Author Topic: Ένα παστίτσιο για τη Χρυσή Αυγή  (Read 462 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

tsantilas

 • Guest
Ένα παστίτσιο για τη Χρυσή Αυγή
« on: September 25, 2012, 02:32:17 pm »
Τι ακριβως σημαίνει η σύλληψη του γέροντα "παστίτσιου" ;Οι περισσότεροι ίσως θα γνωρίζετε για τη σύλληψη του "γέροντος Παστίτσιου", ενός χρήστη του facebook που σατίριζε τον γέροντα Παΐσιο. Ο γέροντας Παΐσιος για όσους δεν ξέρουν ήταν ένας μοναχός, που δεν έχει αναγνωριστεί από την επίσημη εκκλησία ως άγιος ή κάτι τέτοιο, και που αποτελεί ένα φολκλόρ στοιχείο της ελληνικής συντηρητικής χριστιανοδεξίας. Το πρόσωπο του διακινείται στη σφαίρα του ΛάΟΣ, Ελένη Λουκά, ΤηλεΆστυ και τις ανάλογες φυλλάδες εδώ και χρόνια με τρόπο που απαξιώνει πλήρως και την όποια αξία μπορεί να έχει ο ίδιος ο μοναχός και το έργο του. Το θέμα της σύλληψης ξεσήκωσε αρχικά το twitter και εν συνεχεία όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους του internet μέχρι που έφτασε να βγάλει ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το hastag #FreeGeronPastitsios έφτασε να είναι νούμερο 2 στο twitter παγκοσμίως! Τι όμως συνέβη και ο ιδιοκτήτης μιας απλής σατιρικής σελίδας στο facebook, από τις χιλιάδες που υπάρχουν, έφτασε να συλληφθεί από την αστυνομία για βλασφημία; Αρχικά τράβηξε τη προσοχή πάνω δημιουργώντας μια πολύ πετυχημένη τρολιά που πλήγωσε πολύ τους εθνικοχριστιανικούς κύκλους. Αυτό στην ουσία έκανε τη Χρυσή Αυγή να τον εντάξει στο σχεδιασμό της.


Η (και) χριστιανική Χρυσή Αυγή

Η Χ.Α. προσπαθώντας να καλύψει όλο το φάσμα της ελληνικής δεξιάς καμώνεται πως τα συνδυάζει όλα. Βάζει μέσα τα πάντα: χούντα, βασιλιάς, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Παναγία, Μπουμπουλίνα, Ναζί, Παγανισμός, Μεταξάς, τάγματα ασφαλείας, παλιός Καραμανλής, ευρώ, δραχμή, εθνικοί ευεργέτες, αντισημιτισμός, θεωρίες συνομωσίας, Soros.  Όλα αυτά τα αλλοπρόσαλλα και πολλές φορές αντιφατικά μεταξύ τους πράγματα που "μιλάνε" στη καρδία του δεξιού ακροατηρίου. Έτσι ,η παγανιστική κατα τ'άλλα Χ.Α., προσπαθεί να προωθήσει την εκχριστιανοποίηση της για να κερδίσει όλο αυτό το χριστιανοσυντηρητικό κόσμο του ΛάΟΣ. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής εντάσσεται και η ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή της Χ.Α. Χρήστου Παππά για το γέροντα Παστίτσιο στο facebook με την οποία ζητάει τη παραδειγματική τιμωρία του από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Ερώτηση που κατά τη δική μου γνώμη (και της μισής Ελλάδας εδώ που τα λέμε) είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη σύλληψη του χρήστη.


Το πραγματικά ανησυχητικό

Τι όμως συνδέει την ερώτηση με τη σύλληψη; Ήταν αποτέλεσμα απλής πολιτικής πίεσης, δημοσιοποίησης ή κάτι παραπάνω; Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η εκκλησία της Ελλάδος δηλώνουν άγνοια για το θέμα και υποστηρίζουν ότι η σύλληψη δεν προέκυψε από δική τους προτροπή ή δράση. Και το χειρότερο είναι ότι τους πιστεύω. Νομίζω ότι είναι προφανές πλέον ότι η σύλληψη έγινε με απευθείας εντολή της Χρυσής Αυγής σε κύκλους της αστυνομίας που η ίδια ελέγχει με σκοπό τη πολιτική εκμετάλλευση. Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό της υπόθεσης: Η Χρυσή Αυγή ελέγχει κομμάτια του κρατικού μηχανισμού και έχει τη δυνατότητα να συλλάβει όποιον θέλει με τη πλήρη ανοχή της κυβέρνησης. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες για το τι θα κάνει αν πότε αποκτήσει την ίδια τη κρατική εξουσία. Είναι για μένα προφανές ότι ο γέροντας Παστίτσιος θα αθωωθεί πανηγυρικά μιας και δεν είναι ακόμα τόσο ξεφτιλισμένο το ελληνικό δικαστικό σύστημα. Αλλά η Χ.Α. την πολιτική της δουλεία θα την έχει κάνει. Θα έχει αναδειχθεί ως αποτελεσματικότατος εκπρόσωπος των εθνικιστοχριστανικών κύκλων (ούτε βδομάδα δε πέρασε από την ερώτηση) και θα έχει πάλι την ευκαιρία να κράζει το δικαστικό σύστημα ως άντρο κοσμικών θολοκουλτουριάριδων, κάτι που επίσης "πουλάει" στο ακροατήριο της.

Το πραγματικά εξωφρενικό

Η πόρτα του παραλόγου έχει ανοίξει για τα καλά και η τρέλα μας χαιρετά από μέσα χαρωπά. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής βγαίνουν παγανιά φορώντας τα μπλουζάκια του κόμματος και δέρνουν, μαχαιρώνουν, τραμπουκίζουν, σκοτώνουν και δεν τους ακουμπάει κάνεις. Οι δίκες χρυσαυγιτών (Σκορδέλη, Κασσιδιάρη) αναβάλλονται συνεχώς. Η Χρυσή Αυγή σε επίσημες τοποθετήσεις της και όλα τα γύρω από αυτής blog και εφημερίδες κάνουν συστηματικά κηρύγματα μίσους ξερνώντας ρατσιστικό οχετό και καλώντας συνεχώς σε βίαιες και παράνομες πράξεις και πάλι δεν τρέχει τίποτα. Εδώ η ίδια η Ν.Δ. υιοθετεί συνεχώς όλο και περισσότερα στοιχεία από τη ρητορική της Χ.Α. με πρώτο τον Ν.Δένδια. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά συλλαμβάνεται ένας χρήστης του facebook για βλασφημία! Μιλάμε ή για τρέλα ή για σκοπό. Και επειδή η ερμηνία για τρέλα (ή για ανικανότητα) δεν είναι παρά αποπροσανατολιστικές μπούρδες τύπου Πρετεντέρη είναι προφανές ότι υπάρχουν σκοπιμότητες.

Οι κεντρώοι (;;) δημοσιογράφοι πάλι ταυτίζοντας αριστερά και νεοναζί μιλάνε για τα δύο άκρα που το κράτος πρέπει να πατάξει. Τα γιαούρτια, οι απεργίες και οι οικολογικές διαδηλώσεις ταυτίζονται με τα ρατσιστικά μαχαιρώματα.  Χρησιμοποιούν το φασισμό ενάντια στην αριστερά αλλά και ο ίδιος ο φασισμός τους χρησιμοποιεί. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά. Λένε ότι καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται. Ψεύδονται όμως γιατί τη κρατική βία δεν τη καταδίκασαν ποτέ. Και όποιος ταυτίζει τη βία που προκύπτει από τον αγώνα των μαζών για κοινωνική απελευθέρωση με τη βία του φασισμού έχει ήδη διαλέξει στρατόπεδο και απλά μας το κρύβει. Ας πάει λοιπόν να συναντήσει το Λουδοβίκο στα ανάκτορα, να καταδικάζει από εκεί τη βία της γαλλικής επανάστασης. Και μπορεί εμείς τις γκιλοτίνες να τις δώσαμε στο παλιατζή αλλά ο φασισμός δεν θα λυπηθεί ούτε αυτόν, τον καλύτερο σφουγγοκωλάριο του.


 

FringeElements

 • Guest
Την μάνα τον χριστό και την παναγία σου. Προχθές οι μωαμεθανοί επιβήτορές σου κατέστρεψαν όλη την Αθήνα και εσύ πάλι να το παίζεις άθεος, ενώ δεν είσαι τίποτα άλλο από αντίχριστος, αντιλευκός και ανθέλληνας. Μισείς αυτήν την κοινωνία και αγαπάς τους κανίβαλους. Σκατά και απέλαση σε όλη σου την οικογένεια, να πας στο ισλάμ να κόψουν την κλειτορίδα της αδερφής σου!


Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile
να πας στο ισλάμ να κόψουν την κλειτορίδα της αδερφής σου!


Στην Αφρική γίνεται αυτό όχι στις Αραβικές Χώρες. ::)

FringeElements

 • Guest
να πας στο ισλάμ να κόψουν την κλειτορίδα της αδερφής σου!


Στην Αφρική γίνεται αυτό όχι στις Αραβικές Χώρες. ::)

Γίνεται και στον αραβικό υπόκοσμο!


sato88

 • ΝΔ
 • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
 • *
 • Posts: 30
 • Φήμη 0
  • View Profile
ο χρηστης του facebook που συνέλαβαν η Αρχες ηταν και εγγεγραμμένο μέλος
στο webwar 1& 2 και μαλιστα στην ομαδα τον αναρχικων...!!!


Υ.Σ Δεν προκειτε να πω τιποτα περισοτερο γιατι με πιανει το Ενοικιοστάσιο ;D


ΠΑΣΟΚΟΙ ΖΕΙ  ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ & ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...!!!

Pepe the Frog

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3032
 • Φήμη 4
  • View Profile
ο χρηστης του facebook που συνέλαβαν η Αρχες ηταν και εγγεγραμμένο μέλος
στο webwar 1& 2
Άρχισαν οι συλλήψεις συναγωνιστών λοιπόν! :o

sato88

 • ΝΔ
 • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
 • *
 • Posts: 30
 • Φήμη 0
  • View Profile

Άρχισαν οι συλλήψεις συναγωνιστών λοιπόν! :o
Συναγωνιστές που στον ανθελληνισμό?


ΠΑΣΟΚΟΙ ΖΕΙ  ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ & ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...!!!

Codename Nemesis Ghost

 • Guest
Εντάξει, ο γέρων παστίτσιος ήταν αντικειμενικά αστείο, που θα έλεγε κι ο Πλατορουφιάνος, αλλά χαίρομαι με τη σύλληψή του και τη φρίκη των αριστερούληδων. Εϊναι προφανές ότι ο εν λόγω χωρατατζής είναι κάποιου είδους αριστερούλης, άρα δεν έφτιαξε τη σελίδα για λόγους ελληνοπρεπούς χτυπήματος της ιουδαιορθοδοξίας, αλλά λόγω του ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ. Οπότε ορθά τον κατεδίωξε το ψευδοκράτος, μετά τις κωμικές καταγγελίες του Παππά, καλά να πάθει.

Παρόλο που είμαι φιλοχρυσαυγίτης της αληθινής Χρυσής Αυγής, δηλαδή της παγανιστικής, και θεωρώ εντελώς ρεντίκολα τους εθνικοπατριώτες που αναπαράγουν τις ψευδοπροφητείες του χριστιανομόναχου, είναι καλή εξέλιξη, διότι είναι μεν αστεία η σελίδα του αριστεριστή που χτυπάει τις τρολλιές του γέρου, είναι αστεία επίσης η καταγγελία μέσα στη βουλή για Γέρο Παστίτσιο, είναι ακόμα πιο ξεκαρδιστική η σύλληψη του βλακάκου για "βλασφημία"! λολ

Σε ένα κράτος που η ψευτοδικαιοσύνη, αφήνει πολιτικάντηδες να ζουν την καλή ζωή με τα δισεκατομμύρια του κοσμάκη, αφήνει πολιτικάντηδες να προδίδουν ατιμώρητα επί 50 χρόνια την Πατρίδα, που δεν κρεμάει ανάποδα σε δημόσια μετάδοση κάθε λαθρομετανάστη φονιά και ληστή στο σύνταγμα, ε αυτή η σύλληψη τουλάχιστον δίνει μια ευχάριστη αίσθηση, να γελάσουμε λίγο τουλάχιστον....

Ας αλιεύσουν τις ψήφους των ελληνορωμιών χριστεπώνυμων οι ΧΑγίτες, δεν υπάρχει πρόβλημα, εξάλου είναι σίγουρα καλύτερο, μια εθνικοκεντρική ορθοδοξία, από έναν διεθνιστικό διαλυτικό ιουδαιοχριστιανισμό....
« Last Edit: September 25, 2012, 06:36:39 pm by Codename Nemesis Ghost »

mistermax

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3917
 • Φήμη -17
  • View Profile
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΤΗΣ ΧΑ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΕΛΛΗΔΑ = ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Biohazard

 • Guest
Όποιος υπερασπίζεται την δίωξη του Παστίτσιου απο την παρέα του Σφάκα, είναι εχθρός του ελευθεριακού και του μη-λογοκριμένου internet. Και εμείς εδώ πέρα ξέρουμε πολύ καλά το πώς είναι να σε κυνηγάνε οι υστερικοί δημοκράτες. Μεγάλο λάθος της ΧΑ να ασχοληθεί εξ' αρχής.

mistermax

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3917
 • Φήμη -17
  • View Profile
. Μεγάλο λάθος της ΧΑ να ασχοληθεί εξ' αρχής.

Καθολου λαθος της ΧΑ δεν ειναι, καθως η διωξη και η παταξη της ελευθεριας ειναι condicio sine qua non. Τι νομιζες δλδ; οτι ηταν ελευθεριακοι ή οτι αυριο που θα κυβερνα θα υπαρχει webwar???
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Rastaman Vibration

 • Guest
ο χρηστης του facebook που συνέλαβαν η Αρχες ηταν και εγγεγραμμένο μέλος
στο webwar 1& 2 και μαλιστα στην ομαδα τον αναρχικων...!!!


Υ.Σ Δεν προκειτε να πω τιποτα περισοτερο γιατι με πιανει το Ενοικιοστάσιο ;D
Tρολλάρεις που τρολλάρεις χάλια, κράτα τουλάχιστον τα προσχήματα. Άκου εκεί "webwar 1". Πουστόνεος που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις detected.

Oι τρόμπες πάντως ήταν το πρώτο μπλογκ που είχε δημοσιεύσει το άβαταρ που μετά έγινε profile pic του Γέροντα Παστίτσιου, από τον Αύγουστο 2010 το θυμάμαι στο τρομπακτικό. Άρα μάλλον τρόμπας είναι ο Γέρων (όχι που θα ήταν γουεμπγουορίτης, πού ακούστηκε γουεμπγουορίτης με χιούμορ;)


mistermax

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3917
 • Φήμη -17
  • View Profile
..... Άρα μάλλον τρόμπας είναι ο Γέρων (όχι που θα ήταν γουεμπγουορίτης, πού ακούστηκε γουεμπγουορίτης με χιούμορ;)

Ενω ο αλαλασμος "βυζιααααααα!!!!!" ειναι χιουμορ. Μαλιστα, ε, ναι, απο αυτο δεν διαθετει η δεξαμενη. Αλλα τεσπα, το γουεμπγορ δεν διεκδικησε δαφνες χιουμορ, εδω διεξαγεται ελευθεριακος πολεμος, ειμαστε η πρωτοπορεια των ιδεολογικων μετασχηματισμων. Για χιουμορ πηγαινε στο σαητ της ΧΑ.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Rastaman Vibration

 • Guest
..... Άρα μάλλον τρόμπας είναι ο Γέρων (όχι που θα ήταν γουεμπγουορίτης, πού ακούστηκε γουεμπγουορίτης με χιούμορ;)

Ενω ο αλαλασμος "βυζιααααααα!!!!!" ειναι χιουμορ. Μαλιστα, ε, ναι, απο αυτο δεν διαθετει η δεξαμενη. Αλλα τεσπα, το γουεμπγορ δεν διεκδικησε δαφνες χιουμορ, εδω διεξαγεται ελευθεριακος πολεμος, ειμαστε η πρωτοπορεια των ιδεολογικων μετασχηματισμων. Για χιουμορ πηγαινε στο σαητ της ΧΑ.
το "βυζιά" από μόνο του δεν αποτελεί χιούμορ. Η συνολική εικόνα είναι αυτή για την οποία μιλάω, και αυτή δείχνει ότι κάποιος μπορεί πιο εύκολα να καφριλιάσει και ταυτόχρονα να γελάσει το χειλάκι του στο τρομπακτικό, παρά στο γουέμπγουορ. Και παρόλο που "δε σε ενδιαφέρει το χιούμορ" έτρεξες να απαντήσεις για τα "βυζιά" και για το ποιος είναι περισσότερο χιουμορίστας. Μπάτχαρτ.

mistermax

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3917
 • Φήμη -17
  • View Profile
Και παρόλο που "δε σε ενδιαφέρει το χιούμορ" έτρεξες να απαντήσεις για τα "βυζιά" και για το ποιος είναι περισσότερο χιουμορίστας. Μπάτχαρτ.

με ενδιαφερει η επανασταση και η κοινωνικη απελευθερωση, αυτα και τιποτα αλλο.
απαντω σε ο,τι ειναι ψεμα, καθως ο,τι ειναι ψεμα ειναι αντεπαναστιτικο και αντιελευθεριακο.

υγ-το μπατχαρτ ειναι καποιο ειδος χιουμορ σου; τρομπακτικουρας ε;
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Rastaman Vibration

 • Guest
Και παρόλο που "δε σε ενδιαφέρει το χιούμορ" έτρεξες να απαντήσεις για τα "βυζιά" και για το ποιος είναι περισσότερο χιουμορίστας. Μπάτχαρτ.

με ενδιαφερει η επανασταση και η κοινωνικη απελευθερωση, αυτα και τιποτα αλλο.
απαντω σε ο,τι ειναι ψεμα, καθως ο,τι ειναι ψεμα ειναι αντεπαναστιτικο και αντιελευθεριακο.

υγ-το μπατχαρτ ειναι καποιο ειδος χιουμορ σου; τρομπακτικουρας ε;
χιούμορ ΜΟΥ; από πότε έχει κοπιράιτ και ιδιοκτησία το χιούμορ; Για να μην παιδεύεσαι, ούτε τρομπακτικό, ούτε καν ελληνικό χιούμορ δεν είναι το μπάτχαρτ.

Τώρα πώς στο διάολο κάνεις κοινωνική επανάσταση με 0 views τη μέρα, ένας Κθούλου μόνο το ξέρει κι ένας Bob Marley.

mistermax

 • Marshal of the Soviet Union
 • ***********
 • Posts: 3917
 • Φήμη -17
  • View Profile
το "σου" αναφερεται μονο σε ιδιοκτησιακες σχεσεις; ποσο αστος εισαι, χιουμοριστα;

τεσπα, ο γεροπαστιτσιος ηταν φανερα γουεμπγορικος γκεστ και αλληλλεγγυη για χιλιαδες χρονια.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Gerontas Gamisios

 • Guest
Kαταρχήν πού ξέρουμε ότι ο Παστίτσιος ήταν αριστερός; Μέχρι κι ο Άνθιμος τον υπερασπίστηκε.

Όσο για τη χρυσή αυγή, έδειξε για άλλη μια φορά τον ανθελληνικό της χαρακτήρα, μιας και έγινε αιτία να ρεζιλευτούμε παγκοσμίως, να ξεφτιλιστεί η Αστυνομία, και να φτιαχτούν άλλες 50 παρεμφερείς σελίδες στο fb.