Author Topic: Απάντησις @ mos maiorum  (Read 107 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Rothbard

  • Guest
Απάντησις @ mos maiorum
« on: November 02, 2014, 02:23:29 pm »
Απάντησις/Σχόλιον εις ανάρτησιν του Μος Μαγιόρουμ!
http://gravitasetconstantia.wordpress.com/2014/11/02/ta-oria-tis-anoxis/

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της υψηλότερης ευφυίας των εβραίων είναι και η ικανότητά τους να καταλαβαίνουν τις θέσεις του εκάστοτε αντιπάλου τους. Να ακούνε με προσοχή και να επεξεργάζονται στο μυαλό τους τη συναισθηματική κατάσταση η οποία προκαλεί αυτά τα λόγια. (http://www.counter-currents.com/2014/05/empathy-without-sympathy/) Αυτό τους καθιστά ανώτερους της λογικής, διότι οι άνθρωποι πολλές φορές μιλούν και δρουν από το θυμικό ή από τα απωθημένα τους, και δεν αρκούν τα λόγια της λογικής για να τους αγγίξουν. Οι εβραίοι λοιπόν είναι σε θέση να καταλάβουν τι τυφλώνει τη λογική των Ευρωπαίων.

Οι ιδεολογίες, τα δόγματα και τα πάρεργα της κοινωνικής τους επιτυχίας είναι δομημένα πάνω σε αυτές τις πραγματικότητες. Λαμβάνουν υπόψη όλες τις αλληλοσπαρασσόμενες απόψεις του θυμικού και παρουσιάζουν μια "λύση" η οποία να μην ερεθίζει καμία απολύτως πλευρά.

Ιδίως στο θέμα της Θρησκείας ο κόσμος δείχνει να έχει τυφλωθεί πλήρως και να πιστεύει είτε ότι ο Θεός και η έννοιά του είναι το απόλυτο καλό (παράδεισος), είτε το απόλυτο κακό (δεισιδαιμονία, ρατσισμός κτλ). Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ανοησίες που σκέφτονται οι Ευρωπαίοι, έχουν κάνει τις Συναγωγές τους να βρίσκονται στο απυρόβλητο από όλους. Όταν παρουσιάζονται στους Χριστιανούς, παρουσιάζονται κρατώντας την Παλαιά Διαθήκη λέγοντας πως και αυτοί είναι καλοί γιατί το "απόλυτο καλό" παρουσιάστηκε σε αυτούς πρώτα (και αποκρύπτοντας ταυτοχρόνως το αντιχριστιανικό ταλμούδ). Όταν παρουσιάζονται στους άλλους, τους λένε "είμαστε και εμείς θύματα του ρατσισμού και της προκατάληψης. Οι Χριστιανοί μας έκαψαν!" και μόλις ακούσουν τη μαγική λέξη (ρατσισμός), αμέσως όλοι οι άθεοι στρέφονται με λύσσα κατά του Χριστιανισμού, φυλάσσοντας μια θέση ειδικής μεταχείρισης στους πιστούς των συναγωγών οι οποίοι είναι πάντα "θύματα του ρατσισμού".

Κανείς δεν σκέφτεται. Όλοι δρουν ως στρατιώτες. Όπως και να έχει όμως, εμείς οι Φιλελεύθεροι, οφείλουμε να ζήσουμε και να δούμε την ιδεολογία μας να κυριαρχεί σε αυτόν τον κόσμο, όχι σε κάποιον άλλο, φανταστικό.

Κατ'αρχήν πρέπει να ακούσουμε και τις δυο απόψεις. Η μια λέει ότι οι Χριστιανοί είναι κακοί και δεν θέλουν την Ελευθερία της Πίστης. Εάν όντως έτσι είναι, οφείλουμε να τους "δείξουμε" ότι κάνουν λάθος διότι ο Χριστιανισμός είναι συμβατός μόνο με την Ελευθερία της Πίστης. Η ίδια η περιπέτεια του Αδάμ και της Εύας στον Παράδεισο, στον οποίο ο ίδιος ο Θεός είχε βάλει τον κίνδυνο του φιδιού και του μήλου, αποδεικνύει ότι είναι θέλημα Θεού να ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ο άνθρωπος και οι λάθος επιλογές του να έχουν κόστος. Αυτό το σκεπτικό βρίσκεται παντού στις διδαχές του Χριστιανισμού, σε βαθμό να προωθείται από τους ένθεους ως θεϊστικό επιχείρημα. Ο Θεός δεν παρεμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο και αφήνει τον κίνδυνο της φτώχειας και τον πόνο να υπάρχουν ακριβώς γιατί είναι καθήκον του ανθρώπου να τον αποφύγει, και εάν ο άνθρωπος δεν επιτελέσει αυτό το καθήκον, είτε επειδή είναι φαύλος, είτε επειδή το Κράτος δεν του επιτρέπει να επιλέξει ελεύθερα μεταξύ καλού και κακού, τότε ο άνθρωπος είναι ακατάλληλος να δεχτεί τη βασιλεία του Θεού. Εγώ ο ίδιος δεν πιστεύω ότι οι Χριστιανοί είναι κακοί. Είτε το πιστεύω όμως είτε όχι, ως φιλελεύθερος, αυτό είναι το καλύτερο που έχω να κάνω. Να τους δείξω ότι η Πίστη τους - μιας και δεν καταλαβαίνουν από λόγια - είναι ή πρέπει να είναι συμβατή με τον φιλελευθερισμό.

Η άλλη άποψη είναι η εξής: Τα Έθνη και οι Φυλές έχουν κάποιον ιστορικό ρόλο και βρίσκονται σε μια πλεονεκτικότερη θέση από τις απλές μάζες πληθυσμών και τις ετερόκλητες κοινωνίες. Τα Έθνη, εξαιτίας της κοινωνικής-φυλετικής τους συνοχής βιώνουν κάποια γενικευμένα αισθητικά και ιδεολογικά πρότυπα τα οποία είναι τα αρμονικότερα και ευνοϊκότερα για αυτά και τα οποία πρότυπα θα εξέλιπαν σε μια ετερογενή κοινωνία. Η Θρησκεία ενός Λαού αποτελεί κομμάτι της Ψυχής των μελών του και κατά προέκταση αυτή η Θρησκεία είναι ένα "ωραίο τοπίο" για την καρδιά του μέσου πολίτη μιας Εθνικής Κοινωνίας. Για αυτό λοιπόν, για αυτή την "ομορφιά του τοπίου" οφείλουμε να διατηρήσουμε την Εθνοφυλετική συνοχή και τη Θρησκεία, το "ψυχικό της τοπίο". Εάν όντως έτσι είναι, και η Ελληνορθόδοξη Θρησκεία είναι όντως αυτό που επιθυμούν τα μέλη της κοινωνίας μας, τότε κανείς τους δεν θα έχει την παραμικρή αντίρρηση στο να τεστάρουμε αυτήν την αλήθεια επιτρέποντας τον ελεύθερο ανταγωνισμό των θρησκειών.

Κάθε θρησκεία είναι ένα σύνολο κανόνων ηθικής. Σου λέει πως πρέπει να ζήσεις. Εκατομμύρια Θρησκείες εμφανίστηκαν κατά την ιστορία της ανθρωπότητας, τις οποίες πίστεψαν ορισμένοι άνθρωποι και έζησαν σύμφωνα με τις διδαχές τους και έφεραν αποτελέσματα! Όταν τα αποτελέσματα που έφεραν ήταν πενιχρά, δηλαδή όταν οι θρησκείες τους έλεγαν να είναι τεμπέληδες, να αγαπάνε τους ομοφυλόφιλους κτλ. οι κοινωνίες αυτές πέθαναν, και μαζί τους πέθαναν και οι Θρησκείες, αφού δεν είχαν κανέναν άλλον να συνεχίσει την Πίστη. Έτσι λοιπόν οι Θρησκείες που έμειναν και γνωρίζουμε και εμείς σήμερα έχουν μια ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ μέσα τους. Τίποτα δεν υπάρχει στη φύση να είναι ίσο. Άρα αν μια Θρησκεία είναι καλύτερη από την άλλη, αυτό θα αποδειχθεί, γιατί αυτή θα επιβιώσει. Και μάλιστα μπορούμε να διευρύνουμε τον ορισμό της Θρησκείας περιλαμβάνοντας και την αθεΐα μέσα, χωρίς βλάβης της γενικότητας. Αν οι άθεοι είναι ικανότεροι για επιβίωση, θα πληθύνονται συνεχώς, μέχρι οι υπόλοιποι να είναι μια μικρή μειοψηφία και θα εξαλειφθούν. Το ίδιο μπορεί να ισχύει για εκατομμύρια Θρησκείες ή συστηματοποιημένους τρόπους συμπεριφοράς που θα εμφανισθούν. Όπως Atheism Plus ή Ορθοδοξία Plus. Όλα θα τεσταριστούν.

Όμως για να πραγματοποιηθεί αυτό το τεστάρισμα πρέπει να υπάρχει ατομική ιδιοκτησία. Αλλιώς πως θα ξέρουμε ότι ο παπάς ή ο άθεος θα λέει αυτά που πραγματικά θέλει και όχι αυτά που του επιβάλλει το Κράτος; Ο "αντιρατσιστικός" νόμος δεν επιτρέπει στους παπάδες να κηρύττουν ελεύθερα. Το νομικό πλαίσιο περί "βλασφήμιας" δεν επέτρεψε στον Παστίτσιο να εκφραστεί ελεύθερα. Πως λοιπόν θα ξέρουμε ότι αυτά που λέει ο παπάς ή αυτά που λέει ο παστίτσιος ή αυτά που πιστεύουν οι μάζες είναι όντως το καλύτερο για την κοινωνία όταν ακούγεται μόνο ότι πιστεύουν οι μάζες; Πρέπει να ακουστούν όλα, και για να γίνει αυτό πρέπει να είναι προστατευμένα τα άτομα μέσω της ατομικής ιδιοκτησίας.

Εάν ο (ελλαδικός) κόσμος θέλει μια Θρησκεία με σεβασμό στην Ελληνορθόδοξη Ιστορία και μια Κοινωνία Λευκών - πράγμα που πιστεύω ότι θέλει - πρέπει να μπορεί να τα επιλέξει όλα αυτά. Πρέπει να μπορεί να επιλέγει αυτός ποιον να δέχεται στο μαγαζί του, να επιλέγει αυτός ποιος θα πηγαινοέρχεται στη γειτονιά του και ποιος παπάς θα υπάρχει στην εκκλησία του ή αν υπάρχει εκκλησία. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να έχει ατομική ιδιοκτησία τόσο στο μαγαζί, όσο και στους δρόμους και τις πλατείες και τα πάρκα της γειτονιάς του. Να έχει το δικαίωμα ελέγχου, να έχει μετοχές, να έχει λόγο για αυτά που συμβαίνουν γύρω του. Επίσης πρέπει ο Έλληνας να επιλέγει να πληρώνει τον κληρικό (πράγμα το οποίο γίνεται στη Γερμανία και - άκουσον άκουσον - adjusted για πληθυσμό και ΑΕΠ δίνουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΟ!!! Εντελώς εθελοντικά!), το είδους του κληρικού και το αν θα πληρώνει ή όχι κληρικό.


Όλα αυτά, καπιταλιστικά και φιλελεύθερα, είναι συμβατά και με τις δυο απόψεις και όσες άλλες μη-λογικές απόψεις έχουν οι άνθρωποι, αρκεί να ακούμε τι έχουν να πουν και να μην τους κατηγορούμε εκ των προτέρων. Τα μόνα καθάρματα και οι μόνοι διαφθορείς σε μια κοινωνία είναι εκείνοι οι κλέφτες που κρύβονται πίσω από τη συλλογική ιδιοκτησία, είναι οι κομμουνιστές. Όλοι οι άλλοι είναι λίγο έως πολύ θύματά τους.

Επίσης μια ενδιαφέρουσα πηγή που βρήκα (το άβαταρ του συγκεκριμένου κρατικιστή που το ανέβασε είναι εβραϊκό) είναι αυτή:
http://www.academia.edu/7412883/_%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA_%CE%99%CF%89%CE%BD%CE%AC%CF%82_Jonas_King_%CE%9C%CE%9F%CE%A7%CE%95_%CF%84%CF%8C%CE%BC._10_%CF%83%CF%83._55_56

Από αυτό μαθαίνουμε ότι στην Ελλάδα του Όθωνα υπήρχε μεγαλύτερη ελευθερία στην εκπαίδευση σε σχέση με σήμερα και οι γονείς επέλεγαν το σχολείο των παιδιών τους, μεταξύ σχολείων με διαφορετικό πρόγραμμα. Επίσης μαθαίνουμε ότι ο Τζόνας Κινγκ είχε ΄6 κόρες και έναν γιο - πράγμα αδιανόητο για σήμερα και ενδεικτικό της διαφορετικής εποχής τότε. Και, τέλος, διαβάζουμε τα εκπληκτικά νέα πως ο "γιατρός Μιχαήλ Καλαποθάκης, καθώς παρατηρούσε τη συνεχιζόμενη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να επιτελεστεί η πολυπόθητη αναμόρφωση της ελληνικής Εκκλησίας εκ των έσω, προχώρησε το 1870 μαζί με τον Γεώργιο Κωνσταντίνου στην ίδρυση της πρώτης Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας στην Αθήνα."

Ο γιατρός Καλαποθάκης λοιπόν, πριν από ενάμιση αιώνα, ήταν αδιανόητα πιο φιλελεύθερος από όλους τους εν Ελλάδι σύγχρονους φιλελευθεριάζοντες, που είτε (σπανίως) ζητούν το Κράτος να διατηρήσει τους μισθούς των κληρικών, είτε να τους στείλει στα γκούλαγκ, και έτσι άνοιξε νέα Εκκλησία, της οποίας στόχος ήταν, με το καλό της παράδειγμα και σε ένα περιβάλλον ελεύθερου ανταγωνισμού, να αναμορφώσει την Ελληνική Εκκλησία και εν γένει τα Πιστεύω των συνανθρώπων του. Το αν ευοδώθηκαν οι προσπάθειές του είναι ένα θέμα για μια διαφορετική συζήτηση αλλά το σημαντικότερο είναι πως αυτός είναι ο σωστός και φιλελεύθερος τρόπος!