Author Topic: Τα φρούτα και ο μισανθρωπισμός  (Read 841 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

AlloFruto88

 • Guest
Ζούμε σε έναν κόσμο παράλογο. Αυτή η φράση ακούγεται κλισέ αλλά δεν είναι και θα το εξηγήσω ευθύς αμέσως. Βρέθηκα λοιπόν εχθές, ημέρα Κυριακή, να καταφθάνω εις την οικία μου, αποκαμωμένος από το Καθήκον και τον Μόχθο, να ανοίγω την πόρτα του ψυγείου μου και να διαπιστώνω με λύπη μου ότι εντός του δεν υπήρχαν φρούτα. Εγώ ήθελα να φάω φρούτα με το φαγητό. Είχα τα χρήματα να πληρώσω για τα φρούτα και είμαι βέβαιος ότι πολλοί έμποροι φρούτων θα ήθελαν να μου πουλήσουν μικρή ή μεγάλη ποσότητα της πραγμάτειας τους. Όμως με εξαιρετική μου απογοήτευση διεπίστωσα ότι απαγορεύεται να πωλούνται φρούτα την Κυριακή. Όλοι οι εμπορικοί δρόμοι από τον παραγωγό στον καταναλωτή, υπαίθριοι ή μέσω οιουδήποτε καταστήματος είναι φραγμένοι από αυτό το "πανάγιο" Κράτος, χωρίς το οποίο κάθε κουφιοκεφαλάκιας είναι πεπεισμένος ότι δεν μπορεί να ζήσει.

Οι δικαιολογίες που δίνονται εκ μέρους του Κράτους είναι τύπου μπαμπούλα. Όπως λέει κάποιος στα μικρά παιδιά "φάτο γιατί θα σε φάει ο μπαμπούλας" έτσι ακριβώς λένε και οι κρατικιστές στους εργάτες, ακριβώς τα ίδια: Εάν πωληθεί φρούτο την Κυριακή θα σας φάει όλους ο καπιταλιστικός μπαμπούλας. Δεν πα να είναι καταφανώς εμφανέστατο ότι ο εργάτης έχει χειροπιαστό κέδρος από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία και, αμοιβαία, δεν πα να είναι εμφανώς καταφανές ότι ο καταναλωτής διευκολύνεται σημαντικότατα από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία, ο κρατικιστής εκεί... - το βιολί του!

Και φτάνω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα ότι ο βλάκας κρατικιστής δεν βλέπει ότι ο κόσμος ωφελείται από το ελεύθερο εμπόριο. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι εάν το Κράτος ήταν/αντιπροσώπευε η/την "κοινωνία", εάν το Κράτος έκανε καλό, εάν όλα αυτά τα "σοσιαλιστικά" και πνευματικώς light είχαν στοιχειώδη πρόθεση να βοηθήσουν κάποιον "άνθρωπο", θα αντιλαμβάνονταν όλοι τους και θα εξοργίζονταν στο παράλογο της όλης απαγόρευσης. Το ξέρουν ότι είναι παράλογο, το ξέρουν ότι είναι κακό... κι όμως το κάνουν. Γιατί είναι κακοί οι ίδιοι, γιατί μισούν τους γύρω τους, γιατί είναι παράσιτα και επιδιώκουν το κακό των άλλων, αφενός κοροϊδεύοντάς τους προσποιούμενοι ότι θέλουν το καλό της κοινωνίας, του έθνους, της φυλής, του εργάτη κτλ και αφετέρου σκλαβώνοντάς τους και παίρνοντας τη ζωή μέσα από τα χέρια τους, για να ανελιχθούν οι ίδιοι, έστω και ισοπεδώνοντας ότι είναι γύρω τους σε έναν σωρό από σκουπίδια.

Αυτό είναι ο σοσιαλισμός, παρασιτικός μισανθρωπισμός!

Morgul

 • Elite
 • Starshina
 • *
 • Posts: 111
 • Φήμη 0
  • View Profile
Ωραίο το παράδειγμα που δίνεις συναγωνιστή, αυτό είναι το ερώτημα όλων των συντρόφων φασιστοκαπιταλιστών οπαδών της μακροοικονομίας.

mistermax

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3917
 • Φήμη -17
  • View Profile
  ο βλάκας κρατικιστής δεν βλέπει ότι ο κόσμος ωφελείται από το ελεύθερο εμπόριο.

Τελικα, οι αλυσιδες ειναι η μόνη τους περιουσία.. :-\
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Κοπρίτης

 • Starshina
 • *
 • Posts: 106
 • Φήμη -2
  • View Profile
Μπράβο ζώον, είπες τη μαλακία σου. Πολιτική σκέψη 15χρονου.

Το αν συμφέρει τον φρουτοπαραγωγό να πουλήσει φρούτα την Κυριακή θα κριθεί εν συνόλω από την αναλογία κέρδους σε σχέση με τους πόρους (χρόνο, χρήμα) που σπατάλησε για να διαθέσει αυτά τα φρούτα. Αν την Κυριακή ήσουν ο μόνος που ονειρεύτηκε μπανάνες για τη σούφρα του, τότε όχι μόνο ο τύπος δε θα είχε κέρδος, αλλά το πιθανότερο είναι να είχε και χάσιμο λόγω του κόστους που του στοιχίζει το να κρατάει ανοιχτή την επιχείρησή του (επιβάρυνση ΔΕΗ, καύσιμα για μεταφορά, ημερομίσθιο του ίδιου, κ.λπ.).

Με αυτή την πολιτική σκέψη σε κόβω για κανένα σάπιο μουνόπανο τύπου Πάρις Χίλτον που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να πετάει χρήματα δεξιά κι αριστερά όλη ημέρα. Σάπιε.

Rodakino88

 • Guest
Η εβδομάδα έχει άλλες 6 γαμημένες ημέρες, να πάρεις τότε τα γαμωφρούτα σου ρε υπάνθρωπε...

ShoahShop247

 • Guest
Ρε σοσιαλιστή μισάνθρωπε, γιατί δεν παραδέχεσαι ότι γουστάρεις ο κόσμος να είναι ταλαιπωρημένος; Γουστάρεις ο κόσμος να εργάζεται όποτε εσύ θες - και μόνο αυτές τις περιορισμένες ώρες - για να ελαχιστοποιήσεις εσύ ο εκπρόσωπος των συμφερόντων του Κράτους τα έξοδα της επόπτευσης-καταλήστευσης-φορολογίας. Γιατί δεν βγαίνεις να παραδεχτείς ανοιχτά ότι "Ναι είμαι ένα παράσιτο και θέλω να αρπάζω εύκολα χρήμα από τον παραγωγό. Όταν το κάνω αυτό έχω κάποιο κόστος, αστυνομία, εφορία, βούρδουλα, κτλ, συνεπώς θα γούσταρα να άνοιγαν όλα τα μαγαζιά μόνο 10 λεπτά την εβδομάδα και ας πήγαινε ο κόσμος/λαός/φυλή/έθνος να κόψει το λαιμό του αν δεν πρόλαβε. Τόσο τους σέβομαι και τόσο τους αγαπώ." Και ύστερα φυσικά θα τους έλεγες "10 γαμημένα λεπτά ήξερες ότι τότε ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά αλλά δεν πήγες, άρα είσαι χαζοβιόλης και υπάνθρωπος. Ζήτω το ωράριο και η βία."

Και αν θες να μιλήσεις για οικονομία (που είναι το αντίθετο της σπατάλης, που είναι ταυτόσημη με το Κράτος) φυσικά και άμα κάποιος θέλει να περιορίσει το κόστος του μπορεί να ανοίξει το κατάστημα 10 λεπτά τη βδομάδα. Ποιός όμως είναι αυτός που θέλει να ανοίξει το κατάστημα όσο θέλει και ένας άλλος διαφορετικός παραγωγός και ποιος παραγωγός θέλει να ανοίξει το κατάστημα όσο θέλει το Κράτος; Κανείς. Και ούτε φυσικά δεν υπάρχει άτομο που να θέλει να πουλήσει φρούτα την Κυριακή. Είναι η ωμή, απροκάλυπτη βία του Κράτους εκείνη που απαγορεύει σε όλους τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τον χρόνο και το κόστος λειτουργίας στις ανάγκες των καταναλωτών και πίσω από αυτή βρίσκεται μια ευθεία επίθεση απέναντι στον άνθρωπο που παράγει από τον "άνθρωπο" που παρασιτεί.

Nazi Socialist

 • Guest
Αν δεν υπήρχε Κράτος να ελέγχει την ασυδοσία των Καπιταλιστών και να κάνει Παρεμβατισμούς, τότε μαλάκα κανένα φρούτο και καμιά μπανάνα δεν θα μπορούσες να χώσεις στη σούφρα σου γιατί τους ντόπιους παραγωγούς θα τους είχε αφανίσει το διεθνές Κεφάλαιο των σιωνιστών με τις πολυεθνικές και τα ισχυρά μονοπώλια γαμημένε φιλελεύθερε

RothbardianArmy14

 • Guest
Γαμημένε στρασερικέ, όταν μια πολυεθνική "αφανίζει" έναν ντόπιο παραγωγό αυτό συνεπάγεται ότι η πολυεθνική χρησιμοποιεί ορθολογικότερα τον καταμερισμό της εργασίας και μέσω της οικονομίας κλίμακας μπορεί και επενδύει σε νέες τεχνολογίες/κεφάλαιο που κάνουν την παραγωγή του πλούτου ευκολότερη και με χαμηλότερο κόστος για τον άνθρωπο, και αν όλα αυτά δεν σου λένε τίποτα, τέτοιο ούγκανο που είσαι, πάντα πουλάει το προϊόν φθηνότερα από τον ντόπιο παραγωγό. Που λοιπόν δεν θα έχω να φάω, όταν έχω ελευθερία και μπορώ να ξοδέψω τον πλούτο που παράγω σε φτηνά αγαθά ή όταν είμαι σκλάβος και αγοράζω πανάκριβα αγαθά από τον κάθε πρωτόγονο "ντόπιο" και ταυτόχρονα είμαι εξαναγκασμένος να πληρώνω (να με κλέβουν) την άρχουσα τάξη του Κράτους για να τρέφει τους κηφήνες και τους δεσμώτες μου;

Μονοπώλια ιδιωτικά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν ιδιωτικές πολυεθνικές εταιρίες που πουλάνε φρούτα, παπούτσια, ρούχα, αυτοκίνητα, υπολογιστές, κινητά, έπιπλα, αλλά μονοπώλιο σε όλα αυτά δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει σε έναν καπιταλιστικό κόσμο, γιατί όσο "ισχυρός" και να είναι ο τσικίτας και ο νάικης και ο λακόστ και ο φορντ και ο ίντελ και ο λενόβος, κανείς τους δεν μπορεί να μου απαγορέψει να παράξω προϊόντα σαν τα δικά τους. Μονοπώλιο έχουμε εκεί που αυτήν την απαγόρευση την επιβάλει το μονοπώλιο της βίας του Κράτους. Μονοπώλια δεν θα υπήρχαν στην παιδεία αν δεν υπήρχε το Κράτος που να επιβάλλει τη "μια και μοναδική αληθινή" παιδεία-κατήχηση στους σκλάβους του και να απαγορεύει στον δάσκαλο να διδάξει κάτι διαφορετικό. Μονοπώλια δεν θα υπήρχαν στο νερό, στο ρεύμα, στους δρόμους, αν δεν υπήρχε Κράτος που να τα επιβάλλει. Το μονοπώλιο είναι συνώνυμο με τον σοσιαλισμό και τη βία και ουδέποτε μια τέτοια κατάσταση άντεξε στην ελεύθερη αγορά. Αντιθέτως, αιώνες μονοπωλίων περνάνε απαρατήρητοι από την εμετική προπαγάνδα σου γιατί αυτά τα μονοπώλια τα γουστάρεις, γιατί τη βία του Κράτους τη γουστάρεις, γιατί την ακρίβεια των ντόπιων τη γουστάρεις, γιατί δεν αγαπάς τον φτωχό, τον μικρομεσαίο, τον καταναλωτή, τον συνάνθρωπο, γιατί είσαι μισάνθρωπος=σοσιαλιστής=κρατικιστής.

JosefMerkele88

 • Guest
*δεσμοφύλακες

Nazi Socialist

 • Guest
Η πολυεθνική εταιρεία πουλάει φτηνότερα γιατί έχει την οικονομική δύναμη να αγοράζει περισσότερα προϊόντα και να μπορεί έτσι να πουλάει φτηνότερα σε σχέση με έναν ντόπιο παραγωγό που δεν μπορεί και αναγκάζεται να πουλήσει ακριβότερα για να μην κλείσει η μικροεπιχείρησή του. Έτσι η εγχώρια παραγωγή δεν μπορεί να παράξει πλούτο και κλείνει ή αναγκάζεται να γίνει υπάλληλος στην κωλοπολυεθνική σου με 300 ευρώ μισθό τον μήνα και με ελαστικές συνθήκες εργασίας. Όσο πλούτο και να παράξει κάποιος πάντα θα βρίσκεται σε αδυναμία να ανταγωνιστεί τις ισχυρές κεφαλαιοκρατικά πολυεθνικές εταιρίες, άρα ή θα κλείνει τη δική του επιχείρηση ή θα αποτελεί σκλάβο εργαζόμενο σε αυτές με μισθούς πείνας και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Ζήτω το Κράτος γαμώ τον φιλελευθερισμό σου και τις μπανάνες σου

ThanosTzimeros88

 • Guest
Αν παράγεις πλούτο δεν χρειάζεται να ανταγωνίζεσαι την πολυεθνική. Αρκεί να αγοράσεις μετοχές της και να κάθεσαι. Αν ο Έλληνας δίνει τώρα το 10% του πλούτου του για να αγοράσει μπανάνες (σταθερή ποσότητα) και ξαφνικά επιβληθούν δασμοί στρέφοντας τον Έλληνα στο να αγοράζει τις μπανάνες του Έλληνα παραγωγού πληρώνοντας το 15% του πλούτου του, ποιος χάνει και ποιος κερδίζει; Το υπόλοιπο 85% ή 90% είναι εκείνο το οποίο θα επενδυθεί σε παραγωγικές επενδύσεις. Και δεν είναι η παραγωγή μπανάνας αντιπαραγωγική λόγω του συσσωρευμένου ή μη κεφαλαίου, αλλά του τρόπου με τον οποίο παράγεται το προϊόν. Η τεχνογνωσία και το χαμηλό κόστος δεν έχουν να κάνουν με το συσσωρευμένο κεφάλαιο. Πως θα αυξηθεί ο πραγματικός μισθός των Ελλήνων, όταν μόνο οι παραγωγοί μπανάνας με νομοθετική ρύθμιση αρχίσουν να ρουφάνε περισσότερο πραγματικό πλούτο από όλους τους υπολοίπους Έλληνες; Ίσα ίσα, το μόνο που θα γίνει είναι να μειωθούν τα αγαθά που θα είναι ικανοί οι Έλληνες να αγοράζουν. Πολλά από αυτά τα αγαθά θα είναι και κεφαλαιουχικά - εφάρμοσε την ίδια λογική με το να μην πάρεις επικοινωνιακά συστήματα από τη Ζίμενς αλλά να αναθέσεις στον ΟΤΕ την παραγωγή τους.

Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η ίδια μισάνθρωπη νοοτροπία της αρπαχτής, της ρεμούλας, του κρατικιστικού παρασιτισμού. Δεν γνωρίζεις ότι ο προστατευτισμός σκοτώνει τις μάζες; Δεν γνωρίζεις ότι "προστατεύεις" τους μεν (λίγους) εις βάρος των δε (πολλών); Τα γνωρίζεις τέλεια. Το μόνο που κάνει ο προστατευτισμός είναι να αρπάζει το εισόδημα του Έλληνα, με το οποίο ο Έλληνας θα αγόραζε δυο ωραία αγαθά, και να το δίνει στον διαπλεκόμενο με αντάλλαγμα ένα και κακοφτιαγμένο αγαθό.

Ποια χώρα που κατάργησε τα σύνορά της στη διακίνηση των αγαθών φτώχυνε; Ανέκαθεν οι κάτοικοι των πόλεων πληρώνονταν περισσότερο από τους κατοίκους των χωριών. Εσύ θες τους ανθρώπους φτωχούς, γιατί έχεις αντιδραστικά ιδανικά.

Nazi Socialist

 • Guest
Το αποτέλεσμα είναι που κρίνει το εκάστοτε σύστημα και όχι το ανάποδο. Το αποτέλεσμα των ανοιχτών συνόρων και της ελεύθερης αγοράς οδήγησε σήμερα στο να κατέχει τον παγκόσμιο παραγόμενο πλούτο μια πολύ μικρή μειοψηφία ανθρώπων παγκοσμίως με τους υπόλοιπους να αποτελούν τους μεροκαματιάρηδες, τους φτωχούς και τους ανέργους. Άρα ό,τι έγραψες μέχρι τώρα είναι τρίχες και θα πρέπει να βγάλεις το 88 γιατί δεν έχεις καμιά σχέση με εθνικοσοσιαλισμό, αλλά με τον γελωτοποιό Τζήμερο όπως πολύ σωστά γράφεις. Κάτι μαλάκες φιλελεύθεροι σαν και εσένα μας προσφέρετε άφθονο γέλιο εμάς τους εθνικοσοσιαλιστές που βλέπουμε το Σύστημά σας να αυτοκαταστρέφεται αργά και βασανιστικά δίχως να υπάρχει καν εθνικοσοσιαλιστικός αντίπαλος! Τόσο αποτυχημένοι είστε. Παίζεται μπάλα μόνοι σας στην οικονομική σκακιέρα και αυτοξεμπροστιάζεται το αποτυχημένο νεοφιλελεύθερο σύστημά σας από μόνο του.

FringeElements88

 • Guest
Ανέκαθεν μια μειοψηφία κατείχε την πλειοψηφία των μέσων παραγωγής. Σε πάρα πολλά είδη στη φύση ένα μικρό ποσοστό αρσενικών αναπαράγεται με την πλειοψηφία των θηλυκών. Τι νόημα έχει να αποκαλέσουμε αυτό που γίνεται στη φύση άδικο και ποιος ανόητος νομίζει ότι αν αλλάξει κάτι σε αυτό το δοκιμασμένο σύστημα και τα κατώτερα αρσενικά αρχίσουν να περνάνε και αυτά τα γονίδιά τους στις νέες γενιές θα ευνοηθεί το συγκεκριμένο είδος στο συγκεκριμένο περιβάλλον και δεν θα κινδυνέψει να εξαφανιστεί;

Από τη στιγμή που ο άνθρωπος ζούσε σε μικρές συγγενικές ομάδες υπήρχαν αρχηγοί που μετέπειτα έγιναν φύλαρχοι και ύστερα ηγεμόνες-αυτοκράτορες, που μαζί με ολιγάριθμους αυλικούς συνέχισαν την κυριαρχία τους, με διαφορετικά ονόματα, από τον μεσαίωνα μέχρι τη βιομηχανική επανάσταση. Όλοι αυτοί όμως, παράσιτα από κάθε άποψη, ήταν αναγκασμένοι να παραμείνουν λίγοι, καθότι ο τρόπος παραγωγής διέπετο από όλους τους παραλογισμούς που εσύ ακόμα υποστηρίζεις. Οι (εξουσιαζόμενες) μάζες ως αποτέλεσμα ήταν φτωχές και ταλαιπωρημένες και χρειαζόταν μεγάλους πληθυσμούς για να τραφεί μια μικρή παρασιτική τάξη. Ο καπιταλισμός, με τον ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, με την ελευθερία της οικονομικής δραστηριότητας και την προστασία των δημιουργικών ικανοτήτων του ατόμου, με μια δομή αληθινών κινήτρων και οικονομικής αξιοκρατίας, κατάφερε να δώσει ψωμί στις μάζες, να τις βγάλει από τη μιζέρια της απλής επιβίωσης και να τις εισάγει σε έναν ανώτερο τρόπο ζωής. Τίποτα όμως δεν άλλαξε από βιολογικής άποψης. Ο άνθρωπος δεν είναι κάτι το ομογενές· συνέχισαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ανώτεροι άνθρωποι και κατώτεροι άνθρωποι, από κάθε οπτική γωνία, οι οποίοι πλέον ανταγωνίζονται στην αρένα της επιχειρηματικότητας και όχι πάνω σε άλογα ή κάστρα. Το μόνο που άλλαξε είναι ο τρόπος παραγωγής που χάρισε στην ανθρωπότητα τεράστιο πλούτο με αποτέλεσμα οι ίδιες φωνές νομιμοποίησης του παρασιτισμού της φεουδαρχίας, των φυλάρχων, των ηγεμόνων, των αυτοκρατόρων κτλ να μετατραπούν σε φωνές "ισότητας". Εκεί που ήθελε χιλιάδες υποτελείς για να τρέφουν με τους υπάνθρωπους τρόπους παραγωγής τους έναν ηγεμόνα, σήμερα έχουμε εκατομμύρια ελληνόφωνων παρασίτων τα οποία τρέφονται από τους φόρους των υπολοίπων εκατομμυρίων Ελλήνων παραγωγών, ακόμα και με τους παραγωγούς να έχουν σταματήσει εδώ και μήνες να παράγουν λόγω του ξέφρενου κρατικισμού των παρασίτων. Είναι μεγάλη νίκη του καπιταλισμού ότι έφερε τους πνευματικά ανώτερους πάνω και τα κτήνη κάτω. Είναι σπουδαίο κατόρθωμα, εκείνοι οι "άνθρωποι", η ντροπή της ανθρωπότητας, που σε άλλες εποχές θα ήταν πιστοί αυλικοί του αυτοκράτορα, όπως ο στρατιώτης της Πομπήιας, ή και αυτοκράτορες οι ίδιοι, σήμερα να ξύνουν τον πάτο και να ζητάνε να κλέψουν τους οικονομικά ισχυρούς παραγωγούς μέσω της "ισότητας".

Το αποτέλεσμα του καπιταλισμού, ο οποίος βρίσκεται ακόμα μόνο στο αρχικό του στάδιο, μη έχοντας υπερνικήσει τις υπερχιλιετείς δυνάμεις του Κρατισμού που εσύ εκπροσωπείς και αποτελούν ένα ματαιόδοξο εμπόδιο σε ένα ανώτερο επίπεδο ζωής, είναι να προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα, δηλαδή τον πλούτο, να σκεφτεί πέρα από την άμεση επιβίωση. Το αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων συστημάτων, με οποιαδήποτε μορφή κι αν επιβιώνουν σήμερα, είναι η κλοπή των μεν εις βάρος των δε και τίποτα περισσότερο.

https://www.youtube.com/watch?v=DSwAd2T41-o

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile
Νομίζω ότι ο Nazi Socialist μόλις βιάστηκε από τον Fringe.

mistermax

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3917
 • Φήμη -17
  • View Profile
Νομίζω ότι ο Nazi Socialist μόλις βιάστηκε από τον Fringe.

Εχει ακόμη ασσους στο μανίκι του ο ΝΣ.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Nazi Socialist

 • Guest
Αν ο πλούτος ήταν προϊόν εργασίας τότε όλοι οι εργαζόμενοι θα ήταν πλούσιοι και από την στιγμή που δεν είναι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο πλούτος είναι κλοπή. Ισχύει δηλαδή το ανάποδο από αυτά που έγραψες, δηλαδή ότι ο καπιταλισμός ευδοκιμεί εξαιτίας της κλοπής του κόπου του εργαζόμενου, γιατί για να τα οικονομήσει η ελίτ που λες χρειάζεται εργαζόμενους για να παράξουν πλούτο που η ελίτ καρπώνεται. Περί ανωτερότητας και κατωτερότητας που έγραψες αυτά είναι μπούρδες γιατί δεν ξεκινάνε όλοι οι άνθρωποι από την ίδια οικονομική βάση για να παράξουν πλούτο έτσι ώστε να δούμε ποιος είναι ανώτερος και ποιος κατώτερος. Ένας πλουτοκράτης που προέρχεται από εύπορη οικογένεια ή είναι πολιτικό λαμόγιο μπορεί ευκολότερα να φτιάξει μια επιχείρηση από κάποιον που δεν έχει τα ίδια μέσα, οικονομικά ή πολιτικά, παρόλο που μπορεί να είναι άξιος. Ένας οικονομικά εύπορος μπορεί να πάει σε ιδιωτική εκπαίδευση, κολέγιο, ώστε να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πιάσει έπειτα ισχυρό επαγγελματικά πόστο σε σχέση με κάποιον που ενώ μπορεί να είναι πιο άξιος από αυτόν δεν έχει τα οικονομικά μέσα να κάνει το ίδιο. Επομένως καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο καπιταλισμός δεν προάγει την Αξιοκρατία και την Αριστοκρατία, αλλά την πλουτοκρατία σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού που ενώ μπορεί να έχει μέσα της άξιους και ανώτερους ανθρώπους, να μην μπορούν να διαπρέψουν επειδή στερούνται οικονομικών εφοδίων που θα τους βοηθήσουν. Για αυτό ο Καπιταλισμός πρέπει να πεθάνει και θα πεθάνει σύντομα όπως θα το διαπιστώσεις και ο ίδιος, με το Εθνικό Κράτος να θριαμβεύει πάνω στο διεθνιστικό καπιταλιστικό σου κουφάρι. Ο Καπιταλισμός αποτελεί το πιο αποτυχημένο οικονομικό σύστημα της ανθρωπότητας και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά γύρω μας σε καταστάσεις που ανέφερα σε πιο πάνω απάντηση. Συνέχιζε να ζεις μέσα στις αυταπάτες σου. Ζήτω το Κράτος

Κοπρίτης

 • Starshina
 • *
 • Posts: 106
 • Φήμη -2
  • View Profile
Που λοιπόν δεν θα έχω να φάω, όταν έχω ελευθερία και μπορώ να ξοδέψω τον πλούτο που παράγω σε φτηνά αγαθά ή όταν είμαι σκλάβος και αγοράζω πανάκριβα αγαθά από τον κάθε πρωτόγονο "ντόπιο" και ταυτόχρονα είμαι εξαναγκασμένος να πληρώνω (να με κλέβουν) την άρχουσα τάξη του Κράτους για να τρέφει τους κηφήνες και τους δεσμώτες μου;

To «πού δε θα έχεις να φας;» το βλέπουμε εκ του αποτελέσματος από το γεγονός ότι η πλειοψηφία βυθίζεται στη φτώχεια, ενώ μια χούφτα ελεεινών ημιαπόφοιτων λυκείου -που κερδίζουν «αξιοκρατικά» το ψωμί τους- σαν τον Τζήμερο, ζουν πλουσιοπάροχα. Όσο πιο καπιταλιστικό το καθεστώς, τόσο μεγαλύτερες οι αντιφάσεις και η ανισόμετρη ανάπτυξη, απλές αρχές οικονομικής θεωρίας που τις έχουμε δει και στην πράξη, μη μας πρήζεις τα αρχίδια επειδή είσαι ένας αδιάβαστος και αναλφάβητος μπάσταρδος.

Μονοπώλια ιδιωτικά δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν μονοπώλια ιδιωτικά, υπάρχουν μόνο πούστρες σαν εσένα που δημιουργούν ολιγοπώλια και καρτέλ, για να μην υπάρχει πραγματικά ελεύθερος ανταγωνισμός στην αγορά. Και όπου θεσμοθετούνται νόμοι για το «άνοιγμα» μιας αγοράς, στην πραγματικότητα εξυπηρετούνται συμφέροντα πολυεθνικών, όπως με την υπόθεση του γάλακτος: θέλουν να πουλάνε σάπιο (φρέσκο) γάλα στην ελληνική αγορά, έστω και σε χαμηλότερη τιμή, για να εξυπηρετήσουν τις εισαγωγές των γαλακτοβιομηχανιών του Βορρά. Και άσε τα δακρύβρεχτα για τους φτωχούς συμπολίτες σου που δήθεν τούς σκέφτεσαι -αν η έννοια σου ήταν αυτοί θα φρόντιζες (ως εταιρία) να τους πληρώνεις ακριβά για την εργασία τους. Η διαφοροποίηση low-cost strategy, δηλαδή η χαμηλή τιμολόγηση των προϊόντων σου (π.χ. Jumbo), μπορεί να επιτευχθεί μόνο συμπιέζοντας τα κόστη σου, κι αυτό το κάνεις πληρώνοντας εξευτελιστικούς μισθούς για την ανθρώπινη εργασία και όχι μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους σου. Έτσι λειτουργεί η αγορά στην πράξη. Ξέρεις πόσο πληρώνονται αυτοί που παράγουν προϊόντα για τα Jumbo και τα ZARA; Τους φτωχούς συμπολίτες σου θα τους σκεφτόσουν αν θυσίαζες ένα μέρος των κερδών σου ώστε και να αγοράζουν σε χαμηλές τιμές οι εν δυνάμει πελάτες σου, αλλά και να πληρώνονται αξιοπρεπώς οι εργάτες σου. Διαφορετικά είσαι ανθρωπιστής α λα κάρτε. Και μη με εκνευρίζεις άλλο ηλίθιε και αγράμματε μαλάκα.
« Last Edit: July 13, 2015, 10:10:14 pm by Κοπρίτης »

Right2Freedom88

 • Guest
Η εργασία του (ανειδίκευτου) εργάτη είναι η πιο άθλια εργασία και δεν είναι τυχαίο που δηλώνεις προστάτης τους• τους αχρειότερους διαλέγεις να κοροϊδέψεις. Ο σημαντικότερος πλούτος για την πρόοδο του είδους είναι το κεφάλαιο, δηλαδή η αποθησαυρισμένη εργασία του αποταμιευτή. Και φυσικά ο κάθε άνθρωπος κρίνεται με βάση τα πεπραγμένα των προγόνων του στα οποία βρίσκεται εμφωλευμένο το ιστορικώς εκπεφρασμένο δυναμικό των βιοψυχικών του ικανοτήτων. Δεν είναι επιχείρημα ότι επειδή οι μαϊμούδες δεν στέλνουν τα μαϊμουδάκια τους στα ιδιωτικά, πρέπει μαϊμούδες και "άνθρωποι" να έχουν τις ίδιες "ευκαιρίες" - βγάλε τις παρωπίδες του ανθρωπισμού και θα δεις πόσο παράλογα πράγματα ζητάς. 

Ο καπιταλισμός βρίσκεται παντού γύρω μας υπό τη μορφή ενός ριζοσπαστικά ανώτερου βιοτικού επιπέδου και μιας ιεραρχίας που αποκρυσταλλώνει την αληθινή προσφορά στις ανάγκες του καταναλωτή, όχι τη βία και την εκμετάλλευση. Αν ο καπιταλισμός αποτύχει, θα αποτύχει η απόπειρα (πρωτίστως και κυρίως του Λευκού) ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή.

Δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας και να παρατηρήσετε όλα αυτά τα ετερόκλητα 'όχι'. Δεν συμφώνησαν όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί-ακροαριστεροί ψευτοεπαναστάτες ξαφνικά σε τίποτα. Αυτό που θέλουν, αλλά δεν τολμούν να πουν είναι δραχμή και πείνα, ταραχή που θα οδηγήσει στη σοσιαλιστική τυραννία. Μόνιμα το όραμα—φαντασίωση της καταστροφής και της εξαθλίωσης μπροστά στα μάτια τους. Τόσο μισάνθρωποι.

Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι ενδιαφέρονται οι κομμουνιστές, οι ναζί και ένα σωρό μοχθηροί αλήτες και απατεώνες να περνάει καλύτερα από ότι περνάει τώρα εκείνος που παράγει τα προϊόντα στο Zara και στο Goody's; Για την πάρτη τους αγωνίζονται και σφάζουν κόσμο για την εξουσία και άλλο τόσο θρασύ για εμάς και αναγκαίο για αυτούς είναι όταν παρουσιάζονται ως καλοί Σαμαρίτες για να καλύψουν το βρώμικό τους πρόσωπο. Εγώ όχι μόνο προσφέρω ρεαλισμό στον κατώτερο άνθρωπο, όχι μόνο δεν επιθυμώ να τον ξεγελάσω ακόμα κι αν τον "εκμεταλλεύομαι", αλλά πρωτίστως - και αυτό είναι που διαφοροποιεί τον καπιταλιστή από τον σοσιαλιστή - θα αισθανόμουν τύψεις στο να έκρυβα τις πιο απάνθρωπες ιδέες πίσω από ανθρώπινο μανδύα. Είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο, ή καλύτερα, ακόμα και για κάθε τι που θεωρείται άνθρωπος, τέτοια μισάνθρωπη διπροσωπία...

1, 2,3,

Nazi Socialist

 • Guest
Μισάνθρωπος παλιοπούσταρε είναι ο δειθνιστικός καπιταλισμός σου με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί ο τόκος που κλέβει τον πλούτο του εργαζόμενου υπάλληλου ή παραγωγού. Δανείζεις για παράδειγμα σε 10 άτομα από 1000 ευρώ στον καθένα και ζητάς πίσω 1300 από αυτούς, βγάζοντας έτσι 3000 ευρώ αεριτζίδικα λεφτά χωρίς να ιδρώσει η κωλοτρυπίδα σου. Αυτό όταν γίνεται σε επίπεδο κράτους τότε το υπερχρεώνεις και αυτό αναγκάζεται μετά να πουλήσει τζάμπα τις πλουτοπαραγωγικές του πηγές για να ξεχρεώσει και να γίνει έπειτα προτεκτοράτο. Αυτό αν γίνει σε παγκόσμια κλίμακα τότε θα έχουμε κατάρρευση όλων των κρατών και θα υπάρχει ένα υπερεθνικό παγκόσμιο κράτος ή Παγκοσμιοποίηση με ένα καθεστώς απόλυτης σκλαβιάς των ανθρώπων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ανατροπής του. Αυτός είναι εξ αρχής και ο στόχος του Καπιταλισμού όπως και να το πεις, φιλελευθερισμό, νεοφιλελευθερισμό, αναρχοκαπιταλισμό κ.λ.π. Συμπέρασμα: Μόνο το Εθνικό Κράτος με την Εθνική Παραγωγή ελευθερώνει για αυτό ετοιμάσου για δήμευση της περιουσίας σου όταν συμβεί αυτό και εξορία σε κάποιο ξερονήσι για καταναγκαστικά έργα ως απάτριδος και αντεθνιστής προδότης. Ζήτω το Κράτος

Κοπρίτης

 • Starshina
 • *
 • Posts: 106
 • Φήμη -2
  • View Profile
Όσο κι αν προσπαθείς να παρουσιάσεις τις ιδέες σου φρέσκες, ρηξικέλευθες, αναγκαίες ή καινοτόμες, στολίζοντας τες με περίτεχνες λεξούλες και δήθεν φιλοσοφικό ύφος θεωρητικού διανοητή των οικονομικών, αυτό που καταφέρνεις είναι να ανακυκλώνεις τα ίδια ψέματα, τις ίδιες μπούρδες και την ίδια προπαγάνδα.

Η εργασία του (ανειδίκευτου) εργάτη είναι η πιο άθλια εργασία

Το μόνο άθλιο είναι το μουνί της μάνας σου. Δεν υπάρχει «άθλια εργασία», υπάρχει εργασία που πρέπει να αμείβεται. Αν η εργασία δεν αμείβεται σωστά ή υπο-αμείβεται, εκτός από το άμεσο κακό που προκαλεί στον ίδιο τον εργάτη ατομικά, εμμέσως και σε ευρύτερη κλίμακα δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που όλη η δουλειά μεταφέρεται πάντα σε χώρες με χαμηλό εργατικό κόστος, με τις γνωστές συνέπειες.

Ο σημαντικότερος πλούτος για την πρόοδο του είδους είναι το κεφάλαιο, δηλαδή η αποθησαυρισμένη εργασία του αποταμιευτή. Και φυσικά ο κάθε άνθρωπος κρίνεται με βάση τα πεπραγμένα των προγόνων του στα οποία βρίσκεται εμφωλευμένο το ιστορικώς εκπεφρασμένο δυναμικό των βιοψυχικών του ικανοτήτων. Δεν είναι επιχείρημα ότι επειδή οι μαϊμούδες δεν στέλνουν τα μαϊμουδάκια τους στα ιδιωτικά, πρέπει μαϊμούδες και "άνθρωποι" να έχουν τις ίδιες "ευκαιρίες" - βγάλε τις παρωπίδες του ανθρωπισμού και θα δεις πόσο παράλογα πράγματα ζητάς. 

Πρώτον, ο πλούτος δεν είναι η αποθησαυρισμένη εργασία του αποταμιευτή, αλλά του εκμεταλλευτή, που έχει καρπωθεί τον κόπο των εργατών. Δεύτερον, η θεωρία του ισχυρού και της ζούγκλας (ο δυνατότερος θα επιβιώσει, κοινωνικός δαρβινισμός) αποτελεί αξίωμα του καπιταλιστικού συστήματος όχι μόνο ως φιλοσοφική προσέγγιση του πώς λειτουργεί η αγορά (ο δυνατότερος παίχτης επιβιώνει) αλλά και του πώς λειτουργεί ο ίδιος ο άνθρωπος. Η αγορά είναι μια ζούγκλα όπου θα επιβιώσει ο ισχυρότερος -ο αδύναμος δε μας ενδιαφέρει. Συνεπώς, οι ίδιοι που αποδέχεστε και αναγνωρίζετε ότι είστε ζώα και ότι θέλετε να λειτουργείτε μέσα σε ένα πλαίσιο όπου ο ένας θα τρώει τις σάρκες του άλλου είστε εσείς. Κράτα λοιπόν το παράδειγμά με τους πιθήκους ως αυτοαναφορικό σημείο.

Ο καπιταλισμός βρίσκεται παντού γύρω μας υπό τη μορφή ενός ριζοσπαστικά ανώτερου βιοτικού επιπέδου και μιας ιεραρχίας που αποκρυσταλλώνει την αληθινή προσφορά στις ανάγκες του καταναλωτή, όχι τη βία και την εκμετάλλευση.

Ο καπιταλισμός ποτέ δεν «αποκρυσταλλώνει την αληθινή προσφορά στις ανάγκες του καταναλωτή». Δημιουργεί ανάγκες εκεί που δεν υπάρχουν. Γι' αυτό και λειτουργεί σαν ένα άμορφο ζώο χωρίς εγκέφαλο που ανά περιόδους αναγκάζεται να φάει τις σάρκες του για να ζήσει (κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου). Μόνο ο κομμουνισμός μπορεί να το κάνει αυτό μέσω του κεντρικού σχεδιασμού, όπου το κράτος παράγει σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του πολίτη και όχι σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη. Τα περί βίας και εκμετάλλευσης τα θεωρώ αστεία.

Δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας και να παρατηρήσετε όλα αυτά τα ετερόκλητα 'όχι'. Δεν συμφώνησαν όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί-ακροαριστεροί ψευτοεπαναστάτες ξαφνικά σε τίποτα. Αυτό που θέλουν, αλλά δεν τολμούν να πουν είναι δραχμή και πείνα, ταραχή που θα οδηγήσει στη σοσιαλιστική τυραννία. Μόνιμα το όραμα—φαντασίωση της καταστροφής και της εξαθλίωσης μπροστά στα μάτια τους. Τόσο μισάνθρωποι.

Πράγματι, το όραμά μας είναι να τσακίσουμε τα θλιβερά μουνόπανα σαν και του λόγου σου, στην καλύτερη να σας στείλουμε Σιβηρία με τα έξοδα πληρωμένα από εσάς. Έχουν πολύ πλάκα πάντως αυτές οι συναισθηματικές επικλήσεις κάθε φορά που αισθάνεστε την καυτή ανάσα απ' την οργή του κόσμου στο λαιμό σας. Τα παρακάλια και τα ενωτικά καλέσματα που απευθύνετε δε θα είναι ικανά να σας σώσουν. Θάνατος στους δυνάστες/καταπιεστές του λαού - φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Με μια λέξη ΨΟΦΟΣ.

Εγώ όχι μόνο προσφέρω ρεαλισμό στον κατώτερο άνθρωπο, όχι μόνο δεν επιθυμώ να τον ξεγελάσω ακόμα κι αν τον "εκμεταλλεύομαι", αλλά πρωτίστως - και αυτό είναι που διαφοροποιεί τον καπιταλιστή από τον σοσιαλιστή - θα αισθανόμουν τύψεις στο να έκρυβα τις πιο απάνθρωπες ιδέες πίσω από ανθρώπινο μανδύα. Είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο, ή καλύτερα, ακόμα και για κάθε τι που θεωρείται άνθρωπος, τέτοια μισάνθρωπη διπροσωπία...

Ευτυχώς στον επίλογό σου κλείνεις επιβεβαιώνοντας τα όσα έγραψα, κάνοντας την παραδοχή ότι είσαι ένα απάνθρωπο ζώο που δεν σκέφτεται καν να φορέσει «ανθρώπινο μανδύα» -απλά αναγνωρίζει ότι εκμεταλλεύεται τους «κατώτερους» γι' αυτόν ανθρώπους ως μία φυσιολογική διαδικασία κοινωνικής συμπεριφοράς. Ο τρόπος σκέψης σου είναι χαρακτηριστικός για το ποιος πραγματικά είσαι: το είδος ανθρώπου που βλάπτει την κοινωνία και πρέπει να εξαφανιστεί δια παντός από προσώπου γης.
« Last Edit: July 15, 2015, 04:16:02 am by Κοπρίτης »

Lovecraft88

 • Guest
Η ανεύθυνη ασωτία και το μίσος πάνε πακέτο. Θα νόμιζε κανείς ότι όλοι αυτοί οι υπάνθρωποι που διάγουν έναν αντιπαραγωγικό βίο είναι ευχαριστημένοι που καρπώνονται τον πλούτο και τις ανέσεις που υπάρχουν εξαιτίας αποκλειστικά των ανώτερων ανθρώπων, των παραγωγών και των επιχειρηματιών, των εφευρετών και των αποταμιευτών. Κι όμως, είναι αδύνατο για το κτήνος να ησυχάσει, θα δαγκώσει το χέρι που το ταΐζει, γιατί βαθιά μέσα του το κτήνος βιώνει την πίκρα της κατωτερότητάς του και γνωρίζει ότι ανά πάσα στιγμή ο ξενιστής μπορεί να το σκοτώσει, απλά και μόνο προστατεύοντας τον εαυτό του. Αυτή η χρυσή ισορροπία μεταξύ της αναγκαιότητας του παραγωγού και του μίσους εναντίον του, που είναι απαραίτητο για τον έλεγχο του ξενιστή από το παράσιτο, αποτελεί και τον διαχρονικό πυρήνα της κρατικιστικής σκέψης, από τον Φαραώ ως τον Στάλιν.

Δεν είναι να απορεί κανείς τι κακό έκανε κάποιος στον οποίο τα ίδια τα παράσιτα προσέτρεξαν με τρέχοντα σάλια για να παρακαλέσουν για δανεικά. Οι ίδιοι οι αχρείοι οι κρατικιστές δανειζόμενοι, με τη χυδαία συμπεριφορά τους, προεξοφλούν την αθέτηση των υποχρεώσεών τους σε πάνω από το 30% των περιπτώσεων, έτσι ούτως ώστε στατιστικά ο δανειστής να δανείζει με κόστος.

Στην άλλη δε περίπτωση, καίτοι έχουμε την ίδια ανευθυνότητα εκ μέρους του δανειζόμενου Κράτους, δηλαδή της δανειζόμενης εγκληματικής οργάνωσης, πάντα καταληστεύεται ο παραγωγός για να αποπληρωθεί αυτό. Αυτοί δε που το δανείζουν είναι οι ίδιοι άρρωστοι αντικαπιταλιστές κρατικιστές τύπου Σόρος που γνωρίζουν - δεν είναι βλάκες - ότι το Κράτος δεν παράγει τίποτα και ο μόνος τρόπος να αποπληρωθούν τα δάνεια είναι η νομιμοποίηση του κρατικισμού, δηλαδή της καταλήστευσης του πλούτου των πολιτών στο όνομα του 'ευαγούς' Κράτους. Ένα παγκόσμιο Κράτος όντως λοιπόν είναι το όραμά τους, γιατί τους βολεύει όλους τους. Ποιος όμως βρίσκεται απέναντι σε όλα αυτά; Εκείνος που ονειρεύεται ένα ολοκληρωτικά τεράστιο Κράτος, εκείνος που νομιμοποιεί τα έσοδα των εκμεταλλευτών των λαών στον βωμό των 'κοινωνικών αναγκών' ή εκείνος που ζητά επιτακτικά την απόσυρση του Κράτους από κάθε τομέα και την οριστική κατάργησή του;

Βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι εκείνοι που μισούν τους δανειστές δεν είναι οι εργάτες, όσο καρμίρηδες και να είναι, όσο μπάσταρδοι και να είναι. Εκείνοι πιστεύουν σε έναν Ιησού, βρίσκουν ένα αποκούμπι στη(ν εμετικά φλύαρη) συντροφικότητα της γειτνίασής τους, βολεύονται με το ολοένα και πιο άνετο ξεροκόμματο ζωής που τους προσφέρουν οι φυσικοί τους προϊστάμενοι. Σίγουρα, ο απλός καθημερινός εργαζόμενος δεν θα έχει αντιρρήσεις στο να αγοράζω φρούτα την Κυριακή. Εκείνα τα λυσσασμένα σκυλιά που τους ξεσηκώνουν δεν είναι εργάτες, εκείνοι που διαταράσσουν τις αυθόρμητες ισορροπίες ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν έχουν καρδιά, είναι παράσιτα χωρίς ψυχή.

Και σε τελική ανάλυση αυτοί είναι τα απολύτως περιττά κομμάτια της περίφημης ανθρωπότητας, τα κατώτατα στοιχεία της. Χωρίς το Κράτος δεν έχουν λόγο και δυνατότητα ύπαρξης και υπό αυτήν την έννοια η ευόδωση των στόχων της ελευθερίας της αγοράς και της ατομικής ιδιοκτησίας θα φέρει σε πέρας έναν ευγονικό καθαρμό του είδους. Αυτό είναι και το διακύβευμα της εποχής μας που θα έπρεπε να εμπνέει κάθε εκπρόσωπο της ελευθερίας κόντρα στον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση.

Κοπρίτης

 • Starshina
 • *
 • Posts: 106
 • Φήμη -2
  • View Profile
Μιλάει για παράσιτα το ΑΡΧΙπαράσιτο. Αναφέρεται στους εργάτες -χάρη στον κόπο των οποίων διάγει έναν πλούσιο βίο- με τον χαρακτηρισμό «παράσιτα», το αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των απανταχού ΑΡΧΙπαράσιτων που ζουν από τον ιδρώτα των εργατών. Αυτός που λίγες σειρές πριν πρότεινε ως οικονομικό μοντέλο την αγορά μετοχών από μια πολυεθνική σε συνδυασμό με καθισιό.

Αν παράγεις πλούτο δεν χρειάζεται να ανταγωνίζεσαι την πολυεθνική. Αρκεί να αγοράσεις μετοχές της και να κάθεσαι.

Ο ορισμός του ΑΡΧΙπαράσιτου.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός που αναγνωρίζει την εμπορική αξία ως μοναδική και κυρίαρχη αξία της ζωής αναφέρεται στους εργάτες χρησιμοποιώντας το επίθετο «κατώτεροι». Αυτός, όπως και οι όμοιοί του, αυτοί που θα έβγαζαν την ίδια τους τη μάνα στη Συγγρού για πιάτσα για να βγάλουν λίγο κέρδος, να τη γαμάνε ακάποτα όλοι οι φορείς ΣΜΝ της Αθήνας για πέντε ευρώ, δεν αναγνωρίζουν την αξία της γνώσης ως τη μοναδική και ανώτερη αξία του ανθρώπινου είδους. Το χρήμα γι' αυτούς είναι ανώτερο από το πνεύμα, και βάσει αυτού διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε «ανώτερους» και «κατώτερους». Θλιβεροί.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός που αποτελεί το πραγματικό ΑΡΧΙπαράσιτο της κοινωνίας αναφέρεται στους δανειστές με εγκωμιαστικό λόγο. Λες και οι απανταχού δανειστές δεν δανείζουν 1 για να πάρουν πίσω 2, το κάνουν για την ψυχή της (πουτάνας) μάνας τους. Καμία εντύπωση δεν προξενεί διότι αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους το ΑΡΧΙπαράσιτο έχει μάθει να διαβιεί παρασιτικά (http://www.leksiko-ellinikon.gr/index.php?instance=categories&id=65&word_id=3208) και να καμώνεται ότι ζει χάρη στις δικές του προσωπικές δυνάμεις, ενώ όλη του η ύπαρξη είναι αποτέλεσμα της συστηματικής κλοπής του ιδρώτα των εργατών και μάλιστα με τρόπους που πολλές φορές του επιτρέπει ο νόμος, πχ, μετοχές, ΕΣΠΑ, κρατικοδίαιτος παρασιτισμός, τριγωνικές συναλλαγές, κ.ο.κ.

Α κάνε μας τη χάρη κούκλα μου που θα μας κάνεις και μαθήματα ηθικής. ΨΟΦΟΣ λέμε, τι δεν καταλαβαίνεις;
« Last Edit: July 16, 2015, 03:27:47 pm by Κοπρίτης »

Oppenheimer88

 • Guest
Παρασιτικά διαβιεί αυτός που κερδίζει τα προς το ζην με τα πολιτικά μέσα. Παραθέτω και μεταφράζω τα πασίγνωστα λόγια του Franz Oppenheimer και αν θέλετε παραθέσετε και εσείς κανέναν Φωτόπουλο προς υποστήριξή σας.

Quote
Υπάρχουν δυο θεμελιωδώς αντίθετοι τρόποι με τους οποίους ο άνθρωπος, χρήζων συντηρήσεως, είναι αναγκασμένος να αποκτήσει τα απαραίτητα μέσα για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του. Αυτοί είναι η εργασία και η κλοπή, η ίδια η εργασία ενός και η βίαιη ιδιοποίηση της εργασίας των άλλων. Κλοπή! Βίαιη ιδιοποίηση! Αυτές οι λέξεις φέρνουν στο νου μας έννοιες εγκλήματος και φυλακής, μιας και είμαστε οι σύγχρονοι ενός ανεπτυγμένοι πολιτισμού, ειδικώς βασισμένου στην προστασία της ιδιοκτησίας. Και αυτή η εντύπωση δεν μας διαφεύγει από τη στιγμή που είμαστε πεπεισμένοι ότι η κλοπή στη θάλασσα και στην ξηρά είναι ένας πρωτόγονος τρόπος ζωής, όπως και το εμπόριο των πολεμιστών/ιπποτών - το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν απλώς οργανωμένη μαζική κλοπή - αποτελεί την πιο σεβαστή απασχόληση. Εξαιτίας τούτου, και επίσης λόγω της ανάγκης ύπαρξης, στη συνέχεια της μελέτης, σαφών, καθαρών, ρητά αντίθετων όρων για αυτές τις πολύ σημαντικές αντιθέσεις, προτείνω στη συνέχεια της συζήτησης να αποκαλείται η εργασία ενός εκάστου και το ισοδύναμο της ανταλλαγής αυτής με τον εργασία των άλλων, τα "οικονομικά μέσα" για την ικανοποίηση των αναγκών, ενώ η μονομερής ιδιοποίηση της εργασίας των άλλων να αποκαλείται τα "πολιτικά μέσα".

There are two fundamentally opposed means whereby man, requiring sustenance, is impelled to obtain the necessary means for satisfying his desires. These are work and robbery, one's own labor and the forcible appropriation of the labor of others. Robbery! Forcible appropriation! These words convey to us ideas of crime and the penitentiary, since we are the contemporaries of a developed civilization, specifically based on the inviolability of property. And this tang is not lost when we are convinced that land and sea robbery is the primitive relation of life, just as the warrior's trade – which also for a long time is only organized mass robbery – constitutes the most respected of occupations. Both because of this, and also on account of the need of having, in the further development of this study, terse, clear, sharply opposing terms for these very important contrasts, I propose in the following discussion to call one's own labor and the equivalent exchange of one's own labor for the labor of others, the “economic means" for the satisfaction of needs, while the unrequited appropriation of the labor of others will be called the "political means." (pp. 24–25)


Ανατρέχοντας σε όλα τα παραπάνω λεγόμενά μου, σε κάθε φορά που χρησιμοποίησα τον όρο "παράσιτο" βλέπουμε τις εκφράσεις:

"τα ίδια τα παράσιτα προσέτρεξαν με τρέχοντα σάλια για να παρακαλέσουν για δανεικά"

"Βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι εκείνοι που μισούν τους δανειστές δεν είναι οι εργάτες [...] Εκείνα τα λυσσασμένα σκυλιά που τους ξεσηκώνουν δεν είναι εργάτες, εκείνοι που διαταράσσουν τις αυθόρμητες ισορροπίες ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν έχουν καρδιά, είναι παράσιτα χωρίς ψυχή."

"Όλοι αυτοί όμως, παράσιτα από κάθε άποψη, ήταν αναγκασμένοι να παραμείνουν λίγοι..."

"Γιατί είναι κακοί οι ίδιοι, γιατί μισούν τους γύρω τους, γιατί είναι παράσιτα και επιδιώκουν το κακό των άλλων, αφενός κοροϊδεύοντάς τους προσποιούμενοι ότι θέλουν το καλό της κοινωνίας, του έθνους, της φυλής, του εργάτη κτλ"


Πουθενά σε όλα τα παραπάνω δεν κάνω την οιαδήποτε νύξη σύνδεσης του εργάτη με το παράσιτο. Τουναντίον, διασαφηνίζω το ποιόν και τη θέση του παρασίτου, το οποίο είναι θιασώτης του Κράτους και μέλος του. Είναι ο πολιτικός, ο συνδικαλιστής, ο υπάλληλος και ο εργολάβος του Κράτους, εκείνοι οι οποίοι μονομερώς ιδιοποιούνται τον πλούτο των άλλων. Δεν υπάρχει φορολογούμενος ο οποίος να έδωσε τον πλούτο του οικειοθελώς στο Κράτος. Η φορολογία είναι μονομερής ιδιοποίηση, δηλαδή ΚΛΟΠΗ και εκείνος ο οποίος είναι ο αποδέκτης κλεμμένου πλούτου είναι το παράσιτο που επιβιώνει με τα πολιτικά μέσα. Αντιθέτως, εκείνος ο οποίος συγκεντρώνει πλούτο μέσω της οικειοθελούς ανταλλαγής, δηλαδή μέσω του εμπορίου, χρησιμοποιώντας τα οικονομικά μέσα, δεν είναι το παράσιτο, αλλά ο ξενιστής.

Ένας ξενιστής, όπως και ένα παράσιτο μπορεί να είναι φτωχό ή πλούσιο. Εγώ δεν χωρίζω τον κόσμο σε φτωχούς και πλούσιους. Θα μπορούσα να πω ότι δεν θέτω το συμφέρον μου πάνω από όλα, αλλά θα ήταν ανακριβές. Το σωστό είναι ότι πάνω από όλα δεν θέτω το συμφέρον μου αλλά τη δικαιοσύνη και την πάταξη της βίας, την ειρήνη, γιατί η δικαιοσύνη και η ειρήνη με συμφέρουν, ακόμα και φτωχό και ταλαιπωρημένο, αλλά τίμιο και υπερήφανο. Εσείς πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί καταντήσατε να ποντάρετε στην αδικία και τον πόλεμο, αν όχι επειδή είστε ηθικώς κατώτεροι και τρισάθλιοι...