Author Topic: Σαν σήμερα  (Read 593 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Re: Σαν σήμερα
« on: May 02, 2013, 04:25:56 pm »
Μα δεν είπα ότι ήταν περισσότεροι από τους αντιστασιακούς είπα ότι αναλογικά με το πόσους πήραν την θέση του ενός ή του άλλου ήταν πολλοί, για να σου απαντήσω με στοιχεία θα πρέπει να γράψω όχι απάντηση στο webwar αλλά βιβλίο.Το 6.000.000 της Γιουγκοσλαβίας μου ακούγεται υπερβολή όπως είναι και υπερβολικό το 1.000.000 του ΕΑΜ εκτός αν εννοείς γενικά μέλη και όχι αντάρτες. Το ακόμα και σε αυτούς που έμειναν αδιάφοροι με τρομάζει βέβαια γιατί μάλλον δεν κατανοείς ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων ακόμα και όταν η χώρα τους κατακτηθεί προσπαθούν απλά να συνεχίσουν την ζωή τους με όσο μεγαλύτερη ασφάλεια είναι δυνατόν.
Μάλλον δεν κατανοείς την έννοια του αντάρτικου. Το αντάρτικο δεν είναι μόνο πόλεμος, είναι και αλληλοβοήθεια σε τροφές, και κάλυψη του αμάχου πληθυσμού σε περίπτωση εφόδου του εχθρού, και προετοιμασία για τα μετόπισθεν. Οπότε τα μέλη του αντάρτικου που τους είχαν ανατεθεί ρόλοι ήταν πράγματι 6.000.000 στη Γιουγκοσλαβία (Basil Davidson) και στην Ελλάδα 1.000.000

Και το "πολλοί" που λες πάλι αναλογεί σε μικρότερο ποσοστό από το 0,5%. Τον αδιάφορο άνθρωπο δεν μπορείς να τον κατατάξεις στους αυνεργάτες.
Quote
Ο Στάλιν χτυπούσε πάντα επί δικαίων και αδίκων για να είναι σίγουρος ότι γλύτωσε από το οποιοδήποτε πρόβλημα, που αναιρώ αυτά που είπα πριν; Θα σου πω το παράδειγμα των Ποντίων της Ρωσίας που επειδή πολλοί από αυτούς πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανών στέλνονταν κατά χιλιάδες στην εξορία είτε είχαν πολεμήσει είτε όχι.
αυτό που λες για τους Ποντίους είναι εντελώς ανιστόρητο, μιας και οι Πόντιοι ήταν τεκμηριωμένα ο λαός με τους λιγότερους συνεργάτες των καταχτητών στη Σοβιετική Ένωση, και το παραδέχεται και το τεκμηριώνει αυτό μέχρι και ο (αντισταλινικός) Πόντιος ιστορικός Βλ. Αγτζίδης:

"Οι Έλληνες, που υπέστησαν λίγα χρόνια πριν τις φοβερές σταλινικές εκκαθαρίσεις, δεν συντάχτηκαν με τους Γερμανούς. Αντίθετα, πολλοί έγιναν παρτιζάνοι. Το ίδιο έγινε και στην Κριμαία. Εδώ η παραδοσιακή σύγκρουση των Ελλήνων με τους Τάταρους οδήγησε τους Έλληνες στα παρτιζάνικα σώματα, εφόσον μεγάλο μέρος των Τατάρων συνεργάστηκε με τους Γερμανούς. Η νότια διοίκηση των παρτιζάνων της Κριμαίας υπό την ηγεσία του Έλληνα Μ. Α. Μακεντότση, απαρτίστηκε από Έλληνες. Η συμμετοχή των Ελλήνων στην αντίσταση κατά των Ναζί είναι ακόμα ζωντανή στη μνήμη τους. Θυμούνται μέχρι σήμερα ότι στους Έλληνες της Κριμαίας δεν βρέθηκαν συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών. Αντίθετα, κάθε δεύτερη ελληνική οικογένεια είχε έναν αντάρτη. Ο συγγραφέας Α. Πριστάβκιν αναφέρει ότι μεταξύ των Ελλήνων δεν υπήρξαν προδότες αλλά μόνο ήρωες. Ο Ελληνικός πληθυσμός συμμετείχε με κάθε τρόπο στον πόλεμο. Οργάνωσε εράνους και συγκέντρωσε μεγάλα ποσά, τα οποία διατέθηκαν για το σοβιετικό στρατό. Ένας διευθυντής κολχόζ στην Τσάλκα συγκέντρωσε ποσό ικανό για την κατασκευή μιας φάλαγγας από τανκς. Μόνο από την Τσάλκα, όπου οι Έλληνες ανέρχονταν στο 62% του πληθυσμού, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από εράνους και κατατέθηκαν στο Ταμείο της Άμυνας της Πατρίδας, ανέρχονταν σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια ρούβλια, περίπου εξακόσιες χιλιάδες ασημένια και χρυσά ρούβλια. Επιπλέον, κατέβαλαν για την κατασκευή ίλης τανκς, που πήρε το όνομα «Κολχόζνικοι Γεωργίας», 3.283.000 ρούβλια και για την κατασκευή του σμήνους αεροπλάνων που πήρε το όνομα «Σοβιετική Γεωργία» 1.616.380 ρούβλια."

Κι αν δεν το πιστεύεις, εδώ είναι όλο το κείμενο - το ότι είναι αντισταλινικό το κείμενο το καταλαβαίνει κανείς μόνο από τη φωτογραφία στην αρχή του κειμένου στο σάιτ που το βρήκα:

http://elegxos.wordpress.com/2013/02/22/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B5/

Οι Έλληνες λοιπόν της ΕΣΣΔ δεν είχαν στις τάξεις τους ούτε έναν προδότη, κόντρα στα όνειρα των νεοναζί ότι δήθεν πρόδωσαν την ΕΣΣΔ και πήγαν με τους Γερμανούς. Οι προδότες μεγαλοαστοί ευτυχώς είχαν εκκαθαριστεί από το 1937 με τη βοήθεια ολόκληρου του ποντιακού προλεταριάτου.