Author Topic: Ο κόσμος προχωράει ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ!  (Read 88 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Ο κόσμος προχωράει ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ!
« on: November 21, 2015, 07:08:55 pm »
Όλοι όσοι ήμασταν κάποτε παιδιά ή όσοι είναι ακόμη θυμόμαστε τη φράση "οι ξένοι έχουν κάνει αυτό" ή "οι ξένοι κάνουν το άλλο", υπονοώντας την απεριόριστα υψηλότερη τεχνολογική και παραγωγική πρόοδο την οποία έχουν πετύχει Λευκοί και Ανατολικοασιάτες Λαοί ενεργώντας υπό ένα σύστημα ημι-ελεύθερης αγοράς. Πάντοτε εμείς οι Έλληνες ήμασταν ανίκανοι να τους ανταγωνιστούμε στην πρωτοτυπία και αναγκαζόμασταν συνέχεια να ακολουθούμε ως ουραγοί. Σε όλα, στην επιστήμη (πλην της μαρξιστικής "επιστήμης"), στο ίντερνετ, στις ΑΠΕ, στα παιχνίδια των παιδιών, στις πάνες, στα εμφιαλωμένα νερά, στη συντήρηση των τροφών, στις οικιακές συσκευές (μην ακούω για δήθεν χρυσές εποχές της δήθεν καπιταλιστικής ιζόλα - ποτέ δεν είχαμε ανταγωνιστική και εξαγωγική βιομηχανία), στη ναυτιλία, ακόμα και στη γεωργία! Κοιτάχτε παρακάτω καινοτόμες μεθόδους παραγωγής που δεν ήξερα - πόσο μάλλον οι αποκλεισμένοι αγρότες όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων στα ακριτικά καφενεία τους - καν ότι υπάρχουν:





Και η τραγική ειρωνία είναι ότι όλες αυτές οι μέθοδοι που τις γνωρίζει μόνο ένας στους 100.000 Έλληνες, έχουν Ελληνική ετυμολογία. Όπως έχουμε τη γεω-πονία, έχουμε και την υδρο-πονία και την αερο-πονία. Το μόνο πράγμα που έμεινε στους Έλληνες είναι το δεύτερο συνθετικό ενώ οι ξένοι εργάζονται ως αγροτικοί υπάλληλοι σε μια (ημι)αυτοματοποιημένη διαδικασία χωρίς να σκύβουν, χωρίς να πονάνε καθόλου .

Κοιτάχτε κατασκευές, κοιτάχτε σωλήνες, κοιτάχτε τζάμια! Ο οποιοσδήποτε έχει σχέση με την αγροτιά σήμερα, έτσι όπως έχει καταντήσει, ή παραμείνει, στην Ελλάδα, γνωρίζει ότι όλα σχεδόν τα ελληνικά θερμοκήπια έχουν κάτι νάιλον που θαμπώνουν με την πρώτη και περιορίζουν τις ακτίνες του ηλίου. Αυτά τα νάιλον βρίσκονται στερεωμένα σε ξύλινες κατασκευές και επειδή σκίζονται πολύ εύκολα και τα ναίλον μπαίνουν με καρφιά πάνω στο ξύλο, μπορείς να δεις τα θερμοκήπια διάστικτα με μπαλώματα και με τα περισσευόμενα παλιά σκισμένα νάιλον να κρέμονται ακόμα γύρω από τα τετράπλευρα που σχηματίζουν τα ξύλα. Περιττό να πούμε πως ακόμα και για αυτά τα πράγματα, το Κράτος απαιτεί πληθώρα αδειών από τον αγρότη κάνοντας την όλη υπόθεση γραφειοκρατική μέχρι το κόκκαλο και τον αγρότη έρμαιο στα μεσάζοντα κοράκια του Κρατικισμού. Αν πας να φτιάξεις τέτοια πράγματα σήμερα στο χωράφι σου ή στο ακινητό σου, θα πας αυτόφωρο κατευθείαν. Άσε που χρειάζεσαι "μέσο" ακόμα και για να αποφύγεις τα capital control να εισαγάγεις τα υλικά που κατασκευάζουν ΟΛΑ ξένες επιχειρήσεις.

Κανείς όμως δεν θέλει να φτιάξει αυτήν την κατάσταση. Ο λόγος είναι ότι το Κράτος τύφλωσε από μικρά παιδιά τους περισσότερους Έλληνες στα κατηχητικά που κακώς αποκαλεί σχολεία· τους έμαθε να μισούν την πρόοδο του συνανθρώπου και πως είναι δίκαιο να θέλουν να αρπάξουν τον πλούτο του, πως είναι δίκαιο να παίρνει αυτός που δεν παράγει, κομμάτι από τον άλλον που παράγει. Και αυτό το ιδιότροπο κοινωνιοκτόνο μίσος απετέλεσε τη βάση για αυτό το ασφυκτικό ελεγκτικό πλαίσιο που υπάρχει σήμερα, που αποκόβει τους αγρότες από τον διεθνή ανταγωνισμό, που δεν τους παρέχει την ελευθερία να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν την καινοτομία στα χωράφια τους, ακριβώς γιατί τους θέλει είλωτες τους οποίους να απομυζά. Ποτέ η πρόοδος δεν ήταν καλός οιωνός για το Κράτος. Θυμάμαι τον θρησκευτικό να λέει "όλα τα κακά έρχονται όπό τη Δύση". Τα ίδια ακριβώς πράγματα διαβάζω και εδώ από "ανθρώπους" που δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να παπαγαλίζουν ιδέες που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά στη Δύση, ως αντίδραση στη βιομηχανική επανάσταση και την ανάπτυξη της επιστήμης της Δύσης. Φθόνος ήταν αυτό που είχε καταλάβει τον θρησκευτικό, φθόνος είναι αυτό που κυβερνάει σήμερα. Προτιμούσε ο θρησκευτικός, όπως προτιμάει κάθε κρατικιστής, να είναι ο πρώτος στο αγροτικό χωριό, όπου θα έχει του κλώτσου και του μπάτσου τoν υποδεέστερο αγρότη, παρά να δώσει την ελευθερία στον αγρότη να παράξει ελεύθερα. Γιατί τότε μπορεί ο αγρότης να παράγει καινοτόμα και ικανοποιητικά, να αποκτήσει πλούτο δικό του, και ο θρησκευτικός και ο κάθε μίζερος προστατευτιστής να μην έχει άλλο πλέον τον συνάνθρωπό του δούλο. Και τι να κάνει ένα κοσμικός θρησκευτικός του Κράτος σε μια ελεύθερη οικονομία; Ποιος θα βρεθεί να τον πληρώσει εθελοντικά για να απολαύσει το σκοταδιστικό του παραλήρημα του φθόνου; Ποιος θα βρεθεί να κοιτάξει τον τελευταίο κομμουνιστάκο της πόλης αν δεν παρατήσει τις μίζερες θεωρίες του και αποφασίσει να εργαστεί παραγωγικά;

Ποιος θα αγοράσει τον φθόνο σας σκοταδιστές;  Και τι είναι πραγματικά αυτό το Κράτος που τον αγοράζει σήμερα;

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Στον καπιταλισμό, ο καθυστεριμένος θα μείνει παντα καθυστερημένος. Στην μεταπολιτευση καπιταλισμο ειχαμε και πηραμε τον μπουλο. Στην αραβικη χερσονησο, β αφρικη, και εκει δεν υπηρχε κανενας σταλιν, καπιταλισμο ειχανε. Στον καπιταλισμο, η κατηγορία μας ειναι σταθερη, οπως ολων των χωρων. Οι 10 πιο ανεπτυγμενες χωρες του κοσμου πριν 100 χρονια εινια οι ιδιες και σημερα.

Ενδιαφερον ομως που εβαλες βιντεο με οργανικες καλλιεργιες, νομιζα πως δεν θα ειχες τετοιες χιππικες αριστεριστικες ευαισθησίες.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
Quote
Στον καπιταλισμό, ο καθυστεριμένος θα μείνει παντα καθυστερημένος

Λάθος, στη ζωή ο καθυστερημένος θα μείνει πάντα καθυστερημένος. Αν έχεις γεννηθεί καθυστερημένος, δεν πρόκειται αύριο να γίνεις έξυπνος και να ανταγωνιστείς τον έξυπνο. Επομένως, αν έχεις γεννηθεί καθυστερημένος είναι μονόδρομος για εσένα να γίνεις και κρατικιστής. Γιατί, αν ανεχθείς την ελευθερία του άλλου, τους έξυπνου, να σε ανταγωνίζεται, έχεις χάσει. Ενώ αν υποταχθείς στον στρατό των μαζών που υποστηρίζουν το Κράτος, μπορεί το Κράτος να επιφέρει γενική μιζέρια και υπανάπτυξη, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχεις το παράπονο ότι εσύ είσαι καθυστερημένος ενώ ο γείτονας θα είναι έξυπνος. Με το να μην επιτρέπεις στον έξυπνο να παράξει πλούτο, επιβάλλεις την νοητική σου καθυστέρηση στην οικονομία της χώρας σου, αλλά η ισότητα της γενικευμένης φτώχειας απαλύνει τον μεγάλο καημό του φθόνου σου.

Η οικονομική κατάσταση ενός εκάστου εξαρτάται από την κλάση του, από το ποιος είναι αυτό το άτομο και όχι από το τι κάνει αυτό το άτομο, μόνο στον βαθμό που υπάρχει κεντρικός έλεγχος και σχεδιασμός της οικονομίας. Μόνο όταν το Κράτος διαλέγει νικητές και ηττημένους, ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να βελτιώσει τη θέση του εκτός από το να προσπαθήσει - με τους γνωστούς τρόπους... - να κερδίσει την εύνοια των ισχυρών, η οποία στην τελική μπορεί απλώς και να μην διατίθεται για κάποια άτομα. Ο μεγαλύτερος φόβος των κρατικιστών ανέκαθεν ήταν μια κοινωνία αξιοκρατίας, στην οποία η θέση του καθενός εξαρτώνταν από τις πράξεις του και την εκπεφρασμένη μέσω αυτών αρετή του.

Σε παγκόσμια κλίμακα, όποιες χώρες υιοθετούν περισσότερο τον ανταγωνισμό και διασφαλίζουν περισσότερο την ατομική ιδιοκτησία, αυτές οι χώρες κερδίζουν σε πλούτο και ανεβαίνουν στην ιεραρχία, οποιοδήποτε κι αν είναι το σημείο εκκίνησής τους. Όποιες χώρες υιοθετούν τις σκοταδιστικές πρακτικές που προτείνεις εσύ, μέσω ένα σωρό λογαριασμών εδώ μέσα, όπως mister max, pepe the frog, somalian pirate, tortellini, ερμής κτλ., αυτές οι χώρες μένουν πίσω, ακριβώς γιατί η καθυστέρησή σου είναι αγιάτρευτη και αποτελεί τον μοναδικό λόγο για τη φτώχεια των Λαών.

Τα παρακάτω είναι από το Economic Facts & Fallacies του Thomas Sowell και αρκούν για κάθε νουνεχή άνθρωπο ούτως ώστε να απορρίψει το μοιρολόι του παραπετάσματος και τη σκοταδιστική απολογία της οικονομικής καθυστέρησης που έχεις αναγάγει σε ιδεολογία:


As noted in Chapter 5, comparing the relative incomes of statistical categories over time produces very different results from comparing the relative incomes of the same human beings over time. Likewise, comparing statistical categories of nations over time produces very different results from those of comparing the same nations over time. The World Bank, among others, has produced statistics showing that the ratio between the incomes of the 20 highest income countries and the 20 lowest income countries has grown over the period from 1960 to 2000, rising from about 23-to-one to about 36-to-one. Some have used such data to claim, among other things, that globalization increases the economic inequality between prosperous and poverty-stricken nations. But the directly opposite conclusion would be reached when comparing the same set of nations in 2000 as in 1960. The income ratio between the initially richest 20 nations and the initially poorest 20 declined from 23-to-one to less than ten-to-one. Freer and rising amounts of international trade— globalization—was in fact one of the reasons why some nations rose out of the bottom 20.
Since all countries around the world began poor, what requires an explanation is not why there is poverty but how some countries rose out of poverty to become prosperous.