Author Topic: Οι πολιτικές πιθανότητες του Αναρχοκαπιταλισμο  (Read 290 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

FringeElements

  • Guest
Λίγο άσχετο με το θέμα αλλά για πες μας ρε fringeElements ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα αίτια της κρίσης; (και δεν εννοώ μόνο για την Ελλάδα αλλά γενικότερα για τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές οικονομίες) Είναι ο ''καζινοκαπιταλισμός'', η ατελής αγορά λόγω των κρατικών παρεμβάσεων(θεωρητικά με αυτό που εννοείς ως αναρχοκαπιταλισμό η αγορά παύει να είναι ατελής), η φούσκα των στεγαστικών δανείων ή η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου και το διαρκώς μειούμενο περιθώριο κέρδους των κεφαλαιοκρατών;

Τι λες ρε αμόρφωτε; Ποιος καζινοκαπιταλισμός; Καζινοσοσιαλισμός υπάρχει!

Όλα αρχίζουν με το χρήμα. Τον έλεγχο του χρήματος τον έχει το κράτος και τυπώνει αβέρτα. Τύπωση χρήματος σημαίνει φορολογία. Δηλαδή ότι τυπώνει το κράτος φεύγει από τις τσέπες μας γιατί μειώνεται η αξία που έχουν τα χαρτονομίσματά μας και πηγαίνει σε αυτούς που το δίνει το κράτος. Το κράτος δίνει το χρήμα στα τσιράκια του, τράπεζες, δημόσιους υπάνθρωπους, έργα νταβατζήδων, πολέμους κτλ.

Στην Αμερική αυτά τα τσιράκια είναι οι εβραίοι σαν τον Μπερνάνκι, αυτοί τυπώνουν χρήματα (φορολογούν) και τα διοχετεύουν στα στεγαστικά, τα στεγαστικά φουσκούνουν και μπαίνουν και άλλοι μέσα για να κερδοσκοπήσουν. Δηλαδή η αγορά δεν λειτουργεί στην βάση των πληροφοριών, του ανταγωνισμού, της αποταμίευσης κτλ. αλλά αναβεαίνει ότι θέλει το κράτος να ανεβεί. Φυσικά επειδή δεν υπάρχει πραγματική ζήτηση αυτές οι φούσκες κάποτε σκάνε κλείνουν τράπεζες, χάνονται περιουσίες κτλ. Το κράτος είναι αυτό που τα εκκινεί, το κράτος ευθύνεται και μόνο το κράτος.

Αυτά τα προγράμματα λέγονται QE (quantitative easing ποσοτική χαλάρωση) και μέχρι στιγμής χωρίζονται σε QE1, QE2, QE3, το τελεταίο είναι πρόσφατο και δεσμεύτηκε η fed να ρίχνει 40δις τον μήνα σε στεγαστικά. Ο Μπους τα άρχισε μετά το 2001 για να χρηματοδοτήσει τους πολέμους και να δώσει και στην οικονομία για να μην καταλάβουν οι Αμερικάνοι ότι οι πόλεμοι κοστίζουν και είναι απάνθρωποι.
http://www.express.gr/news/diethnisoz_oikonomia/640301oz_20120914640301.php3


Εμείς στον ΑΕΚ (αναρχοεθνοκαπιταλισμός) αναγνωρίζουμε ως σωστή μόνο την θεωρία της Αυστριακής Σχολής για τους κύκλους. Απορρίπτουμε τον Friedman ως σοσιαλιστή

Quote
Δεν σου φαίνεται λίγο περίεργο που ο γκουρού της ιδεολογίας σου είναι ένας εβραίος;
Δεν έιναι όλοι οι εβραίοι κακοί. Άλλος ένας άνθρωπος που θαυμάζω είναι ο Thomas Sowell που είναι μαύρος. Μπορεί οι μαύροι είναι έχουν μικρότερο μ.ο. iq, οι εβραίοι να κλίνουν προς τον αντιλευκισμό και την καγκουριά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλοί εβραίοι και καλοί μαύροι. Οι φυλές τους είναι κακές, όχι οι ίδιοι. Μπορούμε να τους κοιτάμε με καχυποψία και αυτό είναι απολύτως λογικό, αλλά όχι να λέμε ότι δεν υπάρχουν ηθικοί εβραίοι και έξυπνοι μαύροι. Είμαι ρατσιστής, όχι προκατειλημμένος.