Author Topic: Ξεσηκώθηκαν οι εργάτες στη Νέα Μανωλάδα  (Read 44 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Αντικατέστησαν τους προηγούμενους και τώρα χρωστούν σε αυτούς!
Σε στάση εργασίας «κατέβηκαν» την
Τρίτη το πρωί, στη Νέα Μανωλάδα, δύο ομάδες εργατών διεκδικώντας τα μεροκάματα των προηγούμενων ημερών. Οι περίπου 150 Βούλγαροι και Έλληνες εργάτες, αναπληρώνουν τους εργάτες από το Μπαγκλαντές στα θερμοκήπια όπου πριν από μερικές μέρες σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση των τσιφλικάδων και των πληρωμένων μπράβων τους που οδήγησε στον τραυματισμό των εργατών.

Οι δύο ομάδες των εργατών διεκδικούσαν περίπου οκτώ μεροκάματα, με την ένταση ωστόσο να αποκλιμακώνεται λίγη ώρα αργότερα, όταν έλαβαν τη δέσμευση ότι μέχρι το μεσημέρι θα τους είχαν καταβληθεί τα χρήματά τους…

«Οι εργάτες από το Μπαγκλαντές δεν έρχονται για δουλειά επειδή τους χρωστάνε λεφτά και έτσι κανονίσαμε με τα αφεντικά να έρθουμε εμείς για δουλειά αλλά να πληρωνόμαστε κάθε μέρα» είπε ο εκπρόσωπος της μίας ομάδας των εργατών, Μάρκος Σαραντί και συνέχισε: «Εδώ και οκτώ μέρες σταματήσαμε να πληρωνόμαστε. Μας είπαν ότι θα μας πλήρωναν την Παρασκευή και μετά μας είπαν Δευτέρα, αφού οι τράπεζες Σαββατοκύριακο δεν δουλεύουν. Ήρθε η Τρίτη και ακόμα τίποτα. Αν θα μαζευτούν πολλά μετά δεν θα μπορούν να μας τα δώσουν όπως έγινε με τους εργάτες από το Μπαγκλαντές. Ας μας δώσουν τα χρήματά μας και πάμε και εμείς στα σπίτια μας να κάνουμε Πάσχα».

Ένας από τους Έλληνες εργάτες, ο Γιάννης Θωμόπουλος είπε: «Και χθες και σήμερα ήρθαμε για δουλειά αλλά αποφασίσαμε να μη δουλέψουμε αν δεν πληρωθούμε τα μεροκάματά μας. Να μας δώσουν τα χρήματά μας και να πάμε σπίτια μας».

Ένας ακόμη Βούλγαρος εργάτης, ο Ντιμίτρι Κόστα είπε: «Είμαι πολλά χρόνια εδώ στη Νέα Μανωλάδα και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε με τα αφεντικά ούτε με τα μεροκάματα. Θέλουμε να μας δώσουν τα χρήματά μας για να μην ξαναγίνει ό,τι έγινε με τους εργάτες από το Μπαγκλαντές που τους πυροβόλησαν επειδή ζητούσαν τα μεροκάματά τους».

Λίγη ώρα αργότερα, μετά την κινητοποίηση των εργατών, εκπρόσωποι των αφεντικών τους ζήτησαν να επιστρέψουν στις εργασίες τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι μέχρι αργά το μεσημέρι θα τους είχαν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους.

Ας ελπίσουμε ότι η ταξική πάλη των ενωμένων και αλληλέγγυων εργατών ανεξαρτήτως έθνους και χρώματος στη Μανωλάδα θα ενταθεί και θα πνίξει τα ανθρώπινα τέρατα που λέγονται τσιφλικάδες στο ίδιο τους το αίμα.

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
σκατα στα μουτρα των απεργοσπαστων. Δημευση της περιουσιας των τσιφλικαδων και αποδοση της στους εργατικους συναιτερισμους, η μονη, εστω προσωρινη, ρεαλιστικη λυση.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.