Author Topic: Ο μεγάλος προφήτης και μέντιουμ Βολφ Μέσινγκ  (Read 82 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

antimilitarist21

  • Guest
Η υποκριτική φαρέτρα του Μέσινγκ είχε πάμπολλα κόλπα εντός της, από υπνωτισμό μέχρι και μαζική τηλεπάθεια. Μόνο εκείνος μπορούσε να βρει κρυμμένα αντικείμενα στον χώρο (κοσμήματα συνήθως), να μπει στο μυαλό και να διαβάσει τη σκέψη του κοινού (νοητικό έλεγχο το έλεγε), να προβλέπει το μέλλον και να επιβάλει τη θέλησή του στον κόσμο. Και τα έκανε όλα αυτά με ευθύτητα και επαγγελματισμό, χωρίς βοηθούς και κρυμμένους άσους στο τσεπάκι του. Δεν ήταν εξάλλου ταχυδακτυλουργικά κόλπα, αλλά πραγματική ψυχική ικανότητα και διόραση τρανή.
Σε ηλικία 16 ετών και ήδη γνωστός στη Γερμανία, θα ξεκινήσει μια ευρωπαϊκή περιοδεία με τα παραψυχολογικά του νούμερα. Στη Βιέννη θα λάβει χώρα, όπως είπαμε, η ιστορική συνάντηση με τον Φρόιντ και τον Αϊνστάιν, όταν ο τελευταίος άκουσε για τον νεαρό Πολωνό με τις αφανέρωτες δυνάμεις και ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του. Ο τηλεπαθητικός άθλος του Μέσινγκ τον σφράγισε στη συνείδηση των δύο κορυφαίων επιστημόνων, που δεν τον ξέχασαν ποτέ.
Ο Μέσινγκ ταξίδεψε πολύ κατά τον Μεσοπόλεμο και τα πειράματά του προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων. Θρυλικός πνευματιστής μέχρι τα 23 του, κλήθηκε τότε να υπηρετήσει τη θητεία του στον πολωνικό στρατό, όπου γνωρίστηκε με τον κυβερνήτη της Πολωνίας, Γιόζεφ Πιλσούντσκι, και πέρασε ένα καλό διάλειμμα από τη ζωή του, μιας και ο ύπατος ήταν άνθρωπος προληπτικός και ο Μέσινγκ τον έκανε ό,τι ήθελε.
Μετά τη θητεία του, επέστρεψε στα καθιερωμένα σόου του παίρνοντας σβάρνα τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, από το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη μέχρι το Βερολίνο, τη Στοκχόλμη και τη Ρίγα. Όπου εκτέλεσε άλλο ένα δημοφιλέστατο νοητικό πείραμα που έπαιξε σε όλες τις εφημερίδες της Γηραιάς Ηπείρου. Ο Μέσινγκ, που δεν είχε οδηγήσει ποτέ στη ζωή του αυτοκίνητο, βρέθηκε στη θέση του οδηγού με τα μάτια κλειστά και πήγε μια μεγάλη μηχανοκίνητη βόλτα στους δρόμους της πόλης με την τηλεπαθητική βοήθεια ενός σοφέρ που του έδινε εντολές οδήγησης με το μυαλό του!
Γνωστός πια στα πέρατα της Ευρώπης, τώρα συμβούλευε ως μέντιουμ πολιτικούς και αριστοκράτες και ζούσε σε κάστρα και παλάτια. Κάθε μάλιστα πελάτης του τον έβαζε να κάνει διάφορα με το μυαλό του για να αποδείξει την ικανότητά του και, όπως λέγεται, κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος. Φημολογείται ότι ήρθαν σε αυτόν για συμβουλές από τον Μαχάτμα Γκάντι μέχρι και τη Μέριλιν Μονρόε!
Τώρα προφήτευε το μέλλον των ανθρώπων αλλά και των κρατών. Μιλώντας σε θέατρο της Βαρσοβίας το 1937, μιας και με το που εκλέχτηκε ο Χίτλερ στο τιμόνι της Γερμανίας εγκατέλειψε οριστικά το Βερολίνο, έκανε την περιβόητη προφητεία του για τον θάνατο του Χίτλερ αν ο ηγέτης του Γ Ράιχ στρεφόταν ποτέ προς τα ανατολικά (Αν ο Χίτλερ προχωρήσει σε πόλεμο στην Ανατολή, τον περιμένει ο θάνατος)! Την επομένη κιόλας όλες οι πολωνικές εφημερίδες έπαιζαν την προφητεία στο εξώφυλλο και ο εξοργισμένος Φύρερ επικήρυξε τον Μέσινγκ με 200.000 μάρκα!
Κι έτσι όταν τα ναζιστικά στρατεύματα εισήλθαν στην Πολωνία, ένα διαφορετικό κυνήγι θα ξεκινούσε για τη σύλληψη του προφήτη. Τον οποίο ξετρύπωσαν τελικά στη Βαρσοβία και τον έκλεισαν σε μια φυλακή περιμένοντας την ετυμηγορία του Χίτλερ. Εκεί θα εκτελέσει το περιβόητο υπνωτιστικό του τέχνασμα, μαγεύοντας μαζικά τους δεσμοφύλακες και δραπετεύοντας ανενόχλητος από την εξώπορτα των κρατητηρίων! Η μόνη επιλογή ήταν τώρα να διαφύγει στη Σοβιετική Ένωση