Poll

Θα ψήφιζα...

Author Topic: Αν είχαμε αύριο εκλογές τι κόμμα θα ψηφίζατε;  (Read 547 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΟΙ ΕΝ ΝΙΚΑΙΑ ΣΚΗΝΟΥΝΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.
Τι να σου πω εσύ που τους ζεις από κοντά αυτούς ξέρεις καλύτερα.

στον αυτο-αποκαλούμενο φιλελεύθερο χώρο στην ελλάδα υπάρχουν 3 κυρίως σχήματα:
1. Η ΔΡΑΣΗ του Μάνου όπου πρόσφατα έβγαλε πρόεδρο την πρώην(?) ΝΔ Σκυλακάκη
2. Ο Τζήμερος (Δημιουργία Ξανά)
3. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία (Βαλιανάτος)

Ιδεολογικά το 3 είναι πιο κοντά σε καθαρό φιλελευθερισμό αλλά λόγω έλλειψης προβολής έβαλε "μπροστινό" τον Βαλιανάτο μπας και αποκτήσει πρόσβαση πουθενά. Ο Τζήμερος έχει έναν πιο αγοραίο και καθαρό φιλελευθερισμό αλλά επειδή είναι προσωπιπαγές το κόμμα του επηρεάζεται και από κάποιες αυταρχικο-φασιστικές αντιλήψεις του συγκεκριμμένου τύπου. Τέλος η Δράση τείνει να γίνει το όνειδος του φιλελεύθερου χώρου με συνεργασίες και λόγο που θυμίζει Καπιταλό-Σοσιαλισμό (κάτι σαν Σημίτης μην πω και Κύρκος).

Τέλος πάντων επειδή ο καθένας μόνος του παίρνει δεν παίρνει 1% αποφάσισαν να συμπράξουν κατά κάποιο τρόπο. Η Δράση να κατεβάσει υποψηφίους στις Ευρωεκλογές, ο Τζήμερος στην Περιφέρεια Αττικής και ο Βαλιανάτος να κατέβει για Δήμο Αθηναίων για να μην μοιραστούν οι ψήφοι μπας και πιάσουν καμιά άκρη (στο συγκεκριμμένο τακτικισμό συμφωνώ εν μέρει για γιατί μέχρι και η ανταρσία τσιμπάει καμιά εδρούλα εδώ και εκεί και οι φιλελεύθεροι δεν υπάρχουν πουθενά.) Ο Βαλιανάτος βάρεσε μπιέλα και γενικα΄είναι ο λιγότερο συνεργάσιμος και τα παράτησε από το Δήμο Αθηναίαων - παρεμπιπτόντως η Δράση στήριξε ανοιχτά ΚΑΜΙΝΗ ενώ είχε ανακοινώσει ο Βαλιανάτος οπότε και αυτός μετά μουλάρωσε. Οι άλλοι 2 την κάναν πιο επίσημη την εκλογική συνεργασία στη λογική που είπαμε (Τζήμερος στην Περιφέρεια - Δράση στην Ευρωβουλή) με κοινή ονομασία "Γέφυρες" (αν και νομίζω ότι το Γέφυρες μόνο στην Ευρωβουλή κατεβαίνει ως ονομασία επίσημη.

Τέλος πάντων εν μέρει το κόλπο έπιασε και ο Τζήμερος έβγαλε 2 έδρες στην Περιφέρεια Αττικής τσιμπώντας 3%. Βασικά βγήκε πρώτος από τα "λοιπά" ανταρσύα, οικολόγοι, Δημάρ (πήραν από 1 έδρα).

Η αντίστοιχη συμμαχία στις ευρωεκλογές λόγω που έχει πιο σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά ένεκα Δράσης, με βρίσκει πιο αδιάφορο.
Ωραία όλα αυτά αλλά για πες μου, στο ποτάμι τελικά είναι φιλελέδες σαν τους γεφυράδες;