Author Topic: ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ  (Read 2714 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

PASOK88

  • Guest
ΑΘΑΝΑΤΗ ΠΑΣΟΚΑΡΑ
ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΨΩΜΙ


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΝΤΙΡΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΙΕΡΟΥ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Γιατί όταν ο Ανδρέας και η ΠΑΣΟΚάρα έφτιαχναν αφίσες που θα ζήλευαν κι ο Μοντιλιάνι, τα υπόλοιπα κόμματα μάθαιναν ακόμη τα βασικά της ιχνογραφίας.

Το λοιπόν, έχουμε και λέμε, τον καιρό εκείνο (δηλαδή τη δεκαετία του '80 ζωντόβολα) η ζωή ήταν όμορφη, τα πουλάκια κελαηδούσαν κι οι επικοινωνιολόγοι του ΠΑΣΟΚ κένταγαν. Τι κένταγαν, ζωγράφιζαν αριστουργήματα σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και τις προσδοκίες του λαού για το γνήσιο εθνικοσοσιαλιστικό ιδεώδες. Αυτά είναι μερικά από τα αριστουργήματα που κληροδότησαμε στους νεότερους που δε σκαμπάζουν και πολλά για να μαθαίνουν, και για να θυμούνται οι παλιούρες σαν και μας:

1 ΠΑΣΟΚ και ακρίβειαΕδώ ο καλλιτέχνης συνδυάζει μαεστρικά την αγοραστική δύναμη του έλληνα με την αφθονία που μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει στο λαό. Η κλασική μορφή με την υδραίικη φορεσία (έχει επικρατήσει να λέμε ότι είναι η Μπουμπουλίνα) κρατάει το καρότσι της νοικοκυράς, γιατί η θέση της γυναίκας είναι πάντα στην κουζίνα. Κοιτάξτε τι γκομενάρα που είναι, σαν παρουσιάστρια της ΕΡΤ. 1-0 για την ΠΑΣΟΚάρα.

2 ΠΑΣΟΚ και αλλαγήΟ ήλιος ανατέλλει, ο ήλιος ο πράσινος, η μορφή του ηγέτη ατενίζει αγέρωχα το μέλλον. Ειρήνη, δημοκρατία, σοσιαλισμός και ο καλλιτέχνης να στοχεύει στο θυμικό. Ποιός τολμά να μην πιστέψει ότι η παντοτινή Άνοιξη είναι προ των πυλών; 2-0 για την ΠΑΣΟΚάρα.

3 ΠΑΣΟΚ και ανεξαρτησίαΤέσσερα χέρια, μια φωνή, μια ομάδα, μια ψυχή, μια σημαία. Ο σοσιαλισμός εγγυάται την ανεξαρτησία, ο καλλιτέχνης απευθύνεται στο συναίσθημα που θα γίνει πραγματικότητα μέσω της ψήφου. 3-0 η ΠΑΣΟΚάρα.

4 ΠΑΣΟΚ και Νέα ΕλλάδαΗ μικρή Αννούλα, η καψούρα του δημοτικού, το σύμβολο μιας μεγάλης φάσης του αγώνα, η χαρά της κρυφοπαιδέρας, δίνει πρώτη το καλό παράδειγμα. Μικροί και μεγάλοι δουλεύουμε μαζί, για το αύριο που μας ανήκει. 4-0 για την ΠΑΣΟΚάρα.

5 ΠΑΣΟΚ και δημόσιοι υπάλληλοιΟ καλλιτέχνης εδώ χρησιμοποιεί το περίγραμμα ως δηλωτικό του πνευματικού εγκλωβισμού στον οποίον ζούσε η χώρα πριν την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσια (καλα ρε χίτη πως τα λέω ο άτιμος;). Όχι πια. Ο δημόσιος υπάλληλος δεν είναι πλέον άβουλο πιόνι του συστήματος. Σπάει τα στεγανά, γίνεται δημιουργικός, χρήσιμος, αποδοτικός. Πίπες, αλλά το έργο σε ψήνει και ψαρώνεις, ενώ ξύνεις τα αρχίδια σου στη Νομαρχία. Έργο ΠΑΣΟΚ και... 5-0.

6 ΠΑΣΟΚ και ΔημοκρατίαΤο πάγιο και διαρκές παλλαϊκό αίτημα παίρνει σάρκα και οστά. Όλοι ίσοι, όλοι ελεύθεροι, όλοι αξιοσέβαστοι. Κανείς δεν φοβάται πια να πει την άποψή του, οι μαύρες μέρες της (αυτο)λογοκρισίας ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Φυσικά, όλοι εμείς οι μυημένοι από οικογένειες στο βαθύ Πασόκ ξέραμε ότι αυτά δεν ισχύανε και ότι ο Ε/Σ είχε έρθει για να μείνει.  6-0, χαλαρά.

7 ΠΑΣΟΚ και εισόδημαΛες και χρειαζόταν... Λες και δεν το έζησε ο καθένας στο πετσί του και στο πορτοφόλι του. Που μόνο επί ΠΑΣΟΚ ήταν πιο βαρύ κι από τούβλο και δεν χώραγε σε καμιά κωλότσεπη, γιατί ξεχείλιζε από Κολοκοτρώνηδες. Χρήμα στο λαό ρε λέμε, έφαγε ο κοσμάκης. 7-0, χωρίς συζήτηση.

8 ΠΑΣΟΚ και ελευθερίαΑπλό, λιτό, απέριττο. Εδώ ο καλλιτέχνης περνάει το μήνυμά του αφαιρετικά. Ναι ρε, σε σένα το λέω Κάλαν, που δε σκαμπάζεις από τέχνη. Τι καλά, ρε; Τί χρειάζονται, άλλωστε, τα παχιά λόγια και οι φούσκες όταν στηρίζεις το μόνο κίνημα που έκανε πράξεις τα όσα υποσχέθηκε; 8-0 και προχωράμε.

9 ΠΑΣΟΚ και ελπίδαΞανά η Αλλαγίτσα, με το αυθόρμητο, παιδικό χαμόγελο που μέσα του καθρεφτίζεται η χαρά της Αλλαγής και θεριεύει την ελπίδα. Μια αφίσα τόσο pop art, που θα έκανε τον Γουόρχολ να σκάσει από ζήλια που δεν την σκέφτηκε πρώτος. Και είχε γίνει και φαντασίωση κάθε πασοκτζή πιτσιρικά που σεβόταν τον εαυτό του (τότε οι πούστηδες του lifestyle ήταν άγνωστο είδος στην επαρχία). 9-0, με γκολ του Άντι.

10 ΠΑΣΟΚ και εργασίαΟ εργάτης, ο υπάλληλος, η γραμματέας, η γκόμενα, η ερωμένη... Όλοι οι απλοί άνθρωποι, η αθέατη καθημερινή δουλειά των οποίων κάνει τη χώρα να κινείται, να λειτουργεί. Ένας μικρός φόρος τιμής στους χαμογελαστούς στυλοβάτες της πατρίδας, που μόνο με το ΠΑΣΟΚ μπόρεσαν να είναι επιτέλους σίγουροι ότι κάθε βράδυ η φαμελιά τους θα έχει ένα φρέσκο καρβέλι στο τραπέζι της για να φάει. Μέχρι και οι πουτάνες ήταν Ελληνίδες τότε. 10-0, άκοπα.

11 ΠΑΣΟΚ και εξωτερική πολιτικήΧρειάζεται να το πω; Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και η σημαία επιτέλους ξεκαρφώνεται για να κυματίσει περήφανη, ελεύθερη, ανεξάρτητη και σεβαστή από όλους. Ο καλλιτέχνης εδώ αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη και το οπτικό-αισθητικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το σφυρί είναι όλα τα λεφτά, για όποιον δεν το κατάλαβε ακόμα το υπονομούμενο. 11-0, σαν σφυριά στην καρδιά των αντιπάλων του βρικόλακα.

12 ΠΑΣΟΚ και κοινωνική μέριμναΜια φωτιά ανθρωπιάς μας ζεσταίνει όλους. Και η φλόγα της δε σβήνει ποτέ και για κανέναν. Για πρώτη φορά τόση φροντίδα, τόση περίθαλψη, τόσο ανθρώπινες συντάξεις (όχι σαν την πρώτη φορά τσύριζα). Μια εικόνα χίλιες λέξεις, δάκρυα συγκίνησης και το σκορ γίνεται 12-0.

13 ΠΑΣΟΚ και γραφειοκρατίαΤο μόνο κίνημα που τόλμησε να τα βάλει με το τέρας και να το συντρίψει μέσα στο σπίτι του, μέσα στο σπιτάκι του ρε μπεεετόστοκε, τ'ακούς; Το Δημόσιο-χελώνα της Δεξιάς έρχεται να αντικατασταθεί από υπερσύγχρονους Η/Υ των 64k και η χώρα -επιτέλους- κάνει άλμα εκσυγχρονισμού προς το λαμπρό, ψηφιακό της μέλλον. 13-0... και λίγα είναι.

14 ΠΑΣΟΚ και ισότηταΗ σκοταδιστική περίοδος που είχαν επιβάλλει κάποια εθναρχ(ιδ)ικά μυαλά στη χώρα τελειώνει οριστικά. Λέμε τώρα. Κατοχυρωμένη ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση, ένα όνειρο γενεών που πραγματώνεται μέσω μιας ρεαλιστικής απεικόνισης, η οποία δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι οι υποχρεωτικές πίπες κια το κωλαράκι πρωί βράδυ είναι πια παρελθόν. Με άλλα λόγια, πείσαμε τις γκόμενες ότι είναι ίσες, ενώ δεν είναι, μόνο για να μας κάθονται. 14-0... and this one’s for the ladies.

15 ΠΑΣΟΚ και μισθοίΑΤΑ είναι τα αρχικά του εφιάλτη αυτών που δεν τόλμησαν ποτέ, ΑΤΑ και τα αρχικά του ονείρου του νοικοκυραίου που γνωρίζει ότι με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία καμία θυσία δεν πάει χαμένη. Η Θέμις (όχι η μπαζάκας, η άλλη η μπαζούκας) ξέρει ότι πάνω στη ζυγαριά του έλληνα χωράει μόνο η Δικαιοσύνη. 15-0 και κάντε έφεση αν θέλετε.

16 ΠΑΣΟΚ και νεολαίαΝέον και φλου χρώματα από τον καλλιτέχνη, στην επιτυχημένη προσπάθειά του να δώσει μια ατμόσφαιρα ταξιδιάρικη, ταιριαστή με το χαρακτήρα της νέας πράσινης γενιάς. Με άλλα λόγια, για αυτούς που τα έχουν τσούξει και ατα βλέπουν όλα θολά. Επίκαιρο, ακόμα και σήμερα, χρόνια μπροστά από την εποχή του. Άλλωστε αυτή δεν χρειάζεται πολλά για να πεισθεί, γιατί ξέρει ότι με το ΠΑΣΟΚ έρχονται ακόμη καλύτερες μέρες, με τον Τσίπρα και τον κούλη ούτε με σφαίρες. 16-0 και επισήμως.

17 ΠΑΣΟΚ και νεολαία, partIIΕπί κοντώ με πουκάμισο, χρυσή καδένα και τζιν; Ποιος Παϊτέρης ρε και ποιος Φλωρινιώτης; Εδώ μιλάμε για αγνό webwariσμό στα γεννοφάσκια του, πολύ προχώ για την εποχή. Ναι, μόνο με ΠΑΣΟΚ τόσο ψηλά, μόνο με ΠΑΣΟΚ τόσο μακριά. Citius, altius, fortius, PASOKius και ταβάνι μας ο ουρανός. Ζηλεύεις, αμφεταμινούχο ανήλικο δωματίου; 17-0, με την πρώτη προσπάθεια.

18 ΠΑΣΟΚ και παιδείαΟρίζοντας, θεμέλιο αλλαγής, εγγύηση δημοκρατικής πορείας. Εμφανής ο συμβολισμός με τον τοίχο που είχαν υψώσει τα προηγούμενα γιαγκώλικα καθεστώτα και λοιπές παϊτέρικες δυνάμεις. Τώρα, όμως, μπορούμε να δούμε από πάνω του. Τώρα ξέρουμε ότι υπάρχει ζωή και πέρα από τον τοίχο. Το παιδάκι της αλλαγής δείχνει τον φωτεινό πίνακα, που γράφει 18-0.

19 ΠΑΣΟΚ και πόροιΠάντα με διαφάνεια, πάντα με πυρήνα και κινητήριο δύναμη τον πασοκτζήδικο λαό. Αυτός ξέρει να στηρίζει τις προσπάθειες για εθνικοσοσιαλιστική ανοικοδόμηση, ξέρει να δίνει τα χρήματά του σ’ αυτόν που τα διαχειρίζεται συνετά και προς όφελός του. Το πιστέψατε; Ήμουν σίγουρος. 19-0 για την ΠΑΣΟΚάρα.

20 ΠΑΣΟΚ και συντάξειςΤο καράβι των ονείρων μας πάει σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε, λεβεντοκούληδες και θοδωροποταμιανοί. Απ’τον παππού στον εγγονό, όλη η πορεία με το ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι ένα ξέγνοιαστο ταξίδι με χαρές και γέλια, μέχρι τον πράσινο ναό της ασφάλειας των συντάξεων. Ναι ρε, να το πιστέψεις τότε δεν έκοβαν όπως κάνουν οι συριζανέλ πχορουμίτες σήμερα. 20-0, δεν γίνεται αλλιώς.

21 Το καλό. ΠΑΣΟΚ και ύπαιθροςΝιάτα, μέλλον, υγεία, ομορφιά. Μια 11άδα από αγνά Ελληνόπουλα (πρόσεξε την αισθητή απουσία κατσίβελων, αλβανιάρηδων, αράπηδων με cd, σύριων λάθρο, κτλ), η dream team της χώρας χωρίς facebook, μουνεγάκη και λοιπές μαλακίες, πλημμυρίζει με ζωντάνια κι αισιοδοξία κάθε γωνιά της χώρας. Κοίτα, σε τι κόσμο μεγαλώσαμε εμείς; Στον κόσμο της μεγάλης, φιλόξενης αγκαλιάς του ΠΑΣΟΚ. 21-0, λήξτο να φύγουμε. Που'σαι Σκορ & Θέαμα, άσ'το κρατάω εγώ το σκορ, ούτε η Βραζιλέρος τέτοιες γκολάρες.Μπόνους η μικρή Αλλαγίτσα που μεγάλωσε και έγινε θεομούναρος. Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, ταλάιπωρε webwarιστή στα δύσκολα χρόνια που χαροπαλεύεις και εσύ μαζί με τη Φώφη, η αλήθεια είναι ότι αυτή σκεφτόσουν όλη την ώρα που διάβαζες το πράσινο αριστούργημα. Το πιασες το μήνυμα; Μόνο όταν ανεβούν ξανά τα ποσοστά του Πασόκ θα πάρεις τα πάνω σου.ΠΑΣΟΚ88