Author Topic: Οι τάξεις και η ταξική πάλη στον καπιταλισμό , οι ε_  (Read 332 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Εθνικόφρων

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 78
  • Φήμη 0
    • View Profile
    • http://sshellas88.wordpress.com/
καλά, είσαι σοβαρός; Αν όλες οι τράπεζες με όλο το χρήμα τους γίνουν κρατικές και γίνει ανακατανομή του πλούτου, δε θα ανέβει το βιοτικό επίπεδο; Εδώ στην Αργεντινή μετά το διώξιμο του ΔΝΤ με δυο-τρεις εθνικοποιήσεις και χωρίς να εγκαταλειφθεί εντελώς ο καπιταλισμός, και ανέβηκε κατακόρυφα το βιοτικό επίπεδο. Στην Κούβα και στη Βενεζουέλα η ανεργία είναι στο 0, οι γεννήσεις κάθε χρόνο είναι τριπλάσιες από τους θανάτους (δηλαδή ανύπαρκτη υπογεννητικότητα, ενδεικτικό του καλού βιοτικού επιπέδου). Με το να είναι όλες οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις στους ιδιώτες μόνο η φτώχεια και η ανεργία θα μεγαλώσει. Δηλαδή τι δεν καταλαβαίνεις; Από τα μνημόνια και το νεοφιλελευθερισμό, οτιδήποτε διαφορετικό είναι καλύτερο αυτή τη στιγμή, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Αντί λοιπόν να ακούς και να πιστεύεις τον Άδωνη, την Τρέμη και τον Πρετεντέρη και τις μπούρδες ότι τα μνημόνια γίνονται "για τη σωτηρία μας" (!!!!!!!!!!!!!) δες τι έχει γίνει όπου έχει πάει το ΔΝΤ και δες μετά τι ακολούθησε όταν έφυγε το ΔΝΤ και ακολουθήθηκε ένας δρόμος πιο κοντά στο σοσιαλισμό.

Οι φασίστες ακόμα δεν είπατε τι οικονομικό μοντέλο θέλετε. Μάλλον ακολουθείτε το Σαμαρά που λέει "χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχει ελπίδα" και προτιμάτε το ανηλεές ξεπούλημα από την παραμικρή αλλαγή. Τι φοβάστε άραγε;
Αγόρι μου,ζεις την ουτοπία σου.Η Αργεντινή είναι έτοιμη για εμφύλιο λόγω της φτώχιας,η Κούβα αρχίζει και ανοίγει την οικονομίας της-ήδη υπάρχουν ιδιωτικές μικροεπιχειρήσεις(με μεγάλη φορολογία φυσικά).Επίσης,η Αργεντινή έχει την  μεγαλύτερη παραγωγή και εξαγωγή κρέατος στον κόσμο.Εμείς δεν έχουμε τίποτα.
Επίσης,ακόμη δεν μου έχεις απαντήσει.Οι τράπεζες έχουν ήδη περάσει στην κατοχή του κράτος για την ανακεφαλοποιησή τους.Με το μνημόνιο εξασφαλίζουμε την θέση μας στην ευρωζώνη και στο ευρώ.Άμα καταργήσουμε το μνημόνιο,αυτομάτως φεύγουμε απο την ευρωζωνη και γυρνάμε σε εθνικό νόμισμα.Ξέρεις τι επιπτώσεις θα έχει στο ήδη "χτυπημένο" βιοτικό μας επίπεδο,η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα;
Θέλω να μου προτείνεις μια ενναλακτική-ρεαλιστική λύση καλύτερη του μνημονίου με ιδεολογική βάση τον σοσιαλισμό.Για τα ελληνικά δεδομένα πάντα.
Όσο για την ιδεολογία μου,εθνικοσοσιαλιστής είμαι·και όχι κανένας θολοκουλτουριάρης κομμουνιστής που δεν βλέπει την πραγματικότητα.
«Η μεγάλη δύναμη του ολοκληρωτικού κράτους είναι ότι αναγκάζει αυτούς που το φοβούνται να το μιμηθούν.»
Αδόλφος Χίτλερ