Author Topic: Ερωτας ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΒ  (Read 26 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Ερωτας ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΒ
« on: May 21, 2013, 01:07:36 pm »
Ερωτας ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΒ

 


Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ! Οχι, δεν κάνουμε προβοκάτσια. Από τη σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγούλας» αντλούμε την είδηση. Συγκεκριμένα, από το άρθρο με τον διθυραμβικό και γεμάτο καμάρι τίτλο: «Η Αριστερά στο κάδρο του ΣΕΒ - Χαιρετισμό στην γενική συνέλευση θα απευθύνει ο Αλ. Τσίπρας».

Στην πρώτη κιόλας παράγραφό του το άρθρο μας ενημερώνει για τα εξής: «Η ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, ο ρόλος του ΣΕΒ αλλά και η ευθύνη της Αριστεράς για την υλοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών, θα είναι τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του προέδρου του Συνδέσμου Δημήτρη Δασκαλόπουλου, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΒ την Δευτέρα». Εφόσον κεντρικό σημείο της ομιλίας Δασκαλόπουλου θα είναι και «η ευθύνη της Αριστεράς για την υλοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών», ευλόγως συνάγεται το συμπέρασμα (σε συνδυασμό και με όλα τα υπόλοιπα, μάλιστα), ότι ο Δασκαλόπουλος πρέπει πλέον να λογίζεται ως ΣΥΡΙΖΑίος. Επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά ένα μεγάλο συνδικάτο, το συνδικάτο των καπιταλιστών!

Οι… συνάδελφοι της «Αυγής» είναι πολύ καλά ενημερωμένοι. Γράφουν: «Στη συνέλευση (του ΣΕΒ) θα παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα τον καλέσει σε ένα “διάλογο χωρίς προκαταλήψεις” με κοινό στόχο την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».  Οπως φαίνεται από τον θετικότατο τρόπο παρουσίασης της είδησης, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά χαράς θα πάρει μέρος στο διάλογο με τον ΣΕΒ, αφού είναι κοινή η αγωνία τους για έξοδο από την κρίση!

Αφού μας πληροφορήσει ότι η μάζωξη του ΣΕΒ «θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής» και σʼ αυτή «θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης», η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με νόημα: «Σημείο αναφοράς στις ομιλίες όλων θα αποτελέσει η μελέτη McKinsey για την υιοθέτηση του νέου προτύπου ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα μας, ενώ ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα περιγράψει τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να ξεφύγει η οικονομία από το τέλμα». Ολοι μαζί, σε ενιαίο μέτωπο, με ευαγγέλιο τη μελέτη της McKinsey, που φτιάχτηκε κατά παραγγελία του ΣΕΒ πριν κάνα χρόνο και περιγράφει το καθεστώς «κινεζοποίησης» στο οποίο πρέπει να στηριχτεί η μελλοντική ανάπτυξη.

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Μια πρόσκληση από τον ΣΕΒ στον Τσίπρα να μιλήσει στην ετήσια συνέλευσή του ήταν αρκετή για να επικρατήσει ντελίριο ενθουσιασμού στο ηγετικό στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ και να τρέχουν ποτάμι τα σάλια των συντακτών της «Αυγής».