Author Topic: Οι πολιτικές πιθανότητες του Αναρχοκαπιταλισμο  (Read 289 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

FringeElements

  • Guest
Είμαι κατά της επιθετικής βίας. Είπα ότι αν πας και πάρεις τον πλούτο του συνανθρώπου σου αυτό είναι βία και εκμετάλλευση και το καταδικάζω. Αλλά αν έρθει ένας αλβανός στο σπίτι σου πρέπει να μπορείς να τον πυροβολήσεις. Είμαι υπέρ της αμυντικής βίας.

Πρέπει ο καλύτερος στο μυαλό να επιβιώνει, όχι στο σώμα. Το σώμα μετράει και αυτό, αλλά λιγότερο.

Τώρα αυτό το υπερσυσσώρευση του πλούτου το λένε οι κομμουνιστές που δεν έχουν θεωρία για τους οικονομικούς κύκλους και πλασάρουν εξυπνάδες.

Δεν μπορώ να το αναλύσω με μαρξιστικούς όρους γιατί είναι όλοι λάθος. Με καπιταλιστικούς όρους όμως, η συσσώρευση του κεφαλαίου είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη. Η αγορά δίνει σήματα που πρέπει να σταματάει η συσσώρευση και κατά πόσο χρειάζεται  με τα επιτόκια και τα περιθώρια κέρδους. Όταν η παραγωγή είναι σε αρμονία με τα σήματα της αγοράς η συμπίεση των κερδών είναι κάτι το φυσικό και οδηγεί σε ευρεία απασχόληση και μείωση τιμών. Στην Αμερική επίσης δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι οι αληθινοί μισθοί έχουν ανεβεί δραματικά, το αντίθετο, ανεβαίνουν με φθίνοντες ρυθμούς.

Επίσης εφιστώ προσοχή στο πως μετράνε το κεφάλαιο οι μαρξιστές. Όταν ένας αγοράσει ένα option με strike price τα 10 μπορεί να πληρώσει 1. Αν η τιμή δεν έρθει έτσι όπως τα θέλει μπορεί να μην το εξασκήσει, δηλαδή να το πετάξει στα σκουπίδια, να μην αγοράσει τίποτα και τα κανάλια να λένε "παράγωγα αξίας 10 διακινήθηκαν στο χρηματιστήριο, χαμός, ο κόσμος πεινάει, αυτοί τα τρώνε" κτλ.

Επίσης άλλο ένα επιχείρημα είναι η σχετική σπανιότητα του κεφαλαίου έναντι των μισθών. Αν το κεφάλαιο αυξάνεται με γρηγορότερο ρυθμό από τον πληθυσμό, οι μισθοί πρέπει να αυξάνονται. Γιατί γίνεται πιο σπάνια η εργασία και έτσι οι κεφαλαιούχοι προσφέρουν περισσότερα για να προσλάβουν τους σπανίζοντες εργάτες. Κανένα κεφάλαιο δεν συσσωρεύτηκε στην Ελλάδα, αντιθέτως το κεφάλαιο μειώθηκε όπως μειώθηκε η αξία της εργασίας (φυσικά αν υπάρχει βασικός μισθός αυτό σημαίνει απόλυση).

Αυτός τα λέει καλά, δικός μας!



ο σκυλάραπας ο Sowell έχει ασχοληθεί με αυτό το θέμα σε διάφορα βιβλία. Οι κομμουνιστές λένε ότι οι αποικίες χρησίμευαν για να απορροφάνε τις κρίσεις από την συσσώρευση κεφαλαίου, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των κεφαλαίων των ανεπτυγμένων χωρών που φεύγουν στο εξωτερικό πηγαίνει σε ανεπτυγμένες χώρες. Άρα οι αποικίες δεν χρησίμευαν στον καπιταλισμό σε αυτό το πράγμα. Ο Φρίντμαν έχει δηλώσει ότι κάποιος Viner έχει κάνει μελέτες που δείχνουν ότι τα στρατιωτικά κόστη των αποικιών ήταν περισσότερα από τον καθαρό εισαγόμενο πλούτο. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά αλλά παίζει να είναι πολύ κοντά.

Thomas Sowell : Λευκή Φυλή, ο μεγαλύτερος εχθρός της σκλαβιάς!
« Last Edit: September 27, 2012, 12:54:39 pm by FringeElements »