Author Topic: Δεκέμβρης 4 χρόνια μετά (+βρωμιές ΚΚΕ)  (Read 52 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Τιμήθηκε πανελλαδικά από τους μαθητές η μνήμη του δολοφονημένου ΑΛΕΞΗ από την κυβέρνηση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΣΑΜΑΡΑ που πυροδότησε την πρωτοφανή σε μαζικότητα και έκταση αυθόρμητη αλλά μεγαλειώδη μαχητική εξέγερση της μαθητικής νεολαίας

ΣΥΝΕΧΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Όργιο αστυνομικής τρομοκρατίας, φασιστικής βίας και βαρβαρότητας των ΜΑΤ

Η μαθητική νεολαία τίμησε και φέτος πανελλαδικά με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μαχητικές πορείες τη μνήμη του ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονημένου 15χρονου συμμαθητή της ΑΛΕΞΗ από την κυβέρνηση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΣΑΜΑΡΑ που πριν 4 χρόνια (6 Δεκέμβρη 2008) πυροδότησε την πρωτοφανή σε μαζικότητα και έκταση αυθόρμητη αλλά μεγαλειώδη και μαχητική εξέγερση της μαθητικής νεολαίας της χώρας - τη μεγαλύτερη ως τώρα στην ιστορία των κινητοποιήσεών της.

Μια εξέγερση που παρά τον αυθόρμητο χαρακτήρα της ταρακούνησε τις χώρες της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και ο αντίλαλός της έφτασε ως τη Λατινική Αμερική μα πρωτ' απ' όλα κατατρόμαξε την ντόπια αντιδραστική αστική τάξη, πανικόβαλλε την αντιδραστική κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ αλλά και τους ναζιφασίστες του ΛΑΟΣ και τους χρουτσωφικούς σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ, οδήγησε στη συγκρότηση άτυπης κυβέρνησης ΝΔ-«Κ»ΚΕ-ΛΑΟΣ, αναδείχνοντας τους Καρατζαφέρη-Παπαρήγα σε ουσιαστικούς εκπροσώπους τύπου και υπουργούς δημόσιας τάξης της κυβέρνησης για ένα ολόκληρο μήνα, με τους Παυλόπουλο, κλπ., εξαφανισμένους για μέρες από το πολιτικό προσκήνιο, ενώ στα παρασκήνια σχεδιάζονταν η επέμβαση του στρατού για την καταστολή της εξέγερσης. Μια δολοφονία που διαπράχθηκε από την αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή στα πλαίσια της προώθησης του προτσές της φασιστικοποίησης με την ένταση της αστυνομικής τρομοκρατίας και της φασιστικής βίας και δεν ήταν απλά(!)«δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου από αστυνόμο» («Ρ» 8/12/2012, σελ. 28), όπως προκλητικά ισχυρίζονται ακόμα και σήμερα οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ απαλλάσσοντας την κυβέρνηση Καραμανλή από το έγκλημά της.

Τότε, σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή για την αστική τάξη, οι ρεφορμιστές ηγέτες του αστικού σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ ήταν εντελώς φυσικό (ως πράχτορες των συμφερόντων του κεφαλαίου και υπερασπιστές της αστικής εξουσίας) να περάσουν, όπως και πέρασαν, ανοιχτά στο στρατόπεδο της αστικής τάξης, τάχτηκαν συνειδητά: πρώτο, με το μέρος της αντιδραστικής αστικής τάξης και ΚΑΤΑ της εξέγερσης της νεολαίας, και δεύτερο, κράτησαν μια σαφή φιλοφασιστική στάση, μάλιστα έφτασαν ως το σημείο δια στόματος Παπαρήγα, να διαλαλούν: «σχέδιο εγχώριων και ξένων κέντρων οι ταραχές» («Real news», 21/12/2008, σελ.1), ενώ επιπλέον διαβεβαίωναν ότι όσα είπαν, τα είπαν: «με αίσθημα ευθύνης εν γνώσει του τι θα ακούσουμε και των συνεπειών» («Ρ» 11/12/2008, σελ. 6) - με «αίσθημα ευθύνης» προφανώς απέναντι στην αστική τάξη - και ότι «τα μετρήσαμε, γιατί έχουμε ευθύνη» («Ρ» 12/12/2008, σελ. 3) και ακόμα δημοσίευσαν στο «Ριζοσπάστη» ένα φασιστικής έμπνευσης και περιεχομένου «Διήγημα» με τίτλο «Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά» («Ρ» 28/12/2008, «7 μέρες μαζί»), που θυμίζει τη ναζιφασισιτκή προπαγάνδα της χιτλερικής περιόδου στη Γερμανία, με τα οποία όχι μόνο εισέπραξαν τα δικαιολογημένα συγχαρητήρια-εύσημα του φασιστικού και αντιδραστικού τύπου («Αυριανή», «Αδ. Τύπος», κλπ) και των ΜΜΕ μα ακόμα και κλήθηκε το «Κ»ΚΕ να του ανατεθεί ο ρόλος των ΜΑΤ-στρατού για «αποκατάσταση της τάξης»: «Εάν η αστυνομία είναι ανίκανη… ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΄Η ΤΟ ΚΚΕ την αποκατάσταση της τάξης και την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος» («Αυριανή», 19/12/2008, σελ. 1). Περιττεύει εδώ ο σχολιασμός των ωκεανών λάσπης σε βάρος της μεγαλειώδους εξέγερσης της μαθητικής νεολαίας και εκείνα τα «καλούμε, από αυτή τη θέση, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τ’ αυτιά των κουκουλοφόρων», («Ρ» 10/12/2008, σελ. 3), ότι «εξέγερση της νεολαίας είναι γελοιοποίηση και εκχυδαϊσμός της λαϊκής εξέγερσης» επειδή λέει «η πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν πρόκειται να σπάσει ούτε ένα τζάμι» («Ρ» 23/12/2008, σελ.6), κλπ κλπ.

Φυσικά αποτελεί σημερινό επαίσχυντο χρουτσωφικό παραμύθι για μικρά παιδιά και χονδροειδές γκεμπελίστικό ΨΕΜΑ ότι «πρώτοι αντέδρασαν στο γεγονός το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, καλώντας, από την πρώτη στιγμή,  σε μαζικό συλλαλητήριο λαού και νεολαίας στην Ομόνοια, τη Δευτέρα, 8 Δεκέμβρη» (902.gr, 6/12/2012), δηλ. δυο μέρες(!) μετά τη δολοφονία του Αλέξη και τη στιγμή είχε ήδη ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα και ενώ είναι γνωστό ότι «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ τάχθηκαν ΚΑΤΑ της εξέγερσης με την Παπαρήγα να διακηρύσσει ότι «εξέγερση της νεολαίας είναι γελοιοποίηση και εκχυδαϊσμός της λαϊκής εξέγερσης» («Ρ» 23/12/2008, σελ. 6) για να φτάσει να χαρακτηρίσει την εξέγερση, από το βήμα της Βουλής, έμμεσα αλλά με σαφήνεια αντιδραστική: «ό,τι είναι εξέγερση, ό,τι είναι μαζικό, δε σημαίνει ότι είναι και προοδευτικό» («Ρ» 23/12/2008, σελ. 6).

Σε αντίθεση με τους προδότες χρουτσωφικούς σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ, οι επαναστάτες μαρξιστές δηλ. λενινιστές-σταλινιστές, νεότεροι και παλιοί βετεράνοι κομμουνιστές ζαχαριαδικοί των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ στάθηκαν από την πρώτη στιγμή αποφασιστικά στο πλευρό της μαθητικής νεολαίας χαιρετίζοντας την εξέγερσή της, υπογραμμίζοντας σε Ανακοίνωσή τους (9/12/2008) ότι ο ξεσηκωμός της μαθητικής νεολαίας είχε «κύριους συμβολικούς στόχους τα αστυνομικά τμήματα και τις Τράπεζες: σύμβολα τα μεν πρώτα φασιστικής καταπίεσης και αστυνομικής τρομοκρατίας, τις δε δεύτερες σύμβολα εκμετάλλευσης (με πρόσφατη κυβερνητική απόφαση τους δόθηκε προίκα 28 δισ. Ευρώ), στηρίγματα του μεγάλου κεφαλαίου που ευθύνονται για τη μαζική ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών μαζών» («Ανασύνταξη», αρ. φυλ. 287, 1-15/12/2008, σελ. 2). *

Η αντιδραστική αστική τάξη δεν ξέχασε ακόμα και σήμερα τον εφιάλτη του 2008. Γι' αυτό το φασιστοειδές Α. Σαμαράς διέταξε την κινητοποίηση χιλιάδων αστυνομικών (δυο αστυνομικοί για ένα μαθητή), «σκαρφαλώνοντας» ταυτόχρονα στις «ένδοξες» φασιστικές δοσιλογικές επάλξεις των εθνοπροδοτών ναζιφασιστικών Ταγμάτων Ασφαλείας της Κατοχής. Ακολούθησαν εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις πανελλαδικά, βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των μαθητών-διαδηλωτών, συλλήψεις, παραπομπή στο αυτόφωρο, δικογραφίες για «κακουργηματικές πράξεις, όπως διατάραξη κοινής ειρήνης και κατά περίπτωση για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και κατοχή εκρηκτικών» («Εφημερίδα των Συντακτών», 8-9/12/2012, σελ. 68) ενώ η ίδια η αστική αυτή εφημερίδα αναγκάζεται να κάνει λόγο πρωτοσέλιδα για «Παιδομάζωμα στη μνήμη του Αλέξη» («Εφημερίδα των Συντακτών», 7/12/2012, σελ. 1)

* Το μαθητικό κίνημα είχε κατασυκοφαντηθεί τότε για τυφλούς εμπρησμούς καταστημάτων. Μια από τι περιπτώσεις ήταν και ο εμπρησμός των καταστημάτων τη Sprider Stores στη Λυκόβρυσης και στην Ερμού. Τέσσερα χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι ο εμπρησμός αυτός ήταν προσχεδιασμένος δεν είχε καμία σχέση με την εξέγερση: «Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαρ. Λακαφώσης, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των Σάββα και Αθανάσιου Χατζηιωάννου καθώς και κατά των υπόλοιπων μελών της τότε διοίκησης της εταιρίας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό, της απάτης σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών, καθώς και της απόπειρας απάτης». (ΑΠΕ-ΜΠΕ, 3/12/2012)

***

Σημειώναμε τότε: «Η εξέγερση της νεολαίας δεν πανικόβαλε μόνο την άρχουσα αντιδραστική αστική τάξη αλλά και τη χρουστσωφική σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ, η οποία πάνω από μήνα τώρα ξορκίζει το φάντασμα της «εξέγερσης» της νεολαίας (φανταστείτε να επρόκειτο για οργανωμένη ένοπλη εξέγερση για την κατάληψη της εξουσίας απ’ το προλεταριάτο τι θα συνέβαινε: τότε οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες θα έσπευδαν να καταταγούν εθελοντές στον αστικό στρατό για να πολεμήσουν στα χαρακώματα της αστικής τάξης, έτοιμοι να πέσουν «υπέρ πίστεως και πατρίδος» υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου).

Είναι πράγματι πρωτοφανές και εκπλήσσει το μίσος των ηγετών του «Κ»ΚΕ και προπαντός του δίδυμου των Παπαρήγα-Κανέλλη απέναντι στη νεολαία. Οι δυο λυσσασμένες ύαινες του κεφαλαίου, με μόνιμα σηκωμένες τις τρίχες, από φόβο και μίσος, σαν τ’ αγκάθια του σκαντζόχοιρου, περιφέρονταν από κανάλι σε κανάλι, στη βουλή και σε συγκεντρώσεις, ξορκίζοντας καθημερινά μέρα-νύχτα την εξέγερση της νεολαίας, παρουσιάζοντάς την ως «υποκινούμενη» από σκοτεινά «ξένα κέντρα» και συκοφαντώντας την ως νεολαία «κουκουλοφόρων», κλπ., ενώ από κοντά τους έτρεχε λαχανιασμένος χωρίς να τις φτάνει ο αρχηγός του ναζιφασιστικού ΛΑΟΣ (ή «κεντροδεξιά ο ΛΑΟΣ» κατά τον ανεκδιήγητο «Τηλέπαθο» του «Ρ», 16/11/2007, σελ. 32) Γ.Καρατζαφέρης, ο οποίος μπροστά στις Παπαρήγα-Κανέλλη φαντάζει μικροσκοπικό τυφλοκουταβάκι λίγων ωρών» («Ανασύνταξη», αρ. φυλ. 289, 1-15/1/2009, σελ. 4).

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
Ρε γαμώτο δεν βρίσκω εκείνο το ωραίο βιντεάκι που είχε φτιάξει ο Σταλίνας (όχι εσύ ο άλλος) που τιμούσε δεόντως την μνήμη του Αλέξη! ;D

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Ρε γαμώτο δεν βρίσκω εκείνο το ωραίο βιντεάκι που είχε φτιάξει ο Σταλίνας (όχι εσύ ο άλλος) που τιμούσε δεόντως την μνήμη του Αλέξη! ;D
κόπηκε από το γιουτούμπι εκείνη η μαλακία (τόσο κακοφτιαγμένο που ήταν σιγά μην το κρατούσανε).

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
κόπηκε από το γιουτούμπι εκείνη η μαλακία (τόσο κακοφτιαγμένο που ήταν σιγά μην το κρατούσανε).
Το είχε ανεβάσει και στο vimeo (νομίζω μέχρι και στο rutube το είχε ανεβάσει) αλλά δεν το βρίσκω.

Δημήτρης Πλατής

  • Guest