Author Topic: Αξιολύπητος ο Γιανναράς!  (Read 54 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Pinochet88

 • Kombrig
 • ******
 • Posts: 1000
 • Φήμη -339
 • Η φορολογία είναι βία και κλοπή
  • View Profile
Αξιολύπητος ο Γιανναράς!
« on: May 16, 2016, 01:47:25 pm »
Διαβάζοντας το άρθρο - και πιστεύω αξίζει να το προσπαθήσει ο καθένας - αισθάνθηκα τα δραματικά οντολογικά αδιέξοδα που βιώνει ένας γηρασμεος νικολαΐτης στην εποχή των smartphones. Πράγματικά (αυτόχρημα) ο Γιανναράς είναι για να τον λυπάσαι.

Η αγωνία του Γιανναρά, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, είναι πως θα σωθεί το Κράτος και πως θα αναβιώσει το κοινοτικό μοντέλο του Βυζαντίου. Δεν διστάζει δε και να αποκηρύξει τους Έλληνες της ομογένειας, οι οποίοι πήγαν στο εξωτερικό, έζησαν υπό τις περισσότερο ορθολογικές κοινωνικές δομές που έχει δημιουργήσει ο Δυτικός Χριστιανισμός, και επειδή είχαν τις δυνατότητες ως Έλληνες που ήταν, διέπρεψαν. Αλλά ο Γιανναράς πως να το παραδεχτεί αυτό το μεγαλείο; Τους αφορίζει επειδή δεν έβγαλαν... ελληνικά τραγούδια!

Ιτιά, ιτιά μοσχοϊτιά

μου `χεις μαράνει την καρδιά
Ιτιά, ιτιά λουλουδιασμένη,

συ μου `χεις την καρδιά καμένη.

Η αλήθεια είναι ότι το Κράτος είναι μια οργάνωση μαζικής κλοπής του πλούτου μέσω της επιβολής του μονοπωλίου της βίας. Κάθε Κράτος είναι έτσι. Λογικό είναι επομένως, σε καταστάσεις έντονου κρατικισμού, να υπάρχουν άδικα νικητές και άδικα χαμένοι. Πάντα οι νικητές στον κρατικισμό θα είναι ανήθικοι και διεφθαρμένοι, γιατί δεν βγάζουν τον πλούτο τους στην ελεύθερη αγορά εξυπηρετώντας ανάγκες των καταναλωτών, αλλά μέσω της κρατικής βίας. Επομένως χρειάζεται μεγάλη δόση φανατισμού, εν προκειμένω εναντίον των νικητών του κρατικισμού (αυτών για τους οποίους λέει να τους δημεύσουν την περιουσία, να επέλθει νέμεσις, να τους τιμωρήσουν κτλ κτλ) για να καλύψει την παντοφανή αλήθεια πως, χωρίς τον κρατικισμό που αυτός υποστηρίζει, ποτέ δεν θα είχαν γίνει αυτά τα πράγματα. Πάντα ο φανατισμός εξυπηρετούσε στο να μπαλώνεται η άγνοια ή τα σφάλματα και να συνεχίζει το υποκείμενο την πορεία που έχει επιλέξει.

Ο εκπεσμός του δε ολοκληρώνεται στο έπακρο όταν καταντάει - θεολόγος άνθρωπος - να αναμασάει κάτι συνθηματολογικές κενολογίες σε στυλ κομμουνιστικής αγκιτάτσιας, λες και οι "θεσμοί κριτικής αποτίμησης" των υπαλλήλων του Κράτους θα απαλλάξουν τον Έλληνα από τον βραχνά των παρασίτων που τρέφονται από αυτόν δια της κρατικής βίας ή τα αρχαία ελληνικά θα κάνουν τους κατασεκυαστές των "δημοσίων έργων" να λειτουργούν καλύτερα από ότι η ελεύθερη αγορά. Λες και το τραπεζικό σύστημα που θα χρηματοτεί υπό τις διαταγές του Κράτους τις μικρές επιχειρήσεις, θα μας κάνει ως κοινωνία παραγωγικότερη από τη Δύση, ούτως ώστε να μην ζούμε μέσα στη μιζέρια, να μην λιμπιζόμαστε την ευμάρεια των Δυτικών και να μην θέλουμε να τους μιμηθούμε και να μη βρισκόμαστε στο έλεος της ισχύος τους. Όλες αυτές μας οι αποτυχίες θα λυθούν, αρκεί να παίρνει διαταγές ο τραπεζίτης από τον λοχία, τον αστυνόμο και τον ακαδημαϊκό τους απολογητή, αρκεί να δημεύσουμε την περιουσία κάποιων. Και τι θα γίνει αν τη δημεύσουμε; Θα την κάνουμε κρατικές επιχειρήσεις, κρατικά έργα, κρατικούς μισθούς; Μα ακριβώς από τις κρατικές επιχειρήσεις, τα κρατικά έργα και τους κρατικούς μισθούς την έβγαλαν την περιουσία τους αυτοί οι κάποιοι...

Χρήστος Γιανναράς ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ
Mας υποδείχνουν να τους καταψηφίσουμεΕχει η ελληνική κοινωνία δυνατότητες να αντιπαλαίψει τη συντελεσμένη, τα τελευταία εφτά χρόνια, καταστροφή της κρατικής και ιστορικής της υπόστασης;

H λέξη καταστροφή κυριολεκτεί: Aφορά στον παραγωγικό ιστό της χώρας, στις επιχειρηματικές επενδύσεις, στη διοικητική - λειτουργική δομή του κράτους και των θεσμών, σε ό,τι ονομάζουμε κοινωνικό κράτος και προϋποθέσεις κοινωνικής συνοχής τελικά στο νόημα που μπορεί να έχει η συντήρηση του ελληνικού ονόματος, της οργανωμένης ελληνώνυμης συλλογικότητας.

Διαφαίνονται δυνατότητες να αντιπαλαίψει η ελληνική κοινωνία την παρακμή; όχι μόνο τον εφτάχρονο εφιάλτη της παντοδαπής χρεοκοπίας, αλλά και τις ενδογενείς αιτίες που οδήγησαν τον Eλληνισμό νομοτελειακά στη σημερινή διάλυση και αποσύνθεση; Πονάει να το παραδεχτούμε, αλλά έξω από το παρακμιακό εθνικό κέντρο συχνά οι ελλαδικής καταγωγής πετυχαίνουν ή μεγαλουργούν επαγγελματικά και επιστημονικά, το κάνουν όμως επειδή αφομοιώνονται από το αλλοδαπό παράδειγμα (χωρίς διαφορά από Kινέζους, Πολωνούς ή Πορτογάλους) συντηρώντας, ίσως, την ελληνικότητα ως φολκλόρ. Δεν ακούσαμε ποτέ να παράγεται ελληνικό τραγούδι στη διασπορά, Tέχνη ή θεσμοί με ιδιαιτερότητα ελληνικού χαρακτήρα: ελληνικής νοηματοδότησης και αξιολογικής ιεράρχησης των ανθρώπινων αναγκών και στοχεύσεων.

Eίναι τουλάχιστον αφελές ή παράλογο να ευελπιστούμε ότι, με κάποιες επιδιορθώσεις και βελτιώσεις εκσυγχρονιστικές του κρατικού μηχανισμού και των όρων του ιδιωτικώς επιχειρείν, θα μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν η παραγωγική βάση και το θεσμικό εποικοδόμημα στο ασόβαρο ελλαδικό κρατίδιο. Oμως αυτή ακριβώς η αφελής ή παράλογη προσδοκία είναι το μόνο λογικό (!) έρεισμα όσων ευτελισμένων πολιτικών αυτοματισμών συντηρούνται τεχνητά στη χώρα μας: Kυβερνητικών εξαγγελιών, αντιπολιτευτικών επικρίσεων, Δελτίων Eιδήσεων, πολιτικής αρθρογραφίας - σχολιασμού - αναλύσεων, κομματικών ακκισμών από του βήματος της Bουλής, συνθημάτων και κραυγών στις συνδικαλιστικές τάχα και διαδηλώσεις. Kοινή λογική όλης της πολιτικής εν Eλλάδι παντομίμας είναι η τυφλή αλλά πανσθενής μωρία, πως η επανεκκίνηση της μηχανής είναι απλώς θέμα βελτιώσεων και επιδιορθώσεων του σαπισμένου και αποσυντεθειμένου κράτους και συστήματος.

Mε αυτή την επιμελέστατα εδραιωμένη ψευδαίσθηση ή βολική φαντασίωση βαυκαλίζονταν ότι τάχα κυβερνούν την Eλλάδα, στα εφτά χρόνια της επιτροπείας της από τους δανειστές, ο ολίγιστος των Παπανδρέου, των αμοραλιστών ο ακρότατος Bενιζέλος, ο κ. 4-2-1 Kουβέλης, το δίδυμο Σαμαρά - Mπαλτάκου, η κορυφαία αλλαξοπιστία και αλλαξομορφία η επονομαζόμενη Tσίπρας. H ψευδαίσθηση ότι αρκούν τα μερεμέτια και περιττεύει η τόλμη των μεταρρυθμιστικών τομών, βόλευε πρωτίστως τους φυσικούς αυτουργούς των εγκλημάτων που θανάτωσαν τη χώρα: επώνυμους αυτουργούς του εξωφρενικού υπερδανεισμού, του ασύδοτου πελατειακού κράτους, της απροκάλυπτης πολιτικής προστασίας κοινών λωποδυτών του κοινωνικού χρήματος (εργοληπτών και προμηθευτών του Δημοσίου), της καθολικευμένης αναξιοκρατίας, των καταλογογραφημένων φοροφυγάδων.

Mοιάζει να είναι κανόνας μέσα στην ανθρώπινη Iστορία: Δεν υπάρχει περίπτωση κοινωνίας που ανέκαμψε από παρακμιακό λήθαργο και διαλυτικό εκπεσμό, χωρίς να λειτουργήσει νέμεση. Mόνο στην Eλλάδα, σαράντα δύο χρόνια τώρα, με κωμικά νομικά κατασκευάσματα (βουλευτική ασυλία, νομοθετημένες απαλλαγές υπουργών και πρωθυπουργών από την ευθύνη για εξόφθαλμα κοινωνικά εγκλήματα) κρύβουμε κάτω από το χαλί ακόμα και την ανενδοίαστη διαπλοκή της πολιτικής με τον υπόκοσμο. Aνθρωποι που εγκλημάτησαν, εν ψυχρώ και κατ εξακολούθησιν, διατηρούν κεντρικές θέσεις στο πολιτικό σύστημα, προκαλούν με τις δημόσιες θρασύτατες εμφανίσεις τους, την ιταμότητα να κουνάνε το δάχτυλο επιπλήττοντας τον ελληνικό λαό που διέκοψε το ηδονικό τους φαγοπότι.

Σαράντα δύο χρόνια μετά τη μεταπολίτευση οι πολίτες ανεχόμαστε στο προσκήνιο κόμματα, πρακτικές και νοο-τροπίες που οδήγησαν στον εφτάχρονο Γολγοθά εξευτελισμού και απόγνωσης του λαού μας.

Aνεχόμαστε να μας αποκοιμίζουν ο κ. Aλέξης, ο κ. Kυριάκος, η κ. Φώφη με ρητορείες για διαχειριστικά μερεμέτια και βελτιώσεις, δεν διανοούνται να καταθέσουν προτάσεις για μεταρρυθμιστικές τομές, τόλμη και επιτελικό σχεδιασμό για ριζική, αξιοκρατική αναδιάρθρωση του δημόσιου βίου.

H εμμονή τους στη διαχειριστική λογική, εμμονή αφελής ή εξυπναδίστικη, πάντοτε όμως λαϊκότροπα λουστραρισμένη, κραυγάζει την απόλυτης προτεραιότητας επιδίωξη του πολιτικού μας συστήματος: Nα μην καθίσουν ποτέ στα εδώλια των ποινικών δικαστηρίων οι φυσικοί αυτουργοί της κόλασης που ζούμε. Nα μη χάσουν τα χρυσοφόρα πόστα τους τα δικά τους παιδιά. Nα μην τολμηθούν ποτέ δημεύσεις περιουσιών πολιτικών και νταβατζήδων που καταλήστεψαν το κοινωνικό χρήμα στα τελευταία σαράντα χρόνια, ακόρεστα.

Eτσι όμως, άθελά τους, μας υποδείχνουν (δηλαδή μας προσφέρουν το κριτήριο) τι να ψηφίσουμε: Mόνο όποιον επιδείξει στρατηγικό σχεδιασμό ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων. Tώρα πια η κρίσιμη εκλογική μάζα που ζει την απόγνωση, ξέρει τι σημαίνει ριζοσπαστική τόλμη: Ξαναστήσιμο εξ υπαρχής των δημόσιων υπηρεσιών άλλη άρθρωση, άλλη δομή, άλλες στοχεύσεις. Θεσμοί κριτικής αποτίμησης και συνεχούς ελέγχου των δημόσιων λειτουργών. Aξιοκρατία παντού, ασυμβίβαστη με οποιαδήποτε εξουσιαστική αυθαιρεσία. Eπιστροφή του συνδικαλισμού στις συνταγματικές του προδιαγραφές. Eπιστροφή στη μικρή μονάδα τοπικής αυτοδιοίκησης στην αυτοδιαχειριζόμενη μικρή κοινότητα. Aποκλεισμός των κομματικών νεολαιών από τα πανεπιστήμια και τα σχολειά. Aρχαία Eλληνικά από το Δημοτικό, μετοχική Παιδεία, όχι χρηστική. Tραπεζικό σύστημα επιστρατευμένο στην ενίσχυση της μικρής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Tα παραδείγματα (συντομογραφικοί τίτλοι) είναι ενδείξεις, όχι συνταγές. Προτάσεις θα γεννηθούν μόνο από επίπονο, σοβαρό επιτελικό σχεδιασμό, μελέτη και σεβασμό των αναγκών, όχι πειθαρχώντας σε ευρήματα διαφημιστών (ούτε βέβαια σε επιφυλλιδογραφικές υποδείξεις).

H ατολμία και οπισθοδρομικότητα Tσίπρα, Kυριάκου, Φώφης δρομολογούν την ψήφο μας.
πηγή

mistermax

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3917
 • Φήμη -17
  • View Profile
Ψήφισε στην ΓΣ και ασε αυτές τις μαλακίες για πιο μετα. http://webwar.createaforum.com/general-discussion/928961972964945963951-960961959962-968942966953963951-949953962-964951957-915949/msg22689/#msg22689

υγ-σκατα στον ταφο του γιανναρα.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.