Author Topic: Εχω μια αδελφη, κουκλιτσα αληθινη  (Read 978 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
Εθελοντές. Δηλαδή πρόβατα στη σφαγή για τον γερμανικό ιμπεριαλισμό. Και μη χαίρεσαι, δεν πολεμούσε μόνη της η Γερμανία. Είχε ένα κάρο σκυλάκια που την ακολουθούσαν, από Ουγγαρίες, Ρουμανίες, Κροατίες κλπ. Η ΕΣΣΔ πολεμούσε εντελώς αποκομμένη από συμμαχική βοήθεια μέχρι το 1943, γιατί όλα τα περάσματα ήταν κλειστά και δεν μπορούσε να φτάσει βοήθεια από τους αμερικάνους και άγγλους έτσι κι αλλιώς. Και αποφάσισε επιτέλους, το να πεθαίνουν πολλοί είναι ηρωισμός ή όχι; Στους Γερμανούς δηλαδή είναι ηρωισμός και στους Ρώσους στρατιωτική αδυναμία; Ό,τι να 'ναι.

Ναι, πράγματι, άσχετοι ήταν και οι δύο από στρατιωτικά, και ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι.
Σίγα τους αξιόμαχους έστειλαν κάτι ψιλά από μεραρχίες, αυτοί περισσότερο ασχολούνταν με τους κομουνιστές αντάρτες στις χώρες τους και αν. Ηρωισμός είναι όταν κάποιος πολεμάει μέχρι τέλους με την θέληση του όχι επειδή του το επιβάλει ο κομισάριος.
Αυτό με τους κομισάριους είναι μεγάλη ιστορική ανακρίβεια. Το ποσοστό αυτών που λιποτακτούσαν ήταν ελάχιστο (1% με το ζόρι) σε σχέση με αυτούς που πολεμούσαν μέχρι τέλους. Και στους Γερμανούς το ίδιο ποσοστό ήταν. Απλά οι Ρώσοι είχαν κάνει γενική επιστράτευση και είχαν 20 εκατομμύρια κόσμο να πολεμάει, τώρα αν λιποτάκτησαν 200.000, είπαμε, 1% είναι, όπως και στους Γερμανούς κάπου 30.000 λιποταξίες κάνουν επίσης 1%.
Δεν μιλάω για λιποταξίες αλλά για το να υποχωρεί ο στρατιώτης μισό βήμα και να τον εκτελεί επί τόπου ο κομισάριος. Είναι και αυτό μύθος;
Αυτό είναι αλήθεια, αλλά τι σε πειράζει; Έκανε μήπως τον Κόκκινο Στρατό να χάσει τη δύναμή του; Αντίθετα.
Προσπαθώ να σου πω ότι υπήρχαν κάποιοι που πέθαιναν για τα ιδανικά τους ως σύνολο και κάποιους άλλους απλά τους ποδηγετούσαν οι κομισάριοι. Πρόσεξε δεν λέω ότι δεν υπήρχαν ιδεολόγοι κομουνιστές ή πατριώτες που πολέμησαν με την θέληση τους, μιλάω για την πλειοψηφία του στρατού.
« Last Edit: October 22, 2012, 09:35:39 pm by Αρχιφασίστας »