Author Topic: Σαν σήμερα  (Read 597 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
Re: Σαν σήμερα
« on: May 01, 2013, 09:30:56 pm »
Υ.Γ. Το lock στο τόπικ το έβαλα όχι επειδή δεν ήθελα να γίνεται συζήτηση, αλλά επειδή κάνετε χυδαία σχόλια και βρωμίζετε το νήμα. Τώρα που το ξεκλείδωσες δεν το ξανακλειδώνω, αλλά το παραμικρό άχρηστο και προσβλητικό σχόλιο θα σβήνεται χωρίς δεύτερη σκέψη.
Δεν το ξεκλείδωσα εγώ, έτσι κι αλλιώς ως admin μπορώ να απαντώ σε κλειδωμένα θέματα.

και η Γερμανία δυτική Ευρώπη ήταν, αλλά από πολεμικό πολιτισμό και σεβασμό αιχμαλώτων ήταν πιο βόθρος κι από το Μπαγκλαντές.
Προφανώς αυτό φαίνεται από το πως φέρθηκαν και στους Έλληνες στρατιώτες...

συνεργασία υπήρχε αναγκαστικά και ανάμεσα σε δυτικούς και Χίτλερ (1938-39) και ανάμεσα σε δυτικούς και Στάλιν (1941-45). Οι δυτικοί με το νικητή θα πηγαίνανε έτσι κι αλλιώς, όποιος κι αν ήταν.
Με αυτό συμφωνώ αν και όταν έγινε η εισβολή στην Πολωνία στον Χίτλερ κήρυξαν τον πόλεμο όχι στον Στάλιν, θα μου πεις ο Κόκκινος στρατός μπήκε φωνάζοντας τρολολολο από την πίσω πόρτα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Τώρα αν εσύ πιάνεις τις απειροελάχιστη μειοψηφία του 1 στους χίλιους (είπαμε, και 700.000 από τα 700.000.000 να είναι, είναι πάλι ένας στους χίλιους, άντε 2 ή 3 στους χίλιους, αν θες να σου τους κάνω 2 εκατομμύρια τους συνεργάτες), μικρή σημασία έχει.

Ότι έγιναν λάθη τις πρώτες μέρες του πολέμου, επειδή μέσα στην ιεραρχία του Κόκκινου Στρατού είχαν εισχωρήσει σαμποτέρ και αντεπαναστάτες, δεν το αμφισβητεί κανείς. Αλλά τον απαράμιλλο πατριωτισμό του σοβιετικού λαού, που εξύμνησαν μέχρι κι οι πιο φανατικοί αντικομμουνιστές, που αποτελεί παράδειγμα για κάθε λαό, δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει επίσης κανένας, πόσο μάλλον κάποιος που μεγαλοποιεί το 0,00001%.

Αν αφαιρέσεις τον άμαχο πληθυσμό από τα 700.000.000 και αφαιρέσεις και όσους κάναν αντίσταση ή βοηθούσαν την αντίσταση τότε μόνο μπορείς να καταλάβεις πόσοι πραγματικά ήταν οι συνεργάτες των Γερμανών γιατί δεν ήταν μόνο κάποιες ολιγαρχικές κυβερνήσεις ήταν οι εθνικιστικές, εθνικοσοσιαλιστικές και φασιστικές οργανώσεις στα κράτη της Δυτικής Ευρώπης, οι εθελοντές των SS και άλλων εθελοντικών σωμάτων στο ανατολικό μέτωπο οι ντόπιοι παραστρατιωτικοί που αντιμάχονταν τους αντιστασιακούς, αυτοί που πίστεψαν ότι ο Χίτλερ θα κέρδιζε τον πόλεμο και θα έπρεπε να αποδεχτούν αυτήν την κατάσταση και να συνεργαστούν αλλά και (δυστυχώς) οι διάφοροι καιροσκόποι που είτε ο Χίτλερ είτε ο Στάλιν είχε μπει στην χώρα τους θα δήλωναν υποταγή για να αποσπάσουν προνόμια δεν ήταν 1 στους 1000 ήταν πολύ περισσότεροι. Μην ξεχνάς βέβαια ότι πολλές από τις μειονότητες της σοβιετικής ένωσης λόγο της μαζικότητας με την οποία συστρατεύθηκαν με τους Γερμανούς θεωρήθηκαν μετά τον πόλεμο σαν μόνιμα διεφθαρμένοι από τον φασισμό και στάλθηκαν ομαδικώς στην Σιβηρία.