κάνει και δεύτερον γιατί μετά την πτώση του κρατικιστικού καθεστώτος των ναζί, με τη σμίκρυνση του Κράτους, απελευθερώθηκαν οι πόροι που πήγαν στην παραγωγική οικονομία.  Το μέγεθος της χώρας ή της αγοράς δεν έχει καμία σχέση στην οικονομία. Μια μικρή χώρα μπορεί να είναι η πιο πλούσια. Αρκεί να αποταμιεύει, να επενδύει και να είναι ανοιχτή στις παγκόσμιες αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.


Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Κοπρίτη, η μαλακία που με δέρνει στον εγκέφαλο δεν παλεύεται. Η Ελληνική οικονομία απέτυχε γιατί μετατρέψαμε το ιδιωτικό χρέος σε δημόσιο, καθώς οι τράπεζες μετά τα μαζικά πιστόλια των Βγενόπουλων, των Αλαφούζων και των Κουρήδων παρέπαιαν, και για να μην καταρρεύσουν ολοκληρωτικά έστειλαν το λογαριασμό στο κράτος (σε εμάς δηλαδή, που τα πληρώνουμε τώρα με φόρους). Η Γερμανία αναπτύχθηκε χάρη στο σχέδιο Μάρσαλ και όχι γιατί πήρε δανεικά, όπως λανθασμένα νόμιζα ότι διάβασα κάπου. Το ελαδικό κράτος δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνουν όλα τα κράτη σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, δανειζόταν δηλαδή από τις αγορές που για όσο αυτό ήταν εξυπηρετούμενο δεν υπήρχε πρόβλημα. Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε πρώτον γιατί είχε την τεχνογνωσία από τον μπαμπά Χίτλερ στα περί της βιομηχανίας, δεύτερον γιατί είχε το βιοψυχικό δυναμικό για να το κάνει και τρίτον γιατί μετά την πτώση του κρατικιστικού καθεστώτος των ναζί, μετά τον πόλεμο δηλαδή, έγινε reset στον καπιταλισμό εφόσον χάθηκαν τεράστια κεφάλαια, και ταυτόχρονα δημιουργήθηκε η πραγματική ανάγκη για εκ νέου αναδόμηση της τότε ρημαγμένης Ευρώπης. Το μέγεθος της χώρας ή της αγοράς εννοείται ότι παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην οικονομία, επειδή αυτό μεταφράζεται και σε αντίστοιχα μεγέθη πόρων (ανθρώπινο δυναμικό, πρώτες ύλες, κ.λπ.) γι' αυτό και οι πλουσιότερες χώρες είναι και τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά κέντρα οι μεγαλύτερες, Κίνα, Αμερική, Γερμανία, κ.λπ. (συνασπισμός G7). Δε συμφωνείς Κοπρίτη ότι είμαι μαλάκας και δεν ξέρω τι μού γίνεται; 
« Last Edit: September 26, 2015, 03:58:47 pm by Κοπρίτης »

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Ανακεφαλαίωση

κόπρος: οι βιομηχανιες φευγουν απο τις αναπτυγμένες χωρες και πανε σε χωρες τριτου κοσμου για να δινουν φτηνα μεροκαματα. To ειπε και ο Μαρξ, Deal with it.

Φωνη της Λογικής: Τοτε πως εχουν βιομηχανίες οι γερμανια, νορβηγια, ηπα κτλ; 

κόπρος: ασδφ!#$:ΕΦ@!%$ΕΡΦ$$ΡΦ: μπλα μπλα μπλα μπλα.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Σταμάτα ρε γαμώσπιτο φασιστικό μπαστάρδι να τρολάρεις. Πήγαινε να παίξεις τον αναρχικό σε καμία παιδική παράσταση μπας και πείσεις κάναν καθυστερημένο ότι είσαι όντως αναρχικός. Άντε λέμε.

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Εγώ δεν πήρα κανένα δάνειο, ούτε μετέτρεψα κανένα χρέος από ιδιωτικό σε "δημόσιο" (μόνο το Κράτος μπορεί να μετατρέψει κάτι σε "δημόσιο" που σημαίνει ότι κάθε τι δημόσιο σημαίνει κρατικό. Απλά επειδή οι παλιάνθρωποι που υποστηρίζουν το Κράτος καταλαβαίνουν ότι ο Λαός δεν θέλει το Κράτος, το βαφτίζουν δημόσιο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του Λαού, να τον ξεγελάσουν. Ακόμα και ένας φασίστας δίνει άλλοθι στο δημοκρατικό Κράτος να δανείζεται και συναινεί στο να βαφτιστεί το χρέος "δημόσιο", γιατί και αυτός αν έρθει στην εξουσία τα ίδια σκατά θα κάνει. Οπότε τον συμφέρει να δανείζεται το Κράτος και να πιστεύει ο Λαός ότι το χρέος δεν είναι του Κράτους, αλλά είναι "δημόσιο"). Η διεστραμμένη λογική σου να προσωποποιείς τις χώρες (εννοοώντας τα Κράτη και μιλώντας μόνο για τα Κράτη) σε κάνει να μην ξέρεις για τι πράγμα μιλάς. Ιδίως όταν λες ότι μια από τις πλουσιότερες χώρες είναι η Κίνα όπου όλοι είναι φτωχοί... Το Ελληνικό Κράτος, πιεζόμενο από τους πολιτικούς τραμπουκισμούς ατόμων σαν και εσένα (κομμουνιστών, φασιστών, δημοσίων υπαλλήλων), αναγκάστηκε να δανειστεί για να συντηρήσει νοσοκομεία, σχολεία, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, δήμους και ένα σωρό άλλα παρόμοια. Η πίεση αυτή ήταν τόσο παράλογη και τόσο κανιβαλιστικά ανεύθυνη που το Κράτος υπερχρεώθηκε και χρεοκόπησε. Τη χρεοκοπία του Κράτους την πλήρωσε ο μέσος Έλληνας πολίτης, στον οποίο επιβλήθηκαν νέοι δυσβάσταχτοι φόροι και αυξήθηκαν όλοι οι ήδη υπάρχοντες. Το αποτέλεσμα ήταν να μπουνε μέσα όλες οι επιχειρήσεις, πλην των κρατικών και να φτάσουν στην απόλυση όλοι οι εργαζόμενοι, πλην των κρατικών, οι οποίοι δεν εργάζονται ούτως ή άλλως.

Quote
Germany, which up until the 1953 Debt agreement had to work on the assumption that all the Marshall plan aid was to be repaid, spent its funds very carefully.

Η Γερμανική οικονομία, όπως κάθε νοικοκυριό, όπως κάθε άτομο, χρησιμοποίησε τις αρχές της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης για να φτιάξει την οικονομία της. Το ότι επαναλαμβάνεις την ίδια γελοία αποσπασματική εκδοχή της "ιστορίας" και λες ότι η Γερμανία αναπτύχθηκε για αυτό το τυχαίο γεγονός και για το άλλο τυχαίο γεγονός, είναι βλακώδες. Και στην Ελλάδα δόθηκαν χρήματα από το σχέδιο Μάρσαλ. Γιατί δεν αναπτύχθηκε η Ελλάδα όπως η Γερμανία; Πάλι θα αρχίσεις να μου αναφέρεσαι στο τάδε τυχαίο γεγονός και στο δείνα τυχαίο γεγονός.

Μια κοινωνία που θέλει να αναπτυχθεί πρέπει να έχει τα εξής: ανταγωνιστική εργασία, αποταμίευση και IQ. Ούτε πρέπει να έχει πολλά μέλη, ούτε πρέπει το Κράτος να αρπάζει τις περιουσίες των πολιτών. Η Γερμανία δεν αναπτύχθηκε με φόρους. Αυτό το οποίο υπέστη reset ήταν το γερμανικό ΚΡΑΤΟΣ. Έτσι έρχεται η ανάπτυξη.
« Last Edit: September 27, 2015, 08:59:17 am by Pinochet88 »

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Ακόμα και ένας φασίστας δίνει άλλοθι στο δημοκρατικό Κράτος να δανείζεται και συναινεί στο να βαφτιστεί το χρέος "δημόσιο", γιατί και αυτός αν έρθει στην εξουσία τα ίδια σκατά θα κάνει. Οπότε τον συμφέρει να δανείζεται το Κράτος και να πιστεύει ο Λαός ότι το χρέος δεν είναι του Κράτους, αλλά είναι "δημόσιο").


Σ'ευχαριστώ που περιγράφεις μόνος σου γιατί κανένα σύστημα δεν πρόκειται να σταματήσει τα κράτη απ' το να πέφτουν έξω και να σκάνε οι οικονομίες τους σαν φούσκες, όσο υπάρχει ο παράγοντας κέρδος. Από τη στιγμή που το κέρδος εξακολουθεί να υπάρχει, υπάρχει αυτομάτως και ο λόγος για κάποιον να κλέψει, να εκμεταλλευτεί, να διαφθείρει και να διαφθαρεί. Ταυτόχρονα, όσο υπάρχει το κέρδος, η στρατηγική που (είναι αναγκασμένα εκ των πραγμάτων να) ακολουθούν τα κράτη για τις οικονομίες τους πρέπει να συγκλίνει στην ανταγωνιστικότητα (κατεβάζω μισθούς Κίνας για να στήσω παραγωγή στην Ελλάδα), την απατεωνιά (πρόσφατη ιστορία ρυπογόνων αυτοκινήτων), τη διαφθορά (λαδώνω τους Έλληνες αξιωματούχους για να μου δώσουν απευθείας ανάθεση δουλειάς - SIEMENS), κ.ο.κ. Μη νομίζεις πως επειδή το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε πέντε δημόσια έργα για να πάρει τα κέρατά του σε μίζες κάτω απ' το τραπέζι, ότι (έχουμε την εντύπωση πως) έφτιαξε ορθό κράτος. Όλα αυτά είναι συμπεράσματα και στρεβλώσεις δικές σου, που τόσο εσύ όσο και οι ροζουλί σοσιαλιστές του κώλου (παλαιότερα ΠΑΣΟΚ, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ) έχετε περάσει στην κοινή γνώμη. Το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη κράτους, μεγάλου ή μικρού, το πρόβλημα είναι η ύπαρξη κέρδους, που με τη σειρά του οδηγεί σε όλα αυτά που περιέγραψα πριν -μεταξύ των οποίων και τα αναποτελεσματικά, σπάταλα κράτη.


Ιδίως όταν λες ότι μια από τις πλουσιότερες χώρες είναι η Κίνα όπου όλοι είναι φτωχοί...

Το ότι η Κίνα είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες είναι δεδομένο όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί σύμφωνα με τα κριτήρια και τους δείκτες που χρησιμοποιούνται για τα οικονομικά μεγέθη (ΑΕΠ, κ.λπ.) η οικονομία της είναι αμέσως μετά της Αμερικής στην παγκόσμια κατάταξη. Το ότι η διανομή του πλούτου στον πληθυσμό της είναι ανισόμετρη καταδεικνύει ακριβώς μία από τις πολλές στρεβλώσεις του συστήματος του κοπανιστού αέρα και της οικονομίας της φούσκας που εξυμνείς, όταν για παράδειγμα αναφέρεστε σε «πλούσιες» χώρες όπως η Αμερική. Μόνος σου υπογραμμίζεις ότι στην «πλούσια» Κίνα με τη «δυνατή οικονομία» όλοι είναι φτωχοί. Με δικά σου λόγια το λες, μόνος σου. Σ' ευχαριστώ και πάλι που με βγάζεις απ' τον κόπο.

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Κοπριτη, τα επιχειρηματα σου ειναι τοσο αιωλα που δεν θα μπω στον κοπο να απαντησω, τιποτα προσωπικό.


Η Γερμανική οικονομία, όπως κάθε νοικοκυριό, όπως κάθε άτομο, χρησιμοποίησε τις αρχές της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης για να φτιάξει την οικονομία της.

Καλός εισαι και εσυ, ψευτοαναρχικε, οπαδε του νοικοκυρεμένου κρατους.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
https://www.google.gr/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_pcap_cd&idim=country:CHN:IND&hl=en&dl=en#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:CHN:GRC:USA&ifdim=region&hl=en_US&dl=en&ind=false

Ό,τι ανοησίες και να λέτε, η αλήθεια παραμένει μια: Χώρες με οικονομική ελευθερία αναπτύσσονται, χώρες με σοσιαλιστική οικονομία καταστρέφονται. Αυτό είναι η μεγάλη αλήθεια του καπιταλισμού. Για αυτό ο καπιταλισμός αφάνισε τον φασισμό, για αυτό νίκησε κατά κράτος τον κομμουνισμό. Μόνο ο καπιταλισμός δουλεύει.

{ Με θλίψη μου διαπιστώνω ότι ο απλός καθημερινός σχιστομάτης κινέζος υπάνθρωπος, που ζει σε ένα υπάνθρωπο ολοκληρωτικό κορπορατιστικό καθεστώς, κατάφερε, από τότε που ξεκίνησε η κρίση χρέους του ελλαδικού Κράτους, να διπλασιάσει το εισόδημά του, μέσα από την περιορισμένη του ελευθερία και μόνο εξαιτίας του διεθνούς εμπορίου, ενώ ο μέσος Έλληνας έχει πάρει την κατηφόρα, ακριβώς γιατί άτομα σαν και εσάς, ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού, δημαγωγούν ανεύθυνα και ελεεινά, και δεν μπορούν να γίνουν τα θεμελιώδη βήματα για την ανάπτυξη, όπως ελεύθεροι μισθοί και ελεύθερη επιχειρηματική δραστηριότητα. Μέχρι και η κομμουνιστική Κίνα, με μισθούς πείνας επωφελείται από το διεθνές εμπόριο περισσότερο από την Ελλάδα... }
« Last Edit: September 28, 2015, 05:31:24 pm by Pinochet88 »

DivineWill

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 3
  • Φήμη 0
  • Gender: Male
  • QUOD EST SUPERIUS EST SICUT QUOD EST INFERIUS
  • Location: Washington D.C.
    • View Profile
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΖΗΜΕΡΕ ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΕΣ!!!!

ΥΓ. Πάντως εδώ που τα λέμε για το ατύχημα δεν φταίει ο πρόεδρος, απλώς δεν έπρεπε να πάει Βόλο εξ αρχής.......

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile

Ό,τι ανοησίες και να λέτε, η αλήθεια παραμένει μια: Χώρες με οικονομική ελευθερία αναπτύσσονται, χώρες με σοσιαλιστική οικονομία καταστρέφονται


Για αυτό ο καπιταλισμός αφάνισε τον φασισμό, για αυτό νίκησε κατά κράτος τον κομμουνισμό. Μόνο ο καπιταλισμός δουλεύει.
Ο φασιμός αφανίστηκε επειδή έχασε τον πόλεμο.

DivineWill

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 3
  • Φήμη 0
  • Gender: Male
  • QUOD EST SUPERIUS EST SICUT QUOD EST INFERIUS
  • Location: Washington D.C.
    • View Profile
Για αυτό ο καπιταλισμός αφάνισε τον φασισμό, για αυτό νίκησε κατά κράτος τον κομμουνισμό. Μόνο ο καπιταλισμός δουλεύει.
Ο φασιμός αφανίστηκε επειδή έχασε τον πόλεμο.
Αν και ο @Pinochet88 είναι ξεκάθαρος! Ο καπιταλισμός αφάνισε τον φασισμό, ωστόσο, γιατί ο φασιμός έχασε τον πόλεμο; ε;
Γιατί ένα τόσο "ανώτερο" σύστημα -οπως το παρουσιάζετε- δεν μπόρεσε να νικήσει τον "υποδεέστερο" -κατ΄ εσας- καπιταλισμό;
Μήπως επειδή ο πόλεμος χρειάζεται και σοφία και ως εκ τούτου ένα φασιστικό σύστημα μιας και παρορμητικό απ' την φύση του
δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα δημοκρατικό ελευθεριακό και εκ φύσεως πιο σταθερό άρα και πιο σοφό σύστημα;

Να υπενθυμίσουμε εδώ την γνωστή ηλίθια πρόβλεψη του πανηλίθιου Χίτλερ οτί δήθεν ο "ανώτερος" κομμουνισμός -λογω πειθαρχίας τάχα- θα νικούσε τον "άναρχο" καπιταλισμό,
ή δεν χρειάζεται;

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
Ο φασιμός αφανίστηκε επειδή έχασε τον πόλεμο.
Αν και ο @Pinochet88 είναι ξεκάθαρος! Ο καπιταλισμός αφάνισε τον φασισμό, ωστόσο, γιατί ο φασιμός έχασε τον πόλεμο; ε;
Γιατί ένα τόσο "ανώτερο" σύστημα -οπως το παρουσιάζετε- δεν μπόρεσε να νικήσει τον "υποδεέστερο" -κατ΄ εσας- καπιταλισμό;
Μήπως επειδή ο πόλεμος χρειάζεται και σοφία και ως εκ τούτου ένα φασιστικό σύστημα μιας και παρορμητικό απ' την φύση του
δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα δημοκρατικό ελευθεριακό και εκ φύσεως πιο σταθερό άρα και πιο σοφό σύστημα;
Βασικά οι σοβιετικοί νίκησαν τους Γερμανούς κατά κύριο λόγο όχι ότι και οι "καπιταλιστές" δεν έπαιξαν τον ρόλο τους αν και ο Χίτλερ δεν ήθελε τον πόλεμο με τους "καπιταλιστές" απλά ήθελε τις γερμανικές περιοχές που είχαν πάρει άλλες χώρες με τους σοβιετικούς ο πόλεμος ήταν προαποφασιμένος και υπήρχε σχέδιο με τους Άγγλους προέκυψε, μάλιστα ο Χίτλερ ονειρευόταν την Αγγλία στο πλευρό του ως σύμμαχο κι όχι ως εχθρό αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ο συγκεκριμένος πόλεμος δεν είχε να κάνει τόσο με το σύστημα όσο με τους πολύ μεγαλύτερους πόρους που διέθεταν οι σύμμαχοι και τις πιο πειθαρχημένες συμμαχίες που είχαν γιατί οι Γερμανοί δέχτηκαν σοβαρά πλήγματα λόγο των συμμάχων τους μην ξεχνάμε ότι οι Γιαπωνέζοι έβαλαν με το ζόρι τις ΗΠΑ στον πόλεμο μέσω των ενεργειών τους.

Να υπενθυμίσουμε εδώ την γνωστή ηλίθια πρόβλεψη του πανηλίθιου Χίτλερ οτί δήθεν ο "ανώτερος" κομμουνισμός -λογω πειθαρχίας τάχα- θα νικούσε τον "άναρχο" καπιταλισμό,
ή δεν χρειάζεται;
Αν είχες διαβάσει το table talks of Adolf Hitler μόνο πανηλίθιο δεν θα τον χαρακτήριζες, ο άνθρωπος είχε πλάνο για τα πάντα και εδώ που τα λέμε παρότι ο κομουνισμός κατέρρευσε στα κράτη που εφαρμόστηκε επειδή είναι ένα μη λειτουργικό σύστημα αυτό  δεν σημαίνει ότι οι αριστερίζοντες δυνάμεις δεν έχουν εξαπλωθεί σε όλον τον δυτικό κόσμο σαν καρκίνος που τον καταστρέφει εκ των έσω.

Tortelini

  • Guest
O Kommunismos gamaei san sustima stin theoria an eksairesoume tous antiratsismous kai auta. Aplos gia na efarmosti prepei to kratos efarmogos na einai Theos - Pateras kai na min apartizetai apo anthropous :P

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
O Kommunismos gamaei san sustima stin theoria
Ναι όντως σε όλους φαίνεται ότι γαμάει μέχρι να πάει στο σπίτι τους ο κομισάριος και να τους πάει με το ζόρι να δουλέψουν στο εργοστάσιο για την σοβιετική πατρίδα ή μέχρι να τους γκρεμίσει το σπίτι και να τους πάει να μείνουν σε εργατικές πολυκατοικίες κτλ...

Codename Nemesis

  • Guest
Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί συζήτηση με νόημα, αν δεν μπορείς με στοιχειώδη λογική και αντικειμενικότητα να στηρίξεις αυτά που υποτίθεται ότι πιστεύεις.

Σου εξήγησα ήδη ότι δε θα έχεις πρόβλημα σε μια κοινωνία σαν αυτή που προτείνω, και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν ακολουθήσεις το πρόγραμμα, αλλά εσύ επιμένεις στα δικά σου. Το καταλαβαίνω ότι είσαι μπερδεμένος, αλλά πρέπει τουλάχιστον στοιχειωδώς να προσπαθείς να στηρίξεις στη λογική αυτά που λες. Ούτε οι ίδιοι οι inbred αμερικάνοι που τις γράφουν αυτές τις μαλακίες που διαβάζεις δεν τις πιστεύουν. Και θέλεις να τις πάρουμε ΕΜΕΙΣ στα σοβαρά; Σου είπα, εφαρμογή αυτά έχουν είτε σε ένα post-apocalyptic σενάριο, είτε στον αμερικανικό ημι-φεουδαρχικό Νότο της εποχής των δούλων.

 Ακόμα δεν μας είπες σε τι ακριβώς πιστεύεις, τι σημαίνει αναρχοφιλελεύθερος; Κάτι σαν τον Μπάμπη Παπαδημητρίου είσαι δηλαδή, του ΣΚΑΙ; Ε ωραία, θα πρέπει να είσαι χαρούμενος με την κατεύθυνση που πάει ο πλανήτης. Τι είδους παραγωγική δραστηριότητα θα μπορούσε να ασκεί αυτός στην κοινωνία που προτείνω, άραγε; Θα μπορούσε να σπάει καπνά; Θα έκανε για εφημεριδοπώλης έστω; Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι ότι το κράτος το οποίο προτείνω θα αναγκαζόταν να δείξει εξτρά επιμορφωτική επιμέλεια στις περιπτώσεις πολιτών με τόσο χαμερπές και αντικοινωνικά παρασιτικό ιστορικό.

Τα άλλα που λες για Ελλάδα, φυλή, Λαό κλπ, δεν ξέρω που κολλάνε, δεν έχουν καμία θέση και καμία σχέση με τα υπόλοιπα που λες για το κεφάλαιο, το διεθνές εμπόριο κλπ. Δε μας λες επίσης, αφού λες ότι θέλεις να ζήσεις στην Ελλάδα, πως θα μοιάζει η Ελλάδα που θέλεις, όπως έδωσα εγώ μια εικόνα. Θα υπάρχουν υποθέτω αυτόνομα καπιταλιστικά χωριά; Σε στυλ φεουδαρχίας; Τα οποία προφανώς θα κυριαρχούνται από οικογένειες και σόγια. Τι νόμισμα θα έχουν αυτά; Το ίδιο όλα μεταξύ τους; Ή το ένα θα έχει νόμισμα, το άλλο θα αποφασίσει να έχει αντί για νόμισμα ντομάτες πχ; Και αργά ή γρήγορα ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα αρχίσει ο πόλεμος μεταξύ τους. Πολύ ωραίο σχέδιο, τι να σου πω, όνειρο μιλάμε.
Αλλά βλέπω και ενδείξεις καταπιεσμένης θρασυδειλίας, εκτός από έλλειψη κάθε είδους ηθικής και φιλοσοφικής συγκρότησης, στα πιστεύω σου. Προσθέτεις ότι όχι μόνο θα επικρατεί ο ισχυρότερος στα λεφτά, αλλά ο ανίσχυρος και ο μόνος θα είναι στο έλεος των ισχυρών. Οπότε δε μιλάς απλά για μια κοινωνία Mad Max, αλλά έναν συνδυασμό αυτής με το The Purge, όπου θα μπορείς να σκοτώνεις και όποιον θέλεις, άμα έχεις την απαραίτητη δύναμη. Παρεπιπτόντως, αυτό είναι λίγο πολύ το ιστορικό στάδιο αμέσως ΠΡΙΝ τη δημιουργία των σύγχρονων κρατών. Δηλαδή θέλεις αντί να πάμε μπροστά να πάμε προς τα πίσω.

Μιλάς λοιπόν για την κοινωνία των ελευθέρων καταναλωτών. Που θα "ελέγχουν" τις αυταρχικές ιδιωτικές αστυνομίες. Ξεχνάς βέβαια ότι η ιδιότητα του καταναλωτή είναι ούτε ενός αιώνα, σε έναν πλανήτη που οι άνθρωποι είχαν διάφορους άλλους επιθετικούς προσδιορισμούς στη διάρκεια χιλιετιών. Ο καθένας βέβαια ανεβαίνει μέχρι εκεί όπου δύναται να κοιτάξει..

Οπότε είμαστε στο αναρχοκαπιταλιστικό χωριό σου και έρχομαι εγώ που έχω ιδιωτική αστυνομία, και φέρομαι αυταρχικά στο γείτονά σου, του μοιράζω μερικές κλωτσιές ας πούμε και φεύγω. Με βλέπεις εσύ και αποφασίζεις να "σταματήσεις να με πληρώνεις", ως καταναλωτής με συνέπεια στην αντι-αυταρχικότητα. Μου στέλνεις μια επιστολή και μου το ανακοινώνεις και μου επισημαίνεις και τον κίνδυνο να "χάσω πελάτες" και άρα να μείνω εκτός δουλειάς. Έρχομαι την άλλη μέρα στην καλύβα σου ή στο σπίτι σου ή σε ότι ζείτε στο αναρχοκαπιταλιστικό χωριό και σε κρεμάω μαζί με όλους τους συγγενείς και φίλους σου, μετά την υποτυπώδη αντίστασή σας με τα λιανοτούφεκά σας, κλέβω και καίω όλα τα υπάρχοντά σου και σβήνω κάθε θύμησή σου από τον πλανήτη. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς με σταματάει ως "ιδιωτική αστυνομία ελεγχόμενη από τους καταναλωτές" να κάνω αυτό το πράγμα στην κοινωνία που υποστηρίζεις; Ποιος θα σε προστατέψει απο μένα; Ο Τζήμερος; Το οποίο ασφαλώς θα οδηγούσε πάλι σε γενική αντιπαράθεση όλων με όλους. Τρομερή ιδέα.

Ο δημόσιος χώρος σε ξενίζει λες, αλλά είσαι ελεύθερος να περιφέρεσαι σε αυτόν. Στον δικό σου κόσμο, θα ήταν περιφραγμένος και θα ανήκε σε κάποιον ιδιώτη, και ούτε από μακριά δε θα μπορούσες να τον δεις. Θα είχες κάποιο χωράφι δικό σου και θα σου έρχονταν παραγωγικές σκέψεις, αλλά αν πατούσες στο ΔΙΚΟ μου χωράφι θα σε πυροβολούσα απ τα 100 μέτρα. Ποιος σου είπε ότι θα είχα όρεξη να συζητήσω μαζί σου, σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο που τα εγώ θα βασιλεύουν, οι άνθρωποι θα είναι απλά ζώα με απεριόριστα συμφέροντα και ο θάνατός σου θα είναι η ζωή μου; Ούτε σε φωτογραφία δε θα θέλω να σε δω κοντά στην περιουσία μου, αλλιώς σε πυροβολώ απευθείας και κλέβω τα ρούχα σου και τα παπούτσια σου και σε ταίζω στο σκύλο μου. Έτσι πάει.

Πλήθος άλλων αντιφάσεων, όπως το γεγονός ότι ενώ εκθειάζεις τις μεγάλες ιδιωτικές καπιταλιστικές εταιρείες, παραβλέπεις το ότι αυτές δημιουργήθηκαν και είναι αποτελεσματικές, οργανωμένες ως μικρογραφίες κράτους, ή στρατού. Κατά τα άλλα δε σου αρέσει η ιεραρχία..
Αλλά και η ίδια η μαζική παραγωγή στον καπιταλισμό οφείλεται στην πληθυσμιακή μαζικότητα των σύγχρονων κρατών.

Στο στρατό δεν ανέρχεται στην ιεραρχία ο πιο αδίστακτος, αλλά ο πιο πειθαρχημένος. Το αν αυτή η ιδιότητα είναι ενδεικτική και γενικότερης αξίας του ατόμου αυτού, είναι άλλη συζήτηση. Αντιθέτως, είναι ακριβώς στην καπιταλιστική κοινωνία του κέρδους που ο πιο αδίστακτος ανεβαίνει τα σκαλιά. Παρεπιπτόντως έχω ένα τεράστιο κουτάλι με τα αρχικά Ε.Σ. από κάπου στον Έβρο. Το κράτησα όχι για να το κλέψω αλλά σαν ενθύμιο.

Το πρόβλημά σου είναι από ότι φαίνεται η έννοια του Κράτους. Σου είπα ότι δε μου αρέσουν ούτε τα κράτη ούτε τα μη κράτη. Αναφέρομαι στο πλάνο μου σε μια συγκεκριμένη μορφή οργάνωσης, σε μία μέθοδο κοινωνικής μηχανικής και παραγωγικής δημιουργίας. Ας μην το πούμε κράτος, ας το πούμε ένα ιδιαίτερο Καθεστώς. Το έχεις παρεξηγήσει το Καθεστώς που αναφέρω. Δε θα σε βάλει στα χωράφια για να σε κουράσει, αλλά για να σε διαπαιδαγωγήσει. Ενώ στον μέσο πολίτη οι μέθοδοι θα αποτελούν μορφή διαπαιδαγώγησης, σε εξαιρετικά πλανημένα άτομα όπως εσύ, θα αποτελούν πράγματι μορφές ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Διότι ο νεοφιλελευθερισμός, η άρρωστη λατρεία του εγώ, το εβραιοκυνήγι του κέρδους ως σκοπός ζωής, αποτελούν τις αρρώστειες της σύγχρονης κοινωνίας.
Τα ρομπότ που ανέφερες είναι καλή ιδέα. Αλλά που θα τα βρούμε; Μπορούμε να τα φτιάξουμε; Αν ναι έχει καλώς, αν όχι, τι; Οπότε ξεκινάμε από τη βάση. Στόχος μας είναι η αυτάρκεια και να μπορούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα σύνορα επ' αόριστον. Να μη χρειαζόμαστε κανέναν ξένο για οτιδήποτε. Οπότε και εγώ και εσύ και όλοι θα ξεκινάμε ως αγρότες, διότι είμαστε αγροτική χώρα πάνω από όλα. Δε θα αποτελεί καταναγκαστική εργασία το να είσαι αγρότης. Θα αποτελεί μέρος της συλλογικής ταυτότητας του λαού. Και αν επεκτείνουμε την παραγωγή με τη χρήση ρομπότ, ακόμα καλύτερα. Βλέπεις ότι θα είχες μια καλή θέση στο Καθεστώς αυτό, σαν άνθρωπος με παραγωγικές ιδέες και διάθεση προσφοράς. Δηλαδή τι να πω, τόσο πολύ σου αρέσει να αγοράζεις λεμόνια αργεντινής 3.5 ευρώ το κιλό; Γιατί να μην πας στο χωράφι, ανάπηρος είσαι; Δεν έχεις πόδια; Μπορεί να σου φαινόταν αρχικά δύσκολη η ζωή της εργασίας, και να αντιδρούσες. Για τα παιδιά σου όμως, θα φάνταζε αυτονόητη και η μόνη αληθινή ζωή. Μην ανησυχείς χωρίς λόγο.

Δεν είπα ποτέ ότι εγώ θα ήμουν ο αρχηγός στο σύστημα αυτό. Ούτε πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένας μόνο που αποφασίζει. Εγώ θα είμαι ότι ακριβώς θα είσαι και εσύ. Ένας ισόβιος αγρότης και εργάτης με τις ίδιες ευκαιρίες και υποχρεώσεις με όλους. Τα παραπάνω που θα μπορούμε να γίνουμε, θα είναι στο δικό μας χέρι και σε ότι μας δώρισε η φύση ασφαλώς ως ικανότητες. Είπα ήδη ότι θα πρέπει να υπάρχουν συμβούλια και υποσυμβούλια κάθε είδους, για κάθε ομάδα της κοινωνίας, από ηλικιακή μέχρι επαγγελματική και γνωσιακή, και η ανέλιξη στις ομάδες αυτές που θα σχεδιάζουν και θα παίρνουν αποφάσεις θα είναι αξιοκρατική και αριστοκρατική.

Μιλάς για ελευθερία, σου είπα ήδη ότι η ελευθερία είναι έννοια σχετική. Και γω ακριβώς για ελευθερία μιλάω. Η εργασία απελευθερώνει. Χτίζει σε βάση αληθινή και τίμια την γήινη ύπαρξή σου, σε αντίθεση με τη γλοιώδη υπανθρώπινη ασυνειδησία της "οικονομικής δραστηριότητας" στο παρόν οικονομικοκοινωνικό σύστημα της αρπαχτής. Το πρώτο βήμα ελευθερίας, συλλογικό πάντα, θα είναι η παραγωγική αυτάρκεια. Ένα τεράστιο βήμα θα είναι η κατάργηση των χρημάτων και η δημιουργία άλλου είδους συστήματος προσωπικής αξίας και αποταμίευσης, όπως αυτό που πρότεινα της συλλογής μονάδων εργασίας. Όλα μπορούν να γίνουν αξιοκρατικά και με δικαιοσύνη αν υπάρχει θέληση. Πχ μία ώρα δουλειά γραφείου θα σου πιστώνει ηλεκτρονικά στο λογαριασμό σου ένα κρέντιτ. Μία ώρα αγροτικής εργασίας τρία κρέντιτ ας πούμε. Μία ώρα βαρειάς χειρωνακτικής εργασίας, πέντε κρέντιτ. Αν είσαι χειρούργος πχ, μία εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας 20 κρέντιτ. Και αν είσαι νευροχειρούργος, μία εγχείρηση 50 κρέντιτ ας πούμε. Τι μπορείς να κάνεις; Τι θέλεις να κάνεις; Αναλόγως θα πιστώνεσαι. Άλλος τρόπος δε θα υπάρχει. Οπότε εξαφανίζουμε τα λαμόγια σε μια στιγμή.
Είπαμε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί το σημερινό ψευδο-κράτος που έχουμε να θεωρείται στ' αλήθεια κράτος και να το κρίνουμε ως τέτοιο. Μπορούμε να το κρίνουμε μόνο ως ιστορικό δυστύχημα και άρα δεν αποτελεί μοντέλο κράτους ώστε να συσκοτίζει την αντίληψή μας για την πιθανή ύπαρξη πραγματικού ελληνικού κράτους.
Είπαμε επίσης ότι δεν μπορούμε να έχουμε και την τυρόπιτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Η βάση του κράτους που προτείνω θα είναι η παραγωγική στήριξη των πολιτών της ίδιας τους της ύπαρξης και της επιβίωσης. Και από εκεί και πέρα αφού εξασφαλιστούν τα βασικά, όσο παραπάνω δίνουν, τόσα οι ίδιοι θα λαμβάνουν/λαμβάνουμε. Αν δε θέλουν ή δεν μπορέσουν να ζήσουν και να αναπτυχθούν με τις δικές τους δυνάμεις, θα ξαναγίνουν πόρνες, τσιράκια και γκαρσόνια των ξένων.


Το επόμενο μεγάλο βήμα προς την ελευθερία θα είναι η απελευθέρωσή σου από την ατομική σου ιδιοκτησία, δηλαδή από τα υλικά αγαθά. Σε εκεινό το κομβικό σημείο θα μπορούσε η κοινωνία αυτή να προχωρήσει επιτέλους πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ προς τις πνευματικές της αναζητήσεις.

Για την πράξη βέβαια δεν είπες επίσης τίποτα. Εγώ εξήγησα ότι αντικειμενικά, η Ελλάδα έχει δύο δρόμους σήμερα, τους αναφέρω στα προηγούμενα ποστ παραπάνω. Αν έπαιρνε τον δεύτερο, θα μπορούσε θεωρητικά να κινηθεί σε βάθος χρόνου προς το μοντέλο που προτείνω. Εσύ τον "γνήσιο καπιταλισμό" που ανέφερες ως λύση, που ακριβώς θα τον πραγματώσεις. Θα πρέπει να κάνεις κι εσύ με τη σειρά σου κλείσιμο των συνόρων, απαγόρευση εισόδου κεφαλαίων και αγαθών, να εξαφανίσεις τις ιδιωτικές τράπεζες, να κόψεις χρήμα και μετά να πεις μέσα στο εικονικό περιβάλλον αυτό "ωραία παιδιά, τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε, θα έχουμε γνήσιο καπιταλισμό, μπορείτε να παράξετε και να ανταγωνιστείτε ελεύθερα"! Αυτό θέλεις να κάνουμε;

Οπότε για να ανακεφαλαιώσω, όχι απλά δεν απάντησες σε οτιδήποτε, αλλά απέτυχες να στηρίξεις στοιχειωδώς τα ίδια σου τα πιστεύω. Ασχολείσαι με μαλακίες, με μικρότητες, με αμερικανιές, αν θα δώσεις πέντε δραχμές παραπάνω ή παρακάτω στον υπάλληλό σου κλπ. Απανθρωπιά, χρήμα, εγωπάθεια, μικροπρέπεια, κέρδος, μολυσματική συνειδησιακή εβραίλα, τοκογλυφία, παρασιτισμός, υποτέλεια. Αυτά είναι απεχθή (και επονείδιστα), δεν αρέσουν στον κόσμο, είναι ξεπερασμένα, δεν ενδιαφέρουν κανέναν και δεν πείθουν κανέναν πλέον. Και καταστρέφουν ολοταχώς τον πλανήτη.

Εγώ από την άλλη μιλάω για το ότι αν είμαστε Έλληνες, δεν είναι κατόρθωμα να είμαστε οι ζητιάνοι και οι ξεφτίλες του πλανήτη. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό; Αρκετή αρνητική δημοσιότητα έχουμε αποκτήσει. Θα φτιάξουμε κι εμείς κάτι δικό μας; Ή θα μας συνθλίψουν τα ανελέητα γρανάζια της ιστορίας μέσα στη χρεοκωπημένη μας ασημαντότητα ως τους πλέον χειρότερους παλιάτσους και λινάτσες όλων των εποχών που πατήσανε τα χώματα αυτά; Έχουμε την σπάνια ευκαιρία να προσπαθήσουμε να πραγματώσουμε το Πλατωνικό όραμα των αιώνων, με όρους νέας τεχνολογίας, πανεύκολα, με καινοτόμες ιδέες και προοδευτικές λύσεις. Μιλάω για το ΜΕΛΛΟΝ. Για την κοινωνία του μέλλοντος. Μπορεί να καταλήξει βέβαια η προσπάθεια σε ερείπια, αλλά το ερώτημα είναι: προτιμάς κάποιον να βρίσκεται επ' άπειρον στην εντατική ως ζωντανός νεκρός; Σε κώμα; Πρέπει να ξυπνήσει ή από τη μια μεριά ή από την άλλη. Ή από την εδώ μεριά ή από την από κεί.

 

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Αντιπαρέρχομαι τις δήθεν απειλές ότι θα με βάλεις στα χωράφια να εργάζομαι, θα πάρεις το παιδί μου και θα το βάλεις στα κάτεργα, θα μας απελευθερώσεις και θα μας διδάξεις/βελιτώσεις δια της επιστράτευσης κτλ, που ούτως ή άλλως δεν έχουν καμία δυνατότητα να εφαρμοστούν, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά αλλού, πρώτα από όλα γιατί όλοι οι Έλληνες - ακόμα και τα μέλη της Χ.Α. - τα απορρίπτουν. Ο κάθε Έλληνας σήμερα γνωρίζει ότι όταν εσύ λες θα τον κάνεις να εργάζεται σε χωράφι, αυτό είναι σκλαβιά, όχι εκπαίδευση.

Θα σταθώ όμως πρώτα στο ζήτημα της αυθαιρεσίας γιατί δεν το καταλαβαίνεις. Λες π.χ. να φανταστώ ένα σενάριο όπου μια ιδιωτική αστυνομία μπαίνει στα σπίτια, ληστεύει, σκοτώνει, κάνει, ράνει. Έστω ότι όντως υπάρχει μια πιθανότητα να γίνει αυτό όταν καταργηθεί το Κράτος. Όταν δεν καταργηθεί το Κράτος, σήμερα δηλαδή ή όταν το "καθεστώς" σου έρθει στην εξουσία, όπου ο λαός δεν έχει όπλα δικά του, όπου δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω σε δικό του χωράφι να βαστάει καραμπίνα και να μπορεί να πυροβολήσει ότι αυτός γουστάρει, όπου το Κράτος καταγράφει όλα τα όπλα, όπου το Κράτος ελέγχει τη μια και μόνη αστυνομία και τον έναν και μόνο στρατό, τότε δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα να μπει το Κράτος στο σπίτι και να κάνει και να ράνει; Μα είναι οφθαλμοφανές ότι η αυθαιρεσία που φοβάσαι και ανησυχείς για αυτήν είναι ευκολότερο να συμβεί όσο οδεύουμε προς τις ιδέες σου: ένα Κράτος, μια αστυνομία, ένας στρατός. Αν ο σγος είναι πειθαρχημένος, τι φοβάται στον ανταγωνισμό;

Το μόνο που κρατάει την αστυνομία από το να μπουκάρει στα σπίτια σήμερα είναι η (άοπλη) αντίδραση του λαού. Σε μια ελεύθερη κοινωνία θα την κρατάνε πίσω και οι άλλες αστυνομίες και η οπλοφορία και το γεγονός ότι κανείς δεν θα πιστεύει στο Κράτος, άρα κανείς δεν θα δίνει ηθικό άλλοθι στον αστυνόμο ότι υπηρετεί κάποια ασφάλεια και κάποιο έθνος. Ο καθένας αστυνομικός θα κρίνεται στη βάση του κατά πόσο εξυπηρετεί τον πελάτη. Δεν λέω ότι θα αλλάξει η ανθρώπινη φύση (εσύ το λες αυτό...). Το ίδιο μοχθηρός θα είναι ο άνθρωπος. Αλλά θα αντιμετωπίζει περισσότερα εμπόδια στο να εκφράσει τη μοχθηρία του με τη βία.

Υποστηρίζεις, πάλι στην ίδια γραμμή της κοροϊδιας του Λαού, ότι έτσι και ο κόσμος απελευθερωθεί από το Κράτος δεν θα ασκεί οικονομική δραστηριότητα, αλλά "οικονομική δραστηριότητα", που σημαίνει ότι θα κλέβει, θα σκοτώνει, θα κοιτάει να φάει τον άλλον. Και ύστερα λες: Παραδώστε μου το νόμισμά σας, θα το αλλάξω και θα το κάνω credit, και θα αυτά θα τα δίνω εγώ ως Κράτος - γιατί δεν θα δίνονται από τον Θεό, από συγκεκριμένα άτομα θα γίνονται οι πληρωμές - στον καθένα ανάλογα με την αξία της εργασίας του, μια ώρα εργασία γραφείου 1 credit, 1 ώρα χειρωνακτική 3 credits κτλ. Και τι στον κόσμο αυτό υπάρχει που να δείχνει ότι εσύ είσαι ηθικός και δεν θα αρχίσεις να δίνεις credits στον εαυτό σου για το τίποτα; Ότι όλοι οι άλλοι που ασκούν "οικονομική δραστηριότητα" είναι ανήθικοι, κλέφτες και λαμόγια, ενώ εσύ, και η "σοφή" παρέα σου, που ανελισσεστε "αξιοκρατικά και αριστοκρατικά" στις ηγεσίες των "επιτροπών" και των "συμβουλίων", που θέλετε να επιστρατεύσετε στα χωράφια όλη τη χώρα, είστε από διαφορετικό υλικό πλασμένοι; Γενικά: γιατί εκείνοι οι οποίοι κυβερνάνε στο "καθεστώς" σου, και στέλνουν τους ανθρώπους στα χωράφια και τα κάτεργα, είναι πιο ηθικοί από όσους ασκούν "οικονομική δραστηριότητα"; Ούτως ώστε μάλιστα να "απαλλαχθούν" όσοι ασκούν οικονομική δραστηριότητα από την ατομική τους ιδιοκτησία (που θα πάει η ατομική ιδιοκτησία; Σε άλλον πλανήτη; Ποιος θα την πάρει; Ο αρειανός; Η "κοινωνία" πάλι;) και την απαλλαγή αυτή να την επιβλέψουν εκείνοι οι οποίοι θα έχουν στα χέρια τους το μονοπώλιο της βίας;


Τα ίδια επιχειρήματα και με την εσωτερική παραγωγή. Γιατί θέλεις να είσαι αυτάρκης ενώ σου λέω ότι δεν σε συμφέρει να είσαι αυτάρκης; Όπως έναν άνθρωπο δεν τον συμφέρει να είναι αυτάρκης, έτσι και μια χώρα δεν τη συμφέρει να είναι αυτάρκης. Αν ένας άνθρωπος είναι αυτάρκης θα καταναλώνει λιγότερα, γιατί μόνος του δεν μπορεί να φτιάξει όλα όσα υπάρχουν αυτήν τη στιγμή γύρω σου. Το ίδιο ισχύει και σε επίπεδο χώρας. Δεν συμφέρει τους Έλληνες να παράγουν δικό τους καφέ. Και το αναγνωρίζεις. Αλλά πάλι θέλεις το Κράτος νο μονοπωλήσει το εξωτερικό εμπόριο καφέ με άλλες χώρες (οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες, γιατί δεν παράγουν χώρες τον καφέ). Γιατί θέλεις αυτάρκεια, αν όχι για να σκλαβώσεις τον λαό και να του επιβάλεις στην εξουσία σου;

Γιατί ισχυρίζεσαι ότι με το ελεύθερο εμπόριο ο Έλληνας θα είναι η πουτάνα της υφηλίου; Έχεις αποδείξεις ότι ο Έλληνας δεν μπορεί να βγάλει χρήματα από το εμπόριο; Ότι δεν μπορεί να παράξει αν του επιτραπεί να παράξει και ότι δεν μπορεί να γίνει πλούσιος και ικανός;
Ορίστε πάρε διάβασε, απομονωμένη χώρα η Ελλάδα, καμία επένδυση δεν γίνεται κανένα εμπόριο δεν λαμβάνει χώρα, καθημερινά το "Κράτος"-δυστύχημα απαλλάσει τα άτομα από την ατομική τους ιδιοκτησία και όλα τα παίρνει η "κοινωνία" (ενώ το δικό σου Κράτος-ευτύχημα, που θα κάνει ακριβώς τα ίδια θα τα πάει καλύτερα...):
http://s.kathimerini.gr/resources/toolip/doc/2015/10/01/gkat_03_20151001.pdf

Τώρα, με τα μονοπώλια του Κράτους, που δεν θέλεις να καταργηθούν, με τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων που δεν θέλεις να καταργηθούν και με τον έλεγχο από το Κράτος της παραγωγικής διαδικασίας που δεν θέλεις να καταργηθεί, είμαστε οι πουτάνες της υφηλίου. Το μόνο που θέλεις είναι να έρθεις εσύ στην εξουσία και να προτείνεις έναν """άλλον""", """καινούριο""" τρόπο διαχείρισης στο νταβατζηλίκι των Ελλήνων. Δεν είσαι φίλος του Λαού, είσαι εχθρός του, και πέρα από τις περιττές αβρότητες και ο Λαός το αντιλαμβάνεται αυτό. Ξέρεις γιατί ο Λαός θέλει ευρώ; Γιατί δεν θέλει το credit σου. Γιατί ξέρει ότι έτσι και το Κράτος τυπώσει χρήμα, θα το τυπώσει για τον εαυτό του, για το κρατικό "εγώ" του, και θα δίνει 1 credit για μια ώρα εργασίας και θα δίνει ένα εκατομμύριο credits στην άρχουσα τάξη, είτε αυτή είσαι εσύ, είτε αυτή είναι ο Μιχαλολιάκος, είτε αυτή είναι ντόπια ολιγαρχία που αναλαμβάνει τα κρατικά έργα και έχει τα κανάλια, είτε αυτή είναι η συνιστώσα ρόζα και το κόμμα του λαφαζάνη, για να αγοράσει όσους σκλάβους αυτή επιθυμεί.

Ο μόνος λόγος που δεν φαίνεται ότι ο Έλληνας και η Ελληνίδα, ιοθετούν με πάθος τις απόψεις μου και απορρίπτουν με βδελυγμία τις δικές σου, είναι ότι έχετε πλημμυρίσει τα πάντα στην Ελλάδα με αυτό το διεστραμμένο σου "αφήγημα", όπου εγώ και η ελευθερία εμφανιζόμαστε ως κακά, ενώ το "μια από τα ίδια" που υποστηρίζεις εσύ, εμφανιζόσαστε ως επανάσταση! Ο Λαός δεν μπορεί, είτε με τη δημοκρατία, είτε με όποιο άλλο κρατικό καθεστώς να πει όχι στο Κράτος. Το παιχνίδι, από όλα τα μέσα μαζικής προπαγάνδας είναι στημένο εναντίον του. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί.
« Last Edit: October 01, 2015, 10:09:21 am by Pinochet88 »

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Ακόμα ασχολείστε με τον καθυστερημένο μαλάκα; Ιδού τα αποτελέσματα της κοινής αγροτικής πολιτικής (aka καπιταλιστικής ανάπτυξης) που ευαγγελίζονται οι νεοφιλελεύθεροι. Και μάλιστα από την Καθημερινή.  ::)







Ανταγωνιστικότητα σημαίνει συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας προς όφελος των διεθνών αγορών. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είτε είναι εγκάθετο μουνόπανο που τρώει ψίχουλα από αυτό το σάπιο σύστημα, είτε κολλημένος. Σε κάθε περίπτωση, ψόφος.
« Last Edit: October 01, 2015, 11:17:49 pm by Κοπρίτης »

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Η ΚΑΠ δεν είναι καπιταλιστική αλλά σοσιαλιστική. Είναι κεντρικός σχεδιασμός, όπου το Κράτος και συγκεκριμένα η Ε.Ε. ορίζει τι θα παραχθεί και σε τι τιμές θα πωληθεί. Ακριβώς ότι υποστηρίζεις και εσύ. Θέλεις το Κράτος να σχεδιάζει τι θα παραχθεί, το Κράτος να ορίζει τιμές για τα αγαθά και να "επιδοτεί" τους αγρότες. Αυτό γίνεται. Μια από τα ίδια θέλεις. Θέλεις περισσότερη "Ευρωπη" και βαφτίζεις αυτό το πράγμα ως "ρήξη με το παρελθόν, σοσιαλιστική επανάσταση, η εξουσία στο Λαό" κτλ κτλ

Ορίστε για περαιτέρω μελέτη:
https://mises.org/library/fiasco-common-agricultural-policy

Και ανταγωνιστικότητα δεν σημαίνει συρρίκνωση καμίας εθνικής οικονομίας. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει ότι λέει και η λέξη. Μια γκόμενα είναι ανταγωνιστική όταν είναι καλή. Μια οικονομία είναι ανταγωνιστική όταν μπορεί να ανταγωνιστεί με άλλες οικονομίες. Αν κλειστείς στον εαυτό σου και δεν γυμνάζεσαι και δεν παράγεις και δεν επικοινωνείς και δεν λαμβάνεις ερεθίσματα, πράγμα που θα γίνει όσο η χώρα κατρακυλάει στον απομονωτισμό του σοσιαλισμού-κρατικισμού, τόσο αδυνατείς να εξελιχθείς. Τα ζώα ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, για αυτό βελτιώνονται. Αν δεν ανταγωνίζονταν οι άνθρωποι μεταξύ τους τότε θα είχαμε μείνει μαϊμούδες. Η Φύση επιτάσσει επιβίωση και διαιώνιση και αυτό γίνεται μόνο όταν ανταγωνίζεσαι επιτυχώς τους άλλους. Ανταγωνιστικότητα είναι να μπορείς να παράξεις με λιγότερο κόστος, ένα καλύτερο αγαθό. Είναι δυσκολότερο να ανταγωνίζεσαι από το να παραμένεις προστατευμένος από τον ανταγωνισμό, αλλά η προστασία οδηγεί στην αναποτελεσματικότητα και αντιπαραγωγικότητα και συνεπώς στον βέβαιο θάνατο. Ο δρόμος του καλού είναι στρωμένος με αγκάθια. Ο σοφός πρέπει να ανέβει ένα βουνό. Είναι πιο εύκολο να πηγαίνει κάποιος από το εύκολο μονοπάτι, την κατηφόρα, προς τα κάτω, αλλά αυτό σημαίνει καταστροφή. Απλά λογικά πράγματα, που τα λένε και όλες (σχεδόν) οι θρησκείες και τα ξέρει ο καθένας...
« Last Edit: October 02, 2015, 06:30:49 pm by Pinochet88 »

Κοπρίτης

  • Starshina
  • *
  • Posts: 106
  • Φήμη -2
    • View Profile
Όσο σοσιαλιστική ήταν η πολιτική του ΠΑΣΟΚ (και όσο μπορεί μια τέτοια πολιτική να ευοδωθεί σε συνθήκες καπιταλισμού, δηλαδή ανταγωνισμού, ανοιχτής αγοράς, κ.λπ. με σκοπό το κέρδος) άλλο τόσο είναι και η ΚΑΠ. Η ΚΑΠ δεν ορίζει τι θα παραχθεί και σε τι τιμές θα πωληθεί με σκοπό την κοινωνική πολιτική. Δεν είναι κοινωνική πολιτική να προτείνεις στους αγρότες να ξεριζώσουν τις καλλιέργειες με τις πατάτες επειδή αν στη θέση τους φυτέψουν φιστίκια Αιγίνης θα τους επιδοτήσεις, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο πληθωρισμός στα εγχώρια προϊόντα και να βλέπεις στο σούπερ μάρκετ πατάτες Νευροκοπίου 3 ευρώ/κιλό - πατάτες Αιγύπτου 0,50 ευρώ/κιλό. Αυτό ονομάζεται ρύθμιση της αγοράς εις βάρος του εργάτη. Και αυτή η πολιτική μακροπρόθεσμα ΜΟΝΟ συρρίκνωση της πρωτογενούς παραγωγής (και κατ' επέκταση της οικονομίας) επιφέρει. Ή μήπως θες να σου εξηγήσω γιατί ο Έλληνας θα προτιμήσει την πατάτα Αιγύπτου και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην ελληνική αγροτική παραγωγή και στους Έλληνες αγρότες;

Σου το ξαναλέω για τρίτη φορά, επειδή μπερδεύεσαι: δε μιλάς με πασόκο.
« Last Edit: October 05, 2015, 06:40:49 pm by Κοπρίτης »

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Είναι ένα παράδειγμα κεντρικού σχεδιασμού και σίγουρα δεν είναι καπιταλιστική πολιτική, το να επιδοτείς, να προτείνεις και να επιβάλλεις πρόστιμα στον παραγωγό για αυτό που παρήγαγε. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, αυτό δεν οφείλεται στό ότι οι Ευρωκράτες έχουν σκοπό να διαλυθεί η οικονομία, ότι δεν ξέρουν από "κοινωνική πολιτική", όπως ξέρεις εσύ, και άλλα γλυκανάλατα. Διαλύεται η οικονομία γιατί το Κράτος δεν μπορεί εκ των προτέρων να ξέρει τι αγαθά και σε ποιές ποσότητες τα επιθυμεί ο καταναλωτής και το οποίο ζητούμενο θα ανέκυπτε μόνο μέσα από την ελεύθερη αγορά. Αντ'αυτού το Κράτος εξαναγκάζει τους παραγωγούς να στραφούν προς ορισμένες αυθαίρετες κατευθύνσεις που αναπόδραστα οδηγούν σε καταστάσεις χειρότερες. Η "κοινωνική πολιτική" είναι ευφημισμός ενός κρατικού καταναγκασμού που παρεμβαίνει στη συναλλαγή παραγωγού-καταναλωτή και αλλάζει τις παραμέτρους της αμοιβαίας τους συμφωνίας με αποτέλεσμα κάποιοι να μένουν δυσαρεστημένοι και να απαιτούν εκ νέου εις όφελός τους και εις βάρος άλλων παρεμβάσεις. Το τελικό αποτέλεσμα είναι, αφού καταλάβουν όλοι πως δουλεύει το παιχνίδι της "κοινωνικής πολιτικής", να ζητάνε επιδόματα, εξασφαλισμένους μισθούς και άλλα προνόμια από το "κοινωνικό" Κράτος, να αμοίβονται από τη φορολογία και να χάνουν σε παραγωγικότητα. Η παραγωγή απαιτεί θυσίες και σκληρή δουλειά, το "κοινωνικό" Κράτος τους υπόσχεται τα ακριβώς αντίθετα και βραχυπρόθεσμα, μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των άλλων, τους τα δίνει. Μέχρι τότε η ζημιά γίνεται στην οικονομία.


Η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να την κάνουν καν Έλληνες. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να νομιμοποιηθεί η ανασφάλιστη και παιδική εργασία και να καταργηθούν οι νομοτυπικοί έλεγχοι σε ό,τι αφορα τους αγρότες. Ο καθένας να μπορεί να φυτέψει ο,τι θέλει στο χωράφι του και να μην δίνει λογαριασμό στο Κράτος τι πουλάει και πόσο. Οι λαϊκές αγορές πρέπει να απελευθερωθούν τρόπον τινά, να πάψουν να υφίστανται οι άδειες και οι λοιπές μαλακίες και να καταργηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο. Όλα αυτά θα μας κάνουν no1 εξαγωγούς αγροτικών προϊόντων και, γιατί όχι, και ναρκωτικών.

Ένα κιλό ισούται με πάνω από 35 ουγγιές. Κάθε ουγγιά κάνναβης στοιχίζει από 200 ως 400 δολλάρια στην αμερική. Έστω λοιπόν ότι αντί να καλλιεργούσαμε καπνό (τα ίδια σκατά κάνει και ο καπνός) καλλιεργούσαμε 20 εκατομμύρια κιλά μαριχουάνας * 100 δολάρια τιμή ευκαιρίας για να τρέξουν αμέσως όλοι οι διακινητές να στείλουν τα πλοία τους εδώ * 35 =  70 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, με κόστος μηδέν, χώμα και νερό. Και καθόλου δεν θα πλημμυρίζαμε την αγορά παγκοσμίως.  15 χιλιάδες τόνοι παράγονται ετησίως μόνο στις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Τρόπος να τα κονομήσουμε ως Έλληνές υπάρχει. Το μόνο που μας κρατάει πίσω είναι ο φθόνος που μας θέλει υπόδουλους σε μια κεντρική εξουσία για να μας εκμεταλλεύεται ο κάθε κρετίνος.