Author Topic: Γιώργος Κάστορας και στα τσιμπούκια Μάστορας!  (Read 103 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

FringeElements

  • Guest
Όταν αναφερόμαστε στους New York Times (NYT), αναφερόμαστε σε μια πολύ καλά ενημερωμένη εφημερίδα, η οποία εκδίδεται στην Μέκκα του Καπιταλισμού και ως εκ τούτου έχει άμεση πληροφόρηση από τα μέσα Η εφημερίδα, λοιπόν, επιλέγοντας να παρουσιάσει την υπόθεση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με την Proton Bank, εστιάζει στον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζουν μια χούφτα πλούσιων οικογενειών, πολιτικοί και ΜΜΕ, τα οποία συνθέτουν την δομή εξουσίας στην χώρα μας. Έχει, δε, ιδιαίτερη σημασία ότι όλα αυτά προέρχονται από μια εφημερίδα, η οποία δεν φημίζεται για την επαναστατικότητα της και φυσικά τα όσα υποστηρίζει δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ρατσιστικά και φασιστικά, όπως συμβαίνει όταν τα υποστηρίζει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

 Σύμφωνα με τους New York Times αυξάνονται οι μέσοι Έλληνες που αγανακτούν με μια ολιγαρχία που, σύμφωνα με τους επικριτές, προΐσταται μιας αδιαφανούς, κλειστής οικονομίας, που λειτουργεί με την εικονική ατιμωρησία. Παρακάτω σημειώνεται ότι αρκετές ισχυρές οικονομικά οικογένειες ελέγχουν κρίσιμους τομείς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι τράπεζες, η ναυτιλία και οι κατασκευές. Για την διασφάλιση των συμφερόντων τους βασίζονται σε πολιτικούς, που περνάνε ορισμένες φορές νομοθεσίες προσαρμοσμένες  στις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες. Έτσι, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, το αποτέλεσμα είναι η έλλειψη ανταγωνισμού που υπονομεύει την οικονομία, επιτρέποντας στους μεγιστάνες να διοικούν καρτέλ και να συνεχίζουν να πλουτίζουν. Αυτό σύμφωνα με τον Kevin Featherstone, καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο London School of Economics, κάνει λογικό για εκείνες τις ισχυρές οικονομικά οικογένειες να σχηματίζουν μια στενή αιμομικτική σχέση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην διαφθορά.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα βρίσκεται υπό την πίεση της κρίσης και οι δανειστές ασκούν πιέσεις ώστε να προχωρήσει σε θεμελιώδεις αλλαγές στο οικονομικό της σύστημα για να λάβει το επόμενο πακέτο και να αποφύγει την πτώχευση. Οι πολιτικοί, όμως, χαρακτηρίζονται ουσιαστικά ως ανίκανοι και επιβλαβείς καθώς συγκεκριμένα υποστηρίζεται ότι παραμένει όμως ανοιχτό το ερώτημα κατά πόσο οι ηγέτες στην Ελλάδα είναι σε θέση να κατασκευάσουν έναν τέτοιο μετασχηματισμό, ενώ στην συνέχεια τονίζεται ότι ενώ στο παρελθόν είχαν δοθεί υποσχέσεις για αύξηση της διαφάνειας, αυτό όχι μόνο δεν έγινε αλλά η χώρα έπεσε 14 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα για την διαφθορά! Όλα αυτά, τα οποία παρουσιάζονται όπως είπαμε από τους NYT δένουν με την σκοτεινή ιστορία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, το όνομα του οποίου επανήλθε στο προσκήνιο με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

 
 Συγκεκριμένα, όπως γράφει το δημοσίευμα, τον Δεκέμβριο του 2009, τέσσερις μήνες πριν η Ελλάδα προσφύγει στο ΔΝΤ, ο κ. Λαυρεντιάδης πήρε τον έλεγχο της Proton Bank, η οποία είχε αρχίσει να επεκτείνεται πολύ γρήγορα μετά την εξαγορά της Omega το 2005. Ποια ήταν όμως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Omega, εκτός από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη; Ο πεθερός του Ευάγγελου Βενιζέλου, τωρινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και ένας εκ των αδερφών του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και καταλήγει ο Featherstone στο τραγικό συμπέρασμα ότι η διατήρηση του status quo θα παρατείνει απλώς την καταστροφή στην Ελλάδα.

 Αυτά, για να φανεί μέσα από τα γραπτά άλλων, οι οποίοι ουδεμία άμεση ή έμμεση ιδεολογική και πολιτική σχέση έχουν (και ούτε θα έχουν) με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το ποιοι είναι αυτοί που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τον τόπο. Έτσι για να διαπιστωθεί, για μια ακόμη φορά, το ποικίλο υπόβαθρο αυτών που πολεμούν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, όπως ο Ντούτσε του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Εις ότι αφορά τις προτάσεις εξόδου από την κρίση είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μας, πέρα από την φιλελεύθερη κτηνωδία και την μαρξιστική ισοπέδωση. ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ: Οι κοινωνικές ανισότητες και η άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας περιουσίας σε μία δράκα πλουτοκρατών πρέπει πάραυτα να σταματήσει. Η ελληνική κοινωνία τσακίζεται από τα μνημονιακά μέτρα, την ώρα που ελάχιστες οικογένειες πλουτίζουν ανεξέλεγκτα εις βάρος του Λαού και κυριαρχούν στην πολιτική και οικονομική ζωή της Χώρας.  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η μόνη πολιτική δύναμη που δεν δεσμεύεται από μεγάλα συμφέροντα και οικονομικά τραστ, έχει ως πρώτο στόχο στον προγραμματισμό της την πάταξη των κοινωνικών ανισοτήτων και την ίση ανακατανομή του Εθνικού μας πλούτου σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


ΜΑ ΠΟΣΟ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΟΤΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΕΛΟΓΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ; ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΛΟΥΤΟ-ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΤΛ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΡΓΑ". ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ: ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΤΛ" ΚΑΙ Η ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ, Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑ ΤΡΩΕΙ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΑ ΦΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΑ ΦΑΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΜΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ" ΚΑΙ "ΔΙΚΑΙΑ", ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ; ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΟΥΛΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΙ; ΜΗΝ ΞΕΡΑΣΩ.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗ: Ή ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΑΠΑΤΕΏΝΕΣ Ή ΧΑΖΟΙ.