Author Topic: Οι τάξεις και η ταξική πάλη στον καπιταλισμό , οι ε_  (Read 311 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Εθνικόφρων

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 78
  • Φήμη 0
    • View Profile
    • http://sshellas88.wordpress.com/
Οι τάξεις και η ταξική πάλη στον καπιταλισμό , οι εθνικοσοσιαλιστές και η ακροδεξιά.

Στον καπιταλισμό υπάρχουν διαφόρων ειδών κοινωνικές ομάδες. Ο κύριος όμως ταξικός κοινωνικός
διαχωρισμός γίνεται με βάση την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Στον καπιταλισμό η αστική τάξη είναι αυτή που κατέχει μέσα παραγωγής ή έχει επενδύσεις σε αυτά και κερδίζει από την εκμετάλλευση των εργαζομένων σε αυτά. Η εργατική τάξη είναι αυτή που δεν κατέχει μέσα παραγωγής, και έτσι είναι υποχρεωμένη να πουλά την εργατική της δύναμη στους καπιταλιστές για να μπορέσει να επιβιώσει. Οι τάξεις έχουν στο εσωτερικό τους διαβαθμίσεις. Έτσι κομμάτι της αστικής τάξης υπό την πίεση του μεγάλου κεφαλαίου χάνει τα εισοδήματά του και προλεταριοποιείται, ενώ διάφοροι αυτοαπασχολούμενοι μέσα σε μια οικονομία που κυριαρχείται από τις πολυεθνικές καταλήγουν να έχουν εισοδήματα μικρότερα και από του μισθωτού εργάτη. Ο καπιταλισμός λοιπόν δεν είναι παρά η κοινοβουλευτική ( ή και στρατοκρατική σε κάποιες περιπτώσεις ) δικτατορία των πλουτοκρατών, που εκμεταλλεύονται όλο τον υπόλοιπο λαό, ενώ παράλληλα είναι οι ίδιοι που ελέγχουν κάθε μορφή εξουσίας ( πολιτική και δικαστική εξουσία, στρατό, αστυνομία κλπ ) με στόχο να επιβάλλουν την κυριαρχία τους και όσα ορίζουν τα συμφέροντά τους πάνω στον υπόλοιπο λαό.

Ο καπιταλισμός ταυτίζεται με την ταξική εκμετάλλευση, με την αναξιοκρατία και τους πλουτοκράτες που μέσα από τα διάφορα λόμπι τους και τα αστικά τους κόμματα ανταγωνίζονται για το ποιος θα ληστεύσει περισσότερο τον κοινωνικό πλούτο. Είναι ένα σύστημα που χαρακτηρίζεται από την ηθική και πολιτιστική σήψη, την παρακμή και τη διαφθορά. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν μόνοι τους όλο το κοινωνικό προϊόν και τον πλούτο, παρόλα αυτά αρκετοί αμείβονται με μισθούς πείνας και ζουν στα όρια της επιβίωσης. Οι πλουτοκράτες κατέχουν τα μέσα παραγωγής και παρότι δεν παράγουν οι ίδιοι απολύτως τίποτα παίρνουν το μεγαλύτερο μέρισμα από το κέρδος από την παραγωγή, άρα αποτελούν καθαρά ένα στρώμα παρασιτικό.

Ο καταμερισμός των ανθρώπων σε τάξεις στον καπιταλισμό, και άρα τα προνόμια τους στην μερίδα κοινωνικού πλούτου που λαμβάνουν και το κατά πόσο θα συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν την κοινωνία, όπως η συμμετοχή στη δημόσια διοίκηση ή στη διοίκηση επιχειρήσεων, δεν γίνεται ούτε με φυσικό τρόπο, ούτε αξιοκρατικά με βάση τις δυνατότητές τους και το τι προσφέρουν. Γίνεται με μεθόδους όπως η κληρονομική μεταβίβαση πλούτου, απόκτηση πλούτου μέσω «επενδύσεων» στα παιχνίδια της χρηματιστικής οικονομίας, απόκτηση πλούτου από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, από την κατάχρηση δημόσιου πλούτου μέσω συναλλαγών ιδιωτών με το δημόσιο (που γίνονται συνήθως σε βάρος του δημοσίου), από τη διαφθορά και τη διαπλοκή μεταξύ της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και πολλές φορές από το μαύρο χρήμα και το παράνομο ή νομιμοποιημένο οργανωμένο έγκλημα.

Έτσι η φυσική αριστοκρατία, δηλαδή η κοινωνική πρωτοπορία που υπάρχει σε κάθε κοινωνία και σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής, στον καπιταλισμό εξοβελίζεται σχεδόν πλήρως, και τα κομβικά σημεία της παραγωγής, της διοίκησης , της οικονομίας και του πολιτισμού βρίσκονται στα χέρια των διεφθαρμένων αστών .

Όσον αφορά τις παραγωγικές δραστηριότητες, αυτές δεν σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος της λαϊκής κοινότητας, αλλά με γνώμονα τη με κάθε δυνατό τρόπο μεγιστοποίηση του καπιταλιστικού κέρδος του κάθε επιχειρηματία σε βάρος πάντοτε των εργαζομένων που δουλεύουν για αυτόν και σε βάρος της λαϊκής κοινότητας που καταναλώνει τα προϊόντα του. Όσον αφορά την οικονομία, η έλλειψη κεντρικού και εθνικού σχεδιασμού, οδηγεί στα φαινόμενα της ανεργίας , στο να μετακινούνται συνεχώς , να ανοίγουν και να κλείνουν επιχειρήσεις, στο να παράγονται προϊόντα χαμηλής ποιότητας ή και επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών και στο να εργάζονται άνθρωποι με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Η έλλειψη συντονισμού και κεντρικού σχεδιασμού ανάμεσα στους διάφορους παραγωγικούς οργανισμούς και αντί αυτού ο άκρατος ανταγωνισμός μεταξύ τους, οδηγεί σε πολύ μικρή σε σχέση με τις δυνατότητες που υπάρχουν παραγωγική ανάπτυξη. Το ίδιο συμβαίνει και με την ανάπτυξη της επιστήμης που εμποδίζεται καθώς ελέγχεται πλέον σε μεγάλο βαθμό από ιδιώτες και έχει υποταχθεί στο κέρδος και στους νόμους της αγοράς. Επιστημονικά εργαστήρια που ελέγχονται από αντίθετα ιδιωτικά συμφέροντα, αντί να συνεργάζονται μεταξύ τους μοιράζοντας τις ανακαλύψεις τους μεταξύ τους, κάτι που θα απέφερε ταχεία επιστημονική ανάπτυξη, αποκρύβουν την επιστημονική γνώση που υπάρχει πίσω από το προϊόν που παράγουν (όπως τεχνολογικά προϊόντα η φάρμακα) και συχνά απαγορεύουν σε άλλους να τη χρησιμοποιούσουν με τη κατοχύρωση των λεγόμενων «πνευματικών» δικαιωμάτων. Έτσι για παράδειγμα σε χώρες τις Αφρικής παθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο από τις αρρώστιες, ελλείψει φαρμάκων που θα μπορούσαν να παρασκευάζονται με μηδαμινό κόστος και μάλιστα στις ίδιες τις χώρες τους, τους το απαγορεύουν όμως τα «πνευματικά δικαιώματα» των πολυεθνικών.

Το περιβάλλλον καταστρέφεται επικίνδυνα, με τις συνέπειες της καταστροφής να γίνονται ολοένα και πιο έντονες , τόσο με τη εξαφάνιση χιλιάδων έμβιων ειδών, όσο και με τις συνέπειες του στην αύξηση των φυσικών καταστροφών και του φαινομένου του θερμοκηπίου που έχουν κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές. Οι εθνικοί πολιτισμοί διαλύονται και αντικαθίστανται από την υποκουλτούρα της νεοταξικής βαρβαρότητας. Η φυλετική και εθνική ισορροπία και αρμονία ανατρέπεται με την εισαγωγή εκατομμυρίων μεταναστών σκλάβων στις χώρες τις δύσης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μετατρέψει όλο τον πλανήτη σε μια τεράστια φάρμα σκλάβων που θα δουλεύουν για τους πλουτοκράτες, ξένοι ανάμεσα σε ξένους χωρίς συνεκτικό ιστό στην εθνική , φυλετική και πολιτιστική ταυτότητα με τους γύρω τους. Το τελευταίο εμποδίζει και την ανάπτυξη κοινωνικών αντιστάσεων καθότι οι αντιστάσεις αναπτύσσονται πάντα στη βάση συνεκτικού κοινωνικού ιστού.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά για την αφύσικη και εγκληματική σε βάρος της ανθρωπότητας καπιταλιστική βαρβαρότητα και παράνοια που μαστίζει τον πλανήτη. Θα μείνουμε όμως εδώ στο ζήτημα της ταξικής πάλης και τη στάση των εθνικοσοσιαλιστών, όπως και της ακροδεξιάς.

Η ταξική πάλη υπάρχει στον καπιταλισμό, παρότι υπάρχουν περίοδοι που σε κάποιες χώρες βρίσκεται σε μεγάλη υποτονικότητα, όπως αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι ότι σε μεγάλο βαθμό το σύστημα καταφέρνει να περάσει στη συνείδηση των μισθωτών εργαζομένων τα αστικά και μικροαστικά πρότυπα του συστήματος, και τη λογική της ενσωμάτωσης , του ατομικισμού και της ατομικής «ευθύνης» , καθώς και τη λογική της ταξικής συνεργασίας και όχι τη λογική της ταξικής πάλης. Όσον αφορά τους πολιτικούς φορείς, εκτός από τα αστικά κόμματα που προωθούν με κάθε τρόπο αυτή τη λογική, τεράστια ευθύνη έχει και η ρεφορμιστική αριστερά, η οποία σχεδόν έχει καταστρέψει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα περνώντας του της λογικές της ταξικής συνεργασίας και ενσωμάτωσης στο σύστημα, αντί για τις λογικές τις ταξικής πάλης. Αντίστοιχα μεγάλες ευθύνες έχει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Οι εθνικοσοσιαλιστές, καθότι ταγμένοι στο πλευρό του λαού και της ιδέας της λαϊκής κοινότητας, στηρίζουν και στέκονται πάντα στο πλευρό της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στα ζητήματα της πάλης τους με την πλουτοκρατία. Στηρίζουν όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού ενάντια στους πλουτοκράτες, όσον αφορά τα δικαιώματά του στην εργασία, την δωρεάν παιδεία, την υγεία και την ασφάλιση. Δε μένουν όμως εκεί. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι κανένα λαϊκό δικαίωμα δεν μπορεί να κατοχυρωθεί αν δεν ανατραπεί η πλουτοκρατική τάξη και το απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού. Και καθότι η εργατική τάξη σήμερα αποτελεί κύριο θύμα αυτής της πλουτοκρατικής εκμετάλλευσης, οι εθνικοσοσιαλιστές στέκονται στο πλευρό της σε όλους τους αγώνες της, δείχνοντας όμως συνεχώς και ξεκάθαρα την προοπτική ανατροπής του πλουτοκρατικού συστήματος και οικοδόμησης μιας δίκαιης και αξιοκρατικής κοινωνίας όπου δεν υπάρχει εκμεταλλεύτρια και εκμεταλλευόμενη τάξη, αλλά όλες οι κοινωνικές ομάδες συνεργάζονται αρμονικά για το καλό της λαϊκής κοινότητας.

Ακριβώς την αντίθετη πολιτική άποψη έχει η αστική ακροδεξιά. Αντί να ενισχύει την ταξική πάλη ενάντια στην πλουτοκρατία μιλά για «συνεργασία των τάξεων για το καλό του Έθνους», όπου «καλό του Έθνους» ονομάζεται ότι συμφέρει την αστική τάξη. Αυτό γράφτηκε και στο απόσπασμα στο φόρουμ της οργάνωσης που παραθέσαμε στην αρχή του κειμένου αυτού, ένα απόσπασμα που ονομάζει ουσιαστικά μια θέση της αστικής ακροδεξιάς ως «εθνικοσοσιαλισμό». Το συγκεκριμένο είναι αρκετά της μόδας τις τελευταίες δεκαετίες τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη, καθότι οι ακροδεξιοί προσπαθούν να αντλήσουν και να εγκλωβίσουν κόσμο στις τάξεις τους εκμεταλλευόμενοι τα σύμβολα και τη γοητεία που ασκεί ο εθνικοσοσιαλισμός ιδιαίτερα σε άτομα νεαρών ηλικιών. Στην Ελλάδα μάλιστα είχαμε και πρόσφατες αναφορές από κάποιους τέτοιους χώρους «ενάντια στον καπιταλισμό» γενικώς και αορίστως. Και αυτά ενώ δεν έχουν παραστεί σε καμιά πραγματική αντικαπιταλιστική δραστηριότητα, σε καμιά δραστηριότητα ταξικής πάλης.

Πώς να παραστούν άλλωστε όταν οι ίδιοι λένε ότι είναι ενάντια στην ταξική πάλη ;

Έτσι όταν στηρίξαμε τους ναυτεργάτες του Περάματος ή όταν κινητοποιηθήκαμε ενάντια στην Benetton , αντί να συνταχθούν μαζί μας φρόντισαν να μας καταδικάσουν και από πάνω ! Όσον αφορά τη στάση μας στα γεγονότα στο Πέραμα αντί να συμπορευθούν μαζί μας είπαν ότι είναι μάλιστα ντροπή μας που πήγαμε να στηρίξουμε τους ναυτεργάτες που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες εργασίας που οδήγησαν στο θάνατο 8 συναδέλφους τους, και είπαν ότι «εκμεταλλευτήκαμε το θάνατο αυτών των ανθρώπων» !

Συνηθισμένη τακτική που εφαρμόζουν και σε όλα τα θέματα όπου πραγματικά χρειάζεται παρέμβαση και όχι μόνο στα εργατικά. Για παράδειγμα, όταν καταγγείλαμε την επίθεση παρακρατικής συμμορίας «αντιφασιστών» σε μια μητέρα και δυο ανήλικα παιδιά στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε στον τραυματισμό και μεταφορά τους στο νοσοκομείο, ενώ έκαψαν και ένα κατάστημα ρούχων, αντί να συμπορευθούν μαζί μας είπαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο γεγονός.

Το ίδιο συνέβη και όσον αφορά πασίγνωστο γεγονός με επίθεση «αντιφασιστών» σε φοιτητή και την κοπέλα του στο Πάντειο πανεπιστήμιο, τον οποίο τεχνητά απέδωσαν σε «Κνίτες» και σε τελείως άλλη χρονική περίοδο, και τον ονόμασαν «αστικό μύθο» ώστε να μειώσουν την εμβέλεια και δυναμική της καταγγελίας μας. Αυτός είναι ο ρόλος τους.

Ανάμεσα στους απεργούς εργάτες για το ασφαλιστικό και την εργοδοσία, καλύπτουν την εργοδοσία.

Ανάμεσα στους ναυτεργάτες στο Πέραμα και την εταιρεία που δολοφονεί, καλύπτουν την εταιρεία.

Και ανάμεσα στις παρακρατικές «αντιφασιστικές» συμμορίες και τους εθνικοσοσιαλιστές, διαλέγουν να καλύπτουν τις παρακρατικές συμμορίες και να συκοφαντούν τους εθνικοσοσιαλιστές.

Η αστική ακροδεξιά ως «καλό του Έθνους» βαφτίζει πάντα την διασφάλιση των κερδών της πλουτοκρατίας. Γι αυτό μάλιστα η συγκεκριμένη οργάνωση πάνω από 30 χρόνια τώρα, όπως και καμιά ακροδεξιά οργάνωση στην Ελλάδα δεν έχει βρεθεί ποτέ σε μια απεργία εργαζομένων, και δεν έχει παρέμβει ποτέ σε ένα χώρο εργασίας για να στηρίξει εργάτες που κινητοποιούνταν ενάντια στους εργοδότες εκμεταλλευτές.

Οι εξορμήσεις της όλες αυτές τις δεκαετίες κοντά σε χώρους εργασίας μετριούνται και είναι λιγότερες και από τα δάχτυλα του ενός χεριού. Αντίθετα μάλιστα, φρόντισε φέτος να καταδικάσει τους απεργούς της ΔΕΗ και τους απεργούς οδοκαθαριστές σε μια απεργία για το ασφαλιστικό, ένα θέμα που αφορά όλους μας καθώς όλοι χάνουμε τα δικαιώματά μας στην συνταξιοδότηση, και μάλιστα καταδίκασε και την κυβέρνηση που δεν στέλνει τον εισαγγελέα να τους συλλάβει και δεν χαρακτήρισε από την αρχή την απεργία ως παράνομη.

Η καταδίκη των εργατικών αγώνων είναι συνηθισμένη τακτική στην αστική ακροδεξιά.

Πέρα από κάποιες ελάχιστες αναφορές σε δικαιώματα του «Έλληνα εργάτη» τα οποία παρουσιάζει να απειλούνται αποκλειστικά και μόνο από τους μετανάστες, φρόντιζε πάντα να βαφτίζει τα εργατικά διεκδικητικά κινήματα ως «κομμουνιστικά» παίρνοντας το μέρος της εργοδοσίας, σπρώχνοντας έτσι πάντα τους εργάτες στην αγκαλιά της αριστεράς.

Ακριβώς αντίθετα από ότι έκαναν τα εθνικοσοσιαλιστικά και λαϊκά εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο που βασίστηκαν και εκφράστηκαν από πλατειές μάζες των εργατών, των αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων και στον αγώνα τους ενάντια στους πλουτοκράτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μεταξάς , που έστελνε την αστυνομία να δολοφονεί τους εργάτες απεργούς που διεκδικούσαν την εφαρμογή του οκταώρου και την κοινωνική ασφάλιση που είχαν θεσμοθετηθεί πριν την άνοδο του Μεταξά στην διακυβέρνηση αλλά δεν είχαν εφαρμοστεί.

Ο Μεταξάς , ο άνθρωπος που εμπνέει ιδεολογικά και πολιτικά άτομα και ομάδες σαν αυτούς που έγραψαν τα σχόλια για την πάλη των τάξεων που αναφέραμε στην αρχή, ήταν ο πρώτος Έλληνας κυβερνήτης που ισχυρίστηκε μάλιστα ότι υπό το καθεστώς του έλλειψε η πάλη των τάξεων και υπήρξε η «ταξική συνεργασία» για το «καλό του έθνους» και όλα αυτά στα πλαίσια του καπιταλισμού. Στην πραγματικότητα η πάλη των τάξεων όχι μόνο δεν έλειψε, αλλά ήταν πολύ τόσο έντονη που ή πλουτοκρατία για να συνεχίσει να διατηρεί τα προνόμιά της ενάντια στο λαό, προσέφυγε στις πιο ακραίες ίσως μορφές καταστολής που έχει γνωρίσει το Ελληνικό έθνος αν εξαιρέσουμε την περίοδο του εμφυλίου.

Το κίνημα του Μεταξά, είχε πίσω του τον Αγγλόδουλο βασιλιά, και μερίδες της ντόπιας αστικής τάξης που σε μια περίοδο πλήρους εργατικής εκμετάλλευσης ανησυχούσε μπροστά σε ένα έντονα διεκδικητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα της εποχής που αγωνίζονταν για περισσότερο αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Ένα κίνημα που ήρθε να πατάξει ο Μεταξάς, βρίσκοντας το πρόσχημα ότι ήταν δήθεν «κομμουνιστικό».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αντεργατικού ακροδεξιού πλουτοκρατικού καθεστώτος επίσης και η Αμερικανοκίνητη αστική ακροδεξιά χούντα των Απριλιανών, που βάφτιζε εργάτες απεργούς ως «κομμουνιστές» και τους έστελνε στη Γυάρο και στα ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ήρθε να βάλει στο γύψο τα εργατικά κινήματα και τις διεκδικήσεις στα εργασιακά δικαιώματα, και να επιβάλλει «ησυχία τάξη και ασφάλεια» , εμπλουτισμένη με μπόλικο ανόητο αστικό κινηματογράφο, χουντική τηλεόραση, ανοιχτές παραστάσεις εθνικόφρονου κιτς και ανόητα αστικά τραγούδια που προέβαλλαν στο σύνολο του λαού τις «αξίες» και τους προβληματισμούς της «ανέμελης» αστικής γενιάς των πλουσιόπαιδων. Ταυτόχρονα βέβαια οι δεσμοί της χούντας με το καθεστώς των ΗΠΑ αλλά και με τις εγχώριες μασονικές στοές ήταν κάτι παραπάνω από θερμοί.

Καθεστώτα που σίγουρα δεν είχαν καμιά σχέση με το να αναδείξουν κάποια "φυσική αριστοκρατία", αλλά θα λέγαμε ότι ανέδειξαν μια "εθνικόφρονη" αρχρηστοκρατία
που όχι μόνο δεν αποτελούσε κάποια κοινωνική πρωτοπορία που προσπαθουσε να ανατρέψει και να απεγκλωβιστεί από τα δεσμά των πλουτοκρατών, αλλα αποτελούσε κοινωνικό περίγελο.

Όπως ακριβώς δηλαδή αποτελούν περίγελο και οι σύγχρονοι θίασοι της ακροδεξιάς, που αντί για κάποια κοινωνική επαναστατική πρωτοπορία συγκεντρώνουν όλη την μικροαστική μιζέρια, "κατινιά", και ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά αρρωστημένων καταστάσεων που υπερβαίνουν κάθε φαντασία.


Οι εθνικοσοσιαλιστές λοιπόν είναι αυτοί που με τη δύναμη των λαϊκών στρωμάτων και τις μάζες των εργατών και αγροτών, παλεύουν ενάντια στην πλουτοκρατία για την ανατροπή του καπιταλισμού και για την εγκαθίδρυση μιας κοινωνίας χωρίς εκμεταλλεύτρια και εκμεταλλευόμενη τάξη, μιας κοινωνίας που θα σέβεται τους φυσικούς νόμους. Από την αντίθετη πλευρά, οι ακροδεξιές καρικατούρες, βασιζόμενες όχι στα λαϊκά στρώματα αλλά σε ξενοκίνητα πραξικοπήματα που υποστηρίζονται από τους πλουτοκράτες, παίρνουν την εξουσία σε περιόδους που το εργατικό κίνημα είναι ανεπτυγμένο επιβάλλοντας έντονα κύματα καταστολής.

Σκοπός τους είναι η διασφάλιση της εξουσίας των πλουτοκρατών πάνω στον υπόλοιπο λαό με κάθε μέσο. Και εμποδίζουν και χτυπάνε κάθε εργατική διεκδίκηση προς όφελος των πλουτοκρατών, μιλώντας για «ταξική συνεργασία» , ενώ ταυτίζουν την ταξική πάλη και τα εργατικά κινήματα με τους «προδότες του έθνους» «εβραίους μπολσεβίκους». Η ακροδεξιά λοιπόν και στο θέμα της ταξικής πάλης πρεσβεύει ακριβώς τα αντίθετα από ότι ο εθνικοσοσιαλισμός.
« Last Edit: January 20, 2013, 10:28:50 pm by Εθνικόφρων »
«Η μεγάλη δύναμη του ολοκληρωτικού κράτους είναι ότι αναγκάζει αυτούς που το φοβούνται να το μιμηθούν.»
Αδόλφος Χίτλερ

Share on Facebook Share on Twitter


National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Εντελώς goofy ανάλυση, ούτε καν για αρχάριους μα για εντελώς άσχετους. Γενικολογίες και αοριστολογίες, το κράτος, οι πλούσιοι, το δημόσιο, η κοινωνία... Φυσικά καμία πρόταση για λύση (άλλωστε και οι ορίτζιναλ ναζί κάτι τέτοια έλεγαν πριν τα βρουν με τους μεγαλοαστούς και αρχίσουν τις πίπες στον Κρουπ - παρεμπιπτόντως ο Κρουπ ήταν το κατεξοχήν παράδειγμα κληρονομικού περάσματος του πλούτου, που δήθεν "αντιμάχονται" οι "εθνικοσοσιαλιστές" σε αυτό το άρθρο), αλλά το πιο κουφό και ηλίθιο από όλα είναι αυτό:

Quote
Έτσι η φυσική αριστοκρατία, δηλαδή η κοινωνική πρωτοπορία που υπάρχει σε κάθε κοινωνία και σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής, στον καπιταλισμό εξοβελίζεται σχεδόν πλήρως,
ποια είναι αυτή η "φυσική αριστοκρατία"; Οι ξανθοί γαλανομάτηδες; Αυτοί μπορούν να ανήκουν σε οποιαδήποτε τάξη. Να ενωθούν δηλαδή για να μην "εξοβελίζονται από τον καπιταλισμό". Να ενωθεί ο ξανθός λευκός εργάτης με το ξανθό λευκό αφεντικό, και μαζί να πολεμήσουν τον καπιταλισμό. Το αφεντικό από τη διευθυντική καρέκλα του και ο εργάτης από το παγκάκι του αστέγου και του ανέργου. Ωραία διαταξική σούπα κάνατε πάλι, μόνο που δεν πείθετε κανέναν, τσιράκια του συστήματος.
« Last Edit: January 21, 2013, 12:51:00 pm by National Bolshevik »

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
Εντελώς goofy ανάλυση, ούτε καν για αρχάριους μα για εντελώς άσχετους. Γενικολογίες και αοριστολογίες, το κράτος, οι πλούσιοι, το δημόσιο, η κοινωνία... Φυσικά καμία πρόταση για λύση (άλλωστε και οι ορίτζιναλ ναζί κάτι τέτοια έλεγαν πριν τα βρουν με τους μεγαλοαστούς και αρχίσουν τις πίπες στον Κρουπ - παρεμπιπτόντως ο Κρουπ ήταν το κατεξοχήν παράδειγμα κληρονομικού περάσματος του πλούτου, που δήθεν "αντιμάχονται" οι "εθνικοσοσιαλιστές" σε αυτό το άρθρο), αλλά το πιο κουφό και ηλίθιο από όλα είναι αυτό:
ποια είναι αυτή η "φυσική αριστοκρατία"; Οι ξανθοί γαλανομάτηδες; Αυτοί μπορούν να ανήκουν σε οποιαδήποτε τάξη. Να ενωθούν δηλαδή για να μην "εξοβελίζονται από τον καπιταλισμό". Να ενωθεί ο ξανθός λευκός εργάτης με το ξανθό λευκό αφεντικό, και μαζί να πολεμήσουν τον καπιταλισμό. Το αφεντικό από τη διευθυντική καρέκλα του και ο εργάτης από το παγκάκι του αστέγου και του ανέργου. Ωραία διαταξική σούπα κάνατε πάλι, μόνο που δεν πείθετε κανέναν, τσιράκια του συστήματος.
Το παραπάνω άρθρο αποτελεί Στρασσερική παρλαπίπα.

Εθνικόφρων

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 78
  • Φήμη 0
    • View Profile
    • http://sshellas88.wordpress.com/
Εντελώς goofy ανάλυση, ούτε καν για αρχάριους μα για εντελώς άσχετους. Γενικολογίες και αοριστολογίες, το κράτος, οι πλούσιοι, το δημόσιο, η κοινωνία... Φυσικά καμία πρόταση για λύση (άλλωστε και οι ορίτζιναλ ναζί κάτι τέτοια έλεγαν πριν τα βρουν με τους μεγαλοαστούς και αρχίσουν τις πίπες στον Κρουπ - παρεμπιπτόντως ο Κρουπ ήταν το κατεξοχήν παράδειγμα κληρονομικού περάσματος του πλούτου, που δήθεν "αντιμάχονται" οι "εθνικοσοσιαλιστές" σε αυτό το άρθρο), αλλά το πιο κουφό και ηλίθιο από όλα είναι αυτό:
ποια είναι αυτή η "φυσική αριστοκρατία"; Οι ξανθοί γαλανομάτηδες; Αυτοί μπορούν να ανήκουν σε οποιαδήποτε τάξη. Να ενωθούν δηλαδή για να μην "εξοβελίζονται από τον καπιταλισμό". Να ενωθεί ο ξανθός λευκός εργάτης με το ξανθό λευκό αφεντικό, και μαζί να πολεμήσουν τον καπιταλισμό. Το αφεντικό από τη διευθυντική καρέκλα του και ο εργάτης από το παγκάκι του αστέγου και του ανέργου. Ωραία διαταξική σούπα κάνατε πάλι, μόνο που δεν πείθετε κανέναν, τσιράκια του συστήματος.
Γιατί έσεις έχετε λύση για την κρίση;
«Η μεγάλη δύναμη του ολοκληρωτικού κράτους είναι ότι αναγκάζει αυτούς που το φοβούνται να το μιμηθούν.»
Αδόλφος Χίτλερ

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Το παραπάνω άρθρο αποτελεί Στρασσερική παρλαπίπα.
κάτσε, επειδή δεν τα ξέρω και καλά τα δικά σας ιστορικά κατινοφαγώματα, που έγκειται η διαφορά μεταξύ του ορθόδοξου χιτλερικού ναζοπρόβατου και του παραστρατημένου στρασερικού ναζοπρόβατου; Δηλαδή δώσε μου ένα σημείο του άρθρου που είναι δείγμα στρασερικού λόγου και δε θα το έλεγε ένας χιτλερικός, να καταλάβω.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Γιατί έσεις έχετε λύση για την κρίση;
οι μαρξιστές-λενινιστές-σταλινικοί ανέκαθεν προέβλεπαν ότι το καπιταλιστικό σύστημα θα περνάει κρίσεις ανάλογα με τον αριθμό της ανεργίας που αυτό το ίδιο δημιουργεί κλπ,. και ανέκαθεν πρότειναν ως μόνη και πιο σωστή λύση, την κρατικοποίηση-εθνικοποίηση όλων των επιχειρήσεων από ένα δυνατό λαϊκό κράτος με κοινωνικό έλεγχο και κοινωνική πρόνοια, την παντελή εγκατάλειψη κάθε καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που οδηγεί στην ανεργία, και ταυτόχρονα ένα τέτοιο δυνατό κράτος να είναι ικανό να πολεμά κάθε διαφθορά και γραφειοκρατία που μπορεί να γεννηθεί στο δημόσιο, να εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του λαού, με μηδενική ανεργία, δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη για όλους και αδιαμφισβήτητα εργατικά δικαιώματα.

Εσείς οι νεο-λιμπεράλ εθνικο-so silly-στές τι προτείνετε δηλαδή;

Εθνικόφρων

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 78
  • Φήμη 0
    • View Profile
    • http://sshellas88.wordpress.com/
οι μαρξιστές-λενινιστές-σταλινικοί ανέκαθεν προέβλεπαν ότι το καπιταλιστικό σύστημα θα περνάει κρίσεις ανάλογα με τον αριθμό της ανεργίας που αυτό το ίδιο δημιουργεί κλπ,. και ανέκαθεν πρότειναν ως μόνη και πιο σωστή λύση, την κρατικοποίηση-εθνικοποίηση όλων των επιχειρήσεων από ένα δυνατό λαϊκό κράτος με κοινωνικό έλεγχο και κοινωνική πρόνοια, την παντελή εγκατάλειψη κάθε καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που οδηγεί στην ανεργία, και ταυτόχρονα ένα τέτοιο δυνατό κράτος να είναι ικανό να πολεμά κάθε διαφθορά και γραφειοκρατία που μπορεί να γεννηθεί στο δημόσιο, να εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του λαού, με μηδενική ανεργία, δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη για όλους και αδιαμφισβήτητα εργατικά δικαιώματα.

Εσείς οι νεο-λιμπεράλ εθνικο-so silly-στές τι προτείνετε δηλαδή;
Ρε αγορίνα μου,άσε τις αερολογίες και απάντα μου.Άμα σήμερα,καταργήσουμε το μνημόνιο και κρατικοποιήσουμε τα πάντα,θα βελτιωθεί η ζωη μας,το βιοτικό μας επίπεδο;
Αν ναι,θέλω να μου πεις πως θα γίνει.(αν μπορείς)
«Η μεγάλη δύναμη του ολοκληρωτικού κράτους είναι ότι αναγκάζει αυτούς που το φοβούνται να το μιμηθούν.»
Αδόλφος Χίτλερ

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Ρε αγορίνα μου,άσε τις αερολογίες και απάντα μου.Άμα σήμερα,καταργήσουμε το μνημόνιο και κρατικοποιήσουμε τα πάντα,θα βελτιωθεί η ζωη μας,το βιοτικό μας επίπεδο;
Αν ναι,θέλω να μου πεις πως θα γίνει.(αν μπορείς)
καλά, είσαι σοβαρός; Αν όλες οι τράπεζες με όλο το χρήμα τους γίνουν κρατικές και γίνει ανακατανομή του πλούτου, δε θα ανέβει το βιοτικό επίπεδο; Εδώ στην Αργεντινή μετά το διώξιμο του ΔΝΤ με δυο-τρεις εθνικοποιήσεις και χωρίς να εγκαταλειφθεί εντελώς ο καπιταλισμός, και ανέβηκε κατακόρυφα το βιοτικό επίπεδο. Στην Κούβα και στη Βενεζουέλα η ανεργία είναι στο 0, οι γεννήσεις κάθε χρόνο είναι τριπλάσιες από τους θανάτους (δηλαδή ανύπαρκτη υπογεννητικότητα, ενδεικτικό του καλού βιοτικού επιπέδου). Με το να είναι όλες οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις στους ιδιώτες μόνο η φτώχεια και η ανεργία θα μεγαλώσει. Δηλαδή τι δεν καταλαβαίνεις; Από τα μνημόνια και το νεοφιλελευθερισμό, οτιδήποτε διαφορετικό είναι καλύτερο αυτή τη στιγμή, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Αντί λοιπόν να ακούς και να πιστεύεις τον Άδωνη, την Τρέμη και τον Πρετεντέρη και τις μπούρδες ότι τα μνημόνια γίνονται "για τη σωτηρία μας" (!!!!!!!!!!!!!) δες τι έχει γίνει όπου έχει πάει το ΔΝΤ και δες μετά τι ακολούθησε όταν έφυγε το ΔΝΤ και ακολουθήθηκε ένας δρόμος πιο κοντά στο σοσιαλισμό.

Οι φασίστες ακόμα δεν είπατε τι οικονομικό μοντέλο θέλετε. Μάλλον ακολουθείτε το Σαμαρά που λέει "χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχει ελπίδα" και προτιμάτε το ανηλεές ξεπούλημα από την παραμικρή αλλαγή. Τι φοβάστε άραγε;
« Last Edit: January 21, 2013, 03:56:11 pm by National Bolshevik »

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
φυσικά οι φασίστες σαν αναίσχυντα τσατσάκια του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού που είναι, μιλάνε για "διαφθορά του δημοσίου", δε λένε ποτέ όμως ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι 1000 φορές πιο βρώμικος, και ότι όλα τα σκάνδαλα και σε Ελλάδα και σε Αμερική εμπλέκουν ιδιωτικές εταιρίες (από Ζίμενς, από JP Morgan, από Goldman Sachs, από Mόργκαν Στάνλεϊ, από Λύμαν Brothers κλπ). Αλλά γι' αυτούς οι μεγαλοκαρχαρίες που κλέβουν εκατομμύρια είναι άγιοι, αλλά ο μικροαπατεώνας δημόσιος υπάλληλος που μπορεί να έκλεψε την εφορία (που τον κλέβει επίσημα επί χρόνια και δίνει τα λεφτά του λαού σε ιδιώτες) και ο μικρέμπορος μετανάστης είναι "βρώμικοι". Ε ρε τσάτσοι ροχάλες που θέλετε...
« Last Edit: January 21, 2013, 04:04:12 pm by National Bolshevik »

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
νεοφιλελευθερισμό, οτιδήποτε διαφορετικό είναι καλύτερο αυτή τη στιγμή, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ;

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ;
αυτόν εσύ τον θεωρείς κάτι διαφορετικό από το βάρβαρο καπιταλισμό; Και αν αυτός ήταν (που δεν ήταν) κάτι διαφορετικό, πιστεύεις ότι τα ορφανά του των χρυσών αυγών είναι ενάντια στο μνημόνιο και στο νεοφιλελευθερισμό; Ας γελάσω.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Μαλάκες είναι κυριολεκτικά απίστευτο που ο δήθεν "εθνικόφρων" ανεβάζει άρθρα για "ταξική πάλη" και μετά κάνει σχόλια για την "αναγκαιότητα του μνημονίου". Τι γέλιο μας χαρίζετε κάθε μέρα ρε φασιστάκια να ξέρατε μόνο.

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
αυτόν εσύ τον θεωρείς κάτι διαφορετικό από το βάρβαρο καπιταλισμό;
Ναι

πιστεύεις ότι τα ορφανά του των χρυσών αυγών είναι ενάντια στο μνημόνιο και στο νεοφιλελευθερισμό;
Δεν με νοιάζει αλλά μάλλον όχι.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Ναι
ανάλυσέ μου σε παρακαλώ σε τι διαφέρουν.

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
ανάλυσέ μου σε παρακαλώ σε τι διαφέρουν.
Πήγαινε στο θέμα που ανέβασα πριν.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Πήγαινε στο θέμα που ανέβασα πριν.
α, αυτά εννοείς; Αυτά τα έχει και η Αμερική στο σύνταγμά της. Δε σημαίνει ότι είναι και αλήθεια.

Εθνικόφρων

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 78
  • Φήμη 0
    • View Profile
    • http://sshellas88.wordpress.com/
καλά, είσαι σοβαρός; Αν όλες οι τράπεζες με όλο το χρήμα τους γίνουν κρατικές και γίνει ανακατανομή του πλούτου, δε θα ανέβει το βιοτικό επίπεδο; Εδώ στην Αργεντινή μετά το διώξιμο του ΔΝΤ με δυο-τρεις εθνικοποιήσεις και χωρίς να εγκαταλειφθεί εντελώς ο καπιταλισμός, και ανέβηκε κατακόρυφα το βιοτικό επίπεδο. Στην Κούβα και στη Βενεζουέλα η ανεργία είναι στο 0, οι γεννήσεις κάθε χρόνο είναι τριπλάσιες από τους θανάτους (δηλαδή ανύπαρκτη υπογεννητικότητα, ενδεικτικό του καλού βιοτικού επιπέδου). Με το να είναι όλες οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις στους ιδιώτες μόνο η φτώχεια και η ανεργία θα μεγαλώσει. Δηλαδή τι δεν καταλαβαίνεις; Από τα μνημόνια και το νεοφιλελευθερισμό, οτιδήποτε διαφορετικό είναι καλύτερο αυτή τη στιγμή, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Αντί λοιπόν να ακούς και να πιστεύεις τον Άδωνη, την Τρέμη και τον Πρετεντέρη και τις μπούρδες ότι τα μνημόνια γίνονται "για τη σωτηρία μας" (!!!!!!!!!!!!!) δες τι έχει γίνει όπου έχει πάει το ΔΝΤ και δες μετά τι ακολούθησε όταν έφυγε το ΔΝΤ και ακολουθήθηκε ένας δρόμος πιο κοντά στο σοσιαλισμό.

Οι φασίστες ακόμα δεν είπατε τι οικονομικό μοντέλο θέλετε. Μάλλον ακολουθείτε το Σαμαρά που λέει "χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχει ελπίδα" και προτιμάτε το ανηλεές ξεπούλημα από την παραμικρή αλλαγή. Τι φοβάστε άραγε;
Αγόρι μου,ζεις την ουτοπία σου.Η Αργεντινή είναι έτοιμη για εμφύλιο λόγω της φτώχιας,η Κούβα αρχίζει και ανοίγει την οικονομίας της-ήδη υπάρχουν ιδιωτικές μικροεπιχειρήσεις(με μεγάλη φορολογία φυσικά).Επίσης,η Αργεντινή έχει την  μεγαλύτερη παραγωγή και εξαγωγή κρέατος στον κόσμο.Εμείς δεν έχουμε τίποτα.
Επίσης,ακόμη δεν μου έχεις απαντήσει.Οι τράπεζες έχουν ήδη περάσει στην κατοχή του κράτος για την ανακεφαλοποιησή τους.Με το μνημόνιο εξασφαλίζουμε την θέση μας στην ευρωζώνη και στο ευρώ.Άμα καταργήσουμε το μνημόνιο,αυτομάτως φεύγουμε απο την ευρωζωνη και γυρνάμε σε εθνικό νόμισμα.Ξέρεις τι επιπτώσεις θα έχει στο ήδη "χτυπημένο" βιοτικό μας επίπεδο,η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα;
Θέλω να μου προτείνεις μια ενναλακτική-ρεαλιστική λύση καλύτερη του μνημονίου με ιδεολογική βάση τον σοσιαλισμό.Για τα ελληνικά δεδομένα πάντα.
Όσο για την ιδεολογία μου,εθνικοσοσιαλιστής είμαι·και όχι κανένας θολοκουλτουριάρης κομμουνιστής που δεν βλέπει την πραγματικότητα.
«Η μεγάλη δύναμη του ολοκληρωτικού κράτους είναι ότι αναγκάζει αυτούς που το φοβούνται να το μιμηθούν.»
Αδόλφος Χίτλερ

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Αγόρι μου,ζεις την ουτοπία σου.Η Αργεντινή είναι έτοιμη για εμφύλιο λόγω της φτώχιας,η Κούβα αρχίζει και ανοίγει την οικονομίας της-ήδη υπάρχουν ιδιωτικές μικροεπιχειρήσεις(με μεγάλη φορολογία φυσικά).Επίσης,η Αργεντινή έχει την  μεγαλύτερη παραγωγή και εξαγωγή κρέατος στον κόσμο.Εμείς δεν έχουμε τίποτα.
Επίσης,ακόμη δεν μου έχεις απαντήσει.Οι τράπεζες έχουν ήδη περάσει στην κατοχή του κράτος για την ανακεφαλοποιησή τους.Με το μνημόνιο εξασφαλίζουμε την θέση μας στην ευρωζώνη και στο ευρώ.Άμα καταργήσουμε το μνημόνιο,αυτομάτως φεύγουμε απο την ευρωζωνη και γυρνάμε σε εθνικό νόμισμα.Ξέρεις τι επιπτώσεις θα έχει στο ήδη "χτυπημένο" βιοτικό μας επίπεδο,η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα;
Θέλω να μου προτείνεις μια ενναλακτική-ρεαλιστική λύση καλύτερη του μνημονίου με ιδεολογική βάση τον σοσιαλισμό.Για τα ελληνικά δεδομένα πάντα.
Όσο για την ιδεολογία μου,εθνικοσοσιαλιστής είμαι·και όχι κανένας θολοκουλτουριάρης κομμουνιστής που δεν βλέπει την πραγματικότητα.
Χαιρετίζουμε στο φόρουμ μας την εθνικοσοσιαλιστική πτέρυγα της ΝΔ, μπουχαχαχαχαχαχα

νεοφιλελεύθερος είσαι αγοράκι μου, όχι "εθνικιστής". Κοιτάχτε έναν εθνικιστή που δε θέλει ούτε εθνικό νόμισμα. Ρε πρόβατο, σταμάτα να βλέπεις mega και να διαβάζεις lifo και athensvoice. Οι τράπεζες δεν ήταν ποτέ κρατικές στην Ελλάδα (ούτε η Εθνική ήταν ποτέ "εθνική" παρά το όνομα, σε συμβούλιο μετόχων ανήκε πάντα). Και η "επανακεφαλαιοποίηση" που λες είναι το αντίθετο από αυτό που χρειάζεται. Το κράτος δίνει λεφτά στις τράπεζες, δηλαδή στους ιδιώτες, ενώ θα έπρεπε οι τράπεζες να δίνουν όλο το κεφάλαιό τους στον κρατικό κορβανά. Και για πες μου, αν οι μη-μνημονιακές λύσεις είναι "καταστροφή" (χωρίς να τις έχεις δει ή να τις έχεις εφαρμόσει ακόμα λες ότι είναι καταστροφή) οι μνημονιακές "λύσεις" πού πιστεύεις ότι θα οδηγήσουν, υποταγμένε τσάτσε της ευρωπαϊκής ένωσης και των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων; Και μιλάς σε μένα για ουτοπία, ενώ εσύ στηρίζεις τη χειρότερη ΔΥΣΤΟΠΙΑ, το ξεπούλημα κάθε εθνικής περιουσίας. Αλλά τέτοιοι είσασταν πάντα οι "εθνικοσοσιαλιστές". Ξεπουλημένοι, στους Γερμανούς το 1941, στους αμερικάνους-τούρκους το 1974, στους ευρωπαίους το 2013. Δε θα αλλάξετε ποτέ. Γι' αυτό ο λαός σας έχει αφήσει πίσω μια και καλή.

Μιλάς για Αργεντινή και Κούβα, για "εμφυλίους" (λες και στην Ελλάδα δεν είμαστε ένα βήμα πριν τον εμφύλιο λόγω των μνημονίων) και για τα κρέατα της Αργεντινής. Πρώτον, η Αργεντινή από το 1998 ως το 2001 που ήταν στο ΔΝΤ είχε σταματήσει σχεδόν να εξάγει κρέας γιατί όλοι θεωρούσαν την οικονομία της αναξιόπιστη και γιατί δεν υπήρχε καν κρατική εταιρία ώστε να κάνει συντονισμένα την εξαγωγή του κρέατος. Το ότι "εμείς δεν έχουμε τίποτα" σε έχουν κάνει να πιστεύεις ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας. Σε δυνατό αντικαπιταλιστικό κράτος θα υπάρξει και εθνική παραγωγή, και πρωτογενής και δευτερογενής τομέας παραγωγής, και - μετά από κάποια χρόνια - θα υπάρχει και βαριά βιομηχανία. Θεωρείς ουτοπία τον κομμουνισμό, ενώ σε ανάλογη περίπτωση έχοντας αυτάρκεια και μια χώρα αποκλεισμένη από παντού (ΕΣΣΔ) κατάφερε να την κάνει υπερδύναμη μέσα σε 20 χρόνια, σε αντίθεση με τον πολυαγαπημένο σου νεοφιλελευθερισμό που έχει καταστρέψει και ξεπουλήσει κάθε μορφή παραγωγής στην Ελλάδα. Κάτσε εσύ να πιστεύεις ότι το ΔΝΤ θέλει και καλά να σώσει τους Έλληνες. Εθελούσιο κορόιδο.

Κάνε μας να ξεκαρδιζόμαστε, γελωτοποιέ, αντιγράφοντας άρθρα για "ταξική πάλη". Ταξική πάλη για την παραμονή του μνημονίου. Μπουχαχαχαχαχαχαχα, ε ρε γέλια.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
και μιλάει ο στουρναροσαμαροεθνικοσοσιαλιστής για "θολοκουλτουριάρηδες", ενώ ο ίδιος έχει τον πιο θολό αχταρμά ιδεολογίας που θα μπορούσε να υπάρξει.

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
Αγόρι μου,ζεις την ουτοπία σου.Η Αργεντινή είναι έτοιμη για εμφύλιο λόγω της φτώχιας,η Κούβα αρχίζει και ανοίγει την οικονομίας της-ήδη υπάρχουν ιδιωτικές μικροεπιχειρήσεις(με μεγάλη φορολογία φυσικά).Επίσης,η Αργεντινή έχει την  μεγαλύτερη παραγωγή και εξαγωγή κρέατος στον κόσμο.Εμείς δεν έχουμε τίποτα.
Επίσης,ακόμη δεν μου έχεις απαντήσει.Οι τράπεζες έχουν ήδη περάσει στην κατοχή του κράτος για την ανακεφαλοποιησή τους.Με το μνημόνιο εξασφαλίζουμε την θέση μας στην ευρωζώνη και στο ευρώ.Άμα καταργήσουμε το μνημόνιο,αυτομάτως φεύγουμε απο την ευρωζωνη και γυρνάμε σε εθνικό νόμισμα.Ξέρεις τι επιπτώσεις θα έχει στο ήδη "χτυπημένο" βιοτικό μας επίπεδο,η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα;
Θέλω να μου προτείνεις μια ενναλακτική-ρεαλιστική λύση καλύτερη του μνημονίου με ιδεολογική βάση τον σοσιαλισμό.Για τα ελληνικά δεδομένα πάντα.
Όσο για την ιδεολογία μου,εθνικοσοσιαλιστής είμαι·και όχι κανένας θολοκουλτουριάρης κομμουνιστής που δεν βλέπει την πραγματικότητα.
Έτσι ήσασταν πάντα οι στρασσέρες τσιράκια της δεξιάς. Ρε φαν του Άδωνι στον απλό άνθρωπο που έχει κάποια λεφτά στην τράπεζα δεν θα του κάνει διαφορά αν τα χάσει από την χρεοκοπία ή του τα φάνε μέσω των φόρων του μνημονίου το ίδιο θα είναι το αποτέλεσμα να μείνει άφραγκος και μάλιστα με το μνημόνιο έτσι και μείνει άφραγκος μετά το κράτος θα του πάρει και ότι άλλο έχει επειδή δεν θα έχει πλέον να πληρώσει τους φόρους. Και δεν μιλάω μόνο για τον εργάτη/υπάλληλο που έχει έναν μισθό και ένα σπίτι μιλάω για όσους έχουν μέχρι και 500.000 χιλιάρικα στην τράπεζα 2 και 3 σπίτια κτλ όλους στον δρόμο θα τους βγάλει το μνημόνιο εκτός από τους Βαρδινογιάννηδες, τους Λάτσηδες κτλ. Αν θεωρείς ότι το μνημόνιο είναι λύση τότε τράβα στην ΝΔ και μην μας κάνεις τον εθνικιστή.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Έτσι ήσασταν πάντα οι στρασσέρες τσιράκια της δεξιάς. Ρε φαν του Άδωνι στον απλό άνθρωπο που έχει κάποια λεφτά στην τράπεζα δεν θα του κάνει διαφορά αν τα χάσει από την χρεοκοπία ή του τα φάνε μέσω των φόρων του μνημονίου το ίδιο θα είναι το αποτέλεσμα να μείνει άφραγκος και μάλιστα με το μνημόνιο έτσι και μείνει άφραγκος μετά το κράτος θα του πάρει και ότι άλλο έχει επειδή δεν θα έχει πλέον να πληρώσει τους φόρους. Και δεν μιλάω μόνο για τον εργάτη/υπάλληλο που έχει έναν μισθό και ένα σπίτι μιλάω για όσους έχουν μέχρι και 500.000 χιλιάρικα στην τράπεζα 2 και 3 σπίτια κτλ όλους στον δρόμο θα τους βγάλει το μνημόνιο εκτός από τους Βαρδινογιάννηδες, τους Λάτσηδες κτλ. Αν θεωρείς ότι το μνημόνιο είναι λύση τότε τράβα στην ΝΔ και μην μας κάνεις τον εθνικιστή.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΙΤΗ

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΙΤΗ
Νομίζω ότι και το παραπάνω είναι το καλύτερο επιχείρημα έναντι του κάθε μνημονιακού, αφού θα μας τα φάνε τα λεφτά μέσω του μνημονίου και στο τέλος θα μας πάρουν και την περιουσία τι διαφορά έχει να χρεοκοπήσουμε; Τουλάχιστον τα ζωντανά, την γη τα σπίτια δεν θα τα χάσουμε με την χρεοκοπία. 

Εθνικόφρων

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 78
  • Φήμη 0
    • View Profile
    • http://sshellas88.wordpress.com/
Χαιρετίζουμε στο φόρουμ μας την εθνικοσοσιαλιστική πτέρυγα της ΝΔ, μπουχαχαχαχαχαχα

νεοφιλελεύθερος είσαι αγοράκι μου, όχι "εθνικιστής". Κοιτάχτε έναν εθνικιστή που δε θέλει ούτε εθνικό νόμισμα. Ρε πρόβατο, σταμάτα να βλέπεις mega και να διαβάζεις lifo και athensvoice. Οι τράπεζες δεν ήταν ποτέ κρατικές στην Ελλάδα (ούτε η Εθνική ήταν ποτέ "εθνική" παρά το όνομα, σε συμβούλιο μετόχων ανήκε πάντα). Και η "επανακεφαλαιοποίηση" που λες είναι το αντίθετο από αυτό που χρειάζεται. Το κράτος δίνει λεφτά στις τράπεζες, δηλαδή στους ιδιώτες, ενώ θα έπρεπε οι τράπεζες να δίνουν όλο το κεφάλαιό τους στον κρατικό κορβανά. Και για πες μου, αν οι μη-μνημονιακές λύσεις είναι "καταστροφή" (χωρίς να τις έχεις δει ή να τις έχεις εφαρμόσει ακόμα λες ότι είναι καταστροφή) οι μνημονιακές "λύσεις" πού πιστεύεις ότι θα οδηγήσουν, υποταγμένε τσάτσε της ευρωπαϊκής ένωσης και των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων; Και μιλάς σε μένα για ουτοπία, ενώ εσύ στηρίζεις τη χειρότερη ΔΥΣΤΟΠΙΑ, το ξεπούλημα κάθε εθνικής περιουσίας. Αλλά τέτοιοι είσασταν πάντα οι "εθνικοσοσιαλιστές". Ξεπουλημένοι, στους Γερμανούς το 1941, στους αμερικάνους-τούρκους το 1974, στους ευρωπαίους το 2013. Δε θα αλλάξετε ποτέ. Γι' αυτό ο λαός σας έχει αφήσει πίσω μια και καλή.

Μιλάς για Αργεντινή και Κούβα, για "εμφυλίους" (λες και στην Ελλάδα δεν είμαστε ένα βήμα πριν τον εμφύλιο λόγω των μνημονίων) και για τα κρέατα της Αργεντινής. Πρώτον, η Αργεντινή από το 1998 ως το 2001 που ήταν στο ΔΝΤ είχε σταματήσει σχεδόν να εξάγει κρέας γιατί όλοι θεωρούσαν την οικονομία της αναξιόπιστη και γιατί δεν υπήρχε καν κρατική εταιρία ώστε να κάνει συντονισμένα την εξαγωγή του κρέατος. Το ότι "εμείς δεν έχουμε τίποτα" σε έχουν κάνει να πιστεύεις ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας. Σε δυνατό αντικαπιταλιστικό κράτος θα υπάρξει και εθνική παραγωγή, και πρωτογενής και δευτερογενής τομέας παραγωγής, και - μετά από κάποια χρόνια - θα υπάρχει και βαριά βιομηχανία. Θεωρείς ουτοπία τον κομμουνισμό, ενώ σε ανάλογη περίπτωση έχοντας αυτάρκεια και μια χώρα αποκλεισμένη από παντού (ΕΣΣΔ) κατάφερε να την κάνει υπερδύναμη μέσα σε 20 χρόνια, σε αντίθεση με τον πολυαγαπημένο σου νεοφιλελευθερισμό που έχει καταστρέψει και ξεπουλήσει κάθε μορφή παραγωγής στην Ελλάδα. Κάτσε εσύ να πιστεύεις ότι το ΔΝΤ θέλει και καλά να σώσει τους Έλληνες. Εθελούσιο κορόιδο.

Κάνε μας να ξεκαρδιζόμαστε, γελωτοποιέ, αντιγράφοντας άρθρα για "ταξική πάλη". Ταξική πάλη για την παραμονή του μνημονίου. Μπουχαχαχαχαχαχαχα, ε ρε γέλια.
Μιλάς για "εθνική παραγωγή",για "βαριά βιομηχανία",όλα αυτά δεν λες πως θα τα αποκτήσουμε;Έχεις έστω και ένα απλό πολιτικό-οικονομικό πρόγραμμα στο μυαλό σου; Επίσης,"την βαριά βιομηχανία" θα την αποκτήσουμε εντος ευρώ ή όχι;
Όταν μου λες ότι πιστεύω τον Σαμαρά για το "ότι δεν έχουμε τίποτα",δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι έχουμε;Που ακριβώς είδες ότι έχουμε παραγωγή και ανταγωνιστική οικονομία; Εδώ στην ελιές,που οι μοναδικές ανταγωνιστικές χώρες στον κόσμο είναι η Ισπανία,η Ιταλία και η Ελλάδα,και παίρνουμε τον μπούλο-οι Ιταλοί μας παίρνουν τις ελιές σε εξευτελιστικές τιμές και τις πουλάνε ακριβότερα.
Τέλος,δεν πιστεύω στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του μνημονίου.Απλώς αυτό που θέλω να πω,που δεν το καταλαβαίνεις,είναι ότι έχουμε περάσει στην παγκοσμιοποιήση του Καπιταλισμού και δεν βλέπω εναλλακτικές λύσεις από τους επαγγελματίες πολιτικούς του σοσιαλισμού/κομμουνισμού.

Υ.Γ. Το να μου εξισώνεις την Ελλάδα με την ΕΣΣΔ δείχνει πραγματικά πόσο αφελής είσαι.
ΥΓ2:Στην ΕΣΣΔ πέθαναν 20εκ άνθρωποι από την πείνα.Για να μην αναφέρω τι έγινε στην Κίνα του Μάο και στην Καμπότζη του Πολ ποτ.
«Η μεγάλη δύναμη του ολοκληρωτικού κράτους είναι ότι αναγκάζει αυτούς που το φοβούνται να το μιμηθούν.»
Αδόλφος Χίτλερ

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Μιλάς για "εθνική παραγωγή",για "βαριά βιομηχανία",όλα αυτά δεν λες πως θα τα αποκτήσουμε;Έχεις έστω και ένα απλό πολιτικό-οικονομικό πρόγραμμα στο μυαλό σου; Επίσης,"την βαριά βιομηχανία" θα την αποκτήσουμε εντος ευρώ ή όχι;
Όταν μου λες ότι πιστεύω τον Σαμαρά για το "ότι δεν έχουμε τίποτα",δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι έχουμε;Που ακριβώς είδες ότι έχουμε παραγωγή και ανταγωνιστική οικονομία; Εδώ στην ελιές,που οι μοναδικές ανταγωνιστικές χώρες στον κόσμο είναι η Ισπανία,η Ιταλία και η Ελλάδα,και παίρνουμε τον μπούλο-οι Ιταλοί μας παίρνουν τις ελιές σε εξευτελιστικές τιμές και τις πουλάνε ακριβότερα.
Τέλος,δεν πιστεύω στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του μνημονίου.Απλώς αυτό που θέλω να πω,που δεν το καταλαβαίνεις,είναι ότι έχουμε περάσει στην παγκοσμιοποιήση του Καπιταλισμού και δεν βλέπω εναλλακτικές λύσεις από τους επαγγελματίες πολιτικούς του σοσιαλισμού/κομμουνισμού.

Υ.Γ. Το να μου εξισώνεις την Ελλάδα με την ΕΣΣΔ δείχνει πραγματικά πόσο αφελής είσαι.
πρώτον να διευκρινίσω ότι δε μιλάω για τους τωρινούς επαγγελματίες πολιτικούς σαν φορείς του σοσιαλισμού, αλλά για μια μελλλοντική επαναστατική εξουσία που θα προέρχεται από όλο το λαό και δε θα έχει την παραμικρή αντιπολίτευση ώστε να μην έχει προσκόμματα στην οικοδόμηση του λαϊκού κράτους.

Εσύ, έχοντας ως δεδομένο την υποταγμένη Ελλάδα, που δεν εμπορευόταν ποτέ ως ίσος συνεταίρος αλλά πάντα ως κατώτερος, μπορείς να πιστεύεις ότι δεν έχουμε δυνατότητα εθνικής παραγωγής και βαριάς βιομηχανίας. Και η Γιουγκοσλαβία πριν το 1945 "τίποτα" δεν είχε, αλλά το 1970 είχε φτιάξει την καλύτερη βαριά βιομηχανία της ανατολικής ευρώπης μετά την ΕΣΣΔ, μαζί με μια αναπτυγμένη αγροτική παραγωγή. Για το ότι οι Ιταλοί μας παίρνουν τις ελιές και τις πουλάνε ακριβότερα, δε φταίει το καπιταλιστικό σύστημα και η σχέση εξάρτησής μας από τη λυκοσυμμορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων; Σε κράτος με λαϊκή κυβέρνηση και εξουσία θα επιτρεπόταν ποτέ να γίνει αυτό; Το ότι οι δούλοι πολιτικοί και τραπεζίτες-επιχειρηματίες ξεπουλάνε την παραγωγή μας στους ξένους, μόνο σε έναν υποταγμένο μικροαστό σαν εσένα θα φάνταζε σαν κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει.

Το ότι έχουμε περάσει στην παγκοσμιοποίηση του καπιταλισμού (όχι τώρα, από το 1989) σημαίνει ακριβώς ότι πρέπει να ενωθούμε ανεξαρτήτως ατομικών συμφερόντων όλοι οι καταπιεσμένοι και να παλέψουμε για να το αλλάξουμε αν όχι σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Βέβαια αν είσαι βολεμένος μικροαστός εθνικοσοσιαλιστής, την παγκοσμιοποίηση την πολεμάς κάνοντας σχόλια σε μπλογκ και τραβώντας τον πούτσο σου στον καναπέ.

Η ΕΣΣΔ συγκριτικά ήταν σε πολύ πιο δύσκολη κατάσταση, με επανάσταση και εμφύλιο, και κατάφερε να τα ξεπεράσει όλα επειδή έφτιαξε δυνατό λαϊκό κράτος.
Quote
ΥΓ2:Στην ΕΣΣΔ πέθαναν 20εκ άνθρωποι από την πείνα.Για να μην αναφέρω τι έγινε στην Κίνα του Μάο και στην Καμπότζη του Πολ ποτ
Όχι, 20 δις πεθάνανε.

Εθνικόφρων

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 78
  • Φήμη 0
    • View Profile
    • http://sshellas88.wordpress.com/
πρώτον να διευκρινίσω ότι δε μιλάω για τους τωρινούς επαγγελματίες πολιτικούς σαν φορείς του σοσιαλισμού, αλλά για μια μελλλοντική επαναστατική εξουσία που θα προέρχεται από όλο το λαό και δε θα έχει την παραμικρή αντιπολίτευση ώστε να μην έχει προσκόμματα στην οικοδόμηση του λαϊκού κράτους.

Εσύ, έχοντας ως δεδομένο την υποταγμένη Ελλάδα, που δεν εμπορευόταν ποτέ ως ίσος συνεταίρος αλλά πάντα ως κατώτερος, μπορείς να πιστεύεις ότι δεν έχουμε δυνατότητα εθνικής παραγωγής και βαριάς βιομηχανίας. Και η Γιουγκοσλαβία πριν το 1945 "τίποτα" δεν είχε, αλλά το 1970 είχε φτιάξει την καλύτερη βαριά βιομηχανία της ανατολικής ευρώπης μετά την ΕΣΣΔ, μαζί με μια αναπτυγμένη αγροτική παραγωγή. Για το ότι οι Ιταλοί μας παίρνουν τις ελιές και τις πουλάνε ακριβότερα, δε φταίει το καπιταλιστικό σύστημα και η σχέση εξάρτησής μας από τη λυκοσυμμορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων; Σε κράτος με λαϊκή κυβέρνηση και εξουσία θα επιτρεπόταν ποτέ να γίνει αυτό; Το ότι οι δούλοι πολιτικοί και τραπεζίτες-επιχειρηματίες ξεπουλάνε την παραγωγή μας στους ξένους, μόνο σε έναν υποταγμένο μικροαστό σαν εσένα θα φάνταζε σαν κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει.

Το ότι έχουμε περάσει στην παγκοσμιοποίηση του καπιταλισμού (όχι τώρα, από το 1989) σημαίνει ακριβώς ότι πρέπει να ενωθούμε ανεξαρτήτως ατομικών συμφερόντων όλοι οι καταπιεσμένοι και να παλέψουμε για να το αλλάξουμε αν όχι σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Βέβαια αν είσαι βολεμένος μικροαστός εθνικοσοσιαλιστής, την παγκοσμιοποίηση την πολεμάς κάνοντας σχόλια σε μπλογκ και τραβώντας τον πούτσο σου στον καναπέ.

Η ΕΣΣΔ συγκριτικά ήταν σε πολύ πιο δύσκολη κατάσταση, με επανάσταση και εμφύλιο, και κατάφερε να τα ξεπεράσει όλα επειδή έφτιαξε δυνατό λαϊκό κράτος.Όχι, 20 δις πεθάνανε.
"Θα φτιαχτεί λαϊκο κράτος από το λαό";Τι γενικεύσεις είναι αυτές...ούτε του ΚΚΕ δεν λέει τέτοιες γενικεύσεις.Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει,πάντα στις επαναστάσεις και στα μετέπειτα κράτη υπήρχαν άνθρωποι- ηγέτες.Στην ΕΣΣΔ υπήρχε ο Λένιν,ο Στάλιν·στην εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία υπήρχε  ο Αδόλφος κλπ κλπ.Από την στιγμή που δεν θεωρείς τους σημερίνους πολιτικούς ικανούς να κάνουν την επανάσταση και μετά να φτιάξουν ένα σωστά δομημένο σοσιαλιστικό κράτος,τότε τίποτα δεν μπορεί να γίνει.Επίσης,πρέπει πριν από την επανάσταση να υπάρχει ένα ρεαλιστικό πολιτικό-οικονομικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στο καινούργιο κράτος.Αυτά είναι που δεν σκέφτεσαι και περιορίζεσαι σε γενικεύσεις τύπου "Θα φτιαχτεί σοσιαλιστικό κράτος από τον λαό","με τον κομμουνισμό θα αποκτήσουμε βαριά βιομηχανία" κλπ κλπ.Αυτά είναι λόγια αβάσιμα,χωρίς ουσία.

"βολεμένος μικροαστός εθνικοσοσιαλιστής";Καταλαβαίνεις την αντίφαση;Τουλάχιστον να έλεγες ότι "υποκρίνομαι " τον εθνικοσοσιαλιστή....

Λοιπόν για να τελειώνουμε,ο καπιταλισμός έχει φτάσει στην πιο ακραία μορφή του και για να επιβιώσει,απαιτεί την εξαθλίωση της εργατικής μάζας και την καταστροφή των εθνών(ίσως το πιο σημαντικό για ένα εθνικοσοσιαλιστή).Μόνο εμείς,οι εθνικοσοσιαλιστές,μπορούμε να ανατρέψουμε την καταστρεπτική πορεία που ακολουθεί το έθνος μας και να δημιουργήσουμε ένα εθνικο κράτος.
Η παγκοσμιοποίηση έχει υιοθετηθεί και από τον κομμουνισμό και από τον καπιταλισμό.Μόνο ο εθνικοσοσιαλισμός έχει ως βάση το έθνος,την φυλή και την εργατική τάξη.
«Η μεγάλη δύναμη του ολοκληρωτικού κράτους είναι ότι αναγκάζει αυτούς που το φοβούνται να το μιμηθούν.»
Αδόλφος Χίτλερ

dsfaf

  • Guest
Πάλι τα ίδια; Μα καλά πολύ μυαλό θέλει για να καταλάβετε ότι σκοντάφτετε συνέχεια γιατί ζείτε στα σκοτάδια; Ανοίξτε τα μάτια σας, τι τάξεις και μαλακίες;

Ο Α πηγαίνει πρώτος σε ένα κομμάτι Γης. Πειράζει κανέναν; Όχι. Ειρήνη, πρώτος που το καλλιεργεί. Αν ο Β είναι τεμπέλης και τον χέσανε στο πηγάδι, όπως εσείς, πηγαίνει στον Α και λέει "Αλφα καλέ μου, επειδή εγώ όταν μοίραζε ο Θεός μυαλά κρατούσα ομπρέλα μπορώ να δουλέψω στο χωράφι σου και να παίρνω ένα μικρό ποσοστάκι;" Που στην πούτσα έιναι η εκμετάλλευση; Αν ο Β πάει με το μαχαίρι, ΕΚΕΙ είναι η εκμετάλλευση. Αν ο Β πει "το χωράφι δεν ανήκει στον Α που το καλλιέργησε πρώτος αλλά ανήκει στην κοινωνία" - γαμώ την "κοινωνία" σας αντικοινωνικά παράσιτα, έχετε βιάσει όλο το λεξιλόγιο! - ΕΚΕΙ είναι η εκμετάλλευση, γιατί στο όνομα της "κοινωνίας", της "δικαιοσύνης" - σκατά στο τάφο σας - ΕΚΕΙ παίρνει τον πλούτο που παρήγαγε κάποιος ΑΛΛΟΣ. Ο Β παίρνει το χωράφι που καλλιέργησε ο Α. ΕΚΕΙ είναι η εκμετάλλευση, στους φόρους, στην ιδέα ότι όλα ανήκουν στην "κοινωνία", πράγμα το οποίο λένε οι κλέφτες, όταν κλέβουν την περιουσία των άλλων.

Το ίδιο και με το κεφάλαιο. Δεν το έφτιαξε ο Β το κεφάλαιο. ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Ο ΕΡΓΑΤΗΣ γεννήθηκε υπάνθρωπος, ΜΠΕΚΡΗΣ (ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΚΡΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ), καθυστερημένος, αμαθής, σε πηγάδι, παρακατιανός. Δεν έφτιαξε τίποτα := δεν του ανήκει τίποτα. Εκείνος που το έφταξε το κεφάλαιο, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΘΥΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ, το παίρνει. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΣ, Ο ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΗΣ, Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. Αν το εργοστάσιο φτιάχτηκε με την αποταμίευση του προ-προ πάππου και του προπάππου του Α ανήκει σε αυτούς, αυτοί ΜΟΝΟ έχουν το δικαίωμα να το δώσουν στον παππού, αυτός στον πατέρα και μετά στον γιο. Αυτό είναι εθελοντισμός, αυτό είναι μη βία. Αυτό είναι ΕΙΡΗΝΗ, αυτό είναι Δημιουργία. Το να βγαίνει στο ίντερνετ, ο κάθε πουτανόσπορος, και να μηχανοραφεί πως θα κλέψει ότι έφτιαξαν άλλοι και πως θα ενεργήσει παρά την βούλησή τους (γιατί δεν το έφτιαξαν για εσένα ΠΟΥΤΑΝΟΣΠΟΡΕ ΣΤΡΑΣΕΡΙΚΕ και δεν θα το έφτιαχναν ποτέ και κανείς δεν θα κάνει φτιάξει τίποτα ποτέ αν γνωρίζει ότι ένας πουτανόσπορος σαν και σένα θα το πάρει, στο όνομα της φυλής και της τάξης και της υφομοταξίας των παρασίτων, σκατά στον τάφο σου!) δεν είναι τίποτα άλλο παρά παρακμή, αντίδραση, μίσος (με την κακή έννοια) και χαζομάρα, πάνω από όλα. χαμηλό iq = κάθε μπάσταρδος το έχει.

Αν όλοι ήταν μπάσταρδοι σαν και σένα η ανθρωπότητα θα σερνόταν ακόμα ανάμεσα στις ρίζες των φυτών μαζί με τους γυμνοσάλιαγκες γιατί κανείς δεν θα δημιουργούσε και η όλη "επιστήμη" του κλέφτη, δλδ τι θα αρπάξουμε στο όνομα του Θεού, της Φυλής, της Τάξης, της Πούτσας, δεν θα είχε νόημα. Οι ρίζες και τα χώματα είναι το όραμά σου!

Το να έρθεις εσύ, το ΠΑΡΑΣΙΤΟ, και να πεις, το χωράφι μου ανήκει γιατί ανήκει στην τάξη μου, το κεφάλαιο μου ανήκει γιατί δικαιοσύνη και κοινωνική συναντίληψη και σκατά στον τάφο σου είναι ΚΛΟΠΗ, ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΠΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΟΝΟ!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΜΟΝΟ ΠΙΘΗΚΟΣ!
ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΠΕΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΚΕΙ!

mises org

Εθνικόφρων

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 78
  • Φήμη 0
    • View Profile
    • http://sshellas88.wordpress.com/
«Η μεγάλη δύναμη του ολοκληρωτικού κράτους είναι ότι αναγκάζει αυτούς που το φοβούνται να το μιμηθούν.»
Αδόλφος Χίτλερ

Εθνικόφρων

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 78
  • Φήμη 0
    • View Profile
    • http://sshellas88.wordpress.com/
Πάλι τα ίδια; Μα καλά πολύ μυαλό θέλει για να καταλάβετε ότι σκοντάφτετε συνέχεια γιατί ζείτε στα σκοτάδια; Ανοίξτε τα μάτια σας, τι τάξεις και μαλακίες;

Ο Α πηγαίνει πρώτος σε ένα κομμάτι Γης. Πειράζει κανέναν; Όχι. Ειρήνη, πρώτος που το καλλιεργεί. Αν ο Β είναι τεμπέλης και τον χέσανε στο πηγάδι, όπως εσείς, πηγαίνει στον Α και λέει "Αλφα καλέ μου, επειδή εγώ όταν μοίραζε ο Θεός μυαλά κρατούσα ομπρέλα μπορώ να δουλέψω στο χωράφι σου και να παίρνω ένα μικρό ποσοστάκι;" Που στην πούτσα έιναι η εκμετάλλευση; Αν ο Β πάει με το μαχαίρι, ΕΚΕΙ είναι η εκμετάλλευση. Αν ο Β πει "το χωράφι δεν ανήκει στον Α που το καλλιέργησε πρώτος αλλά ανήκει στην κοινωνία" - γαμώ την "κοινωνία" σας αντικοινωνικά παράσιτα, έχετε βιάσει όλο το λεξιλόγιο! - ΕΚΕΙ είναι η εκμετάλλευση, γιατί στο όνομα της "κοινωνίας", της "δικαιοσύνης" - σκατά στο τάφο σας - ΕΚΕΙ παίρνει τον πλούτο που παρήγαγε κάποιος ΑΛΛΟΣ. Ο Β παίρνει το χωράφι που καλλιέργησε ο Α. ΕΚΕΙ είναι η εκμετάλλευση, στους φόρους, στην ιδέα ότι όλα ανήκουν στην "κοινωνία", πράγμα το οποίο λένε οι κλέφτες, όταν κλέβουν την περιουσία των άλλων.

Το ίδιο και με το κεφάλαιο. Δεν το έφτιαξε ο Β το κεφάλαιο. ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Ο ΕΡΓΑΤΗΣ γεννήθηκε υπάνθρωπος, ΜΠΕΚΡΗΣ (ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΚΡΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ), καθυστερημένος, αμαθής, σε πηγάδι, παρακατιανός. Δεν έφτιαξε τίποτα := δεν του ανήκει τίποτα. Εκείνος που το έφταξε το κεφάλαιο, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΘΥΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ, το παίρνει. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΣ, Ο ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΗΣ, Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. Αν το εργοστάσιο φτιάχτηκε με την αποταμίευση του προ-προ πάππου και του προπάππου του Α ανήκει σε αυτούς, αυτοί ΜΟΝΟ έχουν το δικαίωμα να το δώσουν στον παππού, αυτός στον πατέρα και μετά στον γιο. Αυτό είναι εθελοντισμός, αυτό είναι μη βία. Αυτό είναι ΕΙΡΗΝΗ, αυτό είναι Δημιουργία. Το να βγαίνει στο ίντερνετ, ο κάθε πουτανόσπορος, και να μηχανοραφεί πως θα κλέψει ότι έφτιαξαν άλλοι και πως θα ενεργήσει παρά την βούλησή τους (γιατί δεν το έφτιαξαν για εσένα ΠΟΥΤΑΝΟΣΠΟΡΕ ΣΤΡΑΣΕΡΙΚΕ και δεν θα το έφτιαχναν ποτέ και κανείς δεν θα κάνει φτιάξει τίποτα ποτέ αν γνωρίζει ότι ένας πουτανόσπορος σαν και σένα θα το πάρει, στο όνομα της φυλής και της τάξης και της υφομοταξίας των παρασίτων, σκατά στον τάφο σου!) δεν είναι τίποτα άλλο παρά παρακμή, αντίδραση, μίσος (με την κακή έννοια) και χαζομάρα, πάνω από όλα. χαμηλό iq = κάθε μπάσταρδος το έχει.

Αν όλοι ήταν μπάσταρδοι σαν και σένα η ανθρωπότητα θα σερνόταν ακόμα ανάμεσα στις ρίζες των φυτών μαζί με τους γυμνοσάλιαγκες γιατί κανείς δεν θα δημιουργούσε και η όλη "επιστήμη" του κλέφτη, δλδ τι θα αρπάξουμε στο όνομα του Θεού, της Φυλής, της Τάξης, της Πούτσας, δεν θα είχε νόημα. Οι ρίζες και τα χώματα είναι το όραμά σου!

Το να έρθεις εσύ, το ΠΑΡΑΣΙΤΟ, και να πεις, το χωράφι μου ανήκει γιατί ανήκει στην τάξη μου, το κεφάλαιο μου ανήκει γιατί δικαιοσύνη και κοινωνική συναντίληψη και σκατά στον τάφο σου είναι ΚΛΟΠΗ, ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΠΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΟΝΟ!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΜΟΝΟ ΠΙΘΗΚΟΣ!
ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΠΕΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΚΕΙ!

mises org
Αν 5 Α έχουν μαζέψει όλα τα χωράφια χωρίς να δίνουν περιθώρια για να δημιουργήσει ο Β;
Νεοφιλελεύθερος είσαι;
«Η μεγάλη δύναμη του ολοκληρωτικού κράτους είναι ότι αναγκάζει αυτούς που το φοβούνται να το μιμηθούν.»
Αδόλφος Χίτλερ

killthepoor

  • Guest
Αν 5 Α έχουν μαζέψει όλα τα χωράφια χωρίς να δίνουν περιθώρια για να δημιουργήσει ο Β;
Νεοφιλελεύθερος είσαι;

Για να μαζέψει τα χωράφια των άλλων σε μια ελεύθερη αγορά σημαίνει ότι θα του τα πουλήσουν. Πως θα δέχεται ο άλλος να ξεσπιτωθεί; Μόνο αν το αντίτιμο είναι υψηλότερο του ξεσπιτώματος. Όταν κανείς δεν τον φορολογεί, όταν κανείς δεν τον υποχρεώνει να πάρει δάνεια, ποιος θα ξεσπιτωθεί; Όσο αυξάνεται το κεφάλαιο αυξάνονται και οι μισθοί. Στην αρχαιότητα δουλεύανε όλη μέρα και έπαιρνε ο εργάτης σπίτι του μισό κομμάτι ψωμί. Τότε δεν υπήρχε ξεσπίτωμα και θα υπάρχει όταν ο εργάτης δεν χρειάζεται να πληρώνει καν εισφορές και τα δάνεια του κράτους αλλά και που τα πληρώνει αυτά πάλι έχει τηλεοράσεις και αυτοκίνητα;

Αντιθέτως, θα σπιτωθούν οι άνθρωποι. Τα βουνά, τα λαγκάδια, τα κατσάβραχα, τα εκτός σχεδίου πόλεως τι είναι; Είναι το μονοπώλιο του κράτους, ΠΟΥ ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ, το οποίο εμποδίζει τους ανθρώπους και τους άστεγους όλου του κόσμου, να πάνε εκεί και να χτίσουν καλύβια και να σπείρουν τα χωράφια. Με άλλα λόγια να καθιερώσουν καπιταλιστική ατομική ιδιοκτησία, χωρίς να μπορείς εσύ, στο όνομα κάποιας δικαιοσύνης, να τους αρπάζεις την φορoλογία. Εσύ υποστηρίζεις να έχουν 5 άτομα όλη την Γη στο όνομα της Φυλής, του Έθνους, του Λαού, σκατά στον τάφο σου! Ποιοι είχαν την Γη στην ναζιστική Γερμανία; Το Έθνος; 5 άτομα την είχαν, δεν άρεσες σε αυτούς; Είχες φύγει. Ποιοι είχανε την Γη στην ΕΣΣΔ; Ο Λαός; 5 άτομα την είχαν.

Παντού έξω από τoν καπιταλισμό, όπου επικρατεί η άποψη ότι όλοι είμαστε ένα, όπου δεν επικρατεί το δόγμα της εθελοντικής συνεργασίας, καταλήγουν 5 άτομα να έχουν την Γη. Και μόνο όταν υπάρχει ο καπιταλισμός η ανθρωπότητα μπορεί να αναπτυχθεί αρμονικά, χωρίς να πειράζει ο ένας την Γη και την περιουσία του άλλου.

Σήμερα δεν μπορούμε να πάμε στα κατσάβραχα να χτίσουμε μια καλύβα και να καλλιεργήσουμε σπαρτά γιατί δεν μας επιτρέπει το κράτος (είναι εκτός σχεδίου πόλεως κτλ) και γιατί ακόμα και αυτά ανήκουν στο κράτος και πρέπει να τα αγοράσουμε πρώτα, δηλαδή να πληρώσουμε τους κομματικούς στρατούς που εκκινούν την βία εναντίον μας και μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε χαράτσια από την παραγωγή μας για να κάθονται. Όλος ο κόσμος θα είχε Γη αν καταργούνταν η ιδιοκτησία του κράτους.

Το ιδεολόγημα του φθόνου, πως δεν πρέπει να τους χάσουμε αυτούς από αφέντες μας, να μας έχουν όλους ισοπεδωμένους και ίσους και αυτοί να είναι πιο ίσοι και νταβατζήδες της ισότητας, μην τυχόν και χρειαστεί να ανταγωνιστούμε και χάσουμε, είναι απλά γελοίο. Κανείς πλούσιος δεν θα σου κάνει κακό αν δεν μπορεί να εκκινήσει την βία και αν δεν αντέχεις την σύγκριση μπορείς να τον βγάλεις από το μυαλό σου. Να πάρεις ένα φυλλάδιο της Εκκλησίας, την Αποστολική Διακονία, να μάθεις γιατί δεν πρέπει να φθονείς.

Και ούτε υπάρχουν οι μεγιστάνες που μας αναφέρουν τα παπαγαλάκια των σοσιαλιστών. Τα 1.000 πιο πλούσια άτομα δεν φτάνουν παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό του παγκόσμιου ΑΕΠ, δλδ του πλούτου που παράγουν όλοι οι υπόλοιποι μέσα σε έναν μόνο χρόνο (μήπως θα τους αγοράσουν την περιουσία οι υπόλοιποι και θα την κάνουν "κοινωνική" και θα κολυμπάνε οι προλετάριοι στην πισίνα του Gates και αυτός θα είναι άνεργος γιατί τον εκτόπισε το conglomeration των φτωχομπινέδων;). Η κινητικότητα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς είναι τεράστια. Οι Έλληνες από τον πλουσιότερο λαό του κόσμου είναι τώρα ο πιο ξεφτίλας, οι Εβραίοι που τριγυρνούσαν την έρημο 40 χρόνια γιατί άκουσαν πως κάποιος έχασε ένα πεντάευρο είναι οι πιο πλούσιοι. Η εργασία παράγει τον πλούτο. Το μουνί της μάνας σου να πουλήσεις πιάνεις 10 πελάτες την ημέρα, 100 ευρώ μίνιμουμ. Αν αποταμιεύσεις τα 50*365*30 = 550.000 Δύο καλά σπίτια με ενοίκιο 700 το καθένα. Έστω ότι τα παιδιά σου τα αποταμιεύουν  όλα και ζουν εργαζόμενοι έχουμε: 1400*12*60= ένα εκατομμύριο = 5 σπίτια, μετά 10 σπίτια. Όχι προερχόμενα από τον ουρανό και το κράτος, όχι κλεμμένα, αλλά φτιαγμένα, δίκαια, από το ΑΙΜΑ σου! Γιατί δεν έχεις 10 σπίτια; Πρώτον γιατί έτσι και χτίσεις 10 θα σου πάρει το κράτος τουλάχιστον τα 5, και δεύτερον γιατί όπως τον παίζεις εσύ, έτσι τον έπαιζαν και οι πρόγονοί σου. Και για αυτό μισείς τον Εβραίο που οι προγονοί του δεν τον έπαιζαν. Γιατί δεν έχεις την ευαισθησία να κουνηθείς, να πουλήσεις το μουνί της μάνας σου, να εναντιωθείς στο κράτος που σε κλέβει, να απορρίψεις τα παραμύθια ότι φταίνε οι εκλογές, η παρούσα κυβέρνηση, ο Θεός, ο καπιταλισμός κτλ. Νομίζεις ότι όλα θα πέσουν από το κράτος, ή από το δάνειο, ότι θα ανοίξουν οι ουρανοί και θα αυτοματοποιηθεί η παραγωγή, θα κάθεσαι εσύ και θα στα φέρνουν αυτόματα οι σκλάβοι. Να δεις την φορολογία ως αυτό που είναι, γυμνή από κάθε λεκτικό μανδύα "δικαιοσύνης", "φυλετικού" "λαϊκού" μπλα μπλα δήθεν "γενικού" συμφέροντος: είναι ο Κάιν, που πάει και παίρνει το ψωμί του Άβελ!

Σιχαμένοι άνθρωποι, αφρικανικό αίμα, εσείς φταίτε που υπάρχει μιζέρια και φτώχεια σε αυτόν τον κόσμο. Είναι στο dna σας, όπως είναι στο dna των μαύρων να μην μπορούν να μαγειρέψουν πριν πεινάσουν. Τζιτζίκια που οι κουφιοκεφαλάκηδες προδότες μέρμηγκες δεν σας αφήνουν να πεθάνετε και σας ψωμίζουν και σας ακούνε...

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
"Θα φτιαχτεί λαϊκο κράτος από το λαό";Τι γενικεύσεις είναι αυτές...ούτε του ΚΚΕ δεν λέει τέτοιες γενικεύσεις.Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει,πάντα στις επαναστάσεις και στα μετέπειτα κράτη υπήρχαν άνθρωποι- ηγέτες.Στην ΕΣΣΔ υπήρχε ο Λένιν,ο Στάλιν·στην εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία υπήρχε  ο Αδόλφος κλπ κλπ.Από την στιγμή που δεν θεωρείς τους σημερίνους πολιτικούς ικανούς να κάνουν την επανάσταση και μετά να φτιάξουν ένα σωστά δομημένο σοσιαλιστικό κράτος,τότε τίποτα δεν μπορεί να γίνει.Επίσης,πρέπει πριν από την επανάσταση να υπάρχει ένα ρεαλιστικό πολιτικό-οικονομικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στο καινούργιο κράτος.Αυτά είναι που δεν σκέφτεσαι και περιορίζεσαι σε γενικεύσεις τύπου "Θα φτιαχτεί σοσιαλιστικό κράτος από τον λαό","με τον κομμουνισμό θα αποκτήσουμε βαριά βιομηχανία" κλπ κλπ.Αυτά είναι λόγια αβάσιμα,χωρίς ουσία.

"βολεμένος μικροαστός εθνικοσοσιαλιστής";Καταλαβαίνεις την αντίφαση;Τουλάχιστον να έλεγες ότι "υποκρίνομαι " τον εθνικοσοσιαλιστή....

Λοιπόν για να τελειώνουμε,ο καπιταλισμός έχει φτάσει στην πιο ακραία μορφή του και για να επιβιώσει,απαιτεί την εξαθλίωση της εργατικής μάζας και την καταστροφή των εθνών(ίσως το πιο σημαντικό για ένα εθνικοσοσιαλιστή).Μόνο εμείς,οι εθνικοσοσιαλιστές,μπορούμε να ανατρέψουμε την καταστρεπτική πορεία που ακολουθεί το έθνος μας και να δημιουργήσουμε ένα εθνικο κράτος.
Η παγκοσμιοποίηση έχει υιοθετηθεί και από τον κομμουνισμό και από τον καπιταλισμό.Μόνο ο εθνικοσοσιαλισμός έχει ως βάση το έθνος,την φυλή και την εργατική τάξη.

και πότε είπα εγώ ότι δεν θα καθοδηγηθεί το προλεταριάτο από κάποιον αρχηγό; Η δικιά σου βολεμένη άποψη ότι "αφού δεν κάνουν οι σημερινοί πολιτικοί δε μπορεί να γίνει τίποτα" έχει αποδειχτεί άκυρη από την ιστορία. Γιατί και το 1941 που οι επίσημοι πολιτικοί όλων των παρατάξεων διάλεξαν το δρόμο της εθνικής προδοσίας, βρέθηκαν οι επαναστάτες, οι αρχηγοί της λαϊκής πάλης, ο Βελουχιώτης, ο Μπελογιάννης, ο Ζαχαριάδης κλπ. να καθοδηγήσουν το λαό. Με τη δικιά σου λογική, δε θα γινόταν ποτέ καμία αλλαγή στον κόσμο και δε θα άλλαζε κανένα πολιτικό φάσμα γιατί όλοι θα έλεγαν "δε μπορεί να γίνει τίποτα, άρα μένουμε σε αυτούς που έχουμε".

Οι κομμουνιστές έχουν οικονομικό-πολιτικό πρόγραμμα, και μάλιστα το πιο σαφές και εμπεριστατωμένο από όλους, το πρόγραμμα του Μαρξισμού-Λενινισμού. Αν εσύ δεν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις Μαρξ και Λένιν, μη μιλάς για τα οικονομικά προγράμματα των άλλων.

Σε καμία αντίφαση δεν πέφτω, μικροαστική ιδεολογία ήταν ο εθνικοσοσιαλισμός ανέκαθεν, μέχρι και ο Γκέμπελς το έχει παραδεχτεί έμμεσα.

Εσείς οι "εθνικοσοσιαλιστές" που είστε "η μόνη δύναμη να ανατρέψετε τον καπιταλισμό παγκοσμίως" (άσχετα αν δεν τον ανατρέψατε ούτε καν στη Γερμανία όταν είχατε την εξουσία), για πες μου, τι "πρόγραμμα" έχετε; Ψηφίζουμε Σαμαρά και δέρνουμε Πακιστανούς; Σας διαβεβαιώ ότι έχουν αρχίσει κιόλας να τρέμουν τα θεμέλια του διεθνούς καπιταλισμού με αυτό το "πρόγραμμα".

Εκ του ασφαλούς μπορούμε όλοι να κάνουμε κριτική, και από το αναπαυτικό στρώμα του καναπέ μας ακόμα περισσότερο.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Αν 5 Α έχουν μαζέψει όλα τα χωράφια χωρίς να δίνουν περιθώρια για να δημιουργήσει ο Β;
Νεοφιλελεύθερος είσαι;
κάθεσαι κι εσύ μωρέ μαλάκα κι απαντάς σοβαρά στον fringe elements. Και το λίγο μυαλό που έχεις το χάνεις έτσι.

Πάντως μπράβο που θεωρείς την ιδέα ότι "ο Α δουλεύει στον Β επειδή το θέλει ο ίδιος ο Α και όχι επειδή τον εξανάγκασε ο Β" νεοφιλελευθερισμό. Πράγματι, νεοφιλελευθερισμός είναι. Και ο Μoeller van der Bruck (ιδεολογικός πρόγονος του ναζισμού κατά τον ίδιο το Χίτλερ) το ίδιο έλεγε το 1915. Τυχαίο που το ίδιο άτομο που ήταν πρόγονος του ναζισμού είναι και πρόγονος του νεοφιλελευθερισμού;
« Last Edit: January 24, 2013, 04:25:00 pm by National Bolshevik »

Εθνικόφρων

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 78
  • Φήμη 0
    • View Profile
    • http://sshellas88.wordpress.com/
και πότε είπα εγώ ότι δεν θα καθοδηγηθεί το προλεταριάτο από κάποιον αρχηγό; Η δικιά σου βολεμένη άποψη ότι "αφού δεν κάνουν οι σημερινοί πολιτικοί δε μπορεί να γίνει τίποτα" έχει αποδειχτεί άκυρη από την ιστορία. Γιατί και το 1941 που οι επίσημοι πολιτικοί όλων των παρατάξεων διάλεξαν το δρόμο της εθνικής προδοσίας, βρέθηκαν οι επαναστάτες, οι αρχηγοί της λαϊκής πάλης, ο Βελουχιώτης, ο Μπελογιάννης, ο Ζαχαριάδης κλπ. να καθοδηγήσουν το λαό. Με τη δικιά σου λογική, δε θα γινόταν ποτέ καμία αλλαγή στον κόσμο και δε θα άλλαζε κανένα πολιτικό φάσμα γιατί όλοι θα έλεγαν "δε μπορεί να γίνει τίποτα, άρα μένουμε σε αυτούς που έχουμε".

Οι κομμουνιστές έχουν οικονομικό-πολιτικό πρόγραμμα, και μάλιστα το πιο σαφές και εμπεριστατωμένο από όλους, το πρόγραμμα του Μαρξισμού-Λενινισμού. Αν εσύ δεν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις Μαρξ και Λένιν, μη μιλάς για τα οικονομικά προγράμματα των άλλων.

Σε καμία αντίφαση δεν πέφτω, μικροαστική ιδεολογία ήταν ο εθνικοσοσιαλισμός ανέκαθεν, μέχρι και ο Γκέμπελς το έχει παραδεχτεί έμμεσα.

Εσείς οι "εθνικοσοσιαλιστές" που είστε "η μόνη δύναμη να ανατρέψετε τον καπιταλισμό παγκοσμίως" (άσχετα αν δεν τον ανατρέψατε ούτε καν στη Γερμανία όταν είχατε την εξουσία), για πες μου, τι "πρόγραμμα" έχετε; Ψηφίζουμε Σαμαρά και δέρνουμε Πακιστανούς; Σας διαβεβαιώ ότι έχουν αρχίσει κιόλας να τρέμουν τα θεμέλια του διεθνούς καπιταλισμού με αυτό το "πρόγραμμα".

Εκ του ασφαλούς μπορούμε όλοι να κάνουμε κριτική, και από το αναπαυτικό στρώμα του καναπέ μας ακόμα περισσότερο.
"Οι κομμουνιστές έχουν οικονομικό-πολιτικό πρόγραμμα, και μάλιστα το πιο σαφές και εμπεριστατωμένο από όλους, το πρόγραμμα του Μαρξισμού-Λενινισμού":Πάλι αερολογίες...Κανονικό πολιτικό πρόγραμμα δεν έχετε.Και ένας υποβαλκάνιος κατσίβελος σαν εσένα,προσπαθεί να αναιρέσει την εξής πραγματικότητα:Όλος ο αριστερος χώρος στην Ελλάδα δεν έχει βρει εναλλακτική λύση για να προτείνει.Περίμενε εσύ να αναστηθεί ο βελουχιώτης για να σου βρει την λύση.

Η δικιά μου λογική περιορίζεται σοτν εθνικοσοσιαλιστικό χώρο που υπάρχει στην Ελλάδα.Και όχι,δεν έχουμε λύσεις,σαν πολιτικός χώρος είμαστε μικρότερης κλίμακας απ' αυτή του κομμουνισμού.Επίσης,δεν έγραψα για ανατροπή του καπιταλισμού σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά σε εθνικό.
«Η μεγάλη δύναμη του ολοκληρωτικού κράτους είναι ότι αναγκάζει αυτούς που το φοβούνται να το μιμηθούν.»
Αδόλφος Χίτλερ

anti-cap

  • Guest
Μόνο εμείς,οι εθνικοσοσιαλιστές,μπορούμε να ανατρέψουμε την καταστρεπτική πορεία που ακολουθεί το έθνος μας και να δημιουργήσουμε ένα εθνικο κράτος.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
"Οι κομμουνιστές έχουν οικονομικό-πολιτικό πρόγραμμα, και μάλιστα το πιο σαφές και εμπεριστατωμένο από όλους, το πρόγραμμα του Μαρξισμού-Λενινισμού":Πάλι αερολογίες...Κανονικό πολιτικό πρόγραμμα δεν έχετε.Και ένας υποβαλκάνιος κατσίβελος σαν εσένα,προσπαθεί να αναιρέσει την εξής πραγματικότητα:Όλος ο αριστερος χώρος στην Ελλάδα δεν έχει βρει εναλλακτική λύση για να προτείνει.Περίμενε εσύ να αναστηθεί ο βελουχιώτης για να σου βρει την λύση.

Η δικιά μου λογική περιορίζεται σοτν εθνικοσοσιαλιστικό χώρο που υπάρχει στην Ελλάδα.Και όχι,δεν έχουμε λύσεις,σαν πολιτικός χώρος είμαστε μικρότερης κλίμακας απ' αυτή του κομμουνισμού.Επίσης,δεν έγραψα για ανατροπή του καπιταλισμού σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά σε εθνικό.
ναι, θα ανατρέψεις τον καπιταλισμό σε εθνικό επίπεδο εσύ που δεν ξέρεις καν τη διαφορά μεταξύ του μεγαλοαστικού υπερεθνισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, και νομίζεις ότι και τα δύο είναι το ίδιο είδος παγκοσμιοποίησης, και θα το κάνεις πώς; Γράφοντας σε φόρουμ υπέρ των Μνημονίων, καθήμενος στον καναπέ σου και βρίζοντας τους απεργούς του Μετρό που σου έκοψαν τη ρουτίνα.

Περιττό να σου πω ότι το να λες άλλους αερολόγους από τη στιγμή που έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου ταξική πάλη, μνημόνια, εθνικισμό, σοσιαλισμό και καπιταλισμό, είναι αστειότητα επιπέδου Σεφερλή και κάτω.

Εθνικόφρων

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 78
  • Φήμη 0
    • View Profile
    • http://sshellas88.wordpress.com/
ναι, θα ανατρέψεις τον καπιταλισμό σε εθνικό επίπεδο εσύ που δεν ξέρεις καν τη διαφορά μεταξύ του μεγαλοαστικού υπερεθνισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, και νομίζεις ότι και τα δύο είναι το ίδιο είδος παγκοσμιοποίησης, και θα το κάνεις πώς; Γράφοντας σε φόρουμ υπέρ των Μνημονίων, καθήμενος στον καναπέ σου και βρίζοντας τους απεργούς του Μετρό που σου έκοψαν τη ρουτίνα.

Περιττό να σου πω ότι το να λες άλλους αερολόγους από τη στιγμή που έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου ταξική πάλη, μνημόνια, εθνικισμό, σοσιαλισμό και καπιταλισμό, είναι αστειότητα επιπέδου Σεφερλή και κάτω.
Καλά,ασ' το μαλάκα,δεν μπορούμε να κάνουμε  ούτε μια σοβαρή συζήτηση.Ας τελειώνουμε εδώ.
«Η μεγάλη δύναμη του ολοκληρωτικού κράτους είναι ότι αναγκάζει αυτούς που το φοβούνται να το μιμηθούν.»
Αδόλφος Χίτλερ

Ancap

  • Guest
κάθεσαι κι εσύ μωρέ μαλάκα κι απαντάς σοβαρά στον fringe elements. Και το λίγο μυαλό που έχεις το χάνεις έτσι.

Πάντως μπράβο που θεωρείς την ιδέα ότι "ο Α δουλεύει στον Β επειδή το θέλει ο ίδιος ο Α και όχι επειδή τον εξανάγκασε ο Β" νεοφιλελευθερισμό. Πράγματι, νεοφιλελευθερισμός είναι. Και ο Μoeller van der Bruck (ιδεολογικός πρόγονος του ναζισμού κατά τον ίδιο το Χίτλερ) το ίδιο έλεγε το 1915. Τυχαίο που το ίδιο άτομο που ήταν πρόγονος του ναζισμού είναι και πρόγονος του νεοφιλελευθερισμού;


1) Χαίρομαι που θέτω την ατζέντα εδώ μέσα. Θα την έθετα ακόμα περισσότερο αλλά έχω και δουλειές να διεισδύω στην Χ.Α. για να πραγματώσω το καπιταλιστικό πραξικόπημα και να μεταβούμε στον αναρχοκαπιταλισμό μέσω ενός ελεγχόμενου αντισοσιαλιστικού κράτους που θα μειώνεται ομαλώς και να εργάζομαι ως αρχι-επιστήμονας σε υψηλής τεχνολογίας βιομηχανικές εγκαταστάσεις. lol
2)Ο συγκεκριμένος συγγραφέας ισοπέδωσε τον κομμουνισμό και τον σοσιαλισμό γενικότερα, αλλά στην κριτική του προς τον φιλελευθερισμό μπέρδεψε τον φιλελευθερισμό με την σοσιαλδημοκρατία. Γενικά πιστεύω ότι και ο κλασικός φιλελευθερισμός είχε πολλές ατέλειες και μιλώντας για σοσιαλισμό-καπιταλισμό ποτέ δεν πρέπει να αναφερόμαστε στον φιλελευθερισμό γιατί είναι ένα πολιτικό και όχι οικονομικό δόγμα. Και οι πολιτικές απόψεις είναι γεμάτες συμβιβασμούς και διπλογλωσσία και εύκολα αμαυρώνονται. Πρέπει το κίνημά μας να είναι αντι-πολιτικό.
3) Όλοι δουλεύουν για να ζήσουν, είτε έχουμε καπιταλισμό, είτε έχουμε σοσιαλισμό. Στον καπιταλισμό η μόνη ειδοποιός διαφορά μεταξύ των Α και Β είναι ότι οι Α, οι κεφαλαιούχοι, μέσω του εθελοντισμού και της σκληρής δουλειάς και της αποταμίευσης και του δαρβινικού θεσμού της οικογένειας, κατάφεραν, ειρηνικά, να αποκτήσουν το κεφάλαιο δημιουργώντας το και κάνοντας θυσίες για να το έχουν, να το συντηρούν και να απολαμβάνουν τους καρπούς του. Αντιθέτως στον σοσιαλισμό οι Α, οι οποίοι ονομάζονται και οι "πιο ίσοι", οι οποίοι είναι ενίοτε και αυτοί που κερδίζουν στην ρουλέτα της δημοκρατίας, οι οποίοι είναι παλιάνθρωποι και τεμπέληδες, οι Α είναι αυτοί που έκλεψαν το κεφάλαιο από όλους τους υπόλοιπους και όχι μόνο οι υπόλοιποι δουλεύουν για αυτούς, αλλά, όντας το μονοπώλιο του κεφαλαίου, βάζουν και όλους τους υπόλοιπους να δουλέψουν σε πανάθλιες συνθήκες.

Ψάξε τα περιθώρια κέρδους του κεφαλαίου προ και μετά 1918. Μετά το 1918 και αποκορύφωμα την δεκαετία του 30, τα περιθώρια κέρδους το κεφαλαίου εκτοξεύτηκαν. Δηλαδή ο εργάτης έπαιρνε όλο και λιγότερο μέρος από το προϊόν που παρήγαγε, και η αγοραστική του δύναμη εξουδετερώθηκε, γιατί ο Στάλιν είχε το κλέψει το κεφάλαιο με την βία και, έχοντας το μονοπώλιο σε όλα τα εργοστάσια και στην Γη, εξανάγκασε τον εργάτη να δουλεύει για μισθό πείνας, απαιτώντας το κομμάτι του λέοντος για το κράτος, για τους αυλικούς και για μεγαλόσχημα σχέδια που καμία αξία δεν έχουν για τον λαό, όπως οι πυραμίδες (σε μια τέτοια φαραωνική πυραμίδα θάψανε τον Λένιν), τα μνημεία και τα διαστημόπλοια. Για να μην μιλήσω για τις στρατιωτικές δαπάνες, που αποδεικνύουν ότι ο μόνος τρόπος να μείνει στην εξουσία ένα σοσιαλιστικό-ολοκληρωτικό καθεστώς είναι δια μέσω της βίας, και της τρομοκρατίας και του μιλιταρισμού.


Έκανα λογαριασμό γιατί δεν με άφηνε να απαντήσω. Διέγραψέ τον, τις ιδέες δεν μπορείς να τις διαγράψεις.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile
Καλά,ασ' το μαλάκα,δεν μπορούμε να κάνουμε  ούτε μια σοβαρή συζήτηση.Ας τελειώνουμε εδώ.
την πιθανότητα σοβαρής συζήτησης την καθιστάς αδύνατη εσύ ο ίδιος αγαπητέ μου, όταν μου βάζεις στον ίδιο κουβά μνημόνιο και ταξική πάλη. Πες απλά ότι κάνεις copy-paste πίπες παλιών ναζιστών χωρίς καν να τις διαβάζεις και μην το κουράζεις.

National Bolshevik

  • Νταβατζής
  • Komkor
  • *****
  • Posts: 1633
  • Φήμη -3
    • View Profile

1) Χαίρομαι που θέτω την ατζέντα εδώ μέσα. Θα την έθετα ακόμα περισσότερο αλλά έχω και δουλειές να διεισδύω στην Χ.Α. για να πραγματώσω το καπιταλιστικό πραξικόπημα και να μεταβούμε στον αναρχοκαπιταλισμό μέσω ενός ελεγχόμενου αντισοσιαλιστικού κράτους που θα μειώνεται ομαλώς και να εργάζομαι ως αρχι-επιστήμονας σε υψηλής τεχνολογίας βιομηχανικές εγκαταστάσεις. lol
2)Ο συγκεκριμένος συγγραφέας ισοπέδωσε τον κομμουνισμό και τον σοσιαλισμό γενικότερα, αλλά στην κριτική του προς τον φιλελευθερισμό μπέρδεψε τον φιλελευθερισμό με την σοσιαλδημοκρατία. Γενικά πιστεύω ότι και ο κλασικός φιλελευθερισμός είχε πολλές ατέλειες και μιλώντας για σοσιαλισμό-καπιταλισμό ποτέ δεν πρέπει να αναφερόμαστε στον φιλελευθερισμό γιατί είναι ένα πολιτικό και όχι οικονομικό δόγμα. Και οι πολιτικές απόψεις είναι γεμάτες συμβιβασμούς και διπλογλωσσία και εύκολα αμαυρώνονται. Πρέπει το κίνημά μας να είναι αντι-πολιτικό.
3) Όλοι δουλεύουν για να ζήσουν, είτε έχουμε καπιταλισμό, είτε έχουμε σοσιαλισμό. Στον καπιταλισμό η μόνη ειδοποιός διαφορά μεταξύ των Α και Β είναι ότι οι Α, οι κεφαλαιούχοι, μέσω του εθελοντισμού και της σκληρής δουλειάς και της αποταμίευσης και του δαρβινικού θεσμού της οικογένειας, κατάφεραν, ειρηνικά, να αποκτήσουν το κεφάλαιο δημιουργώντας το και κάνοντας θυσίες για να το έχουν, να το συντηρούν και να απολαμβάνουν τους καρπούς του. Αντιθέτως στον σοσιαλισμό οι Α, οι οποίοι ονομάζονται και οι "πιο ίσοι", οι οποίοι είναι ενίοτε και αυτοί που κερδίζουν στην ρουλέτα της δημοκρατίας, οι οποίοι είναι παλιάνθρωποι και τεμπέληδες, οι Α είναι αυτοί που έκλεψαν το κεφάλαιο από όλους τους υπόλοιπους και όχι μόνο οι υπόλοιποι δουλεύουν για αυτούς, αλλά, όντας το μονοπώλιο του κεφαλαίου, βάζουν και όλους τους υπόλοιπους να δουλέψουν σε πανάθλιες συνθήκες.

Ψάξε τα περιθώρια κέρδους του κεφαλαίου προ και μετά 1918. Μετά το 1918 και αποκορύφωμα την δεκαετία του 30, τα περιθώρια κέρδους το κεφαλαίου εκτοξεύτηκαν. Δηλαδή ο εργάτης έπαιρνε όλο και λιγότερο μέρος από το προϊόν που παρήγαγε, και η αγοραστική του δύναμη εξουδετερώθηκε, γιατί ο Στάλιν είχε το κλέψει το κεφάλαιο με την βία και, έχοντας το μονοπώλιο σε όλα τα εργοστάσια και στην Γη, εξανάγκασε τον εργάτη να δουλεύει για μισθό πείνας, απαιτώντας το κομμάτι του λέοντος για το κράτος, για τους αυλικούς και για μεγαλόσχημα σχέδια που καμία αξία δεν έχουν για τον λαό, όπως οι πυραμίδες (σε μια τέτοια φαραωνική πυραμίδα θάψανε τον Λένιν), τα μνημεία και τα διαστημόπλοια. Για να μην μιλήσω για τις στρατιωτικές δαπάνες, που αποδεικνύουν ότι ο μόνος τρόπος να μείνει στην εξουσία ένα σοσιαλιστικό-ολοκληρωτικό καθεστώς είναι δια μέσω της βίας, και της τρομοκρατίας και του μιλιταρισμού.


Έκανα λογαριασμό γιατί δεν με άφηνε να απαντήσω. Διέγραψέ τον, τις ιδέες δεν μπορείς να τις διαγράψεις.

1) Χαίρομαι που θέτω την ατζέντα εδώ μέσα. Θα την έθετα ακόμα περισσότερο αλλά έχω και δουλειές να διεισδύω στην Χ.Α. για να πραγματώσω το καπιταλιστικό πραξικόπημα και να μεταβούμε στον αναρχοκαπιταλισμό μέσω ενός ελεγχόμενου αντισοσιαλιστικού κράτους που θα μειώνεται ομαλώς και να εργάζομαι ως αρχι-επιστήμονας σε υψηλής τεχνολογίας βιομηχανικές εγκαταστάσεις. lol
2)Ο συγκεκριμένος συγγραφέας ισοπέδωσε τον κομμουνισμό και τον σοσιαλισμό γενικότερα, αλλά στην κριτική του προς τον φιλελευθερισμό μπέρδεψε τον φιλελευθερισμό με την σοσιαλδημοκρατία. Γενικά πιστεύω ότι και ο κλασικός φιλελευθερισμός είχε πολλές ατέλειες και μιλώντας για σοσιαλισμό-καπιταλισμό ποτέ δεν πρέπει να αναφερόμαστε στον φιλελευθερισμό γιατί είναι ένα πολιτικό και όχι οικονομικό δόγμα. Και οι πολιτικές απόψεις είναι γεμάτες συμβιβασμούς και διπλογλωσσία και εύκολα αμαυρώνονται. Πρέπει το κίνημά μας να είναι αντι-πολιτικό.
3) Όλοι δουλεύουν για να ζήσουν, είτε έχουμε καπιταλισμό, είτε έχουμε σοσιαλισμό. Στον καπιταλισμό η μόνη ειδοποιός διαφορά μεταξύ των Α και Β είναι ότι οι Α, οι κεφαλαιούχοι, μέσω του εθελοντισμού και της σκληρής δουλειάς και της αποταμίευσης και του δαρβινικού θεσμού της οικογένειας, κατάφεραν, ειρηνικά, να αποκτήσουν το κεφάλαιο δημιουργώντας το και κάνοντας θυσίες για να το έχουν, να το συντηρούν και να απολαμβάνουν τους καρπούς του. Αντιθέτως στον σοσιαλισμό οι Α, οι οποίοι ονομάζονται και οι "πιο ίσοι", οι οποίοι είναι ενίοτε και αυτοί που κερδίζουν στην ρουλέτα της δημοκρατίας, οι οποίοι είναι παλιάνθρωποι και τεμπέληδες, οι Α είναι αυτοί που έκλεψαν το κεφάλαιο από όλους τους υπόλοιπους και όχι μόνο οι υπόλοιποι δουλεύουν για αυτούς, αλλά, όντας το μονοπώλιο του κεφαλαίου, βάζουν και όλους τους υπόλοιπους να δουλέψουν σε πανάθλιες συνθήκες.

Ψάξε τα περιθώρια κέρδους του κεφαλαίου προ και μετά 1918. Μετά το 1918 και αποκορύφωμα την δεκαετία του 30, τα περιθώρια κέρδους το κεφαλαίου εκτοξεύτηκαν. Δηλαδή ο εργάτης έπαιρνε όλο και λιγότερο μέρος από το προϊόν που παρήγαγε, και η αγοραστική του δύναμη εξουδετερώθηκε, γιατί ο Στάλιν είχε το κλέψει το κεφάλαιο με την βία και, έχοντας το μονοπώλιο σε όλα τα εργοστάσια και στην Γη, εξανάγκασε τον εργάτη να δουλεύει για μισθό πείνας, απαιτώντας το κομμάτι του λέοντος για το κράτος, για τους αυλικούς και για μεγαλόσχημα σχέδια που καμία αξία δεν έχουν για τον λαό, όπως οι πυραμίδες (σε μια τέτοια φαραωνική πυραμίδα θάψανε τον Λένιν), τα μνημεία και τα διαστημόπλοια. Για να μην μιλήσω για τις στρατιωτικές δαπάνες, που αποδεικνύουν ότι ο μόνος τρόπος να μείνει στην εξουσία ένα σοσιαλιστικό-ολοκληρωτικό καθεστώς είναι δια μέσω της βίας, και της τρομοκρατίας και του μιλιταρισμού.


Έκανα λογαριασμό γιατί δεν με άφηνε να απαντήσω. Διέγραψέ τον, τις ιδέες δεν μπορείς να τις διαγράψεις.
Διαγράφηκε ο λογαριασμός σου επειδή έκανες log in με temporary mail που χρησιμοποιείται από spammers (guerrillamail.com).

Κανονικά δεν πρέπει καν να κάνω τον κόπο να απαντήσω στο συνονθύλευμα ανοησίας - αντιγραφή αμερικάνων καμμένων μπλογκ - που ούτε εσύ ο ίδιος πιστεύεις, αλλά μερικά από αυτά που γράφεις είναι τόσο κραχτές μπούρδες που δεν αντέχω να μην απαντήσω.

Το περί "συνεχώς μειωνόμενου κράτους" είναι ιδέα προερχόμενη από το Μαρξισμό. Όποιος λοιπόν είναι τόσο λιγόμυαλος και ταυτόχρονα τεμπέλης ώστε να κάτσει να σκεφτεί μια πολιτική-κοινωνική-οικονομική ιδέα μόνος του, αντιγράφει τον Μαρξ, απλά όπου "σοσιαλισμός" βάζει καπιταλισμός και έφτιαξε κιόλας τη δικιά του "ιδεολογία". Συνηθισμένο φαινόμενο στην Αμερική, όπου εκτός από 700 διαφορετικές θρησκείες υπάρχουν και 700 διαφορετικές "ιδεολογίες", προϊόντα του κάθε καμμένου κοκάκια-lsdάκια που ξέμεινε από φίλους όταν άδειασε το Σαν Φρανσίσκο από τον κόσμο το φθινόπωρο του 1967. Γκουντ τζομπ μουνάκια, απδεικνύετε για άλλη μια φορά πόσο διαχρονικός είναι ο Μαρξ με τον αντιγράφετε μέχρι και σήμερα.

Περίεργο που κανένας νεοφιλελεύθερος από όσους έχω γνωρίσει δεν αποδέχονται τους όρους νεοφιλελεύθερος και νεοφιλελευθερισμός για τον εαυτό τους και για τα "πιστεύω" τους, αντίθετα εμμένουν στο "φιλελεύθερος" που το χρησιμοποιούν μόνο αυτοί και που πια έχει σταματήσει να έχει το οποιοδήποτε νόημα, ή μάλλον το μόνο νόημά του τώρα είναι όταν αναφέρεται κάποιος στο παρελθόν, σε Άνταμ Σμιθ κλπ. Το να λες εν έτει 2013 ότι είσαι "φιλελεύθερος" και να μιλάς για "φιλελευθερισμό" είναι τέρμα γελοίο.

Οι Α τώρα, που είναι το 99,9% του παγκόσμιου πληθυσμού και παρήγαγαν και παράγουν όλα τα αγαθά που διανέμονται στους ανθρώπους με τη δουλειά τους, δουλεύουν επειδή το έχουν ανάγκη, είτε στον καπιταλισμό είτε στο σοσιαλισμό. Οι Β τώρα, που είναι η μηδαμινή μειοψηφία, είναι μακράν οι πιο χαζοί, αφού εκτός από αυτούς που αρχικά συσσωρεύουν το κεφάλαιο, όλοι οι υπόλοιποι είναι απόγονοί τους, κληρονομικοί ή μη, που δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε το σπίτι τους, και που τους συντηρεί το κράτος, γι' αυτό άλλωστε και το χρειάζονται, επειδή ιστορικά όταν πήγαν να κυβερνήσουν μόνοι τους με το "μειωνόμενο καπιταλιστικό κράτος" που λες εσύ, φάνηκε η απύθμενη ανικανότητά τους. Ο ίδιος ο Ωνάσης γλαφυρά περιέγραψε τη μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση σαν ένα κουβά, όπου ο μεγαλοϊδιοκτήτης πετά μέσα ακαθαρσίες και όταν γεμίσει ξεφορτώνει το δύσοσμο κουβά στο κράτος, για να τον ξεπλύνει και πάλι καθαρό να τον παραδώσει στους επόμενους!


Για το πόσα έπαιρνε ο εργάτης στη Ρωσία και μετέπειτα στη Σοβιετική Ένωση. Πριν την επανάσταση οι εργάτες στη Ρωσία δούλευαν 18 ώρες χωρίς μισθό και δικαίωμα στην απεργία. Το 1917 με τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, θεσπίστηκε το 8ωρο, πριν από ΟΛΕΣ τις άλλες χώρες της Ευρώπης, και ο εργάτης έπαιρνε 50000 ρούβλια  το μήνα (1000 ευρώ = 50000 ρούβλια του 1913) που ήταν το δεκαπλάσιο για την εποχή από τους μισθούς όλων των καπιταλιστικών χωρών. Στο πρώτο πενταετές πλάνο του 1928-33 έγινε μια μείωση 7% στο μισθό των εργατών για τις ανάγκες του πλάνου, που φυσικά πάρθηκε πίσω το 1933 με την επιτυχία του πλάνου, αλλά φυσικά και με αυτή τη μείωση ο μισθός του εργάτη στη Σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση ήταν 10 φορές μεγαλύτερος από το μισθό του στον καπιταλισμό και 100 φορές μεγαλύτερος από το μισθό του στην προεπαναστατική Ρωσία. Τώρα, τα περί "συσσώρευσης κεφαλαίου από το Στάλιν" είναι για γέλια (ο Στάλιν σαν μεμονωμένο άτομο σε σοσιαλιστική οικονομία δε μπορούσε να συσσωρεύσει το παραμικρό κεφάλαιο), μόνο να σου πω ότι ο όρος "συσσώρευση κεφαλαίου" που αναφέρεις είναι μαρξιστικός. Σταμάτα να κοπιάρεις γιατί θα βάλω στο μυαλό μου ότι μπορεί να είσαι και σύντροφος και προσπαθείς να προβοκάρεις-συκοφαντήσεις τον καπιταλισμό.

Τα περί "διεθνούς ειρήνης μέσα στον καπιταλισμό" που λες, τα βγάζεις λάθος εσύ ο ίδιος όταν λες λίγο μετά ότι θα υπάρχει "άκρατος οικονομικός ανταγωνισμός χωρός προσκόμματα, σε όλα τα επίπεδα". Μα αν υπάρχει αυτός ο χωρίς όρια ανταγωνισμός σε οικονομικό επίπεδο, ποιο θα είναι το "όριο" που θα αποτρέψει τους καπιταλιστές να εξαγάγουν τους ανταγωνισμούς τους και στο εθνικό επίπεδο; Αφού δε θα υπάρχει κανένα όριο και πρόσκομμα; Εκτός αν πιστεύεις ότι κράτος = έθνος άρα ότι θα καταργηθούν όλα τα έθνη με την έλευση του παγκόσμιου καπιταλισμού που ονειρεύεσαι.

Και τέλος, εσύ που θα γίνεις "αρχιεπιστήμονας" (!!) στο "μειωνόμενο καπιταλιστικό κράτος" κάτσε πρώτα να μάθεις ότι η προστακτική του "διαγράφω" είναι διΑγραψε και όχι διΕγραψε, και μετά πάνε για αρχι(δο)επιστήμονας. Να ρωτήσω, στην κοινωνία που ονειρεύεσαι, όλοι οι επιστήμονες θα είναι το ίδιο αγράμματοι με σένα;