Author Topic: Οι πολιτικές πιθανότητες του Αναρχοκαπιταλισμο  (Read 287 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

FringeElements

  • Guest
Quote
Η θεωρία του αναρχοκαπιταλισμού μας είναι λίγο πολύ γνωστή.Υποστηρίζει ότι η απόλυτη εξαφάνιση του Κράτους,ως συγκροτημένου θεσμού θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε μια ισορροπία,ασυγκρίτως προτιμότερη (και πιο ελεύθερη) από την παρούσα. Η αγορά θα προσφέρει τελικά όλα αυτά τα αγαθά που μας εξασφαλίζει το κράτος, σε μεγαλύτερη ποσότητα,καλύτερους ρυθμούς και φτηνότερες τιμές. Φυσικά κάθε θεωρία για την επαλήθευση της θα πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη. Η Σομαλία υπήρξε για τους υποστηρικτές του αναρχοκαπιταλισμού ένα ιδανικό πεδίο πειραματισμού. Πραγματικά, η χώρα ήταν ουσιαστικά ακυβέρνητη επί χρόνια.Ενας εμφύλιος πόλεμος και μια ξένη επέμβαση την είχαν καταστρέψει. Συμμορίες τοπικών πολεμάρχων λυμαινονταν την υπαιθρο και πολεμούσαν λυσσασμένα μεταξύ τους. Το κράτος του «νόμου» είχε κυριολεκτικά κομματιαστεί, και με εξαίρεση τη Σομαλιλάνδη πουθενά δεν υπήρχε κάποιου είδους κεντρική εξουσία ικανή να επιβληθει στην επικράτεια της.

Οι υλικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές. Αλλά από θεσμικής απόψεως το περιβάλλον ήταν ξεκάθαρα αναρχικό. Και πραγματικά,παρά την διάχυτη βιαιότητα, οι Σομαλοί έδειξαν να προσαρμόζονται στη νέα κατάσταση χτίζοντας αποκεντρωμένους θεσμούς και πυρήνες κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Τώρα, η θεωρία πήγαινε κάπως έτσι: οι επιμέρους θεσμοί,παρά τις συγκρούσεις τους τελικά θα οδηγούνταν σε ειρηνική συνύπαρξη (καθώς το κόστος των μαχών αδιαμφισβήτητα ξεπερνά μια συμφωνία ειρήνευσης). Τα άτομα θα αποκτούσαν έτσι τη δυνατότητα να επιλέγουν τους θεσμούς που θα τους αντιπροσωπεύουν, μέσα από μια θεσμική «αγορά»: δικαιοσύνη,αστυνόμευση,προστασία,υγεια, όλες οι επιμέρους πλευρές της κρατικής δράσης θα αντικαθίσταντο από μια μεγάλη ποικιλία παρόχων τέτοιων υπηρεσιών που θα τις «πουλούσαν» στους πολίτες.

Εδώ όμως η διαδικασία αρχίζει να απομακρύνεται από τις θεωρητικές γενικεύσεις. Εκτός από τους πολεμάρχους στον κοινωνικό χώρο της Σομαλίας προκύπτουν και ιδιωτικοί δικαιικοί θεσμοί: θρησκευτικά δικαστήρια. Η συνέπεια αυτή ήταν αναμενόμενη αν σκεφτούμε ότι οι Σομαλοί στην πλειοψηφία τους ασπάζονται τον ισλαμισμό.

Τα δικαστήρια λειτουργούν για ένα διάστημα σε περιορισμένες περιοχές,αποκεντρωμένα και πάνω σε εθελοντική βάση. Αυτή η κατάσταση όμως παρόλες τις επιβεβαιώσεις των αναρχοκαπιταλιστών δεν επρόκειτο να έχει διάρκεια. Ο Φουκώ έγραψε ότι «η γνώση εκκρίνει εξουσία». Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Η παραγωγή της γνώσης και η εξάσκηση των διοικητικών εξουσιών τέμνονται, και το καθένα στοιχείο τείνει να ενισχύει το άλλο»...Η εκφορά της δικαστικής κρίσης συνιστά μια πηγή κοινωνικά αποδεκτής γνώσης άρα περιέχει σπερματικά την εξουσία έστω και αν δεν πρόκειται για κρατική εξουσία. Η απονομή δικαιοσύνης, αν δεχτούμε την άποψη Φουκώ, μπορεί λοιπόν μέσα από την ίδια τη δικαιοδοτική διαδικασία να χρησιμεύσει ως πυλώνας μιας εν δυνάμει καθολικής εξουσίας.Το μόνο που μένει είναι να διαπιστωθεί αν ένας περιορισμένος αλλά υπαρκτός θεσμικός πυρήνας θα εκδιπλωθεί τελικά σε Κράτος.


 Και πραγματικά έτσι γίνεται στη Σομαλία:Ξαφνικά τα τοπικά δικαστήρια αρχίζουν να χρησιμεύουν ως κέντρα υγειονομικής περίθαλψης και θρησκευτικής εκπαίδευσης. Δηλαδή οι πλόκαμοι τους απλώνονται και σε άλλες πτυχές της κονωνικής ζωής. Ταυτόχρονα, ένοπλα σώματα προσλαμβάνονται και συντηρούνται από τους δικαστές για να επιβάλουν τις αποφάσεις, ως εκτελεστικά όργανα. Ένας κύκλος ολοκληρώνεται. Τα δικαστήρια γίνονται κατ ουσίαν εξουσιαστικοί θεσμοί.

Αλλά η διαδικασία έχει μόλις αρχίσει να ξετυλίγεται: Τα θρησκευτικά δικαστήρια συμμαχούν πάνω στη βάση των κοινών τους στόχων και βάζουν στο στόχαστρο τις υπόλοιπες πηγές αναβρυσης εξουσίας: τους πολεμάρχους. Ξεκινάει ένας πόλεμος μεταξύ ανταγωνιζόμενων ομάδων, όπως σωστά τον περιέγραψε ο Νόζικ στο Αναρχία,Κράτος,Ουτοπία. Σταδιακά οι μέχρι τοτε θανάσιμοι εχθροι,οι πολέμαρχοι συνενώνονται μπροστά στον κοινό εχθρό και βαίνουμε προς μια «ολιγοπωλιακή» κατάσταση: δυο ενωμένες συμμαχίες μένουν να παλευουν σε έναν αγώνα μέχρι θανάτου. Στην τελευταία μάχη

Το βασικό συμπέρασμα είναι η ανάγκη,στην παρουσα ιστορική φάση ενός φιλελευθερου κράτους, ως ουδέτερου τοποτηρητή, προστάτη και διασφαλιστή της δημόσιας τάξης. Η επιλογή είναι μονόδρομος: οπως μας δειχνει η Σομαλική εμπειρία, αν δεν επιβάλει το κράτος την εξουσίας του αυτή, κάποιος άλλος θεσμός θα επιβληθεί στη θέση του ( η σαρία και οι πολέμαρχοι στην περίπτωση μας).

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι για την αναρχία δεν αρκεί η εξάλειψη του κράτους. Η αναρχία όπως την φαντάζονται οι θεωρητικοί του αναρχοκαπιταλισμού δεν επιβάλλεται: υιοθετείται. Πρόκειται μάλλον για στάση ζωής, παρά για αντικειμενικό σύστημα. Σε κοινωνικό επίπεδο,η καθολική υιοθέτηση των αξιωμάτων της ειρηνικής συνυπαρξης και της ατομικής ιδιοκτησίας καθιστούν το κράτος περιττό. Αλλά μια τέτοια συλλογική απόφαση δε μπορεί να υποκατασταθεί από μια πολιτική μεταβολή. Η καταστροφη των κρατικών θεσμών τελικά οδηγεί σε προσωρινό χάος και στη σταδιακή ανάδυση μιας νέας Τάξης,μάλλον χειρότερης από την προηγούμενη

Ασφαλώς δεν υπολογίζουμε και έναν ακόμα παράγοντα: τη φυση και τη δομή μιας μελλοντικής κοινωνίας. Αν η «μηχανή του καπιταλισμού» για να παραφράσω τον Σούμπετερ συνεχίσει να αναπτύσσεται με αυτούς τους ρυθμούς ίσως στο μέλλον φτάσουμε σε μια post-scarcity society, μια κοινωνία μετακαπιταλιστική, απόλυτης αφθονίας που καθιστά την εξουσία περιττή, και τον αναρχισμό βιώσιμο. Αλλά αυτοι οι υπολογισμοί ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Η ιδέα πάντως της δικαιικής ποικιλίας δεν φαίνεται να απέτυχε στη Σομαλία. Αν υπήρχε ένα ultraminimal state, ένα κράτος με το μονοπώλιο της φυσικής βίας, τα δικαστήρια (ισλαμικά, εθιμικά, κοσμικά) θα ρυθμιζαν τις υποθέσεις των πολιτών, πάνω σε εθελοντική βάση, δίχως να αναπτύσσουν βίαιες δραστηριότητες (αφού θα περιορίζονταν από την κρατική εξουσία). Η ιδιωτική δικαιοσύνη, υπό τη μορφή της επιδιαιτησίας συνιστά μέσα από αυτό το πρίσμα μια αρκετά ελκυστική επιλογή για τους υποστηρικτές της ελεύθερης επιλογής.

http://liberalflame.blogspot.gr/2008/09/blog-post.html

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
δεν υφισταται αναρχοκαπιταλισμος σαν ορος, γιατι στον καπιταλισμο υπαρχει η εννοια της εξουσιας και ιεραρχειας, οποταν ακυρωνει το πρωτο λημμα της λεξης.

Δεν θα περασει η λασπη σου, αλητη.
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

hillbilly

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 37
  • Φήμη 0
  • ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ,ΕΘΝΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ
    • View Profile
 Μίστερ Μάξ ξεπέρασες τα όρια αριστερίστικης προπαγάνδας.Φυσικά και υφισταται ο όρος αναρχοκαπιταλισμός στις πολιτικές επιστήμες και μάλιστα περιλαμβάνεται ως άλλο ένα ελευθεριακό παρακλάδι του αναρχικού χώρου. Αποτελεί το αντίπαλο δέος του αναρχοκομμουνισμού και η δεύτερη πιο αρεστή λέξη με το συνθετικό αναρχ- που αρέσει σε εμας τους Έλληνες νεοφιλελεύθερους, μετά τον αναρχοχριστιανισμό.

 Ξεστραβώσου αριστερίζοντα ανάρχα. http://en.wikipedia.org/wiki/Anarcho-capitalism

   Το φασιστικό παραμυθάκι των Εξαρχείων ,ότι οι αναρχικοί αναγκαστικά πιστεύουν σε αριστερές μορφές οργάνωσης της οικονομίας να τελειώνει.Η αναρχία σαν κίνημα δεν ανήκει ουτε στην αριστερά ούτε στη δεξιά, ανήκει στην απόλυτη ελευθερία.Το πως εκλαμβάνει ο κάθενας την ελευθερία δίνει τα διάφορα παρακλάδια του αναρχισμού, που σίγουρα η αριστερά δεν έχει το μονοπώλιο(η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση λόγω ιδεολογικών συμπλεγμάτων συμμοριτοπολέμου).

Παραθέτω την εικόνα που αντιπροσωπεύει το κίνημα του αναρχοκαπιταλισμού σύμφωνα με το ευαγγέλιο του αναρχοκαπιταλισμού: Brown, Susan Love, The Free Market as Salvation from Government: The Anarcho-Capitalist View

« Last Edit: September 26, 2012, 05:39:23 pm by hillbilly »

By rednex88 at 2012-01-29

FringeElements

  • Guest
Καγκουρομαξ το πρώτο λήμμα της λέξης αναρχοκαπιταλισμός είναι η αναρχία, όχι η ισότητα. Δεν πιστεύω στον ισοκαπιταλισμό, δηλαδή στην έννοια ότι πρέπει να εφαρμοστεί καπιταλισμός και τότε όλοι θα είμαστε ίσοι, θα έχουμε ίση αξία, κτλ.

Αναρχία σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρχές, οι οποίες επιβάλλονται στην κοινωνία μέσω ενός συστήματος εκμετάλλευσης. Ηθικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, και άλλες αξίες μπορούν να έχουν μόνο τα άτομα κατά προέκταση δεν πρέπει εμείς να επιβάλλουμε τις αρχές μας στα άλλα άτομα, γιατί αυτό θα ήταν μια πράξη βίας και εκμετάλλευσης.

Για αυτό υπάρχουν τα ατομικά δικαιώματα όπου αναγνωρίζεται στο κάθε άτομο μια σφαίρα κυριαρχίας, μέσα στην οποία μπορεί να αναπτύξει ότι αρχές θέλει, να ζήσει και να πεθάνει όπως αυτό κρίνει σκόπιμο. Το δικαίωμα αυτό ονομάζεται ατομική ιδιοκτησία και μπορεί να προεκτείνεται και στην ύλη, την οποία ο άνθρωπος μπορεί να την κάνει περιουσία του, προέκταση του εαυτού του, δεδομένου ότι κανένα άλλο άτομο δεν χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη ύλη (γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με βία).

Ο τρόπος οργάνωσης που θα προκύψει σε μια τέτοια κοινωνία είναι φυσικά ο καπιταλιστικός. Κανένα άτομο δεν θα δεχτεί να κάνει δημοκρατία, δηλαδή να παραχωρήσει στα άλλα άτομα το δικαίωμα να ψηφίζουν για να τον ληστεύουν, να τον δέρνουν και να τον κάνουν σαπούνι.

Ο γκουρού του αναρχοκαπιταλισμού είναι ο Ρόθμπαρντ και το The Ethics Of Liberty, κατά την γνώμη μου.


και ο πιο γνωστός, μέχρι στιγμής, αναρχοκαπιταλιστής πολιτικός είναι ο Ron Paul


dead

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 10
  • Φήμη 0
  • Μέχρι την ανατροπή...
    • View Profile
Λίγο άσχετο με το θέμα αλλά για πες μας ρε fringeElements ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα αίτια της κρίσης; (και δεν εννοώ μόνο για την Ελλάδα αλλά γενικότερα για τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές οικονομίες) Είναι ο ''καζινοκαπιταλισμός'', η ατελής αγορά λόγω των κρατικών παρεμβάσεων(θεωρητικά με αυτό που εννοείς ως αναρχοκαπιταλισμό η αγορά παύει να είναι ατελής), η φούσκα των στεγαστικών δανείων ή η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου και το διαρκώς μειούμενο περιθώριο κέρδους των κεφαλαιοκρατών;
Εκατομμύρια κομμουνιστές στον πλανήτη κρατάνε ψηλά τη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο. Αύριο θα υψωθεί από ακόμα περισσότερους. Σύντροφοι, ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ!

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Μίστερ Μάξ ξεπέρασες τα όρια αριστερίστικης προπαγάνδας.Φυσικά και υφισταται ο όρος αναρχοκαπιταλισμός στις πολιτικές επιστήμες και μάλιστα περιλαμβάνεται ως άλλο ένα ελευθεριακό παρακλάδι του αναρχικού χώρου. Αποτελεί το αντίπαλο δέος του αναρχοκομμουνισμού και η δεύτερη πιο αρεστή λέξη με το συνθετικό αναρχ- που αρέσει σε εμας τους Έλληνες νεοφιλελεύθερους, μετά τον αναρχοχριστιανισμό.

 Ξεστραβώσου αριστερίζοντα ανάρχα. http://en.wikipedia.org/wiki/Anarcho-capitalism

Δεν ειμαι καθολου αριστεριζοντας καταρχην, καθοτι δεν πιστευω στον κυνοβουλευτισμο και αφετερου, η υπαρξη λημματος στην γουικιπιντια δεν ειναι αποδειξη υπαρξης μιας οντοτητας ή σκεψης. Που δεν λεω οτι δεν υπαρχει στην φαντασια ορισμενων, λεω οτι ειναι αντιφατικος σαν ορος, αφου συνδιαζει δυο αντιθετες εννοιες.

Οπως σαν να λεμε "κρυα φωτια", "στερεη λαβα", "σταθερος σεισμος", "ψηλος κοντος", "εξυπνος φασιστας".

Για οποιον θελει να το ψαξει περισσοτερο: http://www.infoshop.org/AnarchistFAQSectionF

υγ-Φριντζ, εισαι τοσο μεσα στις αντιφασεις που δεν μπορω καν να ασχοληθω με την υποπεριπτωση σου. (το "υπο" με ποιοτικος ορους)

Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Pepe the Frog

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3032
  • Φήμη 4
    • View Profile
Ο γκουρού του αναρχοκαπιταλισμού είναι ο Ρόθμπαρντ και το The Ethics Of Liberty, κατά την γνώμη μου.
Δεν σου φαίνεται λίγο περίεργο που ο γκουρού της ιδεολογίας σου είναι ένας εβραίος; ::)

FringeElements

  • Guest
Λίγο άσχετο με το θέμα αλλά για πες μας ρε fringeElements ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα αίτια της κρίσης; (και δεν εννοώ μόνο για την Ελλάδα αλλά γενικότερα για τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές οικονομίες) Είναι ο ''καζινοκαπιταλισμός'', η ατελής αγορά λόγω των κρατικών παρεμβάσεων(θεωρητικά με αυτό που εννοείς ως αναρχοκαπιταλισμό η αγορά παύει να είναι ατελής), η φούσκα των στεγαστικών δανείων ή η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου και το διαρκώς μειούμενο περιθώριο κέρδους των κεφαλαιοκρατών;

Τι λες ρε αμόρφωτε; Ποιος καζινοκαπιταλισμός; Καζινοσοσιαλισμός υπάρχει!

Όλα αρχίζουν με το χρήμα. Τον έλεγχο του χρήματος τον έχει το κράτος και τυπώνει αβέρτα. Τύπωση χρήματος σημαίνει φορολογία. Δηλαδή ότι τυπώνει το κράτος φεύγει από τις τσέπες μας γιατί μειώνεται η αξία που έχουν τα χαρτονομίσματά μας και πηγαίνει σε αυτούς που το δίνει το κράτος. Το κράτος δίνει το χρήμα στα τσιράκια του, τράπεζες, δημόσιους υπάνθρωπους, έργα νταβατζήδων, πολέμους κτλ.

Στην Αμερική αυτά τα τσιράκια είναι οι εβραίοι σαν τον Μπερνάνκι, αυτοί τυπώνουν χρήματα (φορολογούν) και τα διοχετεύουν στα στεγαστικά, τα στεγαστικά φουσκούνουν και μπαίνουν και άλλοι μέσα για να κερδοσκοπήσουν. Δηλαδή η αγορά δεν λειτουργεί στην βάση των πληροφοριών, του ανταγωνισμού, της αποταμίευσης κτλ. αλλά αναβεαίνει ότι θέλει το κράτος να ανεβεί. Φυσικά επειδή δεν υπάρχει πραγματική ζήτηση αυτές οι φούσκες κάποτε σκάνε κλείνουν τράπεζες, χάνονται περιουσίες κτλ. Το κράτος είναι αυτό που τα εκκινεί, το κράτος ευθύνεται και μόνο το κράτος.

Αυτά τα προγράμματα λέγονται QE (quantitative easing ποσοτική χαλάρωση) και μέχρι στιγμής χωρίζονται σε QE1, QE2, QE3, το τελεταίο είναι πρόσφατο και δεσμεύτηκε η fed να ρίχνει 40δις τον μήνα σε στεγαστικά. Ο Μπους τα άρχισε μετά το 2001 για να χρηματοδοτήσει τους πολέμους και να δώσει και στην οικονομία για να μην καταλάβουν οι Αμερικάνοι ότι οι πόλεμοι κοστίζουν και είναι απάνθρωποι.
http://www.express.gr/news/diethnisoz_oikonomia/640301oz_20120914640301.php3


Εμείς στον ΑΕΚ (αναρχοεθνοκαπιταλισμός) αναγνωρίζουμε ως σωστή μόνο την θεωρία της Αυστριακής Σχολής για τους κύκλους. Απορρίπτουμε τον Friedman ως σοσιαλιστή

Quote
Δεν σου φαίνεται λίγο περίεργο που ο γκουρού της ιδεολογίας σου είναι ένας εβραίος;
Δεν έιναι όλοι οι εβραίοι κακοί. Άλλος ένας άνθρωπος που θαυμάζω είναι ο Thomas Sowell που είναι μαύρος. Μπορεί οι μαύροι είναι έχουν μικρότερο μ.ο. iq, οι εβραίοι να κλίνουν προς τον αντιλευκισμό και την καγκουριά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλοί εβραίοι και καλοί μαύροι. Οι φυλές τους είναι κακές, όχι οι ίδιοι. Μπορούμε να τους κοιτάμε με καχυποψία και αυτό είναι απολύτως λογικό, αλλά όχι να λέμε ότι δεν υπάρχουν ηθικοί εβραίοι και έξυπνοι μαύροι. Είμαι ρατσιστής, όχι προκατειλημμένος.

dead

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 10
  • Φήμη 0
  • Μέχρι την ανατροπή...
    • View Profile
Ο καζινοκαπιταλισμός δεν είναι δικό μου δημιούργημα αλλά δημιούργημα των αστών οικονομολόγων μετά την φούσκα στις ΗΠΑ για να δικαιολογήσουν την όποια απληστία υπήρξε από τα μεγάλα funds . Όσο για την αντίληψη ότι τυπώνοντας χρήμα λύνονται τα προβλήματα κανένας λογικός δεν την θεωρεί σοβαρή λύση. Όμως μου απάντησες εν μέρει στο ερώτημα μου... Με βάση αυτά που έγραψες ως ''έγκριτος'' οικονομολόγος επιπέδου capital θεωρείς ότι για όλα φταίει το κράτος που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά. Δεν μας είπες όμως ποια είναι η αντίληψη που έχεις ως προς την κοινωνική ευημερία. Ας πούμε η αριστοποίηση κατά παρέτο θα εξυπηρετούσε το μοντέλο που έχεις κατά νου;

Όσο για τον φρίντμαν που τον θεωρείς σοσιαλιστή δεν μου κάνει εντύπωση. Υπάρχουν πολλοί σαλεμένοι νεοφιλελεύθεροι που θεωρούν την σχολή του Σικάγο γκρούπα μαρξιστών
Εκατομμύρια κομμουνιστές στον πλανήτη κρατάνε ψηλά τη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο. Αύριο θα υψωθεί από ακόμα περισσότερους. Σύντροφοι, ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ!

FringeElements

  • Guest
Δεν μας είπες όμως ποια είναι η αντίληψη που έχεις ως προς την κοινωνική ευημερία. Ας πούμε η αριστοποίηση κατά παρέτο θα εξυπηρετούσε το μοντέλο που έχεις κατά νου;
Το Ethics of Liberty μιλάει και τον παρέτο. Χρήσιμο εργαλείο αλλά δεν επιτρέπει αλλαγές στο ισχύοντα σύστημα. Εν ολίγοις, κάποιοι θα χρειαστεί να ξεβολευτούν για να βολτευτούν κάποιοι άλλοι.

Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι σου είπα παραπάνω. Επειδή λες "Όσο για την αντίληψη ότι τυπώνοντας χρήμα λύνονται τα προβλήματα κανένας λογικός δεν την θεωρεί σοβαρή λύση" Μα αυτό σου λέω και αυτό είναι η Αυστριακή Σχολή, άρα γιατί με λες τρελό; Το χρήμα δεν πρέπει να τυπώνεται, αν τυπώνεται προκαλεί προβλήματα και η κρίση είναι αποτέλεσμα αυτού του τυπώματος.

Ο Μπερνάνκι και οι Κευνσιανοί αποδέχονται το συνεχόμενο τύπωμα χρήματος. Όλο για αυτό μιλάνε.

Στο capital είναι το 90% σοσιαλιστές. Πράγμα εξαιρετικά ευοίωνο γιατί σε άλλα sites το 99% είναι σοσιαλιστές.

« Last Edit: September 26, 2012, 10:38:22 pm by FringeElements »

dead

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 10
  • Φήμη 0
  • Μέχρι την ανατροπή...
    • View Profile
Το ότι δεν συμφωνώ με το να κόβεις χρήμα δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτά που λες...είναι κοινή λογική ότι το να κόβεις χρήμα είναι μια τρύπα στο νερό. Όπως και το σύστημα των ελεύθερων συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι μία τρύπα στο νερό. Εσύ όμως σε αντίθεση με εμένα θεωρείς ότι οι οικονομικοί κύκλοι είναι απόρροια κυρίως της νομισματικής πολιτικής όμως δεν λαμβάνεις από ότι φαίνεται υπόψη την παραγωγή και την στόχευση που αυτή πρέπει να έχει. εγώ ας πούμε πιστεύω ότι η συγκεκριμένη κρίση δεν είναι τίποτα άλλο από μία υπερσυσσώρευση κεφαλαίου και πλέον δεν μένει άλλη λύση από την καταστροφή του,μακριά από τις τραπεζικές φούσκες. Όσο για την αριστοποίηση κατά παρέτο είναι ενδεικτική των πεποιθήσεών σου. Όσο για το capital αν το θεωρείς τόσο λάιτ όπως είπα και παραπάνω η σχολή του Σικάγο θα την θεωρείς μαρξιστική γκρούπα.
Εκατομμύρια κομμουνιστές στον πλανήτη κρατάνε ψηλά τη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο. Αύριο θα υψωθεί από ακόμα περισσότερους. Σύντροφοι, ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ!

mistermax

  • Marshal of the Soviet Union
  • ***********
  • Posts: 3917
  • Φήμη -17
    • View Profile
Υπάρχουν πολλοί σαλεμένοι νεοφιλελεύθεροι που θεωρούν την σχολή του Σικάγο γκρούπα μαρξιστών

 :D :D :D
Εμεις ξερουμε πως δεν ειναι ολοι Αναρχικοι. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.

Codename Nemesis Ghost

  • Guest

Τι ωραία που συνεννοούνται μαρξιστές και καπιταλιστές, οι δύο όψεις του ίδιου υλιστικού εβραιγεννούς "νομίσματος"! Έτσι, επιβεβαιώστε τη θεωρία καθάρματα.

Τελικά ρε συ Fringe απλά μαλακίες μας αραδιάζεις; Είσαι αδίστακτος οικονομικός δαρβινιστής όπως εξηγούσες στο άλλο θρεντ; Ή είσαι κατά της βίας όπως λες και της εκμετάλλευσης όπως λες εδώ; Κράτος βρε μαλάκα δε σημαίνει το ψευδοκράτος του Ελλαδιστάν της Μεταπολίτευσης. Τα χεις μπερδέψει. Μιλάμε για ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ, ευνομούμενο, υπεύθυνο. Αυτό που έχεις στο μυαλό σου και δικαίως έχεις μισήσει όπως όλοι μας, είναι το ψευδοκράτος των γραικύλων χαμένων του Εμφυλίου, που ανέβηκε με 100 μασέλες με τον Ανδρέα για να τσακίσει τα λεφτά των "αστών", να εκδικηθεί, και μας έφτασε στη σημερινή χρεοκωπία. Επίσης είναι οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΟΛΛΑΡΙΑ και έχουν στείλει κατά διαόλου ολόκληρον τον πλανήτη. ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΝ Ο ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΦΕΘΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ "ΠΡΟΪΟΝΤΑ"...
Επίσης τελικά λες ότι ΔΕ σε χαλάνε ούτε οι Εβραίοι ούτε οι Αράπηδες.... τι να σου πω ρε, συγχαρητήρια, ένας νεοφιλελεύθερος είσαι και δεν καταλαβαίνω γιατί ξοδεύεις τον χρόνο μας παριστάνοντας ότι είσαι κάτι άλλο.

FringeElements

  • Guest
Είμαι κατά της επιθετικής βίας. Είπα ότι αν πας και πάρεις τον πλούτο του συνανθρώπου σου αυτό είναι βία και εκμετάλλευση και το καταδικάζω. Αλλά αν έρθει ένας αλβανός στο σπίτι σου πρέπει να μπορείς να τον πυροβολήσεις. Είμαι υπέρ της αμυντικής βίας.

Πρέπει ο καλύτερος στο μυαλό να επιβιώνει, όχι στο σώμα. Το σώμα μετράει και αυτό, αλλά λιγότερο.

Τώρα αυτό το υπερσυσσώρευση του πλούτου το λένε οι κομμουνιστές που δεν έχουν θεωρία για τους οικονομικούς κύκλους και πλασάρουν εξυπνάδες.

Δεν μπορώ να το αναλύσω με μαρξιστικούς όρους γιατί είναι όλοι λάθος. Με καπιταλιστικούς όρους όμως, η συσσώρευση του κεφαλαίου είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη. Η αγορά δίνει σήματα που πρέπει να σταματάει η συσσώρευση και κατά πόσο χρειάζεται  με τα επιτόκια και τα περιθώρια κέρδους. Όταν η παραγωγή είναι σε αρμονία με τα σήματα της αγοράς η συμπίεση των κερδών είναι κάτι το φυσικό και οδηγεί σε ευρεία απασχόληση και μείωση τιμών. Στην Αμερική επίσης δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι οι αληθινοί μισθοί έχουν ανεβεί δραματικά, το αντίθετο, ανεβαίνουν με φθίνοντες ρυθμούς.

Επίσης εφιστώ προσοχή στο πως μετράνε το κεφάλαιο οι μαρξιστές. Όταν ένας αγοράσει ένα option με strike price τα 10 μπορεί να πληρώσει 1. Αν η τιμή δεν έρθει έτσι όπως τα θέλει μπορεί να μην το εξασκήσει, δηλαδή να το πετάξει στα σκουπίδια, να μην αγοράσει τίποτα και τα κανάλια να λένε "παράγωγα αξίας 10 διακινήθηκαν στο χρηματιστήριο, χαμός, ο κόσμος πεινάει, αυτοί τα τρώνε" κτλ.

Επίσης άλλο ένα επιχείρημα είναι η σχετική σπανιότητα του κεφαλαίου έναντι των μισθών. Αν το κεφάλαιο αυξάνεται με γρηγορότερο ρυθμό από τον πληθυσμό, οι μισθοί πρέπει να αυξάνονται. Γιατί γίνεται πιο σπάνια η εργασία και έτσι οι κεφαλαιούχοι προσφέρουν περισσότερα για να προσλάβουν τους σπανίζοντες εργάτες. Κανένα κεφάλαιο δεν συσσωρεύτηκε στην Ελλάδα, αντιθέτως το κεφάλαιο μειώθηκε όπως μειώθηκε η αξία της εργασίας (φυσικά αν υπάρχει βασικός μισθός αυτό σημαίνει απόλυση).

Αυτός τα λέει καλά, δικός μας!



ο σκυλάραπας ο Sowell έχει ασχοληθεί με αυτό το θέμα σε διάφορα βιβλία. Οι κομμουνιστές λένε ότι οι αποικίες χρησίμευαν για να απορροφάνε τις κρίσεις από την συσσώρευση κεφαλαίου, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των κεφαλαίων των ανεπτυγμένων χωρών που φεύγουν στο εξωτερικό πηγαίνει σε ανεπτυγμένες χώρες. Άρα οι αποικίες δεν χρησίμευαν στον καπιταλισμό σε αυτό το πράγμα. Ο Φρίντμαν έχει δηλώσει ότι κάποιος Viner έχει κάνει μελέτες που δείχνουν ότι τα στρατιωτικά κόστη των αποικιών ήταν περισσότερα από τον καθαρό εισαγόμενο πλούτο. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά αλλά παίζει να είναι πολύ κοντά.

Thomas Sowell : Λευκή Φυλή, ο μεγαλύτερος εχθρός της σκλαβιάς!
« Last Edit: September 27, 2012, 12:54:39 pm by FringeElements »

Codename Nemesis Ghost

  • Guest
"Είπα ότι αν πας και πάρεις τον πλούτο του συνανθρώπου σου αυτό είναι βία και εκμετάλλευση και το καταδικάζω"
Αυτόν τον πλούτο, θα τον έχει παράξει με αξιοκρατικά κριτήρια ο "συνάνθρωπος"; Ποιος θα επιβλέπει την αξιοκρατική δημιουργία του πλούτου; Ο "καλύτερος στο μυαλό" τι σημαίνει; Ο πιο πονηρός; Το πιο λαμόγιο; ΟΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ. Άρα η βία είναι δεδομένη όταν ο άλλος δε θα μπορεί να επιβιώσει. Αυτό είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις; Ούτε καν λύκος δε θα είναι ο "συνάνθρωπος" στην κοινωνία που οραματίζεσαι, ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΣ εναντίον ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΥ θα είναι, όπως δηλαδή πλησιάζει να γίνει σήμερα η ανεπτυγμένη καπιταλοκοινωνία. Αυτό θέλεις; Σύνελθε.
Το χρήμα είναι η ρίζα όλων των κακών. Το Κακό και η Βία μπορούν να εξαλειφθούν ΜΟΝΟΝ όταν δεν έχουν οι άνθρωποι τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Μόνον όταν ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ εξασφαλισμένη επιβίωση (κάνοντας τις απαραίτητες θυσίες για να πραγματωθεί αυτό συλλογικά) και μπορούν να εκπληρώσουν όσα η φύση τους επέτρεψε να εκπληρώσουν με αυτά που η ίδια τους έδωσε (μυαλό και σώμα). Και αν το χρήμα γεννάει το Κακό, το εικονικό εβραιογεννές κομπογιαννίτικο "χρήμα" (που εξουσιάζει σήμερα παγκοσμίως με τον οργουελισμό να φαντάζει ευχάριστο παραμύθι της γιαγιάς), το Κακό αυτό το ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ εις το άπειρον..



FringeElements

  • Guest
Τι είναι η αξιοκρατική δημιουργία του πλούτου; Δεν υπάρχει ούτε αξιοκρατική δημιουργία του πλούτου, ούτε αναξιοκρατική. Η δημιουργία είναι δημιουργία και η κλοπή κλοπή. Βρίσκεται προς το συμφέρον των ανθρώπων να επιβλέπουν μόνοι τους το να μην γίνονται κλοπές και αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα σε μια κοινωνία με ελεύθερη οπλοφορία. Κανείς δεν θέλει να πέσει θύμα κλοπής από κανέναν επιτήδειο άρα όλοι θα δεσμευτούν να θέσουν τα όπλα τους στην υπηρεσία της προστασίας της περιουσίας. Ιδιωτικές αστυνομίες θα ξεφυτρώσουν σε κάθε γειτονιά οι οποίες θα αναγνωρίζουν ιδιωτικά δικαστήρια και δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να κλέψει, ασκώντας αμυντική βία σε κάθε ληστή.

Αν δεν μπορείς να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες των συνανθρώπων σου, δηλαδή να αποκτήσεις πελάτες, να εκμεταλλευτείς ευκαιρίες και να εργαστείς αποτελεσματικά τότε μπορείς να ονομάσεις αυτούς που τα καταφέρνουν καλύτερα από εσένα "λαμόγια". Η ανικανότητά σου είναι ο λόγος του σοσιαλισμού σου!



hillbilly

  • Krasnoarmeyets (Φαντάρος)
  • Posts: 37
  • Φήμη 0
  • ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ,ΕΘΝΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ
    • View Profile
FringeElements είναι οι ιδέες σου πιο κοντά στο νεοφιλελευθερισμό ή τη λαϊκή δεξιά?

By rednex88 at 2012-01-29

FringeElements

  • Guest
FringeElements είναι οι ιδέες σου πιο κοντά στο νεοφιλελευθερισμό ή τη λαϊκή δεξιά?

Τι είναι αυτά; Δεν τα ξέρω...!

Codename Nemesis Ghost

  • Guest

Quote
Τι είναι η αξιοκρατική δημιουργία του πλούτου; Δεν υπάρχει ούτε αξιοκρατική δημιουργία του πλούτου, ούτε αναξιοκρατική. Η δημιουργία είναι δημιουργία και η κλοπή κλοπή. Βρίσκεται προς το συμφέρον των ανθρώπων να επιβλέπουν μόνοι τους το να μην γίνονται κλοπές και αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα σε μια κοινωνία με ελεύθερη οπλοφορία. Κανείς δεν θέλει να πέσει θύμα κλοπής από κανέναν επιτήδειο άρα όλοι θα δεσμευτούν να θέσουν τα όπλα τους στην υπηρεσία της προστασίας της περιουσίας. Ιδιωτικές αστυνομίες θα ξεφυτρώσουν σε κάθε γειτονιά οι οποίες θα αναγνωρίζουν ιδιωτικά δικαστήρια και δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να κλέψει, ασκώντας αμυντική βία σε κάθε ληστή.

Αν δεν μπορείς να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες των συνανθρώπων σου, δηλαδή να αποκτήσεις πελάτες, να εκμεταλλευτείς ευκαιρίες και να εργαστείς αποτελεσματικά τότε μπορείς να ονομάσεις αυτούς που τα καταφέρνουν καλύτερα από εσένα "λαμόγια". Η ανικανότητά σου είναι ο λόγος του σοσιαλισμού σου!



Λολ, ρε καημένε το χεις κάψει τελείως νεοφιλεύθερε κομπογιαννίτη, κόψε τους αμερικάνους βρε γελοίε, "ιδιωτικά δικαστήρια" λέει, που, στην Ελλάδα;;; Όλοι εναντίον Όλων και απόλυτη αυτοδικία σημαίνει αυτό, δηλαδή Βία γενικευμένη όχι στο τετράγωνο, αλλά στον ΚΥΒΟ, άχρηστε.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ σημαίνει μόνο το εξής: δωρεάν υγεία, τροφή και στέγαση, από γεννήσεως μέχρι θανάτου. Και χρειάζεται απόλυτος κεντρικός σχεδιασμός και ασφαλώς ΘΥΣΙΕΣ για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες ενός Συνόλου, που αξίζουν όμως, αν το Σύνολο πρόκειται να απολαύσει τα αγαθά αυτά και την απόλυτη κοινωνική ειρήνη που η εφαρμογή τους θα συνεπάγεται. Και απέναντι σε αυτό το μεγαλειώδες επίτευγμα, το Εξελικτικό Βήμα από τις βρωμο"κοινωνίες" του κέρδους και του χρήματος, στις κοινωνίες της καθολικής συμβίωσης και συντροφικότητας, εσύ έχεις να πεις "να αποκτήσει κανείς πελάτες".....   τόσο μικρόψυχος και μικρόνοος είσαι. Σοσιαλιστής δεν είμαι, αλλά ρεαλιστής και αληθινός Ανθρωπιστής, νεοφιλεύθερε αρχι-κρετίνε καμένε από τα αμερικανάκια και τις αρχιδιές τους.

FringeElements

  • Guest
Τελικά υπάρχουν δυο είδη φασιστών, το ένα είναι ο τύπος Παναγιώταρου που καταλαβαίνει από ελεύθερη αγορά και το άλλο είναι ο τύπος Nemesis που τυφλωμένος από το ομοφυλοφιλικό του πάθος οραματίζεται μια κοινωνία-παρτούζα...