Author Topic: Λ/συμμοριτικό σίχαμα ο Γιανναράς  (Read 120 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Pinochet88

  • Kombrig
  • ******
  • Posts: 1000
  • Φήμη -339
  • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
    • View Profile
μα δεν υπάρχει ΑΡΙΣΤΕΡΑ ούτε ΔΕΞΙΑ το πρόβλημα στην Ελλάδα ειναι ότι ο καθένας κοιτάει την παρτάρα του!!!
Ο Γιαννάρας αποδομεί την αριστερά και καλά κάνει όπως αντίστοιχα έχουν αποδομήσει την ΔΕΞΙΑ

Ποιος αποδομεί την αριστερά; Ο Γιανναράς είναι αριστερός.

Ο Γιανναράς κακώς συγχέεται με τη Δεξιά επειδή είναι θεολόγος και πιστεύει στον Χριστιανισμό. Οι θεολογικές του απόψεις ερείδονται στο Σχίσμα Ανατολής και Δύσης, στο οποίο οι Δυτικοί επιχείρησαν να εκσυγχρονίσουν τον Χριστιανισμό. Στην ουσία ήταν μια σύγκρουση μεταξύ του κρατικιστικού Βυζαντίου και της απαρχής του Κράτους Δικαίου.

Αυτό το οποίο έκαναν οι Δυτικοί ήταν να αναπτύξουν τον Χριστιανισμό σε έναν νομικό κώδικα, σε ένα σύνολο συνεκτικών δογμάτων, τα οποία του έδιναν έναν ηθικοπλαστικό χαρακτήρα προσβάσιμο στο κάθε άτομο. Το άτομο της Δύσης δεν είχε απέναντί του την Εκκλησία και τους κληρικούς εν είδει ποιμένων, αλλά μια πρόταση τρόπου ζωής, την οποία μπορούσε να κρίνει, να επεξεργαστεί, να κατανοήσει το ίδιο το άτομο, χωρίς έξωθεν νουθεσίες. Αντιθέτως οι δικοί μας οι σκοταδιστές σκόπιμα αρνούνταν να αποκρυσταλλώσουν τις διδαχές τους σε συγκεκριμένα δόγματα για να μπορούν να αλλάζουν απόψεις κατά το δοκούν (το οποίο ήταν ότι συναποφασίσουν με τον Αυτοκράτορα). Αντ'αυτού έδιναν έμφαση στον κοινοτισμό (κομμουνισμό) των πιστών, δηλαδή στην αγελοποίησή τους και την ατομική υποταγή στην εκκλησιαστική εξουσία. Το Βυζάντιο έτσι κατέληξε μια ιεαρχημένη δεσποτεία με έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό που κατέπνιξε κάθε οικονομική και πολιτισμική πρόοδο και εν τέλει αποδεκατίστηκε. Η Δύση από την άλλη, έχοντας μια αναλυτική-κανονιστική έκφραση του Χριστιανισμού προσβάσιμη σε όλους απέφυγε τη δεσποτεία. Οι "κανόνες" του Χριστιανισμού έθεσαν ένα επιτρεπτό πλαίσιο στο οποίο περιορίζονταν κάθε κρατική αρχή, είτε ήταν ο Αυτοκράτορας, είτε οι Βασιλιάδες, είτε ο Πάπας ο ίδιος. Η οικονομική ανθηση - ψάξε στο mises.org για την οικονομική ανάπτυξη της Δύσης στο μεσαίωνα, παρά τα παραμύθια που διαδίδουν οι κομμουνιστές - και οι σχετικά μεγαλύτεροι έλεγχοι στην εξουσία της Δύσης επέτρεψαν σε φιλοσόφους να γράψουν θεωρητικά έργα τα οποία σκιαγράφησαν το λεγόμενο Κράτος Δικαίου, δηλαδή κανόνες πάνω στους οποίους έπρεπε να πατάει το Κράτος, υπονοοώντας ότι κάθε τι έξω από αυτούς, καίτοι πράξη του Κράτους, ήταν παράνομο (περισσότερα στο γνωστό βιβλίο του Van Creveld). Φυσικά στην αρχή αυτοί οι κανόνες του Κράτους Δικαίου ήταν θείας εμπνεύσεως, αλλά εν συνεχεία έγιναν κοσμικοί. Δεν θέλει και πολύ από το ένα βήμα στο άλλο. Βήματα τα οποία ΔΕΝ έγιναν ποτέ εδώ, ακριβώς χάρη σε θεολογικές τοποθετήσεις-συσκοτίσεις τις οποίες εκπροσωπεί μέχρι και τις μέρες μας ο Γιανναράς.

Το Κράτος Δικαίου στη Δύση περιόρισε προσωρινά το Κράτος και δημιούργησε τον Καπιταλισμό, ο οποίος απεδείχθεί ο καλύτερος σύμμαχος των παραδοσιακών αξιών όπως Πατρίδα, Οικογένεια και Θρησκεία οι οποίες συναποτελούν τη Δεξιά. Φυσικά, από την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης και εν συνεχεία, η τάση αυτή αντιστράφηκε, με αποκορύφωμα τους 2 παγκοσμίους κρατικιστικούς πολέμους, αλλά τα αποτελέσματα της πρότερης μακραίωνης πορείας της Δύσης δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Κάθε έκφανση της κρατικιστικής αυτής επανόδου μισήθηκε και μισείται διακαώς από τον μέσο Ευρωπαίο. Ο Κρατικισμός του έχει καταστρέψει τη Θρησκεία, την Πατρίδα και την Οικογένεια, δηλαδή τη Δεξιά, και η μόνη σωτηρία για όλα αυτά είναι η εξολόθρευση του Κράτους και η Καπιταλιστική Επανάσταση.

Η Δεξιά στηρίζεται στο Άτομο. Η Δεξιά είναι ο Καπιταλισμός. Και ο ίδιος ο Γιανναράς - πρέπει να είσαι και λίγο τυφλός - το παραδέχεται πρώτο πρώτο στο άρθρο του παραπάνω.  Ενώ δεν βρίσκει κανένα άλλοθι στη Δεξιά, βρίσκει άλλοθι στην Αριστερά γιατί αυτή αντιστρατεύεται το Άτομο και την ψέγει μάλιστα γιατί πλέον, κατά τη γνώμη του, ξεπουλήθηκε και δεν αντιστρατεύεται σωστά το Άτομο. Δες αυτό το βίντεο ολόκληρο και περίμενε, μετά το 2ο μισό να καταλήξει στο ότι το κόλπο(!) είναι να υποταχθούν τα άτομα στην Εκκλησία (εννοεί την Κατα-Κουζήνα Θεοκρατία του) και να μην περιμένουν και να πάρουν τίποτα για αντάλλαγμα. Αυτός είναι αγνός κρατικισμός-κομουνισμός, αυτό είναι σοσιαλισμός, αντι-δεξιά, αντικαπιταλισμός, είναι σκοταδισμός. Ο Γιανναράς είναι από τους χειρότερους κρατικιστές που υπάρχουν στην Ελλάδα και το να τον εκλαμβάνουν κάποιοι ως αντι-αριστερό είναι αδαές.

Δες επίσης την πρώτη κριτική εδώ. (Το Αντίφωνο είναι η Πράδβα τους)

ΥΓ: Ποιος είσαι εσύ; Είσαι ο φοιτητής που ψάρεψα σε ένα βίντεο του Άδωνι; Εγώ νόμιζα ότι είσαι φιλελεύθερος. Εσύ είσαι τρόμπας!
« Last Edit: December 09, 2015, 09:54:32 pm by Pinochet88 »